Doç. Dr. ÇİĞDEM UYSAL PALA


Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi


WoS Araştırma Alanları: Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Tarım Bilimleri, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi, Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma), Mühendislik ve Teknoloji


Yayınlardaki İsimler: Pala Çiğdem Uysal, Pala C.

E-posta: cigdemuysal@comu.edu.tr
İş Telefonu: +90 286 218 0018 Dahili: 20027
Web: https://avesis.comu.edu.tr/cigdemuysal
Ofis: Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Oda No:138

Metrikler

Yayın

82

Yayın (WoS)

19

Yayın (Scopus)

18

Atıf (WoS)

394

H-İndeks (WoS)

6

Atıf (Scopus)

463

H-İndeks (Scopus)

6

Atıf (Scholar)

203

H-İndeks (Scholar)

4

Atıf (TrDizin)

3

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

3

Toplam Atıf Sayısı

469

Proje

19

Açık Erişim

3
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2007 - 2011

2007 - 2011

Doktora

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Gıda Mühendisliği ABD, Türkiye

2000 - 2003

2000 - 2003

Yüksek Lisans

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Gıda Mühendisliği ABD, Türkiye

1995 - 1999

1995 - 1999

Lisans

Trakya Üniversitesi, Tekirdağ Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendilsiği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2011

2011

Doktora

Bazı Meyve Sularına Isıl İşleme Alternatif Olarak Ultraviyole Işınlarının Uygulanması

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Abd

2003

2003

Yüksek Lisans

Çanakkale İli’nde Üretilen Sanayi Domatesi ve Salçada Bazı Pestisit Kalıntıları Üzerine Araştırmalar

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Abd

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi

Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi

Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2012 - 2018

2012 - 2018

Dr. Öğr. Üyesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2011 - 2012

2011 - 2012

Araştırma Görevlisi Dr.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2000 - 2011

2000 - 2011

Araştırma Görevlisi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Makaleler

Tümü (30)
SCI-E, SSCI, AHCI (16)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (19)
ESCI (2)
Scopus (18)
TRDizin (5)
Diğer Yayınlar (6)

2022

2022

6. Antosiyaninlerin Nutrasötik Özellikleri

Uysal Pala Ç., Kesen A.

Catering Guide , cilt.18, sa.99, ss.44-47, 2022 (Hakemli Dergi)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2023

2023

1. Identifying the Needs of Trainers to Promote Food Safety and Hygiene Among Turkish HoReCa Workers

Yüceer M., Pala Ç., Yaşar C., Anda C., Caner C.

XI. Food Technology International Symposium, Murcia, İspanya, 11 - 12 Mayıs 2023, ss.59, (Özet Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2022

2022

2. ANTIOXIDANT AND ANTIMICROBIAL PROPERTIES OF CHERRY LAUREL LEAF AND FRUIT EXTRACTS

Özçelik E., Uysal Pala Ç.

ISISTANBUL INTERNATIONALMODERN SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS-III, İstanbul, Türkiye, 6 - 08 Mayıs 2022, ss.1131-1138, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

3. The Effect of Electrolyzed Water and Ultrasonication with Modified Atmosphere Packaging on Storage Stability of Fresh Strawberry (Fragariaananassa)

Caner C., Pala Ç., Yüceer M., Tiryaki K.

3rd International Conference on Food, Agriculture and Veterinary, İzmir, Türkiye, 19 - 20 Haziran 2021, (Özet Bildiri)

2019

2019

4. Impacts of Acidification and High-Pressure Treatment on Sensory Characteristics of Licorice Root Sherbet

ADAY S., UYSAL PALA Ç., YÜCEER Y.

International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AgroFood), İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.230, (Özet Bildiri)

2019

2019

5. Özçelik E., Uysal Pala Ç., ”Optimization Of Sherbet Production From Cherry Laurel Fruit (Prunus Laurocerasus L.)

Özçelik E., PALA Ç.

3. International Conferance on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences, Trabzon, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2019, ss.671, (Özet Bildiri)

2019

2019

6. The Effects Of Ultrasonication Combined With Ascorbic Acid On Microbial Inactivation And Bioactive Compounds In Licorice Root Sherbet

Özçelik E., UYSAL PALA Ç., Ekşi C. N.

3. International Conferance on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences, Trabzon, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2019, ss.672, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

7. Evaluation of Antimicrobial Activity of Niosome EncapsulatedOlive Leaf Extract against Foodborne Pathogens

Can A., PALA Ç., KİRAZ A.

Joint Science Congress of Materials and Polymers, Ohrid, Makedonya, 25 - 28 Ağustos 2017, ss.42, (Özet Bildiri)

2017

2017

8. Molecular detection of fungal species in black olives by tracking from field to table

ÖZSOY N., UYSAL PALA Ç., ÖZKILINÇ H.

2nd International Balkan Agriculture Congress, Tekirdağ, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2017, ss.353, (Özet Bildiri)

2017

2017

9. Evaluation of quality characteristics and shelf life stability of high pressure pasteurized liquorice root sherbet

ADAY S., UYSAL PALA Ç., Bulut S., Ayana Çam B.

2nd International Balkan Agriculture Congress, Tekirdağ, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2017, ss.556, (Özet Bildiri)

2017

2017

10. INVESTIGATION OF THE EFFECTS OF OLEUROPEIN-RICH DIET ON THE NUMBER OF LIVER MAST CELLS IN RABBITS GIVEN ROCURONIUM

ŞİMŞEK T., ERBAŞ M., BÜYÜK B., PALA Ç., ŞAHİN H., ALTINIŞIK H. B.

I. INTERNATIONAL CONGRESS on MEDICINAL and AROMATIC PLANTS: “NATURAL and HEALTHY LIFE”, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2016

2016

11. Oleuropein Content Antioxidant Activity and Consumer Liking of Herbal Tea Made from Hot Air and Freeze Dried Olive Tree Leaves

IŞIK E., PALA Ç.

FSD 2016 2nd Congress Food Structure Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

12. Production of Sweet Black Mulberry Vinegar as Functional Food Their Anthocyanins and Antioxidant Potential

PALA Ç., Marangoz F. İ.

FSD 2016 2nd Congress Food Structure Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

13. Oleuropein Content and Antioxidant Activity of Herbal Tea Made From Olive Leaves of Fourteen Different Cultivars

Can A., UYSAL PALA Ç.

10th Aegean Analytical Chemistry Days, AACD 2016, Çanakkale, Türkiye, 29 Eylül - 02 Ekim 2016, ss.219, (Özet Bildiri)

2016

2016

14. Changes in Phenolic Profile and Antioxidant Activity of Black Table Olives During Fermentation Process

ÖZSOY N., UYSAL PALA Ç., ÖZKILINÇ H.

10th Aegean Analytical Chemistry Days, AACD 2016, Çanakkale, Türkiye, 29 Eylül - 02 Ekim 2016, ss.213, (Özet Bildiri)

2016

2016

15. Effect of Acidification Process on the Physicochemical Properties of Licorice Root Sherbet

ADAY S., PALA Ç., Ayana Çam B.

10th Aegean Analytical Chemistry Days, AACD 2016, 29 Eylül - 02 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

16. Effect of Vinegar Processing on Bioactive Compounds and Antioxidant Properties of Black Mulberry Juice

Marangoz F. İ., UYSAL PALA Ç.

10th Aegean Analytical Chemistry Days, AACD 2016, Çanakkale, Türkiye, 29 Eylül - 02 Ekim 2016, ss.218, (Özet Bildiri)

2016

2016

17. Effect of Acidification on the Physicochemical Properties of Licorice Root Sherbet

ADAY S., UYSAL PALA Ç., Ayana Çam B.

International Conference 10th Aegean Analytical Chemistry Days, Çanakkale, Türkiye, 29 Eylül - 02 Ekim 2016, ss.114, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

18. Investigation of the effects of oleuropein rich diet on rat enteric bacterial flora

Kiraz A., Şimşek T., Tekin S. Z., Elmas S., Tekin M., Şahin H., et al.

7th European Congress of Pharmacology (EPHAR2016), İstanbul, Türkiye, 26 - 30 Haziran 2016, ss.243, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2015

2015

20. Chickpia Tarhana:Descriptive Sensory Analysis

YALMAN M., ÖZDİKMENLİ S., UYSAL PALA Ç.

The 3nd International Symposium on 'Traditional Foods from Adriatic to Caucasus', Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.119, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

21. Milky Göce Production:Nutritional Value

YALMAN M., ÖZDİKMENLİ S., UYSAL PALA Ç., İPEK D.

The 3. International Symposium on 'Traditional Foods from Adriatic to Caucasus', Sarajeva, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.125, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

22. Kuru gıda örneklerinden mikotoksik fungal türlerin izolasyonu ve moleküler yöntemlerle tanımlanması.

ÖZSOY N., Ünal S., ÖZKILINÇ H., PALA Ç.

Pamukkale Gıda Sempozyumu III: Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar, Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)

2014

2014

23. PHENOLICS ANTIOXIDANT AND ANTIMICROBIAL POTENTIALS OF SHERBETS FROM FLOWERS OF ALTHAE ROSEA AND HIBISCUS SYRIACUS

ŞEHİTOĞLU M. H., PALA Ç., ÖZKILINÇ H., ÖZBEK Z.

Workshop on Determining Antioxidants as Reactive Species Scavengers, İstanbul, Türkiye, 27 Ekim - 28 Ocak 2014, ss.55, (Özet Bildiri)

2014

2014

25. Kinetics of non-enzymatic browning in tomato paste during storage

Apuhan E., KIRCA TOKLUCU A., UYSAL PALA Ç.

Balkan Agriculture Congress, Edirne, Türkiye, 8 - 10 Eylül 2014, ss.559, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

27. Some quality characteristics of UV-C processed white and red grape juices

PALA Ç., KIRCA TOKLUCU A.

Food and Health, Effost Annual Meeting, 10 - 12 Kasım 2010, (Özet Bildiri)

2011

2011

28. Changes in microbial quality and total monomeric anthocyanins of ultraviolet (UV-C) and heat treated pomegranate juice during storage

PALA Ç., KIRCA TOKLUCU A.

IFT Annual MeetingFood Expo, New Orleans, Loisiana, Amerika Birleşik Devletleri, 11 - 14 Haziran 2011, (Özet Bildiri)

2011

2011

29. Sensory acceptability, physico-chemical characteristics and shelf-life prediction of heat treated orange juice based on ascorbic acid degradation

PALA Ç., KIRCA TOKLUCU A.

International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry (NAFI), 26 - 29 Mayıs 2011, ss.937, (Özet Bildiri)

2011

2011

30. Microbial quality of UV-C treated orange juice

PALA Ç., KIRCA TOKLUCU A.

International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry (NAFI), İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.17, (Özet Bildiri)

2011

2011

31. Meyve suyu ve nektarlarında yapılan tağşişler ve belirlenmesi

DANIŞMAN G., PALA Ç., KIRCA TOKLUCU A.

Çanakkale Tarımı Sempozyumu, Dünü Bugünü ve Geleceği, Çanakkale, Türkiye, 10 - 11 Ocak 2011, (Özet Bildiri)

2010

2010

32. Development of a functional beverage with apple juice and whey protein isolate

GÜNEŞER O., PALA Ç., KIRCA TOKLUCU A., YÜCEER Y.

Food and Health, Effost Annual Meeting, Dublin, İrlanda, 10 - 12 Kasım 2010, (Özet Bildiri)

2010

2010

33. Geleneksel yöntemlerle üretilen domates salçalarının fiziksel, kimyasal ve duyusal özellikleri

PALA Ç., Apuhan E., KIRCA TOKLUCU A., YÜCEER Y.

I. Uluslararası Adriyatikten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, (Özet Bildiri)

2010

2010

34. Basma helva

PALA Ç., KIRCA TOKLUCU A.

1. Uluslararası Adriyatikten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 15 - 17 Nisan 2010, ss.757-759, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

35. Effects of UV-C ırradiation on some quality characteristics of orange juices

PALA Ç., KIRCA TOKLUCU A.

New Challenges in Food Preservation, Effost Conference, Budapest, Macaristan, 11 - 13 Kasım 2009, (Özet Bildiri)

2009

2009

36. Erik macunu üretimi ve bazı kimyasal özellikleri

GÜNEŞER O., PALA Ç., KIRCA TOKLUCU A., ENGİN B.

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.387-391, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

37. Geleneksel bir içeceğimiz ahlat turşusu ve bazı kimyasal özellikleri

PALA Ç., GÜNEŞER O., KIRCA TOKLUCU A.

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.620-624, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

38. Antik çağda özellikle Troya’da gıda ve beslenme

PALA Ç., GÜVEN S., ASİLTÜRK C.

İntepe Değerleri Sempozyumu, Çanakkale, Türkiye, 30 - 31 Ağustos 2008, ss.153-161, (Tam Metin Bildiri)

2005

2005

39. Sensory characteristics of Ezine Cheese

YÜCEER Y., İŞLETEN HOŞOĞLU M., PALA Ç.

1st Int. Food and Nutrition Congress, İstanbul, Türkiye, 15 - 18 Haziran 2005, (Özet Bildiri)

2005

2005

40. Fate of endosulfan and deltamethrin residues during tomato paste production

PALA Ç., BİLİŞLİ A.

4th Int. Symposium of Pesticides in Food and the Environment in the Mediterranean Countries and MGPR Annual Meeting, Kuşadası/Aydın, Türkiye, 21 - 23 Eylül 2005, (Özet Bildiri)

2005

2005

41. Fruit flavored-probiotic dairy beverages

İŞLETEN HOŞOĞLU M., PALA Ç., YÜCEER Y.

1st Int. Food and Nutrition Congress, İstanbul, Türkiye, 15 - 18 Haziran 2005, (Özet Bildiri)

2005

2005

42. Gluten-Free Cereal Based Products And Recent Developments

TUNCEL N. B., UYSAL PALA Ç., İŞLETEN HOŞOĞLU M., YÜCEER Y.

1st International Food and Nutrition Congress, İstanbul, Türkiye, 15 - 18 Haziran 2005, ss.25, (Özet Bildiri)

2004

2004

43. Geleneksel Çanakkale keşkek’xxi

PALA Ç., İŞLETEN HOŞOĞLU M., YÜCEER Y.

Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 23 - 24 Eylül 2004, ss.262-267, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

44. Persistent pesticide residues in milk and dairy products

PALA Ç., YÜCEER Y.

Recent Developments in Dairy Sci. and Tech., International Dairy Symposium, Isparta, Türkiye, 1 - 02 Ocak 2004, ss.330-333, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2019

2019

1. Fenolikler ve Renk Maddeleri

UYSAL PALA Ç., YÜCEER M., CANER C.

Gıda Kimyasının Temelleri, Caner, C., Editör, Sidas Medya Ltd. Şti, İzmir, ss.241-271, 2019

Desteklenen Projeler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Antioksidan Biyoaktifler ile Zenginleştirilmiş Toz İçecek Üretimi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

UYSAL PALA Ç. (Yürütücü), Aydın U.

2022 - 2023

2022 - 2023

Nar Konsantresi Temelli Düşük Kalorili Yumuşak Şeker Formülasyonlarının Geliştirilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

UYSAL PALA Ç. (Yürütücü), Kesen A., DOĞAN M. A.

2018 - 2019

2018 - 2019

Meyveli Probiyotik İçecek Formülasyonlarının Geliştirilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

UYSAL PALA Ç. (Yürütücü), Can A.

2016 - 2017

2016 - 2017

Zeytin Yaprağı Ektraktının Niozom tekniği ile Mikroenkapsülasyonu ve Antimikrobiyal Aktivitesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

UYSAL PALA Ç. (Yürütücü), Can A.

2014 - 2015

2014 - 2015

Çevre Sorunları Araştırma ve Eğitim Laboratuvarının Temel Alt Yapısının Kurulması

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje

AYMAN ÖZ N. (Yürütücü), UYSAL PALA Ç.

2009 - 2011

2009 - 2011

Bazı Meyve Sularına Isıl İşleme Alternatif Olarak Ultraviyole Işınlarının Uygulanması”

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

KIRCA TOKLUCU A. (Yürütücü), UYSAL PALA Ç.

2009 - 2011

2009 - 2011

Ultraviyole Işınlarının Nar Suyu Antosiyaninleri ve Antioksidan Aktivitesi Üzerine Etkisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

KIRCA TOKLUCU A. (Yürütücü), UYSAL PALA Ç.


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 463

h-indeksi (SCOPUS): 6