Eğitim Bilgileri
2012 - 2016
2012 - 2016Doktora
Balıkesir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Anabilim Dalı, Türkiye
2009 - 2011
2009 - 2011Yüksek Lisans
Balıkesir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Anabilim Dalı, Türkiye
2006 - 2009
2006 - 2009Lisans
Balıkesir Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu, Konaklama İşletmeciliği, Türkiye
2004 - 2006
2004 - 2006Ön Lisans
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Milas Sıtkı Koçman Meslek Yüksekokulu, Turizm Ve Otel İşletmeciliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2016
2016Doktora
Kültürlerarası turist tutumları: Bütünleşik tehdit teorisi çerçevesinde bir araştırma
Balıkesir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü
2011
2011Yüksek Lisans
TORQUE modelinin şehir otellerinde uygulanabilirliği (İzmir örneği)
Balıkesir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Akademik Ünvanlar / Görevler
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği
2017 - 2020
2017 - 2020Dr. Öğr. Üyesi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği
2016 - 2017
2016 - 2017Yrd. Doç. Dr.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Ezine Meslek Yüksekokulu, Seyahat-Turizm ve Eğlence Hizmetleri
2011 - 2016
2011 - 2016Öğretim Görevlisi
Bursa Uludağ Üniversitesi
Akademi Dışı Deneyim
2011 - 2011
2011 - 2011Önbüro Sorumlusu
Terassu Hotel, Türkbükü-Bodrum/ Muğla, Önbüro Sorumlusu
2010 - 2010
2010 - 2010Önbüro Şefi
Highlight Hotel, Yalıkavak-Bodrum/ Muğla, Önbüro Şefi
2009 - 2009
2009 - 2009Resepsiyonist
Clup Flipper, Yalıkavak-Bodrum/ Muğla, Resepsiyonist
2008 - 2008
2008 - 2008Resepsiyonist
Clup Flipper, Yalıkavak-Bodrum/ Muğla, Resepsiyonist
2007 - 2007
2007 - 2007Tesis Rehberliği
Jolly Tur, Göynük-Kemer/ Antalya, Tesis Rehberliği
2006 - 2006
2006 - 2006Resepsiyonist
Divan Bodrum Palmira, Türkbükü-Bodrum/ Muğla, Resepsiyonist
2005 - 2005
2005 - 2005Stajyer Resepsiyonist
Club Milta Tatil Köyü, Torba-Bodrum/ Muğla, Stajyer Resepsiyonist
Yönetilen Tezler
2022
2022Yüksek Lisans
Engelli dostu otellerde restoran atmosferinin tekrar ziyaret etme niyetine etkisi
Saatcı G. (Danışman)
B.TOZAN(Öğrenci)
2021
2021Yüksek Lisans
Yerel etkinliklerde gastronomi mirasının yaşatılması üzerine bir araştırma: Çanakkale örneği
Saatcı G. (Danışman)
E.KÜÇÜK(Öğrenci)
2021
2021Yüksek Lisans
Toplumsal cinsiyet algısının iş yerinde kişiler arası çatışma eğilimine etkisi: Bursa ilinde bir uygulama
Saatcı G. (Danışman)
S.AKSU(Öğrenci)
Makaleler
2025
20251. Eating Habits in Rum Culture: The Case of Gökçeada
SAATCI SAVSA G., AKSU M.
TWIST , cilt.20, sa.1, ss.121-126, 2025 (Hakemli Dergi)
2024
20242. Gurme Kavramına İlişkin Aşçıların Algılarının İncelenmesi: Nitel Bir Araştırma
SAVSA G. S., TOHUMCU S. A., BAŞ Y. E.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.12, sa.3, ss.1638-1654, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
20243. Turistik Rotalar Hakkında Yerel Halkın Algısı: Trakya Bağ Rotası Örneği
SAVSA G. S., İMAMOĞLU S. C.
Kent Akademisi (Online)
, cilt.17, sa.5, ss.1889-1901, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
20244. KARİYER ETKİNLİKLERİNDE TURİZM SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİN VE TURİZMÖĞRENCİLERİNİN BEKLENTİLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
Aksu M., Sayılır E., Saatcı Savsa G.
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online) , cilt.7, sa.2, ss.472-485, 2024 (Hakemli Dergi)
2023
20235. Ayvalık Zeytin Müzesi Sergileme Şekillerinin İncelenmesi
ATALAY TOHUMCU S., SAATÇİ G.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.11, sa.2, ss.1600-1620, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
20236. Film Afişlerinde Yer Alan Gastronomik Öğelerin İncelenmesi
SAATCI SAVSA G., UŞAK E. C.
Beykoz Akademi Dergisi , cilt.11, sa.1, ss.327-347, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
20237. A Review On National Postgraduate Theses On Museology In Turkey
ÖZGÜREL G., SAATCI SAVSA G., DEMİRBULAT Ö.
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, cilt.6, sa.2, ss.508-520, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
20238. Kültürel Zekâ Kapsamında Somut Olmayan Kültürel Miras Öğelerinin Değerlendirilmesi
TURAK G., SAATCI SAVSA G.
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, cilt.6, sa.2, ss.483-494, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
20239. Engelli Dostu Otellerde Restoran Atmosferinin Tekrar Ziyaret Etme Niyetine Etkisi
TOZAN B., SAATCI SAVSA G.
Turkish Studies - Social Sciences , cilt.18, sa.2, ss.547-576, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
202310. TURİST KAVRAMINA İLİŞKİN TURİZM ÇALIŞANLARININ METAFORİK ALGILARININ İNCELENMESİ
SAATÇİ G., ATALAY TOHUMCU S.
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, cilt.6, sa.1, ss.418-427, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
202311. Somut Olmayan Kültürel Miras Olarak Yöresel Yemeklerin Metaforik İncelenmesi: Çanakkale Örneği
SAATÇİ G.
Turcology research (Online)
, cilt.76, sa.1, ss.32-38, 2023 (Hakemli Dergi)
2022
202212. Tüketicilerin Alış-Veriş Merkezi (AVM) Tercihlerinde Yiyecek-İçecek İşletmelerinin Etkisine Yönelik Bir Araştırma
DOĞDUBAY M., SARIOĞLAN M., SAATCI G.
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online) , cilt.5, sa.3, ss.1168-1178, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
202213. Çanakkale Mutfağı Hakkında Restoran Yöneticilerinin Görüşlerinin İncelenmesi
DEMİRBULAT Ö., SAATCI G., TOZAN B.
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online) , cilt.5, sa.3, ss.1159-1167, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
202214. Evaluation of Postgraduate Theses on Service Quality and Service Quality Measurement Models in Tourism
DEMİRBULAT Ö., SAATCI G.
Gastroia: Journal of Gastronomy and Travel Research , cilt.6, sa.2, ss.242-265, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
202215. Evaluation of Traditional Turkish Beverage Awareness: The Example of Çanakkale
DEMİRBULAT Ö., SAATCI G., ÖZMEN R.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.10, sa.3, ss.2441-2454, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
202216. Temas Hipotezi Kapsamında Spa Çalışanlarının Kültürlerarası Yeterliliklerinin İncelenmesi
SAATCI G., ATALAY TOHUMCU S., DEMİRBULAT Ö.
TURKISH ONLINE JOURNAL OF DESIGN, ART AND COMMUNICATION (TOJDAC) , cilt.12, sa.4, ss.968-981, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
202217. Sağlık Turizmi Yetki Belgesine Sahip Aracı Kuruluşların Sundukları Hizmetlerin İncelenmesi
SAATCI G., GÜL M. K., ÖZTÜRK Ö.
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online) , cilt.5, sa.1, ss.55-65, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
202218. Sağlık Turizmine Yönelik Şikâyetlerin İncelenmesi: Tripadvisor Örneği
SAATCI G., TOZAN B., ÇOKAY E. G.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.10, sa.1, ss.248-266, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
202219. Yerel Etkinliklerde Gastronomi Mirasının Yaşatılması Üzerine Bir Araştırma: Çanakkale Örneği
KÜÇÜK E., SAATCI G.
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi , cilt.6, sa.1, ss.184-201, 2022 (Hakemli Dergi)
2021
202120. Türk Mutfağı Konulu Lisansüstü Tezlerin Bibliyometrik Analizi
SAATCI G., TOZAN B.
Social Sciences Studies Journal , cilt.7, sa.91, ss.5320-5327, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
202121. Turizm Rehberliği Öğrencilerinin Sosyalleşme Süreçlerinde Etnikmerkezcilik Düzeylerinin Rolü
AKGÜL O., SAATCI G.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.9, sa.4, ss.2951-2971, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
202122. Temas Hipotezi Bağlamında Covid-19 Pandemisi Sonrası Çinli Turistlere Yönelik Çalışan Tutumlarının İncelenmesi
BATIBEKİ S. E., SAATCI G.
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.5, sa.3, ss.1912-1926, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
202123. Uçak Kaygılarının Turistik Seyahatlere Etkisine Yönelik Bir Araştırma
AVCIKURT C., SARIOĞLAN M., SAATCI G., DİNÇ Y.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.9, sa.1, ss.553-572, 2021 (Hakemli Dergi)
2020
202024. Lisans Düzeyinde Turizm Eğitimi Alan Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Koronavirüs Algılarını Metafor Yolu İle Tespit Etmeye Yönelik Bir Araştırma
SAATCI G., AKSU M.
JOURNAL OF AWARENESS , cilt.5, sa.4, ss.617-630, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
202025. Lisans Düzeyinde Turizm Eğitimi Alan Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Koronavirüs Algılarını Metafor Yolu İle Tespit Etmeye Yönelik Bir Araştırma
Saatcı G., Aksu M.
Journal of Awareness , cilt.5, sa.4, ss.617-630, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
202026. Turizm Öğrencilerinin Kültürlerarası Duyarlılık Düzeylerinin Tespitine Yönelik Karşılaştırmalı Bir Araştırma
SAATCI G., TÜRKMEN S.
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi , cilt.4, sa.3, ss.1958-1970, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
202027. Ayrımcılık Konulu Lisansüstü Tezlerin Bibliyometrisi: Turizm Perspektifinden Bir Değerlendirme
SAATCI G., AKSU S.
Tübav Bilim Dergisi , cilt.13, sa.1, ss.111-125, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
202028. Endüstriyel Miras Turizmi Üzerine Zonguldak İli Özelinde Bir Değerlendirme
DEMİRBULAT Ö., SAATCI G.
Journal of Global Tourism and Technology Researches , cilt.1, sa.1, ss.35-49, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
202029. Yer Bağlılığı, Turizmin Algılanan Etkileri ve Turizmin Gelişimine Destek Olma Tutumu Arasındaki İlişki: Mordoğan Örneği
TÜRKMEN S., SAATCI G.
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dergisi , cilt.23, sa.2, ss.237-255, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
202030. The Role of Local Festivals from The Brochure Layout Perspectives in Creating a Destination Image: A Content Analysis Research
SAATCI G.
Journal of Yasar University , cilt.15, sa.57, ss.24-37, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
202031. Festivallerin Algılanan Etkileri, Festival Memnuniyeti ve Festival Gelişim Desteği Arasındaki İlişkilerin İncelenmesi: Kösedere Üzüm Festivali Örneği
SAATCI G., TÜRKMEN S.
Social Sciences Studies Journal , cilt.6, sa.54, ss.76-84, 2020 (Hakemli Dergi)
2019
201932. Dünya Basınında Türkiye Turizmi İle İlgili Yer Alan Haberlerin Değerlendirilmesi
SAATCI G., TÜRKMEN S.
Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi , cilt.7, sa.20, ss.72-84, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
201933. Restoran Atmosferi Oluşturma Sürecinde Yöneticilerin Dikkat Ettikleri Unsurlar: Bursa Örneği
SAATÇİ G., TEMELOĞLU E., AKSU M.
JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES , cilt.7, sa.3, ss.1640-1655, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
201934. İşkoliklik ve Bireysel Mutluluk Arasındaki İlişkinin Turizm Akademisyenleri Açısından İncelenmesi
DEMİRBULAT Ö., SAATCI G., AVCIKURT C.
Manas Journal of Social Studies , cilt.8, sa.4, ss.3500-3515, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
201935. Restoran Atmosferi Oluşturma Sürecinde Yöneticilerin Dikkat Ettikleri Unsurlar: Bursa Örneği
SAATÇİ G., TEMELOĞLU E., AKSU M.
JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES , cilt.7, sa.3, ss.1640-1655, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
201936. Restoran Atmosferi Oluşturma Sürecinde Yöneticilerin Dikkat Ettikleri Unsurlar: Bursa Örneği
SAATCI G., TEMELOĞLU E., AKSU M.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.7, sa.3, ss.1640-1655, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
201937. A Conceptual Assessment on the Importance of Employee Happiness in Tourism Enterprises
DEMİRBULAT Ö., SAATCI G., AYMANKUY Y.
OPUS Uluslararası Toplum Araştırmaları Dergisi , cilt.13, sa.19, ss.2345-2364, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
201938. Ekoturizm Aktivitelerinin Tanıtım Broşürleri Perspektifiyle Değerlendirilmesi
SAATCI G., DEMİRBULAT Ö.
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.3, sa.3, ss.322-337, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
201939. Arap Turistlerin Türklere Yönelik Önyargılarının Değerlendirilmesi: Doğu Karadeniz Bölgesi Örneği
SAATCI G., DEMİRBULAT Ö.
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi , cilt.3, sa.3, ss.660-675, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
201940. Turizm Şûraları Protokol Konuşmalarının Kalkınma Planları Kapsamında Değerlendirilmesi
SAATCI G.
OPUS Uluslararası Toplum Araştırmaları Dergisi , cilt.11, sa.18, ss.2309-2336, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
201941. Kültürel Miras Konulu Lisansüstü Tezlerin Bibliyometrik Analizi
DEMİRAL N. Ö., SAATCI G.
Avrasya Bilimler Akademisi Avrasya Eğitim ve Literatür Dergisi , ss.7-19, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
201942. Coğrafi İşaretli Yiyeceklerin Tanıtım Unsuru Olarak Yöresel Yemekler Kapsamında Değerlendirilmesi
SAATCI G.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.7, sa.1, ss.358-374, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
201943. BIBLIOMETRIC ANALYSIS OF PUBLISHED POSTGRADUATE DISSERTATIONS ABOUT CLUSTERING WITHIN THE SCOPE OF REGIONAL DEVELOPMENT (2006-2017): AN EVALUATION FROM TOURISM PERSPECTIVE
SAATCI G., YALÇINKAYA T.
JOURNAL OF TOURISM AND MANAGEMENT RESEARCH , cilt.4, sa.1, ss.396-411, 2019 (Hakemli Dergi)
2018
201844. Yöresel Festivallerin Yerel Halk Üzerindeki Etkileri: Alaçatı Ot Festivali Örneği
SAATCI G., YALÇINKAYA T.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi , ss.153-170, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
201845. YÖRESEL FESTİVALLERİN YEREL HALK ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ: ALAÇATI OT FESTİVALİ ÖRNEĞİ
Saatci G., Yalçınkaya T.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, sa.Özel Sayı, ss.153-169, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
201846. Konaklama Sektöründe Hijyen Kaynaklı Müşteri Sağlık Riski Algısı: Bursa ve Diyarbakır’daki Tesislere Yönelik Kıyaslama
GÜL K., GÜL M., SAATCI G.
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi
, cilt.15, sa.1, ss.23-37, 2018 (Hakemli Dergi)
2017
201747. Çanakkale Arkeoloji Müzesi’ni Ziyaret Eden Yerli Turistlerin Hizmet Kalitesi Algılarının Belirlenmesi
AKSU M., SAATCI G., DEMİRBULAT Ö.
Eurasian Academy of Sciences Social Science Journal , ss.389-402, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201748. Sınavlı ve Sınavsız Geçiş ile Meslek Yüksekokullarına Yerleşen Öğrencilerin Başarı Durumlarının İncelenmesi
DEMİRBULAT Ö., SAATCI G., SEYFİOĞLU E.
Journal of Current Researches on Social Sciences , cilt.7, sa.3, ss.115-124, 2017 (Hakemli Dergi)
2016
201649. Oyuna Dayalı Reklamın (Advergame) Turizm Sektöründe Uygulanabilirliği Üzerine Bir Değerlendirme
AYMANKUY Y., DEMİRBULAT Ö., SAATCI G.
Journal of Tourism Theory and Research , cilt.2, sa.2, ss.107-125, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
201650. Cross Cultural Tourist Attitudes: A Search Within The Scope of Integrated Threat Theory
SAATCI G., AVCIKURT C.
İnsan ve Toplum Bilimleri Araştırmaları Dergisi , cilt.5, sa.8, ss.2541-2563, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
201651. Akademik Yöneticilerin Yönetsel Yetkinlik Düzeylerinin Araştırılması: Balıkesir ve Bursa’da Ampirik Bir Çalışma
GÜL K., GÜL M., SAATCI G.
Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi , cilt.19, sa.35, ss.283-301, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
201652. Yöresel Yemeklerin Broşürlerde Tanıtım Unsuru Olarak Kullanılmasının Analizine Yönelik Bir Araştırma
SAATCI G., DEMİRBULAT Ö.
Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi , cilt.9, sa.42, ss.1999-2006, 2016 (Hakemli Dergi)
2015
201553. Etkinliklere Yönelik Ziyaretçi Algıları: Ayder Kardan Adam Şenliği Örneği
DEMİRBULAT Ö., SAATCI G.
Eurasian Academy of Sciences Journal , cilt.5, ss.84-99, 2015 (Hakemli Dergi)
2015
201554. Konaklama İşletmeleri Yöneticilerinin Mesleki Turizm Eğitimi Almış Çalışanlara Yönelik Değerlendirmeleri
SAATCI G., DEMİRBULAT Ö.
Uluslararası Hakemli Beşeri ve Akademik Bilimler Dergisi , cilt.4, sa.13, ss.43-58, 2015 (Hakemli Dergi)
2015
201555. Öğrencilerin Yerel Halka Bakış Açıları İle Yöre Hakkındaki Tutumlarının Değerlendirilmesi: Harmancık Meslek Yüksekokulu Örneği
SAATCI G., DEMİRBULAT Ö.
Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi , cilt.21, ss.73-83, 2015 (Hakemli Dergi)
2015
201556. Tatilin Aile İçi Davranışlar Üzerindeki Etkisinin Demografik Değişkenler Açısından İncelenmesi: Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Bir Araştırma
DEMİRBULAT Ö., SAATCI G., AVCIKURT C.
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi , cilt.12, sa.2, ss.42-56, 2015 (Hakemli Dergi)
2015
201557. 9. Uluslararası Kongre: Turizm İşletmeciliğinde Yeni Perspektifler (TOURMAN 2014)
KARAMAN S., SAATCI G.
Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi , cilt.26, sa.1, ss.171-173, 2015 (Hakemli Dergi)
2015
201558. Perspective of Employees About Whistleblowing As An Etic Value
SAATCI G., FİDANCI M., AVCIKURT C.
Türk İslam Dünyası Sosyal Araştırmalar Dergisi , cilt.2, sa.2, ss.350-364, 2015 (Hakemli Dergi)
2015
201559. Yerel Halkın Üniversiteye Bakış Açısı: Harmancık Meslek Yüksekokulu Örneği
SAATCI G., AVCIKURT C., DEMİRBULAT Ö.
Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi , cilt.47, ss.126-140, 2015 (Hakemli Dergi)
2015
201560. Bursa’nın Somut Kültürel Varlıklarına Yönelik Öğrencilerin Algıları: Harmancık MYO Örneği
DEMİRBULAT Ö., SAATCI G., AVCIKURT C.
Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Elektronik Dergisi , cilt.6, sa.12, ss.62-86, 2015 (Hakemli Dergi)
2015
201561. Measurement of Brand Value at The Facility Level in Accommodation Sector and an Application
BOZOK D., GÜL K., GÜL M., SAATCI G.
Science Journal of Business and Management , cilt.3, sa.1, ss.1-10, 2015 (Hakemli Dergi)
2014
201462. Parmakların Okuduğu Menü: Braille Alfabesi İle Bir Model Önerisi
GÜLDEMİR O., SAATCI G.
Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dergisi , cilt.2, ss.20-32, 2014 (Hakemli Dergi)
2013
201363. Öğrencilerin Pazarlama Mesleğini Seçme Nedenlerinin İncelenmesi: Harmancık Meslek Yüksekokulu Örneği
SAATCI G.
Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi , cilt.6, sa.3, ss.37-51, 2013 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. KARİYER ETKİNLİKLERİNDE TURİZM SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİN VE TURİZM ÖĞRENCİLERİNİN BEKLENTİLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
AKSU M., SAYILIR E., SAATCI SAVSA G.
IV. ULUSAL BALIKESİR TURİZM KONGRESİ, Balıkesir, Türkiye, 18 - 20 Nisan 2024, ss.24, (Özet Bildiri)
2022
20222. Atık Gıdaların Değerlendirilmesine Yönelik Bir Araştırma: Özel Belgeli Tesisler Örneği
SAATCI G., ATALAY TOHUMCU S.
6th Internatıonal West Asia Congress Of Tourism Research, Gürcistan, 16 Haziran 2022, (Tam Metin Bildiri)
2022
20223. Mavi Kuşak Bölgesindeki Sağlık Tesisleri ve Aracı Kuruluşların Sağlık Turizmi Faaliyetlerinin Değerlendirilmesi
SAATCI G., TOZAN B.
6th Internatıonal West Asia Congress Of Tourism Research, Gürcistan, 16 Haziran 2022, (Tam Metin Bildiri)
2021
20214. Tüketicilerin AVM Tercihlerinde Yiyecek ve İçecek İşletmelerinin Etkisine Yönelik Bir Araştırma
DOĞDUBAY M., SAATCI G.
21. Ulusal Turizm Kongresi, Türkiye, 15 Ekim 2021, (Tam Metin Bildiri)
2021
20215. Examining the Activities of Tourist Guidance Professional Chambers during the COVID-19 Pandemic Period - The Example of Instagram
DEMİRBULAT Ö., SAATCI G.
Conference on Managing Tourism Across Continents (MTCON' 2021), Türkiye, 01 Nisan 2021, (Özet Bildiri)
2020
20206. Turizmde İstihdam İle İlgili İncelenen Sorunların Değerlendirilmesi
SAATCI G., Aksu S., DEMİRAL N. Ö.
MTCON, 2 - 04 Eylül 2020, (Tam Metin Bildiri)
2019
20197. Investigation of the Usage of Smart Tourism Technologies in Hotel Establisments – A Sample of Bursa
SAATCI G., DEMİRBULAT Ö., AKSU S.
Global Congress on Smart Tourism, Çanakkale, Türkiye, 13 - 15 Kasım 2019, ss.51-58, (Tam Metin Bildiri)
2019
20198. Otel İşletmelerinde Kullanılan Motivasyon Araçlarının İş Tatmini ve İşten Ayrılma Niyeti Üzerindeki Etkisi Çanakkale Örneği
SAATCI G., TÜRKMEN S., ÖZSOY G., AKSU M.
20. Ulusal Turizm Kongresi, Eskişehir, Türkiye, 16 - 19 Ekim 2019, ss.775-782, (Tam Metin Bildiri)
2019
20199. Otel İşletmelerinde Kullanılan Motivasyon Araçlarının İş Tatmini ve İşten Ayrılma Niyetleri Üzerinde Etkisi: Çanakkale Örneği
SAATCI G., TÜRKMEN S., Özsoy G., AKSU M.
20. Ulusal Turizm Kongresi, Eskişehir, Türkiye, 16 - 19 Ekim 2019, ss.775-782, (Tam Metin Bildiri)
2019
201910. Otel İşletmelerinde Kullanılan Motivasyon Araçlarının İş Tatmini ve İşten Ayrılma Niyeti Üzerindeki Etkisi Çanakkale Örneği
SAATÇİ G., TÜRKMEN S., ÖZSOY G., AKSU M.
20. Ulusal Turizm Kongresi, Eskişehir, Türkiye, 16 - 19 Ekim 2019, ss.775-782, (Tam Metin Bildiri)
2019
201911. Otel İşletmelerinde Kullanılan Motivasyon Araçlarının İş Tatmini ve İşten Ayrılma Niyeti Üzerindeki Etkisi Çanakkale Örneği
SAATÇİ G., TÜRKMEN S., ÖZSOY G., AKSU M.
20. Ulusal Turizm Kongresi, Eskişehir, Türkiye, 16 - 19 Ekim 2019, ss.1-10, (Tam Metin Bildiri)
2019
201912. Kültürel Miras Konulu Lisansüstü Tezlerin Bibliyometrik Analizi
DEMİRAL N. Ö., SAATCI G.
3. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, Marmaris, 25 - 27 Nisan 2019, (Özet Bildiri)
2018
201813. Kış Sporları Turizm Merkezlerindeki Konaklama İşletmelerinin Yeşil Yıldıza (Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisi Belgesi) Sahip Olma Durumlarının İncelenmesi
SAATCI G., DEMİRBULAT Ö.
Uluslararası Sivas Turizmi Kongresi, Sivas, Türkiye, 23 - 25 Şubat 2018, ss.167-178, (Tam Metin Bildiri)
2018
201814. Toplum 5.0 ve Lojistik İlişkisinin Yiyecek-İçecekİşletmelerinde İncelenmesi
SAATCI G., DOĞDUBAY M., KARAKUŞ F.
1.Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Konferansı, Sakarya, Türkiye, 1 - 03 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
201815. Yiyecek İçecek İşletmelerinde Tam Zamanında ÜretimFelsefesinin Lojistik Köylerde Uygulanabilirliği
KARAKUŞ F., DOĞDUBAY M., SAATCI G.
1.Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Konferansı, Sakarya, Türkiye, 1 - 03 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
201816. YÖRESEL YEMEKLERİN YİYECEK-İÇECEK İŞLETMELERİNİN MENÜLERİNDE YER ALMA DÜZEYLERİNİN BELİRLENMESİ: BOZCAADA ÖRNEĞİ
SAATCI G., DEMİRAL N. Ö.
II. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 27 - 30 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
201817. Festivaller İle İlgili Yayınlanan Lisansüstü Tezlerin Bibliyometrik Analizi
SAATCI G., EĞİLMEZGİL YILMAZ S.
IWACT18 / Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 27 - 30 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
201818. Yöresel Yemeklerin Yiyecek-İçecek İşletmelerinin Menülerinde Yer Alma Düzeylerinin Belirlenmesi: Bozcaada Örneği
SAATCI G., DEMİRAL N. Ö.
IWACT18 / Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 27 - 30 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
201819. Nekrofobi ve Türk Mutfağı İlişkisi Üzerine Bir Değerlendirme
SAATCI G., ŞAHİN N. N., DOĞDUBAY M.
Uluslararası Gastronomi Araştırmaları Kongresi-2018, Kocaeli, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
201820. Türkiye’de Yükseköğretim Düzeyinde Aşçılık Programlarının Durum Analizi
SAATCI G., DEMİRBULAT Ö., DOĞDUBAY M.
VIII. Uluslararası Eğitimde Araştırmalar Kongresi, Manisa, Türkiye, 9 - 11 Mayıs 2018, ss.866-872, (Tam Metin Bildiri)
2018
201821. İşkoliklik ve Bireysel Mutluluk Arasındaki İlişkinin Turizm Akademisyenleri Açısından İncelenmesi
DEMİRBULAT Ö., SAATCI G., AVCIKURT C.
VIII. Uluslararası Eğitimde Araştırmalar Kongresi, Manisa, Türkiye, 9 - 11 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
2018
201822. Turist Rehberleri Birliği’nin (TUREB) 2017 Yılı Denetim Raporlarının İncelenmesi
SAATCI G., DEMİRBULAT Ö.
I. Turizm Rehberliği Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 27 - 28 Nisan 2018, ss.7, (Özet Bildiri)
2018
201823. Kültürel Miras Kaynağı Olarak Bozcaada’xxnın Somut ve Soyut Kültürel Varlıkları Üzerine Kavramsal Bir Değerlendirme
SAATCI G., DEMİRAL N. Ö., GÜVEN S.
Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, İskenderun, Türkiye, 20 - 21 Nisan 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
201824. Turizm İşletmelerinde Çalışan Mutluluğu
DEMİRBULAT Ö., SAATCI G., AYMANKUY Y.
VII. Ulusal III. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, İSKENDERUN, Türkiye, 20 - 21 Nisan 2018, ss.684-694, (Tam Metin Bildiri)
2018
201825. Turizm Öğrencilerinin Meslek Seçimlerini Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi: Ezine Meslek Yüksekokulu Örneği
SAATCI G., DEMİRBULAT Ö., AVCIKURT C.
VII. Ulusal III. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, İSKENDERUN, Türkiye, 20 - 21 Nisan 2018, ss.331-343, (Tam Metin Bildiri)
2018
201826. Kültürel Miras Kaynağı Olarak Bozcaada’nın Somut ve Soyut Kültürel Varlıkları Üzerine Kavramsal Bir Değerlendirme
SAATCI G., DEMİRAL N. Ö., EĞİLMEZGİL YILMAZ S.
VII. Ulusal III. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu ”Turizmde Teknoloji ve İnovasyon”, İskenderun, Türkiye, 20 - 21 Nisan 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
201827. Yöresel Festivallerin Yerel Halk Üzerindeki Etkileri: Alaçatı Ot Festivali Örneği
SAATCI G., YALÇINKAYA T.
IWACT18 / Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2017
201728. Çanakkale Arkeoloji Müzesi’ni Ziyaret Eden Yerli Turistlerin Hizmet Kalitesi Algılarının Belirlenmesi
AKSU M., SAATCI G., DEMİRBULAT Ö.
Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, Muğla, Türkiye, 5 - 08 Ekim 2017, ss.195, (Özet Bildiri)
2017
201729. Sınavlı ve Sınavsız Geçiş ile Meslek Yüksekokullarına Yerleşen Öğrencilerin Başarı Durumlarının İncelenmesi
SEYFİOĞLU E., SAATCI G., DEMİRBULAT Ö.
VII. Uluslararası Eğitimde Araştırmalar Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 27 - 29 Nisan 2017, ss.109, (Özet Bildiri)
2017
201730. Meslek Yüksekokulları Turizm Programlarında Eğitim Kalitesi: Mevcut Durum, Sorunlar ve Çözüm Önerileri
DEMİRBULAT Ö., SEYFİOĞLU E., SAATCI G.
VII. Uluslararası Eğitimde Araştırmalar Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 27 - 29 Nisan 2017, ss.209-213, (Tam Metin Bildiri)
2017
201731. Turizm Rehberliğinde İlk Yardım Eğitiminin Gerekliliğinin Kavramsal Olarak İncelenmesi
DEMİRBULAT Ö., SAATCI G., ÖZDEMİR GÜZEL S.
Uluslararası Sosyal Araştırmalar Kongresi, İstanbul, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2017, cilt.2, ss.516-520, (Tam Metin Bildiri)
2017
201732. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Dergisi’nde (EJOVOC) Yayınlanan Makalelerin Bibliyometrik Analizi
SAATCI G., DEMİRBULAT Ö., ÖZDEMİR GÜZEL S.
Uluslararası Sosyal Araştırmalar Kongresi, İstanbul, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2017, cilt.2, ss.521-528, (Tam Metin Bildiri)
2016
201633. An Assessment of Game Based Advertisements Advergame Applicability for Tourism Sector
DEMİRBULAT Ö., AYMANKUY Y., SAATCI G.
2nd International Conference on Tourism: Theory, Current Issues and Research, İstanbul, Türkiye, 4 - 06 Kasım 2016, (Özet Bildiri)
2016
201634. Yerel Halkın Üniversite Öğrencilerine ve Öğrencilerin Yerel Halka Yönelik Tutumlarının Belirlenmesi: Harmancık Örneği
SAATCI G., AVCIKURT C., DEMİRBULAT Ö.
14. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi, Gostivar, Makedonya, 22 - 23 Ağustos 2016, (Tam Metin Bildiri)
2016
201635. Tanıtım Unsuru Olarak El Sanatlarının Broşürlerde Kullanılabilirliğinin Analizi
SAATCI G., DEMİRBULAT Ö.
1st International Scientific Researhes Humanity and Social Sciences Conference - IBAD, Madrid, İspanya, 19 - 22 Mayıs 2016, (Tam Metin Bildiri)
2016
201636. Dışarıda Yemek Yeme Alışkanlığında Etkili Faktörlerin Belirlenmesinde Alternatif Bir Yöntem Olarak Planlanmış Davranış Teorisi
DOĞDUBAY M., SAATCI G.
1. Bölgesel Turizm Kongresi, İzmir, Türkiye, 24 - 27 Mart 2016, (Tam Metin Bildiri)
2015
201537. Hızlı Rahat (Fast-Casual) Restoranların Swot Analizi İle Değerlendirilmesine Yönelik Bir Araştırma
DOĞDUBAY M., SAATCI G.
Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, İzmir, Türkiye, 10 - 12 Aralık 2015, (Özet Bildiri)
2015
201538. Gastronomi Mirası Temsilcisi Olarak Historanlar: Cumalıkızık Yöresi Üzerine Kavramsal Bir Analiz
SAATCI G., DOĞDUBAY M.
Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, İzmir, Türkiye, 10 - 12 Aralık 2015, (Özet Bildiri)
2015
201539. Viral Pazarlamada Bir Tüketici Rolü Olarak ”Fikir Liderliği”: Turizm Sektörü Araştırması
KUTLUK A., AVCIKURT C., SAATCI G.
16. Ulusal Turizm Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 12 - 15 Kasım 2015, (Tam Metin Bildiri)
2015
201540. Meslek Seçiminde Etkili Faktörlerin Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma: Gümüşhacıköy Hasan Duman Meslek Yüksekokulu Örneği
KIZILER N., SAATCI G.
II. Yükseköğretim Stratejileri ve Kurumsal İşbirliği Sempozyumu (YÖSKİS 2015)., Mersin, Türkiye, 22 - 24 Ekim 2015, (Tam Metin Bildiri)
2015
201541. Üniversite Yöneticilerinin Yönetsel Yetkinlik Algısı: Balıkesir ve Uludağ Üniversitesi’ne Yönelik Bir Araştırma
GÜL M., GÜL K., SAATCI G.
II. Yükseköğretim Stratejileri ve Kurumsal İşbirliği Sempozyumu (YÖSKİS 2015)., Mersin, Türkiye, 22 - 24 Ekim 2015, (Tam Metin Bildiri)
2015
201542. Marka Kent Olma Sürecinde Şanlıurfa’nın Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi
ÜLKÜ A., SAATCI G.
I. Eurasia International Tourism Congress: Current Issues, Trends and Indicators (EITOC-2015), Konya, Türkiye, 28 - 30 Mayıs 2015, (Tam Metin Bildiri)
2015
201543. Konaklama İhtiyacı Kriterine Göre Tüketici Temelli Marka Değerinin Ölçülmesi: Termal Otel Şehir Oteli Kıyaslamasına Dayalı Bir Uygulama
GÜL K., GÜL M., SAATCI G.
I. Eurasia International Tourism Congress: Current Issues, Trends and Indicators (EITOC-2015), Konya, Türkiye, 28 - 30 Mayıs 2015, (Tam Metin Bildiri)
2015
201544. Turizm İşletmelerinde Satın Alma Tercihlerini Etkilemede Kurumsal İtibarın Marka Sadakatine Etkisi
GÜL K., GÜL M., SAATCI G.
I. Eurasia International Tourism Congress: Current Issues, Trends and Indicators (EITOC-2015), Konya, Türkiye, 28 - 30 Mayıs 2015, (Tam Metin Bildiri)
2015
201545. Etkinliklere Yönelik Ziyaretçi Algıları: Ayder Kardan Adam Şenlikleri Örneği
DEMİRBULAT Ö., SAATCI G.
Doğu Karadeniz Bölgesi Sürdürülebilir Turizm Kongresi, Gümüşhane, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2015, (Tam Metin Bildiri)
2015
201546. Öğrencilerin Finans Sektörü Çalışma Koşullarını ve Kariyer Olanaklarını Değerlendirmesi Üzerine Bir Araştırma
SAATCI G., KIZILER N.
Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu UMYOS2015, Yalova, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2015, (Tam Metin Bildiri)
2014
201447. Yerel Halkın Ekoturizme Yönelik Algılarının Değerlendirilmesi: Harmancık Örneği
SAATCI G., ÜLKÜ A.
15. Ulusal Turizm Kongresi, Ankara, Türkiye, 13 - 16 Kasım 2014, (Tam Metin Bildiri)
2014
201448. Parmakların Okuduğu Menü: Braille Alfabesi ile Bir Model Önerisi
GÜLDEMİR O., SAATCI G.
15. Ulusal Turizm Kongresi, Ankara, Türkiye, 13 - 16 Kasım 2014, (Tam Metin Bildiri)
2014
201449. Meslek Yüksekokullarında Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Eğitime Bakış Açıları ve Turizm Eğitiminden Beklentileri
HACIOĞLU N., ÜNAL A., KAN N., SAATCI G.
15. Ulusal Turizm Kongresi, Ankara, Türkiye, 13 - 16 Kasım 2014, (Tam Metin Bildiri)
2014
201450. Turizmde Uygulanabilecek Yeni Bir Kavram Olarak Crowdsourcing (Kitlesel Kaynak Kullanımı): SWOT Analizi Tekniğiyle Bir Değerlendirme
DOĞDUBAY M., SAATCI G.
3. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Kuşadası, Türkiye, 3 - 06 Nisan 2014, (Tam Metin Bildiri)
2014
201451. Ahlaki Olmayan Davranışların Duyurulmasına (Whistleblowing) İlişkin Konaklama İşletmeleri Çalışanlarının Bakış Açıları: Bursa Örneği
SAATCI G., FİDANCI M., AVCIKURT C.
3. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Kuşadası, Türkiye, 3 - 06 Nisan 2014, (Tam Metin Bildiri)
2014
201452. Bir Kayırmacılık (Nepotizm) Çeşidi Olarak Kronizme İlişkin Çalışanların Bakış Açıları
SAATCI G., FİDANCI M., AVCIKURT C.
9. Uluslararası Kongre: “Turizm İşletmeciliğinde Yeni Perspektifler”, TOURMAN 2014, Burhaniye, 25 - 27 Eylül 2014, (Tam Metin Bildiri)
2014
201453. Türofed Üyesi Derneklerin İnternet Sitelerinde Tanıtım Faaliyetlerine Yer Verme Durumunun İçerik Analizi Yöntemiyle Değerlendirilmesi
DEMİRBULAT Ö., SAATCI G., BOZOK D.
9. Uluslararası Kongre: “Turizm İşletmeciliğinde Yeni Perspektifler”, TOURMAN 2014, Burhaniye, 25 - 27 Eylül 2014, (Tam Metin Bildiri)
2013
201354. Konaklama İşletmelerinde Yeşil İnovasyon Uygulamaları: Bursa Örneği
SAATCI G., DEMİRBULAT Ö., AVCIKURT C.
14. Ulusal Turizm Kongresi, Kayseri, Türkiye, 7 - 09 Aralık 2013, (Tam Metin Bildiri)
2013
201355. Turistik Çekicilik Unsurları İçinde Yiyecek İçecek İşletmelerinin Yeri: Sultanahmet Örneği
DOĞDUBAY M., SAATCI G.
Uluslararası İSTYAM 2013 Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 1 - 05 Ekim 2013, (Tam Metin Bildiri)
2013
201356. Öğrenci Bakış Açısıyla İstanbul Tarihi Yarımada İmajının Belirlenmesine Yönelik Ampirik Bir Çalışma: Harmancık MYO Örneği
SAATCI G., AYDIN P., FİDANCI M.
Uluslararası İSTYAM 2013 Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 1 - 05 Ekim 2013, (Tam Metin Bildiri)
2012
201257. Fast Food Restoranlarında HACCP Sisteminin Uygulanabilirliği (Görükle Örneği)
AYDIN P., SAATCI G.
II. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Antalya, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2012, (Tam Metin Bildiri)
2012
201258. Kalkınma Ajanslarının Turizm Eğitimi Faaliyetlerini Desteklemesi Üzerine Bir Değerlendirme Çıkarımlar ve Çözüm Yolları
DOĞDUBAY M., SAATCI G.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Turizm Eğitimi Konferans / Workshop, Ankara, Türkiye, 17 - 19 Ekim 2012, (Tam Metin Bildiri)
2012
201259. TORQUE Modelinin Şehir Otellerinde Uygulanabilirliği: İzmir Örneği
SAATCI G.
VI. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Antalya, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2012, (Özet Bildiri)
2011
201160. Yeni Bir İlişkisel Pazarlama Yaklaşımı Olarak Torque Modeli: İzmir Şehir Merkezindeki Oteller Üzerinde Bir Araştırma
DOĞDUBAY M., SAATCI G.
12. Ulusal Turizm Kongresi, Düzce, Türkiye, 30 Kasım - 04 Aralık 2011, (Tam Metin Bildiri)
2011
201161. Destinasyon Pazarlamasında Yerel Yönetimlerin Gastronomik Öğeleri Kullanma Eğilimlerinin Ölçülmesine Yönelik Bir Araştırma
DOĞDUBAY M., SARIOĞLAN M., SAATCI G., SÜ ERÖZ S.
V. Ulusal Gastronomi Sempozyumu, Türkiye, 15 Haziran 2011, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2022
20222. Menü Planlamada Sağlıklı Beslenmeye İlişkin Şef Görüşlerinin İncelemesi
SAATCI G., ÖZTÜRK Ö., GÜL M. K., KÜÇÜK S.
Mesleki Bilimlerde Teorik ve Ampirik Güncel Araştırmalar, Daşkın Mustafa, Pala Kenan, Editör, Çizgi Kitabevi Yayınları, ss.67-87, 2022
2022
20223. A Conceptual Evaluation of Industrial Heritage Tourism in Turkey
SAATCI G., DEMİRBULAT Ö.
Current Research in Social, Human and Administrative Sciences, Durukan Erdil, Toptaş Aytaç, Katı Yahya, Editör, Gece Kitaplığı, ss.21-36, 2022
2022
20224. An Evaluation of Gastronomy Museums and Çanakkale Adatepe Olive Oil Museum
SAATCI G., ATALAY TOHUMCU S.
International Research in Human and Administrative Sciences IV, Kısa Mustafa, Editör, Eğitim Yayınevi, ss.21-42, 2022
2021
20215. Destinasyon Yönetimi
SAATCI G.
Her Yönüyle Turizmde Destinasyon Yönetimi, İlban, M. Oğuzhan, Editör, Detay Yayıncılık, ss.29-43, 2021
2021
20216. Turist Rehberliği Meslek Odalarının COVID-19 Pandemi Dönemindeki Faaliyetlerinin İncelenmesi – Instagram Örneği
DEMİRBULAT Ö., SAATCI G.
Daha İyi Bir Dünya İçin Turizm, Çobanoğlu Cihan, Günlü Küçükaltan Ebru, Tuna Muharrem, Başoda Alaattin, Doğan Seden, Editör, University of South Florida M3 Center Publishing, ss.111-127, 2021
2020
20207. Yiyecek ve İçecek servisinin Denetimi
SAATCI G., TAŞPINAR O.
Yiyecek ve İçecek Servisi Klasik ve Modern Yaklaşım, Serkan Şengül, Editör, Detay Yayıncılık, ss.289-306, 2020
2020
20208. DINESERV (Hizmet Kalitesi Ölçüm Modeli)
SAATCI G.
Hizmet Kalitesi El Kitabı: Ölçekler ve Modeller Üzerine Çalışmalar, Murat Aksu, Oğuz Diker, Erdem Temeloğlu, Özge Güdü Demirbulat, Editör, Detay Yayıncılık, ss.341-351, 2020
2020
20209. Türkiye’de Sosyo-Kültürel Boyutlarıyla Turizm
DOĞDUBAY M., SAATCI G.
Türkiye’nin Toplumsal Yapısı Üzerine Yazılar, Şeniz Anbarlı Bozatay, Editör, Detay Yayıncılık, ss.270-282, 2020
2020
202010. Yiyecek ve İçecek Servisinin Denetimi
SAATCI G., TAŞPINAR O.
Yiyecek ve İçecek Servisi Klasik ve Modern Yaklaşım, Serkan Şengül, Editör, Detay Yayıncılık, ss.289-306, 2020
2020
202011. Amerikan Mutfağı
DOĞDUBAY M., SAATCI G.
Dünya Mutfak Kültürleri, Şahin Perçin, Nilüfer, Editör, Beta Basım Yayım Dağıtım, Ankara, ss.11-20, 2020
2020
202012. Uluslararası Otel İşletmelerinde Stratejik Yönetim
DOĞDUBAY M., SAATCI G.
Uluslararası Otel İşletmeleri ve Yönetimi, Özdoğan Osman N., Editör, Detay Yayıncılık, ss.69-87, 2020
2020
202013. Turizm Pazarlamasında Teçhizat (Equipment)
DOĞDUBAY M., SAATCI G.
Değişen Pazar Dinamikleri Işığında Turizm Pazarlaması 9P-9C-9E, Dr. Öğr. Üyesi Şehnaz Demirkol, Editör, Değişim Yayınları, ss.557-567, 2020
2019
201914. Özel Günlerde Gastronomik Öğeler
SAATCI G.
Gastronomi Olgusuna Sosyolojik Bakış, Cevdet Avcıkurt, Mehmet Sarıoğlan, Editör, Detay Yayıncılık, ss.107-118, 2019
2019
201915. İlişkisel Pazarlama Stratejisi Olarak TORQUE Modelinin Otel İşletmelerinde Uygulanabilirliği
SAATCI G.
Academic Researches in Social Sciences and Humanities, Dalkılıç, Mehmet, Editör, Gece Akademi, ss.33-44, 2019
2019
201916. Menü Analizi
DOĞDUBAY M., SAATCI G.
Menü Yönetimi, Pınar Temizkan, Duran Cankül, Editör, Detay Yayıncılık, ss.117-128, 2019
2019
201917. Evaluation of Tourism Promotion Posters in Turkey in terms of Travel Motivations
TÜRKMEN S., SAATCI G.
Theory and Practice in Social Sciences, Viliyan KRYSTEV, Recep EFE, Emin ATASOY, Editör, St. Kliment Ohridski University Press, ss.600-610, 2019
2018
201818. Restoranlarda Yeni Uygulamalar
DOĞDUBAY M., SAATCI G.
Gastronomide Güncel Konular, , Editör, Billur Yayınevi, Konya, ss.253-264, 2018
2018
201819. Turist Rehberleri Birliği’nin (TUREB) 2017 Yılı Denetim Raporlarının İncelenmesi
SAATCI G., DEMİRBULAT Ö.
Turist Rehberliği Üzerine Güncel Araştırmalar, Necdet HACIOĞLU, Cevdet AVCIKURT, Arzu KILIÇ, Hasret ULUSOY YILDIRIM, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.657-665, 2018
2017
201720. Gastronomy and the Destination Image
AKSU M., SAATCI G.
New Approaches in Gastronomy, Diker Oğuz, Sünnetçioğlu Serdar, Editör, Gece Akademi, ss.9-40, 2017
2017
201721. GASTRONOMY AND THE DESTINATION IMAGE
AKSU M., SAATCI G.
New Approaches in Gastronomy, OĞUZ DİKER, SERDAR SÜNNETÇİOĞLU, Editör, Gece Kitaplığı Yayınevi, ss.9-40, 2017
2016
201622. Kültürel Miras Olarak Gastronomi
SAATCI G.
Bir İletişim Biçimi Olarak Gastronomi, Yılmaz, Hakan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-18, 2016
2016
201623. Ücretlendirme
DOĞDUBAY M., SAATCI G.
Turizm İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi ve Uygulamaları, ŞahinPerçin, Nilüfer, Güzel, Berrin, Aydın Tükeltürk, Şule, Editör, Beta, İstanbul, ss.331-356, 2016
2016
201624. Sosyal Medya ve Gastronomi
SAATCI G.
Bir İletişim Biçimi Olarak Gastronomi, Yılmaz, Hakan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.61-80, 2016
2016
201625. Menü Mühendisliği
DOĞDUBAY M., SAATCI G.
Menü Yönetimi, Hakan Yılmaz, Alev Dündar Arıkan, Editör, Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları., 2016
2016
201626. Menü Kavramı, Tarihi ve Önemi
DOĞDUBAY M., SAATCI G.
Menü Yönetimi, Hakan Yılmaz, Alev Dündar Arıkan, Editör, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Yayınları, 2016
2015
201527. Yiyecek-İçecek Maliyet Kontrol Yöntemleri
SAATCI G.
Turizm İşletmelerinde Yiyecek İçecek Yönetimi, Murat Doğdubay, Editör, Grafiker Yayınları, 2015
2015
201528. Tüketici Tercih ve Davranışları
SAATCI G., DEMİRBULAT Ö.
Turizm Pazarlaması, Mesut Bozkurt, Bayram Şahin, Editör, Paradigma Akademi, 2015
Desteklenen Projeler
2025 - 2026
2025 - 2026