Makaleler
33
Tümü (33)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (2)
ESCI (2)
Scopus (1)
TRDizin (18)
Diğer Yayınlar (12)
3. Bulgaristan Göçmenlerinin Yeme-İçme Kültürü ve Göç Sonrası Beslenme Kültürlerindeki Değişimler
Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi E-Dergisi
, cilt.3, sa.2, ss.265-283, 2023 (Hakemli Dergi)
5. TÜKETİCİLERİN KONFOR GIDA TERCİHLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
Gastroia: Journal of Gastronomy and Travel Research
, cilt.6, sa.2, ss.499-518, 2022 (Hakemli Dergi)
6. Geleceğin Şef Adaylarının Gıda İsrafına İlişkin Davranışsal Belirleyicileri
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, cilt.5, sa.4, ss.1589-1598, 2022 (Hakemli Dergi)
11. Profesyonel Mutfaklarda Kullanılan Dil, Yabancı Terimler ve Türkçe Kullanımı Üzerine Nitel Bir Araştırma
Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.5, sa.2, ss.127-142, 2020 (Hakemli Dergi)
12. Mutfak Şeflerinin Füzyon Mutfağa Yönelik Görüşleri ve Çanakkale İline Ait Yöresel Gıdalar İle Füzyon Mutfak Önerileri
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dergisi
, cilt.23, sa.2, ss.332-358, 2020 (Hakemli Dergi)
15. YENİ NESİL LOKMACILARA İLİŞKİN BİR BAKIŞ:TÜKETİCİ YORUMLARININ İNCELENMES
Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.4, sa.1, ss.22-37, 2020 (Hakemli Dergi)
16. Çanakkale’de Alternatif Gastronomi Rotaları Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma
TÜRK TURİZM aRAŞTIRMALARI DERGİSİ
, cilt.3, sa.4, ss.1533-1551, 2019 (Hakemli Dergi)
17. RESTORANLARDAKİ NOSTALJİK UNSURLARIN TÜKETİCİDENEYİMLERİNE YANSIMALARI:ORIENT EXPRESS RESTORANI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
Journal of Tourism and Recreation
, cilt.6, sa.3, ss.255-262, 2019 (Hakemli Dergi)
19. Restoranda Yeme İçme Tercihinde Grup Etkisi
TÜRK TURİZM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ
, cilt.3, sa.4, ss.1608-1630, 2019 (Hakemli Dergi)
21. KAZ DAĞLARI’NIN TURİZMDEKİ EKONOMİK DEĞERİNİN SEYAHATMALİYET YÖNTEMİ İLE BELİRLENMESİ BELİRLENMESİ
Elektronik Sosyal Bilimler Degisi
, cilt.18, sa.69, ss.412-424, 2019 (Hakemli Dergi)
22. Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Tür İsimleri: Teori ve Uygulamadaki Farklılıklar Üzerine Bir Araştırma
Journal Of Tourism And Gastronomy Studies
, cilt.6, sa.4, ss.482-495, 2018 (Hakemli Dergi)
24. RESTORAN İŞLETMELERİNDE ÖRGÜTSEL ÖĞRENME,İNOVASYON VE KURUMSAL ÇEVRECİLİK ARASINDAKİİLİŞKİLERİN İNCELENMESİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA
Manas Sosyal Araştırmalar Dergisi
, cilt.7, sa.3, ss.801-821, 2018 (Hakemli Dergi)
26. Turkish Culinary Culture In The Socialization Process
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi
, cilt.3, sa.14, 2017 (Hakemli Dergi)
27. Güzel, Özgün ve İyi Yemeğin Peşindeki Yolculuk: Gastronomi
JOURNAL OF AWARENESS
, cilt.2, sa.3, ss.585-596, 2017 (Hakemli Dergi)
28. Veganların Restoranlarda Karşılaştıkları Sorunlar Üzerine Bir Araştırma
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.5, sa.2, ss.241-252, 2017 (Hakemli Dergi)
30. İşten Ayrilma Niyeti Ve Aşiri Rol Yükünün Otel Çalişanlarinin Sosyal Aylaklik Davranişlarina Etkisi
Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, cilt.16, sa.4, ss.515-536, 2014 (Hakemli Dergi)
31. Yerel Halkin Sürdürülebilir Yerel Kalkinma Açisindan Sakin Şehir Değerlendirmesi Seferihisar Örneği
Eko-Gastronomi Dergisi
, cilt.1, ss.143-161, 2014 (Hakemli Dergi)
32. Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi Hareketliliğinde Coğrafi İşaretlemenin Rolü
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.1, sa.1, ss.13-20, 2013 (Hakemli Dergi)
33. Sürdürülebilir Gastronomi Hareketliliğinde Coğrafi İşaretlemenin Rolü
Journal of Tourism and Gastronomy
, cilt.1, sa.1, ss.13-20, 2013 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
29
4. Young E-Game Players’ Views on E-Game Development for Tourism Destinations
GLOBAL CONGRESS ON SMART TOURISM, Çanakkale, Türkiye, 13 - 15 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri)
5. Seyahat Etme Niyetinde Sosyal Medyanın Rolü: Instagram’daki Kars-Doğu Ekspresine İlişkin Yorumların Değerlendirilmesi
THE THIRD INTERNATIONAL CONGRESS ON FUTURE OF TOURISM:Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, Mersin, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2019, ss.283-290, (Tam Metin Bildiri)
6. Turizmde Dijital Dönüşüm ve Turist Yerli Halk İlişkileri: Eleştirel Bir Yaklaşım
THE THIRD INTERNATIONAL CONGRESSON FUTURE OF TOURISM:Innovation, Entrepreneurship and Sustainability(Futourism 2019), 26 - 28 Eylül 2019, ss.610-617, (Tam Metin Bildiri)
8. Tüketicilerin Temalı Restoran Deneyimlerinin Değerlendirilmesi
International Gastronomy Tourism Studies Congress, Kocaeli, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018, ss.653-669, (Tam Metin Bildiri)
9. Sivas İli Kış Turizmi Potansiyelinin Değerlendirilmesi: Yıldız Dağı Örneği
Uluslararası Sivas Turizm Kongresi, Sivas, Türkiye, 23 - 25 Şubat 2018, cilt.1, ss.118-127, (Tam Metin Bildiri)
10. Tüketicilerin Temalı Restoran Deneyimlerinin Değerlendirilmesi
International Gastronomy Tourism Studies Congress, Kocaeli, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018, ss.653-669, (Tam Metin Bildiri)
12. Does Courses Effect on University Students Behaviour? An Investigation on Sustainable Tourism and Eco-Tourism Courses
Fourth Sarajevo International Conference on Social Sciences, 26 - 29 Nisan 2018, (Tam Metin Bildiri)
13. ’Cittaslow’ and ’Slow food’ in the eyes of Food and beverage business managers: Gökçeada Sample
3. ULUSLARARASI GASTRONOMİ KONGRESİ, 7 - 09 Aralık 2017, ss.181-195, (Tam Metin Bildiri)
14. İyi, Güzel, Özgün Yemeğin Peşindeki Yolculuk: Gastronomi
BİLİM, KÜLTÜR VE SANATTAGÜZELİ ARAYIŞ, 11 - 13 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)
16. YOZGAT iİLİNİN GASTRONOMİK KİMLİĞİ VE ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİNİNİNCELENMESİ
2. ULUSLARARASI BOZOK SEMPOZYUMU, 4 - 06 Mayıs 2017, cilt.3, ss.111-126, (Tam Metin Bildiri)
18. Yöneticilerin Akademik Yayınlara İlişkin Tutumları Çanakkale Otelleri Örneği
17. Ulusal Turizm Kongresi, Muğla, Türkiye, 20 Kasım - 23 Aralık 2016, sa.17, (Tam Metin Bildiri)
19. RESTORANLARDAKİ FİZİKSEL KANITLARIN TÜKETİCİLERİN FİYAT ALGISI ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ: EKŞİSÖZLÜK YORUMLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ
Gastronomi Turizmi Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 16 - 17 Kasım 2016, ss.22, (Özet Bildiri)
20. Eco Leballing at Restaı urants Case of Green Generation Restaurants Programme
6th International Conference on Cahnges in Social and Busines Environment CISABE’xx2016, Panevezhys, Litvanya, 28 - 29 Nisan 2016, ss.51-58, (Tam Metin Bildiri)
21. Turizmin Karikatürize Halleri: Turizm Karikatürlerinin Gösterge Bilim (Semiyoloji) ve İçerik Analizi İle İncelenmesi
16. Ulusal Turizm Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 12 - 15 Kasım 2015, ss.36-57, (Tam Metin Bildiri)
22. Turizmin Karikatürize Halleri Turizm Karikatürlerinin Gösterge Bilim Semiyoloji Ve İçerik Analizi İle İncelenmesi
16. Ulusal Turizm Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 12 Kasım 2015 - 15 Kasım 2016, (Tam Metin Bildiri)
23. Şarap Turizminin Önündeki Yasal Engeller Bozcaada Şarap Turizmi Örneği
15. Ulusal Turizm Kongresi, Türkiye, 13 - 16 Aralık 2014, (Tam Metin Bildiri)
24. Sürdürülebilir Yerel Kalkınma Açısından Yerel Halkın Sakin Şehir Değerlendirmesi: Seferihisar Örneği
Eko-Gastronomi Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 24 - 25 Nisan 2014, ss.32, (Özet Bildiri)
25. What Means Turkish Coffee in Our Culture
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 24 Ekim 2013, ss.567, (Özet Bildiri)
26. As A Green Cuisine, Izmir Cuisine And The Importance Of Local Plants
he 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.565, (Özet Bildiri)
27. SUSTAINABILITY PRAXIS ON DESTINATIONS: CASE OF DOOMSDAY IN ŞİRİNCE VILLAGE ON 21st OF DECEMBER
Conference On Tourism & Hospitality: The Highway to Sustainable Regional Develeopment, Yerevan, Ermenistan, 28 - 30 Haziran 2013, ss.82-86, (Özet Bildiri)
28. Yavaş Turizmde Coğrafi İşaretlemenin Önemi
13. Ulusal Turizm Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 09 Aralık 2012, (Tam Metin Bildiri)
29. Füzyon Mutfağı Uygulamalarının Gastronomi Turizminin Gelişimine Etkisi
13. Ulusal Turizm Kongresi, Türkiye, 6 - 09 Aralık 2012, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
25
2. Glutensiz Beslenme
Özel Beslenme Mutfağı, Müesser Korkmaz; Zerrin Yüksel, Editör, Detay yayıncılık, ss.82-99, 2023
3. A Research on the Experiences of Slovenian Tourists Coming to Turkey Within the Scope of Faith Tourism .
Anatolian Landscape and Faith Tourism: Ancient Times to Present, Muharrem Tuna, Gamze Kaya, Eda Hazarhun, Hasret Ulusoy Mutlu, Nuray Yıldız, Sinan Baran Bayar, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.135-145, 2023
7. “Hypermetropia” in Tourism
Dynamics of International Tourism: Contemporary Issues and Problems, İrfan YAZICIOĞLU Özgür YAYLA , Dr. Alper IŞIN, Editör, Peter Lang, Berlin, ss.179-190, 2021
8. Gastronomi ve Psikoloji
Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi, Güler, Ozan; Akdağ; Gürkan; Kale, Anıl, Editör, Detay Yayıncılık, ss.79-96, 2021
9. Sürdürülebilir Gastronomide Sivil Toplum Kuruluşları
Sürdürülebilir Gastronomi, Durlu-Özkaya, Fügen; Özkök, Ferah; sünnetçioğlu, Ayşe; Sünnetçioğlu, Serdar., Editör, Detay Yayıncılık, ss.77-96, 2021
10. Sakarya
Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu, İrfan; Solmaz, Ümit; Canbolat, Cihan., Editör, Detay yayıncılık, ss.836-843, 2021
11. Bilecik
Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu, İrfan; Solmaz, Ümit; Canbolat, Cihan., Editör, Detay yayıncılık, ss.758-764, 2021
12. Gastronomi Turizmi ve Sürdürülebilirlik
Gastronomi Turizmi, Şengül, Serkan; Kurnaz, Alper, Editör, Detay Yaıncılık, ss.305-336, 2021
13. Ekoturizm ve Yerel Halk İlişkileri
Ekoturizmi Anlamak, Özgen Çiğdemli, Aslı Özge, Editör, Detay Yayıncılık, ss.129-142, 2021
14. Effects of Digitalization in Tourism
SELECTED ACADEMIC STUDIES FROM TURKISH TOURISM SECTOR, Türkmen, Fatih, Editör, Peter Lang, ss.177-191, 2020
15. Turizm İşletmelerinde İnovasyon
Paradigma Akademi, 2018
17. Ekolojik Zeka ve Turizm
Ekolojik Ekonomi Bakış Açısıyla Yeşeren Turizm, Ferah Özkök, Hacı Mehmet Yıldırım, Şefik Okan Mercan, Editör, Paradigma Akademi, ss.89-112, 2018
21. Gastronomy Tourism and Street Foods
New Approaches in Gastronomy, Oğuz Diker, Serdar Sünnetçioğlu, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.63-84, 2017
22. Restoranlardaki Fiziksel Kanıtların Tüketicilerin Fiyat Algısı Üzerindeki Rolü:Ekşisözlük Yorumlarının Değerlendirilmesi
Gastronomi Üzerine Araştırmalar, Bozok, Düriye Avcıkurt, Cevdet Doğdubay, Murat Sarıoğlan, Mehmet Girgin, Göksel Kemal, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.303-315, 2017
23. Sustainable Practices at Tour Operators: Case of Kouni Group
Global Issiues and Trends in Tourism, Cevdet Avcıkurt, Michaela S. Dinu, Necdet Hacıoğlu, Recep Efe, Abdullah Soykan, Nuray Tetik, Editör, St. Kliment Ohridski University Press, Sofija, ss.429-438, 2016
24. Turizm Pazarlamasında Fiyat
TURİZM PAZARLAMASI, Mesut Bozkurt, Bayram Şahin, Editör, Paradigma Yayınevi, ss.189-208, 2015
25. Turizm Pazarlamasında Yeni Yaklaşımlar
TURİZM PAZARLAMASI, Mesut Bozkurt, Bayram Şahin, Editör, Paradigma Akademi, ss.371-394, 2015