Education Information
2014 - 2015
2014 - 2015Post Doctorate
Eidgenössische Technische Hochschule Zürich, Institute Of Food, Nutrition And Health , Laboratory Of Food Biochemistry , Switzerland
2008 - 2014
2008 - 2014Doctorate
Canakkale Onsekiz Mart University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Bölümü, Turkey
2006 - 2008
2006 - 2008Postgraduate
Canakkale Onsekiz Mart University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Bölümü, Turkey
2002 - 2006
2002 - 2006Undergraduate
Trakya University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Turkey
Dissertations
2014
2014Doctorate
PİRİNÇ KEPEĞİNİN KISA DALGA INFRARED (KIZILÖTESİ) ENERJİ İLE STABİLİZASYONU VE STABİLİZE KEPEĞİN GIDA ÜRÜNLERİNDE DEĞERLENDİRİLMESİ
Canakkale Onsekiz Mart University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği
2008
2008Postgraduate
FARKLI KURUTMA TEKNİKLERİNİN MISIRIN FİZİKSEL, KİMYASAL VE TOKSİKOLOJİK ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ
Canakkale Onsekiz Mart University, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Foreign Languages
C1 Advanced
C1 AdvancedEnglish
Certificates, Courses and Trainings
2019
2019Food Loss and Waste Reduction and Management/CHIEAM-IAMZ/ Zaragoza, İSPANYA
Vocational Course
CHIEAM
Research Areas
Food Engineering
Food Science
Food Technology
Cereals Technology
Academic Titles / Tasks
2024 - Continues
2024 - ContinuesProfessor
Canakkale Onsekiz Mart University, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Gıda Teknolojisi
2018 - 2024
2018 - 2024Associate Professor
Canakkale Onsekiz Mart University, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Gıda Teknolojisi
2018 - 2018
2018 - 2018Assistant Professor
Canakkale Onsekiz Mart University, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Gıda Teknolojisi
2017 - 2018
2017 - 2018Assistant Professor
Canakkale Onsekiz Mart University, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Gıda Teknolojisi
2014 - 2017
2014 - 2017Research Assistant PhD
Canakkale Onsekiz Mart University, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2009 - 2014
2009 - 2014Research Assistant
Canakkale Onsekiz Mart University, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Managerial Experience
2021 - Continues
2021 - ContinuesStaj Koordinatörü
Canakkale Onsekiz Mart University, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Gıda Teknolojisi
2021 - Continues
2021 - ContinuesHead of the Department Bologna Commission
Canakkale Onsekiz Mart University, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Gıda Teknolojisi
2019 - Continues
2019 - ContinuesMevlana Exchange Program Department Coordinator
Canakkale Onsekiz Mart University, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Gıda Teknolojisi
2019 - Continues
2019 - ContinuesErasmus Program Department Coordinator
Canakkale Onsekiz Mart University, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Gıda Teknolojisi
2018 - Continues
2018 - ContinuesBölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi
Canakkale Onsekiz Mart University, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Gıda Teknolojisi
Courses
Published journal articles indexed by SCI, SSCI, and AHCI
2024
2024Characterisation of Pea Milk Analogues Using Different Production Techniques
Andaç A. E., Tuncel N. B., Yılmaz Tuncel N.
FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY , vol.62, no.2, pp.177-187, 2024 (SCI-Expanded)
2024
2024The effect of different pre‐treatments on unformulated pulse‐based milk analogs: physicochemical properties and consumer acceptance
Yılmaz Tuncel N., Andaç A. E., Polat Kaya H., Korkmaz F., Tuncel N. B.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , vol.61, no.2, pp.268-278, 2024 (SCI-Expanded)
2023
2023Stabilization of Rice Bran: A Review
Tuncel N.
FOODS , vol.12, no.9, pp.1-21, 2023 (SCI-Expanded)
2022
2022Monitoring starch hydrolysis with micro visco-amylo-graph for the production of chickpea milk and optimization of the parameters with response surface methodology
Yılmaz Tuncel N., Korkmaz F., Polat H., Tuncel N. B.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE , vol.59, no.9, pp.3448-3457, 2022 (SCI-Expanded)
2021
2021Comparison of lipid degradation in raw and infrared stabilized rice bran and rice bran oil: matrix effect
YILMAZ TUNCEL N., Yilmaz Korkmaz F.
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION , vol.15, no.2, pp.1057-1067, 2021 (SCI-Expanded)
2020
2020Extrusion cooking of immature rice grain: under-utilized by-product of rice milling process
Burak Albayrak B., Tuncel N. B., Yılmaz Tuncel N., Masatcıoğlu M. T.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE , vol.57, no.8, pp.2905-2915, 2020 (SCI-Expanded)
2020
2020UTILISATION OF INFRARED STABILISED IMMATURE RICE GRAINS IN A CEREAL BASED FERMENTED FOOD: TARHANA
KORKMAZ F., TUNCEL N. B., ÖZER M., YILMAZ TUNCEL N.
ACTA ALIMENTARIA , vol.49, no.2, pp.189-196, 2020 (SCI-Expanded)
2019
2019Validated micellar electrokinetic capillary chromatography (MECC) method for determination of 5-hydroxymethylfurfural in honey and comparison with HPLC
GÜRAY T., Tuncel N., Tuncel M., Uysal U. D.
CHEMICAL PAPERS , vol.73, no.9, pp.2209-2220, 2019 (SCI-Expanded)
2018
2018The effects of infrared stabilized immature rice grain flour in gluten-free bread preparation
Ozer M., Tuncel N., TUNCEL N. B.
CEREAL CHEMISTRY , vol.95, no.4, pp.527-535, 2018 (SCI-Expanded)
2018
2018Stabilization of immature rice grain using infrared radiation
Yılmaz F., Tuncel N. B., Tuncel N.
FOOD CHEMISTRY , vol.253, pp.269-276, 2018 (SCI-Expanded)
2018
2018Utilization of lentil, pea, and faba bean hulls in Turkish noodle production
Kaya E., Tuncel N., TUNCEL N. B.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE , vol.55, no.5, pp.1734-1745, 2018 (SCI-Expanded)
2017
2017The effect of ultrasound-assisted extraction on yield and properties of some pulse starches
Karaman M., Tuncel N. B., Tuncel N.
STARCH-STARKE , vol.69, 2017 (SCI-Expanded)
2017
2017Rice Bran Substituted Turkish Noodles (Eriste): Textural, Sensorial, and Nutritional Properties
Tuncel N., Kaya E., Karaman M.
CEREAL CHEMISTRY , vol.94, no.5, pp.903-908, 2017 (SCI-Expanded)
2017
2017The effect of ultrasound on some properties of pulse hulls
Kaya E., TUNCEL N. B., Tuncel N.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE , vol.54, no.9, pp.2779-2788, 2017 (SCI-Expanded)
2016
2016Effect of black mulberry (Morus nigra) extract treatment on cognitive impairment and oxidative stress status of d-galactose-induced aging mice
Turgut N. H., MERT D. G., KARA H., EĞİLMEZ H. R., Arslanbas E., TEPE B., et al.
PHARMACEUTICAL BIOLOGY , vol.54, no.6, pp.1052-1064, 2016 (SCI-Expanded)
2016
2016Anticancer and antiangiogenic effects of methanol extracts of Lonicera caprifolium L. on C6 rat glioma cells
Turgut N. H., Altun A., Kara H., Tepe B., Elgül M., Ergül M., et al.
e-Cumhuriyet Tıp Dergisi (elektronik) , vol.38, pp.6-19, 2016 (SCI-Expanded)
2016
2016Quality properties, mass transfer characteristics and energy consumption during shortwave infrared radiation drying of tomato
Kocabiyik H., Yilmaz N., Tuncel N. B., Sumer S. K., Buyukcan M. B.
QUALITY ASSURANCE AND SAFETY OF CROPS & FOODS , no.3, pp.447-456, 2016 (SCI-Expanded)
2016
2016Middle infrared stabilization of individual rice bran milling fractions
Yilmaz N.
FOOD CHEMISTRY , vol.190, pp.179-185, 2016 (SCI-Expanded)
2015
2015Drying, Energy, and Some Physical and Nutritional Quality Properties of Tomatoes Dried with Short-Infrared Radiation
KOCABIYIK H., YILMAZ N., TUNCEL N. B., SUMER S. K., BUYUKCAN M. B.
FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY , vol.8, no.3, pp.516-525, 2015 (SCI-Expanded)
2015
2015The effect of infrared stabilisation on B vitamins, phenolics and antioxidants in rice bran
YILMAZ N., TUNCEL N. B.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , vol.50, no.1, pp.84-91, 2015 (SCI-Expanded)
2015
2015Optimizing the extraction of phenolics and antioxidants from feijoa (Feijoa sellowiana, Myrtaceae)
TUNCEL N. B., YILMAZ N.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE , vol.52, no.1, pp.141-150, 2015 (SCI-Expanded)
2014
2014The effect of infrared stabilized rice bran substitution on nutritional, sensory, and textural properties of cracker
Yilmaz N., TUNCEL N. B., KOCABIYIK H.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY , vol.239, no.2, pp.259-265, 2014 (SCI-Expanded)
2014
2014Infrared stabilization of rice bran and its effects on gamma-oryzanol content, tocopherols and fatty acid composition
Yilmaz N., TUNCEL N. B., KOCABIYIK H.
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE , vol.94, no.8, pp.1568-1576, 2014 (SCI-Expanded)
2014
2014The effects of middle infrared radiation intensity on the quality of dried tomato products
KOCABIYIK H., Yilmaz N., TUNCEL N. B., SÜMER S. K., BÜYÜKCAN M. B.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , vol.49, no.3, pp.703-710, 2014 (SCI-Expanded)
2014
2014The effect of infrared stabilized rice bran substitution on B vitamins, minerals and phytic acid content of pan breads: Part II
TUNCEL N. B., Yilmaz N., KOCABIYIK H., Uygur A.
JOURNAL OF CEREAL SCIENCE , vol.59, no.2, pp.162-166, 2014 (SCI-Expanded)
2014
2014The effect of infrared stabilized rice bran substitution on physicochemical and sensory properties of pan breads: Part I
Tuncel N. B., Yilmaz N., Kocabıyık H., Uygur A.
JOURNAL OF CEREAL SCIENCE , vol.59, no.2, pp.155-161, 2014 (SCI-Expanded)
2011
2011Gamma-oryzanol content, phenolic acid profiles and antioxidant activity of rice milling fractions
TUNCEL N. B., Yilmaz N.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY , vol.233, no.4, pp.577-585, 2011 (SCI-Expanded)
2010
2010The effect of pea (Pisum sativum L.)-originated asparaginase on acrylamide formation in certain bread types
Tuncel N. B., Yilmaz N., ŞENER E.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , vol.45, no.12, pp.2470-2476, 2010 (SCI-Expanded)
2010
2010An alternative strategy for corn drying (Zea mays) resulted in both energy savings and reduction of fumonisins B-1 and B-2 contamination
Yilmaz N., TUNCEL N. B.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , vol.45, no.3, pp.621-628, 2010 (SCI-Expanded)
2010
2010The effects of infrared and hot air drying on some properties of corn (Zea mays)
TUNCEL N. B., Yilmaz N., KOCABIYIK H., Ozturk N., Tuncel M.
JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE & ENVIRONMENT , vol.8, no.1, pp.63-68, 2010 (SCI-Expanded)
2009
2009Time and temperature dependent microbiological and mycotoxin (ochratoxin-A) levels in boza
UYSAL Ü. D., Oncu E. M., Berikten D., Yilmaz N., TUNCEL N. B., KIVANÇ M., et al.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY , vol.130, no.1, pp.43-48, 2009 (SCI-Expanded)
Articles Published in Other Journals
2023
2023Bitki Esaslı Süt Benzeri İçecekler
Korkmaz F., Polat Kaya H., Andaç A. E., Yılmaz Tuncel N.
GIDA , vol.48, no.4, pp.784-805, 2023 (Peer-Reviewed Journal)
2023
2023Sürdürülebilir ve Yeni Bir “Gıda” Alternatifi Olarak Yenilebilir Böcekler
Andaç A. E., Yilmaz Tuncel N.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi , vol.9, no.1, pp.251-267, 2023 (Peer-Reviewed Journal)
2022
2022Hayvansal Süt ve Bitkisel "Süt"
Yılmaz Tuncel N., Tuncel N. B.
TÜBİTAK Bilim ve Teknik , no.12, pp.68-76, 2022 (Peer-Reviewed Journal)
2021
2021Sürdürülebilir Et Tüketimi
Yılmaz Tuncel N., Polat H.
TÜBİTAK Bilim ve Teknik , no.648, pp.20-24, 2021 (Peer-Reviewed Journal)
2020
2020Sürdürülebilir Et Üretimi
Polat H., Yılmaz Tuncel N.
GIDA / THE JOURNAL OF FOOD , vol.46, no.1, pp.134-151, 2020 (Peer-Reviewed Journal)
2019
2019Gıda Atıkları
Yılmaz Tuncel N.
TÜBİTAK Bilim ve Teknik , no.625, pp.10-18, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
2016
2016GAMA-ORİZANOL
YILMAZ TUNCEL N.
AKADEMİK GIDA , vol.14, no.4, pp.458-464, 2016 (Peer-Reviewed Journal)
2016
2016Kızılötesi Teknolojisi ve Gıda İşlemedeki Kullanımı
YILMAZ TUNCEL N., TUNCEL N. B.
Akademik Gıda , vol.14, pp.196-203, 2016 (Peer-Reviewed Journal)
2011
2011Pirinç Kepeği: Kompozisyonu, Acılaşma Sorunu, Gıdalarda Kullanımı ve Fizyolojik Etkileri
YILMAZ N., TUNCEL N. B.
AKADEMİK GIDA , vol.9, no.3, pp.46-52, 2011 (Peer-Reviewed Journal)
2010
2010Kaz Dağların'ndan toplanan bazı bitkilerin fenolik asit kompozisyonlarının yüksek basınçlı sıvı kromatografisi ile belirlenmesi
TUNCEL N. B., YILMAZ N.
AKADEMİK GIDA , vol.8, no.3, pp.18-23, 2010 (Peer-Reviewed Journal)
2010
2010Zeytin, ceviz, fındık yaprağı ve fındık yeşil kabuğunun antioksidan aktiviteleri
YILMAZ N., Genç A., YILMAZ E.
HASAD GIDA , vol.26, no.302, pp.38-43, 2010 (Peer-Reviewed Journal)
2009
2009Mısır ve mısır bazlı ürünlerde fumonisin kontaminasyonunun belirlenmesi
TUNCEL N. B., YILMAZ N.
AKADEMİK GIDA , vol.7, no.3, pp.6-11, 2009 (Peer-Reviewed Journal)
2008
2008Gıda ve kanser
YILMAZ N., TUNCEL N. B.
DÜNYA GIDA , pp.86-92, 2008 (Peer-Reviewed Journal)
2008
2008Çanakkale’de Yaygın Olarak Tarımı Yapılan Yazlık Buğday Çeşitlerinin Kalite Özellikleri Üzerine Çeşit ve Çevre Faktörlerinin Etkisi
Tuncel N. B., Yılmaz N.
GIDA , vol.33, no.2, pp.69-73, 2008 (Peer-Reviewed Journal)
Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings
2023
2023PHYSICO-CHEMICAL AND SENSORY PROPERTIES OF LEGUME-BASED MILK SUBSTITUTES
Yılmaz Tuncel N., Andaç A. E., Polat Kaya H., Korkmaz F., Tuncel N. B.
6th International Symposium on Gluten-Free Cereal Products and Beverages, Rome, Italy, 18 - 20 October 2023, pp.47
2023
2023Physicochemical, Sensorial and Textural Properties of Vegan Ice Creams Produced from Cowpea Milk Analogs
Korkmaz F., Andaç A. E., Yılmaz Tuncel N., Polat Kaya H., Tuncel N. B.
3rd International Congress of the Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, Malatya, Turkey, 13 - 16 September 2023, pp.1
2021
2021Utilization of Rice Milling By-Products
Yılmaz Tuncel N.
Waste2Value, Aveiro, Portugal, 17 November 2021
2020
2020Sürdürülebilir Kırmızı Et Üretimi
Yılmaz Tuncel N., Polat H.
13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Turkey, 21 - 23 October 2020, pp.71
2020
2020TÜRKİYE’DE YETİŞEN BAŞAT ÇELTİK ÇEŞİTLERİNİN GAMA- ORİZANOL MİKTARI BAKIMINDAN KARŞILAŞTIRILMASI
Tuncel N. B., Yılmaz Tuncel N.
Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Turkey, 21 - 23 October 2020, pp.310
2018
2018FREE AND BOUND PHENOLICS AND ANTIOXIDANTS IN RAW AND INFRARED STABILIZED IMMATURE RICE GRAIN
YILMAZ F., TUNCEL N. B., YILMAZ TUNCEL N.
IX International Scientific Agriculture Symposium “AGROSYM 2018”, 4 - 07 October 2018
2017
2017Infrared stabilization of immature rice grain
Yilmaz F., Tuncel N. B., Yilmaz Tuncel N.
3rd International Conference on Engineering and Natural Sciences, Budapest, Hungary, 3 - 07 May 2017, pp.1
2017
2017The effect of infrared stabilization on tocopherol, gamma-oryzanol, thiamine and riboflavin contents of immature rice grains
Yilmaz F., Tuncel N. B., Yilmaz Tuncel N.
3. International Conference on Engineering and Natural Sciences (ICENS), Budapest, Hungary, 3 - 07 May 2017, pp.741
2016
2016The effect of ultrasound assisted extraction on yield and some properties of legume starches
KARAMAN M., KAYA E., YILMAZ N., TUNCEL N. B.
15th International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Turkey, 18 - 21 April 2016, pp.92
2016
2016The effect of ultrasound treatment on physical properties of some legume starches
KARAMAN M., TUNCEL N. B., KAYA E., YILMAZ N.
15th International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Turkey, 18 - 21 April 2016, pp.279
2016
2016The effect of ultrasound treatment on phenolics and antioxidant capacity of some legume brans
KAYA E., TUNCEL N. B., KARAMAN M., YILMAZ N.
15th International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Turkey, 18 - 21 April 2016, pp.332
2015
2015Pirinç Kepeğinin İşlenmesi ve İnsan Beslenmesindeki Önemi
TUNCEL N. B., YILMAZ TUNCEL N.
ULUSLARARASI KATILIMLI KONURALP ÇELTİL ÇALIŞTAYI, Düzce, Turkey, 14 - 16 December 2015, pp.35
2015
2015Infrared (Kızılötesi) Kurutmanın Domatesin Toplam Fenol, Antioksidan Kapasite ve Hidroksimetilfurfural Miktarına Etkisi
YILMAZ N., TUNCEL N. B., KOCABIYIK H.
Pamukkale 3. Gıda Sempozyumu- Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar, Denizli, Turkey, 13 - 15 May 2015, pp.105-106
2015
2015Gıdaların Kurutulmasında Infrared Teknolojisinin Kullanımı
TUNCEL N. B., YILMAZ N.
Pamukkale 3. Gıda Sempozyumu- Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar, Denizli, Turkey, 13 - 15 May 2015, pp.66
2015
2015Kısa ve Orta Dalga Infrared (Kızılötesi)ile Çeltik Kurutmanın Pirinç Randımanı ve Enerji Tüketimi Üzerine Etkisi
TUNCEL N. B., YILMAZ N., KOCABIYIK H.
Pamukkale 3. Gıda Sempozyumu- Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar, Denizli, Turkey, 13 - 15 May 2015, pp.107-108
2013
2013Infrared Stabilized Rice Bran: Nutricious Breadmaking Ingredient (Sözlü sunum)
Tuncel N. B., Yilmaz N., Uygur A., Kocabiyik H.
7th International Congress Flour-Bread, Osijek, Croatia, 16 - 18 October 2013, pp.40
2013
2013Meyve ve Sebze Kurutma için Infrared Kurutucu Tasarımı
KOCABIYIK H., TUNCEL N. B., YILMAZ N.
II. Uluslarası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı, İzmir, Turkey, 3 - 04 June 2013, pp.19
2013
2013Çeltik yan ürünü olan pirinç kepeğinin infrared (kızılötesi) teknolojisi kullanılarak acılığının giderilmesi ve ülke ekonomisine kazandırılması
TUNCEL N. B., YILMAZ N., KOCABIYIK H.
II. Uluslarası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı, İzmir, Turkey, 3 - 04 June 2013, pp.13
2011
2011Middle Infrared Drying of Tomato
KOCABIYIK H., SÜMER S. K., TUNCEL N. B., BÜYÜKCAN M. B., YILMAZ N., Arslan N.
XXXIV CIOSTA CIGRV Conference, Vienna, Austria, 29 June - 01 July 2011, pp.1
2011
2011Parsley drying with modified household microwave oven.
Tuncel N. B., Arslan N., Yılmaz N.
International Food Congress - Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Turkey, 26 - 29 May 2011, pp.1095
2011
2011The effect of pea (Pisum sativum L.) originated asparaginase onacrylamide formation in some bread types
Tuncel N. B., Yılmaz N., Şener E.
International Food Congress - Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Turkey, 26 - 29 May 2011, pp.695
2011
2011The effect of infrareddrying on ß-carotene and lycopene content of tomato
Kocabıyık H., Tuncel N. B., Yılmaz N., Arslan N., Büyükcan M. B., Sümer S. K.
International Food Ccongress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Turkey, 26 - 29 May 2011, pp.298
2010
2010Extraction Optimization For Antioxidant Activity of a Potential Bioactive Source : Feijoa (Feijoa sellowiana)
TUNCEL N. B., YILMAZ N., Kurtar Bozbıyık N.
Workshop on Antioxidant Measurement Assay Methods, İstanbul, Turkey, 21 April 2010, pp.32
2010
2010Production and Investigation of Some Properties of Chickpea Bread
TUNCEL N. B., YILMAZ N., Özçelik S.
The 1st International Symposium on Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, Tekirdağ, Turkey, 15 - 17 April 2010, pp.447-448
2009
2009Development of a Simple Rapid and Reliable HPLC Method For the Determination of Fumonisin B1 And B2 In Maize: Adoption of Internal Standard (Butyl Paraben)
TUNCEL N. B., YILMAZ N.
4th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, Prague, Czech Republic, 4 - 06 November 2009, pp.380
2009
2009Comparison of HPLC and LC/ESI-MS/MS Methods For Determination of Acrylamide In Wheat, Barley And Rye Malts
KÜÇÜK Z., TUNCEL N. B., YILMAZ N.
4th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, Prague, Czech Republic, 4 - 06 November 2009, pp.413
2009
2009Determination of 12 Phenolic Acids by a Validated HPLC Method: Its Application To Some Plants From Ida Mountain (Kaz Mountain/ Kazdaği)
TUNCEL N. B., YILMAZ N.
4th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, Prague, Czech Republic, 4 - 06 November 2009, pp.579
2008
2008A Research on the Facility of Drying Mantı (Mantu) with Infrared Technology
TUNCEL N. B., YILMAZ N.
ICC International Conference, İstanbul, Turkey, 24 - 26 April 2008, pp.166
2008
2008Alternative Technologies To Maize Drying
YILMAZ N., TUNCEL N. B.
ICC International Conference, İstanbul, Turkey, 24 - 26 April 2008, pp.147
Books & Book Chapters
2023
2023Hayvansal Sütler ve Bitkisel ''Süt''ler
Yılmaz Tuncel N.
in: Besleyici ve Sağlıklı Gıda : Gıda Endüstrisinden Sofraya , Sedef Nehir EL, Editor, Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, pp.55-67, 2023
Supported Projects
2023 - 2025
2023 - 2025Korunga Bitkisi (Onobrcyhis Sativa L.) Tohumunun Tüketilebilirliğinin ve Yeni Bir Protein Kaynağı Olarak Kullanılabilirliğinin Araştırılması, Farklı Isıl Işlem Uygulamalarının Bazı Bileşenlerin Miktarı ve In Vitro Sindirilebilirlik Özellikleri Üzerine Etkisinin Incelenmesi
TUBITAK Project
Tuncel N. B. (Executive), Yılmaz Tuncel N., Çapanoğlu Güven E., Özkan G., Güleç Ş.
2023 - 2024
2023 - 2024Farklı kırma derecesine sahip pirinç fraksiyonlarının bazı fizikokimyasal besinsel ve antibesinsel özelliklerinin belirlenmesi
Project Supported by Higher Education Institutions
YILMAZ TUNCEL N. (Executive), TUNCEL N. B., POLAT KAYA H., ANDAÇ A. E.
2022 - 2024
2022 - 2024Çimlendirme İşleminin Bazı Baklagil Unlarının AntiBesinsel Özellikleri ve Depolama Stabilitesi Üzerine Etkisi
Project Supported by Higher Education Institutions
YILMAZ TUNCEL N. (Executive), TUNCEL N. B., ANDAÇ A. E., KORKMAZ F., POLAT KAYA H.
2021 - 2022
2021 - 2022Bitkisel Esaslı Süt Alternatifi İçecek Üretimi
TUBITAK Project
Yılmaz Tuncel N. (Executive), Tuncel N. B.
2017 - 2018
2017 - 2018Ham ve Stabilize Pirinç Kepeği ile Pirinç Kepeği Yağının Lipid Degradasyon Mekanizması Bakımından Karşılaştırılması
Project Supported by Higher Education Institutions
YILMAZ TUNCEL N. (Executive), YILMAZ F.
2015 - 2018
2015 - 2018Çeltik Işleme Esnasında Yan Ürün Olarak Ortaya Çıkan Ham Tanenin Infrared (Kızılötesi) Enerji Ile Stabilizasyonu Ve Çeşitli Gıda Ürünlerinde Değerlendirilmesi
TUBITAK Project
Yılmaz Tuncel N., Tuncel N. B. (Executive)
2014 - 2017
2014 - 2017Ultrases uygulamasının bazı bakliyat çesitlerinde nisasta üretimine, yapısına ve kepek bilesenlerine etkisinin incelenmesi ve bakliyat kepeklerinin eriste üretiminde kullanım olanaklarının arastırılması
TUBITAK Project
YILMAZ TUNCEL N., TUNCEL N. B. (Executive)
2011 - 2014
2011 - 2014Pirinç Kepeğinin Kısa Dalga İnfrared (kızılötesi) Enerji İle
Project Supported by Higher Education Institutions
TUNCEL N. B. (Executive), YILMAZ TUNCEL N.
2011 - 2013
2011 - 2013Pirinc Kepeginin Infrared (Kizilotesi) Ile Stabilizasyonu ve Stabilize Pirinc Kepeginin Bazi Firin Ürunlerinde Degerlendirilmesi
TUBITAK Project
KOCABIYIK H., TUNCEL N. B. (Executive)
2011 - 2013
2011 - 2013Stabilize Pirinç Kepeği İle Katkılanan Bazı Gıdaların Besinsel Öğelerinin İncelenmesi
Project Supported by Higher Education Institutions
TUNCEL N. B. (Executive), YILMAZ TUNCEL N.
2010 - 2012
2010 - 2012İnfrared Kurutma Yönteminin Domates Kurutmada Kullanılması Ve Kurutulmuş Domatesin Bazı Kalite Özellikleri Ve Özgül Enerji Tüketimi Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
TUBITAK Project
SÜMER S. K., KOCABIYIK H. (Executive), TUNCEL N. B.
2010 - 2012
2010 - 2012Infrared kurutmanın pirincin verim, kalite ve bazı besinsel özellikleri üzerine etkisi
Project Supported by Higher Education Institutions
TUNCEL N. B. (Executive), KOCABIYIK H., YILMAZ TUNCEL N.
2008 - 2010
2008 - 2010Farklı Ekmek Tiplerindeki Akrilamid Düzeyinin Bezelye Kaynaklı Asparajinaz Enzimi İlavesi İle Azaltılması Üzerine Bir Çalışma
Project Supported by Higher Education Institutions
TUNCEL N. B. (Executive), YILMAZ TUNCEL N., KÜÇÜK Z.
2007 - 2008
2007 - 2008Farklı Kurutma Tekniklerinin Mısırın Fiziksel Kimyasal ve Toksikolojik Özellikleri Üzerine Etkisi
Project Supported by Higher Education Institutions
TUNCEL N. B. (Executive), YILMAZ TUNCEL N.
Patent
2021
2021Kızılötesi (infrared) enerji ile pirinç kepeği stabilize etme yöntemi (İncelemeli tescil)
Patent
Registered / Approved, The Invention Registration Number: 2012/08335 , Standard Registration
2015
2015Kızılötesi (İnfrared) Enerji ile Pirinç Kepeği Stabilize Etme Yöntemi (İncelemesiz Tescil)
Patent
Registered / Approved, The Invention Registration Number: TR201208335B , Standard Registration
Mobility Activity
2022 - 2022
2022 - 2022Other
Other
Danmarks Tekniske Universitet, Denmark
2022 - 2022
2022 - 2022Erasmus Programme
Staff Mobility
University of Ljubljana, Slovenia
2019 - 2019
2019 - 2019Improving Competencies and Qualifications
Vocational Course
The International Center For Advanced Mediterranean Agronomic Studies in Zaragoza, Spain
Awards
December 2016
December 2016AKADEMİK TEŞVİK 100 TAM PUAN ÖDÜLÜ (2015)
ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ
February 2016
February 2016Food and Bioproducts Processing IChemE Journals Best Reviewer Awards 2015
Elseiver & Editorial Board of the Journal
April 2008
April 2008BEST POSTER AWARD
ICC Bosphorus 2008
Congress and Symposium Activities
18 October 2023 - 20 October 2023
18 October 2023 - 20 October 20236th International Symposium on Gluten-Free Cereal Products and Beverages
Attendee
Rome-Italy
21 October 2020 - 23 October 2020
21 October 2020 - 23 October 202013. Gıda Kongresi
Attendee
Çanakkale-Turkey
18 April 2016 - 21 April 2016
18 April 2016 - 21 April 201615th International Cereal and Bread Congress
Attendee
İstanbul-Turkey
14 December 2015 - 16 December 2015
14 December 2015 - 16 December 2015Konuralp Çeltik Çalıştayı
Attendee
Düzce-Turkey
13 May 2015 - 15 May 2015
13 May 2015 - 15 May 2015Pamukkale 3. Gıda Sempozyumu- Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar
Attendee
Denizli-Turkey
16 October 2013 - 18 October 2013
16 October 2013 - 18 October 20137th International Congress Flour-Bread
Attendee
Osijek-Croatia
03 June 2013 - 04 June 2013
03 June 2013 - 04 June 2013II. Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı
Attendee
İzmir-Turkey
26 May 2011 - 29 May 2011
26 May 2011 - 29 May 2011International Food Congress - Novel Approaches in Food Industry
Attendee
İzmir-Turkey
21 April 2010 - 21 April 2010
21 April 2010 - 21 April 2010Workshop on Antioxidant Measurement Assay Methods
Attendee
İstanbul-Turkey
04 November 2009 - 06 November 2009
04 November 2009 - 06 November 20094th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis
Attendee
Praha-Czech Republic
Scholarships
2023 - 2023
2023 - 2023YURTDIŞI BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILIM DESTEĞİ (ICC Gluten Free Products and Beverages, Sözlü Sunum, Roma, İtalya)
TUBITAK
2019 - 2019
2019 - 2019Mesleki Kurs Katılım Bursu (CHIEAM-IAMZ)
Other International Organizations
2014 - 2015
2014 - 2015YURT DIŞI DOKTORA SONRASI ARAŞTIRMA BURSU (İSVİÇRE, ETH)
TUBITAK
2014 - 2014
2014 - 2014YURT DIŞI BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILIM DESTEK BURSU (ICC 7th International Congress Flour-Bread, Sözlü Sunum, Hırvatistan, Opatija))
TUBITAK
2008 - 2014
2008 - 2014YURT İÇİ DOKTORA BURSU
TUBITAK
2006 - 2008
2006 - 2008