Doç. Dr. MURAT ZORBA


Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi


WoS Araştırma Alanları: Gıda Bilimi Ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Mevzuatı ve Kalite Kontrolü, Gıda Katkı Maddeleri, Gıda Teknolojisi, Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma), Mühendislik ve Teknoloji

E-posta: murat_zorba@comu.edu.tr
İş Telefonu: +90 286 218 0018 Dahili: 20056
Fax Telefonu: +90 286 218 0541
Web: https://avesis.comu.edu.tr/murat_zorba
Ofis: 107
Posta Adresi: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Terzioğlu Kampüsü Çanakkale

Metrikler

Yayın

84

Yayın (WoS)

7

Yayın (Scopus)

7

Atıf (WoS)

133

H-İndeks (WoS)

4

Atıf (Scopus)

150

H-İndeks (Scopus)

4

Atıf (Scholar)

1

H-İndeks (Scholar)

1

Atıf (TrDizin)

2

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

3

Proje

12

Tez Danışmanlığı

8

Açık Erişim

2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

1996 - 2003

1996 - 2003

Doktora

Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Türkiye

1993 - 1996

1993 - 1996

Yüksek Lisans

Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Türkiye

1987 - 1992

1987 - 1992

Lisans

Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2003

2003

Doktora

Emülsifiye tipi bir et ürününde (sosis) raf ömrü belirlenmesi ve matematiksel modellenmesi

Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı

1996

1996

Yüksek Lisans

Gıda Endüstrisinde Kullanılan Karboksimetil Selülozun Diğer Gam Çeşitleri Yanında Kantitatif Tayin Metodu Üzerine Bir Çalışma

Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2019

2019

BRC Global Standard for Food Safety Issue 8: Lead Auditor

Kalite Yönetimi

BRC Global Standards

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Mevzuatı ve Kalite Kontrolü

Gıda Katkı Maddeleri

Gıda Teknolojisi

Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2018 - 2023

2018 - 2023

Dr. Öğr. Üyesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2005 - 2018

2005 - 2018

Yrd. Doç. Dr.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

1994 - 2003

1994 - 2003

Araştırma Görevlisi

Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Yönetimsel Görevler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Bölüm Başkan Yardımcısı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2007 - Devam Ediyor

2007 - Devam Ediyor

Gıda Topluluğu/Gıda Bilinci Kulübü Akademik Danışmanı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2012 - 2012

2012 - 2012

Bölüm Başkan Yardımcısı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

2009 - 2010

2009 - 2010

Dekan Yardımcısı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2007 - 2009

2007 - 2009

Koordinatör Yardımcısı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2006 - 2007

2006 - 2007

Enstitü Müdür Yardımcısı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Akademi Dışı Deneyim

2003 - 2005

2003 - 2005

Ticari Kuruluş Özel, Nimeks Organik Tarım Ürünleri San. Tic. Ltd.

2003 - 2005

2003 - 2005

Kalite Güvence Müdürü

Nimeks Dried Fruits - Nuts Processing Plant, Kalite Güvence Müdürü

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Gıda Kontaminantları

Kalite ve Kalite Güvence Sistemleri

Lisans

Lisans

Gönüllülük Çalışmaları

Gıda Bilimi ve Güvenliği

Toksikoloji

Tasarım

Gıda Katkı Maddeleri

Gıda Kalite Kontrol Mevzuatı

Kaliet Yöetimi

Yönetilen Tezler

Makaleler

Tümü (18)
SCI-E, SSCI, AHCI (7)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (7)
Scopus (7)
TRDizin (6)
Diğer Yayınlar (5)

2007

2007

11. Gıda endüstrisinde risk analizi ve yönetimi

İPEK D., ZORBA M.

AKADEMİK GIDA , cilt.5, sa.28, ss.28-35, 2007 (Hakemli Dergi)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2025

2025

1. ÇİÇEK BALLARINDA UÇUCU BİLEŞENLER VE GAZ KROMATOGRAFİSİ İLE BELİRLENME TEKNİKLERi

Arıgül Apan M., Zorba M.

IV. INTERNATIONAL ORDU SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Ordu, Türkiye, 14 - 16 Şubat 2025, ss.100, (Özet Bildiri)

2025

2025

2. MUSKAT CEVİZİNİN (M. FRAGRANS HOUTT) GIDA ENDÜSTRİSİNDE KATKI MADDESİ OLARAK KULLANIM OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI

Sağlam O., Zorba M.

7. Uluslararası Akdeniz Bilimsel Araştırmalar Kongresi, Valencia, İspanya, 9 - 11 Ocak 2025, ss.104-105, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2023

2023

3. Kestane balı ve apiterapi

Arıgül Apan M., Zorba M., Hangişi B.

1st International Congress of Apitherapy (ICBP 2023), Düzce, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2023, ss.65, (Özet Bildiri)

2023

2023

4. Kestane ballarının mineral madde profili

Arıgül Apan M., Zorba M.

1. Ulusal Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Kongresi (NAFoST 2023), İzmir, Türkiye, 28 - 29 Eylül 2023, ss.68, (Özet Bildiri)

2022

2022

5. The effect of washing with antimicrobial solutions on C. diffcile Enterobacterales and TAMB load in spinach

Tosun M. N., Taylan Yalçın G., Korkmazer G., Zorba M., Caner C., Demirel Zorba N. N.

10th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Zagreb, Hırvatistan, 30 Kasım - 02 Aralık 2022, ss.188, (Özet Bildiri)

2020

2020

6. KAZDAĞI SARIKIZ (SİDERİTİS TROJANA BORNM.) BİTKİSİNDEN SOĞUK ÇAY ÜRETİMİ

Akagündüz Orhan Y., Zorba M.

TÜRKİYE 13. GIDA KONGRTESİ, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, ss.390, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2020

2020

7. Kestane Balı Bileşimi ve Fonksiyonel Özellikleri

ARIGÜL APAN M., ZORBA M.

Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, ss.128, (Özet Bildiri)

2020

2020

8. Kazdağı Sarıkız (Sideritis trojana Bornm.) Bitkisinden Soğuk Çay Üretimi

AKAGÜNDÜZ ORHAN Y., ZORBA M.

Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Çanakkale, Türkiye, 21 Ekim 2020, ss.390, (Özet Bildiri)

2019

2019

9. Balın Kalite Özellikleri

Zorba M.

Kazdağları Ballarının Kalite Özellikleri, Çanakkale, Türkiye, 13 Kasım 2019, (Yayınlanmadı) Creative Commons License

2019

2019

10. Bee and Bee Products/Arı ve Arı Ürünleri

ARIGÜL APAN M., KARABOYNU U., ZORBA M.

International Congress on Agriculture and Forestry Research (AGRIFOR), Marmaris/Muğla, Türkiye, 8 - 10 Nisan 2019, ss.6, (Özet Bildiri)

2018

2018

11. Kazdağları Bölgesi Salgı Ballarının Botanik Orijin ve Kalite Parametrelerinin Belirlenmesi

YALAZİ E., ZORBA M.

6. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Ekim 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

12. Kestane Balının Antimikrobiyal Aktivitesi

ARIGÜL APAN M., ZORBA M., APAN M.

6. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Ekim 2018, ss.572-573, (Özet Bildiri)

2018

2018

13. Determination of Botanical Origin and Quality Parameters of the Ida Mountains Region Honeydew Honey

YALAZİ E., ZORBA M.

6. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Ekim 2018, ss.664, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2018

2018

14. Determination of Subclinical Mastitis Microbiota and Their Antibiotic Resistance in Bovine Raw Milk

Özdikmenli S., Demirel Zorba N. N., Zorba M.

1st international Food and Medicine Congress, Ankara, Türkiye, 24 - 27 Mayıs 2018, ss.108, (Özet Bildiri)

2018

2018

15. Balın Antimikrobiyal Özelliği

ZORBA M., ARIGÜL APAN M.

2nd International Conference on Agriculture, Forest, Food, Veterinary Sciences and Technologies "ICAFOF-2018 ", İzmir, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, ss.233, (Özet Bildiri)

2017

2017

16. Sarıkızçayı’nın (Sideritis trojana Bornm.) Kültüre Alınmasının Önemi

TÜRKMEN O. S., ZORBA M., PEHLİVAN İ.

II. Çanakkale Tarım Sempozyumu, Çanakkale, Türkiye, 14 - 15 Aralık 2017, ss.215, (Özet Bildiri)

2017

2017

17. Balda Botanik Orijin Tespiti

ZORBA M., ARIGÜL APAN M.

10. Gıda Mühendisliği Kongresi, Aantalya, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2017, ss.213, (Özet Bildiri)

2017

2017

18. Ülkemizde Bal Üretimi ve Yasal Düzenlemeler

ZORBA M., ARIGÜL APAN M., GÜNEY F.

10.Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2017, ss.200, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

19. Determination of Bisphenol A (BPA), Bisphenol A Diglycidyl Ether (BADGE) and its Derivates in Different Canned Foods

TURAN O., ZORBA M.

VII International Agriculture Symposium "AGROSYM 2017", Saraybosna, Bosna-Hersek, 5 - 08 Ekim 2017, ss.595, (Özet Bildiri)

2016

2016

20. Bal Toksini: Grayanotoksin

ARIGÜL APAN M., ZORBA M.

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.275, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

21. Biyosensörler

ARIGÜL APAN M., ZORBA M.

9. Gıda Mühendisliği Kongresi, İzmir, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2015, ss.167, (Özet Bildiri)

2015

2015

22. Yörelere Göre Farklılık Gösteren Geleneksel Cevizli Sucuk Benzeri Ürünler

ARIGÜL APAN M., ZORBA M.

İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

23. Traditional walnuts on a string dipped in starch grape molasses and similar products

ARIGÜL APAN M., ZORBA M.

2nd Agriculture and Food Congress, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

24. Hazard Analysis and Crtical Control Points System Optimization in Tahini Helva Production

İPEK D., ZORBA N. N., ZORBA M.

ICFST 50TH CELEBRATION CONFERENCE: THE FUTURE OF FOOD INNOVATION, 17 - 19 Şubat 2015, ss.92, (Özet Bildiri)

2014

2014

25. Mikotoksin Detoksifikasyon Yöntemleri

ARIGÜL APAN M., ZORBA M.

1. Ulusal Mikoloji Günleri, Erzurum, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2014, ss.74, (Özet Bildiri)

2011

2011

27. Gıda İşleme Tekniklerinin Mikotoksinler Üzerine Etkileri

ARIGÜL APAN M., ZORBA M.

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.245, (Özet Bildiri)

2011

2011

28. Mikotoksinlerin Belirlenmesinde Kullanılan Analiz Yöntemleri

ARIGÜL APAN M., ZORBA M.

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.244, (Özet Bildiri)

2011

2011

29. A research on quality improvement of Sübye

ARIGÜL APAN M., ZORBA M.

International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, NAFI Congress, 26 - 29 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)

2010

2010

30. Kütahya İlinde Üretilen Sucukların Bazı Kalite Karakteristiklerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma

ARIGÜL APAN M., ZORBA M.

1. Et Ürünleri "Sucuk" Çalıştayı, Kuşadası/Aydın, Türkiye, 2 - 03 Aralık 2010, ss.18, (Özet Bildiri)

2010

2010

31. Kütahya iline özgü geleneksel bir tatlı Paşa helvası

ARIGÜL APAN M., ZORBA M.

1st International Symposium On ”Traditional Foods From Adriatic To Caucasus”, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, (Özet Bildiri)

2010

2010

32. The effects of using different food additives on oil separation of tahin helva

GÜNEŞER O., ZORBA M.

1st International Symposium On ”Traditional Foods From Adriatic To Caucasus", Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.842, (Özet Bildiri)

2008

2008

34. .Implementation of Hazard Analysis at Critical Control Points- The HACCP System-to Tahin Helva

İPEK D., ZORBA M.

2nd Workshop Microbial Risk Management In Food Processes, Danimarka, 1 - 04 Kasım 2008, cilt.1, sa.1, ss.1-2, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

35. Risk assessment and risk management in food industry

ZORBA M.

2nd SAFOODNET Project (FP6022808) Workshop: Microbial risk management in food processes, Lyngby, Danimarka, 13 - 15 Ekim 2008, ss.65, (Özet Bildiri)

2007

2007

36. Bilgisayar Vizyonu Ve Gıda Endüstrisinde Kullanımı

ADAY M. S., ZORBA M.

5. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2007, cilt.1, ss.581-583, (Özet Bildiri)

2007

2007

37. Çanakkale İlinde Satılan Tahin Helvalarının Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri

Zorba N. N., Güneşer O., Zorba M., Güven S.

Gıda Mühendisliği 5. Kongresi, Ankara, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2007, ss.273, (Özet Bildiri)

2007

2007

38. Gıda Endüstrisinde Risk Analizi ve Yönetimi

İPEK D., ZORBA M.

5. Gıda Mühendisliği Kongresi., Ankara, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2007, cilt.1, sa.1, ss.293, (Tam Metin Bildiri)

2007

2007

39. Geleneksel Bayramiç Tahin Helvası

Zorba N. N., Zorba M., Güneşer O., Güven S.

Bayramiç Sempozyumu 2007, Çanakkale, Türkiye, 3 - 05 Ağustos 2007, (Özet Bildiri)

2005

2005

40. Determination of kinetics and psychophysical modeling for sensory shelf life prediction of sausage

ZORBA M., DEMİRAĞ M. K., OVA G.

1st International Food and Nutrition Congress, İstanbul, Türkiye, 15 - 18 Haziran 2005, ss.210, (Özet Bildiri)

2003

2003

41. Emülsifiye Tipi Bir Et Ürününde Raf Ömrü Belirlenmesi ve Matematiksel Modellenmesi

DEMİRAĞ M. K., ZORBA M.

Proje Yarismasi ve Sergisi 2003, İzmir, Türkiye, 10 - 21 Kasım 2003, ss.15, (Özet Bildiri)

2000

2000

42. Brainstorming Technique and its Role in The Total Quality Management

ZORBA M., OVA G.

44th Annual European Organization for Quality (EOQ) Congress, Budapest, Macaristan, 12 - 16 Haziran 2000, ss.203-209, (Tam Metin Bildiri)

2000

2000

43. Determination of rheological properties of boza by using physical and sensory analysis

GENÇ M., ZORBA M., OVA G.

4th International Conference on Agro and Food Physics, İstanbul, Türkiye, 16 - 20 Mayıs 2000, ss.44, (Özet Bildiri)

1997

1997

44. Gida Endüstrisinde Kullanilan Karboksimetil Selülozun Diğer Gam Çeşitleri Yanında Kantitatif Tayin Metodu Üzerine Bir Çalışma

ZORBA M., OVA G.

Gida Muhendisligi-III-Ulusal Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 22 - 23 Eylül 1997, ss.464-470, (Tam Metin Bildiri)

1997

1997

45. A Study on quantitative determination of carboxymethyl cellulose in the presence of other gums in Foods

ZORBA M., OVA G.

9th International Conference and Industrial Exhibition on Gums and Stabilisers for the Food Industry, Wrexham, İngiltere, 7 - 11 Temmuz 1997, ss.71-72, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2025

2025

1. Bitkisel Kaynakl ı Proteinler

Zorba M.

Geleceğin Gıdaları: Yeni ve Sürdürülebilir Yaklaşımlar ve Teknolojiler, Prof. Dr. Yeşim ELMACI, Editör, Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, ss.1-8, 2025 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2009

2009

2. Gamlar

ZORBA M.

Gıda Katkı Maddeleri, Tomris ALTUĞ, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti, İzmir, ss.77-103, 2009

2009

2009

3. Emülgatörler

ZORBA M.

Gıda Katkı Maddeleri, Tomris ALTUĞ, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti, İzmir, ss.53-75, 2009

2006

2006

4. Gamlar

ZORBA M.

Gıda Katkı Maddeleri, Tomris ALTUĞ, Editör, Meta Basım, İzmir, ss.77-103, 2006

2006

2006

5. Emülgatörler

ZORBA M.

Gıda Katkı Maddeleri, Tomris ALTUĞ, Editör, Meta Basım, İzmir, ss.53-75, 2006

2001

2001

7. Gamlar

ZORBA M.

Gıda Katkı maddeleri, Tomris ALTUĞ, Editör, Meta Basım, İzmir, ss.79-105, 2001

2001

2001

8. Emülgatörler

ZORBA M.

Gıda Katkı Maddeleri, Tomris ALTUĞ, Editör, Meta Basım, İzmir, ss.55-77, 2001

Desteklenen Projeler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Kestane Balının Botanik Orijinlerinin Enstrümental Analiz Teknikleri ile Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

ZORBA M. (Yürütücü), ARIGÜL APAN M.

2024 - 2025

2024 - 2025

Muskat Cevizinin (M fragrans Houtt) Gıda Endüstrisinde Katkı Maddesi Olarak Kullanım Olanaklarının Araştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

Zorba M. (Yürütücü), Sağlam O.

2021 - 2023

2021 - 2023

Gıdalarda Clostridioides (eski adi Clostridium) difficile Varlığının ve Kontrol Yöntemlerinin Belirlenmesi - 120O998Sürdürülebilir Kalkınma

TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı

Zorba M., Demirel Zorba N. N. (Yürütücü), Caner C., Ayyıldız Ö., Akçalı A.

2018 - 2022

2018 - 2022

KAZDAĞI SARIKIZ ÇAYI (SİDERİTİS TROJANA BORNM.) BİTKİSİNDEN SOĞUK ÇAY ÜRETİMİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

ZORBA M. (Yürütücü), AKAGÜNDÜZ Y.

2018 - 2019

2018 - 2019

Kazdağları Bölgesi Salgı Ballarının Botanik Orijin ve Antimikrobiyal Özelliğinin Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

ZORBA M. (Yürütücü), YALAZİ E.

2018 - 2019

2018 - 2019

Kazdağları Bölgesi Salgı Ballarının Kalite Parametrelerinin Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

ZORBA M. (Yürütücü), YALAZİ E.

2012 - 2012

2012 - 2012

KALİTE VE GIDA GÜVENLİĞİ SİSTEMLERİ EĞİTİM PROGRAMISürdürülebilir Kalkınma

Kalkınma Ajansı

Zorba M. (Yürütücü)

2010 - 2012

2010 - 2012

SÜBYE’NİN KALİTE ÖZELLİKLERİNİN VE RAF ÖMRÜNÜN GELİŞTİRİLMESİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

ZORBA M. (Yürütücü), ARIGÜL M.

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Aralık 2022

Aralık 2022

JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Kasım 2022

Kasım 2022

GIDA VE YEM BİLİMİ TEKNOLOJİSİ DERGİSİ

Hakemli Bilimsel Dergi

Haziran 2022

Haziran 2022

TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

Hakemli Bilimsel Dergi

Haziran 2022

Haziran 2022

FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Nisan 2022

Nisan 2022

Journal of advanced research in natural and applied sciences (Online)

Hakemli Bilimsel Dergi

Mart 2022

Mart 2022

Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Ocak 2022

Ocak 2022

TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

Hakemli Bilimsel Dergi

Mart 2021

Mart 2021

GIDA

Hakemli Bilimsel Dergi

Ocak 2021

Ocak 2021

TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

Hakemli Bilimsel Dergi

Ekim 2020

Ekim 2020

ÇOMÜ ZIRAAT FAKÜLTESI DERGISI

Hakemli Bilimsel Dergi

Temmuz 2020

Temmuz 2020

CUMHURIYET SCIENCE JOURNAL

Hakemli Bilimsel Dergi

Mart 2020

Mart 2020

TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

Hakemli Bilimsel Dergi

Mart 2020

Mart 2020

JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2018

Ağustos 2018

JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2018

Mayıs 2018

GIDA

Hakemli Bilimsel Dergi

Kasım 2017

Kasım 2017

AKADEMIK GIDA

Hakemli Bilimsel Dergi

Şubat 2017

Şubat 2017

TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

Hakemli Bilimsel Dergi

Aralık 2016

Aralık 2016

TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

Hakemli Bilimsel Dergi

Ekim 2015

Ekim 2015

Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Mayıs 2015

Mayıs 2015

TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

Hakemli Bilimsel Dergi

Eylül 2014

Eylül 2014

JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS' SOCIETY

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Mart 2014

Mart 2014

TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

Hakemli Bilimsel Dergi

Bilimsel Projelerde Hakemlikler

Şubat 2020

Şubat 2020

TÜBİTAK Projesi

2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Türkiye

Şubat 2020

Şubat 2020

TÜBİTAK Projesi

2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Türkiye

Şubat 2020

Şubat 2020

TÜBİTAK Projesi

2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Türkiye

Şubat 2020

Şubat 2020

TÜBİTAK Projesi

2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Türkiye

Şubat 2020

Şubat 2020

TÜBİTAK Projesi

2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Türkiye

Temmuz 2019

Temmuz 2019

TÜBİTAK Projesi

1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Türkiye

Temmuz 2019

Temmuz 2019

TÜBİTAK Projesi

1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Türkiye

Temmuz 2019

Temmuz 2019

TÜBİTAK Projesi

1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Türkiye

Temmuz 2019

Temmuz 2019

TÜBİTAK Projesi

1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Türkiye

Temmuz 2019

Temmuz 2019

TÜBİTAK Projesi

1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Türkiye

Mart 2014

Mart 2014

TÜBİTAK Projesi

3001 - Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Türkiye

Haziran 2013

Haziran 2013

Sanayi Tezleri Projesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Türkiye

Haziran 2013

Haziran 2013

Sanayi Tezleri Projesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Türkiye

Nisan 2011

Nisan 2011

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Üniversite Destekli Diğer Projeler, Ege Üniversitesi, Türkiye

Bilimsel Danışmanlıklar

2023 - 2024

2023 - 2024

Kurum veya Organizasyonlar İçin Yapılan Danışmanlık

Çanakkale Arıcılar Birliği (Güney Marmamara Kalkınma Ajansı Destekli)

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 150

h-indeksi (SCOPUS): 4

Jüri Üyelikleri

Ağustos-2025

Ağustos 2025

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Nesrin BARAN ELÇİ Yüksek Lisans Tez Savunma - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Haziran-2025

Haziran 2025

Tez Savunma (Doktora)

Burak Barış ALBAYRAK Doktora Tez Savunma - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Aralık-2021

Aralık 2021

Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği

Burak Barış ALBAYRAK TİK Üyeliği - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Aralık-2021

Aralık 2021

Doktora Yeterlik Sınavı

Ali KOZLU Doktora Yeterlilik - Ege Üniversitesi

Kasım-2021

Kasım 2021

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Yağmur AKAGÜNDÜZ ORHAN Yüksek Lisans Tez Savunma - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Haziran-2021

Haziran 2021

Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği

Murat BERBER TİK Üyeliği - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Mart-2021

Mart 2021

Doktora Yeterlik Sınavı

Elçin BİLGİN Doktora Yeterlilik - Ege Üniversitesi

Şubat-2021

Şubat 2021

Doktora Yeterlik Sınavı

Elif ÖZTÜRK Doktora Yeterlilik - Ege Üniversitesi

Ocak-2019

Ocak 2019

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Büke DEMİR Yüksek Lisans Tez Savunma - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Ocak-2019

Ocak 2019

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Emrah YALAZİ Yüksek Lisans Tez Savunma - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Eylül-2018

Eylül 2018

Tez Savunma (Doktora)

Ceyda DADALI Doktora Tez Savunma - Ege Üniversitesi

Temmuz-2018

Temmuz 2018

Tez Savunma (Doktora)

Musa YALMAN Doktora Tez Savunma - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Aralık-2017

Aralık 2017

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Emre BOSTANCI Yüksek Lisans Tez Savunma - Sivas Cumhuriyet Üniversitesi

Kasım-2017

Kasım 2017

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Hilal KILMANOĞLU Yüksek Lisans Tez Savunma - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Ağustos-2017

Ağustos 2017

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Elif ÖZTÜRK Yüksek Lisans Tez Savunma - Ege Üniversitesi

Aralık-2016

Aralık 2016

Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği

Mukaddes ARIGÜL TİK ÜYELİĞİ - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Şubat-2016

Şubat 2016

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Esra KAYA Yüksek Lisans Tez Savunma - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Şubat-2016

Şubat 2016

Doktora Yeterlik Sınavı

Mukaddes ARIGÜL APAN Doktora Yeterlilik - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Ocak-2016

Ocak 2016

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Beyza AYAS Yüksek Lisans Tez Savunma - Ege Üniversitesi

Eylül-2015

Eylül 2015

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Gözde BOSTANOĞLU Yüksek Lisasn Tez Savunma - Ege Üniversitesi

Temmuz-2015

Temmuz 2015

Doktora Yeterlik Sınavı

Murat BERBER Doktora Yeterlilik - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Mayıs-2015

Mayıs 2015

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Orhan TURAN Yüksek Lisans Tez Savunma - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Eylül-2014

Eylül 2014

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Dilek ÖZİPEK DONDURAN Yüksek Lisans Tez Savunma - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Eylül-2014

Eylül 2014

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Deniz KOÇAK (BABATAŞ) Yüksek Lisans Tez Savunma - Ege Üniversitesi

Ağustos-2014

Ağustos 2014

Tez Savunma (Doktora)

Atila TUNABOYLU Doktora Tez Savunma - Ege Üniversitesi

Ocak-2014

Ocak 2014

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Hasan UZKUÇ Yüksek Lisans Tez Savunma - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Eylül-2013

Eylül 2013

Doktora Yeterlik Sınavı

Dilvin İPEK Doktora Yeterlilik - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Eylül-2013

Eylül 2013

Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği

Gülşah SÜMEN TİK Üyeliği - Ege Üniversitesi

Nisan-2013

Nisan 2013

Doktora Yeterlik Sınavı

Hilal ÇOLAKOĞLU Doktora Yeterlilik - Ege Üniversitesi

Nisan-2013

Nisan 2013

Doktora Yeterlik Sınavı

Nihan BAŞ Doktora Yeterlilik - Ege Üniversitesi

Şubat-2012

Şubat 2012

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Mukaddes ARIGÜL Yüksek Lisans Tez Savunma - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Şubat-2012

Şubat 2012

Tez Savunma (Doktora)

Evren GÖLGE Doktora Tez Savunma - Ege Üniversitesi

Şubat-2012

Şubat 2012

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Esin YAPRAK APUHAN Yüksek Lisans Tez Savunma - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Ekim-2011

Ekim 2011

Tez Savunma (Doktora)

Jülide KIVANÇLI Doktora Tez Savunma - Ege Üniversitesi

Ekim-2011

Ekim 2011

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Özden ERYAŞAR Yüksek Lisans Tez Savunma - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Temmuz-2011

Temmuz 2011

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Emel KARTAL Yüksek Lisans TEz Savunma - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Temmuz-2011

Temmuz 2011

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Murat AKTAR Yüksek Lisans Tez Savunma - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Haziran-2011

Haziran 2011

Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği

Evren GÖLGE TİK Üyeliği - Ege Üniversitesi

Nisan-2011

Nisan 2011

Tez Savunma (Doktora)

Evrim ÖZKAYNAK Doktora Tez Savunma - Ege Üniversitesi

Eylül-2010

Eylül 2010

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Ayça KARAÖREN Yüksek Lisans Tez Savunma - Ege Üniversitesi

Haziran-2010

Haziran 2010

Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği

Jülide KIVANÇLI TİK Üyeliği - Ege Üniversitesi

Haziran-2010

Haziran 2010

Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği

Evren GÖLGE TİK Üyeliği - Ege Üniversitesi

Haziran-2009

Haziran 2009

Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği

Evren GÖLGE TİK Üyeliği - Ege Üniversitesi

Haziran-2009

Haziran 2009

Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği

Jülide KIVANÇLI TİK Üyeliği - Ege Üniversitesi

Ocak-2009

Ocak 2009

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Onur GÜNEŞER Yüksek Lisans Tez Savunma - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Kasım-2008

Kasım 2008

Tez Savunma (Doktora)

Perihan KENDİRCİ Doktora Tez Savunma - Ege Üniversitesi

Mart-2008

Mart 2008

Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği

Jülide KIVANÇLI TİK Üyeliği - Ege Üniversitesi

Mart-2008

Mart 2008

Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği

Evren GÖLGE TİK Üyeliği - Ege Üniversitesi