Arş. Gör. BURCU KAYA


Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi


WoS Araştırma Alanları: Gıda Bilimi Ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Biyoteknolojisi

Metrikler

Yayın

32

Yayın (WoS)

8

Yayın (Scopus)

5

Atıf (WoS)

26

H-İndeks (WoS)

3

Atıf (Scopus)

29

H-İndeks (Scopus)

4

Atıf (Scholar)

68

H-İndeks (Scholar)

6

Atıf (TrDizin)

12

Atıf (Sobiad)

8

Atıf (Diğer Toplam)

5

Proje

9

Açık Erişim

3
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Doktora

Bursa Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoteknoloji Anabilim Dalı (Disiplinlerarası), Türkiye

2017 - 2019

2017 - 2019

Yüksek Lisans

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2015 - 2017

2015 - 2017

Lisans

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2019

2019

Yüksek Lisans

Kitosan Nanokompozit Filmlerin Antimikrobiyal Etkinliğinin Arttırılması

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Araştırma Alanları

Gıda Mikrobiyolojisi

Gıda Biyoteknolojisi

Akademik Ünvanlar / Görevler

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2023 - 2023

2023 - 2023

Araştırmacı

Högskolan i Boras (University College of Boras)

Makaleler

Tümü (14)
SCI-E, SSCI, AHCI (6)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (8)
ESCI (2)
Scopus (5)
TRDizin (6)
Diğer Yayınlar (2)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2025

2025

1. Peynir Altı Suyu Tozundan Rhizopus oryzae Biyokütlesi Üretimi ve Substrat Optimizasyonu

Kaya B., Şahiner Ö., Güneşer O., Yüceer Y.

Türkiye 15. Gıda Kongresi, Sakarya, Türkiye, 8 - 10 Ekim 2025, ss.87, (Özet Bildiri)

2025

2025

4. Production of volatile compounds by Metschnikowia pulcherrima using different carbon sources

ÇELEBİ UZKUÇ N. M., KAYA B., UZKUÇ H., YÜCEER Y.

X. International Congress on Health, Engineering and Sciences, Sinop, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2025, ss.87-99, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2024

2024

5. FUNGAL BİYOKÜTLELERİN ÇEVRESEL VE EKONOMİK ETKİLERİ

Şahiner Ö., Kaya B., Yüceer Y.

TRAKYA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ 8. LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONGRESİ, Tekirdağ, Türkiye, 5 - 06 Aralık 2024, ss.1, (Özet Bildiri)

2023

2023

8. Farklı hidroliz işlemi uygulanan nar çekirdeğinin Saccharomyces boulardii ile derin kültür fermentasyonu

Kayıkçı S., Kaya B., Yüceer Y.

Trakya Üniversiteler Birliği 7. Lisansüstü Öğrenci Kongresi, Edirne, Türkiye, 7 - 08 Aralık 2023, ss.120, (Özet Bildiri)

2023

2023

9. Lactobacillus casei ile Teff bazlı probiyotik fermente peynir altı suyu içeceği geliştirilmesi

ÖZGENÇ H., KAYA B., YÜCEER Y.

1. Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Kongresi 2023, 28 - 29 Eylül 2023, (Özet Bildiri)

2021

2021

10. FARKLI TİCARİ KÜLTÜRLERDEN ÜRETİLEN YOĞURT SERUMLARININ BAZI ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ

Elmas E. T., Kaya B., Yüceer Y.

ANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TRAKYA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ V. LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONGRESİ 2021, 4 - 05 Kasım 2021, ss.37, (Özet Bildiri)

2021

2021

11. ANTİMİKROBİYAL AJAN OLARAK Metschnikowia pulcherrima

Kaya B., Çelebi Uzkuç N. M., Kırca Toklucu A., Yüceer Y.

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TRAKYA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ V. LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONGRESİ 2021, 04 Kasım 2021 - 05 Mayıs 2022, ss.38, (Özet Bildiri)

2021

2021

12. The Determinants of Carbon Footprint in Dairy Industry

Kaya B., Yüceer Y.

International Global Climate Changce Congress, Çanakkale, Türkiye, 3 - 05 Haziran 2021, ss.230, (Özet Bildiri)

2021

2021

13. Determination of Foodborne Pathogens and Some Hospital Isolates Biofilm Formation Ability

Altuntaş S., Kaya B., Cınar A.

International Congress on Biological and Health Sciences, Afyonkarahisar, Türkiye, 26 Şubat 2021 - 28 Mayıs 2022, ss.117-128, (Tam Metin Bildiri)

2020

2020

14. Bitki Kaynaklı Gıdalarda Bulunan Polifenollerin Sitotoksik Etkisi

CİNAR A., KAYA B.

Türkiye 13. Gıda Kongresi, 21 Ekim 2020, (Özet Bildiri)

2020

2020

15. Kitosan Bazlı Etil Pirüvat Filmlerin Antibakteriyel ve Antifungal Etkisinin Belirlenmesi

Kaya B., Zorba N. N., Caner C.

Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 Ekim 2020, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

17. Determination of Antibacterial and Antifungal Properties of Chitosan Based Nanocomposite Films Prepared with Borax and Boron Nitride

KAYA B., ZORBA N. N.

1st International Erciyes Agriculture, Animal and Food Sciences Conference, 24 Nisan 2019, (Özet Bildiri)

2019

2019

18. Phenotypic Identification of Potential Mycotoxin Producing Alternaria Species Isolated from Bozcaada Karalahna and Cavus Grapes.

KAYA B., ÖZCAN ATEŞ G., DEMİREL ZORBA N. N.

1st International Erciyes Agriculture, Animal and Food Sciences Conference (AGANFOS-2019), Kayseri, Türkiye, 24 - 27 Nisan 2019, ss.161, (Tam Metin Bildiri)

Desteklenen Projeler

2025 - 2026

2025 - 2026

Bir Tutam Bilim Bir Dünya Şenlik 2025

TÜBİTAK Projesi , 4007 - Bilim Şenlikleri Destekleme Programı

Kaya B., Ilgın H. Ö. (Yürütücü)

2025 - 2026

2025 - 2026

Sürdürülebilir biyoaktif bileşik üretimi için domates posası atıklarının katı hal fermantasyonu ile değerlendirilmesi

TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı

Kaya B., Alemdar P.(Yürütücü), Yurdacan G.

2023 - 2026

2023 - 2026

Mikoprotein Üretim Optimizasyonu, Karakterizasyon Ve Ürün Uygulaması

TÜBİTAK - AB COST Projesi

Yüceer Y. (Yürütücü), KAYA B.

2024 - 2025

2024 - 2025

Bir Tutam Bilim Bir Dünya Şenlik 2024

TÜBİTAK Projesi , 4007 - Bilim Şenlikleri Destekleme Programı

Kaya B., Ilgın H. Ö. (Yürütücü)

2023 - 2024

2023 - 2024

Teff bazlı fermente peynir altı suyu içecegi: antimikrobiyal, antioksidan aktivite ve tüketici begeni testi

TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı

Kaya B., Özgenç H.(Yürütücü)

2023 - 2024

2023 - 2024

Nar çekirdeginin antioksidan ve antimikrobiyal aktivitesinin arttırılması: Saccharomyces boulardii ile derin kültür fermentasyonu

TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı

Kaya B., Kayıkçı S.(Yürütücü)

2018 - 2019

2018 - 2019

Kitosan Nanokompozit Filmlerin Antimikrobiyal Etkinliğinin Arttırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

Demirel Zorba N. N. (Yürütücü), Kaya B.


Burslar

2024 - 2024

2024 - 2024

ITC Conference

Avrupa Birliği Komisyonu

2023 - 2023

2023 - 2023

Short Term Scientific Mission (STSM)

Avrupa Birliği Komisyonu

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 23

h-indeksi (SCOPUS): 3