Yayınlar & Eserler

Makaleler 18
Tümü (18)
SCI-E, SSCI, AHCI (7)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (7)
Scopus (7)
TRDizin (6)
Diğer Yayınlar (5)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 45

1. ÇİÇEK BALLARINDA UÇUCU BİLEŞENLER VE GAZ KROMATOGRAFİSİ İLE BELİRLENME TEKNİKLERi

IV. INTERNATIONAL ORDU SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Ordu, Türkiye, 14 - 16 Şubat 2025, ss.100, (Özet Bildiri)

2. MUSKAT CEVİZİNİN (M. FRAGRANS HOUTT) GIDA ENDÜSTRİSİNDE KATKI MADDESİ OLARAK KULLANIM OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI

7. Uluslararası Akdeniz Bilimsel Araştırmalar Kongresi, Valencia, İspanya, 9 - 11 Ocak 2025, ss.104-105, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

3. Kestane balı ve apiterapi

1st International Congress of Apitherapy (ICBP 2023), Düzce, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2023, ss.65, (Özet Bildiri)

4. Kestane ballarının mineral madde profili

1. Ulusal Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Kongresi (NAFoST 2023), İzmir, Türkiye, 28 - 29 Eylül 2023, ss.68, (Özet Bildiri)

5. The effect of washing with antimicrobial solutions on C. diffcile Enterobacterales and TAMB load in spinach

10th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Zagreb, Hırvatistan, 30 Kasım - 02 Aralık 2022, ss.188, (Özet Bildiri)

6. KAZDAĞI SARIKIZ (SİDERİTİS TROJANA BORNM.) BİTKİSİNDEN SOĞUK ÇAY ÜRETİMİ

TÜRKİYE 13. GIDA KONGRTESİ, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, ss.390, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

7. Kestane Balı Bileşimi ve Fonksiyonel Özellikleri

Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, ss.128, (Özet Bildiri)

8. Kazdağı Sarıkız (Sideritis trojana Bornm.) Bitkisinden Soğuk Çay Üretimi

Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Çanakkale, Türkiye, 21 Ekim 2020, ss.390, (Özet Bildiri)

9. Balın Kalite Özellikleri

Kazdağları Ballarının Kalite Özellikleri, Çanakkale, Türkiye, 13 Kasım 2019, (Yayınlanmadı) Creative Commons License

10. Bee and Bee Products/Arı ve Arı Ürünleri

International Congress on Agriculture and Forestry Research (AGRIFOR), Marmaris/Muğla, Türkiye, 8 - 10 Nisan 2019, ss.6, (Özet Bildiri)

11. Kazdağları Bölgesi Salgı Ballarının Botanik Orijin ve Kalite Parametrelerinin Belirlenmesi

6. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Ekim 2018, (Özet Bildiri)

12. Kestane Balının Antimikrobiyal Aktivitesi

6. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Ekim 2018, ss.572-573, (Özet Bildiri)

13. Determination of Botanical Origin and Quality Parameters of the Ida Mountains Region Honeydew Honey

6. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Ekim 2018, ss.664, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

14. Determination of Subclinical Mastitis Microbiota and Their Antibiotic Resistance in Bovine Raw Milk

1st international Food and Medicine Congress, Ankara, Türkiye, 24 - 27 Mayıs 2018, ss.108, (Özet Bildiri)

15. Balın Antimikrobiyal Özelliği

2nd International Conference on Agriculture, Forest, Food, Veterinary Sciences and Technologies "ICAFOF-2018 ", İzmir, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, ss.233, (Özet Bildiri)

16. Sarıkızçayı’nın (Sideritis trojana Bornm.) Kültüre Alınmasının Önemi

II. Çanakkale Tarım Sempozyumu, Çanakkale, Türkiye, 14 - 15 Aralık 2017, ss.215, (Özet Bildiri)

17. Balda Botanik Orijin Tespiti

10. Gıda Mühendisliği Kongresi, Aantalya, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2017, ss.213, (Özet Bildiri)

18. Ülkemizde Bal Üretimi ve Yasal Düzenlemeler

10.Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2017, ss.200, (Tam Metin Bildiri)

19. Determination of Bisphenol A (BPA), Bisphenol A Diglycidyl Ether (BADGE) and its Derivates in Different Canned Foods

VII International Agriculture Symposium "AGROSYM 2017", Saraybosna, Bosna-Hersek, 5 - 08 Ekim 2017, ss.595, (Özet Bildiri)

20. Bal Toksini: Grayanotoksin

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.275, (Tam Metin Bildiri)

21. Biyosensörler

9. Gıda Mühendisliği Kongresi, İzmir, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2015, ss.167, (Özet Bildiri)

22. Yörelere Göre Farklılık Gösteren Geleneksel Cevizli Sucuk Benzeri Ürünler

İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)

23. Traditional walnuts on a string dipped in starch grape molasses and similar products

2nd Agriculture and Food Congress, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)

24. Hazard Analysis and Crtical Control Points System Optimization in Tahini Helva Production

ICFST 50TH CELEBRATION CONFERENCE: THE FUTURE OF FOOD INNOVATION, 17 - 19 Şubat 2015, ss.92, (Özet Bildiri)

25. Mikotoksin Detoksifikasyon Yöntemleri

1. Ulusal Mikoloji Günleri, Erzurum, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2014, ss.74, (Özet Bildiri)

27. Gıda İşleme Tekniklerinin Mikotoksinler Üzerine Etkileri

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.245, (Özet Bildiri)

28. Mikotoksinlerin Belirlenmesinde Kullanılan Analiz Yöntemleri

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.244, (Özet Bildiri)

29. A research on quality improvement of Sübye

International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, NAFI Congress, 26 - 29 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)

30. Kütahya İlinde Üretilen Sucukların Bazı Kalite Karakteristiklerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma

1. Et Ürünleri "Sucuk" Çalıştayı, Kuşadası/Aydın, Türkiye, 2 - 03 Aralık 2010, ss.18, (Özet Bildiri)

31. Kütahya iline özgü geleneksel bir tatlı Paşa helvası

1st International Symposium On ”Traditional Foods From Adriatic To Caucasus”, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, (Özet Bildiri)

32. The effects of using different food additives on oil separation of tahin helva

1st International Symposium On ”Traditional Foods From Adriatic To Caucasus", Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.842, (Özet Bildiri)

34. .Implementation of Hazard Analysis at Critical Control Points- The HACCP System-to Tahin Helva

2nd Workshop Microbial Risk Management In Food Processes, Danimarka, 1 - 04 Kasım 2008, cilt.1, sa.1, ss.1-2, (Tam Metin Bildiri)

35. Risk assessment and risk management in food industry

2nd SAFOODNET Project (FP6022808) Workshop: Microbial risk management in food processes, Lyngby, Danimarka, 13 - 15 Ekim 2008, ss.65, (Özet Bildiri)

36. Bilgisayar Vizyonu Ve Gıda Endüstrisinde Kullanımı

5. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2007, cilt.1, ss.581-583, (Özet Bildiri)

37. Çanakkale İlinde Satılan Tahin Helvalarının Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri

Gıda Mühendisliği 5. Kongresi, Ankara, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2007, ss.273, (Özet Bildiri)

38. Gıda Endüstrisinde Risk Analizi ve Yönetimi

5. Gıda Mühendisliği Kongresi., Ankara, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2007, cilt.1, sa.1, ss.293, (Tam Metin Bildiri)

39. Geleneksel Bayramiç Tahin Helvası

Bayramiç Sempozyumu 2007, Çanakkale, Türkiye, 3 - 05 Ağustos 2007, (Özet Bildiri)

40. Determination of kinetics and psychophysical modeling for sensory shelf life prediction of sausage

1st International Food and Nutrition Congress, İstanbul, Türkiye, 15 - 18 Haziran 2005, ss.210, (Özet Bildiri)

41. Emülsifiye Tipi Bir Et Ürününde Raf Ömrü Belirlenmesi ve Matematiksel Modellenmesi

Proje Yarismasi ve Sergisi 2003, İzmir, Türkiye, 10 - 21 Kasım 2003, ss.15, (Özet Bildiri)

42. Brainstorming Technique and its Role in The Total Quality Management

44th Annual European Organization for Quality (EOQ) Congress, Budapest, Macaristan, 12 - 16 Haziran 2000, ss.203-209, (Tam Metin Bildiri)

43. Determination of rheological properties of boza by using physical and sensory analysis

4th International Conference on Agro and Food Physics, İstanbul, Türkiye, 16 - 20 Mayıs 2000, ss.44, (Özet Bildiri)

44. Gida Endüstrisinde Kullanilan Karboksimetil Selülozun Diğer Gam Çeşitleri Yanında Kantitatif Tayin Metodu Üzerine Bir Çalışma

Gida Muhendisligi-III-Ulusal Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 22 - 23 Eylül 1997, ss.464-470, (Tam Metin Bildiri)

45. A Study on quantitative determination of carboxymethyl cellulose in the presence of other gums in Foods

9th International Conference and Industrial Exhibition on Gums and Stabilisers for the Food Industry, Wrexham, İngiltere, 7 - 11 Temmuz 1997, ss.71-72, (Özet Bildiri)
Kitaplar 8

1. Bitkisel Kaynakl ı Proteinler

Geleceğin Gıdaları: Yeni ve Sürdürülebilir Yaklaşımlar ve Teknolojiler, Prof. Dr. Yeşim ELMACI, Editör, Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, ss.1-8, 2025 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2. Gamlar

Gıda Katkı Maddeleri, Tomris ALTUĞ, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti, İzmir, ss.77-103, 2009

3. Emülgatörler

Gıda Katkı Maddeleri, Tomris ALTUĞ, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti, İzmir, ss.53-75, 2009

4. Gamlar

Gıda Katkı Maddeleri, Tomris ALTUĞ, Editör, Meta Basım, İzmir, ss.77-103, 2006

5. Emülgatörler

Gıda Katkı Maddeleri, Tomris ALTUĞ, Editör, Meta Basım, İzmir, ss.53-75, 2006

7. Gamlar

Gıda Katkı maddeleri, Tomris ALTUĞ, Editör, Meta Basım, İzmir, ss.79-105, 2001

8. Emülgatörler

Gıda Katkı Maddeleri, Tomris ALTUĞ, Editör, Meta Basım, İzmir, ss.55-77, 2001
Metrikler

Yayın

84

Yayın (WoS)

7

Yayın (Scopus)

7

Atıf (WoS)

133

H-İndeks (WoS)

4

Atıf (Scopus)

150

H-İndeks (Scopus)

4

Atıf (Scholar)

1

H-İndeks (Scholar)

1

Atıf (TrDizin)

2

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

3

Proje

12

Tez Danışmanlığı

8

Açık Erişim

2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları