Eğitim Bilgileri
2010 - 2017
2010 - 2017Doktora
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi, Türkiye
2007 - 2010
2007 - 2010Yüksek Lisans
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi , Türkiye
2003 - 2007
2003 - 2007Lisans
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Türkiye
Yaptığı Tezler
2017
2017Doktora
Deniz Hıyarının (Holothuria tubulosa) Biyokimyasal, Fonksiyonel ve Biyoaktif Özelliklerinin Belirlenmesi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Deniz Bilimleri Ve Teknolojisi Fakültesi, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi
2010
2010Yüksek Lisans
İşlenmiş Su Ürünlerinde Bazı Patojen Mikroorganizmaların Araştırılması
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Deniz Bilimleri Ve Teknolojisi Fakültesi, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi
Yabancı Diller
C1 İleri
C1 İleriİngilizce
A1 Başlangıç
A1 BaşlangıçAlmanca
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2011
2011Mikroorganizma Moleküler Genetik Uygulamaları
Mesleki Kurs
TÜBİTAK
2008
2008Su Ürünlerinde Uygulamalı Moleküler Biyoloji Teknikleri
Mesleki Eğitim
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi
Araştırma Alanları
Gıda Mikrobiyolojisi
Gıda Biyokimyası
Gıda Biyoteknolojisi
Gıda Kimyası
Protein Kimyası
Aminoasitler
Enzim Kinetiği
Eser Elementler
Su Ürünleri İşleme Teknolojileri
Su Ürünleri
Su Ürünleri Teknolojisi
Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu
Gıda Mevzuatı ve Kalite Kontrolü
Mikrobiyal Çeşitlilik
Bakteriyoloji
Mikrobiyal Genetik
Akademik Ünvanlar / Görevler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi
2017 - 2022
2017 - 2022Araştırma Görevlisi Dr.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Deniz Bilimleri Ve Teknolojisi Fakültesi, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi
2009 - 2017
2009 - 2017Araştırma Görevlisi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Deniz Bilimleri Ve Teknolojisi Fakültesi, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi
Verdiği Dersler
Doktora
Biyokimyasal Yöntemler ve Su Ürünlerinde Uygulamaları
Su Ürünleri Fermantasyon Mikrobiyolojisi
Denizel Biyoaktif Bileşikler
Alternatif Su Ürünleri Üretimi ve Tüketici Algısı
Yüksek Lisans
Engeller Teknolojisi ve Su Ürünleri Üretiminde Kullanımı
Su Ürünlerinin Mikrobiyal Ekolojisi
İklim Değişimi ve Su Ürünleri Gıda Güvenliği
Deniz Ekinodermlerinin İşleme ve Değerlendirilmesi
Yönetilen Tezler
2025
2025Yüksek Lisans
Zeytin Karasuyunun Akdeniz Midyesi (Mytilus galloprovincialis) Depurasyon İşleminde Kullanımının ve Etkinliğinin Araştırılması
Künili İ. E. (Danışman)
U.Arabacıoğlu(Öğrenci)
2025
2025Yüksek Lisans
Balık İşleme Atıklarından Mikrobiyal Transglutaminaz ile Balık Filetosu Üretimi ve Ürün Karakterizasyonu
Künili İ. E. (Danışman)
M.Çiçek(Öğrenci)
Makaleler
2025
20251. Rye (Secale cereale L.) revisited: nutritional composition, functional benefits, and role in sustainable diets
Zadeıke D., Copperstone C., Aleksandrova O., Unal D. Ö., Šavikin K., Zivkovic J., et al.
FRONTIERS IN NUTRITION
, cilt.12, sa.1666455, ss.1-22, 2025 (SCI-Expanded)
2025
20252. Beyond hummus - An up-to-date scientific review of chickpeas, health, and environmental impact
Copperstone C., Jones P., Aydin B., Zivkovic J., Aytar E. C., Yıldırım H. K., et al.
Frontiers in Sustainable Food Systems
, cilt.9, sa.1672634, ss.1-22, 2025 (SCI-Expanded)
2025
20253. Impact of yogurt consumption on bone health markers in adults with or without osteoporosis: a systematic review and meta-analysis
Mayo B., Malagón-Rojas J., Agahi F., Frias J., Künili İ. E., Kütt M., et al.
FRONTIERS IN NUTRITION
, cilt.12, sa.1660505, ss.1-19, 2025 (SCI-Expanded)
2025
20254. Characterization of fermented foods: bone health
Tamang J. P., Agahi F., Yilmaz B., KÜNİLİ İ. E., Mardon J., Bulmus-Tuccar T., et al.
FRONTIERS IN NUTRITION
, cilt.12, 2025 (SCI-Expanded)
2025
20255. A systematic review of health promoting effects of consumption of whey-based fermented products on adults
Sar T., Bogovic Matijasic B., Danilovic B., Gamero A., Gandia M., Krausova G., et al.
FRONTIERS IN NUTRITION
, cilt.12, 2025 (SCI-Expanded)
2025
20256. Bioactive compounds in fermented foods: a systematic narrative review
Künili İ. E., Akdeniz V., Akpınar A., Budak Ş., Curiel J. A., Güzel M., et al.
FRONTIERS IN NUTRITION , cilt.12, sa.1625816, ss.1-22, 2025 (SCI-Expanded)
2025
20257. Health assessment of fan mussels in the southern part of the Sea of Marmara
Karadurmuş U., Ertürk Gürkan S., Gürkan M., Künili İ. E., Turgay E., Sarı M.
MEDITERRANEAN MARINE SCIENCE , cilt.26, sa.3, ss.1-15, 2025 (SCI-Expanded)
2025
20258. Consumer attitudes towards animal-derived food waste and ways to mitigate food loss at the consumer level
Bytyqi H., Künili İ. E., Mestani M., Antoniak M. A., Berisha K., Dinç S. Ö., et al.
TRENDS IN FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , cilt.159, ss.1-20, 2025 (SCI-Expanded)
2024
20249. Effect of morphometric variables and natural microbial load on the survival time of live Mytilus galloprovincialis during postharvest cold storage
KÜNİLİ İ. E., DİNÇ S. Ö., ARABACIOĞLU U., ONGAN Y. K., ÇELEN C., HİSAR M.
MARINE REPORTS , cilt.3, sa.2, ss.152-166, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
202410. Comparative analysis of the efficiency of different commercial depuration systems and the evaluation of species-specific depuration conditions in bivalve mollusc production
Künili İ. E.
AQUACULTURAL ENGINEERING
, cilt.107, ss.1-10, 2024 (SCI-Expanded)
2024
202411. Pathological and oxidative stress responses of Mytilus galloprovincialis to Vibrio mediterranei infection: An in vivo challenge
Ter Ü., Ertürk Gürkan S., Gürkan M., Künili İ. E., Aksoy E.
FISH AND SHELLFISH IMMUNOLOGY , sa.154, ss.1-30, 2024 (SCI-Expanded)
2024
202412. Health benefits and risks of fermented foods—the PIMENTO initiative
Todorovic S., Akpinar A., Assunção R., Bär C., Bavaro S. L., Berkel Kasikci M., et al.
FRONTIERS IN NUTRITION
, cilt.11, ss.1-14, 2024 (SCI-Expanded)
2024
202413. Profiling the effects of starter cultures on biochemical compounds in fermented fish sauces and their relationships with sensory perceptions
Dinç S. Ö., Çolakoğlu F., Künili İ. E., Ormancı H. B.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, sa.59, ss.6473-6490, 2024 (SCI-Expanded)
2024
202414. Evaluation of the health of Mediterranean mussels (Mytilus galloprovincialis Lamarck, 1819) distributed in the Çanakkale strait, Turkey
Gürkan M., Ertürk Gürkan S., Künili İ. E., Acar S., Özel O. T., Düzgüneş Z. D., et al.
Marine Environmental Research
, cilt.197, 2024 (SCI-Expanded)
2024
202415. İklim değişiminin Türkiye’de güvenli gıda algısı ve tüketim davranışlarına etkisinin incelenmesi
Künili İ. E., Çolakoğlu F., Ormancı H. B., Ertuğral T., Çolakoğlu S., Dinç S. Ö.
MUSTAFA KEMAL UNIVERSITY JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES (MKUJAS) , cilt.29, sa.1, ss.71-83, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
202416. Determination the changes of E. coli depuration times in Ruditapes decussatus and Venus verrucosa by production area and species differences
KÜNİLİ İ. E., DİNÇ S. Ö.
AQUATIC ANIMAL REPORTS
, cilt.2, sa.1, ss.1-8, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
202417. Length - Weight Relationships, Meat Yield and Morphometric Indices of Five Commercial Bivalve Species Collected from the Çanakkale Strait (Türkiye)
Çolakoğlu S., Çolakoğlu F., Künili İ. E.
Aquatic Sciences and Engineering
, cilt.39, sa.1, ss.36-42, 2024 (ESCI)
2023
202318. Geleneksel et üretimi ve tüketimine alternatif: Et analogları
Künili İ. E., Dinç S. Ö., Çolakoğlu F.
ENGINEERING SCIENCES , cilt.12, sa.1, ss.159-174, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
202319. A review ofpackaging awareness consumers level in terms of material and product information in food safety: The case of Turkey
Güngör Ertuğral T., Çolakoğlu S., Künili İ. E., Ormancı H. B., Çolakoğlu F.
International Journal of Advances in Scientific Research and Engineering
, cilt.9, sa.7, ss.12-17, 2023 (Hakemli Dergi)
2022
202220. İklim Değişimi Sürecinin Sürdürülebilir ve Güvenli Gıda Üretimine Etkisi
Dinç S. Ö., Künili İ. E., Çolakoğlu F.
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (Online)
, cilt.36, sa.2, ss.447-460, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
202221. Türkiye’de Gıda Güvenliği Konusunda Tüketicilerin Bilinç Düzeyinin Belirlenmesi
Çolakoğlu F., Çolakoğlu S., Künili İ. E., Ormancı H. B., Güngör Ertuğral T.
Akademik Et ve Süt Kurumu Dergisi , sa.4, ss.13-24, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
202222. Seasonal Variations in Proximate and Mineral Compositions of Holothuria (Roweothuria) poli (Delle Chiaje, 1823) Distributed Along the Coasts of Çanakkale, Türkiye
Künili İ. E., Çolakoğlu F.
COMU Journal of Marine Sciences and Fisheries
, sa.5, ss.70-79, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
202223. Effects of morphometric and biochemical parameters on collagen and pepsin-solubilized collagen yields of Holothuria tubulosa (Gmelin, 1790) and Holothuria (Roweothuria) poli (Delle Chiaje, 1823)
KÜNİLİ İ. E.
OCEANOLOGICAL AND HYDROBIOLOGICAL STUDIES
, cilt.51, sa.1, ss.100-114, 2022 (SCI-Expanded)
2021
202124. Effects of seasonal changes and environmental factors on bioindicator bacteria levels in Cardak Lagoon, Canakkale Strait, Turkey
KÜNİLİ İ. E., ATEŞ A. S.
OCEANOLOGICAL AND HYDROBIOLOGICAL STUDIES
, cilt.50, sa.3, ss.299-309, 2021 (SCI-Expanded)
2021
202125. Levels of PAHs, PCBs, and toxic metals inRuditapes philippinarumandDonax trunculusin Marmara Sea, Turkey
Künili İ. E., Çolakoğlu S., Çolakoğlu F.
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
, cilt.101, sa.3, ss.1167-1173, 2021 (SCI-Expanded)
2021
202126. Mass mortality in endangered fan mussels Pinna nobilis (Linnaeus 1758) caused by co-infection of Haplosporidium pinnae and multiple Vibrio infection in canakkale Strait, Turkey
Künili İ. E., Ertürk Gürkan S., Aksu A., Turgay E., Çakır F., Gürkan M., et al.
BIOMARKERS
, cilt.26, sa.5, ss.450-461, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202027. Bioaccumulation monitoring of chemical contaminants in mussels Mytilus galloprovincialis from the southern coast of the Marmara Sea, Turkey
Çolakoğlu S., Kunili İ. E., Çolakoğlu F.
TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES
, cilt.44, sa.2, ss.235-243, 2020 (SCI-Expanded)
2019
201928. A Survey on Seafood Consumption and Consumer Preference in İzmir Province
ÇAYLAK B., ÇOLAKOĞLU F., KÜNİLİ İ. E., ORMANCI H. B.
Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology , cilt.7, ss.101, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
201929. Characterization of Depuration Process of Mytilus galloprovincialis in Presence of Chloramine-T and Super-Oxidized Water
Künili İ. E., Çolakoğlu F.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.7, sa.1, ss.73-76, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
201930. Chemical and Nutritional Characteristics of Holothuria tubulosa (Gmelin, 1788); A Seasonally Comparative Study
Künili İ. E., Çolakoğlu F.
JOURNAL OF AQUATIC FOOD PRODUCT TECHNOLOGY
, cilt.28, sa.7, ss.716-728, 2019 (SCI-Expanded)
2018
201831. Antioxidant and Antimicrobial Activity of Sea Cucumber (Holothuria tubulosa, Gmelin 1791) Extracts
KÜNİLİ İ. E., ÇOLAKOĞLU F.
COMU Journal of Marine Science and Fisheries , cilt.1, sa.2, ss.66-71, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
201832. Alabalık (Oncorhynchus mykiss) ve Atıklarından Balık Sosu Üretimi ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
ORMANCI H. B., KÜNİLİ İ. E., ÇOLAKOĞLU F.
ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.6, ss.177-185, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
201833. Gelibolu Tuzlu Sardalyasının 4oC de Raf Ömrünün Belirlenmesi
Ormancı H. B., Künili İ. E., Çolakoğlu S., Çolakoğlu F.
ÇOMÜ ZIRAAT FAKÜLTESI DERGISI
, cilt.6, ss.187-196, 2018 (Hakemli Dergi)
2016
201634. Su Ürünleri Atıkları ve Değerlendirme Olanakları
ÇOLAKOĞLU F., KÜNİLİ İ. E.
Dünya Gıda Dergisi , ss.58-64, 2016 (Hakemli Dergi)
2015
201535. Deniz diplerinin değerli kaynağı: Deniz hıyarı
KÜNİLİ İ. E., ÇOLAKOĞLU F.
Dünya Gıda Dergisi , cilt.45, ss.45-49, 2015 (Hakemli Dergi)
2014
201436. Depuration Times of Donax trunculus and Tapes decussatus
Colakolu F. A., ÇARDAK M., Colakoglu S., KÜNİLİ İ. E.
BRAZILIAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY
, cilt.45, sa.3, ss.1017-1022, 2014 (SCI-Expanded)
2012
201237. Balık Sosu
ÇOLAKOĞLU F., KÜNİLİ İ. E., ORMANCI H. B.
Dünya Gıda Dergisi , sa.8, ss.83-87, 2012 (Hakemli Dergi)
2011
201138. Proximate and Elemental Composition of Chamelea gallina from the Southern Coast of the Marmara Sea (Turkey)
Colakoglu F., Ormancı H. B., Berik N., Künili İ. E., Çolakoğlu S.
BIOLOGICAL TRACE ELEMENT RESEARCH
, cilt.143, ss.983-991, 2011 (SCI-Expanded)
2011
201139. Türkiye Marmara Bölgesinde Tüketime Sunulan İşlenmiş Su Ürünlerinin Mikrobiyolojik Kaliteleri.
Künili İ. E., ÇOLAKOĞLU F.
Hasad Gıda Dergisi , cilt.27, ss.22-25, 2011 (Hakemli Dergi)
2010
201040. Tuzlanmış Sardalya (Sardina pilchardus) Balığından Ezme Üretimi Üzerine Bir Araştırma.
ÇOLAKOĞLU F., ORMANCI H. B., ÇAKIR F., KÜNİLİ İ. E.
Dünya Gıda Dergisi , sa.10, ss.46-51, 2010 (Hakemli Dergi)
2010
201041. Chemical and Microbiological Quality of the Chamelea gallina from the Southern Coast of the Marmara Sea in Turkey
Colakoglu F., ORMANCI H. B., KÜNİLİ İ. E., ÇOLAKOĞLU S.
KAFKAS UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI
, cilt.16, 2010 (SCI-Expanded)
2009
200942. İç Sularımızda Önemli Artış Gösteren Gümüş Balığı (Atherina boyeri) Üretiminin Türkiye Ekonomisi Açısından Değerlendirilmes
ÇOLAKOĞLU F., KÜNİLİ İ. E.
Tarım Türk Dergisi , sa.15, ss.110-113, 2009 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
20251. Fermented foods and health: Benefits and risks explored by the PIMENTO initiative
Pracer S., Akpinar A., Assunção R., Bär C., Bavaro S. L., Domínguez-Soberanes J., et al.
XXIII European Conference on Food Chemistry, Bratislava, Slovakya, 11 - 13 Haziran 2025, ss.66-68, (Tam Metin Bildiri)
2025
20252. Antioxidant and Antimicrobial Activity of Olive Oil Mill Waste and By Product Extracts
Arabacıoğlu U., KÜNİLİ İ. E.
6th International Conference on Innovative Academic Studies, Konya, Türkiye, 12 Mart 2025, ss.340-343, (Tam Metin Bildiri)
2025
20253. Effect of Microbial Transglutaminase Concentration on the Textural Properties of Restructured Fish Fillets from Fish Processing By-Products
Çiçek M., Künili I. E.
6th International Conference on Innovative Academic Studies, Konya, Türkiye, 12 Mart 2025, ss.336-339, (Tam Metin Bildiri)
2024
20244. Tüketime hazır sıvı soslarda mikroplastik varlığının araştırılması
Künili İ. E., Hisar M.
7th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2024), Ankara, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2024, cilt.7, ss.430-434, (Tam Metin Bildiri)
2024
20245. Lactobacillus plantarum’un Vibrio harveyi üzerindeki antagonistik etkisi: Midye ezmesi örneği
KÜNİLİ İ. E., Ongan Y. K.
7th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2024), Ankara, Türkiye, 02 Ekim 2024, cilt.7, ss.440-445, (Tam Metin Bildiri)
2023
20236. Akdeniz midyesinden (Mytilus galloprovincialis) üretilen midye sosunun antioksidan aktivitesinin belirlenmesi
KÜNİLİ İ. E., DİNÇ S. Ö.
6th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2023), Ankara, Türkiye, 11 Ekim 2023, ss.1038-1042, (Tam Metin Bildiri)
2023
20237. Akdeniz midyesinden (Mytilus galloprovincialis) üretilen pilakilerin mikrobiyolojik kalitelerinin belirlenmesi
KÜNİLİ İ. E., DİNÇ S. Ö.
6th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2023), Ankara, Türkiye, 11 Ekim 2023, ss.1068-1070, (Tam Metin Bildiri)
2023
20238. Balık Yağı ile Güçlendirilmiş Mayonezin Duyusal Özellikleri
Hisar M., Ongan Y. K., Çelen C., Dinç S. Ö., Künili İ. E.
2. KOCATEPE MÜHENDİSLİK BİLİMLERİ ÖĞRENCİ SEMPOZYUMU, Afyonkarahisar, Türkiye, 22 - 24 Mayıs 2023, ss.16, (Özet Bildiri)
2023
20239. Geleneksel Yöntem ve Lactobacillus plantarum Kullanılarak Üretilen Vegan Balık Sosunun Antioksidan Aktivitesinin Belirlenmesi
Ongan Y. K., Çelen C., Hisar M., Dinç S. Ö., Künili İ. E.
2. KOCATEPE MÜHENDİSLİK BİLİMLERİ ÖĞRENCİ SEMPOZYUMU, Afyonkarahisar, Türkiye, 22 Mayıs - 24 Ağustos 2023, ss.17, (Özet Bildiri)
2023
202310. Akdeniz Midyesi (Mytilus galloprovincialis)’nden Elde Edilen Midye Sosunun Renk ve Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi
Soykan A. A., Dinç S. Ö., Künili İ. E.
2. KOCATEPE MÜHENDİSLİK BİLİMLERİ ÖĞRENCİ SEMPOZYUMU, Afyonkarahisar, Türkiye, 22 - 24 Mayıs 2023, ss.18, (Özet Bildiri)
2023
202311. Vegan Balık Sosu Üretiminde Lactobacillus plantarum Kullanımının Ürünün Renk ve Duyusal Özelliklerine Etkisi
Çelen C., Hisar M., Ongan Y. K., Dinç S. Ö., Künili İ. E.
2. KOCATEPE MÜHENDİSLİK BİLİMLERİ ÖĞRENCİ SEMPOZYUMU, Afyonkarahisar, Türkiye, 22 - 24 Mayıs 2023, ss.15, (Özet Bildiri)
2022
202212. Çanakkale İli ve Çevresinde Satışa Sunulan İşlenmiş Su Ürünlerinden İzole Edilen Staphylococcus spp.türlerinin antibiyotik dirençliliklerinin belirlenmesi
Künili İ. E., Dinç S. Ö.
5th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2022) November 23-25, 2022, Ankara, Türkiye, 23 - 25 Kasım 2022, ss.1761, (Özet Bildiri)
2022
202213. Çanakkale Boğazı, Saroz Körfezi ve Güney Marmara Denizi Midye (Mytilus galloprovincialis)Örneklerinin Mikroorganizma Seviyelerinin Karşılaştırılması
Künili İ. E., Dinç S. Ö., Çakır F.
5th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2022) November 23-25, 2022, Ankara, Türkiye, 23 - 25 Kasım 2022, ss.1549-1553, (Tam Metin Bildiri)
2022
202214. SARDALYA (Sardina pilchardus) BALIK SOSUNUN DUYUSAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
Dinç S. Ö., Künili İ. E., Soykan A. A., Çolakoğlu F.
III. International Science and Innovation Congress, Ankara, Türkiye, 9 - 12 Haziran 2022, ss.132-138, (Tam Metin Bildiri)
2022
202215. Sardalya (Sardina pilchardus) Balık Sosunun Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi
DİNÇ S. Ö., KÜNİLİ İ. E., SOYKAN A. A., ÇOLAKOĞLU F.
III. International Science and Innovation Congress, Ankara, Türkiye, 9 - 11 Haziran 2022, ss.132-138, (Tam Metin Bildiri)
2021
202116. Effect of Seasons on Biochemical Composition and Collagen Level of Holothuria (Roweothuria) poli
Künili I. E.
International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences FABA 2021, İzmir, Türkiye, 7 - 08 Eylül 2021, ss.75, (Özet Bildiri)
2021
202117. Microstructural and Biochemical Changes on Holothuria tubulosa Collagens After Hydrolyzation Process
Künili I. E.
International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences FABA 2021, İzmir, Türkiye, 7 - 08 Eylül 2021, ss.70, (Özet Bildiri)
2021
202118. DENIZEL VE KARASAL PROTEIN KAYNAKLARI: GELENEKSEL ET ÜRETIMI VE TÜKETIMINE ALTERNATIF
Dinç S. Ö., Künili I. E., Çolakoğlu F.
INTERNATIONAL GLOBAL CLIMATE CHANGE CONGRESS, Çanakkale, Türkiye, 3 - 05 Haziran 2021, (Özet Bildiri)
2021
202119. İKLIM DEĞIŞIMININ SÜRDÜRÜLEBILIR VE GÜVENLI GIDA ÜRETIMINE ETKISI
Künili I. E., Dinç S. Ö., Çolakoğlu F.
INTERNATIONAL GLOBAL CLIMATE CHANGE CONGRESS, Çanakkale, Türkiye, 3 - 05 Haziran 2021, (Özet Bildiri)
2019
201920. Situation Analysis of the Fisheries Sector of Turkey
KÜNİLİ İ. E., AK İ., TÜRKER G., ÇOLAKOĞLU F.
International scientific and practical conference, Bulgaria of regions 2019“on the topic „Fiscal policy, globalization and economic growth:sustainable development challenges and perspectives, 22 - 23 Kasım 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
201921. CONTRIBUTION OF MUSSEL FARMS TO EMPLOYMENT IN THE ISLANDS REGION FOUND AT THE SOUTHERN MARMARA SEA (TURKEY)
ÇOLAKOĞLU S., YILDIRIM P., KÜNİLİ İ. E.
Bulgaria of Regions, Plovdiv, Bulgaristan, 22 Kasım 2019, ss.569-573, (Tam Metin Bildiri)
2019
201922. Fish Processing Wastes: Potential Source of Byproducts
ORMANCI H. B., KÜNİLİ İ. E., ÇOLAKOĞLU F.
Bulgaria of regions 2019, Plovdiv, Bulgaristan, 22 - 23 Kasım 2019, ss.349-354, (Tam Metin Bildiri)
2019
201923. Fisheries Food Industry of Çanakkale
ÇOLAKOĞLU F., KÜNİLİ İ. E., ORMANCI H. B.
Bulgaria of regions 2019, Plovdiv, Bulgaristan, 22 - 23 Kasım 2019, ss.707-710, (Tam Metin Bildiri)
2019
201924. A Survey on Seafood Consumption and Consumer Preference in Izmir Province
ÇAYLAK B., ÇOLAKOĞLU F., KÜNİLİ İ. E., ORMANCI H. B.
4th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress-2019, Afyonkarahisar, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2019, ss.1051, (Özet Bildiri)
2019
201925. Long Term Monitoring of E. coli level in Economic Bivalve Species
ÇOLAKOĞLU F., KÜNİLİ İ. E., ÇOLAKOĞLU S.
4th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress, Afyonkarahisar, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2019, ss.567-571, (Tam Metin Bildiri)
2019
201926. Characterization of Depuration Process of Mytilus galloprovincialis in Presence of Chloramine-T and Super-Oxidized Water
KÜNİLİ İ. E., ÇOLAKOĞLU F.
4th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress-2019, Afyonkarahisar, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2019, ss.1052-1058, (Tam Metin Bildiri)
2019
201927. The Effect of Sodium Salts and Acetic Acid on Sensory Quality of Frozen Mussel (Mytilus galloprovincialis) Meat
KÜNİLİ İ. E., ÇOLAKOĞLU F.
4th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress-2019, Afyonkarahisar, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2019, ss.1060-1061, (Özet Bildiri)
2018
201828. Long Term Bioaccumulation Monitoring of Chemical Contaminants in Mytilus galloprovincialis
ÇOLAKOĞLU S., KÜNİLİ İ. E., ÇOLAKOĞLU F.
International Conference on Science and Technology (ICONST 2018), Prizren, Kosova, 5 - 09 Eylül 2018, ss.120-121, (Özet Bildiri)
2018
201829. Antioxidant and Antimicrobial Activity of Sea Cucumber (Holothuria tubulosa) Extracts
Künili İ. E., Çolakoğlu F.
International Conference on Science and Technology (ICONST 2018), Prizren, Kosova, 5 Eylül - 09 Aralık 2018, ss.120-121, (Özet Bildiri)
2017
201730. Alabalık (Oncorhynchus mykiss) ve Atıklarından Balık Sosu Üretimi ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
ORMANCI H. B., KÜNİLİ İ. E., ÇOLAKOĞLU F.
II. Çanakkale Tarım Sempozyumu, Türkiye, 14 - 15 Aralık 2017, (Tam Metin Bildiri)
2017
201731. Gelibolu Tuzlu Sardalyasının +4°C de Raf Ömrünün Belirlenmesi
ORMANCI H. B., KÜNİLİ İ. E., ÇOLAKOĞLU S., ÇOLAKOĞLU F.
II. Çanakkale Tarım Sempozyumu, Çanakkale, Türkiye, 14 Aralık 2017 - 15 Aralık 2018, ss.48, (Özet Bildiri)
2017
201732. Çanakkale Boğazı’ndan Avlanan Bazı Ekonomik Balık Türlerinde Bulunan Parazitlerin Belirlenmesi
Özdemir G., KÜNİLİ İ. E., ORMANCI H. B., ÇOLAKOĞLU F.
II. Çanakkale Tarım Sempozyumu, Çanakkale, Türkiye, 14 - 15 Aralık 2017, ss.169, (Tam Metin Bildiri)
2017
201733. Heavy Metal Concentration in Some Bivalve Species From The Southern Coast of Marmara Sea (TURKEY)
ÇOLAKOĞLU S., KÜNİLİ İ. E.
Jubilee International Scientific Conference Bulgaria of Regions 2017 Sustainable Regional Development Perspectives, Plovdiv, Bulgaristan, 25 - 28 Kasım 2017, ss.113-114, (Özet Bildiri)
2017
201734. The Effect of Aquaculture Facility on the Bacterial Levels of Seawater of Sigacik Bay, Izmir, TURKEY
ÇOLAKOĞLU F., KÜNİLİ İ. E., ORMANCI H. B., ÇAKIR F., İŞMEN A.
Jubilee International Scientific Conference Bulgaria of Regions 2017 Sustainable Regional Development Perspectives, Plovdiv, Bulgaristan, 25 - 28 Kasım 2017, ss.114-115, (Tam Metin Bildiri)
2017
201735. Comparison of Physico-chemical parameters and composition of wild and suspended cultured Mediterranean mussels (Mytilus galloprovincialis) from Sea of Marmara
ORMANCI H. B., ÇOLAKOĞLU F., ÇOLAKOĞLU S., KÜNİLİ İ. E.
Jubilee International Scientific Conference Bulgaria of Regions 2017 Sustainable Regional Development Perspectives, Plovdiv, Bulgaristan, 25 - 28 Kasım 2017, ss.120-121, (Özet Bildiri)
2017
201736. Quality Characteristics of Fish Sauce Produced from Anchovy (Engraulis engrasicolus)
KÜNİLİ İ. E., ORMANCI H. B., ÇOLAKOĞLU F.
Jubilee International Scientific Conference Bulgaria of Regions- Sustainable Regional Development Perspectives, Plovdiv-Felibe, Bulgaristan, 25 - 28 Ekim 2017, ss.220-230, (Tam Metin Bildiri)
2016
201637. Proximate Composition of Holothuria tubulosa from Çanakkale Turkey
KÜNİLİ İ. E., ÇOLAKOĞLU F.
SCIENTIFIC CONFERENCE WITH INTERNATIONAL PARTICIPATION "FOOD SCIENCE, ENGINEERING AND TECHNOLOGY’ 2016, 20 - 21 Ekim 2016, (Tam Metin Bildiri)
2016
201638. Nutritional Properties of Holothuria tubulosa from Çanakkale (Turkey)
KÜNİLİ İ. E., ÇOLAKOĞLU F.
SCIENTIFIC CONFERENCE WITH INTERNATIONAL PARTICIPATION "FOOD SCIENCE, ENGINEERING AND TECHNOLOGY’ 2016", Plovdiv, Bulgaristan, 20 - 21 Ekim 2016, ss.24, (Tam Metin Bildiri)
2016
201639. Nutritional Changes of Minimally Processed Wedge Clam (Donax turunculus)
KÜNİLİ İ. E., ÇOLAKOĞLU F., ORMANCI H. B.
SCIENTIFIC CONFERENCE WITH INTERNATIONAL PARTICIPATION "FOOD SCIENCE, ENGINEERING AND TECHNOLOGY’ 2016", Plovdiv, Bulgaristan, 20 - 21 Ekim 2016, ss.23, (Tam Metin Bildiri)
2016
201640. The effects of garlic extract on the product quality of lakerda
ORMANCI H. B., ÇOLAKOĞLU F., KÜNİLİ İ. E.
SCIENTIFIC CONFERENCE WITH INTERNATIONAL PARTICIPATION "FOOD SCIENCE, ENGINEERING AND TECHNOLOGY’ 2016, Plovdiv, Bulgaristan, 20 - 21 Ekim 2016, ss.7, (Tam Metin Bildiri)
2016
201641. Elemental Composition of Body Parts of Sea Cucumber
Künili İ. E., Çolakoğlu F., Ormancı H. B.
41st CIESM Congress, Kiel, Germany,12-16 September 2016, Kiel, Almanya, 12 - 16 Eylül 2016, ss.65, (Tam Metin Bildiri)
2016
201642. Mineral Composition of Engraulis encrasicolus
KOÇ S., ÇOLAKOĞLU F., KÜNİLİ İ. E.
41st CIESM Congress, Kiel, Germany,12-16 September 2016, Kiel, Almanya, 12 - 16 Eylül 2016, ss.73, (Tam Metin Bildiri)
2015
201543. "Tuzlanmış sardalya balığından üretilen ezme ürünün besin kalitesi"
Gencer C., KÜNİLİ İ. E., ORMANCI H. B., ÇOLAKOĞLU F.
18.Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2015, ss.463, (Özet Bildiri)
2013
201344. Effect Of Depuration On Manila Clam Ruditapes philippinarum Contaminated With Escherichia coli Salmonella typhimurium and Vibrio parahaemolyticus
ÇARDAK M., ÇOLAKOĞLU F., KÜNİLİ İ. E., ÇOLAKOĞLU S.
40th International CIESM (Commission Internationale pour l’Exploration Scientifique de la mer Mediterranee) Congress,, Marsielle, Fransa, 28 Ekim - 01 Kasım 2013, ss.473-474, (Tam Metin Bildiri)
2013
201345. Sarımsak Ekstraktının Biyojen Amin Oluşturan Bakteriler Üzerine Antimiktobiyal Etkisinin Belirlenmesi
KÜNİLİ İ. E., ORMANCI H. B., Çüryan N., Gönüleri D., ÇOLAKOĞLU F.
17. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 3 - 06 Eylül 2013, ss.196-197, (Tam Metin Bildiri)
2013
201346. Akivades (Tapes decussatus) ve Kidonya (Venus verrucosa) Çift Kabuklu Yumuşakça Türlerinin Depurasyon Sürelerinin Belirlenmesi
KÜNİLİ İ. E., ORMANCI H. B., ÇOLAKOĞLU F.
17. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 3 - 06 Eylül 2013, ss.196, (Tam Metin Bildiri)
2012
201247. Prevalence and Antibiotic Susceptibility of Listeria spp. isolated from processed seafood.
KÜNİLİ İ. E., ÇOLAKOĞLU F.
Turkey-Japan Marine Forum. Harmonization of Biodiversity and Marine Industries, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2012, ss.112, (Tam Metin Bildiri)
2012
201248. Perspective of Salted Seafoods.
ORMANCI H. B., ÇOLAKOĞLU F., KÜNİLİ İ. E.
Turkey-Japan Marine Forum. Harmonization of Biodiversity and Marine Industries, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2012, ss.111, (Tam Metin Bildiri)
2011
201149. Kekik Ekstraktının Taze Levrek Balığının Raf Ömrü Üzerine Etkilerinin Araştırılması.
ÇARDAK M., KÜNİLİ İ. E., ÇOLAKOĞLU F., ORMANCI H. B.
16. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2011, ss.128, (Özet Bildiri)
2011
201150. Tüketime Sunulan Dondurulmuş Su Ürünlerinin Mikrobiyolojik Kaliteleri.
KÜNİLİ İ. E., ÇOLAKOĞLU F.
16. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 1 - 04 Ekim 2011, ss.113, (Özet Bildiri)
2007
200751. Çanakkale’de Taze Olarak Tüketime Sunulan Bazı Balıkların Mikrobiyolojik Kalitelerinin İncelenmesi.
KÜNİLİ İ. E., ÇAKIR F., ORMANCI H. B., ÇOLAKOĞLU F.
14. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Muğla, Türkiye, 4 - 07 Eylül 2007, ss.187, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2025
20251. Microbial Transglutaminase in Seafood Processing: Sustainable Protein Modification and Valorisation Strategies
Künili I. E.
PIONEER RESEARCH IN AGRICULTURE, FOREST AND WATER ISSUES, YARPUZ BOZDOĞAN NİGAR, Editör, All Sciences Academy, Konya, ss.81-96, 2025
2025
20252. Food Safety Risks in Bivalve Molluscs: Contaminants, Post-Harvest Challenges, and Consumer Perception Under Climate Change
KÜNİLİ İ. E., DİNÇ S. Ö.
MODERN RESEARCH IN AGRICULTURE, FOREST AND WATER ISSUES, YARPUZ BOZDOĞAN NİGAR, Editör, ALL SCİENCES ACADEMY, ss.38-59, 2025
2023
20233. Çanakkale Su Ürünleri İşleme Sektörü
Çakır F., Künili İ. E., Selçuk B. B.
Çanakkale'de Su Ürünleri, Balıkçılık ve Denizcilik, Özekinci U.,Çelik E.Ş.,Şen,Y., Editör, Nobel Bilimsel Eserler, Ankara, ss.371-377, 2023
2023
20234. Çanakkale Kıyılarında Dağılım Gösteren Su Ürünlerinin Gıda Güvenliği Açısından Değerlendirilmesi
Künili I. E.
Çanakkale’de Su Ürünleri, Balıkçılık ve Denizcilik, Özekinci,U.,Çelik,E.Ş.,Şen,Y., Editör, Nobel Bilimsel Eserler, Ankara, ss.353-370, 2023
2023
20235. Effects of Internal Exposure to Vibrio harveyi on Histopathological Changes in Mediterranean Mussel (Mytilus galloprovincialis Lamarck, 1819)
Balkaya B. Z., Gürkan M., Künili I. E.
ADVANCED AND CONTEMPORARY STUDIES IN AGRICULTURE, FOREST AND WATER ISSUES, Cengizler İbrahim,Duman Selçuk, Editör, Duvar Yayınları, İzmir, ss.104-113, 2023
2023
20236. Vibrio Türlerinin Çanakkale Boğazı’ndaki Sayı ve Dağılımlarının Belirlenmesi
Künili I. E., Dinç S. Ö., Ay M., Çakir F., Gezen O.
SU ÜRÜNLERİNDE YENİ GELİŞMELER, Hikmet Yeter Çoğun, Editör, BİDGE Yayınları, Ankara, ss.5-23, 2023
2023
20237. Ekonomik Deniz Hıyarı Türü Holothuria Tubulosa'nın Genel Özellikleri ve Güney Marmara Denizi Populasyonlarının Biyometrik Değişkenlerinin Belirlenmesi
Çolakoğlu S., Künili I. E., Çolakoğlu F.
Su Ürünlerinde Yeni Gelişmeler, ÇOĞUN,Hikmet Yeter, Editör, BİDGE Yayınları, Ankara, ss.24-46, 2023
Desteklenen Projeler
2024 - 2027
2024 - 2027
Türkiye Sucul Kaynaklarının Etkin Kullanımı için Biyoaktif, Fonksiyonel, Besleyici ve Güvenli Alternatif Gıdaların Üretimi ve Kabul Edilebilirliğinin Artırılması
TÜBİTAK Projesi , 3501 - Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı
Künili İ. E. (Yürütücü), Dinç S. Ö., Çakır F., Yüceer Y., Göksan T.
2025 - 2026
2025 - 2026
Kahverengi Alglerden Aljinat Eldesi ve Yenilebilir Film Olarak Kullanımının Araştırılması
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
Künili İ. E., Samanci R.(Yürütücü)
2024 - 2026
2024 - 2026Marmara Denizi'nde Pina (Pinna nobilis) Koruma ve İzleme (MAR-PİNA)
Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
Sarı M.(Yürütücü), Karadurmuş U., Ertürk Gürkan S., Gürkan M., Künili İ. E., Turgay E.
2025 - 2025
2025 - 2025
SousVide Yöntemi Kullanılarak Midye Mytilus galloprovincialis Pilaki Üretimi ve Ürün Karakterizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
Künili İ. E. (Yürütücü), Dinç S. Ö., Hisar M.
2024 - 2025
2024 - 2025Zeytin Karasuyunun Akdeniz Midyesi Mytilus galloprovincialis Depurasyon İşleminde Kullanımının ve Etkinliğinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
Künili İ. E. (Yürütücü), Arabacıoğlu U.
2024 - 2025
2024 - 2025
Balık İşleme Atıklarından Mikrobiyal Transglutaminaz ile Balık Filetosu Üretimi ve Ürün Karakterizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
Künili İ. E. (Yürütücü), Çiçek M.
2024 - 2025
2024 - 2025
Mavi Yüzgeçli Orkinos Balığı (Thunnus thynnus)'ndan Pastırma Üretimi ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
Çakır F. (Yürütücü), Künili İ. E., Dinç S. Ö., Selçuk B. B.
2024 - 2025
2024 - 2025Bitkisel Protein Kaynaklarından Balık Sosuna Alternatif Sos Üretimi ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
Künili İ. E., Çelen C., Hisar M.
2023 - 2024
2023 - 2024Fermente Midye Ezmesi Üretiminde Lactobacillus plantarum Kullanımının Ürün Karakteristiği ve Vibrio spp. Türleri Üzerine Antagonistik Etkilerinin Belirlenmesi
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
Künili İ. E., Ongan Y. K.
2023 - 2024
2023 - 2024
Tüketime hazır sıvı soslarda mikroplastik varlığının araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Künili İ. E. (Yürütücü), Hisar M.
2023 - 2024
2023 - 2024Pinna nobilis’in toplu ölümünden sorumlu olan patojenlerin Kapıdağ Yarımadası çevresindeki varlığının araştırılması
Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
Karadurmuş U.(Yürütücü), Sarı M., Ertürk Gürkan S., Gürkan M., Künili İ. E., Turgay E.
2023 - 2024
2023 - 2024
Çanakkale Kıyı Sularında Vibrio spp. Türlerinin Dağılımı, Genetik Karakterizasyonu ve Gıda Güvenliği Açısından Değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Künili İ. E. (Yürütücü), Dinç S. Ö., Ay M., Çakır F., Gezen O.
2022 - 2024
2022 - 2024Farklı Üretim Yöntemlerinin Balık Sosu Kalitesi Üzerine Etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÇOLAKOĞLU F. (Yürütücü), ORMANCI H. B., KÜNİLİ İ. E., DİNÇ S. Ö.
2022 - 2023
2022 - 2023
Çanakkale Boğazı'nda Dağılış Gösteren Akdeniz Midyelerinin (Mytilus galloprovincialis Lamarck, 1819) Sağlık Durumlarının Değerlendirilmesi
TÜBİTAK Projesi , 1002 - Hızlı Destek Programı
Gürkan M. (Yürütücü), Ertürk Gürkan S., Künili İ. E., Acar S., Türe M., Özel O. T.
2020 - 2023
2020 - 2023Güney Marmara Adalar Bölgesinde Deniz Hıyarı'nın (Holothuria tubulosa) Populasyon Yapısı ve Üreme Döneminin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÇOLAKOĞLU S. (Yürütücü), SOYKAN A. A., KÜNİLİ İ. E.
2019 - 2021
2019 - 2021
Türkiye'de Tüketici Gıda Güvenliği Bilinç Düzeyi Tutum ve Davranışlarının Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÇOLAKOĞLU F. (Yürütücü), ORMANCI H. B., KÜNİLİ İ. E., GÜNGÖR ERTUĞRAL T., ÇOLAKOĞLU S.
2019 - 2021
2019 - 2021Holothuria tubulosa Gmelin 1791 ve Holothuria Roweothuria poli Delle Chiaje 1824 Deniz Hıyarı Türlerinden Kolajen İzolasyonu Hidrolizasyonu ve Karakterizasyonlarının Yapılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
KÜNİLİ İ. E. (Yürütücü), ÇOLAKOĞLU F.
2017 - 2019
2017 - 2019Güney Marmara Denizi Denizkent Bölgesinde Kum Midyesi Chamelea gallina ve Kum Şırlanının Donax trunculus Populasyonunun Yapısı ve Dinamiği
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÇOLAKOĞLU S. (Yürütücü), ORMANCI H. B., ÇARDAK M., ARSLAN İHSANOĞLU M., YILDIRIM P., KÜNİLİ İ. E.
2015 - 2019
2015 - 2019Bazı tatlı su balıklarının İskandinav usulü balık tuzlama tekniği (Gravad) ile değerlendirilmesi ve kalite özelliklerinin araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ORMANCI H. B. (Yürütücü), ÇOLAKOĞLU F., KIZILKAYA B., ALTIN A., ÇARDAK M., KÜNİLİ İ. E.
2014 - 2017
2014 - 2017Deniz hıyarının (Holothuria tubulosa) biyokimyasal, fonksiyonel ve biyoaktif özelliklerinin belirlenmesi.
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
ÇOLAKOĞLU F. (Yürütücü), KÜNİLİ İ. E.
2014 - 2016
2014 - 2016Balık Atıklarından Balık Sosu Eldesi ve Karakteristik Özelliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÇOLAKOĞLU F. (Yürütücü), ORMANCI H. B., KÜNİLİ İ. E.
2014 - 2015
2014 - 2015Deniz Bilimleri Avcılığı ve İşlemeciliği Alt Yapısının Geliştirilmesi ve Güçlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Alt Yapı
ÖZEKİNCİ U. (Yürütücü), ÇOLAKOĞLU F., BERİK N., AYAZ A., ÖZTEKİN A., ÇAKIR F., et al.
2011 - 2013
2011 - 2013Çanakkale Boğazı’ndan İzole Edilen Enterobacteriaceae Üyelerinin Ağır Metal ve Antibiyotik Dirençliği Etkilerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÇARDAK M. (Yürütücü), KÜNİLİ İ. E.
2009 - 2010
2009 - 2010İşlenmiş Su Ürünlerinde Bazı Patojen Mikroorganizmaların Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
ÇOLAKOĞLU F. (Yürütücü), KÜNİLİ İ. E.
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Mart 2021
Mart 2021Food Chemistry: X
SCI Kapsamındaki Dergi
Ağustos 2017
Ağustos 2017Food Control
SCI Kapsamındaki Dergi
Ağustos 2017
Ağustos 2017Food Chemistry
SCI Kapsamındaki Dergi
Bilimsel Projelerde Hakemlikler
Temmuz 2025
Temmuz 2025Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Araştırma Projesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Türkiye
Haziran 2025
Haziran 2025Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Y.Lisans, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Türkiye
Haziran 2025
Haziran 2025Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Araştırma Projesi, Ege Üniversitesi, Türkiye
Mart 2024
Mart 2024Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Y.Lisans, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Türkiye
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 117
h-indeksi (SCOPUS): 6
Jüri Üyelikleri
Nisan-2025
Nisan 2025Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi
Ocak-2025
Ocak 2025Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Ocak-2025
Ocak 2025