Supported Projects
-
2024 - Continues Duyusal Farklılıkların Tereyağlarının Fizikokimyasal Özellikleri ve Uçucu Bileşen Profili Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
-
2017 - Continues Farklı Ön İşlem ve Enzimatik Hidroliz Uygulamalarıyla Domates ve Biber Küspelerinden Elde Edilen Bazı Uçucu Ester ve Alkol Türevi Bileşiklerin Üretim Miktarlarının Arttırılması
-
2024 - 2026 Üzüm suyu bazlı probiyotik içecek üretimi: Fizikokimyasal duyusal biyoaktif özellikler ve uçucu bileşenlerin belirlenmesi
Project Supported by Higher Education Institutions
Uzkuç H. (Executive), Çelebi Uzkuç N. M., Kaya B., Yüceer Y.
-
2023 - 2026 Mikoprotein Üretim Optimizasyonu, Karakterizasyon Ve Ürün Uygulaması
-
2024 - 2025 Aronya (Aronia melanocarpa L.) Meyvesinin Fermente Süt Ürünü Üretiminde Kullanılma Olanaklarının Araştırılması
-
2023 - 2025 Güney Marmara Bölgesi iğde Eleagnus angustifolia L genotiplerinin seleksiyonu ve unlu mamuller sanayindekatkı maddesi olarak kullanıma uygun tiplerin belirlenmesi
Project Supported by Higher Education Institutions
Kaya B., Şahan Y., Yüceer Y., Akpınar A., Cansev A.(Executive)
-
2022 - 2023 Farklı Lipaz Enzimleri Kullanılarak Enzim Modifiye Tereyağı Üretimi
-
2021 - 2023 Keçi peyniri üretiminde bitkisel pıhtılaştırıcı ve starter kültür kullanımının biyoaktif peptitlerin in vitro biyoyararlılığı üzerine etkileri
-
2020 - 2021 Bazı Aromatik Bitkilerden Mikrodalga Destekli Hidrodistilasyon Yöntemiyle Elde Edilen Esansiyel Yağların Karakteristik Özelliklerinin Belirlenmesi ve Gıda Uygulamaları
-
2020 - 2021 Bitkisel pıhtılaştırıcı kullanılarak üretilen keçi peynirinin bazı biyokimyasal duyusal özellikleri ve uçucu bileşenlerinin belirlenmesi
Project Supported by Higher Education Institutions
YÜCEER Y. (Executive), ÇELEBİ UZKUÇ N. M., Uzkuç H., UZKUÇ H.
-
2018 - 2019 Laktasyondaki Keçilerde Çemen Tohumu Trigonella foenum graecum Kullanımının Süt Kalitesi ve Bazı Serum Özellikleri Üzerine Etkileri
-
2018 - 2019 Süt Yan Ürünlerinin Fermantasyonu ile Üretilen Probiyotik İçeceklerin Bazı Karakteristik Özellikleri
-
2017 - 2019 Nano/Mikroemülsiyonla Stabilize Edilmiş Esansiyel Yağların Aromatik, Antioksidan ve Antimikrobiyal Özelliklerinin Belirlenmesi: Portakal Suyu Uygulaması
-
2018 - 2018 Debaryomyces hansenii ile domates küspesi kullanılarak bazı uçucu bileşenlerin üretilmesi: Yüksek sıcaklık seyreltik asit hidrolizi yaklaşımı
-
2018 - 2018 Hidrodistilasyon yöntemi ile lavanta esansiyel yağ eldesinde ekstraksiyonun optimizasyonu ve portakal suyu uygulaması
-
2017 - 2018 Yakın ve Orta Kızılötesi Spektroskopisinin Ezine Peynirinin Kalite Parametrelerinin Ölçülmesinde Kullanılması
-
2016 - 2017 İnek ve keçi sütü kullanılarak üretilen bazı probiyotik ürünlerin karakteristik özelliklerinin karşılaştırılması
-
2016 - 2017 Heterotrofik koşullarda yetiştirilen farklı mikroalg türlerinin uçucu bileşenlerinin ve duyusal özelliklerinin belirlenmesi
-
2015 - 2017 Düşük Kalorili Yoğurt Dondurması Üretim Alternatifleri ve Karakteristik Özellikleri
-
2014 - 2015 Kefir Kültürü Kullanılarak Üretilen Fermente Süt Ürünlerinin Aroma Aktif Bileşenlerinin ve Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2012 - 2014 Farklı laktasyon evrelerinde Türk saanen, Maltız ve Kıl Keçisi Sütlerinin Vitamin, Aminoasit ve Mineral Madde Profillerinin Belirlenmesi
-
2011 - 2014 Gıda Kaynaklı Enterococcus faecium ve Enterococcus faecalis İzolatlarının Patojenite Potansiyellerinin ve Bakteriyosin Oluşturma Özelliklerinin Araştırılması
-
2011 - 2013 UHT Sütlerin Bazı Fiziksel, Kimyasal ve Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2010 - 2012 ULTRAVİYOLE IŞINLARININ SÜTÜN YAĞDAVE SUDA ÇÖZÜNEN VİTAMİNLERİ ÜZERİNE ETKİSİ
-
2010 - 2011 Kaşar Benzeri Peynir Üretimi: Fiziksel, Kimyasal ve Duyusal Özellikeri
-
2008 - 2010 Mihaliç Peynirinin Karakteristik Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2007 - 2009 Ultraviyole Işınları ve Ultrasound Uygulamalarının Sütün Aroma-Aktif Bileşenleri ve Mikroorganizma Yükü Üzerine Etkisi
-
2006 - 2009 Türk Saanen Keçilerinde Süt Konjuge Linoleik Asit Miktarının Yıl Boyu Değişiminin İncelenmesi Üzerine Bir Araştırma
Project Supported by Higher Education Institutions
ATAŞOĞLU C. (Executive), YÜCEER Y., UYSAL PALA Ç.
-
2004 - 2006 Süt Kaynaklı Toz Bileşenlerin Yağsız Yoğurdun Kalite Kriterleri Üzerine Etkisi
-
2004 - 2006 Tarife Dayalı Duyusal Analiz Metodlarıyla Ezine Peynirinin Duyusal Profilinin Belirlenmesi