Yayınlar & Eserler

Makaleler 63
Tümü (63)
TRDizin (39)
Diğer Yayınlar (24)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 61

2. Atık Gıdaların Değerlendirilmesine Yönelik Bir Araştırma: Özel Belgeli Tesisler Örneği

6th Internatıonal West Asia Congress Of Tourism Research, Gürcistan, 16 Haziran 2022, (Tam Metin Bildiri)

3. Mavi Kuşak Bölgesindeki Sağlık Tesisleri ve Aracı Kuruluşların Sağlık Turizmi Faaliyetlerinin Değerlendirilmesi

6th Internatıonal West Asia Congress Of Tourism Research, Gürcistan, 16 Haziran 2022, (Tam Metin Bildiri)

7. Investigation of the Usage of Smart Tourism Technologies in Hotel Establisments – A Sample of Bursa

Global Congress on Smart Tourism, Çanakkale, Türkiye, 13 - 15 Kasım 2019, ss.51-58, (Tam Metin Bildiri)

12. Kültürel Miras Konulu Lisansüstü Tezlerin Bibliyometrik Analizi

3. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, Marmaris, 25 - 27 Nisan 2019, (Özet Bildiri)

14. Toplum 5.0 ve Lojistik İlişkisinin Yiyecek-İçecekİşletmelerinde İncelenmesi

1.Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Konferansı, Sakarya, Türkiye, 1 - 03 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)

15. Yiyecek İçecek İşletmelerinde Tam Zamanında ÜretimFelsefesinin Lojistik Köylerde Uygulanabilirliği

1.Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Konferansı, Sakarya, Türkiye, 1 - 03 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)

16. YÖRESEL YEMEKLERİN YİYECEK-İÇECEK İŞLETMELERİNİN MENÜLERİNDE YER ALMA DÜZEYLERİNİN BELİRLENMESİ: BOZCAADA ÖRNEĞİ

II. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 27 - 30 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)

17. Festivaller İle İlgili Yayınlanan Lisansüstü Tezlerin Bibliyometrik Analizi

IWACT18 / Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 27 - 30 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)

18. Yöresel Yemeklerin Yiyecek-İçecek İşletmelerinin Menülerinde Yer Alma Düzeylerinin Belirlenmesi: Bozcaada Örneği

IWACT18 / Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 27 - 30 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)

19. Nekrofobi ve Türk Mutfağı İlişkisi Üzerine Bir Değerlendirme

Uluslararası Gastronomi Araştırmaları Kongresi-2018, Kocaeli, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)

20. Türkiye’de Yükseköğretim Düzeyinde Aşçılık Programlarının Durum Analizi

VIII. Uluslararası Eğitimde Araştırmalar Kongresi, Manisa, Türkiye, 9 - 11 Mayıs 2018, ss.866-872, (Tam Metin Bildiri)

21. İşkoliklik ve Bireysel Mutluluk Arasındaki İlişkinin Turizm Akademisyenleri Açısından İncelenmesi

VIII. Uluslararası Eğitimde Araştırmalar Kongresi, Manisa, Türkiye, 9 - 11 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

22. Turist Rehberleri Birliği’nin (TUREB) 2017 Yılı Denetim Raporlarının İncelenmesi

I. Turizm Rehberliği Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 27 - 28 Nisan 2018, ss.7, (Özet Bildiri)

24. Turizm İşletmelerinde Çalışan Mutluluğu

VII. Ulusal III. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, İSKENDERUN, Türkiye, 20 - 21 Nisan 2018, ss.684-694, (Tam Metin Bildiri)

25. Turizm Öğrencilerinin Meslek Seçimlerini Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi: Ezine Meslek Yüksekokulu Örneği

VII. Ulusal III. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, İSKENDERUN, Türkiye, 20 - 21 Nisan 2018, ss.331-343, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

26. Kültürel Miras Kaynağı Olarak Bozcaada’nın Somut ve Soyut Kültürel Varlıkları Üzerine Kavramsal Bir Değerlendirme

VII. Ulusal III. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu ”Turizmde Teknoloji ve İnovasyon”, İskenderun, Türkiye, 20 - 21 Nisan 2018, (Tam Metin Bildiri)

27. Yöresel Festivallerin Yerel Halk Üzerindeki Etkileri: Alaçatı Ot Festivali Örneği

IWACT18 / Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

28. Çanakkale Arkeoloji Müzesi’ni Ziyaret Eden Yerli Turistlerin Hizmet Kalitesi Algılarının Belirlenmesi

Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, Muğla, Türkiye, 5 - 08 Ekim 2017, ss.195, (Özet Bildiri)

29. Sınavlı ve Sınavsız Geçiş ile Meslek Yüksekokullarına Yerleşen Öğrencilerin Başarı Durumlarının İncelenmesi

VII. Uluslararası Eğitimde Araştırmalar Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 27 - 29 Nisan 2017, ss.109, (Özet Bildiri)

30. Meslek Yüksekokulları Turizm Programlarında Eğitim Kalitesi: Mevcut Durum, Sorunlar ve Çözüm Önerileri

VII. Uluslararası Eğitimde Araştırmalar Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 27 - 29 Nisan 2017, ss.209-213, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

31. Turizm Rehberliğinde İlk Yardım Eğitiminin Gerekliliğinin Kavramsal Olarak İncelenmesi

Uluslararası Sosyal Araştırmalar Kongresi, İstanbul, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2017, cilt.2, ss.516-520, (Tam Metin Bildiri)

32. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Dergisi’nde (EJOVOC) Yayınlanan Makalelerin Bibliyometrik Analizi

Uluslararası Sosyal Araştırmalar Kongresi, İstanbul, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2017, cilt.2, ss.521-528, (Tam Metin Bildiri)

33. An Assessment of Game Based Advertisements Advergame Applicability for Tourism Sector

2nd International Conference on Tourism: Theory, Current Issues and Research, İstanbul, Türkiye, 4 - 06 Kasım 2016, (Özet Bildiri)

34. Yerel Halkın Üniversite Öğrencilerine ve Öğrencilerin Yerel Halka Yönelik Tutumlarının Belirlenmesi: Harmancık Örneği

14. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi, Gostivar, Makedonya, 22 - 23 Ağustos 2016, (Tam Metin Bildiri)

35. Tanıtım Unsuru Olarak El Sanatlarının Broşürlerde Kullanılabilirliğinin Analizi

1st International Scientific Researhes Humanity and Social Sciences Conference - IBAD, Madrid, İspanya, 19 - 22 Mayıs 2016, (Tam Metin Bildiri)

37. Hızlı Rahat (Fast-Casual) Restoranların Swot Analizi İle Değerlendirilmesine Yönelik Bir Araştırma

Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, İzmir, Türkiye, 10 - 12 Aralık 2015, (Özet Bildiri)

38. Gastronomi Mirası Temsilcisi Olarak Historanlar: Cumalıkızık Yöresi Üzerine Kavramsal Bir Analiz

Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, İzmir, Türkiye, 10 - 12 Aralık 2015, (Özet Bildiri)

39. Viral Pazarlamada Bir Tüketici Rolü Olarak ”Fikir Liderliği”: Turizm Sektörü Araştırması

16. Ulusal Turizm Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 12 - 15 Kasım 2015, (Tam Metin Bildiri)

40. Meslek Seçiminde Etkili Faktörlerin Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma: Gümüşhacıköy Hasan Duman Meslek Yüksekokulu Örneği

II. Yükseköğretim Stratejileri ve Kurumsal İşbirliği Sempozyumu (YÖSKİS 2015)., Mersin, Türkiye, 22 - 24 Ekim 2015, (Tam Metin Bildiri)

41. Üniversite Yöneticilerinin Yönetsel Yetkinlik Algısı: Balıkesir ve Uludağ Üniversitesi’ne Yönelik Bir Araştırma

II. Yükseköğretim Stratejileri ve Kurumsal İşbirliği Sempozyumu (YÖSKİS 2015)., Mersin, Türkiye, 22 - 24 Ekim 2015, (Tam Metin Bildiri)

42. Marka Kent Olma Sürecinde Şanlıurfa’nın Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi

I. Eurasia International Tourism Congress: Current Issues, Trends and Indicators (EITOC-2015), Konya, Türkiye, 28 - 30 Mayıs 2015, (Tam Metin Bildiri)

43. Konaklama İhtiyacı Kriterine Göre Tüketici Temelli Marka Değerinin Ölçülmesi: Termal Otel Şehir Oteli Kıyaslamasına Dayalı Bir Uygulama

I. Eurasia International Tourism Congress: Current Issues, Trends and Indicators (EITOC-2015), Konya, Türkiye, 28 - 30 Mayıs 2015, (Tam Metin Bildiri)

44. Turizm İşletmelerinde Satın Alma Tercihlerini Etkilemede Kurumsal İtibarın Marka Sadakatine Etkisi

I. Eurasia International Tourism Congress: Current Issues, Trends and Indicators (EITOC-2015), Konya, Türkiye, 28 - 30 Mayıs 2015, (Tam Metin Bildiri)

45. Etkinliklere Yönelik Ziyaretçi Algıları: Ayder Kardan Adam Şenlikleri Örneği

Doğu Karadeniz Bölgesi Sürdürülebilir Turizm Kongresi, Gümüşhane, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2015, (Tam Metin Bildiri)

46. Öğrencilerin Finans Sektörü Çalışma Koşullarını ve Kariyer Olanaklarını Değerlendirmesi Üzerine Bir Araştırma

Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu UMYOS2015, Yalova, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2015, (Tam Metin Bildiri)

47. Yerel Halkın Ekoturizme Yönelik Algılarının Değerlendirilmesi: Harmancık Örneği

15. Ulusal Turizm Kongresi, Ankara, Türkiye, 13 - 16 Kasım 2014, (Tam Metin Bildiri)

48. Parmakların Okuduğu Menü: Braille Alfabesi ile Bir Model Önerisi

15. Ulusal Turizm Kongresi, Ankara, Türkiye, 13 - 16 Kasım 2014, (Tam Metin Bildiri)

50. Turizmde Uygulanabilecek Yeni Bir Kavram Olarak Crowdsourcing (Kitlesel Kaynak Kullanımı): SWOT Analizi Tekniğiyle Bir Değerlendirme

3. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Kuşadası, Türkiye, 3 - 06 Nisan 2014, (Tam Metin Bildiri)

52. Bir Kayırmacılık (Nepotizm) Çeşidi Olarak Kronizme İlişkin Çalışanların Bakış Açıları

9. Uluslararası Kongre: “Turizm İşletmeciliğinde Yeni Perspektifler”, TOURMAN 2014, Burhaniye, 25 - 27 Eylül 2014, (Tam Metin Bildiri)

53. Türofed Üyesi Derneklerin İnternet Sitelerinde Tanıtım Faaliyetlerine Yer Verme Durumunun İçerik Analizi Yöntemiyle Değerlendirilmesi

9. Uluslararası Kongre: “Turizm İşletmeciliğinde Yeni Perspektifler”, TOURMAN 2014, Burhaniye, 25 - 27 Eylül 2014, (Tam Metin Bildiri)

54. Konaklama İşletmelerinde Yeşil İnovasyon Uygulamaları: Bursa Örneği

14. Ulusal Turizm Kongresi, Kayseri, Türkiye, 7 - 09 Aralık 2013, (Tam Metin Bildiri)

55. Turistik Çekicilik Unsurları İçinde Yiyecek İçecek İşletmelerinin Yeri: Sultanahmet Örneği

Uluslararası İSTYAM 2013 Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 1 - 05 Ekim 2013, (Tam Metin Bildiri)

57. Fast Food Restoranlarında HACCP Sisteminin Uygulanabilirliği (Görükle Örneği)

II. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Antalya, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2012, (Tam Metin Bildiri)

58. Kalkınma Ajanslarının Turizm Eğitimi Faaliyetlerini Desteklemesi Üzerine Bir Değerlendirme Çıkarımlar ve Çözüm Yolları

Kültür ve Turizm Bakanlığı Turizm Eğitimi Konferans / Workshop, Ankara, Türkiye, 17 - 19 Ekim 2012, (Tam Metin Bildiri)

59. TORQUE Modelinin Şehir Otellerinde Uygulanabilirliği: İzmir Örneği

VI. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Antalya, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2012, (Özet Bildiri)
Kitaplar 29

2. Menü Planlamada Sağlıklı Beslenmeye İlişkin Şef Görüşlerinin İncelemesi

Mesleki Bilimlerde Teorik ve Ampirik Güncel Araştırmalar, Daşkın Mustafa, Pala Kenan, Editör, Çizgi Kitabevi Yayınları, ss.67-87, 2022

3. A Conceptual Evaluation of Industrial Heritage Tourism in Turkey

Current Research in Social, Human and Administrative Sciences, Durukan Erdil, Toptaş Aytaç, Katı Yahya, Editör, Gece Kitaplığı, ss.21-36, 2022

4. An Evaluation of Gastronomy Museums and Çanakkale Adatepe Olive Oil Museum

International Research in Human and Administrative Sciences IV, Kısa Mustafa, Editör, Eğitim Yayınevi, ss.21-42, 2022

5. Destinasyon Yönetimi

Her Yönüyle Turizmde Destinasyon Yönetimi, İlban, M. Oğuzhan, Editör, Detay Yayıncılık, ss.29-43, 2021

6. Turist Rehberliği Meslek Odalarının COVID-19 Pandemi Dönemindeki Faaliyetlerinin İncelenmesi – Instagram Örneği

Daha İyi Bir Dünya İçin Turizm, Çobanoğlu Cihan, Günlü Küçükaltan Ebru, Tuna Muharrem, Başoda Alaattin, Doğan Seden, Editör, University of South Florida M3 Center Publishing, ss.111-127, 2021

7. Yiyecek ve İçecek servisinin Denetimi

Yiyecek ve İçecek Servisi Klasik ve Modern Yaklaşım, Serkan Şengül, Editör, Detay Yayıncılık, ss.289-306, 2020

8. DINESERV (Hizmet Kalitesi Ölçüm Modeli)

Hizmet Kalitesi El Kitabı: Ölçekler ve Modeller Üzerine Çalışmalar, Murat Aksu, Oğuz Diker, Erdem Temeloğlu, Özge Güdü Demirbulat, Editör, Detay Yayıncılık, ss.341-351, 2020

9. Türkiye’de Sosyo-Kültürel Boyutlarıyla Turizm

Türkiye’nin Toplumsal Yapısı Üzerine Yazılar, Şeniz Anbarlı Bozatay, Editör, Detay Yayıncılık, ss.270-282, 2020

10. Yiyecek ve İçecek Servisinin Denetimi

Yiyecek ve İçecek Servisi Klasik ve Modern Yaklaşım, Serkan Şengül, Editör, Detay Yayıncılık, ss.289-306, 2020

11. Amerikan Mutfağı

Dünya Mutfak Kültürleri, Şahin Perçin, Nilüfer, Editör, Beta Basım Yayım Dağıtım, Ankara, ss.11-20, 2020

12. Uluslararası Otel İşletmelerinde Stratejik Yönetim

Uluslararası Otel İşletmeleri ve Yönetimi, Özdoğan Osman N., Editör, Detay Yayıncılık, ss.69-87, 2020

13. Turizm Pazarlamasında Teçhizat (Equipment)

Değişen Pazar Dinamikleri Işığında Turizm Pazarlaması 9P-9C-9E, Dr. Öğr. Üyesi Şehnaz Demirkol, Editör, Değişim Yayınları, ss.557-567, 2020

14. Özel Günlerde Gastronomik Öğeler

Gastronomi Olgusuna Sosyolojik Bakış, Cevdet Avcıkurt, Mehmet Sarıoğlan, Editör, Detay Yayıncılık, ss.107-118, 2019

15. İlişkisel Pazarlama Stratejisi Olarak TORQUE Modelinin Otel İşletmelerinde Uygulanabilirliği

Academic Researches in Social Sciences and Humanities, Dalkılıç, Mehmet, Editör, Gece Akademi, ss.33-44, 2019

16. Menü Analizi

Menü Yönetimi, Pınar Temizkan, Duran Cankül, Editör, Detay Yayıncılık, ss.117-128, 2019

17. Evaluation of Tourism Promotion Posters in Turkey in terms of Travel Motivations

Theory and Practice in Social Sciences, Viliyan KRYSTEV, Recep EFE, Emin ATASOY, Editör, St. Kliment Ohridski University Press, ss.600-610, 2019

18. Restoranlarda Yeni Uygulamalar

Gastronomide Güncel Konular, , Editör, Billur Yayınevi, Konya, ss.253-264, 2018

19. Turist Rehberleri Birliği’nin (TUREB) 2017 Yılı Denetim Raporlarının İncelenmesi

Turist Rehberliği Üzerine Güncel Araştırmalar, Necdet HACIOĞLU, Cevdet AVCIKURT, Arzu KILIÇ, Hasret ULUSOY YILDIRIM, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.657-665, 2018

20. Gastronomy and the Destination Image

New Approaches in Gastronomy, Diker Oğuz, Sünnetçioğlu Serdar, Editör, Gece Akademi, ss.9-40, 2017

21. GASTRONOMY AND THE DESTINATION IMAGE

New Approaches in Gastronomy, OĞUZ DİKER, SERDAR SÜNNETÇİOĞLU, Editör, Gece Kitaplığı Yayınevi, ss.9-40, 2017

22. Kültürel Miras Olarak Gastronomi

Bir İletişim Biçimi Olarak Gastronomi, Yılmaz, Hakan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-18, 2016

23. Ücretlendirme

Turizm İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi ve Uygulamaları, ŞahinPerçin, Nilüfer, Güzel, Berrin, Aydın Tükeltürk, Şule, Editör, Beta, İstanbul, ss.331-356, 2016

24. Sosyal Medya ve Gastronomi

Bir İletişim Biçimi Olarak Gastronomi, Yılmaz, Hakan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.61-80, 2016

25. Menü Mühendisliği

Menü Yönetimi, Hakan Yılmaz, Alev Dündar Arıkan, Editör, Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları., 2016

26. Menü Kavramı, Tarihi ve Önemi

Menü Yönetimi, Hakan Yılmaz, Alev Dündar Arıkan, Editör, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Yayınları, 2016

27. Yiyecek-İçecek Maliyet Kontrol Yöntemleri

Turizm İşletmelerinde Yiyecek İçecek Yönetimi, Murat Doğdubay, Editör, Grafiker Yayınları, 2015

28. Tüketici Tercih ve Davranışları

Turizm Pazarlaması, Mesut Bozkurt, Bayram Şahin, Editör, Paradigma Akademi, 2015
Metrikler

Yayın

155

Atıf (Scholar)

54

H-İndeks (Scholar)

2

Atıf (TrDizin)

17

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Diğer Toplam)

49

Proje

1

Tez Danışmanlığı

3

Açık Erişim

3
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları