Prof. Dr. MEHMET SEÇKİN ADAY


Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi


WoS Araştırma Alanları: Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Tarım Bilimleri, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi, Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma), Gıda Ambalajlama, Mühendislik ve Teknoloji

E-posta: mseckinaday@comu.edu.tr
İş Telefonu: +90 286 218 0018 Dahili: 2607
Fax Telefonu: +90 286 218 0541
Web: https://avesis.comu.edu.tr/mseckinaday
Ofis: Mühendislik Fakültesi-103
Posta Adresi: Canakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Çanakkale

Metrikler

Yayın

112

Yayın (WoS)

24

Yayın (Scopus)

23

Atıf (WoS)

1413

H-İndeks (WoS)

19

Atıf (Scopus)

1737

H-İndeks (Scopus)

21

Atıf (Scholar)

250

H-İndeks (Scholar)

4

Proje

9

Tez Danışmanlığı

5

Açık Erişim

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2017 - 2018

2017 - 2018

Yüksek Lisans-Tezsiz

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Dış Ticaret Ve Lojistik, Türkiye

2014 - 2015

2014 - 2015

Post Doktora

California State Polytechnic University, Pomona, Industrial Technology, Packaging Department, Amerika Birleşik Devletleri

2008 - 2011

2008 - 2011

Doktora

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2005 - 2010

2005 - 2010

Lisans

Anadolu Üniversitesi, İşletme Fakültesi, İşletme, Türkiye

2005 - 2008

2005 - 2008

Yüksek Lisans

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2001 - 2005

2001 - 2005

Lisans

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2011

2011

Doktora

AKTİF AMBALAJLAMA VE YENİ MUHAFAZA YÖNTEMLERİ İLE ÇİLEĞİN RAF ÖMRÜNÜN ARTIRILMASI

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

2008

2008

Yüksek Lisans

FARKLI KAPLAMA MATERYALLERİNİN KİRAZ KALİTESİ VE TÜKETİCİ İSTEKLERİ ÜZERİNE ETKİSİNİN KİNETİK MODELLEMEYE DAYANARAK DEĞERLENDİRİLMESİ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

Yabancı Diller

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi

Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi

Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)

Gıda Ambalajlama

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2016 - Devam Ediyor

2016 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2012 - 2016

2012 - 2016

Yrd. Doç. Dr.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2011 - 2012

2011 - 2012

Araştırma Görevlisi Dr.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2005 - 2011

2005 - 2011

Araştırma Görevlisi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Yönetimsel Görevler

2013 - 2015

2013 - 2015

Bölüm Başkan Yardımcısı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Gıda Mühendisliği

Akademi Dışı Deneyim

2014 - 2015

2014 - 2015

Visiting Scholar

California Polytechnic State University- San Luis Obispo, California, USA, Visiting Scholar

2013 - 2013

2013 - 2013

Erasmus Teaching Staff Exchange Programme

Università degli Studi di Salerno, Salerno, ITALY, Erasmus Teaching Staff Exchange Programme

Makaleler

Tümü (28)
SCI-E, SSCI, AHCI (22)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (23)
ESCI (1)
Scopus (23)
TRDizin (2)
Diğer Yayınlar (3)

2014

2014

12. Ambalaj materyalleri

ADAY M. S.

Turktarim , sa.220, ss.16-21, 2014 (Hakemli Dergi)

2013

2013

18. Akıllı gıda ambalajlarında sıcaklık zaman indikatörleri

ADAY M. S.

Packworld , cilt.17, sa.113, ss.166-172, 2013 (Hakemli Dergi)

2013

2013

21. Gıda endüstrisinde yeni bir kimyasal ajan klordioksit

ADAY M. S.

Akademik Gıda , cilt.11, sa.1, ss.76-82, 2013 (Hakemli Dergi)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2017

2017

1. QUALITY EXTENSION OF FRESH LEMONS BY USING THEBREATHEWAY MEMBRANE TECHNOLOGY

atan m., öztürk m., YAKAR E., ADAY M. S., TEMİZKAN R., shehbaz s.

The International Joint Science Congress of Material and Polymers, Ohrid, Makedonya, 25 - 28 Ağustos 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

2. EFFECT OF PACKAGING MATERIALS ON MUSHROOM QUALITYDURING DIFFERENT TRANSPORTATION FREQUENCIES

öztürk m., atan m., YAKAR E., ADAY M. S., TEMİZKAN R., topuz o.

The International Joint Science Congress of Materials and Polymers, Ohrid, Makedonya, 25 - 28 Ağustos 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

3. USING ACTIVE PACKAGING TO PRESERVE QUALITY OFSWEET CHERRY

topuz o., atan m., YAKAR E., ADAY M. S., TEMİZKAN R.

The International Joint Science Congress of Materials and Polymers, Ohrid, Makedonya, 25 - 28 Ağustos 2017, (Özet Bildiri)

2016

2016

4. Package value for the millennials results of a cross cultural study

KORHONEN V., FUENTE J., HURLEY R., SILLER C., CABEZAS J., TANPRASERT K., et al.

20th IAPRI PACKAGING CONFERENCE, RİO, Brezilya, 12 - 15 Haziran 2016, (Özet Bildiri)

2015

2015

5. Gıda Endüstrisinde Altı Sigma Uygulamaları

ADAY M. S., DEIF A.

9.Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 12 - 13 Kasım 2015

2015

2015

6. Gıda Ambalajlama Uygulamalarında Metal Organık Kafes Yapıları

ADAY M. S., KATHURIA A.

9.Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 12 - 13 Kasım 2015

2015

2015

7. Postharvest Shelf life Extension of Pomegranates Using Breatheway Modified Atmosphere Packaging Technology

SINGH S., REYES A., ADAY M. S.

III International Conference on Fresh-cut Produce, California, Amerika Birleşik Devletleri, 13 - 18 Eylül 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

9. Effectiveness of Chitosan Coatings on the Quality of Strawberry cv Monterey during Simulated Air ride Truck Distribution

ADAY M. S., SINGH S., SAHA K., SINGH J.

American Society for Horticultural Science Annual Conference, 4 - 07 Ağustos 2015, (Özet Bildiri)

2014

2014

12. Gıda Endüstrisinde Soğuk Plazma Teknolojisi

KAPLAN A., ADAY M. S.

Gıda Mühendisliği 5. Öğrenci Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 25 Nisan 2014, cilt.1, ss.28, (Özet Bildiri)

2014

2014

13. Gıdaların Taşınması Sırasındaki Kayıpların Önlenmesinde Radyo Frekansı ile Tanımlama Teknolojisinin Kullanılması

TETİK İ., ADAY M. S.

Gıda Mühendisliği 5. Öğrenci Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 25 Nisan 2014, cilt.1, ss.31, (Özet Bildiri)

2013

2013

14. Consumers Opinion About New Packaging Technologies

YENER U., ÇÖLGEÇEN İ., ADAY M. S.

VII. International Packaging Congress and Exhibition, İzmir, Türkiye, 9 - 11 Mayıs 2013, cilt.1, ss.129-130, (Özet Bildiri)

2013

2013

15. Oxygen and Carbon Dioxide Sensors for Intelligent Packaging Concepts

HAYTA E., ADAY M. S.

VII. International Packaging Congress and Exhibition, İzmir, Türkiye, 9 - 11 Mayıs 2013, cilt.1, ss.28-29, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

16. Nanotechnology Approaches for Active Food Packaging

ADAY M. S.

VII. International Packaging Congress and Exhibition, İzmir, Türkiye, 9 - 11 Mayıs 2013, cilt.1, ss.126-127, (Özet Bildiri)

2011

2011

17. Gıdaların Tazeliğinin Korunmasında Klordioksit Kullanımı ve Etkinliği

ADAY M. S., CANER C., AYYILDIZ Ö.

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, cilt.1, ss.173, (Özet Bildiri)

2011

2011

18. Effect of Inulin on Color Texture and Sensorial Properties of Low Fat Cheese Halva

YAŞAR K., ADAY M. S., TEMİZKAN R.

4. International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011, cilt.1, ss.145-146, (Özet Bildiri)

2010

2010

19. Use of Equilibrium Modified Atmosphere Packaging with Microperforated Films to Maintain Postharvest Fresh Strawberries Quality

KARTAL S., ADAY M. S., CANER C.

VI. International Packaging Congress and Exhibition, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Eylül 2010, cilt.2, ss.25-36, (Özet Bildiri)

2010

2010

20. Combined Effect of Oxygen Absorber and Equilibrium Modified Atmosphere on Quality Extension of Strawberry

ADAY M. S., CANER C.

VI. International Packaging Congress and Exhibition, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Eylül 2010, cilt.2, ss.63-68, (Özet Bildiri)

2010

2010

21. The Role of Packaging and Labeling on Consumers Perceptions

ADAY M. S., CANER C.

VI. International Packaging Congress and Exhibition, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Eylül 2010, cilt.2, ss.227-231, (Özet Bildiri)

2010

2010

22. Application of CO2 absorber and equilibrium modified atmosphere for enhancing quality of strawberries

ADAY M. S., RAHVALI F., CANER C.

VI. International Packaging Congress and Exhibition, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Eylül 2010, cilt.2, ss.181-187, (Özet Bildiri)

2007

2007

23. Consumer Complaints and Accidents Related to Foods and Drinks Packaging

CANER C., GÜNEŞER O., ADAY M. S.

V. International Packaging Congress and Exhibition, İzmir, Türkiye, 22 - 24 Kasım 2007, cilt.2, ss.1117-1118, (Özet Bildiri)

2007

2007

24. Shelf Life Extension of the Cherry Using Various Edible Coatings

ADAY M. S., CANER C., KIZILKAYA K.

V. International Packaging Congress and Exhibition, İzmir, Türkiye, 22 - 24 Kasım 2007, cilt.1, ss.343-350, (Özet Bildiri)

2007

2007

25. Improving The Anthocyanin Ascorbic Acid and Color Content with various Edible Coating

ADAY M. S., CANER C., KIZILKAYA K.

V. International Packaging Congress and Exhibition, İzmir, Türkiye, 22 - 24 Kasım 2007, cilt.2, ss.1113-1114, (Özet Bildiri)

2007

2007

26. Application of the Essential Oil Added Edible Coatings on the Roasted Hazeknut

ÇALIKOĞLU E., KIRALAN M., BAYRAK A., CANER C., ADAY M. S.

V. International Packaging Congress and Exhibition, İzmir, Türkiye, 22 - 24 Kasım 2007, cilt.1, ss.259-261, (Özet Bildiri)

2007

2007

27. Effect of Equlibrium Modified Atmosphere Packaging on Strawberry Shelf Life

TUNCA T., DEMİR M., CANER C., ADAY M. S., ÖZCAN E.

V. International Packaging Congress and Exhibition, İzmir, Türkiye, 22 - 24 Kasım 2007, cilt.2, ss.879-882, (Özet Bildiri)

2007

2007

28. Bilgisayar Vizyonu Ve Gıda Endüstrisinde Kullanımı

ADAY M. S., ZORBA M.

5. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2007, cilt.1, ss.581-583, (Özet Bildiri)

2007

2007

29. Kirazın Raf Ömrü Arttırmada Kitosan Kaplama Materyalinin Etkinliği

ADAY M. S., KIZILKAYA K., CANER C.

5. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2007, cilt.1, ss.137-139, (Özet Bildiri)

2006

2006

30. Kitosan Kaplama Materyalinin Yumurtanın Kabuk Mukavemetini Geliştirmede Etkinliği

CANSIZ Ö., ADAY M. S., CANER C.

Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, cilt.1, ss.875, (Özet Bildiri)

2006

2006

31. Meyve Ve Sebzelerin Raf Ömrünü Arttırmada Ozonlamanın Etkinliği

ADAY M. S., CANSIZ Ö., CANER C.

Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, cilt.1, ss.879-880, (Özet Bildiri)

Desteklenen Projeler

2010 - 2011

2010 - 2011

AKTİF AMBALAJLAMA VE YENİ MUHAFAZA YÖNTEMLERİ İLE ÇİLEĞİN RAF ÖMRÜNÜN ARTIRILMASI

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

CANER C. (Yürütücü), ADAY M. S.

2008 - 2010

2008 - 2010

Modifiye Atmosfer Uygulamalarının Çileğin Raf Ömrüne Etkisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

CANER C. (Yürütücü), ADAY M. S.


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 1737

h-indeksi (SCOPUS): 21

Jüri Üyelikleri

Ocak-2019

Ocak 2019

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Elif Dincer - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Ağustos-2017

Ağustos 2017

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Kasım-2016

Kasım 2016

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi