Desteklenen Projeler
-
2024 - Devam Ediyor Duyusal Farklılıkların Tereyağlarının Fizikokimyasal Özellikleri ve Uçucu Bileşen Profili Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
-
2017 - Devam Ediyor Farklı Ön İşlem ve Enzimatik Hidroliz Uygulamalarıyla Domates ve Biber Küspelerinden Elde Edilen Bazı Uçucu Ester ve Alkol Türevi Bileşiklerin Üretim Miktarlarının Arttırılması
-
2024 - 2027 Türkiye Sucul Kaynaklarının Etkin Kullanımı için Biyoaktif, Fonksiyonel, Besleyici ve Güvenli Alternatif Gıdaların Üretimi ve Kabul Edilebilirliğinin Artırılması
-
2024 - 2026 Üzüm suyu bazlı probiyotik içecek üretimi: Fizikokimyasal duyusal biyoaktif özellikler ve uçucu bileşenlerin belirlenmesi
-
2023 - 2026 Mikoprotein Üretim Optimizasyonu, Karakterizasyon Ve Ürün Uygulaması
-
2024 - 2025 Farklı Konsantrasyonlarda Üretilen Aronyalı Fermente Süt Ürününün Bazı Biyokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2024 - 2025 Aronya (Aronia melanocarpa L.) Meyvesinin Fermente Süt Ürünü Üretiminde Kullanılma Olanaklarının Araştırılması
-
2023 - 2025 Güney Marmara Bölgesi iğde Eleagnus angustifolia L genotiplerinin seleksiyonu ve unlu mamuller sanayindekatkı maddesi olarak kullanıma uygun tiplerin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Kaya B., Şahan Y., Yüceer Y., Akpınar A., Cansev A.(Yürütücü)
-
2022 - 2023 Farklı Lipaz Enzimleri Kullanılarak Enzim Modifiye Tereyağı Üretimi
-
2021 - 2023 Keçi peyniri üretiminde bitkisel pıhtılaştırıcı ve starter kültür kullanımının biyoaktif peptitlerin in vitro biyoyararlılığı üzerine etkileri
-
2020 - 2021 Bazı Aromatik Bitkilerden Mikrodalga Destekli Hidrodistilasyon Yöntemiyle Elde Edilen Esansiyel Yağların Karakteristik Özelliklerinin Belirlenmesi ve Gıda Uygulamaları
-
2020 - 2021 Bitkisel pıhtılaştırıcı kullanılarak üretilen keçi peynirinin bazı biyokimyasal duyusal özellikleri ve uçucu bileşenlerinin belirlenmesi
-
2018 - 2019 Laktasyondaki Keçilerde Çemen Tohumu Trigonella foenum graecum Kullanımının Süt Kalitesi ve Bazı Serum Özellikleri Üzerine Etkileri
-
2018 - 2019 Süt Yan Ürünlerinin Fermantasyonu ile Üretilen Probiyotik İçeceklerin Bazı Karakteristik Özellikleri
-
2017 - 2019 Nano/Mikroemülsiyonla Stabilize Edilmiş Esansiyel Yağların Aromatik, Antioksidan ve Antimikrobiyal Özelliklerinin Belirlenmesi: Portakal Suyu Uygulaması
-
2018 - 2018 Debaryomyces hansenii ile domates küspesi kullanılarak bazı uçucu bileşenlerin üretilmesi: Yüksek sıcaklık seyreltik asit hidrolizi yaklaşımı
-
2018 - 2018 Hidrodistilasyon yöntemi ile lavanta esansiyel yağ eldesinde ekstraksiyonun optimizasyonu ve portakal suyu uygulaması
-
2017 - 2018 Yakın ve Orta Kızılötesi Spektroskopisinin Ezine Peynirinin Kalite Parametrelerinin Ölçülmesinde Kullanılması
-
2016 - 2017 İnek ve keçi sütü kullanılarak üretilen bazı probiyotik ürünlerin karakteristik özelliklerinin karşılaştırılması
-
2016 - 2017 Heterotrofik koşullarda yetiştirilen farklı mikroalg türlerinin uçucu bileşenlerinin ve duyusal özelliklerinin belirlenmesi
-
2015 - 2017 Düşük Kalorili Yoğurt Dondurması Üretim Alternatifleri ve Karakteristik Özellikleri
-
2014 - 2015 Kefir Kültürü Kullanılarak Üretilen Fermente Süt Ürünlerinin Aroma Aktif Bileşenlerinin ve Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2012 - 2014 Farklı laktasyon evrelerinde Türk saanen, Maltız ve Kıl Keçisi Sütlerinin Vitamin, Aminoasit ve Mineral Madde Profillerinin Belirlenmesi
-
2011 - 2014 Gıda Kaynaklı Enterococcus faecium ve Enterococcus faecalis İzolatlarının Patojenite Potansiyellerinin ve Bakteriyosin Oluşturma Özelliklerinin Araştırılması
-
2011 - 2013 UHT Sütlerin Bazı Fiziksel, Kimyasal ve Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2010 - 2012 ULTRAVİYOLE IŞINLARININ SÜTÜN YAĞDAVE SUDA ÇÖZÜNEN VİTAMİNLERİ ÜZERİNE ETKİSİ
-
2010 - 2011 Kaşar Benzeri Peynir Üretimi: Fiziksel, Kimyasal ve Duyusal Özellikeri
-
2008 - 2010 Mihaliç Peynirinin Karakteristik Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2007 - 2009 Ultraviyole Işınları ve Ultrasound Uygulamalarının Sütün Aroma-Aktif Bileşenleri ve Mikroorganizma Yükü Üzerine Etkisi
-
2006 - 2009 Türk Saanen Keçilerinde Süt Konjuge Linoleik Asit Miktarının Yıl Boyu Değişiminin İncelenmesi Üzerine Bir Araştırma
-
2004 - 2006 Süt Kaynaklı Toz Bileşenlerin Yağsız Yoğurdun Kalite Kriterleri Üzerine Etkisi
-
2004 - 2006 Tarife Dayalı Duyusal Analiz Metodlarıyla Ezine Peynirinin Duyusal Profilinin Belirlenmesi