Eğitim Bilgileri
2017 - 2022
2017 - 2022Doktora
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2013 - 2015
2013 - 2015Yüksek Lisans
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği , Türkiye
2008 - 2013
2008 - 2013Lisans
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Gıda Teknolojisi
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Ünvanlar / Görevler
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Ezine Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi Dr.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Ezine Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Ezine Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
Yönetimsel Görevler
2022 - 2023
2022 - 2023MYO Müdür Yardımcısı
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Ezine Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
Makaleler
Tümü (18)
SCI-E, SSCI, AHCI (14)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (14)
Scopus (13)
TRDizin (3)
Diğer Yayınlar (1)
2025
20251. Physicochemical, Rheological, and Sensory Properties of Low-Fat Mayonnaises Formulated With Flaxseed Oil-Based Sunflower and Whale Wax Oleogels
YILMAZ E., KESKİN USLU E.
JAOCS, Journal of the American Oil Chemists' Society
, cilt.102, sa.10, ss.1563-1575, 2025 (SCI-Expanded)
2025
20252. GELLED EGG WHITE, GELATIN, AND FIBROIN PROTEIN EMULSIONS: PHYSICO-CHEMICAL AND RHEOLOGICAL CHARACTERIZATION
YILMAZ E., Keskin Uslu E.
GIDA , cilt.50, sa.5, ss.738-750, 2025 (Hakemli Dergi)
2024
20243. Cold-pressed tiger nut (Cyperus esculentus L.) oils: chemical and aromatic profiles, sensory properties, and consumer preferences
Keskin Uslu E., Yılmaz E.
GRASAS Y ACEITES , cilt.75, sa.4, ss.537-546, 2024 (SCI-Expanded)
2024
20244. Tiger nut (Cyperus esculentus L.) oil-whale spermaceti wax oleogels with banana and coconut flavors: physicochemical, thermal, and rheological characterization
Keskin Uslu E., Yılmaz E.
CHEMICAL PAPERS , cilt.10, ss.101-114, 2024 (SCI-Expanded)
2024
20245. Thermal, structural, and sensory properties of tiger nut oil (Cyperus esculentus L.) – beeswax oleogels flavoured with butter and honey
Keskin Uslu E.
ACTA ALIMENTARIA , cilt.53, sa.3, ss.432-441, 2024 (SCI-Expanded)
2024
20246. The effects of heating and acidulation on the properties and stability of plant seed protein emulsion gels
Yllmaz E., KESKİN USLU E.
Acta Alimentaria
, 2024 (SCI-Expanded)
2023
20237. Soğuk Pres Teknolojisi: Soğuk Pres Yağ, Soğuk Pres Keki Eldesi ve Değerlendirilmesi
Keskin Uslu E.
Lapseki Meslek Yüksekokulu Uygulamalı Araştırmalar Dergisi
, cilt.4, sa.8, ss.58-66, 2023 (Hakemli Dergi)
2022
20228. Physical, structural, and rheological properties of γ-cyclodextrin metal-organic framework emulgels
Keskin Uslu E., Yılmaz E.
ACTA ALIMENTARIA , cilt.51, sa.4, ss.594-604, 2022 (SCI-Expanded)
2022
20229. Laurik Asit Oleojellerinin Geliştirilmesi Ve Karakterize Edilmesi
Keskin Uslu E., Yılmaz E.
GIDA , cilt.47, sa.6, ss.992-1004, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
202210. Red Pepper and Turmeric-Flavored Virgin Olive Oil Oleogels Prepared with Whale Spermaceti Wax
Yılmaz E., Demirci Ş., Keskin Uslu E.
Journal Of Oleo Science , cilt.71, sa.2, ss.187-199, 2022 (SCI-Expanded)
2021
202111. Sunflower Oil-Beeswax Oleogels Are Promising Frying Medium for Potato Strips
AKDENİZ GÜNEŞER B., YILMAZ E., KESKİN USLU E.
EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.123, sa.10, 2021 (SCI-Expanded)
2021
202112. Oleogels of Some Plant Waxes: Characterization and Comparison with Sunflower Wax Oleogel
YILMAZ E., KESKİN USLU E., Oz C.
JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY
, cilt.98, sa.6, ss.643-655, 2021 (SCI-Expanded)
2021
202113. Preparation and characterization of oleogels and emulgels with glycerol monooleate-cholesterol mixtures
KESKİN USLU E., YILMAZ E.
CHEMICAL PAPERS
, cilt.75, sa.5, ss.2075-2085, 2021 (SCI-Expanded)
2021
202114. Preparation and characterization of glycerol monostearate and polyglycerol stearate oleogels with selected amphiphiles
Keskin Uslu E., Yılmaz E.
FOOD STRUCTURE , cilt.28, ss.100192-100201, 2021 (SCI-Expanded)
2021
202115. Preparation and characterization of oleogels with tallow andpartially hydrolyzed tallow as organogelators
Keskin Uslu E., Yılmaz E.
Grasas Y Aceites , cilt.72, sa.1, ss.388-402, 2021 (SCI-Expanded)
2020
202016. Structure, Rheological and Sensory Properties of Some Animal Wax Based Oleogels
Yılmaz E., Uslu E., Toksoz B.
JOURNAL OF OLEO SCIENCE
, cilt.69, sa.10, ss.1317-1329, 2020 (SCI-Expanded)
2019
201917. Interaction and multi-objective effects ofmultiple non-thermal treatments of sourcherry juice: pesticide removal, microbialinactivation, and quality preservation
Akdemir Evrendilek G., Keskin Uslu E., Gölge Ö.
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE , cilt.100, ss.1653-1661, 2019 (SCI-Expanded)
2019
201918. Protein Emülsiyon Ağıyla Yapılandırılmış Oleojeller
Keskin Uslu E., Yılmaz E.
Akademik Gıda
, cilt.17, sa.3, ss.410-416, 2019 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. Volatile aromatic compounds and consumer preferences of butter and honey-aromas added tiger nut oil oleogels prepared with beeswax oleogelator
Keskin Uslu E., Yılmaz E.
7th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, Ankara, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2024, cilt.1, sa.1, ss.357-364, (Tam Metin Bildiri)
2024
20242. Indoor Air Quality Personal Care Products and Bioherbicides based on Essential Oils
Keskin Uslu E., Aydeniz Güneşer B.
7th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress, Kastamonu/Türkiye, Kastamonu, Türkiye, 26 - 29 Eylül 2024, ss.41-44, (Tam Metin Bildiri)
2023
20233. Rheological characterization of the tiger nut (Cyperus esculentus L.) oil-beeswax oleogels prepared with some flavors
KESKİN USLU E.
6. International Eurasian Conference On Biological and Chemical Sciences, Ankara, Türkiye, 11 - 13 Ekim 2023, ss.337-338, (Özet Bildiri)
2020
20204. Rheological Characterization of the Oleogels and Emulgels Prepared
Keskin Uslu E., Yılmaz E.
International Eurasian Conference on Biotechnology and Biochemistry, Ankara, Türkiye, 16 - 18 Aralık 2020, ss.816, (Özet Bildiri)
2020
20205. Food Applications of Some Oleogels and Emulgels Prepared
Keskin Uslu E., Yılmaz E.
International Eurasian Conference on Biotechnology and Biochemistry, Ankara, Türkiye, 16 - 18 Aralık 2020, ss.817, (Özet Bildiri)
2020
20206. Pektin Emülsiyon Oleojellerinin Geliştirilmesi ve Karakterizasyonu
Keskin Uslu E., Yılmaz E.
Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 22 Ekim 2020, ss.417, (Özet Bildiri)
2020
20207. Soğuk Pres Yağlarının Üretimi ve Tüketiminde Dikkat edilecek Konular
Keskin Uslu E., Yılmaz E.
Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 22 Ekim 2020, ss.416, (Özet Bildiri)
2020
20208. Emüljel: Düşük Yağlı ve Sağlıklı Yapılandırılmış Yeni Katı Yağ Kaynakları
Keskin Uslu E., Yılmaz E.
Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 22 Ekim 2020, ss.419, (Özet Bildiri)
2020
20209. Oleogels of lauric acid and lauric acid-amphiphile mixtures: Preparation and rheological characterization
Keskin Uslu E., Yılmaz E.
3nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, Ankara, Türkiye, 19 - 20 Mart 2020, ss.589, (Özet Bildiri)
2020
202010. Aerojeller ve gıda teknolojisinde kullanımları
Keskin Uslu E., Yılmaz E.
3nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, Ankara, Türkiye, 19 - 20 Mart 2020, ss.588, (Özet Bildiri)
2019
201911. Rheological and Some Physicochemical Properties of Oleogels Prepared with Tallow and Partially Hydrolyzed Tallow Biomaterials
Keskin Uslu E., Yılmaz E.
III. International Joint Science Congress of Materials and Polymers, Priştine, Kosova, 12 - 14 Eylül 2019, ss.58, (Özet Bildiri)
2019
201912. “Biyoaktif bileşiklerin oleojel dağıtım sistemleriyle hazırlanması ve uygulamaları
Yılmaz E., Keskin Uslu E.
2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, Ankara, Türkiye, 28 - 29 Haziran 2019, ss.2176-2184, (Tam Metin Bildiri)
2019
201913. Hayvan İç Yağı ve Hidrolize Hayvan İç yağının Oleojel Oluşturma Kapasitesinin İncelenmesi
Keskin Uslu E., Yılmaz E.
4. Bitkisel Yağ Kongresi, İstanbul, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2019, ss.40, (Özet Bildiri)
2015
201514. Alternatif Teknolojilerin Vişne Suyunun Kalite ve Güvenliği Üzerine Etkisi
Keskin Uslu E., Akdemir Evrendilek G., Gölge Ö.
5. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 7 - 08 Mayıs 2015, ss.245, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2023
20231. Çanakkale'nin Coğrafi İşarete Aday Kadim Gıda Ürünleri
Özatay Ş., Keskin Uslu E., Doğan M. A.
Çanakkale'nin Stratejik Sektörü Tarım-2, Prof. Dr. Murat Şeker,Prof. Dr. Fatih Kahrıman,Prof. Dr. Ali Sungur,Doç. Dr. Burak Polat, Editör, Özgür Üniversite Yayınları, Gaziantep, ss.387-397, 2023
Desteklenen Projeler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorBalmumu ve Monogliserid ile Keten Tohumu Yağından Elde Edilen Oleojellerin Kek Üretiminde Kullanılması: Fizikokimyasal, Tekstür ve Duyusal Analiz
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
KESKİN USLU E. (Yürütücü)
2024 - 2025
2024 - 2025Şortening İkamesi Olarak Zeytinyağ Oleojeli Kullanımı ile Çeşnili Tuzlu Kurabiye Üretilmesi ve Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
Keskin Uslu E.
2023 - 2023
2023 - 2023Oleojelasyon Tekniği Kullanılarak Aromalı Yerbademi Yağı Sürülebilir Ürünlerinin Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
KESKİN USLU E. (Yürütücü)
2020 - 2021
2020 - 2021Yerbademi (Cyperus esculentus L.) Tohumlarından Soğuk Pres Tekniğiyle Yağ Üretilmesi ve Ürünün Karakterize Edilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Keskin Uslu E., Yılmaz E. (Yürütücü)
2018 - 2020
2018 - 2020POTANSİYEL ORGANOJELATÖRLERLE YENİ OLEOJELLERİN GELİŞTİRİLMESİ VE KARAKTERİZE EDİLMESİ
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Yılmaz E.(Yürütücü)
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Kasım 2024
Kasım 2024JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
SCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2024
Şubat 2024JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2024
Ocak 2024FOOD RESEARCH INTERNATIONAL
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2023
Mart 2023JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
SCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2023
Şubat 2023GIDA
Hakemli Bilimsel Dergi
Ocak 2023
Ocak 2023JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
SCI Kapsamındaki Dergi
Aralık 2022
Aralık 2022FOOD CHEMISTRY
SSCI Kapsamındaki Dergi
Ekim 2022
Ekim 2022SAKARYA UNIVERSITY JOURNAL OF SCIENCE
Hakemli Bilimsel Dergi