Yayınlar & Eserler

Makaleler 119
Tümü (119)
SCI-E, SSCI, AHCI (74)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (76)
ESCI (1)
Scopus (74)
TRDizin (38)
Diğer Yayınlar (9)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 76

1. Characterization of volatile compounds in lactoferrin-enriched yogurt

4th International Congress on Food Researches (ICONFOOD'25), Sivas, Türkiye, 16 - 18 Ekim 2025, ss.192-193, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2. Enzim Modifiye Krema Üretimi ve Karakteristik Bazı Özellikleri

Türkiye 15. Gıda Kongresi, Sakarya, Türkiye, 8 - 10 Ekim 2025, Sakarya, Türkiye, 08 Ekim 2025, ss.259, (Özet Bildiri)

6. Production of volatile compounds by Metschnikowia pulcherrima using different carbon sources

X. International Congress on Health, Engineering and Sciences, Sinop, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2025, ss.87-99, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

7. Production of Lactoferrin-Enriched A2 Yogurt: Physicochemical and Sensory Properties

4th International Food Chemistry Congress, Antalya, Türkiye, 8 - 11 Mayıs 2025, ss.132, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

8. FUNGAL BİYOKÜTLELERİN ÇEVRESEL VE EKONOMİK ETKİLERİ

TRAKYA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ 8. LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONGRESİ, Tekirdağ, Türkiye, 5 - 06 Aralık 2024, ss.1, (Özet Bildiri)

9. Superfruit Aronia [Aronia melanocarpa (Michaux) Elliot]: Intersectoral UtIilization Potential

I. International Balkan Agricultre Congress, Çanakkale, Türkiye, 16 - 19 Ekim 2024, (Özet Bildiri)

12. Effects of production parameters on in vitro ACE inhibitor activity of goat cheese

5th International Eurasian Conference on Science, Engineering and Technology, Ankara, Türkiye, 26 - 28 Haziran 2024, ss.1, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

13. Farklı hidroliz işlemi uygulanan nar çekirdeğinin Saccharomyces boulardii ile derin kültür fermentasyonu

Trakya Üniversiteler Birliği 7. Lisansüstü Öğrenci Kongresi, Edirne, Türkiye, 7 - 08 Aralık 2023, ss.120, (Özet Bildiri)

14. Lactobacillus casei ile Teff bazlı probiyotik fermente peynir altı suyu içeceği geliştirilmesi

1. Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Kongresi 2023, 28 - 29 Eylül 2023, (Özet Bildiri)

15. FARKLI TİCARİ KÜLTÜRLERDEN ÜRETİLEN YOĞURT SERUMLARININ BAZI ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ

ANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TRAKYA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ V. LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONGRESİ 2021, 4 - 05 Kasım 2021, ss.37, (Özet Bildiri)

16. ANTİMİKROBİYAL AJAN OLARAK Metschnikowia pulcherrima

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TRAKYA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ V. LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONGRESİ 2021, 04 Kasım 2021 - 05 Mayıs 2022, ss.38, (Özet Bildiri)

17. The Determinants of Carbon Footprint in Dairy Industry

International Global Climate Changce Congress, Çanakkale, Türkiye, 3 - 05 Haziran 2021, ss.230, (Özet Bildiri)

20. Effects of Fenugreek Seed (Trigonella foenum graecum) Supplementation on Performance of Mid Lactational Goats

II. International Agricultural, Biological & Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 01 Eylül 2020, (Tam Metin Bildiri)

21. EFFECTS OF FENUGREEK SEED (TRIGONELLA FOENUM GRAECUM) SUPPLEMENTATION ON PERFORMANCE OF MID LOCATIONAL GOATS

II. International Agricultural, Biological & Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 1 - 03 Eylül 2020, ss.436-440, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

22. Probiyotik Bazı Süt Ürünlerinde Anjiyotensin Dönüştürücü Enzimin (ACE) Belirlenmesi

3. Trakya Üniversiteler Birliği Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2019, ss.178, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

23. Impacts of Acidification and High-Pressure Treatment on Sensory Characteristics of Licorice Root Sherbet

International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AgroFood), İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.230, (Özet Bildiri)

24. Impacts of Acidification and High-Pressure Treatment on Sensory Characteristics of Licorice Root Sherbet

International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AgroFood), İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.230, (Özet Bildiri)

27. Buttermilk use in production of fermented probiotic beverages

International Congress on Food Technology and Nutrition (ICFTN), Tetova, Makedonya, 15 - 17 Mayıs 2019, (Özet Bildiri)

28. Buttermilk use in production of fermented probiotic beverages

International Congress on Food Technology and Nutrition (ICFTN), Tetova, Makedonya, 15 - 17 Mayıs 2019, ss.556-557, (Özet Bildiri) Creative Commons License

31. Sütçülük Yan Ürünlerinin Fermente İçecek Olarak Değerlendirilmesi

2. Çanakkale Tarımı Sempozyumu, Türkiye, 14 - 15 Aralık 2017, (Özet Bildiri)

32. Kefir Kültürü Kullanılarak Üretilen Peyniraltı Suyu İçiceğinin Karakteristik Bazı Özellikleri

II. Çanakkale Tarım Sempozyumu, Çanakkale, Türkiye, 14 - 15 Aralık 2017, ss.155, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

34. Application of Near and Mid-Infrared Spectroscopy to Determine Some Quality Parameters of Ezine Cheese

16th International Conference, Prospects for the 3rd Millennium Agriculture, Cluj, Romanya, 28 - 30 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

36. Changes in Volatile Compounds Produced by Microalgae Schizochytrium limacinum with Different Growth Phases and Carbon Sources.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

37. Süt ve süt ürünlerinde kullanılan aroma izolasyon teknikler

1. Ulusal sütçülük kongresi, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

38. İnek ve keçi Sütü Kullanılarak Üretilen Bazı Probiyotik Ürünlerin Karakteristik Özellikleri

1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, ss.13, (Özet Bildiri) Creative Commons License

39. Effects of Salt on Certain Quality Criteria of White Cheese

2nd International Balkan Agriculture Congress, 16 - 18 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

40. Use of culture alternatives for set style kefir production

2nd International Balkan Agriculture Congress, 16 - 18 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

41. Plant-sourced proteases used in cheese making.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.1140, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

42. Biosynthesis of Higher Alcohols and Acetate Esters from Orange Peel Waste by Kluyveromyces marxianus

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017 Cappadocia / Turkey), 15 - 17 Mayıs 2017, ss.1102, (Özet Bildiri)

43. Volatile compounds and sensorial profiles of young Karalahna and Cabernet Sauvignon wines produced by spontaneous and pure yeast fermentation techniques

International Conference on Agriculture, Forest, Food Science and Technologies, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.964, (Tam Metin Bildiri)

44. Volatile compounds and sensorial profiles of young Karalahna and Cabernet Sauvignon wines produced by spontaneous and pure yeast fermentation techniques

International Conference on Agriculture, Forest, Food Science and Technologies, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.964, (Tam Metin Bildiri)

45. Plant-sourced proteases used in cheese making.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Nevşehir, Türkiye, 15 Mayıs 2017, ss.1140, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

50. Karadut Suyu Uçucu Bileşenleri Üzerine Isıl İşlemin Etkisi

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.103, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

52. Kinetics of Anthocyanin Degradation and Polymeric Color Formation in Black Mulberry Morus nigra Juice During Heating

International Conference:10th Aegean Analytical Chemistry Days, Çanakkale, Türkiye, 29 Eylül - 02 Ekim 2016, ss.217, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

57. Düşük Kalorili Yoğurt Dondurması Üretim Alternatifleri ve Karakteristik Özellikleri

TRAKYA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONGRESİ, Çanakkale, Türkiye, 29 - 30 Nisan 2016, cilt.-, ss.57, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

58. Effects of Using Lipase and Culture on Goat Cheese

Balkan Agriculture Congress, Edirne, Türkiye, 8 - 14 Eylül 2014, ss.168, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

59. Bioflavour production from Agro-wastes: Tomato and red pepper pomaces

4th European yeast flavour workshop conference, Biotechnology for natural flavour production, 22 Temmuz 2103 - 23 Temmuz 2013, (Özet Bildiri)

60. Kaşar benzeri peynir üretimi: fiziksel, kimyasal ve duyusal özellikleri

Türkiye.11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.294, (Özet Bildiri)

61. Development of a functional beverage with apple juice and whey protein isolate

Food and Health, Effost Annual Meeting, Dublin, İrlanda, 10 - 12 Kasım 2010, (Özet Bildiri)

62. Keçi-İnek-Koyun Sütü Karışımı Kullanılarak Yapılan Mihaliç Peynirlerinin Özellikleri

Ulusal Keçicilik Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 24 - 26 Haziran 2010, ss.35, (Tam Metin Bildiri)

63. Çanakkale’de Yetiştiriciliği Yapılan Bazı Keçi Sütlerinde Süt Bileşenlerinin Belirlenmesi

Ulusal Keçicilik Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 24 - 26 Haziran 2010, ss.359-364, (Tam Metin Bildiri)

64. Geleneksel yöntemlerle üretilen domates salçalarının fiziksel, kimyasal ve duyusal özellikleri

I. Uluslararası Adriyatikten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, (Özet Bildiri)

65. Mihaliç Peyniri Üretimi ve Karakteristik Özellikleri

1. Uluslararası Adriyatik'ten Kafkaslar'a Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.575, (Tam Metin Bildiri)

66. Influence of a Change From Natural Pasture to Temprorary Barley Pasture on 18C-Fatty Acid Composition of Goat Milk

XVII International Congress of Mediterranean Federation of Health and Production of Ruminants, Perugia, İtalya, 27 - 30 Mayıs 2009, ss.161-162, (Tam Metin Bildiri)

67. Coğrafi İşaret ve Ezine Peyniri

Çanakkale İli Değerleri Sempozyumu, Çanakkale, Türkiye, 25 - 31 Ağustos 2008, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

68. Olgunlaşma süresinin Ezine peynirinin bazı özelliklerine etkisinin araştırılması.

5. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2007, ss.25, (Özet Bildiri)

69. Sensory characteristics of Ezine Cheese

1st Int. Food and Nutrition Congress, İstanbul, Türkiye, 15 - 18 Haziran 2005, (Özet Bildiri)

70. Ezine peynirinin Üre-PAGE yöntemi ile kazein fraksiyonlarının belirlenmesi

3. Ulusal Analitik Kimya Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 5 - 07 Temmuz 2006, ss.25, (Özet Bildiri)

71. Fruit flavored-probiotic dairy beverages

1st Int. Food and Nutrition Congress, İstanbul, Türkiye, 15 - 18 Haziran 2005, (Özet Bildiri)

72. Gluten-Free Cereal Based Products And Recent Developments

1st International Food and Nutrition Congress, İstanbul, Türkiye, 15 - 18 Haziran 2005, ss.25, (Özet Bildiri)

73. Geleneksel Çanakkale keşkek’xxi

Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 23 - 24 Eylül 2004, ss.262-267, (Tam Metin Bildiri)

74. Alternative New Processing Methods For Dairy Processing

Recent Developments In Dairy Sci. and Technol. International Dairy Symposium, Isparta, Türkiye, 24 - 28 Mayıs 2004, ss.291-293, (Tam Metin Bildiri)

75. Persistent pesticide residues in milk and dairy products

Recent Developments in Dairy Sci. and Tech., International Dairy Symposium, Isparta, Türkiye, 1 - 02 Ocak 2004, ss.330-333, (Tam Metin Bildiri)

76. Gıdalarda Tat ve Aroma Kusurları

3. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 2 - 05 Ekim 2003, ss.743-749, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar 1

1. - Engineering of Milk-Based Beverages: Current Status, Developments, and Consumer Trends

Milk-Based Beverages, Alexandru Grumezescu, Alina-Maria Holban, Editör, Elsevier, Illinois, ss.1-37, 2019
Metrikler

Yayın

200

Yayın (WoS)

78

Yayın (Scopus)

76

Atıf (WoS)

1770

H-İndeks (WoS)

25

Atıf (Scopus)

2145

H-İndeks (Scopus)

27

Atıf (Scholar)

4185

H-İndeks (Scholar)

33

Atıf (TrDizin)

9

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Sobiad)

14

H-İndeks (Sobiad)

1

Atıf (Diğer Toplam)

10

Proje

35

Tez Danışmanlığı

25

Açık Erişim

18
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları