Yayınlar & Eserler

Makaleler 40
Tümü (40)
TRDizin (8)
Diğer Yayınlar (32)

30. Mesleki Turizm Eğitimi

Aksaray İİBF Dergisi , cilt.4, sa.2, ss.7-18, 2012 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 26

2. Sualtı Dalış Turizmi: Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı Örneği

Ulusal Sualtı Bilimsel Araştırma ve Değerleri Sempozyumu (USUBADES), 20 Ekim 2022, ss.1, (Özet Bildiri) Creative Commons License

3. Çanakkale Turizm Paydaşlarının Destinasyon Pazarlaması Bağlamında Bölge Kültürel Miras Turizmine Bakış Açıları

2. Turizmde Mimarlık ve Kültürel Miras Kongresi, Karabük, Türkiye, 24 Mayıs 2021, ss.119-120, (Özet Bildiri)

5. Gökçeada’nın Destinasyon Çekicilik Unsurlarının Belirlenmesine Yönelik Alan Araştırması

MTCON’20 Kıtalararası Turizm Yönetimi Konferansı, Antalya, Türkiye, 2 - 04 Eylül 2020, ss.915-922, (Tam Metin Bildiri)

6. Çanakkale İlindeki Otel Yöneticilerinin Çocuk Dostu Otel Konseptine Bakış Açıları

3. Uluslararası Aile, Gençlik ve Çocuk Dostu Turizm İşletmeciliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 23 Haziran 2021, ss.94-110, (Tam Metin Bildiri)

8. Kış Turizmi Faaliyetlerinin Doğal Çevreye Etkisi

Uluslararası Sivas Turizmi Kongresi, Sivas, Türkiye, 23 - 25 Şubat 2018, ss.390-397, (Tam Metin Bildiri)

10. KIŞ TURİZMİ FAALİYETLERİNİN DOĞAL ÇEVREYE ETKİSİ

ULUSLARARASI SİVAS TURİZM KONGRESİ, Sivas, Türkiye, 23 - 25 Şubat 2018, cilt.1, ss.390-397, (Tam Metin Bildiri)

11. Çanakkale Arkeoloji Müzesi’ni Ziyaret Eden Yerli Turistlerin Hizmet Kalitesi Algılarının Belirlenmesi

Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, Muğla, Türkiye, 5 - 08 Ekim 2017, ss.195, (Özet Bildiri)

12. Turistlerin Yöresel Mutfak Tercihleri İle İlgili Bir Araştırma: Bozcaada Örneği

II. Gastronomi Turizmi Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Eylül 2017, ss.29, (Özet Bildiri) Creative Commons License

16. Bölgesel Kalkınmada Turizmin Etkisi: Bozcaada-Gökçeada Arz Kesimi Üzerinde Araştırma

Uluslararası II. Trakya Bölgesi Kalkınma-Girişimcilik Sempozyumu, Kırklareli, Türkiye, 1 - 02 Ekim 2010, ss.1-10, (Tam Metin Bildiri)

17. Tatil Turizmi Reklamlarında Kadın İmgesi Kullanımı Üzerine Bir Araştırma

10. Ulusal Turizm Kongresi, Mersin, Türkiye, 1 - 02 Ocak 2009, ss.1484-1493, (Tam Metin Bildiri)

19. Bozcaada Halkının Turizm ve Çevre Bilinci üzerine Bir Araştırma

Çanakkale İli Değerleri Sempozyumları Bozcaada Değerleri Sempozyumu, Çanakkale, Türkiye, 1 - 02 Ağustos 2008, ss.28-44, (Tam Metin Bildiri)

20. Bozcaada Turizminin Değerlendirilmesine Dönük Bir Kamuoyu Araştırması

III. Ulusal Turizm Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 1 - 02 Ocak 2008, ss.86-91, (Tam Metin Bildiri)

21. Gökçeada’ya Gelen Yerli Turistlerin Beklentilerinin Karşılanma Düzeyine Göre Pazar Bölümlerine Ayrılması

II.Ulusal Eğirdir Turizm Kongresi,, Isparta, Türkiye, 9 - 12 Kasım 2006, ss.51-64, (Tam Metin Bildiri)

22. Analysis of Repeat Visit Intention of the Tourists Visiting Troy and Gokceada Island, Via Logistic Regression

4th International Symposium, International Business Administration, Karvina, Çek Cumhuriyeti, 26 - 27 Mart 2006, ss.75-82, (Tam Metin Bildiri)

23. Troya Antik Şehrini Ziyaret Eden Kültür Turistlerinin Profili

II.Balıkesir Ulusal Turizm Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 26 - 27 Mart 2006, ss.357-368, (Tam Metin Bildiri)

24. Gökçeada’ya Gelen Turistlerin Profilini Belirlemeye Yönelik Bir Çalışma

Uluslararası Çanakkale Kongresi, İstanbul, Türkiye, 1 - 02 Ocak 2006, ss.51-64, (Tam Metin Bildiri)

25. Bölgesel Kalkınmada Turizmin Rolü: Balıkesir ve Çanakkale Merkezlerinde Bir Araştırma

10. Ulusal Turizm Kongresi, Mersin, Türkiye, 01 Ocak 2006 - 02 Ocak 2009, ss.1321-1333, (Tam Metin Bildiri)

26. Çanakkale’de Turizm Olanakları

II.Lisansüstü Turizm Öğrencileri Kongresi,, Çanakkale, Türkiye, 1 - 02 Mayıs 2004, ss.23-24, (Özet Bildiri)
Kitaplar 27

1. Konaklama İşletmelerinde Sosyal Medya Kullanımı ve Uygulamaları

Turizm ve Sosyal Medya Teori ve Uygulamalar, BULUK EŞİTTİ BUKET, Editör, Paradigma akademi, Çanakkale, ss.181-202, 2024

3. Kültürel Miras ve Turizm

Disiplinler arası Yaklaşımla Kültürel Miras Yönetimi, Diker, Oğuz; Özkül, Emrah; Küçükaltan, Derman, Editör, Paradigma Akademi Yayınları, Çanakkale, ss.165-186, 2023

4. KÜLTÜREL MİRAS VE TURİZM

DİSİPLİNLER ARASI YAKLAŞIMLA KÜLTÜREL MİRAS YÖNETİMİ, Doç. Dr. Oğuz DİKER, Prof. Dr. Emrah ÖZKUL, Prof. Dr. Derman KÜÇÜKALTAN, Editör, Paradigma Yayınevi, Çanakkale, ss.165-185, 2023

5. Şehir Pazarlaması ve Turizm

Turizm ve Şehir Pazarlaması, ÜNAL AYDIN, ÇELEN ONUR, ÇİLESİZ EMRE, Editör, Nobel yayıncılık, Ankara, ss.36-51, 2023

6. Turizm ve Destinasyon Pazarlamasında Müşteri İlişkileri Yönetimi

Turizm ve Destinasyon Pazarlaması, Ünal Aydın, Çelen Onur, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.211-228, 2022

8. Hizmet Kalitesi

Kalite Yönetimi, Muharrem Tuna,Oğuz Diker, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.363-382, 2021

9. Çanakkale Turizm Paydaşlarının Destinasyon Pazarlaması Bağlamında Bölge Kültürel Miras Turizmine Bakış Açıları

Turizmde Mimarlık ve Kültürel Miras, Yurdanur Yumuk, Oğuz Diker, Nuray Türker, Derman Küçükaltan, Editör, Nobel Yayıncılık, Ankara, ss.81-92, 2021

10. Yiyecek İçecek İşletmelerinde Renk

Yiyecek İçecek İşletmelerinde Atmosfer, TEMELOĞLU, Erdem; AKDENİZ, Defne, Editör, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.59-74, 2021

12. Sosyal Ağların Müşteri İlişkilerinin Gelişimine Etkisi

Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Alanında Araştırma Makaleleri-1, Atik, A., Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.793-805, 2019

13. Müşteri İlişkileri Yönetiminde Şikayet

Sosyal Bilimler Alanında Araştırma Makaleleri-4, ATİK, A., Editör, GECE KİTAPLIĞI, Ankara, ss.105-116, 2019

14. IMPORTANCE OF CULTURAL TOURISM IN DESTINATIONMARKETING

New Horizons in Social, Human and Administrative Sciences, ATİLLA ATİK, Editör, Gece Kitaplığı Yayınevi, Ankara, ss.371-385, 2019

15. An Analysis of The Relationship between Destination Marketing and Gastronomy Tourism

Social Sciences Researches in Globalizing World, "Efe R.", "Rusev M.", "Straus E.", "Avcıkurt C.", "Soykan A.", "Parlak B." , Editör, Sofia St. Kliment Ohridski University Press, Sofıa, ss.477-487, 2018

16. Turizm İşletmelerinde Yeşil Sertifikasyon Kavramı ve Uygulamaları

Turizm İşletmelerinde Yeşil Uygulamalar, ATAY, Lütfi KORKMAZ, Halil, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.21-67, 2018

18. Gastronomy and The Destination Image

New Approaches in Gastronomy, "Diker O.", "Sünnetçioğlu S." , Editör, Gece Kitaplığı Yayınevi, Ankara, ss.9-40, 2017

19. Restoranlardaki Fiziksel Kanıtların Tüketicilerin Fiyat Algısı Üzerindeki Rolü: Ekşisözlük Yorumlarının Değerlendirilmesi

Gastronomi Üzerine Araştırmalar, Bozok D., Avcıkurt C., Doğdubay M., Sarıoğlan M., Girgin G.K., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.303-315, 2017

20. Bozcaada Destinasyonu

Detay Yayıncılık, Ankara, 2015

21. Gedik Pazarlama

Çağdaş Pazarlamada Yeni Yaklaşımlar, Murat AKIN, Murat TOKSARI, Editör, Paradigma Akademi, Edirne, ss.33-54, 2015

22. İçsel Pazarlama

Turizm Pazarlamasında Güncel Yaklaşımlar, Burhan KILIÇ, Zafer ÖTER, Editör, Beta Basım Yayım Dağıtım, İstanbul, ss.161-186, 2015

23. Turizm Pazarlamasında Yeni Yaklaşımlar

Turizm Pazarlaması, Bozkurt, Mesut ve Şahin, Bayram, Editör, Paradigma Akademi, İstanbul, ss.371-394, 2015

24. Reklam ve Satış Geliştirme

Meslek Yüksekokulları İçin Pazarlama, Mesut BOZKURT, Editör, Paradigma Akademi, İstanbul, ss.165-183, 2014

25. Piyasalar ve Turizm

Turizm Ekonomisi, Ferah ÖZKÖK, Editör, Paradigma Akademi, İstanbul, ss.133-155, 2014

26. Turizme Giriş

Genel Turizm, N. Selma ÖZDİPÇİNER, Gökhan AYAZLAR, Editör, Lisans, İstanbul, ss.13-28, 2014

27. Otel İşletmelerinde Bilgi Teknolojileri

Önbüro Yönetimi, Murat ÇUHADIR, Editör, Lisans Yayıncılık, İstanbul, ss.151-163, 2010
Metrikler

Yayın

93

Atıf (Scholar)

684

H-İndeks (Scholar)

12

Atıf (TrDizin)

12

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Sobiad)

1

H-İndeks (Sobiad)

1

Atıf (Diğer Toplam)

65

Proje

5

Tez Danışmanlığı

9

Açık Erişim

5
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları