Biyografi
Hüseyin Ayvaz, 1983 yılında Artvin'de doğdu. Çukurova Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünden 2004 yılında bölüm birincisi ve fakülte üçüncüsü olarak mezun oldu. 2005-2006 yıllarında Avusturalya'da bulunan Shaftson International College'da ingilizce eğitimi gördü. 2007 yılında hem Tübitak yurtiçi yüksek lisans bursu hem de 1416 sayılı kanun çerçevesinde yurtdışında Milli Eğitim Bakanlığı adına master ve doktora bursunu kazandı. Milli Eğitim Bakanlığı bursu ile 2008 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü adına öncelikle Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Saint Thomas üniversitesinde dil kursu, akabinde de Ohio State Üniversitesi, Gıda Bilimi ve Teknolojisi bölümünde master ve doktora yaptı. 2014 yılı sonunda Türkiye'ye dönerek, 2015 yılı Mart ayında Çanakkale Onsekiz Mart üniversitesi'nde aktif olarak çalışmaya başladı. 2022-2023 yıllarında, Ohio State Üniversitesi, Gıda Bİlim ve Teknolojisi Bölümü'nde, doktora sonrası araştırmacı olarak bulundu. Halen aynı üniversitenin Gıda Mühendisliği bölümünde Doçent Doktor olarak hizmet vermektedir.
Eğitim Bilgileri
2022 - 2023
2022 - 2023Post Doktora
Ohio State University, Gıda, Ziraat ve Çevre Bilimleri , Gıda Bilimi ve Teknolojisi , Amerika Birleşik Devletleri
2010 - 2014
2010 - 2014Doktora
Ohio State University, Gıda, Ziraat Ve Biyoloji Mühendisliği, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi Bölümü, Amerika Birleşik Devletleri
2008 - 2010
2008 - 2010Yüksek Lisans
Ohio State University, Gıda, Ziraat Ve Biyoloji Mühendisliği, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi Bölümü, Amerika Birleşik Devletleri
2000 - 2004
2000 - 2004Lisans
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2014
2014Doktora
Rapid Assessment of Acrylamide and Its Precursors in Potato Tubers and and Snacks by Infrared Spectroscopy
Ohio State University, Gıda, Ziraat Ve Biyoloji Mühendisliği Fakültesi, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi Bölümü
2010
2010Yüksek Lisans
Influence of Packaging Material and Storage Conditions on the Quality Attributes of Pressure-Assisted Thermally Processed Carrots
Ohio State University, Gıda, Ziraat Ve Biyoloji Mühendisliği Fakültsi, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi Bölümü
Yabancı Diller
C1 İleri
C1 İleriİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2016
2016Thermo Scientific Nicolet IS50 FT-NIR Kullanıcı Sertifikası
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Redoks Lab
2013
2013FTIR: Techniques of Resolutions Pro training course
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Agilent Technologies
2011
2011Introductory Meat and Poultry HACCP Training Certificate
Eğitim Yönetimi ve Planlama
The Ohio State Universiy
2008
2008TOEFL Preperation Course
Yabancı Dil
University of Saint Thomas
2005
2005Intensive General English Course
Yabancı Dil
Shafston International College
2005
2005IELTS Preparation Course
Yabancı Dil
Shafston International College
Araştırma Alanları
Kimya
Analitik Kimya
Infrared Spektroskopisi
Kemometri
Spektroskopik Yöntemler
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Gıda Kimyası
Temel Bilimler
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Unvanlar / Görevler
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2015 - Devam Ediyor
2015 - Devam EdiyorAraştırma Görevlisi Dr.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2010 - 2014
2010 - 2014Araştırma Görevlisi
Ohio State University, Gıda, Ziraat Ve Biyoloji Mühendisliği , Gıda Bilimi Ve Teknolojisi Bölümü
Yönetimsel Görevler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorBölüm Başkan Yardımcısı
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorBirim Kalite Komisyonu Başkanı
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2019 - 2021
2019 - 2021Erasmus Programı Bölüm Koordinatörü
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Verdiği Dersler
Yönetilen Tezler
Devam Ediyor
Devam EdiyorYüksek Lisans
Ağaçtan Toplanmış Zeytinlerden Elde Edilen Soğuk Sıkım Zeytinyağlarında, Soğuk Sıkım Dip Yağ Tağşişinin Yakın ve Orta Kızılötesi Spektroskopisi Kullanılarak Belirlenmesi
Ayvaz H. (Danışman)
F.Özgür(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Yakın kızılötesi spektroskopisi ile çileğin (Fragaria) pestisit kalıntılarının belirlenmesi
Ayvaz H. (Danışman)
A.YAZICI(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Biga peynir tatlısının üretim biçiminin ve bazı kalite özelliklerinin belirlenmesi
Ayvaz H. (Danışman)
A.ASLAN(Öğrenci)
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
2024Machine Learning-Assisted Near- and Mid-Infrared spectroscopy for rapid discrimination of wild and farmed Mediterranean mussels (Mytilus galloprovincialis)
Ayvaz H., Temizkan R., Kaya B., Salman M., Menevseoglu A., Ayvaz Z., et al.
MICROCHEMICAL JOURNAL , cilt.196, 2024 (SCI-Expanded)
2023
2023A comprehensive study on the quality characteristics of sweet red pepper paste and the evaluation of near-infrared spectroscopy as a rapid alternative tool
Ayvaz H., Temizkan R., Menevseoglu A., Dogan M. A., Nazlim B. A., Gunay E., et al.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY , cilt.249, sa.3, ss.607-618, 2023 (SCI-Expanded)
2023
2023Infrared spectroscopy-based rapid determination of adulteration in commercial sheep's milk cheese via n-hexane and ethanolic extraction
Menevseoglu A., Gumus-Bonacina C. E., Gunes N., Ayvaz H., Dogan M. A.
International Dairy Journal , cilt.138, 2023 (SCI-Expanded)
2023
2023Anthocyanins: Metabolic Digestion, Bioavailability, Therapeutic Effects, Current Pharmaceutical/Industrial Use, and Innovation Potential
Ayvaz H., Cabaroglu T., Akyildiz A., Uysal Pala Ç., Temizkan R., Ağçam E., et al.
ANTIOXIDANTS , cilt.12, sa.1, ss.1-39, 2023 (SCI-Expanded)
2023
2023Anthocyanins from Agro-Industrial Food Waste: Geographical Approach and Methods of Recovery—A Review
Diaconeasa Z., Iuhas C. I., AYVAZ H., Mortas M., Farcaş A., Mihai M., et al.
Plants , cilt.12, sa.1, 2023 (SCI-Expanded)
2022
2022Laser-induced breakdown spectroscopy as a reliable analytical method for classifying commercial cheese samples based on their cooking/ stretching process
Sezer B., ÖZTÜRK M., AYVAZ H., Apaydin H., BOYACI İ. H.
FOOD CHEMISTRY , cilt.390, 2022 (SCI-Expanded)
2022
2022Infrared spectroscopy combined with chemometrics as a convenient method to detect adulterations in cooking/stretching process in commercial cheese
ÖZTÜRK M., Dogan M. A., Menevseoglu A., AYVAZ H.
INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL , cilt.128, 2022 (SCI-Expanded)
2022
2022Rapid discrimination of Turkish commercial hazelnut (Corylus avellana L.) varieties using Near-Infrared Spectroscopy and chemometrics
Ayvaz H., Temizkan R., Genis H. E., Mortas M., Genis D. O., DOGAN M. A., et al.
Vibrational Spectroscopy , cilt.119, ss.103353, 2022 (SCI-Expanded)
2021
2021Near- and mid-infrared determination of some quality parameters of cheese manufactured from the mixture of different milk species
AYVAZ H., Mortas M., Dogan M. A., Atan M., YILDIZ TİRYAKİ G., Karagul Yuceer Y.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE , cilt.58, sa.10, ss.3981-3992, 2021 (SCI-Expanded)
2021
2021Detection of einkorn flour adulteration in flour and bread samples using Computer-Based Image Analysis and Near-Infrared Spectroscopy
Ayvaz H., Yılmaz F., Polat H., Ayvaz Z., Barış Tuncel N. B.
FOOD CONTROL , cilt.127, 2021 (SCI-Expanded)
2020
2020Rapid detection of milk fat adulteration in yoghurts using near and mid-infrared spectroscopy
TEMİZKAN R., CAN A., Dogan M. A., Mortas M., AYVAZ H.
International Dairy Journal , cilt.110, 2020 (SCI-Expanded)
2020
2020Anthocyanins, Vibrant Color Pigments, and Their Role in Skin Cancer Prevention
Diaconeasa Z., Stirbu I., Xiao J., Leopold N., Ayvaz Z., Danciu C., et al.
BIOMEDICINES , sa.9, 2020 (SCI-Expanded)
2020
2020Determination of pesticide residual levels in strawberry (Fragaria) by near-infrared spectroscopy
Yazici A., Tiryaki G. Y., AYVAZ H.
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE , cilt.100, sa.5, ss.1980-1989, 2020 (SCI-Expanded)
2019
2019Phytochemical Characterization of Commercial Processed Blueberry, Blackberry, Blackcurrant, Cranberry, and Raspberry and Their Antioxidant Activity
Diaconeasa Z., Iuhas C. I., AYVAZ H., Rugina D., Stanila A., Dulf F., et al.
ANTIOXIDANTS , cilt.8, sa.11, 2019 (SCI-Expanded)
2019
2019Phytochemical Characterization of Five Edible Purple-Reddish Vegetables: Anthocyanins, Flavonoids, and Phenolic Acid Derivatives
Frond A. D., Iuhas C. I., Stirbu I., Leopold L., Socaci S., Andreea S., et al.
MOLECULES , cilt.24, sa.8, 2019 (SCI-Expanded)
2019
2019Multiparametric analysis of cheese using single spectrum of laser-induced breakdown spectroscopy
AYVAZ H., Sezer B., DOGAN M. A., Bilge G., ATAN M., BOYACI İ. H.
INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL , cilt.90, ss.72-78, 2019 (SCI-Expanded)
2018
2018The potential of near and mid-infrared spectroscopy for rapid quantification of oleuropein, total phenolics, total flavonoids and antioxidant activity in olive tree (Olea europaea) leaves
Can A., AYVAZ H., UYSAL PALA Ç., Condelli N., Galgano F., Tolve R.
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION , cilt.12, sa.4, ss.2747-2757, 2018 (SCI-Expanded)
2018
2018Quick vacuum drying of liquid samples prior to ATR-FTIR spectral collection improves the quantitative prediction: a case study of milk adulteration
AYVAZ H., TEMİZKAN R.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , cilt.53, sa.11, ss.2482-2489, 2018 (SCI-Expanded)
2018
2018Kinetic modeling of ascorbic acid degradation of pineapple juice subjected to combined pressure-thermal treatment
Dhakal S., Balasubramaniam V. M., Ayvaz H., Rodriguez-Saona L. E.
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING , cilt.224, ss.62-70, 2018 (SCI-Expanded)
2017
2017Melanoma Inhibition by Anthocyanins Is Associated with the Reduction of Oxidative Stress Biomarkers and Changes in Mitochondrial Membrane Potential
Diaconeasa Z., AYVAZ H., Rugina D., Leopold L., Stanila A., Socaciu C., et al.
PLANT FOODS FOR HUMAN NUTRITION , cilt.72, sa.4, ss.404-410, 2017 (SCI-Expanded)
2017
2017Quantification of soybean oil adulteration in extra virgin olive oil using portable raman spectroscopy
Tiryaki G. Y., AYVAZ H.
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION , cilt.11, sa.2, ss.523-529, 2017 (SCI-Expanded)
2016
2016Improving the screening of potato breeding lines for specific nutritional traits using portable mid-infrared spectroscopy and multivariate analysis
AYVAZ H., BOZDOĞAN A., Giusti M. M., Mortas M., Gomez R., Rodriguez-Saona L. E.
FOOD CHEMISTRY , cilt.211, ss.374-382, 2016 (SCI-Expanded)
2016
2016Monitoring multicomponent quality traits in tomato juice using portable mid-infrared (MIR) spectroscopy and multivariate analysis
AYVAZ H., Sierra-Cadavid A., Aykas D. P., Mulqueeney B., Sullivan S., Rodriguez-Saona L. E.
FOOD CONTROL , cilt.66, ss.79-86, 2016 (SCI-Expanded)
2016
2016Understanding Tomato Peelability
AYVAZ H., Santos A. M., Rodriguez-Saona L. E.
COMPREHENSIVE REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND FOOD SAFETY , cilt.15, sa.3, ss.619-632, 2016 (SCI-Expanded)
2015
2015Application of a Portable Infrared Instrument for Simultaneous Analysis of Sugars, Asparagine and Glutamine Levels in Raw Potato Tubers
AYVAZ H., Santos A. M., Moyseenko J., Kleinhenz M., Rodriguez-Saona L. E.
PLANT FOODS FOR HUMAN NUTRITION , cilt.70, sa.2, ss.215-220, 2015 (SCI-Expanded)
2015
2015Application of handheld and portable spectrometers for screening acrylamide content in commercial potato chips
Ayvaz H., Rodriguez-Saona L. E.
FOOD CHEMISTRY , cilt.174, ss.154-162, 2015 (SCI-Expanded)
2015
2015The use of infrared spectrometers to predict quality parameters of cornmeal (corn grits) and differentiate between organic and conventional practices
AYVAZ H., Plans M., Towers B. N., Auer A., Rodriguez-Saona L. E.
JOURNAL OF CEREAL SCIENCE , cilt.62, ss.22-30, 2015 (SCI-Expanded)
2015
2015Antiproliferative and Antioxidant Properties of Anthocyanin Rich Extracts from Blueberry and Blackcurrant Juice
Diaconeasa Z., Leopold L., Rugina D., AYVAZ H., Socaciu C.
INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES , cilt.16, sa.2, ss.2352-2365, 2015 (SCI-Expanded)
2015
2015Portable Infrared Spectrometer to Characterize and Differentiate Between Organic and Conventional Bovine Butter
Pujolras M. P., AYVAZ H., Shotts M., Pittman R. A., Herringshaw S., Rodriguez-Saona L. E.
JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY , cilt.92, sa.2, ss.175-184, 2015 (SCI-Expanded)
2014
2014Application of Portable and Handheld Infrared Spectrometers for Determination of Sucrose Levels in Infant Cereals
Lin C., Ayvaz H., Rodriguez-Saona L. E.
FOOD ANALYTICAL METHODS , cilt.7, sa.7, ss.1407-1414, 2014 (SCI-Expanded)
2014
2014Characterization and Quantitation of Anthocyanins and Other Phenolics in Native Andean Potatoes
Giusti M. M., Polit M. F., Ayvaz H., TAY D., MANRIQUE I.
JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY , cilt.62, sa.19, ss.4408-4416, 2014 (SCI-Expanded)
2013
2013Application of infrared microspectroscopy and chemometric analysis for screening the acrylamide content in potato chips
Ayvaz H., PLANS M., Riedl K. M., Schwartz S. J., Rodriguez-Saona L. E.
ANALYTICAL METHODS , cilt.5, sa.8, ss.2020-2027, 2013 (SCI-Expanded)
2012
2012Influence of selected packaging materials on some quality aspects of pressure-assisted thermally processed carrots during storage
AYVAZ H., Schirmer S., Parulekar ., Balasubramaniam V., Somerville J. A., Daryaei H.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , cilt.46, sa.2, ss.437-447, 2012 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2023
2023Near- and Mid-Infrared Spectroscopy Combined with Machine Learning Algorithms to Determine Minerals and Antioxidant Activity in Commercial Cheese
Ayvaz H.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , cilt.11, sa.12, ss.2435-2445, 2023 (Hakemli Dergi)
2022
2022Adulteration detection technologies used for halal/kosher food products: an overview
Mortaş M., Awad N., Ayvaz H.
Discover Food , cilt.2, sa.1, 2022 (Scopus)
2020
2020Determination of the production process and some quality properties of Biga cheese dessert
Arslan A., Yıldız Tiryaki G., Ayvaz Z., Ayvaz H.
International Journal of Agriculture Forestry and Life Sciences , cilt.4, sa.2, ss.206-214, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
2020Rapid detection of green pea adulteration in ground pistachio nuts using near and mid-infrared spectroscopy
TEMİZKAN R., DOĞAN M. A., ATAKAN O., NAZLIM B. A., AYVAZ H.
International Journal of Agriculture Forestry and Life Sciences , cilt.4, sa.1, ss.71-78, 2020 (Hakemli Dergi)
2018
2018Antiproliferative Activity of Anthocyanins Pure Extracts from Mulberries and Raspberries on HeLa and A2780 Human Cancer Cell Lines
NISTOR M., GHIMAN R., AYVAZ H., Rugina D., MADA D., Stanila A., et al.
BULLETIN OF UNIVERSITY OF AGRICULTURAL SCIENCES AND VETERINARY MEDICINE CLUJ-NAPOCA-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , cilt.75, sa.2, ss.156-162, 2018 (ESCI)
2017
2017Quality Control of Honey Using New Generation Infrared Spectrometers
AYVAZ H.
Turkish Journak of Agriculture- Food Science and Technology , cilt.5, sa.4, ss.326-334, 2017 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
2020
2020Pirinç kepeği yağı depolama stabilitesinin kemometrik yöntem ile tespit edilmesi
Tuncel N. B., Geyik Z., Ayvaz H.
Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, ss.368-374
2019
2019Detection of foreign oil adulteration in yogurt using near and mid-infrared spectroscopy
TEMİZKAN R., CAN A., DOĞAN M. A., AYVAZ H.
2. International Conference on "Agriculture, Forestry & Life Sciences", Prag, Çek Cumhuriyeti, 18 - 20 Nisan 2019, ss.74
2017
2017Application of Near and Mid-Infrared Spectroscopy to Determine Some Quality Parameters of Ezine Cheese
AYVAZ H., Doğan M. A., Atan M., YILDIZ TİRYAKİ G., YÜCEER Y.
16th International Conference, Prospects for the 3rd Millennium Agriculture, Cluj, Romanya, 28 - 30 Eylül 2017
2017
2017The Use of FT-IR and Chemometrics for Quantification of Bovine Milk Adulteration in Caprine and Ovine Milk
AYVAZ H., TEMİZKAN R.
16th International Conference, Prospects for the 3rd Millennium Agriculture, Cluj, Romanya, 28 - 30 Eylül 2017, ss.376
2017
2017The Use of Novel Portable and Handheld Infrared Spectrometers in Food Analysis
AYVAZ H.
6th International Congress on Food Technology, Atina, Yunanistan, 18 - 19 Mart 2017
2016
2016Advances in Portable Vibrational Spectroscopy Technologies for Economically Motivated Adulteration of Food Ingredients
Rodriguez Saona L. E., AYVAZ H.
International Food Technologists (IFT) Annual Meeting, Chicago, Amerika Birleşik Devletleri, 16 - 19 Temmuz 2016
2016
2016Geleneksel Midye Dolmanın “yemeye Hazır (ready-to-eat)” Ticari Bir Ürün Olarak Değerlendirilmesi
AYVAZ Z., AYVAZ H.
IV. Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı, İzmir, Türkiye, 24 Mayıs 2016
2016
2016Yeni Nesil Taşınabilir Ve Mikro Kızılötesi Spektrometrelerle Balların Botanik Orijinlerinin Ve Fizikokimyasal Karakteristiklerinin Belirlenmes
AYVAZ H., YILDIZ TİRYAKİ G., AYVAZ Z.
IV. Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı, İzmir, Türkiye, 24 Mayıs 2016
2016
2016Yeni Nesil Taşınabilir Ve Mikro Kızılötesi Spektrometrelerle Balların Botanik Orijinlerinin Ve Fizikokimyasal Karakteristiklerinin Belirlenmesi
AYVAZ H., YILDIZ TİRYAKİ G., AYVAZ Z.
IV. Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı, İzmir, Türkiye, 24 Mayıs 2016
2016
2016Yeni Nesil Taşınabilir Elde Tutulabilir Mikro Kızılötesi Cihazlar Ve Gıda Endüstrisinde Uygulamaları
Kaplan A., AYVAZ H., YILDIZ TİRYAKİ G.
Trakya Üniversiteler Birliği Yüksek Lisans Öğrenci Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 29 - 30 Nisan 2016, ss.25
2016
2016Acrylamide in foods A review and recent updates
AYVAZ H.
World Congress on Public Health and Nutrition, Madrid, İspanya, 10 - 12 Mart 2016
2015
2015Application of A Portable Infrared Spectrometer for Screening Acrylamide Content in Commercial French Fries
AYVAZ H.
IFT (Institute of Food Technologists) Annual Meeting, Chicago, Amerika Birleşik Devletleri, 11 - 14 Temmuz 2015
2015
2015Study of High Pressure and Temperature Effects on Ascorbic Acid Present in Pineapple Juice
AYVAZ H.
IFT (Institute of Food Technologists) Annual Meeting, Chicago, Amerika Birleşik Devletleri, 11 - 15 Temmuz 2015
2014
2014The Use of Infrared Spectrometers to Predict Qulity Parameters of Cornmeal and Differentiate between Organic and Conventional Practices
AYVAZ H.
2nd International Congress on Food Technology, İzmir, Türkiye, 5 - 07 Kasım 2014
2014
2014Application of A Portable Infrared Technology (PIRT) for Screening Sugar and Asparagine Levels in Chipping Potatoes
AYVAZ H.
2nd International Congress on Food Technology, İzmir, Türkiye, 5 - 07 Kasım 2014
2014
2014Improving the Screening of Native Andean Potato Breeding Lines for Specific Nutritional Traits
AYVAZ H.
IFT (Institute of Food Technologists) Annual Meeting, New Orleans, Amerika Birleşik Devletleri, 21 - 24 Haziran 2014
2013
2013Application of Infrared Spectrometers for Screening Acrylamide Content in Commercial Potato Chips
AYVAZ H., Rodriguez Saona L. E.
9th Workshop FT-IR Spectroscopy in Microbiological and Medical Diagnostic, Berlin, Almanya, 24 - 25 Aralık 2013
2013
2013Application of a Portable Infrared Technology (PIRT) for Screening Sugar Levels in Chipping Potatoes
AYVAZ H.
IFT (Institute of Food Technologists) Annual Meeting, Chicago, Amerika Birleşik Devletleri, 13 - 16 Temmuz 2013
2012
2012Applications of Infrared Sensors for Screening Acrylamide Content in Snack Products
AYVAZ H., Riedl K. M., Giusti M. M., Schwartz S. J., Rodriguez Saona L. E.
IFT (Institute of Food Technologists) Annual Meeting, Las Vegas, Amerika Birleşik Devletleri, 25 - 28 Haziran 2012
2012
2012Application of Infrared Sensors for Screening Acrylamide Content in Snack Products
AYVAZ H., Giusti M. M., Rodriguez-Saona L.
IFT (Institute of Food Technologists) Annual Meeting, Las Vegas, Amerika Birleşik Devletleri, 25 - 28 Haziran 2012
2012
2012UnBeetable Burger
AYVAZ H., Likitwattanasade T., Purgianto A., Thammakulkrajang R., Pompignano D., Ahmadiani N., et al.
IFTSA & MARS Product Development Competition-IFT 2012, Las Vegas, Amerika Birleşik Devletleri, 25 - 28 Haziran 2012
2011
2011Influence of Packaging Materials and Storage Conditions on the Quality Attributes of Pressure-Assisted Thermally Processed Carrots
AYVAZ H.
The Ohio Valley Section o the Instititude of Food Technlogists, III OVIFT Annual Symposium, Columbus, Amerika Birleşik Devletleri, 10 Mart 2011
2011
2011Influence of Packaging Material and Storage Conditions on the Quality Attributes of Pressure-Assisted Thermally Processed Carrots
AYVAZ H.
25th Annual Edward F. Hayes Graduate Research Forum, Columbus, Amerika Birleşik Devletleri, 04 Mart 2011
Kitap & Kitap Bölümleri
2024
2024Infrared and Raman Spectroscopy
Rodriguez-Saona L. E., Ayvaz H.
Food Analysis (6th Edition), B. Pam Ismail,S. Suzanne Nielsen, Editör, Springer, London/Berlin , Basel, ss.95-116, 2024
2022
2022Infrared Spectroscopy in Dairy Analysis
Ayvaz H., Zreyas A., Zreyas V., Rodriguezsaona L. E.
Encyclopedia of Dairy Sciences (Third edition), Paul L.H. McSweeney,John P. McNamara, Editör, Academic Press , Massachusetts, ss.405-420, 2022
2021
2021Vibrational Spectroscopy in Food Traceability
AYVAZ H., AKPOLAT H., sezer b., BOYACI İ. H., RODRIGUEZ SAONA L. E.
Comprehensive Foodomics, Cozzolino D., Editör, Elsevier, Cambridge, ss.322-339, 2021
2017
2017Infrared and Raman Spectroscopy
RodriguezSaona L. E., AYVAZ H., Randy W.
Food Analysis, Suzanne Nielsen, Editör, Springer, Cham, ss.107-127, 2017
2016
2016High Pressure Effects on Packaging
Ayvaz H., Balasubramaniam V. M., Koutchma T.
High Pressure Processing of Food, V. M. Balasuamaniam,Gustavo V. Barbosa-Canovas,Huub L. M. Lelieveld, Editör, Springer, London/Berlin , New York, ss.73-93, 2016
Diğer Yayınlar
Desteklenen Projeler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorFenotip Özellikleri Benzer Balık Türleri ve İşlenmiş Bazı Ürünlerinin Tedarik Sürecinde Otantisitesinin Kızılötesi Spektroskopisi ile Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
UYSAL PALA Ç. (Yürütücü), AYVAZ H., Nazlım A. B.
2021 - 2023
2021 - 2023Bazı Katkı Maddelerinin Şalgam Suyu Üzerine Etkilerinin ve Şalgam Suyu Rutin Analizlerinde Kızılötesi Spektroskopisinin Kullanım Potansiyelinin İncelenmesi
TÜBİTAK Projesi
Ayvaz H., Ağçam E., Cabaroğlu T., Tangüler H., Menevşeoğlu A.(Yürütücü)
2020 - 2021
2020 - 2021Erzincan tulum peyniri kalite parametrelerinin taşınabilir ve masaüstü FT-NIR ve FT-IR spektrometreleriyle belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Ayvaz H., Zehiroğlu C., Gündoğdu E., Öztürk Sarıkaya S. B., Menevşeoğlu A.(Yürütücü)
2020 - 2021
2020 - 2021Türkiyede Yetiştirilen ve Ticari Önemi Olan Fındıkların Kızılötesi Spektroskopisi ve Kemometri Kullanılarak Hızlı Tür Tayini
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AYVAZ H. (Yürütücü), MORTAŞ M., TEMİZKAN R., Nazlım B. A.
2019 - 2021
2019 - 2021Kızılötesi Spektroskopisi ile Tatlı Kırmızı Biber Salçasının Kalite Kriterlerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
UYSAL PALA Ç. (Yürütücü), Günay E., Nazlım B. A., AYVAZ H., TEMİZKAN R., Doğan M. A.
2018 - 2019
2018 - 2019Yoğurtlarda Bitkisel Yağ Tağşişinin Yakın ve Orta Kızılötesi Spektroskopisi Kullanılarak Tespit Edilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AYVAZ H. (Yürütücü), Doğan M. A., TEMİZKAN R., Can A.
2018 - 2019
2018 - 2019Soğuk Pres Pirinç Kepeği Yağı Üretim Parametrelerinin Optimizasyonu ve Depolama Stabilitesinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
TUNCEL N. B. (Yürütücü), AYVAZ H., Geyik Z.
2017 - 2019
2017 - 2019Yakın Kızılötesi Spektroskopisi ile Çileğin (Fragaria) Pestisit Kalıntılarının Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AYVAZ H. (Yürütücü), Kaplan A.
2017 - 2018
2017 - 2018Yakın ve Orta Kızılötesi Spektroskopisinin Ezine Peynirinin Kalite Parametrelerinin Ölçülmesinde Kullanılması
TÜBİTAK Projesi
Yüceer Y., Ayvaz H. (Yürütücü)
Bilimsel Hakemlikler
Kasım 2023
Kasım 2023Journal of Consumer Protection and Food safety
SCI Kapsamındaki Dergi
Kasım 2023
Kasım 2023MICROCHEMICAL JOURNAL
SCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2023
Eylül 2023MICROCHEMICAL JOURNAL
SCI Kapsamındaki Dergi
Aralık 2022
Aralık 2022TALANTA
SCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2022
Şubat 2022Applied Food Researcg
SCI Kapsamındaki Dergi
Nisan 2020
Nisan 2020TRANSACTIONS OF THE ASABE
SCI Kapsamındaki Dergi
Aralık 2019
Aralık 2019JOURNAL OF FOOD SCIENCE
SCI Kapsamındaki Dergi
Aralık 2019
Aralık 2019JOURNAL OF FOOD SCIENCE
SCI Kapsamındaki Dergi
Kasım 2015
Kasım 2015JOURNAL OF FOOD PROCESSING and Preservation
SCI Kapsamındaki Dergi
Ödüller
Kasım 2014
Kasım 2014Graduate Student Outstanding Research Award
The Ohio State University-Food Science and Technology Department
Temmuz 2012
Temmuz 20123rd place finisher in the 2012 IFTSA & MARS Product Development Competition at IFT Annual Meeting
IFT- Institute of Food Technologists-
Temmuz 2011
Temmuz 20113rd place in Nothermal Processing Division poster competition
IFT- Institute of Food Technologists
Mart 2011
Mart 2011Winner of 2nd place in poster presentations in Engineering Mathemaics and Physical Sciences at the 25thAnnual Edwrd F Hayes Graduate Research Forum
The Ohio State University-the 25thAnnual Edward F Hayes Graduate Research Forum
Mart 2011
Mart 20111st place in Poster competititon for PhD category
IFT-Ohio ValleySection Institute of Food Technologists
Haziran 2010
Haziran 2010ABD`de master sırasındaki üstün başarı ödülü
Milli Eğitim Bakanlığı
Ekim 2006
Ekim 2006• Certificate of Achievement for graduating as the top third soldier from Eskifoca Military School, 2006
Türk Silahlı Kuvvetleri
Haziran 2004
Haziran 2004• Certificate of Achievement for graduating as the top student from the Food Engineering Department of Cukurova University
Çukurova Üniversitesi
Haziran 2004
Haziran 2004• Certificate of Achievement for graduating as the top third student from the College of Agriculture, Cukurova University
Çukurova Üniversitesi
Burslar
2022 - 2023
2022 - 20232219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Bursu
TÜBİTAK
2010 - 2014
2010 - 2014Milli Egitim Bakanligi Doktora Bursu
Milli Eğitim Bakanlığı
2008 - 2010
2008 - 2010Milli Egitim Bakanligi Yuksek Lisans Bursu
Milli Eğitim Bakanlığı
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 898
h-indeksi (SCOPUS): 17
Jüri Üyelikleri
Haziran-2024
Haziran 2024Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Tez Savunma (Yüksek Lisans) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Mayıs-2023
Mayıs 2023Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Ağustos-2021
Ağustos 2021Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Tez Savunma (Yüksek Lisans) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Ocak-2020
Ocak 2020Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Tez Savunma (Yüksek Lisans) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Ocak-2020
Ocak 2020Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Tez Savunma (Yüksek Lisans) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Ağustos-2019
Ağustos 2019