Eğitim Bilgileri
2014 - 2015
2014 - 2015Post Doktora
Eidgenössische Technische Hochschule Zürich, Institute Of Food, Nutrition And Health , Laboratory Of Food Biochemistry , İsviçre
2008 - 2014
2008 - 2014Doktora
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2006 - 2008
2006 - 2008Yüksek Lisans
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2002 - 2006
2002 - 2006Lisans
Trakya Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2014
2014Doktora
PİRİNÇ KEPEĞİNİN KISA DALGA INFRARED (KIZILÖTESİ) ENERJİ İLE STABİLİZASYONU VE STABİLİZE KEPEĞİN GIDA ÜRÜNLERİNDE DEĞERLENDİRİLMESİ
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği
2008
2008Yüksek Lisans
FARKLI KURUTMA TEKNİKLERİNİN MISIRIN FİZİKSEL, KİMYASAL VE TOKSİKOLOJİK ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Yabancı Diller
C1 İleri
C1 İleriİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2025
2025En iyi diyet nedir? / Dilara Koçak
Mesleki Kurs
NEOSKOLA
2025
2025Popüler bilim tarihi eğitimi / Prof. Dr. Mehmet Ali Alpar
Kişisel Gelişim
NEOSKOLA
2024
2024Şarapla tanışma eğitimi / Levon Bağış
Mesleki Kurs
NEOSKOLA
2024
2024Diksiyon eğitimi/ Mehpare Çelik
Kişisel Gelişim
NEOSKOLA
2024
2024Zeytinyağının gizemli dünyası ve tadımın ipuçları / Duygu Özerson Elakdar
Mesleki Kurs
NEOSKOLA
2023
2023İklim değişikliği: sebep ve çözümleri eğitimi/ Prof. Dr. Levent Kurnaz
Mesleki Kurs
NEOSKOLA
2019
2019Food Loss and Waste Reduction and Management/CHIEAM-IAMZ/ Zaragoza, İSPANYA
Mesleki Kurs
CHIEAM
2010
2010Workshop on Antioxidant Measurement Methods
Mesleki Kurs
İstanbul Üniversitesi
2006
2006Yüksek Basınçlı Sıvı Kromatografisi ve Kapiler Elektroforez Uygulamaları
Mesleki Kurs
Anadolu Üniversitesi
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Gıda Teknolojisi
Hububat Teknolojisi
Akademik Ünvanlar / Görevler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorProf. Dr.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Gıda Teknolojisi
2018 - 2024
2018 - 2024Doç. Dr.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Gıda Teknolojisi
2018 - 2018
2018 - 2018Dr. Öğr. Üyesi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Gıda Teknolojisi
2017 - 2018
2017 - 2018Yrd. Doç. Dr.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Gıda Teknolojisi
2014 - 2017
2014 - 2017Araştırma Görevlisi Dr.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2009 - 2014
2009 - 2014Araştırma Görevlisi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Yönetimsel Görevler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorStaj Koordinatörü
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Gıda Teknolojisi
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorBölüm Bologna Komisyonu Başkanı
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Gıda Teknolojisi
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorMevlana Değişim Programı Bölüm Koordinatörü
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Gıda Teknolojisi
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorErasmus Programı Bölüm Koordinatörü
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Gıda Teknolojisi
Verdiği Dersler
Lisans
Mesleki İngilizce I ve II (Professional English)
Duyusal Analiz (Sensory Analyses)
Beslenme İlkeleri (Nutrition Principles)
Gıda Analiz Yöntemleri (Food Analyses Methods)
Gıda Katkı Maddeleri ve Toksikoloji (Food Additives and Toxicology)
Gıda İşleme İlkeleri (Food Processing Principles)
Tahıl İşleme Teknolojisi (Cereal Processing Technology)
Makaleler
2025
20251. Sainfoin (Onobrychis viciifolia L.) protein isolate as a new source of alternative plant-based protein: cytotoxicity, immunoreactivity, nutritional and functional properties
Korkmaz F., Güngör S. N., Güleç Ş., Sakarya F. B., Andaç A. E., Yılmaz Tuncel N., et al.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY , cilt.251, sa.12, ss.4703-4718, 2025 (SCI-Expanded)
2025
20252. Exploring Sainfoin (Onobrychis viciifolia) Seed Flour as a Sustainable Plant‐Based Food: Germination‐Induced Changes in Nutritional Quality, Anti‐Nutritional Factors, Phenolic Content, Bioaccessibility, and In Vitro Toxicity
Polat Kaya H., Güngör S. N., Yılmaz Tuncel N., Sakarya F. B., Andaç A. E., Özkan G., et al.
CEREAL CHEMISTRY , cilt.102, ss.766-776, 2025 (SCI-Expanded)
2025
20253. The Effect of Germination on Antinutritional Components, In Vitro Starch and Protein Digestibility, Content, and Bioaccessibility of Phenolics and Antioxidants of Some Pulses
Yılmaz Tuncel N., Polat Kaya H., Sakarya F. B., Andaç A. E., Korkmaz F., Özkan G., et al.
FOOD SCIENCE & NUTRITION , cilt.13, sa.5, ss.1-12, 2025 (SCI-Expanded)
2025
20254. The effect of different pre-treatments on sensory characteristics of unformulated pulse-based beverages
Yılmaz Tuncel N., Polat Kaya H., Andaç A. E., Yüceer Y., Tuncel N. B.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , cilt.2025, sa.2025, ss.1-13, 2025 (SCI-Expanded)
2025
20255. A Comprehensive Review of Antinutrients in Plant‐Based Foods and Their Key Ingredients
Yılmaz Tuncel N., Polat Kaya H., Andaç A. E., Korkmaz F., Tuncel N. B.
Nutrition Bulletin , cilt.0, ss.1-35, 2025 (SCI-Expanded)
2025
20256. The impact of milling degree on physicochemical, nutritional, rheological, textural properties, and in vitro digestibility of rice: From brown rice to white rice
Yılmaz Tuncel N., Andac A. E., Polat Kaya H., Tuncel N. B.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.464, ss.1-9, 2025 (SCI-Expanded)
2025
20257. Characterization and effects of heat treatments on antinutritional components and enzyme activities in sainfoin (Onobrychis viciifolia L.) seeds: A high-protein alternative plant-based food source
Andaç A. E., Yılmaz Tuncel N., Tülbek M. Ç., Tuncel N. B.
FOOD RESEARCH INTERNATIONAL
, cilt.199, ss.115372, 2025 (SCI-Expanded)
2024
20248. Characterisation of Pea Milk Analogues Using Different Production Techniques
Andaç A. E., Tuncel N. B., Yılmaz Tuncel N.
FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY , cilt.62, sa.2, ss.177-187, 2024 (SCI-Expanded)
2024
20249. The effect of different pre‐treatments on unformulated pulse‐based milk analogs: physicochemical properties and consumer acceptance
Yılmaz Tuncel N., Andaç A. E., Polat Kaya H., Korkmaz F., Tuncel N. B.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.61, sa.2, ss.268-278, 2024 (SCI-Expanded)
2023
202310. Bitki Esaslı Süt Benzeri İçecekler
Korkmaz F., Polat Kaya H., Andaç A. E., Yılmaz Tuncel N.
GIDA , cilt.48, sa.4, ss.784-805, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
202311. Stabilization of Rice Bran: A Review
Tuncel N.
FOODS
, cilt.12, sa.9, ss.1-21, 2023 (SCI-Expanded)
2023
202312. Sürdürülebilir ve Yeni Bir “Gıda” Alternatifi Olarak Yenilebilir Böcekler
Andaç A. E., Yilmaz Tuncel N.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi , cilt.9, sa.1, ss.251-267, 2023 (Hakemli Dergi)
2022
202213. Hayvansal Süt ve Bitkisel "Süt"
Yılmaz Tuncel N., Tuncel N. B.
TÜBİTAK Bilim ve Teknik , sa.12, ss.68-76, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
202214. Monitoring starch hydrolysis with micro visco-amylo-graph for the production of chickpea milk and optimization of the parameters with response surface methodology
Yılmaz Tuncel N., Korkmaz F., Polat H., Tuncel N. B.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
, cilt.59, sa.9, ss.3448-3457, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202115. Sürdürülebilir et tüketimiyle iklim değişikliğini önleyebilir miyiz?
Yılmaz Tuncel N., Polat H.
TÜBİTAK Bilim ve Teknik , sa.648, ss.20-24, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
202116. Comparison of lipid degradation in raw and infrared stabilized rice bran and rice bran oil: matrix effect
YILMAZ TUNCEL N., Yilmaz Korkmaz F.
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
, cilt.15, sa.2, ss.1057-1067, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202017. Sürdürülebilir Et Üretimi
Polat H., Yılmaz Tuncel N.
GIDA / THE JOURNAL OF FOOD , cilt.46, sa.1, ss.134-151, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
202018. Extrusion cooking of immature rice grain: under-utilized by-product of rice milling process
Burak Albayrak B., Tuncel N. B., Yılmaz Tuncel N., Masatcıoğlu M. T.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
, cilt.57, sa.8, ss.2905-2915, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202019. UTILISATION OF INFRARED STABILISED IMMATURE RICE GRAINS IN A CEREAL BASED FERMENTED FOOD: TARHANA
KORKMAZ F., TUNCEL N. B., ÖZER M., YILMAZ TUNCEL N.
ACTA ALIMENTARIA
, cilt.49, sa.2, ss.189-196, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201920. Gıda Atıkları
Yılmaz Tuncel N.
TÜBİTAK Bilim ve Teknik
, sa.625, ss.10-18, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
201921. Validated micellar electrokinetic capillary chromatography (MECC) method for determination of 5-hydroxymethylfurfural in honey and comparison with HPLC
GÜRAY T., Tuncel N., Tuncel M., Uysal U. D.
CHEMICAL PAPERS
, cilt.73, sa.9, ss.2209-2220, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201822. Stabilization of immature rice grain using infrared radiation
Yılmaz F., Tuncel N. B., Tuncel N.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.253, ss.269-276, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201823. The effects of infrared stabilized immature rice grain flour in gluten-free bread preparation
Ozer M., Tuncel N., TUNCEL N. B.
CEREAL CHEMISTRY
, cilt.95, sa.4, ss.527-535, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201824. Utilization of lentil, pea, and faba bean hulls in Turkish noodle production
Kaya E., Tuncel N., TUNCEL N. B.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
, cilt.55, sa.5, ss.1734-1745, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201725. Rice Bran Substituted Turkish Noodles (Eriste): Textural, Sensorial, and Nutritional Properties
Tuncel N., Kaya E., Karaman M.
CEREAL CHEMISTRY
, cilt.94, sa.5, ss.903-908, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201726. The effect of ultrasound-assisted extraction on yield and properties of some pulse starches
Karaman M., Tuncel N. B., Tuncel N.
STARCH-STARKE
, cilt.69, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201727. The effect of ultrasound on some properties of pulse hulls
Kaya E., TUNCEL N. B., Tuncel N.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
, cilt.54, sa.9, ss.2779-2788, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201628. GAMA-ORİZANOL
YILMAZ TUNCEL N.
AKADEMİK GIDA , cilt.14, sa.4, ss.458-464, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
201629. Effect of black mulberry (Morus nigra) extract treatment on cognitive impairment and oxidative stress status of d-galactose-induced aging mice
Turgut N. H., MERT D. G., KARA H., EĞİLMEZ H. R., Arslanbas E., TEPE B., et al.
PHARMACEUTICAL BIOLOGY
, cilt.54, sa.6, ss.1052-1064, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201630. Anticancer and antiangiogenic effects of methanol extracts of Lonicera caprifolium L. on C6 rat glioma cells
Turgut N. H., Altun A., Kara H., Tepe B., Elgül M., Ergül M., et al.
e-Cumhuriyet Tıp Dergisi (elektronik) , cilt.38, ss.6-19, 2016 (SCI-Expanded)
2016
201631. Kızılötesi Teknolojisi ve Gıda İşlemedeki Kullanımı
YILMAZ TUNCEL N., TUNCEL N. B.
Akademik Gıda , cilt.14, ss.196-203, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
201632. Quality properties, mass transfer characteristics and energy consumption during shortwave infrared radiation drying of tomato
Kocabiyik H., Yilmaz N., Tuncel N. B., Sumer S. K., Buyukcan M. B.
QUALITY ASSURANCE AND SAFETY OF CROPS & FOODS
, cilt.8, sa.3, ss.447-456, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201633. Middle infrared stabilization of individual rice bran milling fractions
Yilmaz N.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.190, ss.179-185, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201534. Drying, Energy, and Some Physical and Nutritional Quality Properties of Tomatoes Dried with Short-Infrared Radiation
KOCABIYIK H., YILMAZ N., TUNCEL N. B., SUMER S. K., BUYUKCAN M. B.
FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY
, cilt.8, sa.3, ss.516-525, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201535. The effect of infrared stabilisation on B vitamins, phenolics and antioxidants in rice bran
YILMAZ N., TUNCEL N. B.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.50, sa.1, ss.84-91, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201536. Optimizing the extraction of phenolics and antioxidants from feijoa (Feijoa sellowiana, Myrtaceae)
TUNCEL N. B., YILMAZ N.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
, cilt.52, sa.1, ss.141-150, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201437. The effect of infrared stabilized rice bran substitution on nutritional, sensory, and textural properties of cracker
Yilmaz N., TUNCEL N. B., KOCABIYIK H.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
, cilt.239, sa.2, ss.259-265, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201438. Infrared stabilization of rice bran and its effects on gamma-oryzanol content, tocopherols and fatty acid composition
Yilmaz N., TUNCEL N. B., KOCABIYIK H.
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
, cilt.94, sa.8, ss.1568-1576, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201439. The effects of middle infrared radiation intensity on the quality of dried tomato products
KOCABIYIK H., Yilmaz N., TUNCEL N. B., SÜMER S. K., BÜYÜKCAN M. B.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.49, sa.3, ss.703-710, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201440. The effect of infrared stabilized rice bran substitution on B vitamins, minerals and phytic acid content of pan breads: Part II
TUNCEL N. B., Yilmaz N., KOCABIYIK H., Uygur A.
JOURNAL OF CEREAL SCIENCE
, cilt.59, sa.2, ss.162-166, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201441. The effect of infrared stabilized rice bran substitution on physicochemical and sensory properties of pan breads: Part I
Tuncel N. B., Yilmaz N., Kocabıyık H., Uygur A.
JOURNAL OF CEREAL SCIENCE
, cilt.59, sa.2, ss.155-161, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2011
201142. Gamma-oryzanol content, phenolic acid profiles and antioxidant activity of rice milling fractions
TUNCEL N. B., Yilmaz N.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
, cilt.233, sa.4, ss.577-585, 2011 (SCI-Expanded, Scopus)
2011
201143. Pirinç Kepeği: Kompozisyonu, Acılaşma Sorunu, Gıdalarda Kullanımı ve Fizyolojik Etkileri
YILMAZ N., TUNCEL N. B.
AKADEMİK GIDA , cilt.9, sa.3, ss.46-52, 2011 (Hakemli Dergi)
2010
201044. The effect of pea (Pisum sativum L.)-originated asparaginase on acrylamide formation in certain bread types
Tuncel N. B., Yilmaz N., ŞENER E.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.45, sa.12, ss.2470-2476, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201045. Kaz Dağların'ndan toplanan bazı bitkilerin fenolik asit kompozisyonlarının yüksek basınçlı sıvı kromatografisi ile belirlenmesi
TUNCEL N. B., YILMAZ N.
AKADEMİK GIDA
, cilt.8, sa.3, ss.18-23, 2010 (Hakemli Dergi)
2010
201046. Zeytin, ceviz, fındık yaprağı ve fındık yeşil kabuğunun antioksidan aktiviteleri
YILMAZ N., Genç A., YILMAZ E.
HASAD GIDA , cilt.26, sa.302, ss.38-43, 2010 (Hakemli Dergi)
2010
201047. An alternative strategy for corn drying (Zea mays) resulted in both energy savings and reduction of fumonisins B-1 and B-2 contamination
Yilmaz N., TUNCEL N. B.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.45, sa.3, ss.621-628, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201048. The effects of infrared and hot air drying on some properties of corn (Zea mays)
TUNCEL N. B., Yilmaz N., KOCABIYIK H., Ozturk N., Tuncel M.
JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE & ENVIRONMENT
, cilt.8, sa.1, ss.63-68, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
200949. Time and temperature dependent microbiological and mycotoxin (ochratoxin-A) levels in boza
UYSAL Ü. D., Oncu E. M., Berikten D., Yilmaz N., TUNCEL N. B., KIVANÇ M., et al.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY
, cilt.130, sa.1, ss.43-48, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
200950. Mısır ve mısır bazlı ürünlerde fumonisin kontaminasyonunun belirlenmesi
TUNCEL N. B., YILMAZ N.
AKADEMİK GIDA , cilt.7, sa.3, ss.6-11, 2009 (Hakemli Dergi)
2008
200851. Çanakkale’de Yaygın Olarak Tarımı Yapılan Yazlık Buğday Çeşitlerinin Kalite Özellikleri Üzerine Çeşit ve Çevre Faktörlerinin Etkisi
Tuncel N. B., Yılmaz N.
GIDA , cilt.33, sa.2, ss.69-73, 2008 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
20251. Assessing the enzymatic and functional stability of germinated legume flours under various storage conditions
Polat Kaya H., Andaç A. E., Yılmaz Tuncel N.
39th EFFoST International Conference 2025, Porto, Portekiz, 17 - 19 Kasım 2025, ss.1, (Özet Bildiri)
2025
20252. Antinutrients and in vitro digestibility of germinated legume flours
Yılmaz Tuncel N., Polat Kaya H., Andaç A. E.
39th EFFoST International Conference 2025, Porto, Portekiz, 17 - 19 Kasım 2025, ss.2, (Özet Bildiri)
2023
20233. Physicochemical and sensory properties of legume based milk substitutes
Yılmaz Tuncel N., Andaç A. E., Polat Kaya H., Korkmaz F., Tuncel N. B.
6th International Symposium on Gluten-Free Cereal Products and Beverages, Rome, İtalya, 18 - 20 Ekim 2023, ss.47, (Özet Bildiri)
2023
20234. Physicochemical, Sensorial and Textural Properties of Vegan Ice Creams Produced from Cowpea Milk Analogs
Korkmaz F., Andaç A. E., Yılmaz Tuncel N., Polat Kaya H., Tuncel N. B.
3rd International Congress of the Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, Malatya, Türkiye, 13 - 16 Eylül 2023, ss.1, (Özet Bildiri)
2021
20215. Utilization of Rice Milling By-Products
Yılmaz Tuncel N.
Waste2Value, Aveiro, Portekiz, 17 Kasım 2021, (Yayınlanmadı)
2020
20206. Sürdürülebilir Kırmızı Et Üretimi
Yılmaz Tuncel N., Polat H.
13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, ss.71, (Özet Bildiri)
2020
20207. TÜRKİYE’DE YETİŞEN BAŞAT ÇELTİK ÇEŞİTLERİNİN GAMA- ORİZANOL MİKTARI BAKIMINDAN KARŞILAŞTIRILMASI
Tuncel N. B., Yılmaz Tuncel N.
Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, ss.310, (Özet Bildiri)
2018
20188. FREE AND BOUND PHENOLICS AND ANTIOXIDANTS IN RAW AND INFRARED STABILIZED IMMATURE RICE GRAIN
YILMAZ F., TUNCEL N. B., YILMAZ TUNCEL N.
IX International Scientific Agriculture Symposium “AGROSYM 2018”, 4 - 07 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)
2017
20179. Infrared stabilization of immature rice grain
Yilmaz F., Tuncel N. B., Yilmaz Tuncel N.
3rd International Conference on Engineering and Natural Sciences, Budapest, Macaristan, 3 - 07 Mayıs 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2017
201710. The effect of infrared stabilization on tocopherol, gamma-oryzanol, thiamine and riboflavin contents of immature rice grains
Yilmaz F., Tuncel N. B., Yilmaz Tuncel N.
3. International Conference on Engineering and Natural Sciences (ICENS), Budapest, Macaristan, 3 - 07 Mayıs 2017, ss.741, (Özet Bildiri)
2016
201611. The effect of ultrasound treatment on physical properties of some legume starches
KARAMAN M., TUNCEL N. B., KAYA E., YILMAZ N.
15th International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2016, ss.279, (Tam Metin Bildiri)
2016
201612. The effect of ultrasound assisted extraction on yield and some properties of legume starches
KARAMAN M., KAYA E., YILMAZ N., TUNCEL N. B.
15th International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2016, ss.92, (Tam Metin Bildiri)
2016
201613. The effect of ultrasound treatment on phenolics and antioxidant capacity of some legume brans
KAYA E., TUNCEL N. B., KARAMAN M., YILMAZ N.
15th International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2016, ss.332, (Tam Metin Bildiri)
2015
201514. Pirinç Kepeğinin İşlenmesi ve İnsan Beslenmesindeki Önemi
TUNCEL N. B., YILMAZ TUNCEL N.
ULUSLARARASI KATILIMLI KONURALP ÇELTİL ÇALIŞTAYI, Düzce, Türkiye, 14 - 16 Aralık 2015, ss.35, (Özet Bildiri)
2015
201515. Gıdaların Kurutulmasında Infrared Teknolojisinin Kullanımı
TUNCEL N. B., YILMAZ N.
Pamukkale 3. Gıda Sempozyumu- Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar, Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, ss.66, (Özet Bildiri)
2015
201516. Kısa ve Orta Dalga Infrared (Kızılötesi)ile Çeltik Kurutmanın Pirinç Randımanı ve Enerji Tüketimi Üzerine Etkisi
TUNCEL N. B., YILMAZ N., KOCABIYIK H.
Pamukkale 3. Gıda Sempozyumu- Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar, Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, ss.107-108, (Özet Bildiri)
2015
201517. Infrared (Kızılötesi) Kurutmanın Domatesin Toplam Fenol, Antioksidan Kapasite ve Hidroksimetilfurfural Miktarına Etkisi
YILMAZ N., TUNCEL N. B., KOCABIYIK H.
Pamukkale 3. Gıda Sempozyumu- Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar, Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, ss.105-106, (Özet Bildiri)
2013
201318. Infrared Stabilized Rice Bran: Nutricious Breadmaking Ingredient (Sözlü sunum)
Tuncel N. B., Yilmaz N., Uygur A., Kocabiyik H.
7th International Congress Flour-Bread, Osijek, Hırvatistan, 16 - 18 Ekim 2013, ss.40, (Özet Bildiri)
2013
201319. Meyve ve Sebze Kurutma için Infrared Kurutucu Tasarımı
KOCABIYIK H., TUNCEL N. B., YILMAZ N.
II. Uluslarası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı, İzmir, Türkiye, 3 - 04 Haziran 2013, ss.19, (Tam Metin Bildiri)
2013
201320. Çeltik yan ürünü olan pirinç kepeğinin infrared (kızılötesi) teknolojisi kullanılarak acılığının giderilmesi ve ülke ekonomisine kazandırılması
TUNCEL N. B., YILMAZ N., KOCABIYIK H.
II. Uluslarası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı, İzmir, Türkiye, 3 - 04 Haziran 2013, ss.13, (Tam Metin Bildiri)
2011
201121. Middle Infrared Drying of Tomato
KOCABIYIK H., SÜMER S. K., TUNCEL N. B., BÜYÜKCAN M. B., YILMAZ N., Arslan N.
XXXIV CIOSTA CIGRV Conference, Vienna, Avusturya, 29 Haziran - 01 Temmuz 2011, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2011
201122. Parsley drying with modified household microwave oven.
Tuncel N. B., Arslan N., Yılmaz N.
International Food Congress - Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.1095, (Özet Bildiri)
2011
201123. The effect of infrareddrying on ß-carotene and lycopene content of tomato
Kocabıyık H., Tuncel N. B., Yılmaz N., Arslan N., Büyükcan M. B., Sümer S. K.
International Food Ccongress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.298, (Özet Bildiri)
2011
201124. The effect of pea (Pisum sativum L.) originated asparaginase onacrylamide formation in some bread types
Tuncel N. B., Yılmaz N., Şener E.
International Food Congress - Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.695, (Özet Bildiri)
2010
201025. Extraction Optimization For Antioxidant Activity of a Potential Bioactive Source : Feijoa (Feijoa sellowiana)
TUNCEL N. B., YILMAZ N., Kurtar Bozbıyık N.
Workshop on Antioxidant Measurement Assay Methods, İstanbul, Türkiye, 21 Nisan 2010, ss.32, (Tam Metin Bildiri)
2010
201026. Production and Investigation of Some Properties of Chickpea Bread
TUNCEL N. B., YILMAZ N., Özçelik S.
The 1st International Symposium on Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.447-448, (Tam Metin Bildiri)
2009
200927. Comparison of HPLC and LC/ESI-MS/MS Methods For Determination of Acrylamide In Wheat, Barley And Rye Malts
KÜÇÜK Z., TUNCEL N. B., YILMAZ N.
4th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, Prague, Çek Cumhuriyeti, 4 - 06 Kasım 2009, ss.413, (Özet Bildiri)
2009
200928. Determination of 12 Phenolic Acids by a Validated HPLC Method: Its Application To Some Plants From Ida Mountain (Kaz Mountain/ Kazdaği)
TUNCEL N. B., YILMAZ N.
4th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, Prague, Çek Cumhuriyeti, 4 - 06 Kasım 2009, ss.579, (Özet Bildiri)
2009
200929. Development of a Simple Rapid and Reliable HPLC Method For the Determination of Fumonisin B1 And B2 In Maize: Adoption of Internal Standard (Butyl Paraben)
TUNCEL N. B., YILMAZ N.
4th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, Prague, Çek Cumhuriyeti, 4 - 06 Kasım 2009, ss.380, (Özet Bildiri)
2008
200830. A Research on the Facility of Drying Mantı (Mantu) with Infrared Technology
TUNCEL N. B., YILMAZ N.
ICC International Conference, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Nisan 2008, ss.166, (Özet Bildiri)
2008
200831. Alternative Technologies To Maize Drying
YILMAZ N., TUNCEL N. B.
ICC International Conference, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Nisan 2008, ss.147, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2024
20241. Stabilization of Rice Bran: A Review
YILMAZ TUNCEL N.
Exploiting the Rice Germplasm for Health-Promoting and Value-Added Foods, , Editör, MDPI, ss.163-183, 2024
2023
20232. Hayvansal Sütler ve Bitkisel ''Süt''ler
Yılmaz Tuncel N.
Besleyici ve Sağlıklı Gıda : Gıda Endüstrisinden Sofraya , Sedef Nehir EL, Editör, Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, ss.55-67, 2023
Desteklenen Projeler
2023 - 2025
2023 - 2025
Korunga Bitkisi (Onobrcyhis Sativa L.) Tohumunun Tüketilebilirliğinin ve Yeni Bir Protein Kaynağı Olarak Kullanılabilirliğinin Araştırılması, Farklı Isıl Işlem Uygulamalarının Bazı Bileşenlerin Miktarı ve In Vitro Sindirilebilirlik Özellikleri Üzerine Etkisinin Incelenmesi
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Tuncel N. B. (Yürütücü), Yılmaz Tuncel N., Çapanoğlu Güven E., Özkan G., Güleç Ş.
2023 - 2024
2023 - 2024Farklı kırma derecesine sahip pirinç fraksiyonlarının bazı fizikokimyasal besinsel ve antibesinsel özelliklerinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
YILMAZ TUNCEL N. (Yürütücü), TUNCEL N. B., POLAT KAYA H., ANDAÇ A. E.
2022 - 2024
2022 - 2024Çimlendirme İşleminin Bazı Baklagil Unlarının AntiBesinsel Özellikleri ve Depolama Stabilitesi Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
YILMAZ TUNCEL N. (Yürütücü), TUNCEL N. B., ANDAÇ A. E., KORKMAZ F., POLAT KAYA H.
2021 - 2022
2021 - 2022Bitkisel Esaslı Süt Alternatifi İçecek Üretimi
TÜBİTAK Projesi , 1005 - Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı
Yılmaz Tuncel N. (Yürütücü), Tuncel N. B.
2019 - 2020
2019 - 2020ÇOMÜ-ÇTB Kaliteli Gıda Üretiminde Mesleki Eleman Niteliğinin Artırılması İçin El Ele Veriyor
Kalkınma Ajansı
(Proje Özeti)
Yılmaz Tuncel N., Güngör Ertuğral T., Arifoğlu N., Yıldırım P., Türker G., Ormancı H. B., et al.
2017 - 2018
2017 - 2018Ham ve Stabilize Pirinç Kepeği ile Pirinç Kepeği Yağının Lipid Degradasyon Mekanizması Bakımından Karşılaştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
YILMAZ TUNCEL N. (Yürütücü), YILMAZ F.
2015 - 2018
2015 - 2018Çeltik Işleme Esnasında Yan Ürün Olarak Ortaya Çıkan Ham Tanenin Infrared (Kızılötesi) Enerji Ile Stabilizasyonu Ve Çeşitli Gıda Ürünlerinde Değerlendirilmesi
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Yılmaz Tuncel N., Tuncel N. B. (Yürütücü)
2014 - 2017
2014 - 2017Ultrases uygulamasının bazı bakliyat çesitlerinde nisasta üretimine, yapısına ve kepek bilesenlerine etkisinin incelenmesi ve bakliyat kepeklerinin eriste üretiminde kullanım olanaklarının arastırılması
TÜBİTAK Projesi
YILMAZ TUNCEL N., TUNCEL N. B. (Yürütücü)
2011 - 2013
2011 - 2013Pirinc Kepeginin Infrared (Kizilotesi) Ile Stabilizasyonu ve Stabilize Pirinc Kepeginin Bazi Firin Ürunlerinde Degerlendirilmesi
TÜBİTAK Projesi
KOCABIYIK H., TUNCEL N. B. (Yürütücü)
2011 - 2013
2011 - 2013Stabilize Pirinç Kepeği İle Katkılanan Bazı Gıdaların Besinsel Öğelerinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
TUNCEL N. B. (Yürütücü), YILMAZ TUNCEL N.
2010 - 2012
2010 - 2012
İnfrared Kurutma Yönteminin Domates Kurutmada Kullanılması Ve Kurutulmuş Domatesin Bazı Kalite Özellikleri Ve Özgül Enerji Tüketimi Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
TÜBİTAK Projesi
SÜMER S. K., KOCABIYIK H. (Yürütücü), TUNCEL N. B.
2010 - 2012
2010 - 2012Infrared kurutmanın pirincin verim, kalite ve bazı besinsel özellikleri üzerine etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
TUNCEL N. B. (Yürütücü), KOCABIYIK H., YILMAZ TUNCEL N.
2008 - 2010
2008 - 2010Farklı Ekmek Tiplerindeki Akrilamid Düzeyinin Bezelye Kaynaklı Asparajinaz Enzimi İlavesi İle Azaltılması Üzerine Bir Çalışma
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
TUNCEL N. B. (Yürütücü), YILMAZ TUNCEL N., KÜÇÜK Z.
2007 - 2008
2007 - 2008Farklı Kurutma Tekniklerinin Mısırın Fiziksel Kimyasal ve Toksikolojik Özellikleri Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
TUNCEL N. B. (Yürütücü), YILMAZ TUNCEL N.
Patent
2021
2021Kızılötesi (infrared) enerji ile pirinç kepeği stabilize etme yöntemi (İncelemeli tescil)
Patent
Tescil Edildi, Buluşun Tescil No: 2012/08335 , Standart Tescil
2015
2015Kızılötesi (İnfrared) Enerji ile Pirinç Kepeği Stabilize Etme Yöntemi (İncelemesiz Tescil)
Patent
Tescil Edildi, Buluşun Tescil No: TR201208335B , Standart Tescil
Akademik Dolaşım Faaliyetleri
2025 - 2025
2025 - 2025Yetkinlik ve Niteliklerin Artırılması
Diğer
Technical Research Centre of Finland (VTT, Valtion teknillinen tutkimuskeskus, National Technical Research Centre), Finlandiya
2022 - 2022
2022 - 2022Yetkinlik ve Niteliklerin Artırılması
Diğer
Danmarks Tekniske Universitet, Danimarka
2022 - 2022
2022 - 2022Erasmus Programı
Personel Hareketliliği
University of Ljubljana, Slovenya
2019 - 2019
2019 - 2019Yetkinlik ve Niteliklerin Artırılması
Mesleki Eğitim/Kurs
The International Center For Advanced Mediterranean Agronomic Studies in Zaragoza, İspanya
Ödüller
Şubat 2016
Şubat 2016Food and Bioproducts Processing IChemE Journals Best Reviewer Awards 2015
Elseiver & Editorial Board of the Journal
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
17 Kasım 2025 - 19 Kasım 2025
17 Kasım 2025 - 19 Kasım 202539th EFFoST International Conference 2025
Katılımcı
Porto-Portekiz
18 Ekim 2023 - 20 Ekim 2023
18 Ekim 2023 - 20 Ekim 20236th International Symposium on Gluten-Free Cereal Products and Beverages
Katılımcı
Rome-İtalya
21 Ekim 2020 - 23 Ekim 2020
21 Ekim 2020 - 23 Ekim 202013. Gıda Kongresi
Katılımcı
Çanakkale-Türkiye
18 Nisan 2016 - 21 Nisan 2016
18 Nisan 2016 - 21 Nisan 201615th International Cereal and Bread Congress
Katılımcı
İstanbul-Türkiye
14 Aralık 2015 - 16 Aralık 2015
14 Aralık 2015 - 16 Aralık 2015Konuralp Çeltik Çalıştayı
Katılımcı
Düzce-Türkiye
13 Mayıs 2015 - 15 Mayıs 2015
13 Mayıs 2015 - 15 Mayıs 2015Pamukkale 3. Gıda Sempozyumu- Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar
Katılımcı
Denizli-Türkiye
16 Ekim 2013 - 18 Ekim 2013
16 Ekim 2013 - 18 Ekim 20137th International Congress Flour-Bread
Katılımcı
Osijek-Hırvatistan
03 Haziran 2013 - 04 Haziran 2013
03 Haziran 2013 - 04 Haziran 2013II. Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı
Katılımcı
İzmir-Türkiye
26 Mayıs 2011 - 29 Mayıs 2011
26 Mayıs 2011 - 29 Mayıs 2011International Food Congress - Novel Approaches in Food Industry
Katılımcı
İzmir-Türkiye
21 Nisan 2010 - 21 Nisan 2010
21 Nisan 2010 - 21 Nisan 2010Workshop on Antioxidant Measurement Assay Methods
Katılımcı
İstanbul-Türkiye
04 Kasım 2009 - 06 Kasım 2009
04 Kasım 2009 - 06 Kasım 20094th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis
Katılımcı
Praha-Çek Cumhuriyeti
Burslar
2025 - 2025
2025 - 2025YURTDIŞI BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILIM DESTEĞİ (39th EFFoST International Conference 2025, Portekiz, Porto)
TÜBİTAK
2023 - 2023
2023 - 2023YURTDIŞI BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILIM DESTEĞİ (ICC Gluten Free Products and Beverages, Sözlü Sunum, Roma, İtalya)
TÜBİTAK
2019 - 2019
2019 - 2019Mesleki Kurs Katılım Bursu (CHIEAM-IAMZ) (Food Loss and Waste, Zaragoza, İspanya)
Diğer Uluslararası Organizasyonlar
2014 - 2015
2014 - 2015YURT DIŞI DOKTORA SONRASI ARAŞTIRMA BURSU (İSVİÇRE, ETH Zurich, Department of Health Sciences and Technology)
TÜBİTAK
2014 - 2014
2014 - 2014YURT DIŞI BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILIM DESTEK BURSU (ICC 7th International Congress Flour-Bread, Sözlü Sunum, Hırvatistan, Opatija))
TÜBİTAK
2008 - 2014
2008 - 2014YURT İÇİ DOKTORA BURSU (ÇOMU, Çanakkale, Türkiye)
TÜBİTAK
2006 - 2008
2006 - 2008