Doç.Dr.

NEŞE YILMAZ TUNCEL


Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi

Gıda Teknolojisi

Gıda Teknolojisi

Eğitim Bilgileri

2014 - 2015

2014 - 2015

Post Doktora

Eidgenössische Technische Hochschule Zürich, Institute Of Food, Nutrition And Health , Laboratory Of Food Biochemistry , İsviçre

2008 - 2014

2008 - 2014

Doktora

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

2006 - 2008

2006 - 2008

Yüksek Lisans

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

2002 - 2006

2002 - 2006

Lisans

Trakya Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2014

2014

Doktora

PİRİNÇ KEPEĞİNİN KISA DALGA INFRARED (KIZILÖTESİ) ENERJİ İLE STABİLİZASYONU VE STABİLİZE KEPEĞİN GIDA ÜRÜNLERİNDE DEĞERLENDİRİLMESİ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

2008

2008

Yüksek Lisans

FARKLI KURUTMA TEKNİKLERİNİN MISIRIN FİZİKSEL, KİMYASAL VE TOKSİKOLOJİK ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Yabancı Diller

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Hububat Teknolojisi, Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma), Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Doç.Dr.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Gıda Teknolojisi Bölümü

2018 - 2018

2018 - 2018

Dr.Öğr.Üyesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Gıda Teknolojisi

2017 - 2018

2017 - 2018

Yrd.Doç.Dr.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Gıda Teknolojisi

2014 - 2017

2014 - 2017

Araştırma Görevlisi Dr.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2009 - 2014

2009 - 2014

Araştırma Görevlisi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Gıda Analiz Yöntemleri

Lisans

Lisans

Gıda İşleme İlkeleri

Lisans

Lisans

Beslenme İlkeleri

Lisans

Lisans

Enstrumental Analiz

Lisans

Lisans

Organik Gıda ve Tarım

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2020

2020

Extrusion cooking of immature rice grain: under-utilized by-product of rice milling process

ALBAYRAK B. , TUNCEL N. B. , YILMAZ TUNCEL N. , MASATCIOĞLU M. T.

JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, cilt.57, ss.2905-2915, 2020 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier identifier

2016

2016

Middle infrared stabilization of individual rice bran milling fractions

Yilmaz N.

FOOD CHEMISTRY, cilt.190, ss.179-185, 2016 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier identifier

2014

2014

The effect of infrared stabilized rice bran substitution on nutritional, sensory, and textural properties of cracker

Yilmaz N. , TUNCEL N. B. , KOCABIYIK H.

EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, cilt.239, ss.259-265, 2014 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2014

2014

Infrared stabilization of rice bran and its effects on gamma-oryzanol content, tocopherols and fatty acid composition

Yilmaz N. , TUNCEL N. B. , KOCABIYIK H.

JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE, cilt.94, ss.1568-1576, 2014 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier identifier

2011

2011

Gamma-oryzanol content, phenolic acid profiles and antioxidant activity of rice milling fractions

TUNCEL N. B. , Yilmaz N.

EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, cilt.233, ss.577-585, 2011 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2010

2010

The effect of pea (Pisum sativum L.)-originated asparaginase on acrylamide formation in certain bread types

Tuncel N. B. , Yilmaz N. , ŞENER E.

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, cilt.45, ss.2470-2476, 2010 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2010

2010

An alternative strategy for corn drying (Zea mays) resulted in both energy savings and reduction of fumonisins B-1 and B-2 contamination

Yilmaz N. , TUNCEL N. B.

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, cilt.45, ss.621-628, 2010 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2010

2010

The effects of infrared and hot air drying on some properties of corn (Zea mays)

TUNCEL N. B. , Yilmaz N. , KOCABIYIK H. , Ozturk N., Tuncel M.

JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE & ENVIRONMENT, cilt.8, ss.63-68, 2010 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2009

2009

Time and temperature dependent microbiological and mycotoxin (ochratoxin-A) levels in boza

UYSAL Ü. D. , Oncu E. M. , Berikten D., Yilmaz N. , TUNCEL N. B. , KIVANÇ M., et al.

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY, cilt.130, ss.43-48, 2009 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier identifier

Ödüller

Aralık 2016

Aralık 2016

AKADEMİK TEŞVİK 100 TAM PUAN ÖDÜLÜ (2015)

ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ

Şubat 2016

Şubat 2016

Food and Bioproducts Processing IChemE Journals Best Reviewer Awards 2015

Elseiver & Editorial Board of the Journal

Nisan 2008

Nisan 2008

BEST POSTER AWARD

ICC Bosphorus 2008



Burslar

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

"Food loss and waste reduction and management" Kursu Katılım Bursu

Diğer Uluslararası Organizasyonlar

2014 - Devam Ediyor

2014 - Devam Ediyor

YURT DIŞI BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILIM DESTEK BURSU (HIRVATİSTAN, ICC KONGRE, SÖZLÜ SUNUM)

TÜBİTAK

2014 - Devam Ediyor

2014 - Devam Ediyor

YURT DIŞI DOKTORA SONRASI ARAŞTIRMA BURSU (İSVİÇRE, ETH)

TÜBİTAK

2008 - Devam Ediyor

2008 - Devam Ediyor

YURT İÇİ DOKTORA BURSU

TÜBİTAK

2006 - Devam Ediyor

2006 - Devam Ediyor

YURT İÇİ YÜKSEK LİSANS BURSU

TÜBİTAK

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 130

h-indeksi (WOS): 7

Jüri Üyelikleri

Ocak-2020

Ocak 2020

Akademik Kadroya Atama

Dr. Öğretim Üyesi Atama için Bilim Jüri Üyeliği - ÇOMU, CUBY, Gıda Teknolojisi Bölümü

Ocak-2020

Ocak 2020

Akademik Personel Sınavı

Araştırma Görevlisi alımı Bilim Jürisi Üyeliği - ÇOMU, CUBY, Gıda Teknolojisi Bölümü

Ağustos-2018

Ağustos 2018

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Yüksek Lisans Tez Savunma Jüri Üyeliği - ÇOMU, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü