Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
SOKAK LEZZETLERİNİN SEÇİMİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER
Turar Turizm ve Araştırma Dergisi
, cilt.13, sa.2, ss.265-298, 2024 (Hakemli Dergi)
Sürdürülebilir Gastronomide Menü Yönetimi: Bursa İli Örneği
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dergisi
, cilt.27, sa.1, ss.123-149, 2024 (Hakemli Dergi)
Yavaş Şehir Algısı ve Turizmin Etkilerinin Yerel Halkın Yaşam Doyumuna Etkisi
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.7, sa.1, ss.141-160, 2023 (Hakemli Dergi)
KÜLTÜREL ZEKANIN YENİ YEMEK DENEME KORKUSU VE YENİ YEMEK DENEME MERAKINA ETKİSİ
Journal of Sivas Interdisciplinary Tourism Research
, cilt.5, sa.1, ss.123-143, 2022 (Hakemli Dergi)
DIŞARIDA YEMEK YEME AMAÇLARINDA SOSYAL GÖRÜNÜRLÜĞÜN ETKİSİ: ÇANAKKALE ÖRNEĞİ
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, cilt.5, sa.4, ss.754-768, 2022 (Hakemli Dergi)
Çanakkale İli Dalış Turizmi Potansiyelinin İncelenmesi
Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
, cilt.9, sa.3, ss.723-734, 2021 (Hakemli Dergi)
The Effect Of Travel Lifestyle, Cultural Sensitivity And Food Neophobia On Local Food Preference
Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Elektronik Dergisi
, cilt.8, sa.2, ss.746-761, 2020 (Hakemli Dergi)

OLEATURİZM VE GASTRONOMİ TURİZMİNDE ZEYTİNYAĞININ YERİ
TURKTOB
, sa.29, ss.38-40, 2019 (Hakemsiz Dergi)
Turkish Culinary Culture In The Socialization Process
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi
, cilt.3, sa.14, 2017 (Hakemli Dergi)
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ YEMEK YEME DENEYİMİ BOYUTLARININ BELİRLENMESİÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research
, cilt.1, sa.1, ss.12-25, 2017 (Hakemli Dergi)
Turizm Alanında Yazılmış Olan Gastronomiye İlişkin Tezlerin Bibliyometrik Profili
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.5, sa.2, ss.345-354, 2017 (Hakemli Dergi)
GASTRONOMİK KİMLİĞİN KORUNMASINDA COĞRAFİ İŞARETLEMENİN ROLÜ: İNEGÖL KÖFTESİ ÖRNEĞİ
Eko-gastronomi Dergisi
, cilt.1, sa.2, ss.47-59, 2015 (Hakemli Dergi)
Coğrafi Kimliğin Korunmasında Coğrafi İşaretlemenin Rolü: İnegöl Köftesi Örneği
Eko-gastronomi Dergisi
, cilt.1, sa.2, ss.47-59, 2015 (Hakemli Dergi)
Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi Hareketliliğinde Coğrafi İşaretlemenin Rolü
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.1, sa.1, ss.13-20, 2013 (Hakemli Dergi)
Gastronomi Turizminin Destinasyon Pazarlamasına Etkisi
Türktarım Dergisi
, cilt.206, ss.23-28, 2012 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
ÇANAKKALE MUTFAĞININ KİŞİLİK ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
8. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 17 Ekim - 20 Kasım 2024, ss.870-872
The Effect of Food Neophobia On Local Food Preference of Foreign Tourists Visiting Istanbul
MTCON 2020Conference on Managing Tourism Across Continents, 2 - 05 Mayıs 2020
Seyahat Etme Niyetinde Sosyal Medyanın Rolü: Instagram’daki Kars-Doğu Ekspresine İlişkin Yorumların Değerlendirilmesi
THE THIRD INTERNATIONAL CONGRESS ON FUTURE OF TOURISM:Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, Mersin, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2019, ss.283-290
Yaşam Tarzının Yeşil Otel Tercihinde Rolü
International Conferenceon Empirical Economics and Social Sciences (ICEESS’18), Balıkesir, Türkiye, 27 - 28 Haziran 2018, ss.86
The Role of Environmental Consciousness Behaviour of Consumer in The Intention to Choose Green Hotel
Fouth Sarajevo International Cnference: Social and Political Stability in Balkans, Sarajevo, Bosna-Hersek, 26 - 29 Nisan 2018, cilt.4, ss.13
Önlisans Öğrencilerinin Eğitim Aldıkları Bölümlere Göre Çoklu Zeka Alanlarının Belirlenmesi: Ezine Meslek Yüksekokulu Örneği
7th International Congressof Research in Education, Çanakkale, Türkiye, 27 - 29 Nisan 2017
Ön Lisans Öğrencilerinin Eğitim Aldıkları Bölümlere Göre Çoklu Zeka Alanlarının Belirlenmesi: Ezine Meslek Yüksekokulu Örneği
VII: Uluslararası Eğitimde Araştırma Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 27 - 29 Nisan 2017, ss.1
Dining as a Socialization Tool. An Assesment of Mevlevi Cuisine
XII. European Conference on Social and Behavioral SciencesCatania, Sicily, Italy – January 25-28, 39., Catania, İtalya, 25 Ocak 2017
Yöneticilerin Akademik Yayınlara İlişkin Tutumları Çanakkale Otelleri Örneği
17. Ulusal Turizm Kongresi, Muğla, Türkiye, 20 Kasım - 23 Aralık 2016, sa.17
Coğrafi Kimliğin Korunmasında Coğrafi İşaretlemenin Rolü İnegöl Köftesi Örneği
Ulusalararası İnegöl Tarih ve Kültürü Sempozyumu, 14 - 16 Kasım 2016
SOSYALİZASYON SÜRECİNDE TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ
Uluslararası Gastronomi turizmi Kongresi İzmir, İzmir, Türkiye, 10 - 12 Aralık 2015, ss.22
Turizmin Karikatürize Halleri Turizm Karikatürlerinin Gösterge Bilim Semiyoloji Ve İçerik Analizi İle İncelenmesi
16. Ulusal Turizm Kongresi,, Çanakkale, Türkiye, 12 - 15 Kasım 2015, ss.36-57
Turizmin Karikatürize Halleri Turizm Karikatürlerinin Gösterge Bilim Semiyoloji Ve İçerik Analizi İle İncelenmesi
16. Ulusal Turizm Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 12 Kasım 2015 - 15 Kasım 2016
Şarap Turizminin Önündeki Yasal Engeller Bozcaada Şarap Turizmi Örneği
15. Ulusal Turizm Kongresi, Türkiye, 13 - 16 Aralık 2014
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Duyusal Markalamanin (Markethink) Uygulanabilirliği Üzerine Kuramsal Bir Model Önerisi
III. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi,, Aydın, Türkiye, 4 - 05 Nisan 2014, ss.1207-1213
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Duyusal Markalamanın (Markethink) Uygulanabilirliği Üzerine Kuramsal Bir Model Önerisi
III. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 04 Nisan 2014, ss.1207-1213
What Means Turkish Coffee in Our Culture
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 24 Ekim 2013, ss.567
As A Green Cuisine, Izmir Cuisine And The Importance Of Local Plants
he 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.565
Turizm Sektöründe Butik Üretimin Uygulanabilirliği
13. Ulusal Turizm Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 09 Aralık 2012, ss.747-762
Füzyon Mutfağı Uygulamalarının Gastronomi Turizminin Gelişimine Etkisi
13. Ulusal Turizm Kongresi, Türkiye, 6 - 09 Aralık 2012
Yavaş Turizmde Coğrafi İşaretlemenin Önemi
13. Ulusal Turizm Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 09 Aralık 2012
Kitaplar
GÖKÇEADA MUTFAĞI’NIN KARBON AYAK İZİNİN BELİRLENMESİ
HALK GASTRONOMİSİ, Mehmet AÇA, Ömür CEYLAN, Sezen GÜNGÖR, Editör, Motiv Vakfı, İstanbul, ss.277-286, 2022
Marmara Bölgesi
GASTRONOMİ REHBERLİĞİ, Hande AKYURT KURNAZ, Alper KURNAZ, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.268-302, 2022
Gastronomi ve Psikoloji
Disiplinlerarası Bakış Açısı İle Gastronomi Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Ozan Güler,Gürkan Akdağ,Anıl Kale, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.79-96, 2021
Ekoturizm ve Çevre İlişkileri
Ekoturizmi Anlamak, Aslı Özge Özgen Çiğdemli, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.12-23, 2021
SÜRDÜRÜLEBİLİR TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ
SÜRDÜRÜLEBİLİR GASTRONOMİ, FÜGEN DURLU ÖZKAYA,FERAH ÖZKÖK,AYŞE SÜNNETÇİOĞLU,SERDAR SÜNNETÇİOĞLU, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.97-116, 2021
ÇANAKKALE
TÜRKİYE LEZZET ROTALARI, YAZICIOĞLU İRFAN, SORMAZ ÜMİT, CANBOLAT CİHAN, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.773-782, 2021
Gastronomi ve Psikoloji
Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi, Güler, Ozan; Akdağ; Gürkan; Kale, Anıl, Editör, Detay Yayıncılık, ss.79-96, 2021
Ekoturizm ve Çevre İlişkileri
EKOTURİZMİ ANLAMAK, ÖZGEN ÇİĞDEMLİ Aslı Özge, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.12-23, 2021
Hypermetropia in Tourism
Dynamics of International Tourism: Contemporary Issues and Problems, İrfan Yazıcıoğlu, Özgür Yayla, Alper Işın, Editör, Peter Lang AG, Berlin, ss.179-190, 2021
“Hypermetropia” in Tourism
Dynamics of International Tourism: Contemporary Issues and Problems, İrfan YAZICIOĞLU Özgür YAYLA , Dr. Alper IŞIN, Editör, Peter Lang, Berlin, ss.179-190, 2021
Sürdürülebilir Tedarik Zinciri Yönetimi
Sürdürülebilir Gastronomi, Özkya Durulu Fügen, Özkök Ferah, Sünnetçioğlu Ayşe, Sünnetçioğlu Serdar, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.97-117, 2021
Eating Out Behaviors of Tourists
Tourism and Hospitality Studies, İrfan Yazıcıoğlu,Özgür Yayla,Alper Işın,Turhan Çetin, Editör, Peter Lang Publishing, Inc., Berlin, ss.215-228, 2020
Eating Out Behaviors of Tourists
Tourism and Hospitality Studies, Yazıcıoğlu, İrfan / Yayla, Özgür / Işın Alper/ Çetin Turhan, Editör, Peter Lang, Berlin, ss.215-227, 2020
Ege Bölgesi
Turist Rehberliğine Yönelik 7 Bölge Müzeler, Kurnaz Akyurt Hande, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.79-98, 2020
EKO TURİZM KAPSAMINDA SOSYAL MEKÂNLAR
Ekolojik Ekonomi Bakış Açısıyla “YEŞEREN TURİZM”
, Ferah ÖzkÖK, Hacı Mehmet YILDIRIM, Şefik Okan MERCAN, Editör, Paradigma, Ankara, ss.113-124, 2018
EKO TURİZM KAPSAMINDA SOSYAL MEKÂNLAR
Ekolojik Ekonomi Bakış Açısıyla“YEŞEREN TURİZM”, Özkök Ferah, Yıldırm Hacı Mehmet, Mercan Şefik Okan, Editör, Paradigma Akademi, 2018
CHAPTER IITOURIST BEHAVIOR AND FOOD ANDBEVERAGE CONSUMPTION
New Approaches In Gastronomy, Oğuz Diker, Serdar Sünnetçioğlu, Editör, Gece Kitaplığı, Çanakkale, ss.41-60, 2017
Tedarik Zinciri Yönetimi
Çağdaş Pazarlamada Yeni Yaklaşımlar, 978-605-4393-73-2, Editör, Paradigma Yayınları, İstanbul, ss.243-262, 2015
Ansiklopedide Bölümler
Turizm Ansiklopedisi Cilt VIII
Detay Yayıncılık, ss.370-370, 2022
Turizm Ansiklopedisi Cilt VI
Detay Yayıncılık, ss.138-139, 2022
Turizm Ansiklopedisi Cilt VII
Detay Yayıncılık, ss.103-104, 2022