Assoc. Prof. NEŞE YILMAZ TUNCEL


Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Gıda Teknolojisi

Gıda Teknolojisi


Research Areas: Food Engineering, Food Science, Food Technology, Cereals Technology

Metrics

Publication

76

Citation (WoS)

353

H-Index (WoS)

11

Citation (Scopus)

545

H-Index (Scopus)

14

Project

14

Intellectual Property

2

Open Access

2
UN Sustainable Development Goals

Education Information

2014 - 2015

2014 - 2015

Post Doctorate

Eidgenössische Technische Hochschule Zürich, Institute Of Food, Nutrition And Health , Laboratory Of Food Biochemistry , Switzerland

2008 - 2014

2008 - 2014

Doctorate

Canakkale Onsekiz Mart University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Bölümü, Turkey

2006 - 2008

2006 - 2008

Postgraduate

Canakkale Onsekiz Mart University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Bölümü, Turkey

2002 - 2006

2002 - 2006

Undergraduate

Trakya University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Turkey

Dissertations

2014

2014

Doctorate

PİRİNÇ KEPEĞİNİN KISA DALGA INFRARED (KIZILÖTESİ) ENERJİ İLE STABİLİZASYONU VE STABİLİZE KEPEĞİN GIDA ÜRÜNLERİNDE DEĞERLENDİRİLMESİ

Canakkale Onsekiz Mart University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

2008

2008

Postgraduate

FARKLI KURUTMA TEKNİKLERİNİN MISIRIN FİZİKSEL, KİMYASAL VE TOKSİKOLOJİK ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ

Canakkale Onsekiz Mart University, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Foreign Languages

C1 Advanced

C1 Advanced

English

Research Areas

Food Engineering

Food Science

Food Technology

Cereals Technology

Academic Titles / Tasks

2018 - Continues

2018 - Continues

Associate Professor

Canakkale Onsekiz Mart University, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Gıda Teknolojisi

2018 - 2018

2018 - 2018

Assistant Professor

Canakkale Onsekiz Mart University, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Gıda Teknolojisi

2017 - 2018

2017 - 2018

Assistant Professor

Canakkale Onsekiz Mart University, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Gıda Teknolojisi

2014 - 2017

2014 - 2017

Research Assistant PhD

Canakkale Onsekiz Mart University, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2009 - 2014

2009 - 2014

Research Assistant

Canakkale Onsekiz Mart University, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Courses

Undergraduate

Undergraduate

Cereal and Bakery Products Technology

Undergraduate

Undergraduate

Food Analysis Methods I

Undergraduate

Undergraduate

Duyusal Analiz

Undergraduate

Undergraduate

Nutrition Principles

Undergraduate

Undergraduate

Beslenme İlkeleri

Undergraduate

Undergraduate

Food Additives and Toxicology

Undergraduate

Undergraduate

Gıda Analiz Yöntemleri

Undergraduate

Undergraduate

Gıda Katkı Maddeleri ve Toksikoloji

Undergraduate

Undergraduate

GIDA İŞLEME İLKELERİ

Undergraduate

Undergraduate

Enstrumental Analiz

Undergraduate

Undergraduate

Tahıl İşleme Teknolojisi

Published journal articles indexed by SCI, SSCI, and AHCI

2023

2023

Stabilization of Rice Bran: A Review

Tuncel N.

FOODS , vol.12, no.9, pp.1-21, 2023 (SCI-Expanded) identifier

Articles Published in Other Journals

2023

2023

Bitki Esaslı Süt Benzeri İçecekler

Korkmaz F., Polat Kaya H., Andaç A. E., Yılmaz Tuncel N.

GIDA , vol.48, no.4, pp.784-805, 2023 (Peer-Reviewed Journal)

2021

2021

Sürdürülebilir Et Tüketimi

Yılmaz Tuncel N., Polat H.

TÜBİTAK Bilim ve Teknik , no.648, pp.20-24, 2021 (Peer-Reviewed Journal)

2020

2020

Sürdürülebilir Et Üretimi

Polat H., Yılmaz Tuncel N.

GIDA / THE JOURNAL OF FOOD , vol.46, no.1, pp.134-151, 2020 (Peer-Reviewed Journal)

2019

2019

Gıda Atıkları

Yılmaz Tuncel N.

TÜBİTAK Bilim ve Teknik , no.625, pp.10-18, 2019 (Peer-Reviewed Journal) Sustainable Development

2016

2016

GAMA-ORİZANOL

YILMAZ TUNCEL N.

AKADEMİK GIDA , vol.14, no.4, pp.458-464, 2016 (Peer-Reviewed Journal)

2008

2008

Gıda ve kanser

YILMAZ N., TUNCEL N. B.

DÜNYA GIDA , pp.86-92, 2008 (Peer-Reviewed Journal) Sustainable Development

Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings

2023

2023

Physicochemical, Sensorial and Textural Properties of Vegan Ice Creams Produced from Cowpea Milk Analogs

Korkmaz F., Andaç A. E., Yılmaz Tuncel N., Polat Kaya H., Tuncel N. B.

rd International Congress of the Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, Malatya, Turkey, 13 - 16 September 2023, pp.1

2021

2021

Utilization of Rice Milling By-Products

Yılmaz Tuncel N.

Waste2Value, Aveiro, Portugal, 17 November 2021

2020

2020

Sürdürülebilir Kırmızı Et Üretimi

Yılmaz Tuncel N., Polat H.

13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Turkey, 21 - 23 October 2020, pp.71

2018

2018

FREE AND BOUND PHENOLICS AND ANTIOXIDANTS IN RAW AND INFRARED STABILIZED IMMATURE RICE GRAIN

YILMAZ F., TUNCEL N. B., YILMAZ TUNCEL N.

IX International Scientific Agriculture Symposium “AGROSYM 2018”, 4 - 07 October 2018

2017

2017

Infrared stabilization of immature rice grain

YILMAZ F., TUNCEL N. B., YILMAZ TUNCEL N.

3rd International Conference on Engineering and Natural Sciences, Budapeşte, Hungary, 3 - 07 May 2017, pp.1

2017

2017

The effect of infrared stabilization on tocopherol, gamma-oryzanol, tiamine and riboflavin contents of immature rice grains

YILMAZ F., TUNCEL N. B., YILMAZ TUNCEL N.

3rd International Conference on Engineering and Natural Sciences, Budapest, Hungary, 3 - 07 May 2017, pp.2

2016

2016

The effect of ultrasound treatment on physical properties of some legume starches

KARAMAN M., TUNCEL N. B., KAYA E., YILMAZ N.

15th International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Turkey, 18 - 21 April 2016, pp.279

2016

2016

The effect of ultrasound treatment on phenolics and antioxidant capacity of some legume brans

KAYA E., TUNCEL N. B., KARAMAN M., YILMAZ N.

15th International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Turkey, 18 - 21 April 2016, pp.332

2016

2016

The effect of ultrasound assisted extraction on yield and some properties of legume starches

KARAMAN M., KAYA E., YILMAZ N., TUNCEL N. B.

15th International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Turkey, 18 - 21 April 2016, pp.92

2015

2015

Pirinç kepeğinin işlenmesi ve insan beslenmesindeki önemi

TUNCEL N. B., YILMAZ N.

Konuralp Çeltik Çalıştayı, Düzce, Turkey, 14 - 16 December 2015

2015

2015

Pirinç Kepeğinin İşlenmesi ve İnsan Beslenmesindeki Önemi

TUNCEL N. B., YILMAZ TUNCEL N.

ULUSLARARASI KATILIMLI KONURALP ÇELTİL ÇALIŞTAYI, Düzce, Turkey, 14 - 16 December 2015, pp.35

2015

2015

Infrared (Kızılötesi) Kurutmanın Domatesin Toplam Fenol, Antioksidan Kapasite ve Hidroksimetilfurfural Miktarına Etkisi

YILMAZ N., TUNCEL N. B., KOCABIYIK H.

Pamukkale 3. Gıda Sempozyumu- Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar, Denizli, Turkey, 13 - 15 May 2015, pp.105-106

2015

2015

Kısa ve Orta Dalga Infrared (Kızılötesi)ile Çeltik Kurutmanın Pirinç Randımanı ve Enerji Tüketimi Üzerine Etkisi

TUNCEL N. B., YILMAZ N., KOCABIYIK H.

Pamukkale 3. Gıda Sempozyumu- Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar, Denizli, Turkey, 13 - 15 May 2015, pp.107-108 Sustainable Development

2015

2015

Gıdaların Kurutulmasında Infrared Teknolojisinin Kullanımı

TUNCEL N. B., YILMAZ N.

Pamukkale 3. Gıda Sempozyumu- Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar, Denizli, Turkey, 13 - 15 May 2015, pp.66

2013

2013

Infrared Stabilized Rice Bran: Nutricious Breadmaking Ingredient

TUNCEL N. B., YILMAZ N., UYGUR A., KOCABIYIK H.

7th International Congress Flour-Bread, OPATIJA, Croatia, 16 - 18 October 2013, pp.40

2013

2013

Infrared Stabilized Rice Bran: Nutricious Breadmaking Ingredient (Sözlü Bildiri)

TUNCEL N. B., YILMAZ N., Uygur A., KOCABIYIK H.

7th International Congress Flour-Bread, Opatija, Croatia, 15 - 18 October 2013, pp.1

2013

2013

Meyve ve Sebze Kurutma için Infrared Kurutucu Tasarımı

KOCABIYIK H., TUNCEL N. B., YILMAZ N.

II. Uluslarası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı, İzmir, Turkey, 3 - 04 June 2013, pp.19

2011

2011

Middle Infrared Drying of Tomato

KOCABIYIK H., SÜMER S. K., TUNCEL N. B., BÜYÜKCAN M. B., YILMAZ N., Arslan N.

XXXIV CIOSTA CIGRV Conference, Vienna, Austria, 29 June - 01 July 2011, pp.1

2011

2011

The effect of infrareddrying on ß-carotene and lycopene content of tomato

Kocabıyık H., Tuncel N. B., Yılmaz N., Arslan N., Büyükcan M. B., Sümer S. K.

International Food Ccongress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Turkey, 26 - 29 May 2011, pp.298

2011

2011

The effect of pea (Pisum sativum L.) originated asparaginase onacrylamide formation in some bread types

Tuncel N. B., Yılmaz N., Şener E.

International Food Congress - Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Turkey, 26 - 29 May 2011, pp.695

2011

2011

Parsley drying with modified household microwave oven.

Tuncel N. B., Arslan N., Yılmaz N.

International Food Congress - Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Turkey, 26 - 29 May 2011, pp.1095

2010

2010

Production and Investigation of Some Properties of Chickpea Bread

TUNCEL N. B., YILMAZ N., Özçelik S.

The 1st International Symposium on Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, Tekirdağ, Turkey, 15 - 17 April 2010, pp.447-448

2009

2009

Comparison of HPLC and LC/ESI-MS/MS Methods For Determination of Acrylamide In Wheat, Barley And Rye Malts

KÜÇÜK Z., TUNCEL N. B., YILMAZ N.

4th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, Prague, Czech Republic, 4 - 06 November 2009, pp.413

2009

2009

Determination of 12 Phenolic Acids by a Validated HPLC Method: Its Application To Some Plants From Ida Mountain (Kaz Mountain/ Kazdaği)

TUNCEL N. B., YILMAZ N.

4th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, Prague, Czech Republic, 4 - 06 November 2009, pp.579 Sustainable Development

2009

2009

Development of a Simple Rapid and Reliable HPLC Method For the Determination of Fumonisin B1 And B2 In Maize: Adoption of Internal Standard (Butyl Paraben)

TUNCEL N. B., YILMAZ N.

4th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, Prague, Czech Republic, 4 - 06 November 2009, pp.380

2008

2008

A Research on the Facility of Drying Mantı (Mantu) with Infrared Technology

TUNCEL N. B., YILMAZ N.

ICC International Conference, İstanbul, Turkey, 24 - 26 April 2008, pp.166

2008

2008

Alternative Technologies To Maize Drying

YILMAZ N., TUNCEL N. B.

ICC International Conference, İstanbul, Turkey, 24 - 26 April 2008, pp.147

Supported Projects

2011 - 2014

2011 - 2014

Pirinç Kepeğinin Kısa Dalga İnfrared (kızılötesi) Enerji İle

Project Supported by Higher Education Institutions

TUNCEL N. B. (Executive), YILMAZ TUNCEL N.

2011 - 2013

2011 - 2013

Stabilize Pirinç Kepeği İle Katkılanan Bazı Gıdaların Besinsel Öğelerinin İncelenmesi

Project Supported by Higher Education Institutions

TUNCEL N. B. (Executive), YILMAZ TUNCEL N.

Patent

2021

2021

Kızılötesi (infrared) enerji ile pirinç kepeği stabilize etme yöntemi (İncelemeli tescil)

Patent

Registered / Approved, The Invention Registration Number: 2012/08335 , Standard Registration

2015

2015

Kızılötesi (İnfrared) Enerji ile Pirinç Kepeği Stabilize Etme Yöntemi (İncelemesiz Tescil)

Patent

Registered / Approved, The Invention Registration Number: TR201208335B , Standard Registration

Awards

December 2016

December 2016

AKADEMİK TEŞVİK 100 TAM PUAN ÖDÜLÜ (2015)

ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ

February 2016

February 2016

Food and Bioproducts Processing IChemE Journals Best Reviewer Awards 2015

Elseiver & Editorial Board of the Journal

April 2008

April 2008

BEST POSTER AWARD

ICC Bosphorus 2008



Scholarships

2019 - Continues

2019 - Continues

"Food loss and waste reduction and management" Kursu Katılım Bursu

Other International Organizations

2014 - Continues

2014 - Continues

YURT DIŞI BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILIM DESTEK BURSU (HIRVATİSTAN, ICC KONGRE, SÖZLÜ SUNUM)

TUBITAK

2014 - Continues

2014 - Continues

YURT DIŞI DOKTORA SONRASI ARAŞTIRMA BURSU (İSVİÇRE, ETH)

TUBITAK

2008 - Continues

2008 - Continues

YURT İÇİ DOKTORA BURSU

TUBITAK

2006 - Continues

2006 - Continues

YURT İÇİ YÜKSEK LİSANS BURSU

TUBITAK

Citations

Total Citations (WOS): 353

h-index (WOS): 11

Jury Memberships

January-2020

January 2020

Appointment to Academic Staff-Assistant Professorship

Dr. Öğretim Üyesi Atama için Bilim Jüri Üyeliği - ÇOMU, CUBY, Gıda Teknolojisi Bölümü

January-2020

January 2020

Academic Staff Examination

Araştırma Görevlisi alımı Bilim Jürisi Üyeliği - ÇOMU, CUBY, Gıda Teknolojisi Bölümü

August-2018

August 2018

Post Graduate

Yüksek Lisans Tez Savunma Jüri Üyeliği - ÇOMU, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü