Doç. Dr. GENCAY SAATCI


Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği

Turizm İşletmeciliği


WoS Araştırma Alanları: Sosyal Bilimler (Soc)


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler

Metrikler

Yayın

155

Atıf (Scholar)

54

H-İndeks (Scholar)

2

Atıf (TrDizin)

17

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Diğer Toplam)

49

Proje

1

Tez Danışmanlığı

3

Açık Erişim

3
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2012 - 2016

2012 - 2016

Doktora

Balıkesir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Anabilim Dalı, Türkiye

2009 - 2011

2009 - 2011

Yüksek Lisans

Balıkesir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Anabilim Dalı, Türkiye

2006 - 2009

2006 - 2009

Lisans

Balıkesir Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu, Konaklama İşletmeciliği, Türkiye

2004 - 2006

2004 - 2006

Ön Lisans

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Milas Sıtkı Koçman Meslek Yüksekokulu, Turizm Ve Otel İşletmeciliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2016

2016

Doktora

Kültürlerarası turist tutumları: Bütünleşik tehdit teorisi çerçevesinde bir araştırma

Balıkesir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü

2011

2011

Yüksek Lisans

TORQUE modelinin şehir otellerinde uygulanabilirliği (İzmir örneği)

Balıkesir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Akademik Ünvanlar / Görevler

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği

2017 - 2020

2017 - 2020

Dr. Öğr. Üyesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği

2016 - 2017

2016 - 2017

Yrd. Doç. Dr.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Ezine Meslek Yüksekokulu, Seyahat-Turizm ve Eğlence Hizmetleri

2011 - 2016

2011 - 2016

Öğretim Görevlisi

Bursa Uludağ Üniversitesi

Akademi Dışı Deneyim

2011 - 2011

2011 - 2011

Önbüro Sorumlusu

Terassu Hotel, Türkbükü-Bodrum/ Muğla, Önbüro Sorumlusu

2010 - 2010

2010 - 2010

Önbüro Şefi

Highlight Hotel, Yalıkavak-Bodrum/ Muğla, Önbüro Şefi

2009 - 2009

2009 - 2009

Resepsiyonist

Clup Flipper, Yalıkavak-Bodrum/ Muğla, Resepsiyonist

2008 - 2008

2008 - 2008

Resepsiyonist

Clup Flipper, Yalıkavak-Bodrum/ Muğla, Resepsiyonist

2007 - 2007

2007 - 2007

Tesis Rehberliği

Jolly Tur, Göynük-Kemer/ Antalya, Tesis Rehberliği

2006 - 2006

2006 - 2006

Resepsiyonist

Divan Bodrum Palmira, Türkbükü-Bodrum/ Muğla, Resepsiyonist

2005 - 2005

2005 - 2005

Stajyer Resepsiyonist

Club Milta Tatil Köyü, Torba-Bodrum/ Muğla, Stajyer Resepsiyonist

Makaleler

Tümü (63)
TRDizin (39)
Diğer Yayınlar (24)

2025

2025

1. Eating Habits in Rum Culture: The Case of Gökçeada

SAATCI SAVSA G., AKSU M.

TWIST , cilt.20, sa.1, ss.121-126, 2025 (Hakemli Dergi)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

1. KARİYER ETKİNLİKLERİNDE TURİZM SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİN VE TURİZM ÖĞRENCİLERİNİN BEKLENTİLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

AKSU M., SAYILIR E., SAATCI SAVSA G.

IV. ULUSAL BALIKESİR TURİZM KONGRESİ, Balıkesir, Türkiye, 18 - 20 Nisan 2024, ss.24, (Özet Bildiri)

2022

2022

2. Atık Gıdaların Değerlendirilmesine Yönelik Bir Araştırma: Özel Belgeli Tesisler Örneği

SAATCI G., ATALAY TOHUMCU S.

6th Internatıonal West Asia Congress Of Tourism Research, Gürcistan, 16 Haziran 2022, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

3. Mavi Kuşak Bölgesindeki Sağlık Tesisleri ve Aracı Kuruluşların Sağlık Turizmi Faaliyetlerinin Değerlendirilmesi

SAATCI G., TOZAN B.

6th Internatıonal West Asia Congress Of Tourism Research, Gürcistan, 16 Haziran 2022, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

5. Examining the Activities of Tourist Guidance Professional Chambers during the COVID-19 Pandemic Period - The Example of Instagram

DEMİRBULAT Ö., SAATCI G.

Conference on Managing Tourism Across Continents (MTCON' 2021), Türkiye, 01 Nisan 2021, (Özet Bildiri)

2019

2019

7. Investigation of the Usage of Smart Tourism Technologies in Hotel Establisments – A Sample of Bursa

SAATCI G., DEMİRBULAT Ö., AKSU S.

Global Congress on Smart Tourism, Çanakkale, Türkiye, 13 - 15 Kasım 2019, ss.51-58, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

12. Kültürel Miras Konulu Lisansüstü Tezlerin Bibliyometrik Analizi

DEMİRAL N. Ö., SAATCI G.

3. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, Marmaris, 25 - 27 Nisan 2019, (Özet Bildiri)

2018

2018

14. Toplum 5.0 ve Lojistik İlişkisinin Yiyecek-İçecekİşletmelerinde İncelenmesi

SAATCI G., DOĞDUBAY M., KARAKUŞ F.

1.Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Konferansı, Sakarya, Türkiye, 1 - 03 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

15. Yiyecek İçecek İşletmelerinde Tam Zamanında ÜretimFelsefesinin Lojistik Köylerde Uygulanabilirliği

KARAKUŞ F., DOĞDUBAY M., SAATCI G.

1.Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Konferansı, Sakarya, Türkiye, 1 - 03 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

16. YÖRESEL YEMEKLERİN YİYECEK-İÇECEK İŞLETMELERİNİN MENÜLERİNDE YER ALMA DÜZEYLERİNİN BELİRLENMESİ: BOZCAADA ÖRNEĞİ

SAATCI G., DEMİRAL N. Ö.

II. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 27 - 30 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

17. Festivaller İle İlgili Yayınlanan Lisansüstü Tezlerin Bibliyometrik Analizi

SAATCI G., EĞİLMEZGİL YILMAZ S.

IWACT18 / Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 27 - 30 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

18. Yöresel Yemeklerin Yiyecek-İçecek İşletmelerinin Menülerinde Yer Alma Düzeylerinin Belirlenmesi: Bozcaada Örneği

SAATCI G., DEMİRAL N. Ö.

IWACT18 / Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 27 - 30 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

19. Nekrofobi ve Türk Mutfağı İlişkisi Üzerine Bir Değerlendirme

SAATCI G., ŞAHİN N. N., DOĞDUBAY M.

Uluslararası Gastronomi Araştırmaları Kongresi-2018, Kocaeli, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

20. Türkiye’de Yükseköğretim Düzeyinde Aşçılık Programlarının Durum Analizi

SAATCI G., DEMİRBULAT Ö., DOĞDUBAY M.

VIII. Uluslararası Eğitimde Araştırmalar Kongresi, Manisa, Türkiye, 9 - 11 Mayıs 2018, ss.866-872, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

21. İşkoliklik ve Bireysel Mutluluk Arasındaki İlişkinin Turizm Akademisyenleri Açısından İncelenmesi

DEMİRBULAT Ö., SAATCI G., AVCIKURT C.

VIII. Uluslararası Eğitimde Araştırmalar Kongresi, Manisa, Türkiye, 9 - 11 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

22. Turist Rehberleri Birliği’nin (TUREB) 2017 Yılı Denetim Raporlarının İncelenmesi

SAATCI G., DEMİRBULAT Ö.

I. Turizm Rehberliği Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 27 - 28 Nisan 2018, ss.7, (Özet Bildiri)

2018

2018

24. Turizm İşletmelerinde Çalışan Mutluluğu

DEMİRBULAT Ö., SAATCI G., AYMANKUY Y.

VII. Ulusal III. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, İSKENDERUN, Türkiye, 20 - 21 Nisan 2018, ss.684-694, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

25. Turizm Öğrencilerinin Meslek Seçimlerini Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi: Ezine Meslek Yüksekokulu Örneği

SAATCI G., DEMİRBULAT Ö., AVCIKURT C.

VII. Ulusal III. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, İSKENDERUN, Türkiye, 20 - 21 Nisan 2018, ss.331-343, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2018

2018

26. Kültürel Miras Kaynağı Olarak Bozcaada’nın Somut ve Soyut Kültürel Varlıkları Üzerine Kavramsal Bir Değerlendirme

SAATCI G., DEMİRAL N. Ö., EĞİLMEZGİL YILMAZ S.

VII. Ulusal III. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu ”Turizmde Teknoloji ve İnovasyon”, İskenderun, Türkiye, 20 - 21 Nisan 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

27. Yöresel Festivallerin Yerel Halk Üzerindeki Etkileri: Alaçatı Ot Festivali Örneği

SAATCI G., YALÇINKAYA T.

IWACT18 / Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2017

2017

28. Çanakkale Arkeoloji Müzesi’ni Ziyaret Eden Yerli Turistlerin Hizmet Kalitesi Algılarının Belirlenmesi

AKSU M., SAATCI G., DEMİRBULAT Ö.

Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, Muğla, Türkiye, 5 - 08 Ekim 2017, ss.195, (Özet Bildiri)

2017

2017

29. Sınavlı ve Sınavsız Geçiş ile Meslek Yüksekokullarına Yerleşen Öğrencilerin Başarı Durumlarının İncelenmesi

SEYFİOĞLU E., SAATCI G., DEMİRBULAT Ö.

VII. Uluslararası Eğitimde Araştırmalar Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 27 - 29 Nisan 2017, ss.109, (Özet Bildiri)

2017

2017

30. Meslek Yüksekokulları Turizm Programlarında Eğitim Kalitesi: Mevcut Durum, Sorunlar ve Çözüm Önerileri

DEMİRBULAT Ö., SEYFİOĞLU E., SAATCI G.

VII. Uluslararası Eğitimde Araştırmalar Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 27 - 29 Nisan 2017, ss.209-213, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

31. Turizm Rehberliğinde İlk Yardım Eğitiminin Gerekliliğinin Kavramsal Olarak İncelenmesi

DEMİRBULAT Ö., SAATCI G., ÖZDEMİR GÜZEL S.

Uluslararası Sosyal Araştırmalar Kongresi, İstanbul, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2017, cilt.2, ss.516-520, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

32. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Dergisi’nde (EJOVOC) Yayınlanan Makalelerin Bibliyometrik Analizi

SAATCI G., DEMİRBULAT Ö., ÖZDEMİR GÜZEL S.

Uluslararası Sosyal Araştırmalar Kongresi, İstanbul, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2017, cilt.2, ss.521-528, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

33. An Assessment of Game Based Advertisements Advergame Applicability for Tourism Sector

DEMİRBULAT Ö., AYMANKUY Y., SAATCI G.

2nd International Conference on Tourism: Theory, Current Issues and Research, İstanbul, Türkiye, 4 - 06 Kasım 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

34. Yerel Halkın Üniversite Öğrencilerine ve Öğrencilerin Yerel Halka Yönelik Tutumlarının Belirlenmesi: Harmancık Örneği

SAATCI G., AVCIKURT C., DEMİRBULAT Ö.

14. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi, Gostivar, Makedonya, 22 - 23 Ağustos 2016, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

35. Tanıtım Unsuru Olarak El Sanatlarının Broşürlerde Kullanılabilirliğinin Analizi

SAATCI G., DEMİRBULAT Ö.

1st International Scientific Researhes Humanity and Social Sciences Conference - IBAD, Madrid, İspanya, 19 - 22 Mayıs 2016, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

37. Hızlı Rahat (Fast-Casual) Restoranların Swot Analizi İle Değerlendirilmesine Yönelik Bir Araştırma

DOĞDUBAY M., SAATCI G.

Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, İzmir, Türkiye, 10 - 12 Aralık 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

38. Gastronomi Mirası Temsilcisi Olarak Historanlar: Cumalıkızık Yöresi Üzerine Kavramsal Bir Analiz

SAATCI G., DOĞDUBAY M.

Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, İzmir, Türkiye, 10 - 12 Aralık 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

39. Viral Pazarlamada Bir Tüketici Rolü Olarak ”Fikir Liderliği”: Turizm Sektörü Araştırması

KUTLUK A., AVCIKURT C., SAATCI G.

16. Ulusal Turizm Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 12 - 15 Kasım 2015, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

40. Meslek Seçiminde Etkili Faktörlerin Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma: Gümüşhacıköy Hasan Duman Meslek Yüksekokulu Örneği

KIZILER N., SAATCI G.

II. Yükseköğretim Stratejileri ve Kurumsal İşbirliği Sempozyumu (YÖSKİS 2015)., Mersin, Türkiye, 22 - 24 Ekim 2015, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

41. Üniversite Yöneticilerinin Yönetsel Yetkinlik Algısı: Balıkesir ve Uludağ Üniversitesi’ne Yönelik Bir Araştırma

GÜL M., GÜL K., SAATCI G.

II. Yükseköğretim Stratejileri ve Kurumsal İşbirliği Sempozyumu (YÖSKİS 2015)., Mersin, Türkiye, 22 - 24 Ekim 2015, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

42. Marka Kent Olma Sürecinde Şanlıurfa’nın Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi

ÜLKÜ A., SAATCI G.

I. Eurasia International Tourism Congress: Current Issues, Trends and Indicators (EITOC-2015), Konya, Türkiye, 28 - 30 Mayıs 2015, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

43. Konaklama İhtiyacı Kriterine Göre Tüketici Temelli Marka Değerinin Ölçülmesi: Termal Otel Şehir Oteli Kıyaslamasına Dayalı Bir Uygulama

GÜL K., GÜL M., SAATCI G.

I. Eurasia International Tourism Congress: Current Issues, Trends and Indicators (EITOC-2015), Konya, Türkiye, 28 - 30 Mayıs 2015, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

44. Turizm İşletmelerinde Satın Alma Tercihlerini Etkilemede Kurumsal İtibarın Marka Sadakatine Etkisi

GÜL K., GÜL M., SAATCI G.

I. Eurasia International Tourism Congress: Current Issues, Trends and Indicators (EITOC-2015), Konya, Türkiye, 28 - 30 Mayıs 2015, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

45. Etkinliklere Yönelik Ziyaretçi Algıları: Ayder Kardan Adam Şenlikleri Örneği

DEMİRBULAT Ö., SAATCI G.

Doğu Karadeniz Bölgesi Sürdürülebilir Turizm Kongresi, Gümüşhane, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2015, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

46. Öğrencilerin Finans Sektörü Çalışma Koşullarını ve Kariyer Olanaklarını Değerlendirmesi Üzerine Bir Araştırma

SAATCI G., KIZILER N.

Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu UMYOS2015, Yalova, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2015, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

47. Yerel Halkın Ekoturizme Yönelik Algılarının Değerlendirilmesi: Harmancık Örneği

SAATCI G., ÜLKÜ A.

15. Ulusal Turizm Kongresi, Ankara, Türkiye, 13 - 16 Kasım 2014, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

48. Parmakların Okuduğu Menü: Braille Alfabesi ile Bir Model Önerisi

GÜLDEMİR O., SAATCI G.

15. Ulusal Turizm Kongresi, Ankara, Türkiye, 13 - 16 Kasım 2014, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

50. Turizmde Uygulanabilecek Yeni Bir Kavram Olarak Crowdsourcing (Kitlesel Kaynak Kullanımı): SWOT Analizi Tekniğiyle Bir Değerlendirme

DOĞDUBAY M., SAATCI G.

3. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Kuşadası, Türkiye, 3 - 06 Nisan 2014, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

51. Ahlaki Olmayan Davranışların Duyurulmasına (Whistleblowing) İlişkin Konaklama İşletmeleri Çalışanlarının Bakış Açıları: Bursa Örneği

SAATCI G., FİDANCI M., AVCIKURT C.

3. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Kuşadası, Türkiye, 3 - 06 Nisan 2014, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

52. Bir Kayırmacılık (Nepotizm) Çeşidi Olarak Kronizme İlişkin Çalışanların Bakış Açıları

SAATCI G., FİDANCI M., AVCIKURT C.

9. Uluslararası Kongre: “Turizm İşletmeciliğinde Yeni Perspektifler”, TOURMAN 2014, Burhaniye, 25 - 27 Eylül 2014, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

53. Türofed Üyesi Derneklerin İnternet Sitelerinde Tanıtım Faaliyetlerine Yer Verme Durumunun İçerik Analizi Yöntemiyle Değerlendirilmesi

DEMİRBULAT Ö., SAATCI G., BOZOK D.

9. Uluslararası Kongre: “Turizm İşletmeciliğinde Yeni Perspektifler”, TOURMAN 2014, Burhaniye, 25 - 27 Eylül 2014, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

54. Konaklama İşletmelerinde Yeşil İnovasyon Uygulamaları: Bursa Örneği

SAATCI G., DEMİRBULAT Ö., AVCIKURT C.

14. Ulusal Turizm Kongresi, Kayseri, Türkiye, 7 - 09 Aralık 2013, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

55. Turistik Çekicilik Unsurları İçinde Yiyecek İçecek İşletmelerinin Yeri: Sultanahmet Örneği

DOĞDUBAY M., SAATCI G.

Uluslararası İSTYAM 2013 Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 1 - 05 Ekim 2013, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

57. Fast Food Restoranlarında HACCP Sisteminin Uygulanabilirliği (Görükle Örneği)

AYDIN P., SAATCI G.

II. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Antalya, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2012, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

58. Kalkınma Ajanslarının Turizm Eğitimi Faaliyetlerini Desteklemesi Üzerine Bir Değerlendirme Çıkarımlar ve Çözüm Yolları

DOĞDUBAY M., SAATCI G.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Turizm Eğitimi Konferans / Workshop, Ankara, Türkiye, 17 - 19 Ekim 2012, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

59. TORQUE Modelinin Şehir Otellerinde Uygulanabilirliği: İzmir Örneği

SAATCI G.

VI. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Antalya, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2012, (Özet Bildiri)

2011

2011

60. Yeni Bir İlişkisel Pazarlama Yaklaşımı Olarak Torque Modeli: İzmir Şehir Merkezindeki Oteller Üzerinde Bir Araştırma

DOĞDUBAY M., SAATCI G.

12. Ulusal Turizm Kongresi, Düzce, Türkiye, 30 Kasım - 04 Aralık 2011, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2022

2022

2. Menü Planlamada Sağlıklı Beslenmeye İlişkin Şef Görüşlerinin İncelemesi

SAATCI G., ÖZTÜRK Ö., GÜL M. K., KÜÇÜK S.

Mesleki Bilimlerde Teorik ve Ampirik Güncel Araştırmalar, Daşkın Mustafa, Pala Kenan, Editör, Çizgi Kitabevi Yayınları, ss.67-87, 2022

2022

2022

3. A Conceptual Evaluation of Industrial Heritage Tourism in Turkey

SAATCI G., DEMİRBULAT Ö.

Current Research in Social, Human and Administrative Sciences, Durukan Erdil, Toptaş Aytaç, Katı Yahya, Editör, Gece Kitaplığı, ss.21-36, 2022

2022

2022

4. An Evaluation of Gastronomy Museums and Çanakkale Adatepe Olive Oil Museum

SAATCI G., ATALAY TOHUMCU S.

International Research in Human and Administrative Sciences IV, Kısa Mustafa, Editör, Eğitim Yayınevi, ss.21-42, 2022

2021

2021

5. Destinasyon Yönetimi

SAATCI G.

Her Yönüyle Turizmde Destinasyon Yönetimi, İlban, M. Oğuzhan, Editör, Detay Yayıncılık, ss.29-43, 2021

2021

2021

6. Turist Rehberliği Meslek Odalarının COVID-19 Pandemi Dönemindeki Faaliyetlerinin İncelenmesi – Instagram Örneği

DEMİRBULAT Ö., SAATCI G.

Daha İyi Bir Dünya İçin Turizm, Çobanoğlu Cihan, Günlü Küçükaltan Ebru, Tuna Muharrem, Başoda Alaattin, Doğan Seden, Editör, University of South Florida M3 Center Publishing, ss.111-127, 2021

2020

2020

7. Yiyecek ve İçecek servisinin Denetimi

SAATCI G., TAŞPINAR O.

Yiyecek ve İçecek Servisi Klasik ve Modern Yaklaşım, Serkan Şengül, Editör, Detay Yayıncılık, ss.289-306, 2020

2020

2020

8. DINESERV (Hizmet Kalitesi Ölçüm Modeli)

SAATCI G.

Hizmet Kalitesi El Kitabı: Ölçekler ve Modeller Üzerine Çalışmalar, Murat Aksu, Oğuz Diker, Erdem Temeloğlu, Özge Güdü Demirbulat, Editör, Detay Yayıncılık, ss.341-351, 2020

2020

2020

9. Türkiye’de Sosyo-Kültürel Boyutlarıyla Turizm

DOĞDUBAY M., SAATCI G.

Türkiye’nin Toplumsal Yapısı Üzerine Yazılar, Şeniz Anbarlı Bozatay, Editör, Detay Yayıncılık, ss.270-282, 2020

2020

2020

10. Yiyecek ve İçecek Servisinin Denetimi

SAATCI G., TAŞPINAR O.

Yiyecek ve İçecek Servisi Klasik ve Modern Yaklaşım, Serkan Şengül, Editör, Detay Yayıncılık, ss.289-306, 2020

2020

2020

11. Amerikan Mutfağı

DOĞDUBAY M., SAATCI G.

Dünya Mutfak Kültürleri, Şahin Perçin, Nilüfer, Editör, Beta Basım Yayım Dağıtım, Ankara, ss.11-20, 2020

2020

2020

12. Uluslararası Otel İşletmelerinde Stratejik Yönetim

DOĞDUBAY M., SAATCI G.

Uluslararası Otel İşletmeleri ve Yönetimi, Özdoğan Osman N., Editör, Detay Yayıncılık, ss.69-87, 2020

2020

2020

13. Turizm Pazarlamasında Teçhizat (Equipment)

DOĞDUBAY M., SAATCI G.

Değişen Pazar Dinamikleri Işığında Turizm Pazarlaması 9P-9C-9E, Dr. Öğr. Üyesi Şehnaz Demirkol, Editör, Değişim Yayınları, ss.557-567, 2020

2019

2019

14. Özel Günlerde Gastronomik Öğeler

SAATCI G.

Gastronomi Olgusuna Sosyolojik Bakış, Cevdet Avcıkurt, Mehmet Sarıoğlan, Editör, Detay Yayıncılık, ss.107-118, 2019

2019

2019

15. İlişkisel Pazarlama Stratejisi Olarak TORQUE Modelinin Otel İşletmelerinde Uygulanabilirliği

SAATCI G.

Academic Researches in Social Sciences and Humanities, Dalkılıç, Mehmet, Editör, Gece Akademi, ss.33-44, 2019

2019

2019

16. Menü Analizi

DOĞDUBAY M., SAATCI G.

Menü Yönetimi, Pınar Temizkan, Duran Cankül, Editör, Detay Yayıncılık, ss.117-128, 2019

2019

2019

17. Evaluation of Tourism Promotion Posters in Turkey in terms of Travel Motivations

TÜRKMEN S., SAATCI G.

Theory and Practice in Social Sciences, Viliyan KRYSTEV, Recep EFE, Emin ATASOY, Editör, St. Kliment Ohridski University Press, ss.600-610, 2019

2018

2018

18. Restoranlarda Yeni Uygulamalar

DOĞDUBAY M., SAATCI G.

Gastronomide Güncel Konular, , Editör, Billur Yayınevi, Konya, ss.253-264, 2018

2018

2018

19. Turist Rehberleri Birliği’nin (TUREB) 2017 Yılı Denetim Raporlarının İncelenmesi

SAATCI G., DEMİRBULAT Ö.

Turist Rehberliği Üzerine Güncel Araştırmalar, Necdet HACIOĞLU, Cevdet AVCIKURT, Arzu KILIÇ, Hasret ULUSOY YILDIRIM, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.657-665, 2018

2017

2017

20. Gastronomy and the Destination Image

AKSU M., SAATCI G.

New Approaches in Gastronomy, Diker Oğuz, Sünnetçioğlu Serdar, Editör, Gece Akademi, ss.9-40, 2017

2017

2017

21. GASTRONOMY AND THE DESTINATION IMAGE

AKSU M., SAATCI G.

New Approaches in Gastronomy, OĞUZ DİKER, SERDAR SÜNNETÇİOĞLU, Editör, Gece Kitaplığı Yayınevi, ss.9-40, 2017

2016

2016

22. Kültürel Miras Olarak Gastronomi

SAATCI G.

Bir İletişim Biçimi Olarak Gastronomi, Yılmaz, Hakan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-18, 2016

2016

2016

23. Ücretlendirme

DOĞDUBAY M., SAATCI G.

Turizm İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi ve Uygulamaları, ŞahinPerçin, Nilüfer, Güzel, Berrin, Aydın Tükeltürk, Şule, Editör, Beta, İstanbul, ss.331-356, 2016

2016

2016

24. Sosyal Medya ve Gastronomi

SAATCI G.

Bir İletişim Biçimi Olarak Gastronomi, Yılmaz, Hakan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.61-80, 2016

2016

2016

25. Menü Mühendisliği

DOĞDUBAY M., SAATCI G.

Menü Yönetimi, Hakan Yılmaz, Alev Dündar Arıkan, Editör, Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları., 2016

2016

2016

26. Menü Kavramı, Tarihi ve Önemi

DOĞDUBAY M., SAATCI G.

Menü Yönetimi, Hakan Yılmaz, Alev Dündar Arıkan, Editör, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Yayınları, 2016

2015

2015

27. Yiyecek-İçecek Maliyet Kontrol Yöntemleri

SAATCI G.

Turizm İşletmelerinde Yiyecek İçecek Yönetimi, Murat Doğdubay, Editör, Grafiker Yayınları, 2015

2015

2015

28. Tüketici Tercih ve Davranışları

SAATCI G., DEMİRBULAT Ö.

Turizm Pazarlaması, Mesut Bozkurt, Bayram Şahin, Editör, Paradigma Akademi, 2015

2014

2014

29. Menü Mühendisliği

DOĞDUBAY M., SAATCI G.

Detay Yayıncılık, 2014

Desteklenen Projeler

2025 - 2026

2025 - 2026

Somut Olmayan Kültürel Miras Olarak Girit Leblebisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Saatcı G. (Yürütücü), Atalay Tohumcu S.