Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
KARİYER ETKİNLİKLERİNDE TURİZM SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİN VE TURİZM ÖĞRENCİLERİNİN BEKLENTİLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, cilt.7, sa.2, ss.0-485, 2024 (Hakemli Dergi)
Film Afişlerinde Yer Alan Gastronomik Öğelerin İncelenmesi
Beykoz Akademi Dergisi
, cilt.11, sa.1, ss.327-347, 2023 (Hakemli Dergi)
A Review On National Postgraduate Theses On Museology In Turkey
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, cilt.6, sa.2, ss.508-520, 2023 (Hakemli Dergi)
Engelli Dostu Otellerde Restoran Atmosferinin Tekrar Ziyaret Etme Niyetine Etkisi
Turkish Studies - Social Sciences
, cilt.18, sa.2, ss.547-576, 2023 (Hakemli Dergi)
Kültürel Zekâ Kapsamında Somut Olmayan Kültürel Miras Öğelerinin Değerlendirilmesi
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, cilt.6, sa.2, ss.483-494, 2023 (Hakemli Dergi)
TURİST KAVRAMINA İLİŞKİN TURİZM ÇALIŞANLARININ METAFORİK ALGILARININ İNCELENMESİ
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, cilt.6, sa.1, ss.418-427, 2023 (Hakemli Dergi)
Evaluation of Postgraduate Theses on Service Quality and Service Quality Measurement Models in Tourism
Gastroia: Journal of Gastronomy and Travel Research
, cilt.6, sa.2, ss.242-265, 2022 (Hakemli Dergi)
Tüketicilerin Alış-Veriş Merkezi (AVM) Tercihlerinde Yiyecek-İçecek İşletmelerinin Etkisine Yönelik Bir Araştırma
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, cilt.5, sa.3, ss.1168-1178, 2022 (Hakemli Dergi)
Çanakkale Mutfağı Hakkında Restoran Yöneticilerinin Görüşlerinin İncelenmesi
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, cilt.5, sa.3, ss.1159-1167, 2022 (Hakemli Dergi)
Temas Hipotezi Kapsamında Spa Çalışanlarının Kültürlerarası Yeterliliklerinin İncelenmesi
TURKISH ONLINE JOURNAL OF DESIGN, ART AND COMMUNICATION (TOJDAC)
, cilt.12, sa.4, ss.968-981, 2022 (Hakemli Dergi)
Sağlık Turizmi Yetki Belgesine Sahip Aracı Kuruluşların Sundukları Hizmetlerin İncelenmesi
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, cilt.5, sa.1, ss.55-65, 2022 (Hakemli Dergi)
Uçak Kaygılarının Turistik Seyahatlere Etkisine Yönelik Bir Araştırma
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.9, sa.1, ss.553-572, 2021 (Hakemli Dergi)
Lisans Düzeyinde Turizm Eğitimi Alan Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Koronavirüs Algılarını Metafor Yolu İle Tespit Etmeye Yönelik Bir Araştırma
JOURNAL OF AWARENESS
, cilt.5, sa.4, ss.617-630, 2020 (Hakemli Dergi)
Lisans Düzeyinde Turizm Eğitimi Alan Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Koronavirüs Algılarını Metafor Yolu İle Tespit Etmeye Yönelik Bir Araştırma
Journal of Awareness
, cilt.5, sa.4, ss.617-630, 2020 (Hakemli Dergi)
Turizm Öğrencilerinin Kültürlerarası Duyarlılık Düzeylerinin Tespitine Yönelik Karşılaştırmalı Bir Araştırma
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.4, sa.3, ss.1958-1970, 2020 (Hakemli Dergi)
Ayrımcılık Konulu Lisansüstü Tezlerin Bibliyometrisi: Turizm Perspektifinden Bir Değerlendirme
Tübav Bilim Dergisi
, cilt.13, sa.1, ss.111-125, 2020 (Hakemli Dergi)
Endüstriyel Miras Turizmi Üzerine Zonguldak İli Özelinde Bir Değerlendirme
Journal of Global Tourism and Technology Researches
, cilt.1, sa.1, ss.35-49, 2020 (Hakemli Dergi)
The Role of Local Festivals from The Brochure Layout Perspectives in Creating a Destination Image: A Content Analysis Research
Journal of Yasar University
, cilt.15, sa.57, ss.24-37, 2020 (Hakemli Dergi)
Yer Bağlılığı, Turizmin Algılanan Etkileri ve Turizmin Gelişimine Destek Olma Tutumu Arasındaki İlişki: Mordoğan Örneği
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dergisi
, cilt.23, sa.2, ss.237-255, 2020 (Hakemli Dergi)
Festivallerin Algılanan Etkileri, Festival Memnuniyeti ve Festival Gelişim Desteği Arasındaki İlişkilerin İncelenmesi: Kösedere Üzüm Festivali Örneği
Social Sciences Studies Journal
, cilt.6, sa.54, ss.76-84, 2020 (Hakemli Dergi)
Dünya Basınında Türkiye Turizmi İle İlgili Yer Alan Haberlerin Değerlendirilmesi
Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi
, cilt.7, sa.20, ss.72-84, 2019 (Hakemli Dergi)
İşkoliklik ve Bireysel Mutluluk Arasındaki İlişkinin Turizm Akademisyenleri Açısından İncelenmesi
Manas Journal of Social Studies
, cilt.8, sa.4, ss.3500-3515, 2019 (Hakemli Dergi)
Restoran Atmosferi Oluşturma Sürecinde Yöneticilerin Dikkat Ettikleri Unsurlar: Bursa Örneği
JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES
, cilt.7, sa.3, ss.1640-1655, 2019 (Hakemli Dergi)
Restoran Atmosferi Oluşturma Sürecinde Yöneticilerin Dikkat Ettikleri Unsurlar: Bursa Örneği
JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES
, cilt.7, sa.3, ss.1640-1655, 2019 (Hakemli Dergi)
Turizm Şûraları Protokol Konuşmalarının Kalkınma Planları Kapsamında Değerlendirilmesi
OPUS Uluslararası Toplum Araştırmaları Dergisi
, cilt.11, sa.18, ss.2309-2336, 2019 (Hakemli Dergi)
Coğrafi İşaretli Yiyeceklerin Tanıtım Unsuru Olarak Yöresel Yemekler Kapsamında Değerlendirilmesi
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.7, sa.1, ss.358-374, 2019 (Hakemli Dergi)
YÖRESEL FESTİVALLERİN YEREL HALK ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ: ALAÇATI OT FESTİVALİ ÖRNEĞİ
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, sa.Özel Sayı, ss.153-169, 2018 (Hakemli Dergi)
Konaklama Sektöründe Hijyen Kaynaklı Müşteri Sağlık Riski Algısı: Bursa ve Diyarbakır’daki Tesislere Yönelik Kıyaslama
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi
, cilt.15, sa.1, ss.23-37, 2018 (Hakemli Dergi)
Oyuna Dayalı Reklamın (Advergame) Turizm Sektöründe Uygulanabilirliği Üzerine Bir Değerlendirme
Journal of Tourism Theory and Research
, cilt.2, sa.2, ss.107-125, 2016 (Hakemli Dergi)
Cross Cultural Tourist Attitudes: A Search Within The Scope of Integrated Threat Theory
İnsan ve Toplum Bilimleri Araştırmaları Dergisi
, cilt.5, sa.8, ss.2541-2563, 2016 (Hakemli Dergi)
Akademik Yöneticilerin Yönetsel Yetkinlik Düzeylerinin Araştırılması: Balıkesir ve Bursa’da Ampirik Bir Çalışma
Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, cilt.19, sa.35, ss.283-301, 2016 (Hakemli Dergi)
Yöresel Yemeklerin Broşürlerde Tanıtım Unsuru Olarak Kullanılmasının Analizine Yönelik Bir Araştırma
Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi
, cilt.9, sa.42, ss.1999-2006, 2016 (Hakemli Dergi)
Etkinliklere Yönelik Ziyaretçi Algıları: Ayder Kardan Adam Şenliği Örneği
Eurasian Academy of Sciences Journal
, cilt.5, ss.84-99, 2015 (Hakemli Dergi)
Konaklama İşletmeleri Yöneticilerinin Mesleki Turizm Eğitimi Almış Çalışanlara Yönelik Değerlendirmeleri
Uluslararası Hakemli Beşeri ve Akademik Bilimler Dergisi
, cilt.4, sa.13, ss.43-58, 2015 (Hakemli Dergi)
Tatilin Aile İçi Davranışlar Üzerindeki Etkisinin Demografik Değişkenler Açısından İncelenmesi: Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Bir Araştırma
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi
, cilt.12, sa.2, ss.42-56, 2015 (Hakemli Dergi)
9. Uluslararası Kongre: Turizm İşletmeciliğinde Yeni Perspektifler (TOURMAN 2014)
Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.26, sa.1, ss.171-173, 2015 (Hakemli Dergi)
Perspective of Employees About Whistleblowing As An Etic Value
Türk İslam Dünyası Sosyal Araştırmalar Dergisi
, cilt.2, sa.2, ss.350-364, 2015 (Hakemli Dergi)
Yerel Halkın Üniversiteye Bakış Açısı: Harmancık Meslek Yüksekokulu Örneği
Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi
, cilt.47, ss.126-140, 2015 (Hakemli Dergi)
Measurement of Brand Value at The Facility Level in Accommodation Sector and an Application
Science Journal of Business and Management
, cilt.3, sa.1, ss.1-10, 2015 (Hakemli Dergi)
Bursa’nın Somut Kültürel Varlıklarına Yönelik Öğrencilerin Algıları: Harmancık MYO Örneği
Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Elektronik Dergisi
, cilt.6, sa.12, ss.62-86, 2015 (Hakemli Dergi)
Parmakların Okuduğu Menü: Braille Alfabesi İle Bir Model Önerisi
Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dergisi
, cilt.2, ss.20-32, 2014 (Hakemli Dergi)
Öğrencilerin Pazarlama Mesleğini Seçme Nedenlerinin İncelenmesi: Harmancık Meslek Yüksekokulu Örneği
Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, cilt.6, sa.3, ss.37-51, 2013 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
Atık Gıdaların Değerlendirilmesine Yönelik Bir Araştırma: Özel Belgeli Tesisler Örneği
6th Internatıonal West Asia Congress Of Tourism Research, Gürcistan, 16 Haziran 2022
Turizmde İstihdam İle İlgili İncelenen Sorunların Değerlendirilmesi
MTCON, 2 - 04 Eylül 2020
Otel İşletmelerinde Kullanılan Motivasyon Araçlarının İş Tatmini ve İşten Ayrılma Niyeti Üzerindeki Etkisi Çanakkale Örneği
20. Ulusal Turizm Kongresi, Eskişehir, Türkiye, 16 - 19 Ekim 2019, ss.775-782
Otel İşletmelerinde Kullanılan Motivasyon Araçlarının İş Tatmini ve İşten Ayrılma Niyetleri Üzerinde Etkisi: Çanakkale Örneği
20. Ulusal Turizm Kongresi, Eskişehir, Türkiye, 16 - 19 Ekim 2019, ss.775-782
Otel İşletmelerinde Kullanılan Motivasyon Araçlarının İş Tatmini ve İşten Ayrılma Niyeti Üzerindeki Etkisi Çanakkale Örneği
20. Ulusal Turizm Kongresi, Eskişehir, Türkiye, 16 - 19 Ekim 2019, ss.775-782
Otel İşletmelerinde Kullanılan Motivasyon Araçlarının İş Tatmini ve İşten Ayrılma Niyeti Üzerindeki Etkisi Çanakkale Örneği
20. Ulusal Turizm Kongresi, Eskişehir, Türkiye, 16 - 19 Ekim 2019, ss.1-10
Kültürel Miras Konulu Lisansüstü Tezlerin Bibliyometrik Analizi
3. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, Marmaris, 25 - 27 Nisan 2019
YÖRESEL YEMEKLERİN YİYECEK-İÇECEK İŞLETMELERİNİN MENÜLERİNDE YER ALMA DÜZEYLERİNİN BELİRLENMESİ: BOZCAADA ÖRNEĞİ
II. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 27 - 30 Ekim 2018
Festivaller İle İlgili Yayınlanan Lisansüstü Tezlerin Bibliyometrik Analizi
IWACT18 / Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 27 - 30 Ekim 2018
Yöresel Yemeklerin Yiyecek-İçecek İşletmelerinin Menülerinde Yer Alma Düzeylerinin Belirlenmesi: Bozcaada Örneği
IWACT18 / Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 27 - 30 Eylül 2018
Nekrofobi ve Türk Mutfağı İlişkisi Üzerine Bir Değerlendirme
Uluslararası Gastronomi Araştırmaları Kongresi-2018, Kocaeli, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018
Kültürel Miras Kaynağı Olarak Bozcaada’xxnın Somut ve Soyut Kültürel Varlıkları Üzerine Kavramsal Bir Değerlendirme
Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, İskenderun, Türkiye, 20 - 21 Nisan 2018
Kültürel Miras Kaynağı Olarak Bozcaada’nın Somut ve Soyut Kültürel Varlıkları Üzerine Kavramsal Bir Değerlendirme
VII. Ulusal III. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu ”Turizmde Teknoloji ve İnovasyon”, İskenderun, Türkiye, 20 - 21 Nisan 2018
Yöresel Festivallerin Yerel Halk Üzerindeki Etkileri: Alaçatı Ot Festivali Örneği
IWACT18 / Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2018
Çanakkale Arkeoloji Müzesi’ni Ziyaret Eden Yerli Turistlerin Hizmet Kalitesi Algılarının Belirlenmesi
Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, Muğla, Türkiye, 5 - 08 Ekim 2017, ss.195
Sınavlı ve Sınavsız Geçiş ile Meslek Yüksekokullarına Yerleşen Öğrencilerin Başarı Durumlarının İncelenmesi
VII. Uluslararası Eğitimde Araştırmalar Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 27 - 29 Nisan 2017, ss.109
Meslek Yüksekokulları Turizm Programlarında Eğitim Kalitesi: Mevcut Durum, Sorunlar ve Çözüm Önerileri
VII. Uluslararası Eğitimde Araştırmalar Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 27 - 29 Nisan 2017, ss.209-213
Turizm Rehberliğinde İlk Yardım Eğitiminin Gerekliliğinin Kavramsal Olarak İncelenmesi
Uluslararası Sosyal Araştırmalar Kongresi, İstanbul, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2017, cilt.2, ss.516-520
Uluslararası Meslek Yüksekokulları Dergisi’nde (EJOVOC) Yayınlanan Makalelerin Bibliyometrik Analizi
Uluslararası Sosyal Araştırmalar Kongresi, İstanbul, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2017, cilt.2, ss.521-528
An Assessment of Game Based Advertisements Advergame Applicability for Tourism Sector
2nd International Conference on Tourism: Theory, Current Issues and Research, İstanbul, Türkiye, 4 - 06 Kasım 2016
Yerel Halkın Üniversite Öğrencilerine ve Öğrencilerin Yerel Halka Yönelik Tutumlarının Belirlenmesi: Harmancık Örneği
14. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi, Gostivar, Makedonya, 22 - 23 Ağustos 2016
Tanıtım Unsuru Olarak El Sanatlarının Broşürlerde Kullanılabilirliğinin Analizi
1st International Scientific Researhes Humanity and Social Sciences Conference - IBAD, Madrid, İspanya, 19 - 22 Mayıs 2016
Dışarıda Yemek Yeme Alışkanlığında Etkili Faktörlerin Belirlenmesinde Alternatif Bir Yöntem Olarak Planlanmış Davranış Teorisi
1. Bölgesel Turizm Kongresi, İzmir, Türkiye, 24 - 27 Mart 2016
Hızlı Rahat (Fast-Casual) Restoranların Swot Analizi İle Değerlendirilmesine Yönelik Bir Araştırma
Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, İzmir, Türkiye, 10 - 12 Aralık 2015
Gastronomi Mirası Temsilcisi Olarak Historanlar: Cumalıkızık Yöresi Üzerine Kavramsal Bir Analiz
Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, İzmir, Türkiye, 10 - 12 Aralık 2015
Viral Pazarlamada Bir Tüketici Rolü Olarak ”Fikir Liderliği”: Turizm Sektörü Araştırması
16. Ulusal Turizm Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 12 - 15 Kasım 2015
Meslek Seçiminde Etkili Faktörlerin Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma: Gümüşhacıköy Hasan Duman Meslek Yüksekokulu Örneği
II. Yükseköğretim Stratejileri ve Kurumsal İşbirliği Sempozyumu (YÖSKİS 2015)., Mersin, Türkiye, 22 - 24 Ekim 2015
Etkinliklere Yönelik Ziyaretçi Algıları: Ayder Kardan Adam Şenlikleri Örneği
Doğu Karadeniz Bölgesi Sürdürülebilir Turizm Kongresi, Gümüşhane, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2015
Öğrencilerin Finans Sektörü Çalışma Koşullarını ve Kariyer Olanaklarını Değerlendirmesi Üzerine Bir Araştırma
Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu UMYOS2015, Yalova, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2015
Parmakların Okuduğu Menü: Braille Alfabesi ile Bir Model Önerisi
15. Ulusal Turizm Kongresi, Ankara, Türkiye, 13 - 16 Kasım 2014
Meslek Yüksekokullarında Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Eğitime Bakış Açıları ve Turizm Eğitiminden Beklentileri
15. Ulusal Turizm Kongresi, Ankara, Türkiye, 13 - 16 Kasım 2014
Turizmde Uygulanabilecek Yeni Bir Kavram Olarak Crowdsourcing (Kitlesel Kaynak Kullanımı): SWOT Analizi Tekniğiyle Bir Değerlendirme
3. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Kuşadası, Türkiye, 3 - 06 Nisan 2014
Ahlaki Olmayan Davranışların Duyurulmasına (Whistleblowing) İlişkin Konaklama İşletmeleri Çalışanlarının Bakış Açıları: Bursa Örneği
3. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Kuşadası, Türkiye, 3 - 06 Nisan 2014
Bir Kayırmacılık (Nepotizm) Çeşidi Olarak Kronizme İlişkin Çalışanların Bakış Açıları
9. Uluslararası Kongre: “Turizm İşletmeciliğinde Yeni Perspektifler”, TOURMAN 2014, Burhaniye, 25 - 27 Eylül 2014
Türofed Üyesi Derneklerin İnternet Sitelerinde Tanıtım Faaliyetlerine Yer Verme Durumunun İçerik Analizi Yöntemiyle Değerlendirilmesi
9. Uluslararası Kongre: “Turizm İşletmeciliğinde Yeni Perspektifler”, TOURMAN 2014, Burhaniye, 25 - 27 Eylül 2014
Konaklama İşletmelerinde Yeşil İnovasyon Uygulamaları: Bursa Örneği
14. Ulusal Turizm Kongresi, Kayseri, Türkiye, 7 - 09 Aralık 2013
Turistik Çekicilik Unsurları İçinde Yiyecek İçecek İşletmelerinin Yeri: Sultanahmet Örneği
Uluslararası İSTYAM 2013 Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 1 - 05 Ekim 2013
Öğrenci Bakış Açısıyla İstanbul Tarihi Yarımada İmajının Belirlenmesine Yönelik Ampirik Bir Çalışma: Harmancık MYO Örneği
Uluslararası İSTYAM 2013 Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 1 - 05 Ekim 2013
Kalkınma Ajanslarının Turizm Eğitimi Faaliyetlerini Desteklemesi Üzerine Bir Değerlendirme Çıkarımlar ve Çözüm Yolları
Kültür ve Turizm Bakanlığı Turizm Eğitimi Konferans / Workshop, Ankara, Türkiye, 17 - 19 Ekim 2012
TORQUE Modelinin Şehir Otellerinde Uygulanabilirliği: İzmir Örneği
VI. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Antalya, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2012
Yeni Bir İlişkisel Pazarlama Yaklaşımı Olarak Torque Modeli: İzmir Şehir Merkezindeki Oteller Üzerinde Bir Araştırma
12. Ulusal Turizm Kongresi, Düzce, Türkiye, 30 Kasım - 04 Aralık 2011
Destinasyon Pazarlamasında Yerel Yönetimlerin Gastronomik Öğeleri Kullanma Eğilimlerinin Ölçülmesine Yönelik Bir Araştırma
V. Ulusal Gastronomi Sempozyumu, Türkiye, 15 Haziran 2011
Kitap & Kitap Bölümleri
Cross-Cultural Encounters in Tourism
Gece Kitaplığı, 2022
A Conceptual Evaluation of Industrial Heritage Tourism in Turkey
Current Research in Social, Human and Administrative Sciences, Durukan Erdil, Toptaş Aytaç, Katı Yahya, Editör, Gece Kitaplığı, ss.21-36, 2022
An Evaluation of Gastronomy Museums and Çanakkale Adatepe Olive Oil Museum
International Research in Human and Administrative Sciences IV, Kısa Mustafa, Editör, Eğitim Yayınevi, ss.21-42, 2022
Destinasyon Yönetimi
Her Yönüyle Turizmde Destinasyon Yönetimi, İlban, M. Oğuzhan, Editör, Detay Yayıncılık, ss.29-43, 2021
Turist Rehberliği Meslek Odalarının COVID-19 Pandemi Dönemindeki Faaliyetlerinin İncelenmesi – Instagram Örneği
Daha İyi Bir Dünya İçin Turizm, Çobanoğlu Cihan, Günlü Küçükaltan Ebru, Tuna Muharrem, Başoda Alaattin, Doğan Seden, Editör, University of South Florida M3 Center Publishing, ss.111-127, 2021
Yiyecek ve İçecek servisinin Denetimi
Yiyecek ve İçecek Servisi Klasik ve Modern Yaklaşım, Serkan Şengül, Editör, Detay Yayıncılık, ss.289-306, 2020
DINESERV (Hizmet Kalitesi Ölçüm Modeli)
Hizmet Kalitesi El Kitabı: Ölçekler ve Modeller Üzerine Çalışmalar, Murat Aksu, Oğuz Diker, Erdem Temeloğlu, Özge Güdü Demirbulat, Editör, Detay Yayıncılık, ss.341-351, 2020
Türkiye’de Sosyo-Kültürel Boyutlarıyla Turizm
Türkiye’nin Toplumsal Yapısı Üzerine Yazılar, Şeniz Anbarlı Bozatay, Editör, Detay Yayıncılık, ss.270-282, 2020
Yiyecek ve İçecek Servisinin Denetimi
Yiyecek ve İçecek Servisi Klasik ve Modern Yaklaşım, Serkan Şengül, Editör, Detay Yayıncılık, ss.289-306, 2020
Amerikan Mutfağı
Dünya Mutfak Kültürleri, Şahin Perçin, Nilüfer, Editör, Beta Basım Yayım Dağıtım, Ankara, ss.11-20, 2020
Uluslararası Otel İşletmelerinde Stratejik Yönetim
Uluslararası Otel İşletmeleri ve Yönetimi, Özdoğan Osman N., Editör, Detay Yayıncılık, ss.69-87, 2020
Turizm Pazarlamasında Teçhizat (Equipment)
Değişen Pazar Dinamikleri Işığında Turizm Pazarlaması 9P-9C-9E, Dr. Öğr. Üyesi Şehnaz Demirkol, Editör, Değişim Yayınları, ss.557-567, 2020
Özel Günlerde Gastronomik Öğeler
Gastronomi Olgusuna Sosyolojik Bakış, Cevdet Avcıkurt, Mehmet Sarıoğlan, Editör, Detay Yayıncılık, ss.107-118, 2019
İlişkisel Pazarlama Stratejisi Olarak TORQUE Modelinin Otel İşletmelerinde Uygulanabilirliği
Academic Researches in Social Sciences and Humanities, Dalkılıç, Mehmet, Editör, Gece Akademi, ss.33-44, 2019
Menü Analizi
Menü Yönetimi, Pınar Temizkan, Duran Cankül, Editör, Detay Yayıncılık, ss.117-128, 2019
Evaluation of Tourism Promotion Posters in Turkey in terms of Travel Motivations
Theory and Practice in Social Sciences, Viliyan KRYSTEV, Recep EFE, Emin ATASOY, Editör, St. Kliment Ohridski University Press, ss.600-610, 2019
Restoranlarda Yeni Uygulamalar
Gastronomide Güncel Konular, , Editör, Billur Yayınevi, Konya, ss.253-264, 2018
Turist Rehberleri Birliği’nin (TUREB) 2017 Yılı Denetim Raporlarının İncelenmesi
Turist Rehberliği Üzerine Güncel Araştırmalar, Necdet HACIOĞLU, Cevdet AVCIKURT, Arzu KILIÇ, Hasret ULUSOY YILDIRIM, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.657-665, 2018
Kültürel Miras Olarak Gastronomi
Bir İletişim Biçimi Olarak Gastronomi, Yılmaz, Hakan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-18, 2016
Ücretlendirme
Turizm İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi ve Uygulamaları, ŞahinPerçin, Nilüfer, Güzel, Berrin, Aydın Tükeltürk, Şule, Editör, Beta, İstanbul, ss.331-356, 2016
Sosyal Medya ve Gastronomi
Bir İletişim Biçimi Olarak Gastronomi, Yılmaz, Hakan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.61-80, 2016
Menü Mühendisliği
Menü Yönetimi, Hakan Yılmaz, Alev Dündar Arıkan, Editör, Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları., 2016
Menü Kavramı, Tarihi ve Önemi
Menü Yönetimi, Hakan Yılmaz, Alev Dündar Arıkan, Editör, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Yayınları, 2016
Yiyecek-İçecek Maliyet Kontrol Yöntemleri
Turizm İşletmelerinde Yiyecek İçecek Yönetimi, Murat Doğdubay, Editör, Grafiker Yayınları, 2015
Tüketici Tercih ve Davranışları
Turizm Pazarlaması, Mesut Bozkurt, Bayram Şahin, Editör, Paradigma Akademi, 2015
Menü Mühendisliği
Detay Yayıncılık, 2014