Doç. Dr. İBRAHİM ENDER KÜNİLİ


Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi

İşleme Teknolojisi


WoS Araştırma Alanları: Tarım ve Çevre Bilimleri (Age), Mikrobiyoloji, Biyokimya ve Moleküler Biyoloji, Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Çevre Bilimleri, Çok Disiplinli Bilimler, Biyokimyasal Araştırma Yöntemleri


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Biyokimyası, Gıda Biyoteknolojisi, Gıda Kimyası, Protein Kimyası, Aminoasitler, Enzim Kinetiği, Eser Elementler, Su Ürünleri İşleme Teknolojileri, Su Ürünleri, Su Ürünleri Teknolojisi, Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu, Gıda Mevzuatı ve Kalite Kontrolü, Mikrobiyal Çeşitlilik, Bakteriyoloji, Mikrobiyal Genetik


Yayınlardaki İsimler: Ibrahim Ender Kunili, KUNILI IE

E-posta: enderkunili@comu.edu.tr
İş Telefonu: +90 286 218 0018 Dahili: 16052
Fax Telefonu: +90 286 218 0543
Web: https://avesis.comu.edu.tr/739
Ofis: Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi No: 90

Metrikler

Yayın

102

Yayın (WoS)

23

Yayın (Scopus)

22

Atıf (WoS)

105

H-İndeks (WoS)

6

Atıf (Scopus)

117

H-İndeks (Scopus)

6

Atıf (Scholar)

326

H-İndeks (Scholar)

9

Atıf (Diğer Toplam)

7

Toplam Atıf Sayısı

145

Proje

24

Tez Danışmanlığı

2

Açık Erişim

6
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2010 - 2017

2010 - 2017

Doktora

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi, Türkiye

2007 - 2010

2007 - 2010

Yüksek Lisans

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi , Türkiye

2003 - 2007

2003 - 2007

Lisans

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Türkiye

Yaptığı Tezler

2017

2017

Doktora

Deniz Hıyarının (Holothuria tubulosa) Biyokimyasal, Fonksiyonel ve Biyoaktif Özelliklerinin Belirlenmesi Sürdürülebilir Kalkınma

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Deniz Bilimleri Ve Teknolojisi Fakültesi, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi

2010

2010

Yüksek Lisans

İşlenmiş Su Ürünlerinde Bazı Patojen Mikroorganizmaların Araştırılması Sürdürülebilir Kalkınma

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Deniz Bilimleri Ve Teknolojisi Fakültesi, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi

Yabancı Diller

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

A1 Başlangıç

A1 Başlangıç

Almanca

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2011

2011

Mikroorganizma Moleküler Genetik Uygulamaları

Mesleki Kurs

TÜBİTAK

2008

2008

Su Ürünlerinde Uygulamalı Moleküler Biyoloji Teknikleri

Mesleki Eğitim

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi

Araştırma Alanları

Gıda Mikrobiyolojisi

Gıda Biyokimyası

Gıda Biyoteknolojisi

Gıda Kimyası

Protein Kimyası

Aminoasitler

Enzim Kinetiği

Eser Elementler

Su Ürünleri İşleme Teknolojileri

Su Ürünleri

Su Ürünleri Teknolojisi

Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu

Gıda Mevzuatı ve Kalite Kontrolü

Mikrobiyal Çeşitlilik

Bakteriyoloji

Mikrobiyal Genetik

Akademik Ünvanlar / Görevler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi

2017 - 2022

2017 - 2022

Araştırma Görevlisi Dr.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Deniz Bilimleri Ve Teknolojisi Fakültesi, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi

2009 - 2017

2009 - 2017

Araştırma Görevlisi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Deniz Bilimleri Ve Teknolojisi Fakültesi, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi

Verdiği Dersler

Doktora

Doktora

Biyokimyasal Yöntemler ve Su Ürünlerinde Uygulamaları Sürdürülebilir Kalkınma

Su Ürünleri Fermantasyon Mikrobiyolojisi Sürdürülebilir Kalkınma

Denizel Biyoaktif Bileşikler Sürdürülebilir Kalkınma

Alternatif Su Ürünleri Üretimi ve Tüketici Algısı Sürdürülebilir Kalkınma

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Engeller Teknolojisi ve Su Ürünleri Üretiminde Kullanımı Sürdürülebilir Kalkınma

Su Ürünlerinin Mikrobiyal Ekolojisi Sürdürülebilir Kalkınma

İklim Değişimi ve Su Ürünleri Gıda Güvenliği Sürdürülebilir Kalkınma

Deniz Ekinodermlerinin İşleme ve Değerlendirilmesi Sürdürülebilir Kalkınma

Lisans

Lisans

Su Ürünleri İşleme Endüstrisi

Su Ürünleri İşlem Hijyen Uygulamaları

Türk Mutfağında Su Ürünleri

Su Ürünleri Kalite Kontrol ve Hijyen

Besin Mikrobiyolojisi

Genel Mikrobiyoloji

Ön Lisans

Ön Lisans

Genel Mikrobiyoloji

Gıda Mikrobiyolojisi

Makaleler

Tümü (42)
SCI-E, SSCI, AHCI (22)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (23)
ESCI (1)
Scopus (22)
TRDizin (10)
Diğer Yayınlar (12)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2025

2025

1. Fermented foods and health: Benefits and risks explored by the PIMENTO initiative

Pracer S., Akpinar A., Assunção R., Bär C., Bavaro S. L., Domínguez-Soberanes J., et al.

XXIII European Conference on Food Chemistry, Bratislava, Slovakya, 11 - 13 Haziran 2025, ss.66-68, (Tam Metin Bildiri)

2025

2025

2. Antioxidant and Antimicrobial Activity of Olive Oil Mill Waste and By Product Extracts

Arabacıoğlu U., KÜNİLİ İ. E.

6th International Conference on Innovative Academic Studies, Konya, Türkiye, 12 Mart 2025, ss.340-343, (Tam Metin Bildiri)

2025

2025

3. Effect of Microbial Transglutaminase Concentration on the Textural Properties of Restructured Fish Fillets from Fish Processing By-Products

Çiçek M., Künili I. E.

6th International Conference on Innovative Academic Studies, Konya, Türkiye, 12 Mart 2025, ss.336-339, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2024

2024

4. Tüketime hazır sıvı soslarda mikroplastik varlığının araştırılması

Künili İ. E., Hisar M.

7th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2024), Ankara, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2024, cilt.7, ss.430-434, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

5. Lactobacillus plantarum’un Vibrio harveyi üzerindeki antagonistik etkisi: Midye ezmesi örneği

KÜNİLİ İ. E., Ongan Y. K.

7th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2024), Ankara, Türkiye, 02 Ekim 2024, cilt.7, ss.440-445, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

6. Akdeniz midyesinden (Mytilus galloprovincialis) üretilen midye sosunun antioksidan aktivitesinin belirlenmesi

KÜNİLİ İ. E., DİNÇ S. Ö.

6th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2023), Ankara, Türkiye, 11 Ekim 2023, ss.1038-1042, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

7. Akdeniz midyesinden (Mytilus galloprovincialis) üretilen pilakilerin mikrobiyolojik kalitelerinin belirlenmesi

KÜNİLİ İ. E., DİNÇ S. Ö.

6th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2023), Ankara, Türkiye, 11 Ekim 2023, ss.1068-1070, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

8. Balık Yağı ile Güçlendirilmiş Mayonezin Duyusal Özellikleri

Hisar M., Ongan Y. K., Çelen C., Dinç S. Ö., Künili İ. E.

2. KOCATEPE MÜHENDİSLİK BİLİMLERİ ÖĞRENCİ SEMPOZYUMU, Afyonkarahisar, Türkiye, 22 - 24 Mayıs 2023, ss.16, (Özet Bildiri)

2023

2023

9. Geleneksel Yöntem ve Lactobacillus plantarum Kullanılarak Üretilen Vegan Balık Sosunun Antioksidan Aktivitesinin Belirlenmesi

Ongan Y. K., Çelen C., Hisar M., Dinç S. Ö., Künili İ. E.

2. KOCATEPE MÜHENDİSLİK BİLİMLERİ ÖĞRENCİ SEMPOZYUMU, Afyonkarahisar, Türkiye, 22 Mayıs - 24 Ağustos 2023, ss.17, (Özet Bildiri)

2023

2023

10. Akdeniz Midyesi (Mytilus galloprovincialis)’nden Elde Edilen Midye Sosunun Renk ve Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi

Soykan A. A., Dinç S. Ö., Künili İ. E.

2. KOCATEPE MÜHENDİSLİK BİLİMLERİ ÖĞRENCİ SEMPOZYUMU, Afyonkarahisar, Türkiye, 22 - 24 Mayıs 2023, ss.18, (Özet Bildiri)

2023

2023

11. Vegan Balık Sosu Üretiminde Lactobacillus plantarum Kullanımının Ürünün Renk ve Duyusal Özelliklerine Etkisi

Çelen C., Hisar M., Ongan Y. K., Dinç S. Ö., Künili İ. E.

2. KOCATEPE MÜHENDİSLİK BİLİMLERİ ÖĞRENCİ SEMPOZYUMU, Afyonkarahisar, Türkiye, 22 - 24 Mayıs 2023, ss.15, (Özet Bildiri)

2022

2022

12. Çanakkale İli ve Çevresinde Satışa Sunulan İşlenmiş Su Ürünlerinden İzole Edilen Staphylococcus spp.türlerinin antibiyotik dirençliliklerinin belirlenmesi

Künili İ. E., Dinç S. Ö.

5th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2022) November 23-25, 2022, Ankara, Türkiye, 23 - 25 Kasım 2022, ss.1761, (Özet Bildiri)

2022

2022

13. Çanakkale Boğazı, Saroz Körfezi ve Güney Marmara Denizi Midye (Mytilus galloprovincialis)Örneklerinin Mikroorganizma Seviyelerinin Karşılaştırılması

Künili İ. E., Dinç S. Ö., Çakır F.

5th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2022) November 23-25, 2022, Ankara, Türkiye, 23 - 25 Kasım 2022, ss.1549-1553, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

14. SARDALYA (Sardina pilchardus) BALIK SOSUNUN DUYUSAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ

Dinç S. Ö., Künili İ. E., Soykan A. A., Çolakoğlu F.

III. International Science and Innovation Congress, Ankara, Türkiye, 9 - 12 Haziran 2022, ss.132-138, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

15. Sardalya (Sardina pilchardus) Balık Sosunun Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi

DİNÇ S. Ö., KÜNİLİ İ. E., SOYKAN A. A., ÇOLAKOĞLU F.

III. International Science and Innovation Congress, Ankara, Türkiye, 9 - 11 Haziran 2022, ss.132-138, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

16. Effect of Seasons on Biochemical Composition and Collagen Level of Holothuria (Roweothuria) poli

Künili I. E.

International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences FABA 2021, İzmir, Türkiye, 7 - 08 Eylül 2021, ss.75, (Özet Bildiri)

2021

2021

17. Microstructural and Biochemical Changes on Holothuria tubulosa Collagens After Hydrolyzation Process

Künili I. E.

International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences FABA 2021, İzmir, Türkiye, 7 - 08 Eylül 2021, ss.70, (Özet Bildiri)

2021

2021

18. DENIZEL VE KARASAL PROTEIN KAYNAKLARI: GELENEKSEL ET ÜRETIMI VE TÜKETIMINE ALTERNATIF

Dinç S. Ö., Künili I. E., Çolakoğlu F.

INTERNATIONAL GLOBAL CLIMATE CHANGE CONGRESS, Çanakkale, Türkiye, 3 - 05 Haziran 2021, (Özet Bildiri)

2021

2021

19. İKLIM DEĞIŞIMININ SÜRDÜRÜLEBILIR VE GÜVENLI GIDA ÜRETIMINE ETKISI

Künili I. E., Dinç S. Ö., Çolakoğlu F.

INTERNATIONAL GLOBAL CLIMATE CHANGE CONGRESS, Çanakkale, Türkiye, 3 - 05 Haziran 2021, (Özet Bildiri)

2019

2019

20. Situation Analysis of the Fisheries Sector of Turkey

KÜNİLİ İ. E., AK İ., TÜRKER G., ÇOLAKOĞLU F.

International scientific and practical conference, Bulgaria of regions 2019“on the topic „Fiscal policy, globalization and economic growth:sustainable development challenges and perspectives, 22 - 23 Kasım 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

22. Fish Processing Wastes: Potential Source of Byproducts

ORMANCI H. B., KÜNİLİ İ. E., ÇOLAKOĞLU F.

Bulgaria of regions 2019, Plovdiv, Bulgaristan, 22 - 23 Kasım 2019, ss.349-354, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

23. Fisheries Food Industry of Çanakkale

ÇOLAKOĞLU F., KÜNİLİ İ. E., ORMANCI H. B.

Bulgaria of regions 2019, Plovdiv, Bulgaristan, 22 - 23 Kasım 2019, ss.707-710, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

24. A Survey on Seafood Consumption and Consumer Preference in Izmir Province

ÇAYLAK B., ÇOLAKOĞLU F., KÜNİLİ İ. E., ORMANCI H. B.

4th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress-2019, Afyonkarahisar, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2019, ss.1051, (Özet Bildiri)

2019

2019

25. Long Term Monitoring of E. coli level in Economic Bivalve Species

ÇOLAKOĞLU F., KÜNİLİ İ. E., ÇOLAKOĞLU S.

4th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress, Afyonkarahisar, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2019, ss.567-571, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

26. Characterization of Depuration Process of Mytilus galloprovincialis in Presence of Chloramine-T and Super-Oxidized Water

KÜNİLİ İ. E., ÇOLAKOĞLU F.

4th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress-2019, Afyonkarahisar, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2019, ss.1052-1058, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

27. The Effect of Sodium Salts and Acetic Acid on Sensory Quality of Frozen Mussel (Mytilus galloprovincialis) Meat

KÜNİLİ İ. E., ÇOLAKOĞLU F.

4th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress-2019, Afyonkarahisar, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2019, ss.1060-1061, (Özet Bildiri)

2018

2018

28. Long Term Bioaccumulation Monitoring of Chemical Contaminants in Mytilus galloprovincialis

ÇOLAKOĞLU S., KÜNİLİ İ. E., ÇOLAKOĞLU F.

International Conference on Science and Technology (ICONST 2018), Prizren, Kosova, 5 - 09 Eylül 2018, ss.120-121, (Özet Bildiri)

2018

2018

29. Antioxidant and Antimicrobial Activity of Sea Cucumber (Holothuria tubulosa) Extracts

Künili İ. E., Çolakoğlu F.

International Conference on Science and Technology (ICONST 2018), Prizren, Kosova, 5 Eylül - 09 Aralık 2018, ss.120-121, (Özet Bildiri)

2017

2017

31. Gelibolu Tuzlu Sardalyasının +4°C de Raf Ömrünün Belirlenmesi

ORMANCI H. B., KÜNİLİ İ. E., ÇOLAKOĞLU S., ÇOLAKOĞLU F.

II. Çanakkale Tarım Sempozyumu, Çanakkale, Türkiye, 14 Aralık 2017 - 15 Aralık 2018, ss.48, (Özet Bildiri)

2017

2017

32. Çanakkale Boğazı’ndan Avlanan Bazı Ekonomik Balık Türlerinde Bulunan Parazitlerin Belirlenmesi

Özdemir G., KÜNİLİ İ. E., ORMANCI H. B., ÇOLAKOĞLU F.

II. Çanakkale Tarım Sempozyumu, Çanakkale, Türkiye, 14 - 15 Aralık 2017, ss.169, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

33. Heavy Metal Concentration in Some Bivalve Species From The Southern Coast of Marmara Sea (TURKEY)

ÇOLAKOĞLU S., KÜNİLİ İ. E.

Jubilee International Scientific Conference Bulgaria of Regions 2017 Sustainable Regional Development Perspectives, Plovdiv, Bulgaristan, 25 - 28 Kasım 2017, ss.113-114, (Özet Bildiri)

2017

2017

34. The Effect of Aquaculture Facility on the Bacterial Levels of Seawater of Sigacik Bay, Izmir, TURKEY

ÇOLAKOĞLU F., KÜNİLİ İ. E., ORMANCI H. B., ÇAKIR F., İŞMEN A.

Jubilee International Scientific Conference Bulgaria of Regions 2017 Sustainable Regional Development Perspectives, Plovdiv, Bulgaristan, 25 - 28 Kasım 2017, ss.114-115, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

35. Comparison of Physico-chemical parameters and composition of wild and suspended cultured Mediterranean mussels (Mytilus galloprovincialis) from Sea of Marmara

ORMANCI H. B., ÇOLAKOĞLU F., ÇOLAKOĞLU S., KÜNİLİ İ. E.

Jubilee International Scientific Conference Bulgaria of Regions 2017 Sustainable Regional Development Perspectives, Plovdiv, Bulgaristan, 25 - 28 Kasım 2017, ss.120-121, (Özet Bildiri)

2017

2017

36. Quality Characteristics of Fish Sauce Produced from Anchovy (Engraulis engrasicolus)

KÜNİLİ İ. E., ORMANCI H. B., ÇOLAKOĞLU F.

Jubilee International Scientific Conference Bulgaria of Regions- Sustainable Regional Development Perspectives, Plovdiv-Felibe, Bulgaristan, 25 - 28 Ekim 2017, ss.220-230, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

37. Proximate Composition of Holothuria tubulosa from Çanakkale Turkey

KÜNİLİ İ. E., ÇOLAKOĞLU F.

SCIENTIFIC CONFERENCE WITH INTERNATIONAL PARTICIPATION "FOOD SCIENCE, ENGINEERING AND TECHNOLOGY’ 2016, 20 - 21 Ekim 2016, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

38. Nutritional Properties of Holothuria tubulosa from Çanakkale (Turkey)

KÜNİLİ İ. E., ÇOLAKOĞLU F.

SCIENTIFIC CONFERENCE WITH INTERNATIONAL PARTICIPATION "FOOD SCIENCE, ENGINEERING AND TECHNOLOGY’ 2016", Plovdiv, Bulgaristan, 20 - 21 Ekim 2016, ss.24, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

39. Nutritional Changes of Minimally Processed Wedge Clam (Donax turunculus)

KÜNİLİ İ. E., ÇOLAKOĞLU F., ORMANCI H. B.

SCIENTIFIC CONFERENCE WITH INTERNATIONAL PARTICIPATION "FOOD SCIENCE, ENGINEERING AND TECHNOLOGY’ 2016", Plovdiv, Bulgaristan, 20 - 21 Ekim 2016, ss.23, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

40. The effects of garlic extract on the product quality of lakerda

ORMANCI H. B., ÇOLAKOĞLU F., KÜNİLİ İ. E.

SCIENTIFIC CONFERENCE WITH INTERNATIONAL PARTICIPATION "FOOD SCIENCE, ENGINEERING AND TECHNOLOGY’ 2016, Plovdiv, Bulgaristan, 20 - 21 Ekim 2016, ss.7, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

41. Elemental Composition of Body Parts of Sea Cucumber

Künili İ. E., Çolakoğlu F., Ormancı H. B.

41st CIESM Congress, Kiel, Germany,12-16 September 2016, Kiel, Almanya, 12 - 16 Eylül 2016, ss.65, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

42. Mineral Composition of Engraulis encrasicolus

KOÇ S., ÇOLAKOĞLU F., KÜNİLİ İ. E.

41st CIESM Congress, Kiel, Germany,12-16 September 2016, Kiel, Almanya, 12 - 16 Eylül 2016, ss.73, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

43. "Tuzlanmış sardalya balığından üretilen ezme ürünün besin kalitesi"

Gencer C., KÜNİLİ İ. E., ORMANCI H. B., ÇOLAKOĞLU F.

18.Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2015, ss.463, (Özet Bildiri)

2013

2013

44. Effect Of Depuration On Manila Clam Ruditapes philippinarum Contaminated With Escherichia coli Salmonella typhimurium and Vibrio parahaemolyticus

ÇARDAK M., ÇOLAKOĞLU F., KÜNİLİ İ. E., ÇOLAKOĞLU S.

40th International CIESM (Commission Internationale pour l’Exploration Scientifique de la mer Mediterranee) Congress,, Marsielle, Fransa, 28 Ekim - 01 Kasım 2013, ss.473-474, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

45. Sarımsak Ekstraktının Biyojen Amin Oluşturan Bakteriler Üzerine Antimiktobiyal Etkisinin Belirlenmesi

KÜNİLİ İ. E., ORMANCI H. B., Çüryan N., Gönüleri D., ÇOLAKOĞLU F.

17. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 3 - 06 Eylül 2013, ss.196-197, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

47. Prevalence and Antibiotic Susceptibility of Listeria spp. isolated from processed seafood.

KÜNİLİ İ. E., ÇOLAKOĞLU F.

Turkey-Japan Marine Forum. Harmonization of Biodiversity and Marine Industries, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2012, ss.112, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

48. Perspective of Salted Seafoods.

ORMANCI H. B., ÇOLAKOĞLU F., KÜNİLİ İ. E.

Turkey-Japan Marine Forum. Harmonization of Biodiversity and Marine Industries, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2012, ss.111, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

49. Kekik Ekstraktının Taze Levrek Balığının Raf Ömrü Üzerine Etkilerinin Araştırılması.

ÇARDAK M., KÜNİLİ İ. E., ÇOLAKOĞLU F., ORMANCI H. B.

16. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2011, ss.128, (Özet Bildiri)

2011

2011

50. Tüketime Sunulan Dondurulmuş Su Ürünlerinin Mikrobiyolojik Kaliteleri.

KÜNİLİ İ. E., ÇOLAKOĞLU F.

16. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 1 - 04 Ekim 2011, ss.113, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2025

2025

1. Microbial Transglutaminase in Seafood Processing: Sustainable Protein Modification and Valorisation Strategies

Künili I. E.

PIONEER RESEARCH IN AGRICULTURE, FOREST AND WATER ISSUES, YARPUZ BOZDOĞAN NİGAR, Editör, All Sciences Academy, Konya, ss.81-96, 2025 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2025

2025

2. Food Safety Risks in Bivalve Molluscs: Contaminants, Post-Harvest Challenges, and Consumer Perception Under Climate Change

KÜNİLİ İ. E., DİNÇ S. Ö.

MODERN RESEARCH IN AGRICULTURE, FOREST AND WATER ISSUES, YARPUZ BOZDOĞAN NİGAR, Editör, ALL SCİENCES ACADEMY, ss.38-59, 2025

2023

2023

3. Çanakkale Su Ürünleri İşleme Sektörü

Çakır F., Künili İ. E., Selçuk B. B.

Çanakkale'de Su Ürünleri, Balıkçılık ve Denizcilik, Özekinci U.,Çelik E.Ş.,Şen,Y., Editör, Nobel Bilimsel Eserler, Ankara, ss.371-377, 2023

2023

2023

4. Çanakkale Kıyılarında Dağılım Gösteren Su Ürünlerinin Gıda Güvenliği Açısından Değerlendirilmesi

Künili I. E.

Çanakkale’de Su Ürünleri, Balıkçılık ve Denizcilik, Özekinci,U.,Çelik,E.Ş.,Şen,Y., Editör, Nobel Bilimsel Eserler, Ankara, ss.353-370, 2023 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2023

2023

5. Effects of Internal Exposure to Vibrio harveyi on Histopathological Changes in Mediterranean Mussel (Mytilus galloprovincialis Lamarck, 1819)

Balkaya B. Z., Gürkan M., Künili I. E.

ADVANCED AND CONTEMPORARY STUDIES IN AGRICULTURE, FOREST AND WATER ISSUES, Cengizler İbrahim,Duman Selçuk, Editör, Duvar Yayınları, İzmir, ss.104-113, 2023 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2023

2023

6. Vibrio Türlerinin Çanakkale Boğazı’ndaki Sayı ve Dağılımlarının Belirlenmesi

Künili I. E., Dinç S. Ö., Ay M., Çakir F., Gezen O.

SU ÜRÜNLERİNDE YENİ GELİŞMELER, Hikmet Yeter Çoğun, Editör, BİDGE Yayınları, Ankara, ss.5-23, 2023 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

Desteklenen Projeler

2025 - 2026

2025 - 2026

Kahverengi Alglerden Aljinat Eldesi ve Yenilebilir Film Olarak Kullanımının AraştırılmasıSürdürülebilir Kalkınma

TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı

Künili İ. E., Samanci R.(Yürütücü)

2025 - 2025

2025 - 2025

SousVide Yöntemi Kullanılarak Midye Mytilus galloprovincialis Pilaki Üretimi ve Ürün KarakterizasyonuSürdürülebilir Kalkınma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

Künili İ. E. (Yürütücü), Dinç S. Ö., Hisar M.

2024 - 2025

2024 - 2025

Balık İşleme Atıklarından Mikrobiyal Transglutaminaz ile Balık Filetosu Üretimi ve Ürün KarakterizasyonuSürdürülebilir Kalkınma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

Künili İ. E. (Yürütücü), Çiçek M.

2024 - 2025

2024 - 2025

Bitkisel Protein Kaynaklarından Balık Sosuna Alternatif Sos Üretimi ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi

TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı

Künili İ. E., Çelen C., Hisar M.

2023 - 2024

2023 - 2024

Tüketime hazır sıvı soslarda mikroplastik varlığının araştırılmasıSürdürülebilir Kalkınma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Künili İ. E. (Yürütücü), Hisar M.

2022 - 2024

2022 - 2024

Farklı Üretim Yöntemlerinin Balık Sosu Kalitesi Üzerine Etkileri

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

ÇOLAKOĞLU F. (Yürütücü), ORMANCI H. B., KÜNİLİ İ. E., DİNÇ S. Ö.

2014 - 2017

2014 - 2017

Deniz hıyarının (Holothuria tubulosa) biyokimyasal, fonksiyonel ve biyoaktif özelliklerinin belirlenmesi.

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora

ÇOLAKOĞLU F. (Yürütücü), KÜNİLİ İ. E.

2014 - 2016

2014 - 2016

Balık Atıklarından Balık Sosu Eldesi ve Karakteristik Özelliklerinin Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

ÇOLAKOĞLU F. (Yürütücü), ORMANCI H. B., KÜNİLİ İ. E.

2009 - 2010

2009 - 2010

İşlenmiş Su Ürünlerinde Bazı Patojen Mikroorganizmaların Araştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

ÇOLAKOĞLU F. (Yürütücü), KÜNİLİ İ. E.

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Mart 2021

Mart 2021

Food Chemistry: X

SCI Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2017

Ağustos 2017

Food Control

SCI Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2017

Ağustos 2017

Food Chemistry

SCI Kapsamındaki Dergi

Bilimsel Projelerde Hakemlikler

Temmuz 2025

Temmuz 2025

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

BAP Araştırma Projesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Türkiye

Haziran 2025

Haziran 2025

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

BAP Y.Lisans, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Türkiye

Haziran 2025

Haziran 2025

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

BAP Araştırma Projesi, Ege Üniversitesi, Türkiye

Mart 2024

Mart 2024

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

BAP Y.Lisans, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Türkiye



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 117

h-indeksi (SCOPUS): 6

Jüri Üyelikleri

Nisan-2025

Nisan 2025

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi

Ocak-2025

Ocak 2025

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Ocak-2025

Ocak 2025

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi