Articles
63
All (63)
TRDizin (39)
Other Publications (24)
1. Eating Habits in Rum Culture: The Case of Gökçeada
TWIST
, vol.20, no.1, pp.121-126, 2025 (Peer-Reviewed Journal)
2. Examining the Perceptions of Chefs Regarding the Concept of Gourmet: A Qualitative Research
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, vol.12, no.3, pp.1638-1654, 2024 (Peer-Reviewed Journal)
4. KARİYER ETKİNLİKLERİNDE TURİZM SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİN VE TURİZMÖĞRENCİLERİNİN BEKLENTİLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, vol.7, no.2, pp.472-485, 2024 (Peer-Reviewed Journal)
5. Investigation of Ayvalık Olive Museum Exhibits
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, vol.11, no.2, pp.1600-1620, 2023 (Peer-Reviewed Journal)
6. Film Afişlerinde Yer Alan Gastronomik Öğelerin İncelenmesi
Beykoz Akademi Dergisi
, vol.11, no.1, pp.327-347, 2023 (Peer-Reviewed Journal)
7. A Review On National Postgraduate Theses On Museology In Turkey
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, vol.6, no.2, pp.508-520, 2023 (Peer-Reviewed Journal)
8. Kültürel Zekâ Kapsamında Somut Olmayan Kültürel Miras Öğelerinin Değerlendirilmesi
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, vol.6, no.2, pp.483-494, 2023 (Peer-Reviewed Journal)
9. Engelli Dostu Otellerde Restoran Atmosferinin Tekrar Ziyaret Etme Niyetine Etkisi
Turkish Studies - Social Sciences
, vol.18, no.2, pp.547-576, 2023 (Peer-Reviewed Journal)
10. EXAMINATION OF TOURISM EMPLOYEES PERCEPTIONS REGARDING THE CONCEPT OF TOURIST
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, vol.6, no.1, pp.418-427, 2023 (Peer-Reviewed Journal)
12. Tüketicilerin Alış-Veriş Merkezi (AVM) Tercihlerinde Yiyecek-İçecek İşletmelerinin Etkisine Yönelik Bir Araştırma
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, vol.5, no.3, pp.1168-1178, 2022 (Peer-Reviewed Journal)
13. Çanakkale Mutfağı Hakkında Restoran Yöneticilerinin Görüşlerinin İncelenmesi
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, vol.5, no.3, pp.1159-1167, 2022 (Peer-Reviewed Journal)
14. Evaluation of Postgraduate Theses on Service Quality and Service Quality Measurement Models in Tourism
Gastroia: Journal of Gastronomy and Travel Research
, vol.6, no.2, pp.242-265, 2022 (Peer-Reviewed Journal)
15. Evaluation of Traditional Turkish Beverage Awareness: The Example of Çanakkale
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, vol.10, no.3, pp.2441-2454, 2022 (Peer-Reviewed Journal)
16. Temas Hipotezi Kapsamında Spa Çalışanlarının Kültürlerarası Yeterliliklerinin İncelenmesi
TURKISH ONLINE JOURNAL OF DESIGN, ART AND COMMUNICATION (TOJDAC)
, vol.12, no.4, pp.968-981, 2022 (Peer-Reviewed Journal)
17. Sağlık Turizmi Yetki Belgesine Sahip Aracı Kuruluşların Sundukları Hizmetlerin İncelenmesi
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, vol.5, no.1, pp.55-65, 2022 (Peer-Reviewed Journal)
23. Uçak Kaygılarının Turistik Seyahatlere Etkisine Yönelik Bir Araştırma
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, vol.9, no.1, pp.553-572, 2021 (Peer-Reviewed Journal)
24. Lisans Düzeyinde Turizm Eğitimi Alan Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Koronavirüs Algılarını Metafor Yolu İle Tespit Etmeye Yönelik Bir Araştırma
JOURNAL OF AWARENESS
, vol.5, no.4, pp.617-630, 2020 (Peer-Reviewed Journal)
25. Lisans Düzeyinde Turizm Eğitimi Alan Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Koronavirüs Algılarını Metafor Yolu İle Tespit Etmeye Yönelik Bir Araştırma
Journal of Awareness
, vol.5, no.4, pp.617-630, 2020 (Peer-Reviewed Journal)
26. Turizm Öğrencilerinin Kültürlerarası Duyarlılık Düzeylerinin Tespitine Yönelik Karşılaştırmalı Bir Araştırma
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
, vol.4, no.3, pp.1958-1970, 2020 (Peer-Reviewed Journal)
27. Ayrımcılık Konulu Lisansüstü Tezlerin Bibliyometrisi: Turizm Perspektifinden Bir Değerlendirme
Tübav Bilim Dergisi
, vol.13, no.1, pp.111-125, 2020 (Peer-Reviewed Journal)
28. Endüstriyel Miras Turizmi Üzerine Zonguldak İli Özelinde Bir Değerlendirme
Journal of Global Tourism and Technology Researches
, vol.1, no.1, pp.35-49, 2020 (Peer-Reviewed Journal)
29. Yer Bağlılığı, Turizmin Algılanan Etkileri ve Turizmin Gelişimine Destek Olma Tutumu Arasındaki İlişki: Mordoğan Örneği
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dergisi
, vol.23, no.2, pp.237-255, 2020 (Peer-Reviewed Journal)
30. The Role of Local Festivals from The Brochure Layout Perspectives in Creating a Destination Image: A Content Analysis Research
Journal of Yasar University
, vol.15, no.57, pp.24-37, 2020 (Peer-Reviewed Journal)
31. Festivallerin Algılanan Etkileri, Festival Memnuniyeti ve Festival Gelişim Desteği Arasındaki İlişkilerin İncelenmesi: Kösedere Üzüm Festivali Örneği
Social Sciences Studies Journal
, vol.6, no.54, pp.76-84, 2020 (Peer-Reviewed Journal)
32. Dünya Basınında Türkiye Turizmi İle İlgili Yer Alan Haberlerin Değerlendirilmesi
Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi
, vol.7, no.20, pp.72-84, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
33. Restoran Atmosferi Oluşturma Sürecinde Yöneticilerin Dikkat Ettikleri Unsurlar: Bursa Örneği
JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES
, vol.7, no.3, pp.1640-1655, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
34. İşkoliklik ve Bireysel Mutluluk Arasındaki İlişkinin Turizm Akademisyenleri Açısından İncelenmesi
Manas Journal of Social Studies
, vol.8, no.4, pp.3500-3515, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
35. Restoran Atmosferi Oluşturma Sürecinde Yöneticilerin Dikkat Ettikleri Unsurlar: Bursa Örneği
JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES
, vol.7, no.3, pp.1640-1655, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
37. A Conceptual Assessment on the Importance of Employee Happiness in Tourism Enterprises
OPUS Uluslararası Toplum Araştırmaları Dergisi
, vol.13, no.19, pp.2345-2364, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
40. Turizm Şûraları Protokol Konuşmalarının Kalkınma Planları Kapsamında Değerlendirilmesi
OPUS Uluslararası Toplum Araştırmaları Dergisi
, vol.11, no.18, pp.2309-2336, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
41. Kültürel Miras Konulu Lisansüstü Tezlerin Bibliyometrik Analizi
Avrasya Bilimler Akademisi Avrasya Eğitim ve Literatür Dergisi
, pp.7-19, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
42. Coğrafi İşaretli Yiyeceklerin Tanıtım Unsuru Olarak Yöresel Yemekler Kapsamında Değerlendirilmesi
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, vol.7, no.1, pp.358-374, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
44. Yöresel Festivallerin Yerel Halk Üzerindeki Etkileri: Alaçatı Ot Festivali Örneği
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, pp.153-170, 2018 (Peer-Reviewed Journal)
45. IMPACTS OF REGIONAL FESTIVALS ON LOCAL PEOPLE: EXAMPLE OF THE ALACATI HERB FESTIVAL
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, no.Özel Sayı, pp.153-169, 2018 (Peer-Reviewed Journal)
46. Konaklama Sektöründe Hijyen Kaynaklı Müşteri Sağlık Riski Algısı: Bursa ve Diyarbakır’daki Tesislere Yönelik Kıyaslama
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi
, vol.15, no.1, pp.23-37, 2018 (Peer-Reviewed Journal)
48. Sınavlı ve Sınavsız Geçiş ile Meslek Yüksekokullarına Yerleşen Öğrencilerin Başarı Durumlarının İncelenmesi
Journal of Current Researches on Social Sciences
, vol.7, no.3, pp.115-124, 2017 (Peer-Reviewed Journal)
49. Oyuna Dayalı Reklamın (Advergame) Turizm Sektöründe Uygulanabilirliği Üzerine Bir Değerlendirme
Journal of Tourism Theory and Research
, vol.2, no.2, pp.107-125, 2016 (Peer-Reviewed Journal)
50. Cross Cultural Tourist Attitudes: A Search Within The Scope of Integrated Threat Theory
İnsan ve Toplum Bilimleri Araştırmaları Dergisi
, vol.5, no.8, pp.2541-2563, 2016 (Peer-Reviewed Journal)
51. Akademik Yöneticilerin Yönetsel Yetkinlik Düzeylerinin Araştırılması: Balıkesir ve Bursa’da Ampirik Bir Çalışma
Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, vol.19, no.35, pp.283-301, 2016 (Peer-Reviewed Journal)
52. Yöresel Yemeklerin Broşürlerde Tanıtım Unsuru Olarak Kullanılmasının Analizine Yönelik Bir Araştırma
Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi
, vol.9, no.42, pp.1999-2006, 2016 (Peer-Reviewed Journal)
53. Etkinliklere Yönelik Ziyaretçi Algıları: Ayder Kardan Adam Şenliği Örneği
Eurasian Academy of Sciences Journal
, vol.5, pp.84-99, 2015 (Peer-Reviewed Journal)
54. Konaklama İşletmeleri Yöneticilerinin Mesleki Turizm Eğitimi Almış Çalışanlara Yönelik Değerlendirmeleri
Uluslararası Hakemli Beşeri ve Akademik Bilimler Dergisi
, vol.4, no.13, pp.43-58, 2015 (Peer-Reviewed Journal)
55. Öğrencilerin Yerel Halka Bakış Açıları İle Yöre Hakkındaki Tutumlarının Değerlendirilmesi: Harmancık Meslek Yüksekokulu Örneği
Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, vol.21, pp.73-83, 2015 (Peer-Reviewed Journal)
56. Tatilin Aile İçi Davranışlar Üzerindeki Etkisinin Demografik Değişkenler Açısından İncelenmesi: Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Bir Araştırma
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi
, vol.12, no.2, pp.42-56, 2015 (Peer-Reviewed Journal)
57. 9. Uluslararası Kongre: Turizm İşletmeciliğinde Yeni Perspektifler (TOURMAN 2014)
Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi
, vol.26, no.1, pp.171-173, 2015 (Peer-Reviewed Journal)
58. Perspective of Employees About Whistleblowing As An Etic Value
Türk İslam Dünyası Sosyal Araştırmalar Dergisi
, vol.2, no.2, pp.350-364, 2015 (Peer-Reviewed Journal)
59. Yerel Halkın Üniversiteye Bakış Açısı: Harmancık Meslek Yüksekokulu Örneği
Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi
, vol.47, pp.126-140, 2015 (Peer-Reviewed Journal)
60. Bursa’nın Somut Kültürel Varlıklarına Yönelik Öğrencilerin Algıları: Harmancık MYO Örneği
Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Elektronik Dergisi
, vol.6, no.12, pp.62-86, 2015 (Peer-Reviewed Journal)
61. Measurement of Brand Value at The Facility Level in Accommodation Sector and an Application
Science Journal of Business and Management
, vol.3, no.1, pp.1-10, 2015 (Peer-Reviewed Journal)
62. Parmakların Okuduğu Menü: Braille Alfabesi İle Bir Model Önerisi
Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dergisi
, vol.2, pp.20-32, 2014 (Peer-Reviewed Journal)
63. Öğrencilerin Pazarlama Mesleğini Seçme Nedenlerinin İncelenmesi: Harmancık Meslek Yüksekokulu Örneği
Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, vol.6, no.3, pp.37-51, 2013 (Peer-Reviewed Journal)
Papers Presented at Peer-Reviewed Scientific Conferences
61
2. Atık Gıdaların Değerlendirilmesine Yönelik Bir Araştırma: Özel Belgeli Tesisler Örneği
6th Internatıonal West Asia Congress Of Tourism Research, Georgia, 16 June 2022, (Full Text)
6. Turizmde İstihdam İle İlgili İncelenen Sorunların Değerlendirilmesi
MTCON, 2 - 04 September 2020, (Full Text)
8. Otel İşletmelerinde Kullanılan Motivasyon Araçlarının İş Tatmini ve İşten Ayrılma Niyeti Üzerindeki Etkisi Çanakkale Örneği
20. Ulusal Turizm Kongresi, Eskişehir, Turkey, 16 - 19 October 2019, pp.775-782, (Full Text)
9. Otel İşletmelerinde Kullanılan Motivasyon Araçlarının İş Tatmini ve İşten Ayrılma Niyetleri Üzerinde Etkisi: Çanakkale Örneği
20. Ulusal Turizm Kongresi, Eskişehir, Turkey, 16 - 19 October 2019, pp.775-782, (Full Text)
10. Otel İşletmelerinde Kullanılan Motivasyon Araçlarının İş Tatmini ve İşten Ayrılma Niyeti Üzerindeki Etkisi Çanakkale Örneği
20. Ulusal Turizm Kongresi, Eskişehir, Turkey, 16 - 19 October 2019, pp.775-782, (Full Text)
11. Otel İşletmelerinde Kullanılan Motivasyon Araçlarının İş Tatmini ve İşten Ayrılma Niyeti Üzerindeki Etkisi Çanakkale Örneği
20. Ulusal Turizm Kongresi, Eskişehir, Turkey, 16 - 19 October 2019, pp.1-10, (Full Text)
12. Kültürel Miras Konulu Lisansüstü Tezlerin Bibliyometrik Analizi
3. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, Marmaris, 25 - 27 April 2019, (Summary Text)
16. YÖRESEL YEMEKLERİN YİYECEK-İÇECEK İŞLETMELERİNİN MENÜLERİNDE YER ALMA DÜZEYLERİNİN BELİRLENMESİ: BOZCAADA ÖRNEĞİ
II. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Turkey, 27 - 30 October 2018, (Full Text)
17. Festivaller İle İlgili Yayınlanan Lisansüstü Tezlerin Bibliyometrik Analizi
IWACT18 / Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Turkey, 27 - 30 October 2018, (Full Text)
18. Yöresel Yemeklerin Yiyecek-İçecek İşletmelerinin Menülerinde Yer Alma Düzeylerinin Belirlenmesi: Bozcaada Örneği
IWACT18 / Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Turkey, 27 - 30 September 2018, (Full Text)
19. Nekrofobi ve Türk Mutfağı İlişkisi Üzerine Bir Değerlendirme
Uluslararası Gastronomi Araştırmaları Kongresi-2018, Kocaeli, Turkey, 20 - 22 September 2018, (Full Text)
23. Kültürel Miras Kaynağı Olarak Bozcaada’xxnın Somut ve Soyut Kültürel Varlıkları Üzerine Kavramsal Bir Değerlendirme
Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, İskenderun, Turkey, 20 - 21 April 2018, (Full Text)
26. Kültürel Miras Kaynağı Olarak Bozcaada’nın Somut ve Soyut Kültürel Varlıkları Üzerine Kavramsal Bir Değerlendirme
VII. Ulusal III. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu ”Turizmde Teknoloji ve İnovasyon”, İskenderun, Turkey, 20 - 21 April 2018, (Full Text)
27. Yöresel Festivallerin Yerel Halk Üzerindeki Etkileri: Alaçatı Ot Festivali Örneği
IWACT18 / Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Turkey, 12 - 14 April 2018, (Summary Text)
28. Çanakkale Arkeoloji Müzesi’ni Ziyaret Eden Yerli Turistlerin Hizmet Kalitesi Algılarının Belirlenmesi
Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, Muğla, Turkey, 5 - 08 October 2017, pp.195, (Summary Text)
29. Sınavlı ve Sınavsız Geçiş ile Meslek Yüksekokullarına Yerleşen Öğrencilerin Başarı Durumlarının İncelenmesi
VII. Uluslararası Eğitimde Araştırmalar Kongresi, Çanakkale, Turkey, 27 - 29 April 2017, pp.109, (Summary Text)
30. Meslek Yüksekokulları Turizm Programlarında Eğitim Kalitesi: Mevcut Durum, Sorunlar ve Çözüm Önerileri
VII. Uluslararası Eğitimde Araştırmalar Kongresi, Çanakkale, Turkey, 27 - 29 April 2017, pp.209-213, (Full Text)
31. Turizm Rehberliğinde İlk Yardım Eğitiminin Gerekliliğinin Kavramsal Olarak İncelenmesi
Uluslararası Sosyal Araştırmalar Kongresi, İstanbul, Turkey, 20 - 22 April 2017, vol.2, pp.516-520, (Full Text)
32. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Dergisi’nde (EJOVOC) Yayınlanan Makalelerin Bibliyometrik Analizi
Uluslararası Sosyal Araştırmalar Kongresi, İstanbul, Turkey, 20 - 22 April 2017, vol.2, pp.521-528, (Full Text)
33. An Assessment of Game Based Advertisements Advergame Applicability for Tourism Sector
2nd International Conference on Tourism: Theory, Current Issues and Research, İstanbul, Turkey, 4 - 06 November 2016, (Summary Text)
34. Yerel Halkın Üniversite Öğrencilerine ve Öğrencilerin Yerel Halka Yönelik Tutumlarının Belirlenmesi: Harmancık Örneği
14. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi, Gostivar, Macedonia, 22 - 23 August 2016, (Full Text)
35. Tanıtım Unsuru Olarak El Sanatlarının Broşürlerde Kullanılabilirliğinin Analizi
1st International Scientific Researhes Humanity and Social Sciences Conference - IBAD, Madrid, Spain, 19 - 22 May 2016, (Full Text)
36. Dışarıda Yemek Yeme Alışkanlığında Etkili Faktörlerin Belirlenmesinde Alternatif Bir Yöntem Olarak Planlanmış Davranış Teorisi
1. Bölgesel Turizm Kongresi, İzmir, Turkey, 24 - 27 March 2016, (Full Text)
37. Hızlı Rahat (Fast-Casual) Restoranların Swot Analizi İle Değerlendirilmesine Yönelik Bir Araştırma
Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, İzmir, Turkey, 10 - 12 December 2015, (Summary Text)
38. Gastronomi Mirası Temsilcisi Olarak Historanlar: Cumalıkızık Yöresi Üzerine Kavramsal Bir Analiz
Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, İzmir, Turkey, 10 - 12 December 2015, (Summary Text)
39. Viral Pazarlamada Bir Tüketici Rolü Olarak ”Fikir Liderliği”: Turizm Sektörü Araştırması
16. Ulusal Turizm Kongresi, Çanakkale, Turkey, 12 - 15 November 2015, (Full Text)
40. Meslek Seçiminde Etkili Faktörlerin Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma: Gümüşhacıköy Hasan Duman Meslek Yüksekokulu Örneği
II. Yükseköğretim Stratejileri ve Kurumsal İşbirliği Sempozyumu (YÖSKİS 2015)., Mersin, Turkey, 22 - 24 October 2015, (Full Text)
45. Etkinliklere Yönelik Ziyaretçi Algıları: Ayder Kardan Adam Şenlikleri Örneği
Doğu Karadeniz Bölgesi Sürdürülebilir Turizm Kongresi, Gümüşhane, Turkey, 14 - 16 May 2015, (Full Text)
46. Öğrencilerin Finans Sektörü Çalışma Koşullarını ve Kariyer Olanaklarını Değerlendirmesi Üzerine Bir Araştırma
Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu UMYOS2015, Yalova, Turkey, 21 - 23 May 2015, (Full Text)
48. Parmakların Okuduğu Menü: Braille Alfabesi ile Bir Model Önerisi
15. Ulusal Turizm Kongresi, Ankara, Turkey, 13 - 16 November 2014, (Full Text)
49. Meslek Yüksekokullarında Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Eğitime Bakış Açıları ve Turizm Eğitiminden Beklentileri
15. Ulusal Turizm Kongresi, Ankara, Turkey, 13 - 16 November 2014, (Full Text)
50. Turizmde Uygulanabilecek Yeni Bir Kavram Olarak Crowdsourcing (Kitlesel Kaynak Kullanımı): SWOT Analizi Tekniğiyle Bir Değerlendirme
3. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Kuşadası, Turkey, 3 - 06 April 2014, (Full Text)
51. Ahlaki Olmayan Davranışların Duyurulmasına (Whistleblowing) İlişkin Konaklama İşletmeleri Çalışanlarının Bakış Açıları: Bursa Örneği
3. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Kuşadası, Turkey, 3 - 06 April 2014, (Full Text)
52. Bir Kayırmacılık (Nepotizm) Çeşidi Olarak Kronizme İlişkin Çalışanların Bakış Açıları
9. Uluslararası Kongre: “Turizm İşletmeciliğinde Yeni Perspektifler”, TOURMAN 2014, Burhaniye, 25 - 27 September 2014, (Full Text)
53. Türofed Üyesi Derneklerin İnternet Sitelerinde Tanıtım Faaliyetlerine Yer Verme Durumunun İçerik Analizi Yöntemiyle Değerlendirilmesi
9. Uluslararası Kongre: “Turizm İşletmeciliğinde Yeni Perspektifler”, TOURMAN 2014, Burhaniye, 25 - 27 September 2014, (Full Text)
54. Konaklama İşletmelerinde Yeşil İnovasyon Uygulamaları: Bursa Örneği
14. Ulusal Turizm Kongresi, Kayseri, Turkey, 7 - 09 December 2013, (Full Text)
55. Turistik Çekicilik Unsurları İçinde Yiyecek İçecek İşletmelerinin Yeri: Sultanahmet Örneği
Uluslararası İSTYAM 2013 Sempozyumu, İstanbul, Turkey, 1 - 05 October 2013, (Full Text)
56. Öğrenci Bakış Açısıyla İstanbul Tarihi Yarımada İmajının Belirlenmesine Yönelik Ampirik Bir Çalışma: Harmancık MYO Örneği
Uluslararası İSTYAM 2013 Sempozyumu, İstanbul, Turkey, 1 - 05 October 2013, (Full Text)
58. Kalkınma Ajanslarının Turizm Eğitimi Faaliyetlerini Desteklemesi Üzerine Bir Değerlendirme Çıkarımlar ve Çözüm Yolları
Kültür ve Turizm Bakanlığı Turizm Eğitimi Konferans / Workshop, Ankara, Turkey, 17 - 19 October 2012, (Full Text)
59. TORQUE Modelinin Şehir Otellerinde Uygulanabilirliği: İzmir Örneği
VI. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Antalya, Turkey, 12 - 15 April 2012, (Summary Text)
60. Yeni Bir İlişkisel Pazarlama Yaklaşımı Olarak Torque Modeli: İzmir Şehir Merkezindeki Oteller Üzerinde Bir Araştırma
12. Ulusal Turizm Kongresi, Düzce, Turkey, 30 November - 04 December 2011, (Full Text)
61. Destinasyon Pazarlamasında Yerel Yönetimlerin Gastronomik Öğeleri Kullanma Eğilimlerinin Ölçülmesine Yönelik Bir Araştırma
V. Ulusal Gastronomi Sempozyumu, Turkey, 15 June 2011, (Full Text)
Books
29
1. Cross-Cultural Encounters in Tourism
Gece Kitaplığı, 2022
3. A Conceptual Evaluation of Industrial Heritage Tourism in Turkey
in: Current Research in Social, Human and Administrative Sciences, Durukan Erdil, Toptaş Aytaç, Katı Yahya, Editor, Gece Kitaplığı, pp.21-36, 2022
4. An Evaluation of Gastronomy Museums and Çanakkale Adatepe Olive Oil Museum
in: International Research in Human and Administrative Sciences IV, Kısa Mustafa, Editor, Eğitim Yayınevi, pp.21-42, 2022
5. Destinasyon Yönetimi
in: Her Yönüyle Turizmde Destinasyon Yönetimi, İlban, M. Oğuzhan, Editor, Detay Yayıncılık, pp.29-43, 2021
6. Turist Rehberliği Meslek Odalarının COVID-19 Pandemi Dönemindeki Faaliyetlerinin İncelenmesi – Instagram Örneği
in: Daha İyi Bir Dünya İçin Turizm, Çobanoğlu Cihan, Günlü Küçükaltan Ebru, Tuna Muharrem, Başoda Alaattin, Doğan Seden, Editor, University of South Florida M3 Center Publishing, pp.111-127, 2021
7. Yiyecek ve İçecek servisinin Denetimi
in: Yiyecek ve İçecek Servisi Klasik ve Modern Yaklaşım, Serkan Şengül, Editor, Detay Yayıncılık, pp.289-306, 2020
8. DINESERV (Hizmet Kalitesi Ölçüm Modeli)
in: Hizmet Kalitesi El Kitabı: Ölçekler ve Modeller Üzerine Çalışmalar, Murat Aksu, Oğuz Diker, Erdem Temeloğlu, Özge Güdü Demirbulat, Editor, Detay Yayıncılık, pp.341-351, 2020
9. Türkiye’de Sosyo-Kültürel Boyutlarıyla Turizm
in: Türkiye’nin Toplumsal Yapısı Üzerine Yazılar, Şeniz Anbarlı Bozatay, Editor, Detay Yayıncılık, pp.270-282, 2020
10. Yiyecek ve İçecek Servisinin Denetimi
in: Yiyecek ve İçecek Servisi Klasik ve Modern Yaklaşım, Serkan Şengül, Editor, Detay Yayıncılık, pp.289-306, 2020
11. Amerikan Mutfağı
in: Dünya Mutfak Kültürleri, Şahin Perçin, Nilüfer, Editor, Beta Basım Yayım Dağıtım, Ankara, pp.11-20, 2020
12. Uluslararası Otel İşletmelerinde Stratejik Yönetim
in: Uluslararası Otel İşletmeleri ve Yönetimi, Özdoğan Osman N., Editor, Detay Yayıncılık, pp.69-87, 2020
13. Turizm Pazarlamasında Teçhizat (Equipment)
in: Değişen Pazar Dinamikleri Işığında Turizm Pazarlaması 9P-9C-9E, Dr. Öğr. Üyesi Şehnaz Demirkol, Editor, Değişim Yayınları, pp.557-567, 2020
14. Özel Günlerde Gastronomik Öğeler
in: Gastronomi Olgusuna Sosyolojik Bakış, Cevdet Avcıkurt, Mehmet Sarıoğlan, Editor, Detay Yayıncılık, pp.107-118, 2019
15. İlişkisel Pazarlama Stratejisi Olarak TORQUE Modelinin Otel İşletmelerinde Uygulanabilirliği
in: Academic Researches in Social Sciences and Humanities, Dalkılıç, Mehmet, Editor, Gece Akademi, pp.33-44, 2019
16. Menü Analizi
in: Menü Yönetimi, Pınar Temizkan, Duran Cankül, Editor, Detay Yayıncılık, pp.117-128, 2019
17. Evaluation of Tourism Promotion Posters in Turkey in terms of Travel Motivations
in: Theory and Practice in Social Sciences, Viliyan KRYSTEV, Recep EFE, Emin ATASOY, Editor, St. Kliment Ohridski University Press, pp.600-610, 2019
18. Restoranlarda Yeni Uygulamalar
in: Gastronomide Güncel Konular, , Editor, Billur Yayınevi, Konya, pp.253-264, 2018
19. Turist Rehberleri Birliği’nin (TUREB) 2017 Yılı Denetim Raporlarının İncelenmesi
in: Turist Rehberliği Üzerine Güncel Araştırmalar, Necdet HACIOĞLU, Cevdet AVCIKURT, Arzu KILIÇ, Hasret ULUSOY YILDIRIM, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.657-665, 2018
22. Kültürel Miras Olarak Gastronomi
in: Bir İletişim Biçimi Olarak Gastronomi, Yılmaz, Hakan, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.1-18, 2016
23. Ücretlendirme
in: Turizm İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi ve Uygulamaları, ŞahinPerçin, Nilüfer, Güzel, Berrin, Aydın Tükeltürk, Şule, Editor, Beta, İstanbul, pp.331-356, 2016
24. Sosyal Medya ve Gastronomi
in: Bir İletişim Biçimi Olarak Gastronomi, Yılmaz, Hakan, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.61-80, 2016
25. Menü Mühendisliği
in: Menü Yönetimi, Hakan Yılmaz, Alev Dündar Arıkan, Editor, Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları., 2016
26. Menü Kavramı, Tarihi ve Önemi
in: Menü Yönetimi, Hakan Yılmaz, Alev Dündar Arıkan, Editor, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Yayınları, 2016
27. Yiyecek-İçecek Maliyet Kontrol Yöntemleri
in: Turizm İşletmelerinde Yiyecek İçecek Yönetimi, Murat Doğdubay, Editor, Grafiker Yayınları, 2015
28. Tüketici Tercih ve Davranışları
in: Turizm Pazarlaması, Mesut Bozkurt, Bayram Şahin, Editor, Paradigma Akademi, 2015
29. Menü Mühendisliği
Detay Yayıncılık, 2014