Dr. Öğr. Üyesi FİKRET ÇAKIR


Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi

İşleme Teknolojisi


WoS Araştırma Alanları: Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Mühendislik Denizcilik, Mikrobiyoloji


Avesis Araştırma Alanları: Su Ürünleri, Su Ürünleri İşleme Teknolojileri, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi, Gıda Katkı Maddeleri, Gıda Teknolojisi, Su Ürünleri Teknolojisi

E-posta: fikretcakir@comu.edu.tr
İş Telefonu: +90 286 218 0018 Dahili: 16054
Fax Telefonu: +90 286 218 0543
Web: http://akademik.comu.edu.tr/onizle.php?cvno=A-1611
Ofis: Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Binası 92 nolu oda
Posta Adresi: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Terzioğlu Kampüsü 17100 ÇANAKKALE

Metrikler

Yayın

112

Yayın (WoS)

11

Yayın (Scopus)

13

Atıf (WoS)

76

H-İndeks (WoS)

4

Atıf (Scopus)

85

H-İndeks (Scopus)

4

Atıf (Scholar)

401

H-İndeks (Scholar)

9

Atıf (TrDizin)

15

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Sobiad)

23

H-İndeks (Sobiad)

3

Atıf (Diğer Toplam)

26

Proje

27

Tez Danışmanlığı

8

Açık Erişim

14
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2004 - 2010

2004 - 2010

Doktora

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri, Türkiye

2001 - 2004

2001 - 2004

Yüksek Lisans

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri, Türkiye

1997 - 2001

1997 - 2001

Lisans

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri, Türkiye

Yaptığı Tezler

2010

2010

Doktora

Farklı Doğal Katkı MAddeleri Kullanılarak Hazırlanan Hamsi Marinatlarının Raf Ömrü Sürelerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri

2004

2004

Yüksek Lisans

Sarıçay Akarsuyu'nun ve Bazı Balıklarının Mikrobiyal Kalite Değişimleri Üzerine Bir Araştırma.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri

Araştırma Alanları

Su Ürünleri

Su Ürünleri İşleme Teknolojileri

Deniz Bilimleri ve Teknolojisi

Gıda Katkı Maddeleri

Gıda Teknolojisi

Su Ürünleri Teknolojisi

Yönetimsel Görevler

2003 - Devam Ediyor

2003 - Devam Ediyor

Yok

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi

2017 - 2023

2017 - 2023

Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Deniz Bilimleri Ve Teknolojisi Fakültesi

Akademi Dışı Deneyim

2003 - Devam Ediyor

2003 - Devam Ediyor

Yardımcı Doçent

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Yardımcı Doçent

Verdiği Dersler

Doktora

Doktora

Proje Yazımı ve Akademik Sunum Teknikleri

Uluslararası Platformda Su Ürünleri İşleme Teknolojileri

Su Ürünleri Marinat Teknolojisi

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Su Ürünlerinden Numune Alımı ve Uygulanan Mikrobiyolojik Analiz Yöntemleri

Ambalajlama Materyalleri, Uygulama Yöntemleri ve Su Ürünlerinde Kullanımı

Uzmanlık Alan Dersi

Uzmanlık Alan Dersi

Su Ürünlerinde Uygulanan Sterilizasyon ve Dezenfeksiyon Yöntemleri

Su Ürünlerinde Fiziksel ve Kimyasal Kalite Parametreleri ve Belirlenmesi

Lisans

Lisans

Su Ürünleri İşleme Endüstrisi

Genel Mikrobiyoloji

Su Ürünleri İşleme Teknolojisi

Yönetilen Tezler

Makaleler

Tümü (39)
SCI-E, SSCI, AHCI (8)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (10)
ESCI (2)
Scopus (11)
TRDizin (15)
Diğer Yayınlar (16)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2025

2025

1. Dünya’da ve Türkiye’de Su Ürünleri Mutfağı

Selçuk B. B., Çakır F.

6th International Eurasian Conference on Science, Engineering and Technology (EurasianSciEnTech 2025), June 25-27, 2025 www.EurasianSciEnTech.org, Ankara, Türkiye, 25 - 27 Haziran 2025, ss.230, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2025

2025

2. Geleneksel ve Hazır Köfte Harcı Kullanılarak Hazırlanan Maydanoz Tohumu ve Çörek Otu Yağı İlave Edilen Kolyoz Balığı Köftelerinin Besin Değeri ve Duyusal Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi

Bacaksız Ş. N., Çakır F.

6th International Eurasian Conference on Science, Engineering and Technology (EurasianSciEnTech 2025), June 25-27, 2025 www.EurasianSciEnTech.org, Ankara, Türkiye, 25 - 27 Haziran 2025, ss.992-1000, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2024

2024

3. Edremit Körfezi’nde (Ege Denizi) Kaybolan Balıkçılık Av Araçları

Öztekin A., Şen Y., Ayaz A., Altınağaç U., Uğur G. E., Özekinci U., et al.

Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, Bursa, Türkiye, 30 Mayıs 2024, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2024

2024

4. Determination of Sensory Properties of Pies Prepared Using Different Seafood Products

Kırtıl G., Çakır F.

The schedule for the 2 nd international conference and the 4th national conference on "Marine Sustainable Development " , Shiraz, İran, 30 - 31 Ocak 2024, ss.12, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2024

2024

5. The Effect of Different Cooking Methods on Nutritional Value and Sensory Quality of Meatballs Made from Chub Mackerel

Bacaksız Ş. N., Çakır F., Selçuk B. B.

2 nd International Conference and the 4 th National Conference on Marine Sustainable Development , Shiraz, İran, 30 - 31 Ocak 2024, ss.54, (Özet Bildiri)

2022

2022

6. SPATIAL AND TEMPORAL DISTRIBUTION OF DEMERSAL JUVENILES IN THE SEA OF MARMARA AFTER MUSILAGE

Daban İ. B., Öztekin A., İşmen A., Yüksek A., Şen Y., Ayaz A., et al.

III. ULUSAL DENİZLERDE İZLEME VE DEĞERLENDİRME SEMPOZYUMU, Antalya, Türkiye, 6 - 09 Aralık 2022, ss.291, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2022

2022

7. Çanakkale Boğazı, Saroz Körfezi ve Güney Marmara Denizi Midye (Mytilus galloprovincialis)Örneklerinin Mikroorganizma Seviyelerinin Karşılaştırılması

Künili İ. E., Dinç S. Ö., Çakır F.

5th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2022) November 23-25, 2022, Ankara, Türkiye, 23 - 25 Kasım 2022, ss.1549-1553, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

8. THE EFFECT OF MUCILAGE ON THE BIODIVERSITY OF FISH EGGS AND LARVAE DISTRIBUTED IN THE SEA OF MARMARA, TURKEY

Daban İ. B., Yüksek A., Ayaz A., Şen Y., Öztekin A., Altınağaç U., et al.

II. INTERNATIONAL GLOBAL CLIMATE CHANGE CONGRESS, Plovdiv, Bulgaristan, 14 Eylül 2022, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

12. Çanakkale Boğazı’ndan avlanan bazı ekonomik balık türlerinin besin değerlerinin belirlenmesi

ESER R., ÇAKIR F.

2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2019), Ankara, Türkiye, 28 - 29 Haziran 2019, ss.797, (Özet Bildiri)

2019

2019

13. İstanbul Balık Hali su ürünleri pazarlama sektöründe çalışanların hijyen ve sanitasyon konusundaki bilgidüzeylerinin belirlenmesi

Çola N., Çakır F.

2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2019), Ankara, Türkiye, 28 - 29 Haziran 2019, ss.798, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

14. Monitoring Of Color Changes In Different Processes Of Anchovy And Sardine Fillets Dipped In Orange Oil, Lemon Oil And Liquid Smoke

ÇAKIR F., AYVAZ Z.

2. International Conference on "Agriculture, Forestry & Life Sciences", Prag, Çek Cumhuriyeti, 18 - 20 Nisan 2019, ss.58, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2019

2019

15. Monitoring The Effect Of Different Commercial Vinegars On The Color Of Anchovy And Sardine Fillets

ÇAKIR F., AYVAZ Z.

2. International Conference on "Agriculture, Forestry & Life Sciences", Prag, Çek Cumhuriyeti, 18 - 20 Nisan 2019, ss.56, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

16. Effect of Dry Salting on the Color of Sardine

ÇAKIR F., AYVAZ Z.

2. International Conference on "Agriculture, Forestry & Life Sciences", Prag, Çek Cumhuriyeti, 18 - 20 Nisan 2019, ss.57, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2019

2019

17. Investigation of Color Changes of Anchovy and Sardine Fillets Treated with Different Oils and Liquid by Computer-Based Image Analysis Technology

ÇAKIR F., AYVAZ Z.

2. International Conference on "Agriculture, Forestry & Life Sciences", Prag, Çek Cumhuriyeti, 18 - 20 Nisan 2019, ss.59, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2019

2019

18. Monitoring of the Effect of Different Acetic Acid Ratios on the Color of Marinated Anchovy Fillets and Skin during 24 Hours

ÇAKIR F., AYVAZ Z.

2. International Conference on "Agriculture, Forestry & Life Sciences", Prag, Çek Cumhuriyeti, 18 - 20 Nisan 2019, ss.55, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2019

2019

19. THE EFFECTS OF DIFFERENT IMMERSION TIME WITH WATER-BASED LIQUID SMOKE APPLICATIONS ON THE COLOR OF ANCHOVY FILLETS

ÇAKIR F., AYVAZ Z.

2. International Conference on "Agriculture, Forestry & Life Sciences", Prag, Çek Cumhuriyeti, 18 - 20 Nisan 2019, ss.54, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

20. Yeraltı Akışında Görünmez Tehlike: Mikrobiyolojik Kirlenme

Sağır Odabaşı S., Çakır F., Deniz O., Odabaşı D. A.

International Symposium Ecology, Kastamonu, Türkiye, 19 - 23 Haziran 2018, ss.1047, (Özet Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

21. The Effect of Aquaculture Facility on the Bacterial Levels of Seawater of Sigacik Bay, Izmir, TURKEY

ÇOLAKOĞLU F., KÜNİLİ İ. E., ORMANCI H. B., ÇAKIR F., İŞMEN A.

Jubilee International Scientific Conference Bulgaria of Regions 2017 Sustainable Regional Development Perspectives, Plovdiv, Bulgaristan, 25 - 28 Kasım 2017, ss.114-115, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

22. Lipid and Fatty Acid Composition in The Liver Oil of Smooth-Hound Shark, Mustelus mustelus (Linnaeus, 1758) and Thornback Ray, Raja clavata (Linnaeus, 1758)

YIĞIN C. Ç., ÇAKIR F., CABBAR K., KIZILKAYA B., ORMANCI H. B., ÖZÜDOĞRU Y.

ISEEP-2017 VIII. INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON ECOLOGY AND ENVIRONMENTAL PROBLEMS, Çanakkale, Türkiye, 4 - 10 Ekim 2017, ss.278, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

23. First Findings for Aquatic Ecosystem of Güvercinkaya Cave (Kazdağı: Çanakkale).

ODABAŞI D. A., ODABAŞI S., DENİZ O., ÇAKIR F., ÖZBEK O., ARSLAN N., et al.

Ecology Symposium 2017, Kayseri, Türkiye, 11 - 13 Mayıs 2017, ss.166, (Özet Bildiri)

2017

2017

24. DETERMINATION OF THE QUALITY CHANGES OF THE WARTY CRAB (ERIPHIA VERRUCOSA, FORSKÅL, 1775) WITH DIFFERENT COOKING METHODS

AK E., ÇAKIR F.

5th INTERNATIONAL CONFERENCE SUSTAINABLE POSTHARVEST AND FOOD TECHNOLOGIES -INOPTEP 2017 AND 29 th NATIONAL CONFERENCE PROCESSING AND ENERGY IN AGRICULTURE -PTEP 2017, Karadağ, 23 - 28 Nisan 2017, ss.1, (Özet Bildiri)

2017

2017

25. A COMPARISON OF CHEMICAL PROPERTIES OF AXILLARY SEABREAM (PAGELLUS ACARNE R., 1827) LIVING IN NATURAL ENVIRONMENT ANDREARED IN CAGES

Öztekin A., Daban İ. B., Çakır F.

5th INTERNATIONAL CONFERENCE SUSTAINABLE POSTHARVEST AND FOOD TECHNOLOGIES -INOPTEP 2017, Vrnjacka Banja, Sırbistan, 23 - 28 Nisan 2017, ss.254, (Özet Bildiri)

2016

2016

26. DETERMINATION OF SHELF LIFE OF MARINATED AND VEGETABLE OCTOPUS (Octopus vulgaris Cuvier, 1797) SALADS PACKAGED WITH DIFFERENT PACKAGING MATERIALS

EKER F., ÇAKIR F.

FABA 2016: International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences, Antalya, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2016, ss.489-490, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

27. EFFECT OF DIFFERENT SALT CONCENTRATIONS AND HOT SMOKING ON FILLET QUALITY OF SALMON (Salmo salar), RAINBOW TROUT (Onchorhynchus mykiss) AND MACKEREL (Scomber scombrus)

PEKCAN M. R., ÇAKIR F., BİLEN S.

FABA 2016: International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences, Antalya, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2016, ss.487-488, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

28. DETERMINATION OF NUTRITIONAL VALUE, SENSORY, TEXTURAL AND COLOR CHARACTERISTICS OF MARINATED AND SMOKED RAINBOW TROUT

BÜYÜKKEZER F., ÇAKIR F.

FABA 2016: International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences, Antalya, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2016, ss.491-492, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

30. TUBİFEX TUBİFEX İN KÜLTÜR ŞARTLARININ BELİRLENMESİ

ÇELİK P., ÇELİK İ., ÇAKIR F., ÖZER A. Ç.

18. ULUSAL SU ÜRÜNLERİ SEMPOZYUMU, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2015

2015

2015

31. ÖSYM Verileriyle Su Ürünleri Mühendisliği Öğrenci Tercihindeki Değişimlerin İrdelenmesi.

ÇELİK E. Ş., ERGÜN S., ÖZEKİNCİ U., ÇELİK İ., ÇAKIR F.

18. Su Ürünleri Sempozyumu 2015 (SUSEMP2015), İzmir, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2015, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

33. Metal accumulation and biomarker responses of odanata larvae, Ischnura Elegans (Vander Linden, 1820) exposed in a lead-zinc mining area in Turkey

Selvi K., Kaya H., Akbulut M., Öztekin A., Çakır F.

7th International Conference on Information and Communication Technologies in Agriculture, Food and Environment, HAICTA 2015, Kavala, Yunanistan, 17 - 20 Eylül 2015, cilt.1498, ss.614-623, (Tam Metin Bildiri) identifier

2014

2014

36. Determination of Seafood Consumption Pattern in Canakkale.

ÇAKIR F., ÖZER A. Ç., BÜYÜKYURTSEVER V., KONUK U.

1 st International Symposium on Aquatic Sciences and Technology (AQUA CYPRUS 2014 ), Girne, Kıbrıs (Kktc), 15 - 17 Mayıs 2014, ss.82, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

37. Determination of Nutritional Value and Quality of Chemical, Sensory, Microbiological of Octopus Salads Prepared by Using Different CookingTechniques

ÇAKIR F., EKER F.

1 st International Symposium on Aquatic Sciences and Technology (AQUA CYPRUS 2014 ), Girne, Kıbrıs (Kktc), 15 - 17 Mayıs 2014, ss.68, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

38. Determination of Nutritional Value, Chemical and Sensory Quality of Salmon (Salmo salar), Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) and Shark (Odontaspis ferox) Pastrami.

ÇAKIR F., ÇAĞLI E., ÖZER A. Ç., EKER F.

1 st International Symposium on Aquatic Sciences and Technology (AQUA CYPRUS 2014 ), Girne, Kıbrıs (Kktc), 15 - 17 Mayıs 2014, ss.69, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

39. Farklı Paketleme Materyallerinin Hamsi Marinatlarının Raf Ömrüne Etkisi.

ÇAKIR F., ÇOLAKOĞLU F., ORMANCI H. B.

16. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2011, ss.332, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

40. Kekik, Biberiye ve Dereotu Yağ Ekstraktlarının Hamsi Marinatlarının Kalitesine Etkisi

ÇAKIR F., ÇOLAKOĞLU F., ORMANCI H. B.

16. Su Ürünleri Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2011, ss.131, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

43. Shelf Life of Anchovy Marinades Prepared with Natural Additive

ÇOLAKOĞLU F., ÇAKIR F., BERİK N., ORMANCI H. B.

1st İnternational Congress of Seafood Technology, 18 - 21 Mayıs 2008, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

44. Shelf Life of Anchovy Marinades Prepared with Natural Additive

ÇOLAKOĞLU F., ÇAKIR F., BERİK N., ORMANCI H. B.

1st İnternational Congress of Seafood Technology, İzmir, Türkiye, 18 - 21 Mayıs 2008, ss.266, (Özet Bildiri)

2007

2007

48. Dondurulmuş Karidesin (Penaeus Longistoris) İşlem Basamaklarındaki Mikrobiyal Kalite Değişimleri

ÇOLAKOĞLU F., ÇAKIR F., ORMANCI H. B., Özevin Ö.

14. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Muğla, Türkiye, 4 - 07 Eylül 2007, ss.455, (Tam Metin Bildiri)

2007

2007

49. Farklı Sıcaklıklarda Depolanan Midye Dolmaların Raf Ömürlerinin Tespiti Üzerine Bir Araştırma

ÇOLAKOĞLU F., ORMANCI H. B., ÇAKIR F., Çaylak B.

14. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Muğla, Türkiye, 4 - 07 Eylül 2007, ss.175, (Özet Bildiri)

2007

2007

50. Bazı Bitki Ekstraktlarının Deniz Levreğinin (Dicentrarchus labrax) Et Kalitesı Üzerine Etkisi

ÇOLAKOĞLU F., Uluköy G., ORMANCI H. B., ÇAKIR F.

14. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Muğla, Türkiye, 4 - 07 Eylül 2007, ss.185, (Özet Bildiri)

2007

2007

52. The management of the marine biodiversity in Gallipoli peninsula national historic park, Çanakkale-Turkey

Cırık S., Büyükateş Y., Akbulut M., Aslan H., Inanmaz O. E., Çelik E. Ş., et al.

International Conference on Environment: Survival and Sustainability, Lefkoşa, Kıbrıs (Kktc), 19 - 24 Şubat 2007, cilt.2, ss.72, (Özet Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2006

2006

53. Marine Environment and endangered species of Gallipoli Peninsula National Historical Park, Çanakkale

CIRIK S., BÜYÜKATEŞ Y., AKBULUT M., ASLAN H., INANMAZ O. E., ÇELİK E. Ş., et al.

Integrated Coastal Zone Management-Biodiversity-Marine Environment, İzmir, Türkiye, 19 - 22 Ekim 2006, cilt.1, ss.1, (Özet Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2005

2005

56. Atık sulardaki ağır metal kirliliğinin biyolojik ve fizikokimyasal açıdan çevresel etkisinin incelenmesi

Yılmaz S., Türkoğlu M., Çolakoğlu F., Yayıntaş Ö., Koyuncu S., Baycan Koyuncu F., et al.

XIX. Ulusal Kimya Kongresi, Özet Kitabı (AKP), Aydın, Türkiye, 30 Eylül - 04 Ekim 2005, cilt.19, ss.78, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2005

2005

57. Çanakkale İlindeki Su Ürünleri Tüketim Davranışlarının Değerlendirilmesi

ÇOLAKOĞLU F., İŞMEN A., ÖZEN Ö., ÇAKIR F., YIĞIN C. Ç., ORMANCI H. B.

XIII. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Çanakkale, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2005, (Tam Metin Bildiri)

2005

2005

58. Kuzey Ege Denizi Kıyıları İçin Yeni Bir Kayıt; Aulopus filamentosus (Bloch, 1792)

İŞMEN A., YIĞIN C. Ç., ÇAKIR F.

XIII. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Çanakkale, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2005, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

60. Bacteriological Status of Seafoods Marketed in Çanakkale, Turkey.

ÇOLAKOĞLU F., ÇAKIR F., Köseoğlu B.

MARİNE BACTERİOOGY 2004, İstanbul, Türkiye, 25 - 27 Kasım 2004, ss.93-97, (Tam Metin Bildiri)

2003

2003

61. Chemisch physikalische und mikrobiologische Qualitaet des Manyasseewassers

KARAFİSTAN A., ÇOLAKOĞLU F., ODABAŞI S., ÇAKIR F.

International Syöposium of Fisheries and Zoology, İstanbul, Türkiye, 23 - 26 Ekim 2003, (Tam Metin Bildiri)

2003

2003

62. Manyas Gölünün Kimyasal Fiziksel ve Mikrobiyolojik Su Kalitesi

KARAFİSTAN A., ÇOLAKOĞLU F., ODABAŞI S., ÇAKIR F.

International Symposium of Fisheries and Zoology, İstanbul, Türkiye, 23 - 26 Ekim 2003, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2023

2023

1. Çanakkale Su Ürünleri İşleme Sektörü

Çakır F., Künili İ. E., Selçuk B. B.

Çanakkale'de Su Ürünleri, Balıkçılık ve Denizcilik, Özekinci U.,Çelik E.Ş.,Şen,Y., Editör, Nobel Bilimsel Eserler, Ankara, ss.371-377, 2023

2023

2023

2. Çanakkale Balık Hali'nde Satışa Sunulan Bazı Ekonomik Balık Türlerinin Mevsimsel Besin Değeri Değişimleri

Eser R., Çakır F.

ÇANAKKALE'DE SU ÜRÜNLERİ, BALIKÇILIK VE DENİZCİLİK, Uğur Özekinci,Ekrem Şanver Çelik,Yusuf Şen, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.393-416, 2023

2023

2023

3. Vibrio Türlerinin Çanakkale Boğazı’ndaki Sayı ve Dağılımlarının Belirlenmesi

Künili I. E., Dinç S. Ö., Ay M., Çakir F., Gezen O.

SU ÜRÜNLERİNDE YENİ GELİŞMELER, Hikmet Yeter Çoğun, Editör, BİDGE Yayınları, Ankara, ss.5-23, 2023 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

Desteklenen Projeler

2024 - 2025

2024 - 2025

Çanakkale'de Sürdürülebilir Deniz Ürünleri Tüketimi: Tüketici Tercihleri ve Bilinç Düzeyi Araştırması

TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı

Karanlıkoğlu H.(Yürütücü), Çakır F.

2023 - 2024

2023 - 2024

Kolyoz Balığından Köfte Yapımı ve Farklı Pişirme Yöntemlerinin Besin Değeri ve Duyusal Kaliteye Etkisi

TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı

Creative Commons License
Bacaksız Ş. N.(Yürütücü), Çakır F.

2021 - 2022

2021 - 2022

Marmara Denizinde musilajin kemikli balıkların erken yaşam evreleri üzerine etkisiSürdürülebilir Kalkınma

TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı

Daban İ. B. (Yürütücü), Çakır F., Özekinci U., Şen Y., İşmen A., Öztekin A., et al.

2021 - 2022

2021 - 2022

Marmara Denizi'Nde Müsilajın Pelajik Ve Bentik Balıkların Erken Yaşam Evreleri Üzerine Etkisi

TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı

Daban İ. B. (Yürütücü), Yüksek A., İşmen A., Ayaz A., Özekinci U., Altınağaç U., et al.

2021 - 2022

2021 - 2022

SCOMBRIDAE FAMİLYASINA AİT BAZI BALIK TÜRLERİNİN PARAZİTLER YÖNÜNDEN İNCELENMESİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

ALDIK R. (Yürütücü), ÇAKIR F., YAYINTAŞ Ö., EROĞLU H. A., ÖKTENER A., ŞEN Y., et al.

2019 - 2022

2019 - 2022

Çanakkale Boğazı Mikroplastik Kirliliğinin Kalitatif ve Kantitatif Yönden Araştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

ÖZTEKİN A. (Yürütücü), ORAL A., ÇAKIR F., SUNER S. C., TUNÇER S.

2019 - 2021

2019 - 2021

ÇANAKKALE BALIK HALİNDEN ALINAN EKONOMİK DEĞERİ YÜKSEK BAZI BALIK TÜRLERİNDE ENDOPARAZİT İNCELEMESİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Creative Commons License
ALDIK R. (Yürütücü), ALTINAĞAÇ U., YAYINTAŞ Ö., ÇAKIR F.

2018 - 2018

2018 - 2018

The Biodiversity and Rehabilitation of Bozalan Clay Quarry Wetland AreaSürdürülebilir Kalkınma

Diğer Ülkelerin Sanayi Kuruluşları Tarafından Desteklenmiş Proje

Sağir Odabaşi S.(Yürütücü), Odabaşi D. A., Çakir F.

2015 - 2017

2015 - 2017

Güvercinkaya Mağarası (Kazdağı: Çanakkale)’nın Sucul Ekosisteminin Araştırılması

TÜBİTAK Projesi , 3001 - Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı

Çakır F., Odabaşı D. A. (Yürütücü), Sağır Odabaşı S.

2014 - 2016

2014 - 2016

Balık Beslemede Kullanılan Tubifex tubifex’in Yoğun Kültür Protokolünün Oluşturulması.

TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı

Çelik İ. (Yürütücü), Çelik P., Çakır F.

2005 - 2009

2005 - 2009

Saroz Körfezi Demersal Balıklarının Bolluk ve DağılımlarıSürdürülebilir Kalkınma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

İŞMEN A. (Yürütücü), ALTINAĞAÇ U., ÖZEKİNCİ U., BERİK N., ÖZEN Ö., AYAZ A., et al.

2005 - 2007

2005 - 2007

Kuzey Ege Denizi Gırgır Balıkçılığı Av Kompozisyonu ve Av Veriminin Araştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

ÖZEN Ö. (Yürütücü), İŞMEN A., ÖZEKİNCİ U., ALTINAĞAÇ U., AYAZ A., ÇAKIR F., et al.

2003 - 2006

2003 - 2006

Karides avcılığında kullanılan algarnaların av kompozisyonu ve hedeflenmeyen ava ait bir çalışma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

İŞMEN A. (Yürütücü), ÇAKIR F.

2002 - 2006

2002 - 2006

Sarıçay akarsuyunun ve bazı balıklarının mikrobiyal kalite değişimleri üzerine bir araştırma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

ÇOLAKOĞLU F. (Yürütücü), ÇAKIR F.

2004 - 2005

2004 - 2005

Çanakkale ilindeki su ürünleri tüketim davranışlarının değerlendirilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

ÇOLAKOĞLU F. (Yürütücü), ORMANCI H. B., İŞMEN A., ÖZEN Ö., ERDEMİR Ç., ÇAKIR F., et al.

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Ağustos 2023

Ağustos 2023

JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY

SCI Kapsamındaki Dergi

Aralık 2022

Aralık 2022

JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION

SCI Kapsamındaki Dergi

Ekim 2022

Ekim 2022

Aydın Gastronomy

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Ekim 2020

Ekim 2020

Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Haziran 2020

Haziran 2020

yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım bilimleri Dergisi

Diğer İndekslerce Taranan Dergi



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 85

h-indeksi (SCOPUS): 4

Jüri Üyelikleri

Haziran-2024

Haziran 2024

Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği

Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Haziran-2022

Haziran 2022

Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği

- Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Şubat-2019

Şubat 2019

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Haziran-2016

Haziran 2016

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi