SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Seasonal variations and human health risk assessment of trace elements in the bivalve ecosystem in the Sea of Marmara
Food Additives and Contaminants: Part B Surveillance
, cilt.15, sa.3, ss.221-234, 2022 (SCI-Expanded)
Proximate and Elemental Composition of Chamelea gallina from the Southern Coast of the Marmara Sea (Turkey ).
Biological Trace Element Research
, cilt.143, ss.983-991, 2010 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Determination of Free Radical Scavenging Activity in Some Economic Bivalve Species
AI Publications International Journal Of Forest, Animal And Fisheries Research(IJFAF)
, cilt.6, sa.3, ss.22-27, 2022 (Hakemli Dergi)
A Survey on Seafood Consumption and Consumer Preference in İzmir Province
Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology
, cilt.7, sa.1, ss.101-106, 2019 (Hakemli Dergi)
The liver lipid fatty acid composition of two cartilaginous fish, the thornback ray (Raja clavata) and the common smooth-hound (Mustelus mustelus)
AQUATIC RESEARCH
, cilt.2, sa.3, ss.143-153, 2019 (Hakemli Dergi)
Alabalık (Oncorhynchus mykiss) ve Atıklarından Balık Sosu Üretimi ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.6, ss.177-185, 2018 (Hakemli Dergi)
Gelibolu Tuzlu Sardalyasının 4oC de Raf Ömrünün Belirlenmesi
ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.6, ss.187-196, 2018 (Hakemli Dergi)
Çanakkale Boğazı’ndan Toplanan Yassı İstiridyelerin (Ostrea edulis L., 1758) Et Verimi ve Kondisyon İndeksi
ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.6, ss.197-201, 2018 (Hakemli Dergi)
Çanakkale’de Geleneksel Balık İşlemeciliği
Dünya Gıda
, ss.28-32, 2017 (Hakemli Dergi)
GÖKÇEADA’DA (EGE DENİZİ) ZIPKIN İLE KILIÇ BALIĞI (Xiphias gladius) AVCILIĞININ MEVCUT DURUMU
Turkish Journal of Aquatic Sciences
, cilt.31, sa.1, ss.23-29, 2016 (Hakemli Dergi)
An application on fish bones by chemical modification of histidine as amino acid.
Marine Science and Technology Bulletin
, cilt.4, sa.1, ss.19-23, 2015 (Hakemli Dergi)
Surface modification with P-aminohippuric acid on biogenic apatite (fish bones) particles.
Marine Science and Technology Bulletin
, cilt.3, sa.2, ss.45-50, 2014 (Hakemli Dergi)
Gelibolu nun geleneksel tuzlu sardalya Sardina pilchardus balığının kalite özellikleri
Dünya Gıda Dergisi
, ss.80-88, 2014 (Hakemli Dergi)
Balık Sosu
Dünya Gıda Dergisi
, sa.8, ss.83-87, 2012 (Hakemli Dergi)
Tuzlanmış Sardalya (Sardina pilchardus) Balığından Ezme Üretimi Üzerine Bir Araştırma.
Dünya Gıda Dergisi
, sa.10, ss.46-51, 2010 (Hakemli Dergi)
Metal concentrations in Mytilus galloprovincialis from southern Dardanelles, Turkey
Environmental Science An Indian Journal
, cilt.5, sa.3, ss.201-204, 2010 (Hakemli Dergi)
Su ürünleri İşleme Sektörünün Durumu.
Hasad Hayvancılık
, cilt.24, ss.46-51, 2008 (Hakemli Dergi)
Frische-Star ile Muamele Edilmiş Taze Karideslerin (Parapenaus longirostris) Raf Ömrünün Saptanması Üzerine Bir Araştırma
Ege Journal of Fisheries and Aquatic Sciences
, cilt.23, ss.383-386, 2006 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
Microbiological Quality of the Striped Venus (Chamelea gallina) and Wedge Clam (Donax trunculus) Harvested in Marmara Sea, Turkey.
Rapp. Comm. Int. Mer Médit., İtalya, cilt.39, ss.347
SAROS KÖRFEZİ (KUZEY EGE DENİZİ) DEMERSALBALIKLARININ BİYO-EKOLOJİSİ VE POPULASYONDİNAMİĞİNİN BELİRLENMESİ
II. Ulusal Denizlerde İzleme ve Değerlendirme Sempozyumu, Türkiye, 11 - 13 Aralık 2019
Fisheries Food Industry of Çanakkale
Bulgaria of regions 2019, Plovdiv, Bulgaristan, 22 - 23 Kasım 2019, ss.707-710
Fish Processing Wastes: Potential Source of Byproducts
Bulgaria of regions 2019, Plovdiv, Bulgaristan, 22 - 23 Kasım 2019, ss.349-354
A Survey on Seafood Consumption and Consumer Preference in Izmir Province
4th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress-2019, Afyonkarahisar, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2019, ss.1051
Marmara Denizi’nin Güney Kıyılarında Avlanan, Donax Trunculus’un Mineral İçeriğinin Değerlendirilmesi,
II. International Conference on Awareness, Çanakkale, Türkiye, 13 - 15 Aralık 2018, ss.1176
Organic catering – a perspective for the sustainable development of the Turkish catering sector
International scientific and practical conference “Bulgaria of regions”, Plovdiv, Bulgaristan, 19 - 21 Ekim 2018, ss.287-292
Surface Modification of Fish Bones Using 3-(Methacryloyloxy) propyl-trimethoxysilane and Acrylamide
nternatıonal Ecology 2018 Symposıum, Kastamonu, Türkiye, 19 - 23 Haziran 2018, ss.105
Çanakkale Boğazı’ndan Avlanan Bazı Ekonomik Balık Türlerinde Bulunan Parazitlerin Belirlenmesi
II. Çanakkale Tarım Sempozyumu, Çanakkale, Türkiye, 14 - 15 Aralık 2017
Alabalık (Oncorhynchus mykiss) ve Atıklarından Balık Sosu Üretimi ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
II. Çanakkale Tarım Sempozyumui, Çanakkale, Türkiye, 14 - 15 Aralık 2017, ss.49
Gelibolu Tuzlu Sardalyasının +4°C de Raf Ömrünün Belirlenmesi
II. Çanakkale Tarım Sempozyumu, Çanakkale, Türkiye, 14 Aralık 2017 - 15 Aralık 2018, ss.48
The Effect of Aquaculture Facility on the Bacterial Levels of Seawater of Sigacik Bay, Izmir, TURKEY
Jubilee International Scientific Conference Bulgaria of Regions 2017 Sustainable Regional Development Perspectives, Plovdiv, Bulgaristan, 25 - 28 Kasım 2017, ss.114-115
Comparison of Physico-Chemical Parameters and Composition of Wild and Suspended Cultured Mediterranean mussels (Mytilus galloprovincialis) from Sea of Marmara
Jubilee International Scientific Conference Bulgaria of Regions-Sustainable Regional Development Perspectives, Plovdiv-Felibe, Bulgaristan, 27 - 28 Ekim 2017, ss.214-215
Determination of Shelf-Life of Lakerda (Salted Atlantic Bonito) Stored at 4°C
Jubilee International Scientific Conference Bulgaria of Regions-Sustainable Regional Development Perspectives, Plovdiv-Felibe, Bulgaristan, 27 - 28 Ekim 2017, ss.258-259
Quality Characteristics of Fish Sauce Produced from Anchovy (Engraulis engrasicolus)
Jubilee International Scientific Conference Bulgaria of Regions- Sustainable Regional Development Perspectives, Plovdiv-Felibe, Bulgaristan, 25 - 28 Ekim 2017, ss.220-230
DNA BARCODING IN PROCESSED SEAFOOD
5th International Food RD Brokerage Event, 25 Mayıs 2017
Determination of Seasonal Amino Acid and Proximate Composition of Green Seaweed (Ulva rigida) Collected from Dardanelles, Turkey
63rd Scientific Conference with International Participation “FOOD SCIENCE, ENGINEERING and TECHNOLOGY 2016, Plovdiv, Bulgaristan, 21 - 22 Ekim 2016, cilt.II, sa.2, ss.5
The effects of garlic extract on the product quality of lakerda
SCIENTIFIC CONFERENCE WITH INTERNATIONAL PARTICIPATION "FOOD SCIENCE, ENGINEERING AND TECHNOLOGY’ 2016, Plovdiv, Bulgaristan, 20 - 21 Ekim 2016, ss.7
Nutritional Changes of Minimally Processed Wedge Clam (Donax turunculus)
SCIENTIFIC CONFERENCE WITH INTERNATIONAL PARTICIPATION "FOOD SCIENCE, ENGINEERING AND TECHNOLOGY’ 2016", Plovdiv, Bulgaristan, 20 - 21 Ekim 2016, ss.23
Elemental Composition of Body Parts of Holothuria tubulosa
41st CIESM Congress, Kiel, Almanya, 12 Haziran - 16 Eylül 2016, cilt.1, ss.65
Sarımsak ekstraktının Palamut (Sarda sarda) lakerdasının olgunlaştırılması sırasında biyojen amin oluşumuna etkisi
18. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2015, ss.462
Tuzlanmış sardalya balığından üretilen ezme ürünün besin kalitesi
18. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2015, ss.463
Sarımsak Ekstraktının Biyojen Amin Oluşturan Bakteriler Üzerine Antimiktobiyal Etkisinin Belirlenmesi
17. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 3 - 06 Eylül 2013, ss.196-197
Akivades (Tapes decussatus) ve Kidonya (Venus verrucosa) Çift Kabuklu Yumuşakça Türlerinin Depurasyon Sürelerinin Belirlenmesi
17. Su Ürünleri Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 3 - 06 Eylül 2013, ss.196
Perspective of salted seafoods
Turkey-Japan Marine Forum. Harmonization of Biodiversity and Marine Industries, Çanakkale, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2012, ss.111
Sensory quality characteristics of lakerda; Salted bonito (sarda sarda)
Turkey-Japan Marine Forum. Harmonization of Biodiversity and Marine Industries, Çanakkale, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2012, ss.112
Farklı Paketleme Materyallerinin Hamsi Marinatlarının Raf Ömrüne Etkisi.
16. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2011, ss.332
Tatlısu Kefalinden (Squalius cephalus) Üretilen Kroketin Niteliklerinin Belirlenmesi
16. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2011, ss.334
Kekik, Biberiye ve Dereotu Yağ Ekstraktlarının Hamsi Marinatlarının Kalitesine Etkisi
16. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2011, ss.131
Lakerda Üretiminde Farklı Olgunlaştırma Sıcaklıklarının Ürün Kalitesine Etkisi
16. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2011, ss.334
Kekik Ekstraktının Taze Levrek Balığının Raf Ömrü Üzerine Etkilerinin Araştırılması.
16. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 1 - 04 Ekim 2011, ss.114
Kuzey Ege Denizi’nde (Saroz Körfezi) Dülger’in (Zeus faber L., 1758) Büyümesi, Üremesi ve Beslenmesi
20. Ulusal Biyoloji Kongresi, Türkiye, 21 - 25 Haziran 2010
Microbiological Quality of the Striped Venus (Chamelea gallina) and Wedge Clam (Donax trunculus) Harvested in Marmara Sea, Turkey.
Rapp. Comm. Int. Mer Médit. (39th CIESM Congress), Venedik, İtalya, 10 Mayıs - 14 Ekim 2010, cilt.39, ss.347
Çanakkale Boğazındaki Midyelerde Metal Kirliliği
Çanakkale Kenti Çevre Sorunları Sempozyumu, Çanakkale, Türkiye, 5 - 06 Haziran 2008, ss.20
Lipid Changes in Sardine (Sardine Pilchardus, Walbaum 1792) as Affected by Different Prosessing Tecniques
1 st International Congress of Seafood Technology, İzmir, Türkiye, 18 - 21 Mayıs 2008, ss.105-107
Shelf Life of Anchovy Marinades Prepared with Natural Additive
1st İnternational Congress of Seafood Technology, İzmir, Türkiye, 18 - 21 Mayıs 2008, ss.266
Effects of Cooking Methods on the Proximate Composition Contents of Rainbow trout (Oncorhynchus mykiss)
1st International Congress of Seafood Technology, İzmir, Türkiye, 18 - 21 Mayıs 2008, ss.257-260
A study on lipid changes in rainbow trout Oncorhynchus myksis (Walbaum, 1792) treated with different processing
2nd International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2007, ss.85
Dondurulmuş Karidesin (Penaeus longistoris) İşlem Basamaklarındaki Mikrobiyal Kalite Değişimleri
14. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Muğla, Türkiye, 4 - 07 Eylül 2007, ss.455
Bazı Bitki Ekstraktlarının Deniz Levreğinin (Dicentrarchus labrax) Et Kalitesı Üzerine Etkisi
14. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Muğla, Türkiye, 4 - 07 Eylül 2007, ss.185
Farklı Sıcaklıklarda Depolanan Midye Dolmaların Raf Ömürlerinin Tespiti Üzerine Bir Araştırma
XIV. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Muğla, Türkiye, 4 - 07 Eylül 2007
Çanakkale’de Taze Olarak Tüketime Sunulan Bazı Balıkların Mikrobiyolojik Kalitelerinin İncelenmesi.
XIV. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Muğla, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2007, ss.114
Çanakkale İlindeki Su Ürünleri Tüketim Davranışlarının Değerlendirilmesi
XIII. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Çanakkale, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2005
Sorbik asit ve Frische-Star (E262-E330-E301) uygulamasının taze sardalya (Sardina pilchardus) balığının raf ömrüne etkisi
XIII. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Çanakkale, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2005, ss.4
Kitap & Kitap Bölümleri
Bazı Ekonomik Çift Kabuklu Yumuşakçaların Mineral İçeriği Ve Antioksidan Kapasitesi
Rating Academy Yayınları, Çanakkale, 2020