Makaleler
119
Tümü (119)
SCI-E, SSCI, AHCI (74)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (76)
ESCI (1)
Scopus (74)
TRDizin (38)
Diğer Yayınlar (9)
15. TENEKE TULUM PEYNİRLERİNİN BAZI FİZİKOKİMYASAL VE DUYUSAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
GIDA
, cilt.48, sa.6, ss.1160-1171, 2023 (Hakemli Dergi)
23. Geleneksel Süt Ürünleri ve Coğrafi İşaretin Önemi
Süt Dünyası
, cilt.4, ss.31, 2022 (Hakemli Dergi)
40. Ezine Eski Kaşar Peynirinin Karakteristik Bazı Özellikleri
Gıda
, cilt.44, sa.5, ss.849-860, 2019 (Hakemli Dergi)
42. Chemical Composition and Antioxidant Capacities of Mosses Gathered From Mount Ida (Canakkale, Turkey)
FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN
, cilt.28, sa.4, ss.2413-2420, 2019 (SCI-Expanded)
44. Aromatic and Sensorial Properties of Çökelek Cheese Produced by Different Methods
Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.23, ss.131-138, 2019 (Hakemli Dergi)
46. Soğuk Maserasyonun Karalahna ve Cabernet Sauvignon Şıralarının Antosiyanin ve Uçucu Bileşenleri Üzerine Etkisi
Gıda, The Journal of Food
, cilt.43, sa.4, ss.663-676, 2018 (Hakemli Dergi)
47. SOĞUK MASERASYONUN KARALAHNA VE CABERNET SAUVIGNON ŞIRALARININ ANTOSİYANİN VE UÇUCU BİLEŞENLERİ ÜZERİNE ETKİSİ
Gıda
, cilt.43, sa.4, ss.663-676, 2018 (Hakemli Dergi)
52. The Effects of Infrared Roasting on HCN Content, Chemical Composition and Storage Stability of Flaxseed and Flaxseed Oil
JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY
, cilt.94, sa.6, ss.877-884, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
55. Production of Flavor Compounds from Olive Oil Mill Waste by Rhizopus oryzae and Candida tropicalis
BRAZILIAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY
, cilt.48, sa.2, ss.275-285, 2017 (SCI-Expanded)
59. Evaluation of Some Physical, Chemical and Sensory Properties of Kasar Cheese and Its Processed and Analogue Types
JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES-TARIM BILIMLERI DERGISI
, cilt.23, sa.1, ss.63-75, 2017 (SCI-Expanded)
63. Volatile Compounds, Chemical and Sensory Properties of Butters Sold in Canakkale
JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES-TARIM BILIMLERI DERGISI
, cilt.22, sa.1, ss.99-108, 2016 (SCI-Expanded)
65. Peyniraltı Suyu Tozu İlave Edilmiş Meyveli İçecek Üretimi ve BazıKalite Karakteristikleri
Türk Tarım – Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi
, cilt.3, sa.8, ss.651-658, 2015 (Hakemli Dergi)
67. Bioflavor Production from Tomato and Pepper Pomaces by Kluyveromyces marxianus and Debaryomyces hansenii
BIOPROCESS AND BIOSYSTEMS ENGINEERING
, cilt.38, ss.1143-1155, 2015 (SCI-Expanded)
72. Torulaspora delbrueckii ve Trichoderma atroviride Kullanılarak Pirinadan (Zeytin Katı Atığı) Biyoaroma Üretimi
AKADEMİK GIDA
, sa.12, ss.16-25, 2014 (Hakemli Dergi)
73. Effect of Feed Restriction on Some Chemical and Sensory Properties of Chicken Meat
JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES-TARIM BILIMLERI DERGISI
, cilt.20, sa.1, ss.48-56, 2014 (SCI-Expanded)
76. Çanakkale’de Tüketime Sunulan Taze Beyaz Peynirlerin Ağır Metal İçeriklerinin Belirlenmesi
Süt Dünyası
, cilt.43, ss.56, 2013 (Hakemli Dergi)
79. Effects of Ultraviolet Light and Ultrasound on Microbial Quality and Aroma-Active Components of Milk.
J. Sci Food and Agric
, cilt.92, ss.1245-1252, 2012 (SCI-Expanded)
83. Çanakkale’de satılan keçi peynirlerinin hijyenik kalitesinin belirlenmesi
HASAD
, cilt.27, sa.318, ss.46-48, 2011 (Hakemli Dergi)
84. Farklı ticari kültürler kullanılarak üretilen yoğurtların fiziksel, kimyasal ve duyusal özellikleri
Hasad
, cilt.26, ss.30-35, 2011 (Hakemli Dergi)
85. Geleneksel ve Endüstriyel Tereyağlarının Bazı Kalite Özellikleri
HASAD
, cilt.26, sa.312, ss.16-21, 2011 (Hakemli Dergi)
86. Ezine Peyniri II Olgunlaşma Süresince Proteoliz Düzeyi
GIDA
, cilt.35, sa.1, ss.21-26, 2010 (Hakemli Dergi)
87. Instrumental and sensorymeasurements of ezine cheese texture
AKADEMIK GIDA
, cilt.8, sa.3, ss.6-10, 2010 (Hakemli Dergi)
90. EZİNE PEYNİRİ I AROMA KARAKTERİZASYONU
GIDA DERGİSİ
, cilt.34, sa.6, ss.373-380, 2009 (Hakemli Dergi)
91. Ultraviyole Işınlarının Sütün Mikrobiyel Özellikleri Üzerine Etkisi.
GIDA
, cilt.34, sa.5, ss.303, 2009 (Hakemli Dergi)
92. Ezine Peyniri I. Aroma Karakterizasyonu
GIDA
, cilt.34, sa.6, ss.373, 2009 (Hakemli Dergi)
96. Ezine peynirinin mineral madde içeriği
GIDA
, cilt.32, sa.4, ss.173-179, 2007 (Hakemli Dergi)
97. Tüketicilerin Fonksiyonel Gıdalara Olan Yaklaşımını ve Satın Almalarını Etkileyen Faktörler İngilizce
GIDA DERGİSİ
, cilt.32, sa.1, ss.25-32, 2007 (Hakemli Dergi)
99. Consumer attitudes and factors affecting buying decision for functional foods.
GIDA
, sa.32, ss.25-32, 2007 (Hakemli Dergi)
100. Termal Desorpsiyon (TD) Kullanılarak Aroma Maddelerinin Analizi
AKADEMIK GIDA
, cilt.26, ss.26, 2007 (Hakemli Dergi)
103. Katı faz mikroekstraksiyon (SPME) tekniğinin aroma maddelerinin analizinde kullanımı
Dünya Gıda
, cilt.3, ss.74-78, 2006 (Hakemli Dergi)
104. Farklı keçi ırkı sütlerinden üretilen probiyotik ayranın karakteristik özellikleri
Akademik Gıda
, cilt.3, sa.18, ss.43-46, 2005 (Hakemli Dergi)
105. Tepe Boşluğu Tekniği Kullanılarak Gıdalarda Aroma Maddelerinin Analizi
AKADEMIK GIDA
, cilt.18, ss.16, 2005 (Hakemli Dergi)
117. Characterization of desirable and undesirable lactobacilli from cheese in fermented milk
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT & TECHNOLOGIE
, cilt.32, sa.7, ss.433-439, 1999 (SCI-Expanded)
118. Lactobacillus acidophilus ve Bifidobacterium bifidum Kullanılarak Hazırlanan Fermente Süt Ürünlerinin İncelenmesi
TURKISH JOURNAL OF BIOLOGY
, cilt.20, ss.281, 1996 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
76
4. Maceration strategies and their effects on the sensory profile and volatile components in ‘Kınalı Yapıncak’ orange wine
46th World Congress of Vine and Wine, Chisinau, Moldova, 16 - 20 Haziran 2025, ss.161-162, (Özet Bildiri)
8. FUNGAL BİYOKÜTLELERİN ÇEVRESEL VE EKONOMİK ETKİLERİ
TRAKYA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ 8. LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONGRESİ, Tekirdağ, Türkiye, 5 - 06 Aralık 2024, ss.1, (Özet Bildiri)
10. Exploring Fungal Biomass Produced From Whey Powder with Aspergillus oryzae and Neurospora Intermedia in Sustaınable Food Systems: Flavor Compounds and Aroma Characteristics
5th International Congress "Food Quality, Technology and Safety—FoodTech 2024, Novi-Sad, Sırbistan, 16 - 18 Ekim 2024, ss.11, (Özet Bildiri)
11. Optimization of substrate pretreatment, enzymatic hydrolysis and fermentation conditions for biomass production with Rhizopus oryzae NRRL 395 from stale bread
4th International Eurasian Mycology Congress 2024 (EMC'24), Çanakkale, Türkiye, 3 - 05 Eylül 2024, ss.1, (Özet Bildiri)
13. Farklı hidroliz işlemi uygulanan nar çekirdeğinin Saccharomyces boulardii ile derin kültür fermentasyonu
Trakya Üniversiteler Birliği 7. Lisansüstü Öğrenci Kongresi, Edirne, Türkiye, 7 - 08 Aralık 2023, ss.120, (Özet Bildiri)
18. “Bozcaada’ya özgü Vasilaki üzümlerinden üretilen beyaz şarapların uçucu bileşenleri ve duyusal karakteristiği üzerine fermantasyon tekniğinin etkisi”
Türkiye 13. Gıda Kongresi, 21 - 23 Ekim 2020, (Özet Bildiri)
23. Impacts of Acidification and High-Pressure Treatment on Sensory Characteristics of Licorice Root Sherbet
International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AgroFood), İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.230, (Özet Bildiri)
24. Impacts of Acidification and High-Pressure Treatment on Sensory Characteristics of Licorice Root Sherbet
International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AgroFood), İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.230, (Özet Bildiri)
25. Antimicrobial properties of microwave-assisted extracts of raw bay leaf essential oils and micro/nanoemulsions thereof: Application to fresh orange juice
International Conference of Food Technology and Nutrition, Tetova, Makedonya, 15 - 17 Mayıs 2019, ss.503-505, (Özet Bildiri)
26. Antioxidant capacity of lavender essential oils and micro/nanoemulsions thereof: Application to fresh orange juice
International Conference of Food Technology and Nutrition, Tetova, Makedonya, 15 - 17 Mayıs 2019, ss.506-507, (Özet Bildiri)
29. Bitkisel kaynaklı (yabani enginar, Cynara cardunculus L.) rennet kullanılarak üretilen keçi peynirinin bazı özelliklerinin belirlenmesi
2. Ulusal Sütçülük Kongresi, İzmir, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019, ss.139-140, (Özet Bildiri)
30. Microwave-assisted hydrodistillation of essential oils from dried lavender leaves and their stabilization by micro/nanoemulsions
Bioflavour 2018, Frankfurt, Almanya, 18 - 21 Eylül 2018, ss.121-122, (Tam Metin Bildiri)
34. Application of Near and Mid-Infrared Spectroscopy to Determine Some Quality Parameters of Ezine Cheese
16th International Conference, Prospects for the 3rd Millennium Agriculture, Cluj, Romanya, 28 - 30 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
36. Changes in Volatile Compounds Produced by Microalgae Schizochytrium limacinum with Different Growth Phases and Carbon Sources.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
37. Süt ve süt ürünlerinde kullanılan aroma izolasyon teknikler
1. Ulusal sütçülük kongresi, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
42. Biosynthesis of Higher Alcohols and Acetate Esters from Orange Peel Waste by Kluyveromyces marxianus
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017 Cappadocia / Turkey), 15 - 17 Mayıs 2017, ss.1102, (Özet Bildiri)
43. Volatile compounds and sensorial profiles of young Karalahna and Cabernet Sauvignon wines produced by spontaneous and pure yeast fermentation techniques
International Conference on Agriculture, Forest, Food Science and Technologies, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.964, (Tam Metin Bildiri)
44. Volatile compounds and sensorial profiles of young Karalahna and Cabernet Sauvignon wines produced by spontaneous and pure yeast fermentation techniques
International Conference on Agriculture, Forest, Food Science and Technologies, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.964, (Tam Metin Bildiri)
46. Volatile compounds and sensorial profiles of young Karalahna and Cabernet Sauvignon wines produced by spontaneous and pure yeast fermentation techniques
International Congress on Agriculture, Forest, Food Science and Technologies, 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
47. Production of Volatile Organic Compounds by Five Species of Microalgae the Use of Solid Phase Microextraction SPME Coupled to GC MS as a Method of Analysis
International Conference: 10th Aegean Analytical Chemistry Days, 29 Eylül - 02 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
48. Stabilize Keten Tohumu Katkısının Tarhananın Besinsel Özelliklerindeki Değişime Etkisinin Araştırılması
Türkiye 12. Gıda Kongresi,, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.371, (Özet Bildiri)
49. Çam ve Çiçek Balından Elde Edilen Bal Şaraplarının Uçucu Bileşenleri ve Duyusal Özellikleri
12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, sa.48, ss.493, (Tam Metin Bildiri)
50. Karadut Suyu Uçucu Bileşenleri Üzerine Isıl İşlemin Etkisi
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.103, (Özet Bildiri)
51. Çam ve Çiçek Balından Elde Edilen Bal Şaraplarının Uçucu Bileşenleri ve Duyusal Özellikleri
12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, sa.48, ss.493, (Tam Metin Bildiri)
52. Kinetics of Anthocyanin Degradation and Polymeric Color Formation in Black Mulberry Morus nigra Juice During Heating
International Conference:10th Aegean Analytical Chemistry Days, Çanakkale, Türkiye, 29 Eylül - 02 Ekim 2016, ss.217, (Özet Bildiri)
53. Identification Of Flavor Compounds of White Cheese Powder With GC MS and Descriptive Sensory
XII International Confernece on Food Physics, 6 - 08 Temmuz 2016, (Özet Bildiri)
54. Ticari Maya Kullanımının Karalahna Üzümlerinden Üretilen Kırmızı Şarapların Uçucu Bileşen ve Duyusal Karakteristiği Üzerine Etkisi
Trakya Üniversiteler Birliği Lisansüstü Öğrenci Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 29 - 30 Nisan 2016, ss.34, (Özet Bildiri)
55. Spontan ve Saf Maya Fermentasyon Tekniklerinin Cabernet Sauvignon Üzümlerinden Elde Edilen Kırmızı Şarapların Karakteristik Özellikleri Üzerine Etkileri
Trakya Üniversiteler Birliği Lisansüstü Öğrenci Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 29 - 30 Nisan 2016, ss.35, (Özet Bildiri)
56. Ticari Maya Kullanımının Karalahna Üzümlerinden Üretilen Kırmızı Şarapların Uçucu Bileşen ve Duyusal Karakteristiği Üzerine Etkisi
Trakya Üniversiteler Birliği Lisansüstü Öğrenci Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 29 - 30 Nisan 2016, ss.34, (Özet Bildiri)
58. Effects of Using Lipase and Culture on Goat Cheese
Balkan Agriculture Congress, Edirne, Türkiye, 8 - 14 Eylül 2014, ss.168, (Özet Bildiri)
59. Bioflavour production from Agro-wastes: Tomato and red pepper pomaces
4th European yeast flavour workshop conference, Biotechnology for natural flavour production, 22 Temmuz 2103 - 23 Temmuz 2013, (Özet Bildiri)
61. Development of a functional beverage with apple juice and whey protein isolate
Food and Health, Effost Annual Meeting, Dublin, İrlanda, 10 - 12 Kasım 2010, (Özet Bildiri)
63. Çanakkale’de Yetiştiriciliği Yapılan Bazı Keçi Sütlerinde Süt Bileşenlerinin Belirlenmesi
Ulusal Keçicilik Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 24 - 26 Haziran 2010, ss.359-364, (Tam Metin Bildiri)
64. Geleneksel yöntemlerle üretilen domates salçalarının fiziksel, kimyasal ve duyusal özellikleri
I. Uluslararası Adriyatikten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, (Özet Bildiri)
66. Influence of a Change From Natural Pasture to Temprorary Barley Pasture on 18C-Fatty Acid Composition of Goat Milk
XVII International Congress of Mediterranean Federation of Health and Production of Ruminants, Perugia, İtalya, 27 - 30 Mayıs 2009, ss.161-162, (Tam Metin Bildiri)
68. Olgunlaşma süresinin Ezine peynirinin bazı özelliklerine etkisinin araştırılması.
5. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2007, ss.25, (Özet Bildiri)
69. Sensory characteristics of Ezine Cheese
1st Int. Food and Nutrition Congress, İstanbul, Türkiye, 15 - 18 Haziran 2005, (Özet Bildiri)
70. Ezine peynirinin Üre-PAGE yöntemi ile kazein fraksiyonlarının belirlenmesi
3. Ulusal Analitik Kimya Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 5 - 07 Temmuz 2006, ss.25, (Özet Bildiri)
71. Fruit flavored-probiotic dairy beverages
1st Int. Food and Nutrition Congress, İstanbul, Türkiye, 15 - 18 Haziran 2005, (Özet Bildiri)
72. Gluten-Free Cereal Based Products And Recent Developments
1st International Food and Nutrition Congress, İstanbul, Türkiye, 15 - 18 Haziran 2005, ss.25, (Özet Bildiri)
73. Geleneksel Çanakkale keşkek’xxi
Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 23 - 24 Eylül 2004, ss.262-267, (Tam Metin Bildiri)
Metrikler
Yayın (WoS)
78
Yayın (Scopus)
76
Atıf (WoS)
1770
H-İndeks (WoS)
25
Atıf (Scopus)
2145
H-İndeks (Scopus)
27
Atıf (Scholar)
4185
H-İndeks (Scholar)
33
Atıf (TrDizin)
9
H-İndeks (TrDizin)
2
Atıf (Sobiad)
14
H-İndeks (Sobiad)
1
Atıf (Diğer Toplam)
10
Proje
35
Tez Danışmanlığı
25