Eğitim Bilgileri
2007 - 2011
2007 - 2011Doktora
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Gıda Mühendisliği ABD, Türkiye
2000 - 2003
2000 - 2003Yüksek Lisans
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Gıda Mühendisliği ABD, Türkiye
1995 - 1999
1995 - 1999Lisans
Trakya Üniversitesi, Tekirdağ Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendilsiği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2011
2011Doktora
Bazı Meyve Sularına Isıl İşleme Alternatif Olarak Ultraviyole Işınlarının Uygulanması
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Abd
2003
2003Yüksek Lisans
Çanakkale İli’nde Üretilen Sanayi Domatesi ve Salçada Bazı Pestisit Kalıntıları Üzerine Araştırmalar
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Abd
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Teknolojisi
Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi
Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Ünvanlar / Görevler
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2012 - 2018
2012 - 2018Dr. Öğr. Üyesi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2011 - 2012
2011 - 2012Araştırma Görevlisi Dr.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2000 - 2011
2000 - 2011Araştırma Görevlisi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Makaleler
Tümü (30)
SCI-E, SSCI, AHCI (16)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (19)
ESCI (2)
Scopus (18)
TRDizin (5)
Diğer Yayınlar (6)
2025
20251. Ozone Pretreatment and Equilibrium-Modified Atmosphere Packaging as Elicitors to Enhance Shelf Stability and Nutraceutical Retention in Fresh Aronia (Aronia melanocarpa cv. Nero) Berries
Aşık I., Caner C., Yüceer M., Uysal Pala Ç.
FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY , cilt.18, ss.10636-10654, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20242. Combined effect of electrolyzed water (EW) and sonication with equilibrium modified atmosphere packaging for prolonging storage stability of fresh strawberry
CANER C., Tiryaki K., Pala Ç., YÜCEER M.
Food Science and Technology International
, 2024 (SCI-Expanded)
2023
20233. Increased Free Radical Scavenging Activity and Consumer Preference in Garden Cress (Lepidium sativum L.) Subjected to Water Stress
ERKEN O., PALA Ç., KIZILKAYA B.
ÇOMÜ ZIRAAT FAKÜLTESI DERGISI , cilt.11, sa.2, ss.276-285, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
20234. A comprehensive study on the quality characteristics of sweet red pepper paste and the evaluation of near-infrared spectroscopy as a rapid alternative tool
Ayvaz H., Temizkan R., Menevseoglu A., Dogan M. A., Nazlim B. A., Gunay E., et al.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
, cilt.249, sa.3, ss.607-618, 2023 (SCI-Expanded)
2023
20235. Anthocyanins: Metabolic Digestion, Bioavailability, Therapeutic Effects, Current Pharmaceutical/Industrial Use, and Innovation Potential
Ayvaz H., Cabaroglu T., Akyildiz A., Uysal Pala Ç., Temizkan R., Ağçam E., et al.
ANTIOXIDANTS
, cilt.12, sa.1, ss.1-39, 2023 (SCI-Expanded)
2022
20226. Antosiyaninlerin Nutrasötik Özellikleri
Uysal Pala Ç., Kesen A.
Catering Guide , cilt.18, sa.99, ss.44-47, 2022 (Hakemli Dergi)
2021
20217. SURVIVAL OF DIFFERENT PROBIOTIC STARTERS IN BLENDS OF APPLE JUICE AND VEGETABLE EXTRACTS CONTAINING PREBIOTICS
Can A., Özçelik E., Uysal Pala Ç.
Scientific Study & Research Chemistry & Chemical Engineering, Biotechnology, Food Industry , cilt.22, sa.4, ss.491-508, 2021 (ESCI)
2021
20218. Combined effects of acidification and high-pressure processing on microbial inactivation, bioactive compounds and antioxidant activity of liquorice root sherbet
ADAY S., PALA Ç., Ayana Çam B., BULUT S.
International Journal of Agriculture, Environment and Food Sciences , cilt.5, sa.3, ss.374-384, 2021 (Hakemli Dergi)
2019
20199. In vitro Evaluation of the Antibacterial Potential of Niosome-Encapsulated Olive Leaf Extract
Can A., KİRAZ A., UYSAL PALA Ç.
International Journal of Scientific and Technological Research , cilt.5, ss.1-8, 2019 (Hakemli Dergi)
2018
201810. The potential of near and mid-infrared spectroscopy for rapid quantification of oleuropein, total phenolics, total flavonoids and antioxidant activity in olive tree (Olea europaea) leaves
Can A., AYVAZ H., UYSAL PALA Ç., Condelli N., Galgano F., Tolve R.
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
, cilt.12, sa.4, ss.2747-2757, 2018 (SCI-Expanded)
2018
201811. Prevention of rocuronium induced mast cell activation with prophylactic oleuropein rich diet in anesthetized rabbits
ŞİMŞEK T., ERBAŞ M., Buyuk B., UYSAL PALA Ç., Sahin H., Altinisik B.
ACTA CIRURGICA BRASILEIRA
, cilt.33, sa.11, ss.954-963, 2018 (SCI-Expanded)
2018
201812. Storage quality and microbiological safety of high pressure pasteurized liquorice root sherbet
ADAY S., UYSAL PALA Ç., Cam B. A., BULUT S.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.90, ss.613-619, 2018 (SCI-Expanded)
2017
201713. Geleneksel Meyan Kökü Şerbeti Hazırlama Sürecinde Farklı Sıcaklık Uygulamalarının Şerbetin Mikrobiyolojik Kalitesi ve Biyoaktif Bileşenleri Üzerine Etkisi (The Effects of Different Temperature Applications on Microbiological Quality and Bioactive Compounds of Licorice Root Sherbet During Traditional Production)
PALA Ç., Ekşi C. N., Özçelik E., Ayana Çam B.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.5, sa.2, ss.276-286, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201714. Molecular Characterization of Natural Fungal Flora in Black Olives: From Field to Table
ÖZSOY N., ÖZKILINÇ H., UYSAL PALA Ç.
Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology (TURJAF) , sa.5, ss.944-949, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201715. Development of a traceable molecular hygiene control method (TMHCM) for human DNA content in foods
Sakalar E., Ergun S. O., UYSAL PALA Ç., Akar E., Atasoglu C.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.225, ss.167-174, 2017 (SCI-Expanded)
2016
201616. Prevention of intraocular pressure elevation with oleuropein rich diet in rabbits, during the general anaesthesia
ŞİMŞEK T., Altinisik U., ERŞAN İ., Sahin H., Altinisik B., ERBAŞ M., et al.
SPRINGERPLUS
, cilt.5, 2016 (SCI-Expanded)
2016
201617. Investigation of the effects of oleuropein rich diet on rat enteric bacterial flora
KİRAZ A., ŞİMŞEK T., Tekin S. Z., ELMAS S., TEKİN M., ŞAHİN H. Ö., et al.
BRATISLAVA MEDICAL JOURNAL-BRATISLAVSKE LEKARSKE LISTY
, cilt.117, sa.12, ss.734-737, 2016 (SCI-Expanded)
2014
201418. Determination of thermodynamic properties of poly (cyclohexyl methacrylate) by inverse gas chromatography
Kaya İ., Yiğit Pala Ç.
Chinese Journal of Chromatography (Se Pu)
, cilt.32, sa.7, ss.746-752, 2014 (Scopus)
2013
201319. Microbial, physicochemical and sensory properties of UV-C processed orange juice and its microbial stability during refrigerated storage
UYSAL PALA Ç., KIRCA TOKLUCU A.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.50, sa.2, ss.426-431, 2013 (SCI-Expanded)
2013
201320. Effects of UV-C Light Processing on Some Quality Characteristics of Grape Juices
UYSAL PALA Ç., KIRCA TOKLUCU A.
FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY
, cilt.6, sa.3, ss.719-725, 2013 (SCI-Expanded)
2011
201121. Effect of UV-C light on anthocyanin content and other quality parameters of pomegranate juice
UYSAL PALA Ç., KIRCA TOKLUCU A.
JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS
, cilt.24, sa.6, ss.790-795, 2011 (SCI-Expanded)
2010
201022. Ultraviyole ışın (UV) teknolojisinin meyve sularına uygulanması
PALA Ç., KIRCA TOKLUCU A.
Akademik Gıda , cilt.8, sa.1, ss.17-22, 2010 (Hakemli Dergi)
2009
200923. Changes in milk fatty acid composition of goats during lactation in a semi-intensive production system
Atasoglu C., Uysal-Pala C., Karagul-Yuceer Y.
ARCHIV FUR TIERZUCHT-ARCHIVES OF ANIMAL BREEDING
, cilt.52, sa.6, ss.627-636, 2009 (SCI-Expanded)
2007
200724. Ezine peynirinin mineral madde içeriği
İŞLETEN HOŞOĞLU M., PALA Ç., YÜCEER Y.
GIDA
, cilt.32, sa.4, ss.173-179, 2007 (Hakemli Dergi)
2007
200725. Sensory characteristics of Ezine cheese
Karagul-Yuceer Y., Isleten M., Uysal-Pala Ç.
JOURNAL OF SENSORY STUDIES
, cilt.22, sa.1, ss.49-65, 2007 (SCI-Expanded)
2006
200626. Sensory properties of drinkable yogurt made from milk of different goat breeds
Uysal-Pala C., Karagul-Yuceer Y., Pala A., Savas T.
JOURNAL OF SENSORY STUDIES
, cilt.21, sa.5, ss.520-533, 2006 (SCI-Expanded, Scopus)
2006
200627. Fate Of Endosulfan and Deltamethrin Residues During Tomato Paste Production
PALA Ç., BİLİŞLİ A.
Journal Of Central European Agriculture , cilt.7, sa.2, ss.343-348, 2006 (ESCI)
2006
200628. Katı faz mikroekstraksiyon (SPME) tekniğinin aroma maddelerinin analizinde kullanımı
PALA Ç., YÜCEER Y.
Dünya Gıda , cilt.3, ss.74-78, 2006 (Hakemli Dergi)
2005
200529. Farklı keçi ırkı sütlerinden üretilen probiyotik ayranın karakteristik özellikleri
PALA Ç., YÜCEER Y., PALA A.
Akademik Gıda , cilt.3, sa.18, ss.43-46, 2005 (Hakemli Dergi)
2005
200530. Dondurulmuş ton balıklarının bazı mikrobiyolojik özellikleri
ARICI M., GÜMÜŞ T., PALA Ç.
Hasad Gıda , cilt.20, sa.238, ss.30-32, 2005 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2023
20231. Identifying the Needs of Trainers to Promote Food Safety and Hygiene Among Turkish HoReCa Workers
Yüceer M., Pala Ç., Yaşar C., Anda C., Caner C.
XI. Food Technology International Symposium, Murcia, İspanya, 11 - 12 Mayıs 2023, ss.59, (Özet Bildiri)
2022
20222. ANTIOXIDANT AND ANTIMICROBIAL PROPERTIES OF CHERRY LAUREL LEAF AND FRUIT EXTRACTS
Özçelik E., Uysal Pala Ç.
ISISTANBUL INTERNATIONALMODERN SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS-III, İstanbul, Türkiye, 6 - 08 Mayıs 2022, ss.1131-1138, (Tam Metin Bildiri)
2021
20213. The Effect of Electrolyzed Water and Ultrasonication with Modified Atmosphere Packaging on Storage Stability of Fresh Strawberry (Fragariaananassa)
Caner C., Pala Ç., Yüceer M., Tiryaki K.
3rd International Conference on Food, Agriculture and Veterinary, İzmir, Türkiye, 19 - 20 Haziran 2021, (Özet Bildiri)
2019
20194. Impacts of Acidification and High-Pressure Treatment on Sensory Characteristics of Licorice Root Sherbet
ADAY S., UYSAL PALA Ç., YÜCEER Y.
International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AgroFood), İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.230, (Özet Bildiri)
2019
20195. Özçelik E., Uysal Pala Ç., ”Optimization Of Sherbet Production From Cherry Laurel Fruit (Prunus Laurocerasus L.)
Özçelik E., PALA Ç.
3. International Conferance on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences, Trabzon, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2019, ss.671, (Özet Bildiri)
2019
20196. The Effects Of Ultrasonication Combined With Ascorbic Acid On Microbial Inactivation And Bioactive Compounds In Licorice Root Sherbet
Özçelik E., UYSAL PALA Ç., Ekşi C. N.
3. International Conferance on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences, Trabzon, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2019, ss.672, (Tam Metin Bildiri)
2017
20177. Evaluation of Antimicrobial Activity of Niosome EncapsulatedOlive Leaf Extract against Foodborne Pathogens
Can A., PALA Ç., KİRAZ A.
Joint Science Congress of Materials and Polymers, Ohrid, Makedonya, 25 - 28 Ağustos 2017, ss.42, (Özet Bildiri)
2017
20178. Molecular detection of fungal species in black olives by tracking from field to table
ÖZSOY N., UYSAL PALA Ç., ÖZKILINÇ H.
2nd International Balkan Agriculture Congress, Tekirdağ, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2017, ss.353, (Özet Bildiri)
2017
20179. Evaluation of quality characteristics and shelf life stability of high pressure pasteurized liquorice root sherbet
ADAY S., UYSAL PALA Ç., Bulut S., Ayana Çam B.
2nd International Balkan Agriculture Congress, Tekirdağ, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2017, ss.556, (Özet Bildiri)
2017
201710. INVESTIGATION OF THE EFFECTS OF OLEUROPEIN-RICH DIET ON THE NUMBER OF LIVER MAST CELLS IN RABBITS GIVEN ROCURONIUM
ŞİMŞEK T., ERBAŞ M., BÜYÜK B., PALA Ç., ŞAHİN H., ALTINIŞIK H. B.
I. INTERNATIONAL CONGRESS on MEDICINAL and AROMATIC PLANTS: “NATURAL and HEALTHY LIFE”, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2016
201611. Oleuropein Content Antioxidant Activity and Consumer Liking of Herbal Tea Made from Hot Air and Freeze Dried Olive Tree Leaves
IŞIK E., PALA Ç.
FSD 2016 2nd Congress Food Structure Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
201612. Production of Sweet Black Mulberry Vinegar as Functional Food Their Anthocyanins and Antioxidant Potential
PALA Ç., Marangoz F. İ.
FSD 2016 2nd Congress Food Structure Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
201613. Oleuropein Content and Antioxidant Activity of Herbal Tea Made From Olive Leaves of Fourteen Different Cultivars
Can A., UYSAL PALA Ç.
10th Aegean Analytical Chemistry Days, AACD 2016, Çanakkale, Türkiye, 29 Eylül - 02 Ekim 2016, ss.219, (Özet Bildiri)
2016
201614. Changes in Phenolic Profile and Antioxidant Activity of Black Table Olives During Fermentation Process
ÖZSOY N., UYSAL PALA Ç., ÖZKILINÇ H.
10th Aegean Analytical Chemistry Days, AACD 2016, Çanakkale, Türkiye, 29 Eylül - 02 Ekim 2016, ss.213, (Özet Bildiri)
2016
201615. Effect of Acidification Process on the Physicochemical Properties of Licorice Root Sherbet
ADAY S., PALA Ç., Ayana Çam B.
10th Aegean Analytical Chemistry Days, AACD 2016, 29 Eylül - 02 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
201616. Effect of Vinegar Processing on Bioactive Compounds and Antioxidant Properties of Black Mulberry Juice
Marangoz F. İ., UYSAL PALA Ç.
10th Aegean Analytical Chemistry Days, AACD 2016, Çanakkale, Türkiye, 29 Eylül - 02 Ekim 2016, ss.218, (Özet Bildiri)
2016
201617. Effect of Acidification on the Physicochemical Properties of Licorice Root Sherbet
ADAY S., UYSAL PALA Ç., Ayana Çam B.
International Conference 10th Aegean Analytical Chemistry Days, Çanakkale, Türkiye, 29 Eylül - 02 Ekim 2016, ss.114, (Tam Metin Bildiri)
2016
201618. Investigation of the effects of oleuropein rich diet on rat enteric bacterial flora
Kiraz A., Şimşek T., Tekin S. Z., Elmas S., Tekin M., Şahin H., et al.
7th European Congress of Pharmacology (EPHAR2016), İstanbul, Türkiye, 26 - 30 Haziran 2016, ss.243, (Özet Bildiri)
2016
201619. YÜKSEK HİDROSTATİK BASINÇ UYGULAMASININ MEYAN KÖKÜ ŞERBETİNİN SPORLU BAKTERİ YÜKÜ VE FİZİKOKİMYASAL KALİTE ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ
Geniş S. Y., PALA Ç., BULUT S.
Trakya Üniversiteler Birliği Lisansüstü Öğrenci Kongresi, Türkiye, 29 - 30 Nisan 2016, (Özet Bildiri)
2015
201520. Chickpia Tarhana:Descriptive Sensory Analysis
YALMAN M., ÖZDİKMENLİ S., UYSAL PALA Ç.
The 3nd International Symposium on 'Traditional Foods from Adriatic to Caucasus', Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.119, (Tam Metin Bildiri)
2015
201521. Milky Göce Production:Nutritional Value
YALMAN M., ÖZDİKMENLİ S., UYSAL PALA Ç., İPEK D.
The 3. International Symposium on 'Traditional Foods from Adriatic to Caucasus', Sarajeva, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.125, (Tam Metin Bildiri)
2015
201522. Kuru gıda örneklerinden mikotoksik fungal türlerin izolasyonu ve moleküler yöntemlerle tanımlanması.
ÖZSOY N., Ünal S., ÖZKILINÇ H., PALA Ç.
Pamukkale Gıda Sempozyumu III: Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar, Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)
2014
201423. PHENOLICS ANTIOXIDANT AND ANTIMICROBIAL POTENTIALS OF SHERBETS FROM FLOWERS OF ALTHAE ROSEA AND HIBISCUS SYRIACUS
ŞEHİTOĞLU M. H., PALA Ç., ÖZKILINÇ H., ÖZBEK Z.
Workshop on Determining Antioxidants as Reactive Species Scavengers, İstanbul, Türkiye, 27 Ekim - 28 Ocak 2014, ss.55, (Özet Bildiri)
2014
201424. The effect of ultraviolet (UV)-C light applicatıon at different flow rate on the microbial and physico-chemical properties of licorice root (Glycyrrhiza glabra l.) sherbet
Ayana Çam B., Düzgün M., Efe A., Şatana E., PALA Ç.
Uluslararası Mezopotamya Tarım Kongresi (IMAC), Diyarbakır, Türkiye, 22 - 25 Eylül 2014, (Özet Bildiri)
2014
201425. Kinetics of non-enzymatic browning in tomato paste during storage
Apuhan E., KIRCA TOKLUCU A., UYSAL PALA Ç.
Balkan Agriculture Congress, Edirne, Türkiye, 8 - 10 Eylül 2014, ss.559, (Tam Metin Bildiri)
2014
201426. Antioxidant and Antimicrobial Potentials of Sherbets From Flowers of Althae rosea and Hibiscus syriacus
ŞEHİTOĞLU M. H., PALA Ç., ÖZKILINÇ H., ÖZBEK Z.
Workshop on Determining Antioxidants as Reactive Species Scavengers, 27 Ekim - 28 Temmuz 2014
2010
201027. Some quality characteristics of UV-C processed white and red grape juices
PALA Ç., KIRCA TOKLUCU A.
Food and Health, Effost Annual Meeting, 10 - 12 Kasım 2010, (Özet Bildiri)
2011
201128. Changes in microbial quality and total monomeric anthocyanins of ultraviolet (UV-C) and heat treated pomegranate juice during storage
PALA Ç., KIRCA TOKLUCU A.
IFT Annual MeetingFood Expo, New Orleans, Loisiana, Amerika Birleşik Devletleri, 11 - 14 Haziran 2011, (Özet Bildiri)
2011
201129. Sensory acceptability, physico-chemical characteristics and shelf-life prediction of heat treated orange juice based on ascorbic acid degradation
PALA Ç., KIRCA TOKLUCU A.
International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry (NAFI), 26 - 29 Mayıs 2011, ss.937, (Özet Bildiri)
2011
201130. Microbial quality of UV-C treated orange juice
PALA Ç., KIRCA TOKLUCU A.
International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry (NAFI), İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.17, (Özet Bildiri)
2011
201131. Meyve suyu ve nektarlarında yapılan tağşişler ve belirlenmesi
DANIŞMAN G., PALA Ç., KIRCA TOKLUCU A.
Çanakkale Tarımı Sempozyumu, Dünü Bugünü ve Geleceği, Çanakkale, Türkiye, 10 - 11 Ocak 2011, (Özet Bildiri)
2010
201032. Development of a functional beverage with apple juice and whey protein isolate
GÜNEŞER O., PALA Ç., KIRCA TOKLUCU A., YÜCEER Y.
Food and Health, Effost Annual Meeting, Dublin, İrlanda, 10 - 12 Kasım 2010, (Özet Bildiri)
2010
201033. Geleneksel yöntemlerle üretilen domates salçalarının fiziksel, kimyasal ve duyusal özellikleri
PALA Ç., Apuhan E., KIRCA TOKLUCU A., YÜCEER Y.
I. Uluslararası Adriyatikten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, (Özet Bildiri)
2010
201034. Basma helva
PALA Ç., KIRCA TOKLUCU A.
1. Uluslararası Adriyatikten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 15 - 17 Nisan 2010, ss.757-759, (Tam Metin Bildiri)
2009
200935. Effects of UV-C ırradiation on some quality characteristics of orange juices
PALA Ç., KIRCA TOKLUCU A.
New Challenges in Food Preservation, Effost Conference, Budapest, Macaristan, 11 - 13 Kasım 2009, (Özet Bildiri)
2009
200936. Erik macunu üretimi ve bazı kimyasal özellikleri
GÜNEŞER O., PALA Ç., KIRCA TOKLUCU A., ENGİN B.
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.387-391, (Tam Metin Bildiri)
2009
200937. Geleneksel bir içeceğimiz ahlat turşusu ve bazı kimyasal özellikleri
PALA Ç., GÜNEŞER O., KIRCA TOKLUCU A.
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.620-624, (Tam Metin Bildiri)
2008
200838. Antik çağda özellikle Troya’da gıda ve beslenme
PALA Ç., GÜVEN S., ASİLTÜRK C.
İntepe Değerleri Sempozyumu, Çanakkale, Türkiye, 30 - 31 Ağustos 2008, ss.153-161, (Tam Metin Bildiri)
2005
200539. Sensory characteristics of Ezine Cheese
YÜCEER Y., İŞLETEN HOŞOĞLU M., PALA Ç.
1st Int. Food and Nutrition Congress, İstanbul, Türkiye, 15 - 18 Haziran 2005, (Özet Bildiri)
2005
200540. Fate of endosulfan and deltamethrin residues during tomato paste production
PALA Ç., BİLİŞLİ A.
4th Int. Symposium of Pesticides in Food and the Environment in the Mediterranean Countries and MGPR Annual Meeting, Kuşadası/Aydın, Türkiye, 21 - 23 Eylül 2005, (Özet Bildiri)
2005
200541. Fruit flavored-probiotic dairy beverages
İŞLETEN HOŞOĞLU M., PALA Ç., YÜCEER Y.
1st Int. Food and Nutrition Congress, İstanbul, Türkiye, 15 - 18 Haziran 2005, (Özet Bildiri)
2005
200542. Gluten-Free Cereal Based Products And Recent Developments
TUNCEL N. B., UYSAL PALA Ç., İŞLETEN HOŞOĞLU M., YÜCEER Y.
1st International Food and Nutrition Congress, İstanbul, Türkiye, 15 - 18 Haziran 2005, ss.25, (Özet Bildiri)
2004
200443. Geleneksel Çanakkale keşkek’xxi
PALA Ç., İŞLETEN HOŞOĞLU M., YÜCEER Y.
Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 23 - 24 Eylül 2004, ss.262-267, (Tam Metin Bildiri)
2004
200444. Persistent pesticide residues in milk and dairy products
PALA Ç., YÜCEER Y.
Recent Developments in Dairy Sci. and Tech., International Dairy Symposium, Isparta, Türkiye, 1 - 02 Ocak 2004, ss.330-333, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2019
20191. Fenolikler ve Renk Maddeleri
UYSAL PALA Ç., YÜCEER M., CANER C.
Gıda Kimyasının Temelleri, Caner, C., Editör, Sidas Medya Ltd. Şti, İzmir, ss.241-271, 2019
Desteklenen Projeler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorAntioksidan Biyoaktifler ile Zenginleştirilmiş Toz İçecek Üretimi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
UYSAL PALA Ç. (Yürütücü), Aydın U.
2022 - 2024
2022 - 2024
Otel Restoran İkram Personelinin Gıda Güvenliği ve Hijyen Uygulamaları Konusunda Niteliklerini Artırma Stratejileri
Erasmus Projesi , Erasmus Projesi, Avrupa Düzeyi
(Proje Özeti)
Yüceer M., Caner C., Uysal Pala Ç.
2022 - 2023
2022 - 2023Nar Konsantresi Temelli Düşük Kalorili Yumuşak Şeker Formülasyonlarının Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
UYSAL PALA Ç. (Yürütücü), Kesen A., DOĞAN M. A.
2019 - 2021
2019 - 2021Kızılötesi Spektroskopisi ile Tatlı Kırmızı Biber Salçasının Kalite Kriterlerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
UYSAL PALA Ç. (Yürütücü), Günay E., Nazlım B. A., AYVAZ H., TEMİZKAN R., Doğan M. A.
2018 - 2019
2018 - 2019Karayemiş Ağacı Yaprak ve Meyve Ekstrelerinin Antioksidan ve Antimikrobiyal Özelliklerinin İncelenmesi ve Meyvenin Şerbete İşlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
UYSAL PALA Ç. (Yürütücü), Özçelik E.
2018 - 2019
2018 - 2019Meyveli Probiyotik İçecek Formülasyonlarının Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
UYSAL PALA Ç. (Yürütücü), Can A.
2015 - 2019
2015 - 2019Sofralık Siyah Zeytin İşleme Sürecinde Mikotoksik Fungal Türlerin Moleküler Karakterizasyonu ve Toksin Oluşturma Potansiyelleri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
UYSAL PALA Ç. (Yürütücü), ÖZKILINÇ H., ÖZSOY N.
2016 - 2017
2016 - 2017Zeytin Yaprağı Ektraktının Niozom tekniği ile Mikroenkapsülasyonu ve Antimikrobiyal Aktivitesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
UYSAL PALA Ç. (Yürütücü), Can A.
2015 - 2017
2015 - 2017OLEUROPEİNDEN ZENGİN DİYETİN, ROKURONYUMLA GENEL ANESTEZİ VERİLEN TAVŞANLARDA KARACİĞER MAST HÜCRE SAYISI ÜZERİNE ETKİLERİNİN ARAŞTIRILMASI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ŞİMŞEK T. (Yürütücü), ERBAŞ M., UYSAL PALA Ç., DOĞU T., ŞAHİN H., ALTINŞIK H. B., et al.
2015 - 2016
2015 - 2016SİRKE ÜRETİM PROSESİNİN KARADUT MEYVESİNİN BİYOAKTİF BİLEŞENLERİ VE ANTİOKSİDAN ÖZELLİKLERİNE ETKİSİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
UYSAL PALA Ç. (Yürütücü), Marangoz F. İ.
2014 - 2016
2014 - 2016Yüksek Hidrostatik Basınç Teknolojisi ile Meyan Kökü (Glycyrrhiza glabra L.) Şerbetinin Raf Ömrünün Arttırılması
TÜBİTAK Projesi
ADAY S., UYSAL PALA Ç. (Yürütücü)
2014 - 2016
2014 - 2016Gıdalardaki insan DNA’sı düzeyini belirleyen izlenebilir moleküler hijyen kontrol yöntemlerinin geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ŞAKALAR E. (Yürütücü), ATAŞOĞLU C., UYSAL PALA Ç., ÖZÇIRAK ERGÜN Ş., AKAR E.
2014 - 2015
2014 - 2015Çevre Sorunları Araştırma ve Eğitim Laboratuvarının Temel Alt Yapısının Kurulması
Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
AYMAN ÖZ N. (Yürütücü), UYSAL PALA Ç.
2009 - 2011
2009 - 2011Bazı Meyve Sularına Isıl İşleme Alternatif Olarak Ultraviyole Işınlarının Uygulanması”
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
KIRCA TOKLUCU A. (Yürütücü), UYSAL PALA Ç.
2009 - 2011
2009 - 2011Ultraviyole Işınlarının Nar Suyu Antosiyaninleri ve Antioksidan Aktivitesi Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
KIRCA TOKLUCU A. (Yürütücü), UYSAL PALA Ç.
2006 - 2009
2006 - 2009Türk Saanen Keçilerinde Süt Konjuge Linoleik Asit Miktarının Yıl Boyu Değişiminin İncelenmesi Üzerine Bir Araştırma
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ATAŞOĞLU C. (Yürütücü), YÜCEER Y., UYSAL PALA Ç.