Eğitim Bilgileri
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorDoktora
Bursa Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoteknoloji Anabilim Dalı (Disiplinlerarası), Türkiye
2017 - 2019
2017 - 2019Yüksek Lisans
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2015 - 2017
2015 - 2017Lisans
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2019
2019Yüksek Lisans
Kitosan Nanokompozit Filmlerin Antimikrobiyal Etkinliğinin Arttırılması
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Araştırma Alanları
Gıda Mikrobiyolojisi
Gıda Biyoteknolojisi
Akademik Ünvanlar / Görevler
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorAraştırma Görevlisi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2023 - 2023
2023 - 2023Araştırmacı
Högskolan i Boras (University College of Boras)
Makaleler
Tümü (14)
SCI-E, SSCI, AHCI (6)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (8)
ESCI (2)
Scopus (5)
TRDizin (6)
Diğer Yayınlar (2)
2025
20251. Enhancing nutritional value and flavor profiles of whey powder through fungal fermentation with Aspergillus oryzae and Neurospora intermedia
Kaya B., Güneşer O., Taherzadeh M. J., Karagül Yüceer Y., Sar T.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL
, cilt.0, ss.1-14, 2025 (SCI-Expanded)
2025
20252. Fermentation of Sainfoin Seed Flour with Saccharomyces boulardii: Effects on Total Dietary Fiber, Anti-Nutrients, Antimicrobial Activity, and Bioaccessibility of Bioactive Compounds
Polat Kaya H., Kaya B., Tuncel N. B., Özkan G., Çapanoğlu Güven E., Ganeshan S., et al.
MICROORGANISMS , cilt.13, sa.1421, ss.1-15, 2025 (SCI-Expanded)
2024
20243. FİLAMENTLİ FUNGUSLARIN (KÜFLERİN) ALTERNATİF BESİN KAYNAĞI OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ
Kaya B., Yuceer Y.
GIDA , cilt.49, sa.4, ss.751-765, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
20244. The use of cheese whey powder in the cultivation of protein-rich filamentous fungal biomass for sustainable food production
Kaya B., Wijayarathna E. R. K. B. W., Yüceer Y., Agnihotri S., Taherzadeh M. J., Sar T.
Frontiers in Sustainable Food Systems
, sa.., ss.1-11, 2024 (SCI-Expanded)
2024
20245. Machine Learning-Assisted Near- and Mid-Infrared spectroscopy for rapid discrimination of wild and farmed Mediterranean mussels (Mytilus galloprovincialis)
Ayvaz H., Temizkan R., Kaya B., Salman M., Menevseoglu A., Ayvaz Z., et al.
MICROCHEMICAL JOURNAL
, cilt.196, 2024 (SCI-Expanded)
2023
20236. Development of novel biodegradable film based on chitosan with borax (sodium tetraborate) and boron nitride and their biological activity
Kaya B., Demirel Zorba N. N., Caner C.
International Journal of Food Science and Technology
, cilt.58, sa.2, ss.890-897, 2023 (SCI-Expanded)
2023
20237. Carbapenem resistance and biofilm formation status of Enterobacterales isolated from raw milk via molecular versus phenotypic methods
ÖZDİKMENLİ TEPELİ S., Numanoglu Cevik Y., Tosun M. N., Taylan Yalcin G., KAYA B., İPEK D., et al.
Antonie van Leeuwenhoek, International Journal of General and Molecular Microbiology
, cilt.116, sa.1, ss.67-80, 2023 (SCI-Expanded)
2022
20228. Çanakkale’nin Yenice ve Bayramiç İlçelerinde Su Ürünleri Tüketiminin Değerlendirilmesi
Selvi K., Kaya B., Özdikmenli Tepeli S., Kandemir G.
ACTA AQUATICA TURCICA , cilt.18, sa.1, ss.93-108, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
20229. Therapeutic Effect of Honey on blaCTX-M Positive and Biofilm-Producing Entrobacterales Isolated from Bovine Mastitis
ÖZDİKMENLİ TEPELİ S., KAYA B., İPEK D.
KSU TARIM VE DOGA DERGISI-KSU JOURNAL OF AGRICULTURE AND NATURE , 2022 (ESCI)
2021
202110. KİTOSAN BAZLI ETİL PİRÜVAT FİLMLERİN FİZİKOKİMYASAL, ANTİOKSİDAN, ANTİMİKROBİYAL VE ANTİ-QUORUM SENSİNG ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
Kaya B., Demirel Zorba N. N., Caner C.
The journal of Food
, cilt.46, sa.6, ss.1425-1439, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
202111. Alternaria Genusu Üyelerinin Meyve ve Sebzeler Üzerine Etkileri
Kaya B., Demirel Zorba N. N.
The journal of Fungus
, cilt.12, sa.2, ss.223-239, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
202112. Terzialan Göleti’nin (Çan, Çanakkale) sulama suyu kalitesi açısından mevsimsel değişimlerinin değerlendirilmesi
Selvi K., Kaya B., Özdikmenli Tepeli S., Kandemir G.
Ege Journal of Fisheries and Aquatic Sciences , cilt.38, sa.3, ss.317-328, 2021 (ESCI)
2021
202113. Farklı ticari yıkama çözeltilerinin kiraz mikrobiyal kalitesi üzerine etkisi
Kaya B., Cınar A., Sobacı F.
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi , cilt.3, sa.3, ss.184-188, 2021 (Hakemli Dergi)
2018
201814. Farklı Su Aktivitesine Sahip Çeşitli Gıdalarda Küf ve Maya Yükünün Belirlenmesi İçin Kullanılan DRBC ve DG18 Besiyerlerinin Etkinliğinin Karşılaştırılması
Kaya B., Demirel Zorba N. N.
Ordu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi , cilt.8, sa.2, ss.206-214, 2018 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
20251. Peynir Altı Suyu Tozundan Rhizopus oryzae Biyokütlesi Üretimi ve Substrat Optimizasyonu
Kaya B., Şahiner Ö., Güneşer O., Yüceer Y.
Türkiye 15. Gıda Kongresi, Sakarya, Türkiye, 8 - 10 Ekim 2025, ss.87, (Özet Bildiri)
2025
20252. Domates Posasının Fermentasyon Substratı Olarak Kullanımının Fermente Edilebilir Şeker ve 5-hidroksimetilfurfural İçeriği Açısından Değerlendirilmesi
Kaya B., Şahiner Ö., Güneşer O., Yüceer Y.
Türkiye 15. Gıda Kongresi, Sakarya, Türkiye, 8 - 10 Ekim 2025, ss.301, (Özet Bildiri)
2025
20253. Probiotic fermentation of grape juice with Saccharomyces boulardii: physicochemical changes, antioxidant potential, microbial stability, and in vitro digestive survival
Uzkuç H., Kaya B., Çelebi Uzkuç N. M., Yüceer Y.
46th World Congress of Vine and Wine, Chisinau, Moldova, 16 Haziran 2025, ss.335-336, (Özet Bildiri)
2025
20254. Production of volatile compounds by Metschnikowia pulcherrima using different carbon sources
ÇELEBİ UZKUÇ N. M., KAYA B., UZKUÇ H., YÜCEER Y.
X. International Congress on Health, Engineering and Sciences, Sinop, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2025, ss.87-99, (Tam Metin Bildiri)
2024
20245. FUNGAL BİYOKÜTLELERİN ÇEVRESEL VE EKONOMİK ETKİLERİ
Şahiner Ö., Kaya B., Yüceer Y.
TRAKYA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ 8. LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONGRESİ, Tekirdağ, Türkiye, 5 - 06 Aralık 2024, ss.1, (Özet Bildiri)
2024
20246. Exploring Fungal Biomass Produced From Whey Powder with Aspergillus oryzae and Neurospora Intermedia in Sustaınable Food Systems: Flavor Compounds and Aroma Characteristics
Kaya B., Güneşer O., J Taherzadeh M. J. T., Yüceer Y., Sar T.
5th International Congress "Food Quality, Technology and Safety—FoodTech 2024, Novi-Sad, Sırbistan, 16 - 18 Ekim 2024, ss.11, (Özet Bildiri)
2024
20247. Optimization of substrate pretreatment, enzymatic hydrolysis and fermentation conditions for biomass production with Rhizopus oryzae NRRL 395 from stale bread
Kaya B., Şahiner Ö., Örüntaş G., Güneşer O., Karagül Yüceer Y.
4th International Eurasian Mycology Congress 2024 (EMC'24), Çanakkale, Türkiye, 3 - 05 Eylül 2024, ss.1, (Özet Bildiri)
2023
20238. Farklı hidroliz işlemi uygulanan nar çekirdeğinin Saccharomyces boulardii ile derin kültür fermentasyonu
Kayıkçı S., Kaya B., Yüceer Y.
Trakya Üniversiteler Birliği 7. Lisansüstü Öğrenci Kongresi, Edirne, Türkiye, 7 - 08 Aralık 2023, ss.120, (Özet Bildiri)
2023
20239. Lactobacillus casei ile Teff bazlı probiyotik fermente peynir altı suyu içeceği geliştirilmesi
ÖZGENÇ H., KAYA B., YÜCEER Y.
1. Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Kongresi 2023, 28 - 29 Eylül 2023, (Özet Bildiri)
2021
202110. FARKLI TİCARİ KÜLTÜRLERDEN ÜRETİLEN YOĞURT SERUMLARININ BAZI ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
Elmas E. T., Kaya B., Yüceer Y.
ANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TRAKYA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ V. LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONGRESİ 2021, 4 - 05 Kasım 2021, ss.37, (Özet Bildiri)
2021
202111. ANTİMİKROBİYAL AJAN OLARAK Metschnikowia pulcherrima
Kaya B., Çelebi Uzkuç N. M., Kırca Toklucu A., Yüceer Y.
BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TRAKYA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ V. LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONGRESİ 2021, 04 Kasım 2021 - 05 Mayıs 2022, ss.38, (Özet Bildiri)
2021
202112. The Determinants of Carbon Footprint in Dairy Industry
Kaya B., Yüceer Y.
International Global Climate Changce Congress, Çanakkale, Türkiye, 3 - 05 Haziran 2021, ss.230, (Özet Bildiri)
2021
202113. Determination of Foodborne Pathogens and Some Hospital Isolates Biofilm Formation Ability
Altuntaş S., Kaya B., Cınar A.
International Congress on Biological and Health Sciences, Afyonkarahisar, Türkiye, 26 Şubat 2021 - 28 Mayıs 2022, ss.117-128, (Tam Metin Bildiri)
2020
202014. Bitki Kaynaklı Gıdalarda Bulunan Polifenollerin Sitotoksik Etkisi
CİNAR A., KAYA B.
Türkiye 13. Gıda Kongresi, 21 Ekim 2020, (Özet Bildiri)
2020
202015. Kitosan Bazlı Etil Pirüvat Filmlerin Antibakteriyel ve Antifungal Etkisinin Belirlenmesi
Kaya B., Zorba N. N., Caner C.
Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 Ekim 2020, (Özet Bildiri)
2019
201916. Çiğ Sütlerde Genişletilmiş Spektrumlu Beta-Laktamaz Üreten Enterobacterales Suşları ve Biyofilm Özellikleri
Özdikmenli Tepeli S., Tosun M., Taylan G., Kaya B., Ipek D., Zorba N. N.
1. Ulusal Tek Sağlık Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 21 Kasım 2019 - 21 Kasım 2020, (Özet Bildiri)
2019
201917. Determination of Antibacterial and Antifungal Properties of Chitosan Based Nanocomposite Films Prepared with Borax and Boron Nitride
KAYA B., ZORBA N. N.
1st International Erciyes Agriculture, Animal and Food Sciences Conference, 24 Nisan 2019, (Özet Bildiri)
2019
201918. Phenotypic Identification of Potential Mycotoxin Producing Alternaria Species Isolated from Bozcaada Karalahna and Cavus Grapes.
KAYA B., ÖZCAN ATEŞ G., DEMİREL ZORBA N. N.
1st International Erciyes Agriculture, Animal and Food Sciences Conference (AGANFOS-2019), Kayseri, Türkiye, 24 - 27 Nisan 2019, ss.161, (Tam Metin Bildiri)
Desteklenen Projeler
2025 - 2026
2025 - 2026Bir Tutam Bilim Bir Dünya Şenlik 2025
TÜBİTAK Projesi , 4007 - Bilim Şenlikleri Destekleme Programı
Kaya B., Ilgın H. Ö. (Yürütücü)
2025 - 2026
2025 - 2026Sürdürülebilir biyoaktif bileşik üretimi için domates posası atıklarının katı hal fermantasyonu ile değerlendirilmesi
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
Kaya B., Alemdar P.(Yürütücü), Yurdacan G.
2023 - 2026
2023 - 2026Mikoprotein Üretim Optimizasyonu, Karakterizasyon Ve Ürün Uygulaması
TÜBİTAK - AB COST Projesi
Yüceer Y. (Yürütücü), KAYA B.
2024 - 2025
2024 - 2025Bir Tutam Bilim Bir Dünya Şenlik 2024
TÜBİTAK Projesi , 4007 - Bilim Şenlikleri Destekleme Programı
Kaya B., Ilgın H. Ö. (Yürütücü)
2023 - 2025
2023 - 2025Güney Marmara Bölgesi iğde Eleagnus angustifolia L genotiplerinin seleksiyonu ve unlu mamuller sanayindekatkı maddesi olarak kullanıma uygun tiplerin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Kaya B., Şahan Y., Yüceer Y., Akpınar A., Cansev A.(Yürütücü)
2023 - 2024
2023 - 2024Teff bazlı fermente peynir altı suyu içecegi: antimikrobiyal, antioksidan aktivite ve tüketici begeni testi
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
Kaya B., Özgenç H.(Yürütücü)
2023 - 2024
2023 - 2024Nar çekirdeginin antioksidan ve antimikrobiyal aktivitesinin arttırılması: Saccharomyces boulardii ile derin kültür fermentasyonu
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
Kaya B., Kayıkçı S.(Yürütücü)
2019 - 2020
2019 - 2020Çiğ Sütlerden İzole edilen Enterobacterales ve Gram Pozitif Bakterilerin Antibiyotik Direnci ve Biyofilm Özelliklerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖZDİKMENLİ TEPELİ S. (Yürütücü), DEMİREL ZORBA N. N., Kaya B., Taylan G., Tosun M. N., NUMANOĞLU ÇEVİK Y., et al.
2018 - 2019
2018 - 2019Kitosan Nanokompozit Filmlerin Antimikrobiyal Etkinliğinin Arttırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
Demirel Zorba N. N. (Yürütücü), Kaya B.
Burslar
2024 - 2024
2024 - 2024ITC Conference
Avrupa Birliği Komisyonu
2023 - 2023
2023 - 2023