Dr. Öğr. Üyesi EDA KESKİN USLU


Ezine Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

Süt ve Ürünleri Teknolojisi


WoS Araştırma Alanları: Mühendislik İmalat


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Teknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji

E-posta: eda.keskinuslu@comu.edu.tr
İş Telefonu: +90 286 618 4525 Dahili: 114
Fax Telefonu: +90 286 618 4546
Web: https://avesis.comu.edu.tr/edakeskinuslu
Ofis: Ezine Meslek Yüksekokulu / 114
Posta Adresi: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ezine Yahya Çavuş Yerleşkesi Ezine / ÇANAKKALE

Metrikler

Yayın

33

Yayın (WoS)

14

Yayın (Scopus)

13

Atıf (WoS)

78

H-İndeks (WoS)

4

Atıf (Scopus)

135

H-İndeks (Scopus)

6

Proje

5
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2017 - 2022

2017 - 2022

Doktora

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2013 - 2015

2013 - 2015

Yüksek Lisans

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği , Türkiye

2008 - 2013

2008 - 2013

Lisans

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Teknolojisi

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2025 - Devam Ediyor

2025 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Ezine Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi Dr.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Ezine Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Ezine Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

Yönetimsel Görevler

2022 - 2023

2022 - 2023

MYO Müdür Yardımcısı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Ezine Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

Makaleler

Tümü (18)
SCI-E, SSCI, AHCI (14)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (14)
Scopus (13)
TRDizin (3)
Diğer Yayınlar (1)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

1. Volatile aromatic compounds and consumer preferences of butter and honey-aromas added tiger nut oil oleogels prepared with beeswax oleogelator

Keskin Uslu E., Yılmaz E.

7th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, Ankara, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2024, cilt.1, sa.1, ss.357-364, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2024

2024

2. Indoor Air Quality Personal Care Products and Bioherbicides based on Essential Oils

Keskin Uslu E., Aydeniz Güneşer B.

7th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress, Kastamonu/Türkiye, Kastamonu, Türkiye, 26 - 29 Eylül 2024, ss.41-44, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

3. Rheological characterization of the tiger nut (Cyperus esculentus L.) oil-beeswax oleogels prepared with some flavors

KESKİN USLU E.

6. International Eurasian Conference On Biological and Chemical Sciences, Ankara, Türkiye, 11 - 13 Ekim 2023, ss.337-338, (Özet Bildiri)

2020

2020

4. Rheological Characterization of the Oleogels and Emulgels Prepared

Keskin Uslu E., Yılmaz E.

International Eurasian Conference on Biotechnology and Biochemistry, Ankara, Türkiye, 16 - 18 Aralık 2020, ss.816, (Özet Bildiri)

2020

2020

5. Food Applications of Some Oleogels and Emulgels Prepared

Keskin Uslu E., Yılmaz E.

International Eurasian Conference on Biotechnology and Biochemistry, Ankara, Türkiye, 16 - 18 Aralık 2020, ss.817, (Özet Bildiri)

2020

2020

6. Pektin Emülsiyon Oleojellerinin Geliştirilmesi ve Karakterizasyonu

Keskin Uslu E., Yılmaz E.

Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 22 Ekim 2020, ss.417, (Özet Bildiri)

2020

2020

7. Soğuk Pres Yağlarının Üretimi ve Tüketiminde Dikkat edilecek Konular

Keskin Uslu E., Yılmaz E.

Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 22 Ekim 2020, ss.416, (Özet Bildiri)

2020

2020

8. Emüljel: Düşük Yağlı ve Sağlıklı Yapılandırılmış Yeni Katı Yağ Kaynakları

Keskin Uslu E., Yılmaz E.

Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 22 Ekim 2020, ss.419, (Özet Bildiri)

2020

2020

9. Oleogels of lauric acid and lauric acid-amphiphile mixtures: Preparation and rheological characterization

Keskin Uslu E., Yılmaz E.

3nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, Ankara, Türkiye, 19 - 20 Mart 2020, ss.589, (Özet Bildiri)

2020

2020

10. Aerojeller ve gıda teknolojisinde kullanımları

Keskin Uslu E., Yılmaz E.

3nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, Ankara, Türkiye, 19 - 20 Mart 2020, ss.588, (Özet Bildiri)

2019

2019

11. Rheological and Some Physicochemical Properties of Oleogels Prepared with Tallow and Partially Hydrolyzed Tallow Biomaterials

Keskin Uslu E., Yılmaz E.

III. International Joint Science Congress of Materials and Polymers, Priştine, Kosova, 12 - 14 Eylül 2019, ss.58, (Özet Bildiri)

2019

2019

12. “Biyoaktif bileşiklerin oleojel dağıtım sistemleriyle hazırlanması ve uygulamaları

Yılmaz E., Keskin Uslu E.

2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, Ankara, Türkiye, 28 - 29 Haziran 2019, ss.2176-2184, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

13. Hayvan İç Yağı ve Hidrolize Hayvan İç yağının Oleojel Oluşturma Kapasitesinin İncelenmesi

Keskin Uslu E., Yılmaz E.

4. Bitkisel Yağ Kongresi, İstanbul, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2019, ss.40, (Özet Bildiri)

2015

2015

14. Alternatif Teknolojilerin Vişne Suyunun Kalite ve Güvenliği Üzerine Etkisi

Keskin Uslu E., Akdemir Evrendilek G., Gölge Ö.

5. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 7 - 08 Mayıs 2015, ss.245, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2023

2023

1. Çanakkale'nin Coğrafi İşarete Aday Kadim Gıda Ürünleri

Özatay Ş., Keskin Uslu E., Doğan M. A.

Çanakkale'nin Stratejik Sektörü Tarım-2, Prof. Dr. Murat Şeker,Prof. Dr. Fatih Kahrıman,Prof. Dr. Ali Sungur,Doç. Dr. Burak Polat, Editör, Özgür Üniversite Yayınları, Gaziantep, ss.387-397, 2023

Desteklenen Projeler

2024 - 2025

2024 - 2025

Şortening İkamesi Olarak Zeytinyağ Oleojeli Kullanımı ile Çeşnili Tuzlu Kurabiye Üretilmesi ve Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi

TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı

Keskin Uslu E.

2023 - 2023

2023 - 2023

Oleojelasyon Tekniği Kullanılarak Aromalı Yerbademi Yağı Sürülebilir Ürünlerinin Geliştirilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

KESKİN USLU E. (Yürütücü)

2020 - 2021

2020 - 2021

Yerbademi (Cyperus esculentus L.) Tohumlarından Soğuk Pres Tekniğiyle Yağ Üretilmesi ve Ürünün Karakterize Edilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Keskin Uslu E., Yılmaz E. (Yürütücü)

2018 - 2020

2018 - 2020

POTANSİYEL ORGANOJELATÖRLERLE YENİ OLEOJELLERİN GELİŞTİRİLMESİ VE KARAKTERİZE EDİLMESİ

TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı

Yılmaz E.(Yürütücü)

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Kasım 2024

Kasım 2024

JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION

SCI Kapsamındaki Dergi

Şubat 2024

Şubat 2024

JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2024

Ocak 2024

FOOD RESEARCH INTERNATIONAL

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2023

Mart 2023

JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE

SCI Kapsamındaki Dergi

Şubat 2023

Şubat 2023

GIDA

Hakemli Bilimsel Dergi

Ocak 2023

Ocak 2023

JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE

SCI Kapsamındaki Dergi

Aralık 2022

Aralık 2022

FOOD CHEMISTRY

SSCI Kapsamındaki Dergi

Ekim 2022

Ekim 2022

SAKARYA UNIVERSITY JOURNAL OF SCIENCE

Hakemli Bilimsel Dergi



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 46

h-indeksi (SCOPUS): 3