Publications & Works

Articles 63
All (63)
TRDizin (39)
Other Publications (24)

1. Eating Habits in Rum Culture: The Case of Gökçeada

TWIST , vol.20, no.1, pp.121-126, 2025 (Peer-Reviewed Journal)
Papers Presented at Peer-Reviewed Scientific Conferences 61

2. Atık Gıdaların Değerlendirilmesine Yönelik Bir Araştırma: Özel Belgeli Tesisler Örneği

6th Internatıonal West Asia Congress Of Tourism Research, Georgia, 16 June 2022, (Full Text)

7. Investigation of the Usage of Smart Tourism Technologies in Hotel Establisments – A Sample of Bursa

Global Congress on Smart Tourism, Çanakkale, Turkey, 13 - 15 November 2019, pp.51-58, (Full Text)

12. Kültürel Miras Konulu Lisansüstü Tezlerin Bibliyometrik Analizi

3. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, Marmaris, 25 - 27 April 2019, (Summary Text)

14. Toplum 5.0 ve Lojistik İlişkisinin Yiyecek-İçecekİşletmelerinde İncelenmesi

1.Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Konferansı, Sakarya, Turkey, 1 - 03 November 2018, (Full Text)

15. Yiyecek İçecek İşletmelerinde Tam Zamanında ÜretimFelsefesinin Lojistik Köylerde Uygulanabilirliği

1.Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Konferansı, Sakarya, Turkey, 1 - 03 November 2018, (Full Text)

16. YÖRESEL YEMEKLERİN YİYECEK-İÇECEK İŞLETMELERİNİN MENÜLERİNDE YER ALMA DÜZEYLERİNİN BELİRLENMESİ: BOZCAADA ÖRNEĞİ

II. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Turkey, 27 - 30 October 2018, (Full Text)

17. Festivaller İle İlgili Yayınlanan Lisansüstü Tezlerin Bibliyometrik Analizi

IWACT18 / Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Turkey, 27 - 30 October 2018, (Full Text)

18. Yöresel Yemeklerin Yiyecek-İçecek İşletmelerinin Menülerinde Yer Alma Düzeylerinin Belirlenmesi: Bozcaada Örneği

IWACT18 / Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Turkey, 27 - 30 September 2018, (Full Text)

19. Nekrofobi ve Türk Mutfağı İlişkisi Üzerine Bir Değerlendirme

Uluslararası Gastronomi Araştırmaları Kongresi-2018, Kocaeli, Turkey, 20 - 22 September 2018, (Full Text)

20. Türkiye’de Yükseköğretim Düzeyinde Aşçılık Programlarının Durum Analizi

VIII. Uluslararası Eğitimde Araştırmalar Kongresi, Manisa, Turkey, 9 - 11 May 2018, pp.866-872, (Full Text)

21. İşkoliklik ve Bireysel Mutluluk Arasındaki İlişkinin Turizm Akademisyenleri Açısından İncelenmesi

VIII. Uluslararası Eğitimde Araştırmalar Kongresi, Manisa, Turkey, 9 - 11 May 2018, (Summary Text)

22. Turist Rehberleri Birliği’nin (TUREB) 2017 Yılı Denetim Raporlarının İncelenmesi

I. Turizm Rehberliği Kongresi, Balıkesir, Turkey, 27 - 28 April 2018, pp.7, (Summary Text)

24. Turizm İşletmelerinde Çalışan Mutluluğu

VII. Ulusal III. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, İSKENDERUN, Turkey, 20 - 21 April 2018, pp.684-694, (Full Text)

25. Turizm Öğrencilerinin Meslek Seçimlerini Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi: Ezine Meslek Yüksekokulu Örneği

VII. Ulusal III. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, İSKENDERUN, Turkey, 20 - 21 April 2018, pp.331-343, (Full Text) Sustainable Development

26. Kültürel Miras Kaynağı Olarak Bozcaada’nın Somut ve Soyut Kültürel Varlıkları Üzerine Kavramsal Bir Değerlendirme

VII. Ulusal III. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu ”Turizmde Teknoloji ve İnovasyon”, İskenderun, Turkey, 20 - 21 April 2018, (Full Text)

27. Yöresel Festivallerin Yerel Halk Üzerindeki Etkileri: Alaçatı Ot Festivali Örneği

IWACT18 / Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Turkey, 12 - 14 April 2018, (Summary Text)

28. Çanakkale Arkeoloji Müzesi’ni Ziyaret Eden Yerli Turistlerin Hizmet Kalitesi Algılarının Belirlenmesi

Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, Muğla, Turkey, 5 - 08 October 2017, pp.195, (Summary Text)

29. Sınavlı ve Sınavsız Geçiş ile Meslek Yüksekokullarına Yerleşen Öğrencilerin Başarı Durumlarının İncelenmesi

VII. Uluslararası Eğitimde Araştırmalar Kongresi, Çanakkale, Turkey, 27 - 29 April 2017, pp.109, (Summary Text)

30. Meslek Yüksekokulları Turizm Programlarında Eğitim Kalitesi: Mevcut Durum, Sorunlar ve Çözüm Önerileri

VII. Uluslararası Eğitimde Araştırmalar Kongresi, Çanakkale, Turkey, 27 - 29 April 2017, pp.209-213, (Full Text) Sustainable Development

31. Turizm Rehberliğinde İlk Yardım Eğitiminin Gerekliliğinin Kavramsal Olarak İncelenmesi

Uluslararası Sosyal Araştırmalar Kongresi, İstanbul, Turkey, 20 - 22 April 2017, vol.2, pp.516-520, (Full Text)

32. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Dergisi’nde (EJOVOC) Yayınlanan Makalelerin Bibliyometrik Analizi

Uluslararası Sosyal Araştırmalar Kongresi, İstanbul, Turkey, 20 - 22 April 2017, vol.2, pp.521-528, (Full Text)

33. An Assessment of Game Based Advertisements Advergame Applicability for Tourism Sector

2nd International Conference on Tourism: Theory, Current Issues and Research, İstanbul, Turkey, 4 - 06 November 2016, (Summary Text)

34. Yerel Halkın Üniversite Öğrencilerine ve Öğrencilerin Yerel Halka Yönelik Tutumlarının Belirlenmesi: Harmancık Örneği

14. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi, Gostivar, Macedonia, 22 - 23 August 2016, (Full Text)

35. Tanıtım Unsuru Olarak El Sanatlarının Broşürlerde Kullanılabilirliğinin Analizi

1st International Scientific Researhes Humanity and Social Sciences Conference - IBAD, Madrid, Spain, 19 - 22 May 2016, (Full Text)

37. Hızlı Rahat (Fast-Casual) Restoranların Swot Analizi İle Değerlendirilmesine Yönelik Bir Araştırma

Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, İzmir, Turkey, 10 - 12 December 2015, (Summary Text)

38. Gastronomi Mirası Temsilcisi Olarak Historanlar: Cumalıkızık Yöresi Üzerine Kavramsal Bir Analiz

Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, İzmir, Turkey, 10 - 12 December 2015, (Summary Text)

40. Meslek Seçiminde Etkili Faktörlerin Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma: Gümüşhacıköy Hasan Duman Meslek Yüksekokulu Örneği

II. Yükseköğretim Stratejileri ve Kurumsal İşbirliği Sempozyumu (YÖSKİS 2015)., Mersin, Turkey, 22 - 24 October 2015, (Full Text)

41. Üniversite Yöneticilerinin Yönetsel Yetkinlik Algısı: Balıkesir ve Uludağ Üniversitesi’ne Yönelik Bir Araştırma

II. Yükseköğretim Stratejileri ve Kurumsal İşbirliği Sempozyumu (YÖSKİS 2015)., Mersin, Turkey, 22 - 24 October 2015, (Full Text)

42. Marka Kent Olma Sürecinde Şanlıurfa’nın Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi

I. Eurasia International Tourism Congress: Current Issues, Trends and Indicators (EITOC-2015), Konya, Turkey, 28 - 30 May 2015, (Full Text)

43. Konaklama İhtiyacı Kriterine Göre Tüketici Temelli Marka Değerinin Ölçülmesi: Termal Otel Şehir Oteli Kıyaslamasına Dayalı Bir Uygulama

I. Eurasia International Tourism Congress: Current Issues, Trends and Indicators (EITOC-2015), Konya, Turkey, 28 - 30 May 2015, (Full Text)

44. Turizm İşletmelerinde Satın Alma Tercihlerini Etkilemede Kurumsal İtibarın Marka Sadakatine Etkisi

I. Eurasia International Tourism Congress: Current Issues, Trends and Indicators (EITOC-2015), Konya, Turkey, 28 - 30 May 2015, (Full Text)

45. Etkinliklere Yönelik Ziyaretçi Algıları: Ayder Kardan Adam Şenlikleri Örneği

Doğu Karadeniz Bölgesi Sürdürülebilir Turizm Kongresi, Gümüşhane, Turkey, 14 - 16 May 2015, (Full Text)

46. Öğrencilerin Finans Sektörü Çalışma Koşullarını ve Kariyer Olanaklarını Değerlendirmesi Üzerine Bir Araştırma

Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu UMYOS2015, Yalova, Turkey, 21 - 23 May 2015, (Full Text)

47. Yerel Halkın Ekoturizme Yönelik Algılarının Değerlendirilmesi: Harmancık Örneği

15. Ulusal Turizm Kongresi, Ankara, Turkey, 13 - 16 November 2014, (Full Text)

48. Parmakların Okuduğu Menü: Braille Alfabesi ile Bir Model Önerisi

15. Ulusal Turizm Kongresi, Ankara, Turkey, 13 - 16 November 2014, (Full Text)

52. Bir Kayırmacılık (Nepotizm) Çeşidi Olarak Kronizme İlişkin Çalışanların Bakış Açıları

9. Uluslararası Kongre: “Turizm İşletmeciliğinde Yeni Perspektifler”, TOURMAN 2014, Burhaniye, 25 - 27 September 2014, (Full Text)

53. Türofed Üyesi Derneklerin İnternet Sitelerinde Tanıtım Faaliyetlerine Yer Verme Durumunun İçerik Analizi Yöntemiyle Değerlendirilmesi

9. Uluslararası Kongre: “Turizm İşletmeciliğinde Yeni Perspektifler”, TOURMAN 2014, Burhaniye, 25 - 27 September 2014, (Full Text)

54. Konaklama İşletmelerinde Yeşil İnovasyon Uygulamaları: Bursa Örneği

14. Ulusal Turizm Kongresi, Kayseri, Turkey, 7 - 09 December 2013, (Full Text)

55. Turistik Çekicilik Unsurları İçinde Yiyecek İçecek İşletmelerinin Yeri: Sultanahmet Örneği

Uluslararası İSTYAM 2013 Sempozyumu, İstanbul, Turkey, 1 - 05 October 2013, (Full Text)

57. Fast Food Restoranlarında HACCP Sisteminin Uygulanabilirliği (Görükle Örneği)

II. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Antalya, Turkey, 12 - 15 April 2012, (Full Text)

58. Kalkınma Ajanslarının Turizm Eğitimi Faaliyetlerini Desteklemesi Üzerine Bir Değerlendirme Çıkarımlar ve Çözüm Yolları

Kültür ve Turizm Bakanlığı Turizm Eğitimi Konferans / Workshop, Ankara, Turkey, 17 - 19 October 2012, (Full Text)

59. TORQUE Modelinin Şehir Otellerinde Uygulanabilirliği: İzmir Örneği

VI. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Antalya, Turkey, 12 - 15 April 2012, (Summary Text)
Books 29

2. Menü Planlamada Sağlıklı Beslenmeye İlişkin Şef Görüşlerinin İncelemesi

in: Mesleki Bilimlerde Teorik ve Ampirik Güncel Araştırmalar, Daşkın Mustafa, Pala Kenan, Editor, Çizgi Kitabevi Yayınları, pp.67-87, 2022

3. A Conceptual Evaluation of Industrial Heritage Tourism in Turkey

in: Current Research in Social, Human and Administrative Sciences, Durukan Erdil, Toptaş Aytaç, Katı Yahya, Editor, Gece Kitaplığı, pp.21-36, 2022

4. An Evaluation of Gastronomy Museums and Çanakkale Adatepe Olive Oil Museum

in: International Research in Human and Administrative Sciences IV, Kısa Mustafa, Editor, Eğitim Yayınevi, pp.21-42, 2022

5. Destinasyon Yönetimi

in: Her Yönüyle Turizmde Destinasyon Yönetimi, İlban, M. Oğuzhan, Editor, Detay Yayıncılık, pp.29-43, 2021

6. Turist Rehberliği Meslek Odalarının COVID-19 Pandemi Dönemindeki Faaliyetlerinin İncelenmesi – Instagram Örneği

in: Daha İyi Bir Dünya İçin Turizm, Çobanoğlu Cihan, Günlü Küçükaltan Ebru, Tuna Muharrem, Başoda Alaattin, Doğan Seden, Editor, University of South Florida M3 Center Publishing, pp.111-127, 2021

7. Yiyecek ve İçecek servisinin Denetimi

in: Yiyecek ve İçecek Servisi Klasik ve Modern Yaklaşım, Serkan Şengül, Editor, Detay Yayıncılık, pp.289-306, 2020

8. DINESERV (Hizmet Kalitesi Ölçüm Modeli)

in: Hizmet Kalitesi El Kitabı: Ölçekler ve Modeller Üzerine Çalışmalar, Murat Aksu, Oğuz Diker, Erdem Temeloğlu, Özge Güdü Demirbulat, Editor, Detay Yayıncılık, pp.341-351, 2020

9. Türkiye’de Sosyo-Kültürel Boyutlarıyla Turizm

in: Türkiye’nin Toplumsal Yapısı Üzerine Yazılar, Şeniz Anbarlı Bozatay, Editor, Detay Yayıncılık, pp.270-282, 2020

10. Yiyecek ve İçecek Servisinin Denetimi

in: Yiyecek ve İçecek Servisi Klasik ve Modern Yaklaşım, Serkan Şengül, Editor, Detay Yayıncılık, pp.289-306, 2020

11. Amerikan Mutfağı

in: Dünya Mutfak Kültürleri, Şahin Perçin, Nilüfer, Editor, Beta Basım Yayım Dağıtım, Ankara, pp.11-20, 2020

12. Uluslararası Otel İşletmelerinde Stratejik Yönetim

in: Uluslararası Otel İşletmeleri ve Yönetimi, Özdoğan Osman N., Editor, Detay Yayıncılık, pp.69-87, 2020

13. Turizm Pazarlamasında Teçhizat (Equipment)

in: Değişen Pazar Dinamikleri Işığında Turizm Pazarlaması 9P-9C-9E, Dr. Öğr. Üyesi Şehnaz Demirkol, Editor, Değişim Yayınları, pp.557-567, 2020

14. Özel Günlerde Gastronomik Öğeler

in: Gastronomi Olgusuna Sosyolojik Bakış, Cevdet Avcıkurt, Mehmet Sarıoğlan, Editor, Detay Yayıncılık, pp.107-118, 2019

15. İlişkisel Pazarlama Stratejisi Olarak TORQUE Modelinin Otel İşletmelerinde Uygulanabilirliği

in: Academic Researches in Social Sciences and Humanities, Dalkılıç, Mehmet, Editor, Gece Akademi, pp.33-44, 2019

16. Menü Analizi

in: Menü Yönetimi, Pınar Temizkan, Duran Cankül, Editor, Detay Yayıncılık, pp.117-128, 2019

17. Evaluation of Tourism Promotion Posters in Turkey in terms of Travel Motivations

in: Theory and Practice in Social Sciences, Viliyan KRYSTEV, Recep EFE, Emin ATASOY, Editor, St. Kliment Ohridski University Press, pp.600-610, 2019

18. Restoranlarda Yeni Uygulamalar

in: Gastronomide Güncel Konular, , Editor, Billur Yayınevi, Konya, pp.253-264, 2018

19. Turist Rehberleri Birliği’nin (TUREB) 2017 Yılı Denetim Raporlarının İncelenmesi

in: Turist Rehberliği Üzerine Güncel Araştırmalar, Necdet HACIOĞLU, Cevdet AVCIKURT, Arzu KILIÇ, Hasret ULUSOY YILDIRIM, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.657-665, 2018

20. Gastronomy and the Destination Image

in: New Approaches in Gastronomy, Diker Oğuz, Sünnetçioğlu Serdar, Editor, Gece Akademi, pp.9-40, 2017

21. GASTRONOMY AND THE DESTINATION IMAGE

in: New Approaches in Gastronomy, OĞUZ DİKER, SERDAR SÜNNETÇİOĞLU, Editor, Gece Kitaplığı Yayınevi, pp.9-40, 2017

22. Kültürel Miras Olarak Gastronomi

in: Bir İletişim Biçimi Olarak Gastronomi, Yılmaz, Hakan, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.1-18, 2016

23. Ücretlendirme

in: Turizm İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi ve Uygulamaları, ŞahinPerçin, Nilüfer, Güzel, Berrin, Aydın Tükeltürk, Şule, Editor, Beta, İstanbul, pp.331-356, 2016

24. Sosyal Medya ve Gastronomi

in: Bir İletişim Biçimi Olarak Gastronomi, Yılmaz, Hakan, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.61-80, 2016

25. Menü Mühendisliği

in: Menü Yönetimi, Hakan Yılmaz, Alev Dündar Arıkan, Editor, Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları., 2016

26. Menü Kavramı, Tarihi ve Önemi

in: Menü Yönetimi, Hakan Yılmaz, Alev Dündar Arıkan, Editor, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Yayınları, 2016

27. Yiyecek-İçecek Maliyet Kontrol Yöntemleri

in: Turizm İşletmelerinde Yiyecek İçecek Yönetimi, Murat Doğdubay, Editor, Grafiker Yayınları, 2015

28. Tüketici Tercih ve Davranışları

in: Turizm Pazarlaması, Mesut Bozkurt, Bayram Şahin, Editor, Paradigma Akademi, 2015
Metrics

Publication

155

Citation (Scholar)

54

H-Index (Scholar)

2

Citation (TrDizin)

17

H-Index (TrDizin)

2

Citation (Sum Other)

49

Project

1

Thesis Advisory

3

Open Access

3
UN Sustainable Development Goals