Doç.Dr.

NEŞE YILMAZ TUNCEL


Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi

Gıda Teknolojisi

Gıda Teknolojisi

Eğitim Bilgileri

2014 - 2015

2014 - 2015

Post Doktora

Eidgenössische Technische Hochschule Zürich, Institute Of Food, Nutrition And Health , Laboratory Of Food Biochemistry , İsviçre

2008 - 2014

2008 - 2014

Doktora

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

2006 - 2008

2006 - 2008

Yüksek Lisans

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

2002 - 2006

2002 - 2006

Lisans

Trakya Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2014

2014

Doktora

PİRİNÇ KEPEĞİNİN KISA DALGA INFRARED (KIZILÖTESİ) ENERJİ İLE STABİLİZASYONU VE STABİLİZE KEPEĞİN GIDA ÜRÜNLERİNDE DEĞERLENDİRİLMESİ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

2008

2008

Yüksek Lisans

FARKLI KURUTMA TEKNİKLERİNİN MISIRIN FİZİKSEL, KİMYASAL VE TOKSİKOLOJİK ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Yabancı Diller

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Kimyası, Gıda Teknolojisi, Hububat Teknolojisi, Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma), Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Doç.Dr.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Gıda Teknolojisi Bölümü

2018 - 2018

2018 - 2018

Dr.Öğr.Üyesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Gıda Teknolojisi

2017 - 2018

2017 - 2018

Yrd.Doç.Dr.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Gıda Teknolojisi

2014 - 2017

2014 - 2017

Araştırma Görevlisi Dr.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2009 - 2014

2009 - 2014

Araştırma Görevlisi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Beslenme İlkeleri

Lisans

Lisans

Gıda Analiz Yöntemleri

Lisans

Lisans

Gıda Katkı Maddeleri ve Toksikoloji

Lisans

Lisans

GIDA İŞLEME İLKELERİ

Lisans

Lisans

Enstrumental Analiz

Lisans

Lisans

Tahıl İşleme Teknolojisi

Lisans

Lisans

Organik Gıda ve Tarım

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2020

2020

Comparison of lipid degradation in raw and infrared stabilized rice bran and rice bran oil: Matrix effect

Yılmaz Tuncel N. , Yılmaz F.

JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION, cilt.0, 2020 (SCI İndekslerine Giren Dergi)

2020

2020

Extrusion cooking of immature rice grain: under-utilized by-product of rice milling process

Burak Albayrak B. , Tuncel N. B. , Yılmaz Tuncel N. , Masatcıoğlu M. T.

JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, cilt.57, ss.2905-2915, 2020 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Creative Commons License identifier identifier identifier

2018

2018

Stabilization of immature rice grain using infrared radiation

YILMAZ F. , Tuncel N. B. , Tuncel N.

FOOD CHEMISTRY, cilt.253, ss.269-276, 2018 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier identifier

2018

2018

The effects of infrared stabilized immature rice grain flour in gluten-free bread preparation

Ozer M., Tuncel N. , TUNCEL N. B.

CEREAL CHEMISTRY, cilt.95, ss.527-535, 2018 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2018

2018

Utilization of lentil, pea, and faba bean hulls in Turkish noodle production

Kaya E., Tuncel N. , TUNCEL N. B.

JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, cilt.55, ss.1734-1745, 2018 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier identifier

2017

2017

Rice Bran Substituted Turkish Noodles (Eriste): Textural, Sensorial, and Nutritional Properties

Tuncel N. , Kaya E., Karaman M.

CEREAL CHEMISTRY, cilt.94, ss.903-908, 2017 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2017

2017

The effect of ultrasound on some properties of pulse hulls

Kaya E., TUNCEL N. B. , Tuncel N.

JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, cilt.54, ss.2779-2788, 2017 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier identifier

2016

2016

Middle infrared stabilization of individual rice bran milling fractions

Yilmaz N.

FOOD CHEMISTRY, cilt.190, ss.179-185, 2016 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier identifier

2015

2015

Optimizing the extraction of phenolics and antioxidants from feijoa (Feijoa sellowiana, Myrtaceae)

TUNCEL N. B. , YILMAZ N.

JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, cilt.52, ss.141-150, 2015 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2015

2015

The effect of infrared stabilisation on B vitamins, phenolics and antioxidants in rice bran

YILMAZ N. , TUNCEL N. B.

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, cilt.50, ss.84-91, 2015 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2014

2014

The effect of infrared stabilized rice bran substitution on nutritional, sensory, and textural properties of cracker

Yilmaz N. , TUNCEL N. B. , KOCABIYIK H.

EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, cilt.239, ss.259-265, 2014 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2014

2014

Infrared stabilization of rice bran and its effects on gamma-oryzanol content, tocopherols and fatty acid composition

Yilmaz N. , TUNCEL N. B. , KOCABIYIK H.

JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE, cilt.94, ss.1568-1576, 2014 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier identifier

2014

2014

The effects of middle infrared radiation intensity on the quality of dried tomato products

KOCABIYIK H. , Yilmaz N. , TUNCEL N. B. , SÜMER S. K. , BÜYÜKCAN M. B.

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, cilt.49, ss.703-710, 2014 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2011

2011

Gamma-oryzanol content, phenolic acid profiles and antioxidant activity of rice milling fractions

TUNCEL N. B. , Yilmaz N.

EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, cilt.233, ss.577-585, 2011 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2010

2010

The effect of pea (Pisum sativum L.)-originated asparaginase on acrylamide formation in certain bread types

Tuncel N. B. , Yilmaz N. , ŞENER E.

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, cilt.45, ss.2470-2476, 2010 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2010

2010

An alternative strategy for corn drying (Zea mays) resulted in both energy savings and reduction of fumonisins B-1 and B-2 contamination

Yilmaz N. , TUNCEL N. B.

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, cilt.45, ss.621-628, 2010 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2010

2010

The effects of infrared and hot air drying on some properties of corn (Zea mays)

TUNCEL N. B. , Yilmaz N. , KOCABIYIK H. , Ozturk N., Tuncel M.

JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE & ENVIRONMENT, cilt.8, ss.63-68, 2010 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2009

2009

Time and temperature dependent microbiological and mycotoxin (ochratoxin-A) levels in boza

UYSAL Ü. D. , Oncu E. M. , Berikten D., Yilmaz N. , TUNCEL N. B. , KIVANÇ M., et al.

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY, cilt.130, ss.43-48, 2009 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier identifier

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2016

2016

GAMA-ORİZANOL

YILMAZ TUNCEL N.

AKADEMİK GIDA, cilt.14, ss.458-464, 2016 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2016

2016

KIZILÖTESİ TEKNOLOJİSİ VE GIDA İŞLEMEDEKİ KULLANIMI

YILMAZ TUNCEL N. , TUNCEL N. B.

AKADEMİK GIDA, cilt.14, ss.196-203, 2016 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2016

2016

Anticancer and antiangiogenic effects of methanol extracts of Lonicera caprifolium L. on C6 rat glioma cells

Turgut N. H. , Altun A., Kara H., Tepe B., Elgül M., Ergül M., et al.

e-Cumhuriyet Tıp Dergisi (elektronik), cilt.38, no.1, ss.6-19, 2016 (Hakemli Üniversite Dergisi)

2011

2011

Pirinç Kepeği: Kompozisyonu, Acılaşma Sorunu, Gıdalarda Kullanımı ve Fizyolojik Etkileri

YILMAZ N. , TUNCEL N. B.

AKADEMİK GIDA, cilt.9, ss.46-52, 2011 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2010

2010

Zeytin, ceviz, fındık yaprağı ve fındık yeşil kabuğunun antioksidan aktiviteleri

YILMAZ N. , Genç A., YILMAZ E.

HASAD GIDA, cilt.26, ss.38-43, 2010 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2009

2009

Mısır ve mısır bazlı ürünlerde fumonisin kontaminasyonunun belirlenmesi

TUNCEL N. B. , YILMAZ N.

AKADEMİK GIDA, cilt.7, ss.6-11, 2009 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2018

2018

FREE AND BOUND PHENOLICS AND ANTIOXIDANTS IN RAW AND INFRARED STABILIZED IMMATURE RICE GRAIN

YILMAZ F. , TUNCEL N. B. , YILMAZ TUNCEL N.

IX International Scientific Agriculture Symposium “AGROSYM 2018”, Jahorina, Bosna-Hersek, 4 - 07 Ekim 2018, ss.1248-1253

2017

2017

Infrared stabilization of immature rice grain

YILMAZ F., TUNCEL N. B. , YILMAZ TUNCEL N.

3rd International Conference on Engineering and Natural Sciences, Budapeşte, Macaristan, 3 - 07 Mayıs 2017, ss.1

2017

2017

The effect of infrared stabilization on tocopherol, gamma-oryzanol, tiamine and riboflavin contents of immature rice grains

YILMAZ F., TUNCEL N. B. , YILMAZ TUNCEL N.

3rd International Conference on Engineering and Natural Sciences, Budapest, Macaristan, 3 - 07 Mayıs 2017, ss.2

2016

2016

The effect of ultrasound treatment on phenolics and antioxidant capacity of some legume brans

KAYA E., TUNCEL N. B. , KARAMAN M., YILMAZ N.

15th International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2016, ss.332

2016

2016

The effect of ultrasound treatment on physical properties of some legume starches

KARAMAN M., TUNCEL N. B. , KAYA E., YILMAZ N.

15th International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2016, ss.279

2016

2016

The effect of ultrasound assisted extraction on yield and some properties of legume starches

KARAMAN M., KAYA E., YILMAZ N. , TUNCEL N. B.

15th International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2016, ss.92

2013

2013

Infrared Stabilized Rice Bran: Nutricious Breadmaking Ingredient (Sözlü Bildiri)

TUNCEL N. B. , YILMAZ N. , Uygur A., KOCABIYIK H.

7th International Congress Flour-Bread, Opatija, Hırvatistan, 15 - 18 Ekim 2013, ss.1

2013

2013

Meyve ve Sebze Kurutma için Infrared Kurutucu Tasarımı

KOCABIYIK H. , TUNCEL N. B. , YILMAZ N.

II. Uluslarası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı, İzmir, Türkiye, 3 - 04 Haziran 2013, ss.19

Desteklenen Projeler

Patent

Ödüller

Aralık 2016

Aralık 2016

AKADEMİK TEŞVİK 100 TAM PUAN ÖDÜLÜ (2015)

ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ

Şubat 2016

Şubat 2016

Food and Bioproducts Processing IChemE Journals Best Reviewer Awards 2015

Elseiver & Editorial Board of the Journal

Nisan 2008

Nisan 2008

BEST POSTER AWARD

ICC Bosphorus 2008



Burslar

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

"Food loss and waste reduction and management" Kursu Katılım Bursu

Diğer Uluslararası Organizasyonlar

2014 - Devam Ediyor

2014 - Devam Ediyor

YURT DIŞI BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILIM DESTEK BURSU (HIRVATİSTAN, ICC KONGRE, SÖZLÜ SUNUM)

TÜBİTAK

2014 - Devam Ediyor

2014 - Devam Ediyor

YURT DIŞI DOKTORA SONRASI ARAŞTIRMA BURSU (İSVİÇRE, ETH)

TÜBİTAK

2008 - Devam Ediyor

2008 - Devam Ediyor

YURT İÇİ DOKTORA BURSU

TÜBİTAK

2006 - Devam Ediyor

2006 - Devam Ediyor

YURT İÇİ YÜKSEK LİSANS BURSU

TÜBİTAK

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 257

h-indeksi (WOS): 10

Jüri Üyelikleri

Ocak-2020

Ocak 2020

Akademik Personel Sınavı

Araştırma Görevlisi alımı Bilim Jürisi Üyeliği - ÇOMU, CUBY, Gıda Teknolojisi Bölümü

Ocak-2020

Ocak 2020

Akademik Kadroya Atama

Dr. Öğretim Üyesi Atama için Bilim Jüri Üyeliği - ÇOMU, CUBY, Gıda Teknolojisi Bölümü

Ağustos-2018

Ağustos 2018

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Yüksek Lisans Tez Savunma Jüri Üyeliği - ÇOMU, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü