­

Prof. Dr. NEŞE YILMAZ TUNCEL


Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Gıda Teknolojisi

Gıda Teknolojisi


WoS Araştırma Alanları: Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Mühendislik Çok Disiplinli


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Teknolojisi, Hububat Teknolojisi


Yayınlardaki İsimler: Neşe YILMAZ

E-posta: neseyilmaz@comu.edu.tr
Diğer E-posta: neseyilmaztuncel@gmail.com
İş Telefonu: +90 286 218 0018 Dahili: 14055
Web: https://avesis.comu.edu.tr/neseyilmaz
Ofis: 1
Posta Adresi: Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Gıda Teknolojisi Bölümü, Oda No: 1, Çanakkale, Merkez

Metrikler

Yayın

77

Atıf (WoS)

511

H-İndeks (WoS)

13

Atıf (Scopus)

652

H-İndeks (Scopus)

16

Atıf (Scholar)

1

Proje

14

Fikri Mülkiyet

2

Açık Erişim

2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2014 - 2015

2014 - 2015

Post Doktora

Eidgenössische Technische Hochschule Zürich, Institute Of Food, Nutrition And Health , Laboratory Of Food Biochemistry , İsviçre

2008 - 2014

2008 - 2014

Doktora

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

2006 - 2008

2006 - 2008

Yüksek Lisans

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

2002 - 2006

2002 - 2006

Lisans

Trakya Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2014

2014

Doktora

PİRİNÇ KEPEĞİNİN KISA DALGA INFRARED (KIZILÖTESİ) ENERJİ İLE STABİLİZASYONU VE STABİLİZE KEPEĞİN GIDA ÜRÜNLERİNDE DEĞERLENDİRİLMESİ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

2008

2008

Yüksek Lisans

FARKLI KURUTMA TEKNİKLERİNİN MISIRIN FİZİKSEL, KİMYASAL VE TOKSİKOLOJİK ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Yabancı Diller

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2019

2019

Food Loss and Waste Reduction and Management/CHIEAM-IAMZ/ Zaragoza, İSPANYA

Mesleki Kurs

CHIEAM

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Teknolojisi

Hububat Teknolojisi

Akademik Unvanlar / Görevler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Gıda Teknolojisi

2018 - 2024

2018 - 2024

Doç. Dr.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Gıda Teknolojisi

2018 - 2018

2018 - 2018

Dr. Öğr. Üyesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Gıda Teknolojisi

2017 - 2018

2017 - 2018

Yrd. Doç. Dr.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Gıda Teknolojisi

2014 - 2017

2014 - 2017

Araştırma Görevlisi Dr.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2009 - 2014

2009 - 2014

Araştırma Görevlisi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Yönetimsel Görevler

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Staj Koordinatörü

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Gıda Teknolojisi

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Bölüm Bologna Komisyonu Başkanı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Gıda Teknolojisi

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Mevlana Değişim Programı Bölüm Koordinatörü

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Gıda Teknolojisi

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Erasmus Programı Bölüm Koordinatörü

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Gıda Teknolojisi

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Sürdürülebilir Gıda Üretimi

Lisans

Lisans

Mesleki İngilizce I ve II (Professional English)

Lisans

Lisans

Duyusal Analiz (Sensory Analyses)

Lisans

Lisans

Beslenme İlkeleri (Nutrition Principles)

Lisans

Lisans

Gıda Analiz Yöntemleri (Food Analyses Methods)

Lisans

Lisans

Gıda Katkı Maddeleri ve Toksikoloji (Food Additives and Toxicology)

Lisans

Lisans

Gıda İşleme İlkeleri (Food Processing Principles)

Lisans

Lisans

Tahıl İşleme Teknolojisi (Cereal Processing Technology)

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2023

2023

Stabilization of Rice Bran: A Review

Tuncel N.

FOODS , cilt.12, sa.9, ss.1-21, 2023 (SCI-Expanded) identifier

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2020

2020

Sürdürülebilir Et Üretimi

Polat H., Yılmaz Tuncel N.

GIDA / THE JOURNAL OF FOOD , cilt.46, sa.1, ss.134-151, 2020 (Hakemli Dergi)

2019

2019

Gıda Atıkları

Yılmaz Tuncel N.

TÜBİTAK Bilim ve Teknik , sa.625, ss.10-18, 2019 (Hakemli Dergi) Sürdürülebilir Kalkınma

2016

2016

GAMA-ORİZANOL

YILMAZ TUNCEL N.

AKADEMİK GIDA , cilt.14, sa.4, ss.458-464, 2016 (Hakemli Dergi)

2008

2008

Gıda ve kanser

YILMAZ N., TUNCEL N. B.

DÜNYA GIDA , ss.86-92, 2008 (Hakemli Dergi) Sürdürülebilir Kalkınma

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2023

2023

PHYSICO-CHEMICAL AND SENSORY PROPERTIES OF LEGUME-BASED MILK SUBSTITUTES

Yılmaz Tuncel N., Andaç A. E., Polat Kaya H., Korkmaz F., Tuncel N. B.

6th International Symposium on Gluten-Free Cereal Products and Beverages, Rome, İtalya, 18 - 20 Ekim 2023, ss.47

2023

2023

Physicochemical, Sensorial and Textural Properties of Vegan Ice Creams Produced from Cowpea Milk Analogs

Korkmaz F., Andaç A. E., Yılmaz Tuncel N., Polat Kaya H., Tuncel N. B.

3rd International Congress of the Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, Malatya, Türkiye, 13 - 16 Eylül 2023, ss.1

2021

2021

Utilization of Rice Milling By-Products

Yılmaz Tuncel N.

Waste2Value, Aveiro, Portekiz, 17 Kasım 2021

2020

2020

Sürdürülebilir Kırmızı Et Üretimi

Yılmaz Tuncel N., Polat H.

13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, ss.71

2018

2018

FREE AND BOUND PHENOLICS AND ANTIOXIDANTS IN RAW AND INFRARED STABILIZED IMMATURE RICE GRAIN

YILMAZ F., TUNCEL N. B., YILMAZ TUNCEL N.

IX International Scientific Agriculture Symposium “AGROSYM 2018”, 4 - 07 Ekim 2018

2017

2017

Infrared stabilization of immature rice grain

Yilmaz F., Tuncel N. B., Yilmaz Tuncel N.

3rd International Conference on Engineering and Natural Sciences, Budapest, Macaristan, 3 - 07 Mayıs 2017, ss.1

2017

2017

The effect of infrared stabilization on tocopherol, gamma-oryzanol, thiamine and riboflavin contents of immature rice grains

Yilmaz F., Tuncel N. B., Yilmaz Tuncel N.

3. International Conference on Engineering and Natural Sciences (ICENS), Budapest, Macaristan, 3 - 07 Mayıs 2017, ss.741

2016

2016

The effect of ultrasound assisted extraction on yield and some properties of legume starches

KARAMAN M., KAYA E., YILMAZ N., TUNCEL N. B.

15th International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2016, ss.92

2016

2016

The effect of ultrasound treatment on physical properties of some legume starches

KARAMAN M., TUNCEL N. B., KAYA E., YILMAZ N.

15th International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2016, ss.279

2016

2016

The effect of ultrasound treatment on phenolics and antioxidant capacity of some legume brans

KAYA E., TUNCEL N. B., KARAMAN M., YILMAZ N.

15th International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2016, ss.332

2015

2015

Pirinç Kepeğinin İşlenmesi ve İnsan Beslenmesindeki Önemi

TUNCEL N. B., YILMAZ TUNCEL N.

ULUSLARARASI KATILIMLI KONURALP ÇELTİL ÇALIŞTAYI, Düzce, Türkiye, 14 - 16 Aralık 2015, ss.35

2015

2015

Infrared (Kızılötesi) Kurutmanın Domatesin Toplam Fenol, Antioksidan Kapasite ve Hidroksimetilfurfural Miktarına Etkisi

YILMAZ N., TUNCEL N. B., KOCABIYIK H.

Pamukkale 3. Gıda Sempozyumu- Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar, Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, ss.105-106

2015

2015

Gıdaların Kurutulmasında Infrared Teknolojisinin Kullanımı

TUNCEL N. B., YILMAZ N.

Pamukkale 3. Gıda Sempozyumu- Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar, Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, ss.66

2015

2015

Kısa ve Orta Dalga Infrared (Kızılötesi)ile Çeltik Kurutmanın Pirinç Randımanı ve Enerji Tüketimi Üzerine Etkisi

TUNCEL N. B., YILMAZ N., KOCABIYIK H.

Pamukkale 3. Gıda Sempozyumu- Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar, Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, ss.107-108 Sürdürülebilir Kalkınma

2013

2013

Infrared Stabilized Rice Bran: Nutricious Breadmaking Ingredient (Sözlü sunum)

Tuncel N. B., Yilmaz N., Uygur A., Kocabiyik H.

7th International Congress Flour-Bread, Osijek, Hırvatistan, 16 - 18 Ekim 2013, ss.40

2013

2013

Meyve ve Sebze Kurutma için Infrared Kurutucu Tasarımı

KOCABIYIK H., TUNCEL N. B., YILMAZ N.

II. Uluslarası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı, İzmir, Türkiye, 3 - 04 Haziran 2013, ss.19

2011

2011

Middle Infrared Drying of Tomato

KOCABIYIK H., SÜMER S. K., TUNCEL N. B., BÜYÜKCAN M. B., YILMAZ N., Arslan N.

XXXIV CIOSTA CIGRV Conference, Vienna, Avusturya, 29 Haziran - 01 Temmuz 2011, ss.1

2011

2011

Parsley drying with modified household microwave oven.

Tuncel N. B., Arslan N., Yılmaz N.

International Food Congress - Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.1095

2011

2011

The effect of pea (Pisum sativum L.) originated asparaginase onacrylamide formation in some bread types

Tuncel N. B., Yılmaz N., Şener E.

International Food Congress - Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.695

2011

2011

The effect of infrareddrying on ß-carotene and lycopene content of tomato

Kocabıyık H., Tuncel N. B., Yılmaz N., Arslan N., Büyükcan M. B., Sümer S. K.

International Food Ccongress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.298

2010

2010

Extraction Optimization For Antioxidant Activity of a Potential Bioactive Source : Feijoa (Feijoa sellowiana)

TUNCEL N. B., YILMAZ N., Kurtar Bozbıyık N.

Workshop on Antioxidant Measurement Assay Methods, İstanbul, Türkiye, 21 Nisan 2010, ss.32

2010

2010

Production and Investigation of Some Properties of Chickpea Bread

TUNCEL N. B., YILMAZ N., Özçelik S.

The 1st International Symposium on Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.447-448

2009

2009

Development of a Simple Rapid and Reliable HPLC Method For the Determination of Fumonisin B1 And B2 In Maize: Adoption of Internal Standard (Butyl Paraben)

TUNCEL N. B., YILMAZ N.

4th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, Prague, Çek Cumhuriyeti, 4 - 06 Kasım 2009, ss.380

2009

2009

Comparison of HPLC and LC/ESI-MS/MS Methods For Determination of Acrylamide In Wheat, Barley And Rye Malts

KÜÇÜK Z., TUNCEL N. B., YILMAZ N.

4th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, Prague, Çek Cumhuriyeti, 4 - 06 Kasım 2009, ss.413

2009

2009

Determination of 12 Phenolic Acids by a Validated HPLC Method: Its Application To Some Plants From Ida Mountain (Kaz Mountain/ Kazdaği)

TUNCEL N. B., YILMAZ N.

4th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, Prague, Çek Cumhuriyeti, 4 - 06 Kasım 2009, ss.579 Sürdürülebilir Kalkınma

2008

2008

A Research on the Facility of Drying Mantı (Mantu) with Infrared Technology

TUNCEL N. B., YILMAZ N.

ICC International Conference, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Nisan 2008, ss.166

2008

2008

Alternative Technologies To Maize Drying

YILMAZ N., TUNCEL N. B.

ICC International Conference, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Nisan 2008, ss.147

Kitap & Kitap Bölümleri

2023

2023

Hayvansal Sütler ve Bitkisel ''Süt''ler

Yılmaz Tuncel N.

Besleyici ve Sağlıklı Gıda : Gıda Endüstrisinden Sofraya , Sedef Nehir EL, Editör, Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, ss.55-67, 2023

Desteklenen Projeler

2021 - 2022

2021 - 2022

Bitkisel Esaslı Süt Alternatifi İçecek Üretimi

TÜBİTAK Projesi

Yılmaz Tuncel N. (Yürütücü), Tuncel N. B.

2011 - 2014

2011 - 2014

Pirinç Kepeğinin Kısa Dalga İnfrared (kızılötesi) Enerji İle

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

TUNCEL N. B. (Yürütücü), YILMAZ TUNCEL N.

Patent

2021

2021

Kızılötesi (infrared) enerji ile pirinç kepeği stabilize etme yöntemi (İncelemeli tescil)

Patent

Tescil Edildi, Buluşun Tescil No: 2012/08335 , Standart Tescil

2015

2015

Kızılötesi (İnfrared) Enerji ile Pirinç Kepeği Stabilize Etme Yöntemi (İncelemesiz Tescil)

Patent

Tescil Edildi, Buluşun Tescil No: TR201208335B , Standart Tescil

Akademik Dolaşım Faaliyetleri

2022 - 2022

2022 - 2022

Diğer

Diğer

Danmarks Tekniske Universitet, Danimarka

2022 - 2022

2022 - 2022

Erasmus Programı

Personel Hareketliliği

University of Ljubljana, Slovenya

2019 - 2019

2019 - 2019

Yetkinlik ve Niteliklerin Artırılması

Mesleki Eğitim/Kurs

The International Center For Advanced Mediterranean Agronomic Studies in Zaragoza, İspanya

Ödüller

Aralık 2016

Aralık 2016

AKADEMİK TEŞVİK 100 TAM PUAN ÖDÜLÜ (2015)

ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ

Şubat 2016

Şubat 2016

Food and Bioproducts Processing IChemE Journals Best Reviewer Awards 2015

Elseiver & Editorial Board of the Journal

Nisan 2008

Nisan 2008

BEST POSTER AWARD

ICC Bosphorus 2008



Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

18 Ekim 2023 - 20 Ekim 2023

18 Ekim 2023 - 20 Ekim 2023

6th International Symposium on Gluten-Free Cereal Products and Beverages

Katılımcı

Rome-İtalya

21 Ekim 2020 - 23 Ekim 2020

21 Ekim 2020 - 23 Ekim 2020

13. Gıda Kongresi

Katılımcı

Çanakkale-Türkiye

18 Nisan 2016 - 21 Nisan 2016

18 Nisan 2016 - 21 Nisan 2016

15th International Cereal and Bread Congress

Katılımcı

İstanbul-Türkiye

14 Aralık 2015 - 16 Aralık 2015

14 Aralık 2015 - 16 Aralık 2015

Konuralp Çeltik Çalıştayı

Katılımcı

Düzce-Türkiye

13 Mayıs 2015 - 15 Mayıs 2015

13 Mayıs 2015 - 15 Mayıs 2015

Pamukkale 3. Gıda Sempozyumu- Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar

Katılımcı

Denizli-Türkiye

16 Ekim 2013 - 18 Ekim 2013

16 Ekim 2013 - 18 Ekim 2013

7th International Congress Flour-Bread

Katılımcı

Osijek-Hırvatistan

03 Haziran 2013 - 04 Haziran 2013

03 Haziran 2013 - 04 Haziran 2013

II. Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı

Katılımcı

İzmir-Türkiye

26 Mayıs 2011 - 29 Mayıs 2011

26 Mayıs 2011 - 29 Mayıs 2011

International Food Congress - Novel Approaches in Food Industry

Katılımcı

İzmir-Türkiye

21 Nisan 2010 - 21 Nisan 2010

21 Nisan 2010 - 21 Nisan 2010

Workshop on Antioxidant Measurement Assay Methods

Katılımcı

İstanbul-Türkiye

04 Kasım 2009 - 06 Kasım 2009

04 Kasım 2009 - 06 Kasım 2009

4th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis

Katılımcı

Praha-Çek Cumhuriyeti

Burslar

2023 - 2023

2023 - 2023

YURTDIŞI BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILIM DESTEĞİ (ICC Gluten Free Products and Beverages, Sözlü Sunum, Roma, İtalya)

TÜBİTAK

2019 - 2019

2019 - 2019

Mesleki Kurs Katılım Bursu (CHIEAM-IAMZ)

Diğer Uluslararası Organizasyonlar

2014 - 2015

2014 - 2015

YURT DIŞI DOKTORA SONRASI ARAŞTIRMA BURSU (İSVİÇRE, ETH)

TÜBİTAK

2014 - 2014

2014 - 2014

YURT DIŞI BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILIM DESTEK BURSU (ICC 7th International Congress Flour-Bread, Sözlü Sunum, Hırvatistan, Opatija))

TÜBİTAK

2008 - 2014

2008 - 2014

YURT İÇİ DOKTORA BURSU

TÜBİTAK

2006 - 2008

2006 - 2008

YURT İÇİ YÜKSEK LİSANS BURSU

TÜBİTAK

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 652

h-indeksi (SCOPUS): 16