Eğitim Bilgileri
1996 - 2003
1996 - 2003Doktora
Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Türkiye
1993 - 1996
1993 - 1996Yüksek Lisans
Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Türkiye
1987 - 1992
1987 - 1992Lisans
Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2003
2003Doktora
Emülsifiye tipi bir et ürününde (sosis) raf ömrü belirlenmesi ve matematiksel modellenmesi
Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
1996
1996Yüksek Lisans
Gıda Endüstrisinde Kullanılan Karboksimetil Selülozun Diğer Gam Çeşitleri Yanında Kantitatif Tayin Metodu Üzerine Bir Çalışma
Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2019
2019BRC Global Standard for Food Safety Issue 8: Lead Auditor
Kalite Yönetimi
BRC Global Standards
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Gıda Mevzuatı ve Kalite Kontrolü
Gıda Katkı Maddeleri
Gıda Teknolojisi
Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Ünvanlar / Görevler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2018 - 2023
2018 - 2023Dr. Öğr. Üyesi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2005 - 2018
2005 - 2018Yrd. Doç. Dr.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
1994 - 2003
1994 - 2003Araştırma Görevlisi
Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Yönetimsel Görevler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorBölüm Başkan Yardımcısı
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2007 - Devam Ediyor
2007 - Devam EdiyorGıda Topluluğu/Gıda Bilinci Kulübü Akademik Danışmanı
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2012 - 2012
2012 - 2012Bölüm Başkan Yardımcısı
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
2009 - 2010
2009 - 2010Dekan Yardımcısı
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2007 - 2009
2007 - 2009Koordinatör Yardımcısı
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2006 - 2007
2006 - 2007Enstitü Müdür Yardımcısı
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Akademi Dışı Deneyim
2003 - 2005
2003 - 2005Ticari Kuruluş Özel, Nimeks Organik Tarım Ürünleri San. Tic. Ltd.
2003 - 2005
2003 - 2005Kalite Güvence Müdürü
Nimeks Dried Fruits - Nuts Processing Plant, Kalite Güvence Müdürü
Yönetilen Tezler
Devam Ediyor
Devam EdiyorDoktora
KARADENİZ BÖLGESİNDEKİ BAZI MONOFLORAL BALLARIN BOTANİK ORİJİNLERİNİN BELİRLENMESİ VE DEPOLAMA SICAKLIKLARININ KALİTE KARAKTERİSTİKLERİNE ETKİLERİ
Zorba M. (Danışman)
M.ARIGÜL(Öğrenci)
2025
2025Yüksek Lisans
MUSKAT CEVİZİNİN (M.FRAGRANS HOUTT) GIDA ENDÜSTRİSİNDE KATKI MADDESİ OLARAK KULLANIM OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI
Zorba M. (Danışman)
O.SAĞLAM(Öğrenci)
2024
2024Doktora
KENEVİR TOHUMUNUN KALİTE ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ VE GIDALARDA KULLANIM OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI
Zorba M. (Danışman)
M.BERBER(Öğrenci)
2021
2021Yüksek Lisans
KAZDAĞI SARIKIZ ÇAYI (SİDERİTİS TROJANA BORNM.) BİTKİSİNDEN SOĞUK ÇAY ÜRETİMİ
Zorba M. (Danışman)
Y.AKAGÜNDÜZ(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
KAZDAĞLARI BÖLGESİ SALGI BALLARININ KALİTE PARAMETRELERİNİN BELİRLENMESİ
Zorba M. (Danışman)
E.YALAZİ(Öğrenci)
2015
2015Yüksek Lisans
FARKLI KONSERVE GIDALARDA BİSFENOL A (BPA), BİSFENOL A DİGLİSİDİL ETER (BADGE) VE TÜREVLERİNİN BELİRLENMESİ
Zorba M. (Danışman)
O.TURAN(Öğrenci)
2012
2012Yüksek Lisans
SÜBYE’NİN KALİTE ÖZELLİKLERİNİN VE RAF ÖMRÜNÜN GELİŞTİRİLMESİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
Zorba M. (Danışman)
M.ARIGÜL(Öğrenci)
2009
2009Yüksek Lisans
FARKLI GIDA KATKI MADDELERİ KULLANIMININ TAHİN HELVASI EMULSİYON STABİLİTESİ VE KALİTESİNE OLAN ETKİLERİNİN BELİRLENMESİ ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA
Zorba M. (Danışman)
O.GÜNEŞER(Öğrenci)
Makaleler
2023
20231. Disinfection of Clostridioides difficile on spinach with epigallocatechin-based antimicrobial solutions and sodium hypochlorite
Tosun M. N., Taylan Yalcın G., Korkmazer G., ZORBA M., CANER C., DEMİREL ZORBA N. N.
International Journal of Food Microbiology
, cilt.402, 2023 (SCI-Expanded)
2023
20232. Microbiological and physicochemical properties of farm bulk tank milk and antimicrobial resistance of its dominant bacteria
ÖZDİKMENLİ TEPELİ S., ZORBA M., Yalman M., BİLGÜCÜ E., DEMİREL ZORBA N. N.
Journal of Food Safety
, cilt.43, sa.1, 2023 (SCI-Expanded)
2022
20223. Kaz Dağlarında Üretilen Salgı Ballarının Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
Yalazi E., Zorba M.
ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.10, sa.1, ss.1-16, 2022 (Hakemli Dergi)
2021
20214. Bal Arısı ve Bal Arısı Ürünleri
Arigül Apan M., Zorba M., Kayaboynu Ü.
Sinop Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
, cilt.6, sa.2, ss.202-223, 2021 (Hakemli Dergi)
2020
20205. Kazdağları Bölgesi Salgı Ballarının Antioksidan ve Antimikrobiyal Özellikleri
YALAZİ E., ZORBA M.
Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology , cilt.8, sa.3, ss.587-593, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
20206. Antioxidant and Antimicrobial Properties of Honeydew Honey of Ida Mountains
YALAZİ E., ZORBA M.
Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology (TURJAF)
, cilt.8, sa.3, ss.587-593, 2020 (Hakemli Dergi)
2018
20187. Improvement of quality and shelf-life of Subye, a traditional beverage of Turkey
APAN M. A., ZORBA M.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.38, sa.4, ss.719-725, 2018 (SCI-Expanded)
2014
20148. Effect of emulsifiers on oil separation problem and quality characteristics of Tahin Helva during storage
Guneser O., ZORBA M.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
, cilt.51, sa.6, ss.1085-1093, 2014 (SCI-Expanded)
2012
20129. Kütahya İline Özgü Geleneksel Bir Tatlı : Paşa Helvası
ARIGÜL M., ZORBA M.
Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi , cilt.7, sa.3, ss.17-23, 2012 (Hakemli Dergi)
2011
201110. Kütahya İlinde Üretilen Sucukların Bazı Kalite Karakteristiklerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Çalışma
ARIGÜL APAN M., ZORBA M.
Dünya Gıda Dergisi , sa.3, ss.24-28, 2011 (Hakemli Dergi)
2007
200711. Gıda endüstrisinde risk analizi ve yönetimi
İPEK D., ZORBA M.
AKADEMİK GIDA , cilt.5, sa.28, ss.28-35, 2007 (Hakemli Dergi)
2005
200512. Gidalar için Önemli Bir Kavram-"Raf Ömrü"
DEMİRAĞ M. K., ZORBA M.
Food Sektör Market-Otel-Otomasyon Dergisi , cilt.5, sa.26, ss.60, 2005 (Hakemsiz Dergi)
2005
200513. Gıdaların bozunma kinetiği ve raf ömrü tahminleme modellerİ
ZORBA M., DEMİRAĞ K., OVA G.
AKADEMİK GIDA , cilt.3, sa.16, ss.17-22, 2005 (Hakemli Dergi)
2003
200314. The use of starter cultures in the fermentation of boza, a traditional Turkish beverage
Zorba M., HANCIOĞLU O., GENÇ M., KARAPINAR M., OVA G.
Process Biochemistry
, cilt.38, sa.10, ss.1405-1411, 2003 (SCI-Expanded)
2002
200215. Determination of rheological properties of boza by using physical and sensory analysis
GENÇ M., Zorba M., OVA G.
Journal of Food Engineering
, cilt.52, sa.1, ss.95-98, 2002 (SCI-Expanded)
2001
200116. Vişne ve portakal meyve içeceklerinde yapay tatlandırıcı kullanımı üzerine bir araştırma
Ova G., Zorba M., Gür E.
GIDA , cilt.26, sa.3, ss.223-228, 2001 (Hakemli Dergi)
1999
199917. An improved method for the quantitative determination of carboxymethyl cellulose in food products
Zorba M., OVA G.
Food Hydrocolloids
, cilt.13, sa.1, ss.73-76, 1999 (SCI-Expanded)
1996
199618. Kükürtdioksit tayininde yaygın olarak kullanılan iki metodun karşılaştırılması üzerine bir araştırma
OVA G., ZORBA M.
Dünya Gıda Aylık Sektör Dergisi , cilt.10, ss.26-30, 1996 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
20251. ÇİÇEK BALLARINDA UÇUCU BİLEŞENLER VE GAZ KROMATOGRAFİSİ İLE BELİRLENME TEKNİKLERi
Arıgül Apan M., Zorba M.
IV. INTERNATIONAL ORDU SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Ordu, Türkiye, 14 - 16 Şubat 2025, ss.100, (Özet Bildiri)
2025
20252. MUSKAT CEVİZİNİN (M. FRAGRANS HOUTT) GIDA ENDÜSTRİSİNDE KATKI MADDESİ OLARAK KULLANIM OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI
Sağlam O., Zorba M.
7. Uluslararası Akdeniz Bilimsel Araştırmalar Kongresi, Valencia, İspanya, 9 - 11 Ocak 2025, ss.104-105, (Özet Bildiri)
2023
20233. Kestane balı ve apiterapi
Arıgül Apan M., Zorba M., Hangişi B.
1st International Congress of Apitherapy (ICBP 2023), Düzce, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2023, ss.65, (Özet Bildiri)
2023
20234. Kestane ballarının mineral madde profili
Arıgül Apan M., Zorba M.
1. Ulusal Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Kongresi (NAFoST 2023), İzmir, Türkiye, 28 - 29 Eylül 2023, ss.68, (Özet Bildiri)
2022
20225. The effect of washing with antimicrobial solutions on C. diffcile Enterobacterales and TAMB load in spinach
Tosun M. N., Taylan Yalçın G., Korkmazer G., Zorba M., Caner C., Demirel Zorba N. N.
10th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Zagreb, Hırvatistan, 30 Kasım - 02 Aralık 2022, ss.188, (Özet Bildiri)
2020
20206. KAZDAĞI SARIKIZ (SİDERİTİS TROJANA BORNM.) BİTKİSİNDEN SOĞUK ÇAY ÜRETİMİ
Akagündüz Orhan Y., Zorba M.
TÜRKİYE 13. GIDA KONGRTESİ, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, ss.390, (Özet Bildiri)
2020
20207. Kestane Balı Bileşimi ve Fonksiyonel Özellikleri
ARIGÜL APAN M., ZORBA M.
Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, ss.128, (Özet Bildiri)
2020
20208. Kazdağı Sarıkız (Sideritis trojana Bornm.) Bitkisinden Soğuk Çay Üretimi
AKAGÜNDÜZ ORHAN Y., ZORBA M.
Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Çanakkale, Türkiye, 21 Ekim 2020, ss.390, (Özet Bildiri)
2019
20199. Balın Kalite Özellikleri
Zorba M.
Kazdağları Ballarının Kalite Özellikleri, Çanakkale, Türkiye, 13 Kasım 2019, (Yayınlanmadı)
2019
201910. Bee and Bee Products/Arı ve Arı Ürünleri
ARIGÜL APAN M., KARABOYNU U., ZORBA M.
International Congress on Agriculture and Forestry Research (AGRIFOR), Marmaris/Muğla, Türkiye, 8 - 10 Nisan 2019, ss.6, (Özet Bildiri)
2018
201811. Kazdağları Bölgesi Salgı Ballarının Botanik Orijin ve Kalite Parametrelerinin Belirlenmesi
YALAZİ E., ZORBA M.
6. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Ekim 2018, (Özet Bildiri)
2018
201812. Kestane Balının Antimikrobiyal Aktivitesi
ARIGÜL APAN M., ZORBA M., APAN M.
6. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Ekim 2018, ss.572-573, (Özet Bildiri)
2018
201813. Determination of Botanical Origin and Quality Parameters of the Ida Mountains Region Honeydew Honey
YALAZİ E., ZORBA M.
6. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Ekim 2018, ss.664, (Tam Metin Bildiri)
2018
201814. Determination of Subclinical Mastitis Microbiota and Their Antibiotic Resistance in Bovine Raw Milk
Özdikmenli S., Demirel Zorba N. N., Zorba M.
1st international Food and Medicine Congress, Ankara, Türkiye, 24 - 27 Mayıs 2018, ss.108, (Özet Bildiri)
2018
201815. Balın Antimikrobiyal Özelliği
ZORBA M., ARIGÜL APAN M.
2nd International Conference on Agriculture, Forest, Food, Veterinary Sciences and Technologies "ICAFOF-2018 ", İzmir, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, ss.233, (Özet Bildiri)
2017
201716. Sarıkızçayı’nın (Sideritis trojana Bornm.) Kültüre Alınmasının Önemi
TÜRKMEN O. S., ZORBA M., PEHLİVAN İ.
II. Çanakkale Tarım Sempozyumu, Çanakkale, Türkiye, 14 - 15 Aralık 2017, ss.215, (Özet Bildiri)
2017
201717. Balda Botanik Orijin Tespiti
ZORBA M., ARIGÜL APAN M.
10. Gıda Mühendisliği Kongresi, Aantalya, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2017, ss.213, (Özet Bildiri)
2017
201718. Ülkemizde Bal Üretimi ve Yasal Düzenlemeler
ZORBA M., ARIGÜL APAN M., GÜNEY F.
10.Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2017, ss.200, (Tam Metin Bildiri)
2017
201719. Determination of Bisphenol A (BPA), Bisphenol A Diglycidyl Ether (BADGE) and its Derivates in Different Canned Foods
TURAN O., ZORBA M.
VII International Agriculture Symposium "AGROSYM 2017", Saraybosna, Bosna-Hersek, 5 - 08 Ekim 2017, ss.595, (Özet Bildiri)
2016
201620. Bal Toksini: Grayanotoksin
ARIGÜL APAN M., ZORBA M.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.275, (Tam Metin Bildiri)
2015
201521. Biyosensörler
ARIGÜL APAN M., ZORBA M.
9. Gıda Mühendisliği Kongresi, İzmir, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2015, ss.167, (Özet Bildiri)
2015
201522. Yörelere Göre Farklılık Gösteren Geleneksel Cevizli Sucuk Benzeri Ürünler
ARIGÜL APAN M., ZORBA M.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)
2015
201523. Traditional walnuts on a string dipped in starch grape molasses and similar products
ARIGÜL APAN M., ZORBA M.
2nd Agriculture and Food Congress, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)
2015
201524. Hazard Analysis and Crtical Control Points System Optimization in Tahini Helva Production
İPEK D., ZORBA N. N., ZORBA M.
ICFST 50TH CELEBRATION CONFERENCE: THE FUTURE OF FOOD INNOVATION, 17 - 19 Şubat 2015, ss.92, (Özet Bildiri)
2014
201425. Mikotoksin Detoksifikasyon Yöntemleri
ARIGÜL APAN M., ZORBA M.
1. Ulusal Mikoloji Günleri, Erzurum, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2014, ss.74, (Özet Bildiri)
2014
201426. '' Evaluation of The Antimicrobial Effect of Essential Oils against Salmonella serovar typhimurium and Staphylococcus aureus in Minced Beef
DEMİREL ZORBA N. N., ZORBA M., ÖZCAN G.
NAFI International Food Congress, Aydın, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, ss.164, (Tam Metin Bildiri)
2011
201127. Gıda İşleme Tekniklerinin Mikotoksinler Üzerine Etkileri
ARIGÜL APAN M., ZORBA M.
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.245, (Özet Bildiri)
2011
201128. Mikotoksinlerin Belirlenmesinde Kullanılan Analiz Yöntemleri
ARIGÜL APAN M., ZORBA M.
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.244, (Özet Bildiri)
2011
201129. A research on quality improvement of Sübye
ARIGÜL APAN M., ZORBA M.
International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, NAFI Congress, 26 - 29 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)
2010
201030. Kütahya İlinde Üretilen Sucukların Bazı Kalite Karakteristiklerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
ARIGÜL APAN M., ZORBA M.
1. Et Ürünleri "Sucuk" Çalıştayı, Kuşadası/Aydın, Türkiye, 2 - 03 Aralık 2010, ss.18, (Özet Bildiri)
2010
201031. Kütahya iline özgü geleneksel bir tatlı Paşa helvası
ARIGÜL APAN M., ZORBA M.
1st International Symposium On ”Traditional Foods From Adriatic To Caucasus”, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, (Özet Bildiri)
2010
201032. The effects of using different food additives on oil separation of tahin helva
GÜNEŞER O., ZORBA M.
1st International Symposium On ”Traditional Foods From Adriatic To Caucasus", Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.842, (Özet Bildiri)
1999
199933. The choice of starter culture combination for the boza production by using sensory evaluation and determination of the chemical and rheological properties
ZORBA M., HANCIOĞLU Ö., GENÇ M., ASLAN A., OVA G., KARAPINAR M.
Improved Traditional Foods for the Next Century, Valensiya, İspanya, 28 - 29 Ekim 1999, ss.79-83, (Tam Metin Bildiri)
2008
200834. .Implementation of Hazard Analysis at Critical Control Points- The HACCP System-to Tahin Helva
İPEK D., ZORBA M.
2nd Workshop Microbial Risk Management In Food Processes, Danimarka, 1 - 04 Kasım 2008, cilt.1, sa.1, ss.1-2, (Tam Metin Bildiri)
2008
200835. Risk assessment and risk management in food industry
ZORBA M.
2nd SAFOODNET Project (FP6022808) Workshop: Microbial risk management in food processes, Lyngby, Danimarka, 13 - 15 Ekim 2008, ss.65, (Özet Bildiri)
2007
200736. Bilgisayar Vizyonu Ve Gıda Endüstrisinde Kullanımı
ADAY M. S., ZORBA M.
5. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2007, cilt.1, ss.581-583, (Özet Bildiri)
2007
200737. Çanakkale İlinde Satılan Tahin Helvalarının Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri
Zorba N. N., Güneşer O., Zorba M., Güven S.
Gıda Mühendisliği 5. Kongresi, Ankara, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2007, ss.273, (Özet Bildiri)
2007
200738. Gıda Endüstrisinde Risk Analizi ve Yönetimi
İPEK D., ZORBA M.
5. Gıda Mühendisliği Kongresi., Ankara, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2007, cilt.1, sa.1, ss.293, (Tam Metin Bildiri)
2007
200739. Geleneksel Bayramiç Tahin Helvası
Zorba N. N., Zorba M., Güneşer O., Güven S.
Bayramiç Sempozyumu 2007, Çanakkale, Türkiye, 3 - 05 Ağustos 2007, (Özet Bildiri)
2005
200540. Determination of kinetics and psychophysical modeling for sensory shelf life prediction of sausage
ZORBA M., DEMİRAĞ M. K., OVA G.
1st International Food and Nutrition Congress, İstanbul, Türkiye, 15 - 18 Haziran 2005, ss.210, (Özet Bildiri)
2003
200341. Emülsifiye Tipi Bir Et Ürününde Raf Ömrü Belirlenmesi ve Matematiksel Modellenmesi
DEMİRAĞ M. K., ZORBA M.
Proje Yarismasi ve Sergisi 2003, İzmir, Türkiye, 10 - 21 Kasım 2003, ss.15, (Özet Bildiri)
2000
200042. Brainstorming Technique and its Role in The Total Quality Management
ZORBA M., OVA G.
44th Annual European Organization for Quality (EOQ) Congress, Budapest, Macaristan, 12 - 16 Haziran 2000, ss.203-209, (Tam Metin Bildiri)
2000
200043. Determination of rheological properties of boza by using physical and sensory analysis
GENÇ M., ZORBA M., OVA G.
4th International Conference on Agro and Food Physics, İstanbul, Türkiye, 16 - 20 Mayıs 2000, ss.44, (Özet Bildiri)
1997
199744. Gida Endüstrisinde Kullanilan Karboksimetil Selülozun Diğer Gam Çeşitleri Yanında Kantitatif Tayin Metodu Üzerine Bir Çalışma
ZORBA M., OVA G.
Gida Muhendisligi-III-Ulusal Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 22 - 23 Eylül 1997, ss.464-470, (Tam Metin Bildiri)
1997
199745. A Study on quantitative determination of carboxymethyl cellulose in the presence of other gums in Foods
ZORBA M., OVA G.
9th International Conference and Industrial Exhibition on Gums and Stabilisers for the Food Industry, Wrexham, İngiltere, 7 - 11 Temmuz 1997, ss.71-72, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2025
20251. Bitkisel Kaynakl ı Proteinler
Zorba M.
Geleceğin Gıdaları: Yeni ve Sürdürülebilir Yaklaşımlar ve Teknolojiler, Prof. Dr. Yeşim ELMACI, Editör, Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, ss.1-8, 2025
2009
20092. Gamlar
ZORBA M.
Gıda Katkı Maddeleri, Tomris ALTUĞ, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti, İzmir, ss.77-103, 2009
2009
20093. Emülgatörler
ZORBA M.
Gıda Katkı Maddeleri, Tomris ALTUĞ, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti, İzmir, ss.53-75, 2009
2006
20064. Gamlar
ZORBA M.
Gıda Katkı Maddeleri, Tomris ALTUĞ, Editör, Meta Basım, İzmir, ss.77-103, 2006
2006
20065. Emülgatörler
ZORBA M.
Gıda Katkı Maddeleri, Tomris ALTUĞ, Editör, Meta Basım, İzmir, ss.53-75, 2006
2004
20046. Eğitimde Kalite Sözlüğü
Akyol A., Karadakovan A., Bayık A., Saylam C., Ünsal D., Mekanlı G., et al.
Ege Üniversitesi, İzmir, 2004
2001
20017. Gamlar
ZORBA M.
Gıda Katkı maddeleri, Tomris ALTUĞ, Editör, Meta Basım, İzmir, ss.79-105, 2001
2001
20018. Emülgatörler
ZORBA M.
Gıda Katkı Maddeleri, Tomris ALTUĞ, Editör, Meta Basım, İzmir, ss.55-77, 2001
Desteklenen Projeler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorKestane Balının Botanik Orijinlerinin Enstrümental Analiz Teknikleri ile Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ZORBA M. (Yürütücü), ARIGÜL APAN M.
2024 - 2025
2024 - 2025Muskat Cevizinin (M fragrans Houtt) Gıda Endüstrisinde Katkı Maddesi Olarak Kullanım Olanaklarının Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
Zorba M. (Yürütücü), Sağlam O.
2023 - 2025
2023 - 2025Arı Ürünü Karışımlarının Bazı Fonksiyonel Özelliklerindeki Değişimlerin Farklı Sıcaklıklarda Depolama Boyunca İncelenmesi
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Demirel Zorba N. N., Apan M., Zorba M., Apan M.
2021 - 2023
2021 - 2023
Gıdalarda Clostridioides (eski adi Clostridium) difficile Varlığının ve Kontrol Yöntemlerinin Belirlenmesi - 120O998
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Zorba M., Demirel Zorba N. N. (Yürütücü), Caner C., Ayyıldız Ö., Akçalı A.
2018 - 2022
2018 - 2022KAZDAĞI SARIKIZ ÇAYI (SİDERİTİS TROJANA BORNM.) BİTKİSİNDEN SOĞUK ÇAY ÜRETİMİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
ZORBA M. (Yürütücü), AKAGÜNDÜZ Y.
2018 - 2019
2018 - 2019Kazdağları Bölgesi Salgı Ballarının Botanik Orijin ve Antimikrobiyal Özelliğinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ZORBA M. (Yürütücü), YALAZİ E.
2018 - 2019
2018 - 2019Kazdağları Bölgesi Salgı Ballarının Kalite Parametrelerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
ZORBA M. (Yürütücü), YALAZİ E.
2015 - 2017
2015 - 2017SUBKLİNİK MASTİTİS ETMENLERİNİN ARAŞTIRILMASI ve SÜT KALİTE PARAMETRELERİNE ETKİSİNİN BELİRLENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ZORBA M. (Yürütücü), DEMİREL ZORBA N. N., ÖZDİKMENLİ S., YALMAN M., BİLGÜCÜ E.
2014 - 2014
2014 - 2014Teneke Ambalajlarda Muhafaza Edilen Faklı Gıdalarda Bisfenol A (BPA), Bisfenol A Diglisidil-Eter (BADGE) ve Türevleri
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Turan O.(Yürütücü), Çukurcu A., Zorba M.
2012 - 2012
2012 - 2012
KALİTE VE GIDA GÜVENLİĞİ SİSTEMLERİ EĞİTİM PROGRAMI
Kalkınma Ajansı
Zorba M. (Yürütücü)
2010 - 2012
2010 - 2012SÜBYE’NİN KALİTE ÖZELLİKLERİNİN VE RAF ÖMRÜNÜN GELİŞTİRİLMESİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
ZORBA M. (Yürütücü), ARIGÜL M.
2007 - 2009
2007 - 2009Farklı Katkı Maddeleri Kullanımının Tahin Helvası Emulsiyon Stabilitesi ve Kalitesine Olan Etkilerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Çalışma
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
ZORBA M. (Yürütücü), GÜNEŞER O.
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Aralık 2022
Aralık 2022JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Kasım 2022
Kasım 2022GIDA VE YEM BİLİMİ TEKNOLOJİSİ DERGİSİ
Hakemli Bilimsel Dergi
Haziran 2022
Haziran 2022TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Hakemli Bilimsel Dergi
Haziran 2022
Haziran 2022FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Nisan 2022
Nisan 2022Journal of advanced research in natural and applied sciences (Online)
Hakemli Bilimsel Dergi
Mart 2022
Mart 2022Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Ocak 2022
Ocak 2022TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Hakemli Bilimsel Dergi
Mart 2021
Mart 2021GIDA
Hakemli Bilimsel Dergi
Ocak 2021
Ocak 2021TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Hakemli Bilimsel Dergi
Ekim 2020
Ekim 2020ÇOMÜ ZIRAAT FAKÜLTESI DERGISI
Hakemli Bilimsel Dergi
Temmuz 2020
Temmuz 2020CUMHURIYET SCIENCE JOURNAL
Hakemli Bilimsel Dergi
Mart 2020
Mart 2020TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Hakemli Bilimsel Dergi
Mart 2020
Mart 2020JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Ağustos 2018
Ağustos 2018JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2018
Mayıs 2018GIDA
Hakemli Bilimsel Dergi
Kasım 2017
Kasım 2017AKADEMIK GIDA
Hakemli Bilimsel Dergi
Şubat 2017
Şubat 2017TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Hakemli Bilimsel Dergi
Aralık 2016
Aralık 2016TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Hakemli Bilimsel Dergi
Ekim 2015
Ekim 2015Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Mayıs 2015
Mayıs 2015TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Hakemli Bilimsel Dergi
Eylül 2014
Eylül 2014JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS' SOCIETY
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Mart 2014
Mart 2014TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Hakemli Bilimsel Dergi
Bilimsel Projelerde Hakemlikler
Şubat 2020
Şubat 2020TÜBİTAK Projesi
2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Türkiye
Şubat 2020
Şubat 2020TÜBİTAK Projesi
2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Türkiye
Şubat 2020
Şubat 2020TÜBİTAK Projesi
2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Türkiye
Şubat 2020
Şubat 2020TÜBİTAK Projesi
2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Türkiye
Şubat 2020
Şubat 2020TÜBİTAK Projesi
2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Türkiye
Temmuz 2019
Temmuz 2019TÜBİTAK Projesi
1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Türkiye
Temmuz 2019
Temmuz 2019TÜBİTAK Projesi
1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Türkiye
Temmuz 2019
Temmuz 2019TÜBİTAK Projesi
1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Türkiye
Temmuz 2019
Temmuz 2019TÜBİTAK Projesi
1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Türkiye
Temmuz 2019
Temmuz 2019TÜBİTAK Projesi
1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Türkiye
Mart 2014
Mart 2014TÜBİTAK Projesi
3001 - Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Türkiye
Haziran 2013
Haziran 2013Sanayi Tezleri Projesi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Türkiye
Haziran 2013
Haziran 2013Sanayi Tezleri Projesi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Türkiye
Nisan 2011
Nisan 2011Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Üniversite Destekli Diğer Projeler, Ege Üniversitesi, Türkiye
Bilimsel Danışmanlıklar
2023 - 2024
2023 - 2024Kurum veya Organizasyonlar İçin Yapılan Danışmanlık
Çanakkale Arıcılar Birliği (Güney Marmamara Kalkınma Ajansı Destekli)
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 150
h-indeksi (SCOPUS): 4
Jüri Üyelikleri
Ağustos-2025
Ağustos 2025Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Nesrin BARAN ELÇİ Yüksek Lisans Tez Savunma - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Haziran-2025
Haziran 2025Tez Savunma (Doktora)
Burak Barış ALBAYRAK Doktora Tez Savunma - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Aralık-2021
Aralık 2021Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Burak Barış ALBAYRAK TİK Üyeliği - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Aralık-2021
Aralık 2021Doktora Yeterlik Sınavı
Ali KOZLU Doktora Yeterlilik - Ege Üniversitesi
Kasım-2021
Kasım 2021Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Yağmur AKAGÜNDÜZ ORHAN Yüksek Lisans Tez Savunma - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Haziran-2021
Haziran 2021Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Murat BERBER TİK Üyeliği - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Mart-2021
Mart 2021Doktora Yeterlik Sınavı
Elçin BİLGİN Doktora Yeterlilik - Ege Üniversitesi
Şubat-2021
Şubat 2021Doktora Yeterlik Sınavı
Elif ÖZTÜRK Doktora Yeterlilik - Ege Üniversitesi
Ocak-2019
Ocak 2019Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Büke DEMİR Yüksek Lisans Tez Savunma - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Ocak-2019
Ocak 2019Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Emrah YALAZİ Yüksek Lisans Tez Savunma - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Eylül-2018
Eylül 2018Tez Savunma (Doktora)
Ceyda DADALI Doktora Tez Savunma - Ege Üniversitesi
Temmuz-2018
Temmuz 2018Tez Savunma (Doktora)
Musa YALMAN Doktora Tez Savunma - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Aralık-2017
Aralık 2017Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Emre BOSTANCI Yüksek Lisans Tez Savunma - Sivas Cumhuriyet Üniversitesi
Kasım-2017
Kasım 2017Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Hilal KILMANOĞLU Yüksek Lisans Tez Savunma - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Ağustos-2017
Ağustos 2017Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Elif ÖZTÜRK Yüksek Lisans Tez Savunma - Ege Üniversitesi
Aralık-2016
Aralık 2016Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Mukaddes ARIGÜL TİK ÜYELİĞİ - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Şubat-2016
Şubat 2016Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Esra KAYA Yüksek Lisans Tez Savunma - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Şubat-2016
Şubat 2016Doktora Yeterlik Sınavı
Mukaddes ARIGÜL APAN Doktora Yeterlilik - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Ocak-2016
Ocak 2016Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Beyza AYAS Yüksek Lisans Tez Savunma - Ege Üniversitesi
Eylül-2015
Eylül 2015Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Gözde BOSTANOĞLU Yüksek Lisasn Tez Savunma - Ege Üniversitesi
Temmuz-2015
Temmuz 2015Doktora Yeterlik Sınavı
Murat BERBER Doktora Yeterlilik - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Mayıs-2015
Mayıs 2015Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Orhan TURAN Yüksek Lisans Tez Savunma - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Eylül-2014
Eylül 2014Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Dilek ÖZİPEK DONDURAN Yüksek Lisans Tez Savunma - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Eylül-2014
Eylül 2014Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Deniz KOÇAK (BABATAŞ) Yüksek Lisans Tez Savunma - Ege Üniversitesi
Ağustos-2014
Ağustos 2014Tez Savunma (Doktora)
Atila TUNABOYLU Doktora Tez Savunma - Ege Üniversitesi
Ocak-2014
Ocak 2014Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Hasan UZKUÇ Yüksek Lisans Tez Savunma - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Eylül-2013
Eylül 2013Doktora Yeterlik Sınavı
Dilvin İPEK Doktora Yeterlilik - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Eylül-2013
Eylül 2013Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Gülşah SÜMEN TİK Üyeliği - Ege Üniversitesi
Nisan-2013
Nisan 2013Doktora Yeterlik Sınavı
Hilal ÇOLAKOĞLU Doktora Yeterlilik - Ege Üniversitesi
Nisan-2013
Nisan 2013Doktora Yeterlik Sınavı
Nihan BAŞ Doktora Yeterlilik - Ege Üniversitesi
Şubat-2012
Şubat 2012Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Mukaddes ARIGÜL Yüksek Lisans Tez Savunma - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Şubat-2012
Şubat 2012Tez Savunma (Doktora)
Evren GÖLGE Doktora Tez Savunma - Ege Üniversitesi
Şubat-2012
Şubat 2012Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Esin YAPRAK APUHAN Yüksek Lisans Tez Savunma - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Ekim-2011
Ekim 2011Tez Savunma (Doktora)
Jülide KIVANÇLI Doktora Tez Savunma - Ege Üniversitesi
Ekim-2011
Ekim 2011Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Özden ERYAŞAR Yüksek Lisans Tez Savunma - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Temmuz-2011
Temmuz 2011Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Emel KARTAL Yüksek Lisans TEz Savunma - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Temmuz-2011
Temmuz 2011Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Murat AKTAR Yüksek Lisans Tez Savunma - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Haziran-2011
Haziran 2011Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Evren GÖLGE TİK Üyeliği - Ege Üniversitesi
Nisan-2011
Nisan 2011Tez Savunma (Doktora)
Evrim ÖZKAYNAK Doktora Tez Savunma - Ege Üniversitesi
Eylül-2010
Eylül 2010Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Ayça KARAÖREN Yüksek Lisans Tez Savunma - Ege Üniversitesi
Haziran-2010
Haziran 2010Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Jülide KIVANÇLI TİK Üyeliği - Ege Üniversitesi
Haziran-2010
Haziran 2010Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Evren GÖLGE TİK Üyeliği - Ege Üniversitesi
Haziran-2009
Haziran 2009Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Evren GÖLGE TİK Üyeliği - Ege Üniversitesi
Haziran-2009
Haziran 2009Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Jülide KIVANÇLI TİK Üyeliği - Ege Üniversitesi
Ocak-2009
Ocak 2009Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Onur GÜNEŞER Yüksek Lisans Tez Savunma - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Kasım-2008
Kasım 2008Tez Savunma (Doktora)
Perihan KENDİRCİ Doktora Tez Savunma - Ege Üniversitesi
Mart-2008
Mart 2008Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Jülide KIVANÇLI TİK Üyeliği - Ege Üniversitesi
Mart-2008
Mart 2008