Eğitim Bilgileri
2004 - 2010
2004 - 2010Doktora
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri, Türkiye
2001 - 2004
2001 - 2004Yüksek Lisans
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri, Türkiye
1997 - 2001
1997 - 2001Lisans
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri, Türkiye
Yaptığı Tezler
2010
2010Doktora
Farklı Doğal Katkı MAddeleri Kullanılarak Hazırlanan Hamsi Marinatlarının Raf Ömrü Sürelerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri
2004
2004Yüksek Lisans
Sarıçay Akarsuyu'nun ve Bazı Balıklarının Mikrobiyal Kalite Değişimleri Üzerine Bir Araştırma.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri
Araştırma Alanları
Su Ürünleri
Su Ürünleri İşleme Teknolojileri
Deniz Bilimleri ve Teknolojisi
Gıda Katkı Maddeleri
Gıda Teknolojisi
Su Ürünleri Teknolojisi
Yönetimsel Görevler
2003 - Devam Ediyor
2003 - Devam EdiyorYok
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi
2017 - 2023
2017 - 2023Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Deniz Bilimleri Ve Teknolojisi Fakültesi
Akademi Dışı Deneyim
2003 - Devam Ediyor
2003 - Devam EdiyorYardımcı Doçent
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Yardımcı Doçent
Verdiği Dersler
Doktora
Proje Yazımı ve Akademik Sunum Teknikleri
Uluslararası Platformda Su Ürünleri İşleme Teknolojileri
Su Ürünleri Marinat Teknolojisi
Yüksek Lisans
Su Ürünlerinden Numune Alımı ve Uygulanan Mikrobiyolojik Analiz Yöntemleri
Ambalajlama Materyalleri, Uygulama Yöntemleri ve Su Ürünlerinde Kullanımı
Uzmanlık Alan Dersi
Uzmanlık Alan Dersi
Su Ürünlerinde Uygulanan Sterilizasyon ve Dezenfeksiyon Yöntemleri
Su Ürünlerinde Fiziksel ve Kimyasal Kalite Parametreleri ve Belirlenmesi
Yönetilen Tezler
2021
2021Yüksek Lisans
Çanakkale balık halinde satışa sunulan bazı ekonomik balık türlerinin av sezonu boyunca mevsimsel besin değeri değişimlerinin belirlenmesi
Çakır F. (Danışman)
R.ESER(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
TAZE VE PİŞİRİLMİŞ PAVURYA (Eriphia verrucosa) YENGECİ'NİN BESİN DEĞERİ VE BAZI KALİTE DEĞİŞİMLERİNİN BELİRLENMESİ
Çakır F.
E.AK(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
İSTANBUL BALIK HALİ SU ÜRÜNLERİ PAZARLAMA SEKTÖRÜNDE ÇALIŞANLARIN HİJYEN VE SANİTASYON KONUSUNDA BİLGİ DÜZEYLERİNİN BELİRLENMESİ
ÇAKIR F.
N.ÇOLA(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Konserve teknolojisi işlem basamaklarında skipjack ve yellowfin ton balıklarındaki bazı kalite değişimlerinin belirlenmesi
ÇAKIR F.
O.ZAMAN(Öğrenci)
2016
2016Yüksek Lisans
Farklı tuz yoğunluklarının sıcak dumanlanmış somon (Salmo salar), alabalık (Onchorhynchus mykiss) ve uskumru (Scomber scombrus) filetolarının kalitesi üzerine etkisi
ÇAKIR F. (Eş Danışman)
M.Rüçhan(Öğrenci)
2016
2016Yüksek Lisans
Marinasyon ve dumanlama işlemi uygulanmış alabalıkların besin değeri, duyusal, tekstürel ve renk özelliklerinin belirlenmesi
ÇAKIR F.
F.BÜYÜKKEZER(Öğrenci)
2015
2015Yüksek Lisans
Farklı paketleme materyalleri ile paketlenen sebzeli ve marine ahtapot (Octopus vulgaris Cuvier, 1797) salatalarının raf ömürlerinin belirlenmesi
ÇAKIR F.
F.EKER(Öğrenci)
2014
2014Yüksek Lisans
Farklı salamura konsantrasyonları ve sürelerinde hazırlanan sıcak dumanlanmış gökkuşağı alabalıkların besin değeri ve duyusal özelliklerinin belirlenmesi
ÇAKIR F.
N.AKPINAR(Öğrenci)
Makaleler
2024
20241. Winter Time Ichthyoplankton Assemblages Following Dense Mucilage Event in the Sea Of Marmara, Türkiye
Daban İ. B., Yüksek A., Öztekin A., Şen Y., Altınağaç U., Ayaz A., et al.
TURKISH JOURNAL OF FISHERIES AND AQUATIC SCIENCES
, cilt.24, sa.8, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20242. Post-Mucilage Distribution, Daily Growth, Mortality, and Hatch Date Timing of Sand steenbras Lithognathus mormyrus (Linnaeus, 1758) Juveniles in the Sea of Marmara
Daban İ. B., Şen Y., Öztekin A., Ayaz A., Altınağaç U., İşmen A., et al.
Aquatic Science and Engineering
, cilt.39, sa.3, ss.148-155, 2024 (ESCI, TRDizin)
2024
20243. Preliminary investigation of the frame net sampling in the pelagic environmentof Marmara Sea, Türkiye
Daban İ. B., Şen Y., Öztekin A., Ayaz A., Altınağaç U., İşmen A., et al.
Acta Biologica Turcica
, cilt.36, sa.3, ss.1-7, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
20244. The length-weight relationship and condition factors of coastal small-sized adult and juvenile fish species following dense mucilage in the Sea of Marmara, Türkiye
Şen Y., Daban İ. B., Öztekin A., Ayaz A., Altınağaç U., İşmen A., et al.
Turkish Journal of Zoology
, cilt.48, sa.2, ss.104-112, 2024 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2023
20235. INVESTIGATION OF SOME FISH SPECIES OF SCOMBRIDAE FAMILY IN TERMS OF PARASITES
Aldık R., Çakır F., Yayıntaş Ö., Öktener A., Eroğlu H. A., Şen Y.
TRANSYLVANIAN REVIEW OF SYSTEMATICAL AND ECOLOGICAL RESEARCH
, cilt.25, sa.3, ss.41-54, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
20236. ASLAN BALIĞI Pterois miles (Bennett, 1828)’NIN, EDREMİT KÖRFEZİ’NDEN İLAVE KAYDI
Öztekin A., Ayaz A., Altınağaç U., Özekinci U., Çakır F., Daban İ. B., et al.
Doğanın Sesi
, cilt.6, sa.2, ss.19-28, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
20237. Çanakkale Boğazı’ndan Yakalanan Kolyoz Balığında (Scomber japonicus) Monogenean Helmint Grubea coclear Diesing, 1758 in Varlığı
Aldık R., Çakır F.
Canakkale Onsekiz Mart University
, cilt.6, sa.1, ss.90-94, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
20238. Molecular investigation of nematodes isolated from three economical fish species taken from Çanakkale (Türkiye) fish market
ALDIK R., ÇAKIR F., YAYINTAŞ Ö.
SU URUNLERI DERGISI
, cilt.40, sa.2, ss.90-95, 2023 (ESCI)
2023
20239. Postmucilage biodiversity of shallow water fish assemblages: A case study in the Marmara Sea, Turkey
Daban İ. B., Şen Y., Ayaz A., Altınağaç U., Öztekin A., Özekinci U., et al.
Turkish Journal of Zoology
, cilt.47, sa.4, ss.131-201, 2023 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2022
202210. Hydrochemical and Bacteriological Status of a High Altitude Karstic Cave Stream (Güvercinkaya Cave: Çanakkale, Turkey) with Aquatic Macroinvertebrates Findings
ODABAŞI D. A., ODABAŞI S., DENİZ O., ÇAKIR F., ELİPEK B. Ç., ARSLAN N., et al.
Çanakkale Onsekiz Mart University Journal of Marine Sciences and Fisheries
, cilt.5, sa.1, ss.26-38, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
202211. New host findings of two parasitic isopods (Flabellifera: Cymothoidae) found on some fish caught in the Dardanelles Strait (Çanakkale, Turkey)
Aldık R., Öktener A., Çakır F., Şen Y., Uğur G. E., Tunçer S.
Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.24, sa.1, ss.391-407, 2022 (TRDizin)
2021
202112. Endoparacite investigation in some fish species with high economic value obtained from Çanakkale
ALDIK R., ÇAKIR F., YAYINTAŞ Ö., ALTINAĞAÇ U.
Journal of advances in vetbio science and techniques
, cilt.6, sa.3, ss.202-210, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
202113. First record of straight-needle pteropod Creseis acicula Rang, 1828 bloom in the Çanakkale Strait (NE Aegean Sea, Turkey)
Tunçer S., Öğretmen N., Çakır F., Öztekin A., Oral A., Suner S. C.
OCEANOLOGICAL AND HYDROBIOLOGICAL STUDIES
, cilt.50, sa.3, ss.310-324, 2021 (SCI-Expanded)
2021
202114. Mass mortality in endangered fan mussels Pinna nobilis (Linnaeus 1758) caused by co-infection of Haplosporidium pinnae and multiple Vibrio infection in canakkale Strait, Turkey
Künili İ. E., Ertürk Gürkan S., Aksu A., Turgay E., Çakır F., Gürkan M., et al.
BIOMARKERS
, cilt.26, sa.5, ss.450-461, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202015. Investigation of the Effect of Different Immersion Times of Anchovy Fillets in Liquid Smoke Flavoring on Color by Image Analysis
Çakır F., Ayvaz Z.
JOURNAL OF AQUATIC FOOD PRODUCT TECHNOLOGY
, cilt.29, sa.9, ss.865-870, 2020 (SCI-Expanded)
2019
201916. The liver lipid fatty acid composition of two cartilaginous fish, the thornback ray (Raja clavata) and the common smooth-hound (Mustelus mustelus)
Yığın C. Ç., Çakır F., Cabbar K., Kızılkaya B., Ormancı H. B., Öztekin A., et al.
Aquatic Research
, cilt.2, sa.3, ss.143-153, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
201917. Determination of the effect of different frequency ultrasound waves on the color and shelf life of vacuum packaged marinated anchovy (Engraulis encrasicolus)
AYVAZ Z., ÇAKIR F., Gündüz H., Erdağ M.
Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology
, cilt.7, sa.3, ss.405-416, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
201918. Farklı Yoğunluktaki Ses Dalgalarının Vakum Ambalajlanmış Hamsi (Engraulis encrasicolus) Marinatının Rengine ve Raf Ömrüne Etkisinin Belirlenmesi
AYVAZ Z., ÇAKIR F., GÜNDÜZ H., Erdağ M.
Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology , cilt.7, sa.3, ss.405, 2019 (Hakemli Dergi)
2017
201719. The Use of Computer-Based Image Analysis on Colour Determination of Liquid Smoked Trout (Oncorhynchus mykiss) Treated with Different Dry Salt-Sugar Mixtures
AYVAZ Z., ÇAKIR F., Gündüz H., ERDAĞ M.
Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology , cilt.5, sa.12, ss.1528-1535, 2017 (Hakemli Dergi)
2016
201620. A PRELIMINARY INVESTIGATION ON THE LIPID CONTENT AND FATTY ACID COMPOSITION OF Gammarus komareki (SCHAFERNA 1922), (CRUSTACEA: AMPHIPODA)
ODABAŞI S., ODABAŞI D. A., ÇAKIR F., BAL D.
Turkish Journal of Aquatic Sciences , cilt.31, sa.2, ss.59-67, 2016 (Hakemli Dergi)
2014
201421. In vitro antimicrobial and antifungal activities of aqueous skin mucus from rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) on human pathogens.
HİSAR O., ARAS HİSAR Ş., UYANIK M. H., ŞAHİN T., ÇAKIR F., YILMAZ S.
MARINE SCIENCE AND TECHNOLOGY BULLETIN , sa.3, ss.19-22, 2014 (Hakemli Dergi)
2014
201422. Kurumsal Amaçlı Psikososyal Risk Yönetimi Ölçeği
ÇİLİNGİRTÜRK A. M., UYAR M., AKTAŞ A., FAHRİYE A., YALÇINAY M., ALDIK R., et al.
Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi
, cilt.36, sa.1, ss.1-14, 2014 (Hakemli Dergi)
2011
201123. Effect of marination and smoking on lipid and fatty acid composition of thornback ray (Raja clavata) and spiny dogfish (Squalis acanthias)
Colakoglu F., Ormancı H. B., Çakır F.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
, cilt.232, sa.6, ss.1069-1075, 2011 (SCI-Expanded)
2011
201124. Kekik, biberiye ve dereotu yağ ekstraktlarının hamsi marinatlarının kalitesi ve raf ömrüne etkisi.
Çakır F., ÇOLAKOĞLU F.
Hasad Gıda Dergisi , cilt.27, ss.20-25, 2011 (Hakemli Dergi)
2010
201025. Tuzlanmış Sardalya (Sardina pilchardus) Balığından Ezme Üretimi Üzerine Bir Araştırma.
ÇOLAKOĞLU F., ORMANCI H. B., ÇAKIR F., KÜNİLİ İ. E.
Dünya Gıda Dergisi , sa.10, ss.46-51, 2010 (Hakemli Dergi)
2010
201026. Tuzlanmış sardalya (Sardina pilchardus) balığından ezme üretimi üzerine bir araştırma. , 10, 46-51, 2010.
ÇOLAKOĞLU F., ORMANCI H. B., ÇAKIR F., KÜNİLİ İ. E.
Gıda Dergisi , sa.10, ss.46-51, 2010 (Hakemli Dergi)
2008
200827. Su ürünleri İşleme Sektörünün Durumu.
Çakır F., ÇOLAKOĞLU F., Ormancı H. B.
Hasad Hayvancılık , cilt.24, ss.46-51, 2008 (Hakemli Dergi)
2007
200728. Seasonal variation of some heavy metal pollution with environmental and microbiological parameters in sub-basin of Kocabas Stream (Biga, Canakkale, Turkey) by ICP-AES
Yayintas O. T., Yilmaz S., Turkoglu M., Colakoglu F., Cakir F.
ENVIRONMENTAL MONITORING AND ASSESSMENT
, cilt.134, ss.321-331, 2007 (SCI-Expanded)
2006
200629. Çanakkale İlindeki Su Ürünleri Tüketim Davranışlarının Değerlendirilmesi
ÇOLAKOĞLU F., İŞMEN A., ÇAKIR F., ÖZEN Ö., YIĞIN C. Ç., ORMANCI H. B.
Ege Journal of Fisheries and Aquatic Sciences
, cilt.9, ss.387-392, 2006 (Hakemli Dergi)
2006
200630. Kuzey Ege Denizi Kıyıları İçin Yeni Bir Balık Türü; Aulopus filamentosus (Bloch, 1792).
İŞMEN A., YIĞIN C. Ç., ÇAKIR F.
Ege Journal of Fisheries and Aquatic Sciences , cilt.9, ss.95-97, 2006 (Hakemli Dergi)
2006
200631. Su Ürünleri İşleyen ve Satan Yerlerde Çalışanların Sanitasyon Konusunda Bilgi Düzeyleri
ÇAKIR F., ÇOLAKOĞLU F., BERİK N.
Ege Journal of Fisheries and Aquatic Sciences
, cilt.9, ss.377-381, 2006 (Hakemli Dergi)
2006
200632. Determination of seafood consumption behavior in Çanakkale province
ÇOLAKOĞLU F., İŞMEN A., ÖZEN Ö., ÇAKIR F., YIĞIN C. Ç., ORMANCI H. B.
Ege Journal of Fisheries and Aquatic Sciences , cilt.23, ss.387-392, 2006 (Hakemli Dergi)
2006
200633. Microbiological quality of seafood in the Dardanelles, Turkey
Colakoglu F. A., Ozen O., ÇAKIR F.
Pakistan Journal of Biological Sciences
, cilt.9, sa.3, ss.425-427, 2006 (Scopus)
2006
200634. Microbiological Quality of Seafood in the Dardenelles, Turkey
ÇOLAKOĞLU F., ÇAKIR F.
Pakistan Journal of Biological Sciences , cilt.9, sa.3, 2006 (Scopus)
2004
200435. Sarıçay Akarsuyunun Mikrobiyolojik Kalitesi
ÇOLAKOĞLU F., ÇAKIR F.
Türk Sucul Yaşam Dergisi , cilt.2, sa.3, ss.320-327, 2004 (Hakemli Dergi)
2004
200436. Dardanos Plaj Suyunun Bazı İndikatör Mikroorganizmalar Açısından Aylık Değişiminin İncelenmesi.
ÇOLAKOĞLU F., Köseoğlu B., ÇAKIR F.
Türk Sucul Yaşam Dergisi , cilt.2, sa.3, ss.328-334, 2004 (Hakemli Dergi)
2004
200437. Sarıçay akarsuyunun mikrobiyolojik kalitesi.
Çakır F., ÇOLAKOĞLU F.
Türk Sucul Yaşam Dergisi , cilt.3, ss.320-327, 2004 (Hakemli Dergi)
2004
200438. Dardanos plaj suyunun bazı indikatör mikroorganizmalar açısından aylık değişiminin incelenmesi.
ÇOLAKOĞLU F., Köseoğlu B., Çakır F.
Türk Sucul Yaşam Dergisi , cilt.3, ss.328-334, 2004 (Hakemli Dergi)
2003
200339. Arık Çolakoğlu, F., Çardak, M., Çakır, F.,Çanakkale İlinde Satışı Yapılan Midye Dolmaların Mikrobiyolojik Kaliteleri Üzerine Bir Araştırma.
ÇAKIR F., ÇOLAKOĞLU F., ÇARDAK M.
Gıda Dergisi , sa.9, ss.86-89, 2003 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
20251. Dünya’da ve Türkiye’de Su Ürünleri Mutfağı
Selçuk B. B., Çakır F.
6th International Eurasian Conference on Science, Engineering and Technology (EurasianSciEnTech 2025), June 25-27, 2025 www.EurasianSciEnTech.org, Ankara, Türkiye, 25 - 27 Haziran 2025, ss.230, (Özet Bildiri)
2025
20252. Geleneksel ve Hazır Köfte Harcı Kullanılarak Hazırlanan Maydanoz Tohumu ve Çörek Otu Yağı İlave Edilen Kolyoz Balığı Köftelerinin Besin Değeri ve Duyusal Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
Bacaksız Ş. N., Çakır F.
6th International Eurasian Conference on Science, Engineering and Technology (EurasianSciEnTech 2025), June 25-27, 2025 www.EurasianSciEnTech.org, Ankara, Türkiye, 25 - 27 Haziran 2025, ss.992-1000, (Tam Metin Bildiri)
2024
20243. Edremit Körfezi’nde (Ege Denizi) Kaybolan Balıkçılık Av Araçları
Öztekin A., Şen Y., Ayaz A., Altınağaç U., Uğur G. E., Özekinci U., et al.
Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, Bursa, Türkiye, 30 Mayıs 2024, (Özet Bildiri)
2024
20244. Determination of Sensory Properties of Pies Prepared Using Different Seafood Products
Kırtıl G., Çakır F.
The schedule for the 2 nd international conference and the 4th national conference on "Marine Sustainable Development " , Shiraz, İran, 30 - 31 Ocak 2024, ss.12, (Özet Bildiri)
2024
20245. The Effect of Different Cooking Methods on Nutritional Value and Sensory Quality of Meatballs Made from Chub Mackerel
Bacaksız Ş. N., Çakır F., Selçuk B. B.
2 nd International Conference and the 4 th National Conference on Marine Sustainable Development , Shiraz, İran, 30 - 31 Ocak 2024, ss.54, (Özet Bildiri)
2022
20226. SPATIAL AND TEMPORAL DISTRIBUTION OF DEMERSAL JUVENILES IN THE SEA OF MARMARA AFTER MUSILAGE
Daban İ. B., Öztekin A., İşmen A., Yüksek A., Şen Y., Ayaz A., et al.
III. ULUSAL DENİZLERDE İZLEME VE DEĞERLENDİRME SEMPOZYUMU, Antalya, Türkiye, 6 - 09 Aralık 2022, ss.291, (Özet Bildiri)
2022
20227. Çanakkale Boğazı, Saroz Körfezi ve Güney Marmara Denizi Midye (Mytilus galloprovincialis)Örneklerinin Mikroorganizma Seviyelerinin Karşılaştırılması
Künili İ. E., Dinç S. Ö., Çakır F.
5th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2022) November 23-25, 2022, Ankara, Türkiye, 23 - 25 Kasım 2022, ss.1549-1553, (Tam Metin Bildiri)
2022
20228. THE EFFECT OF MUCILAGE ON THE BIODIVERSITY OF FISH EGGS AND LARVAE DISTRIBUTED IN THE SEA OF MARMARA, TURKEY
Daban İ. B., Yüksek A., Ayaz A., Şen Y., Öztekin A., Altınağaç U., et al.
II. INTERNATIONAL GLOBAL CLIMATE CHANGE CONGRESS, Plovdiv, Bulgaristan, 14 Eylül 2022, (Özet Bildiri)
2020
20209. FİRST REPORT OF DISTRIBUTION OF AND COMPOSITION BY QUALITATIVE AND QUANTITATIVE OF MICROPLASTICS IN SURFACE WATERS OF THE ÇANAKKALE STRAİT
Tunçer S., Oral A., Öztekin A., Çakır F., Suner S. C.
IV. International Joint Science Congress of Materials and Polymers (ISCMP), 7 - 10 Ekim 2020, ss.39, (Özet Bildiri)
0
010. Microbiological Quality of the Striped Venus (Chamelea gallina) and Wedge Clam (Donax trunculus) Harvested in Marmara Sea, Turkey.
ÇOLAKOĞLU F., ÇAKIR F., ORMANCI H. B., YIĞIN C. Ç.
Rapp. Comm. Int. Mer Médit., İtalya, cilt.39, ss.347, (Tam Metin Bildiri)
2019
201911. SAROS KÖRFEZİ (KUZEY EGE DENİZİ) DEMERSALBALIKLARININ BİYO-EKOLOJİSİ VE POPULASYONDİNAMİĞİNİN BELİRLENMESİ
İŞMEN A., YIĞIN C. Ç., ÖZEKİNCİ U., AYAZ A., ALTINAĞAÇ U., ARSLAN İHSANOĞLU M., et al.
II. Ulusal Denizlerde İzleme ve Değerlendirme Sempozyumu, Türkiye, 11 - 13 Aralık 2019, (Özet Bildiri)
2019
201912. Çanakkale Boğazı’ndan avlanan bazı ekonomik balık türlerinin besin değerlerinin belirlenmesi
ESER R., ÇAKIR F.
2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2019), Ankara, Türkiye, 28 - 29 Haziran 2019, ss.797, (Özet Bildiri)
2019
201913. İstanbul Balık Hali su ürünleri pazarlama sektöründe çalışanların hijyen ve sanitasyon konusundaki bilgidüzeylerinin belirlenmesi
Çola N., Çakır F.
2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2019), Ankara, Türkiye, 28 - 29 Haziran 2019, ss.798, (Özet Bildiri)
2019
201914. Monitoring Of Color Changes In Different Processes Of Anchovy And Sardine Fillets Dipped In Orange Oil, Lemon Oil And Liquid Smoke
ÇAKIR F., AYVAZ Z.
2. International Conference on "Agriculture, Forestry & Life Sciences", Prag, Çek Cumhuriyeti, 18 - 20 Nisan 2019, ss.58, (Tam Metin Bildiri)
2019
201915. Monitoring The Effect Of Different Commercial Vinegars On The Color Of Anchovy And Sardine Fillets
ÇAKIR F., AYVAZ Z.
2. International Conference on "Agriculture, Forestry & Life Sciences", Prag, Çek Cumhuriyeti, 18 - 20 Nisan 2019, ss.56, (Tam Metin Bildiri)
2019
201916. Effect of Dry Salting on the Color of Sardine
ÇAKIR F., AYVAZ Z.
2. International Conference on "Agriculture, Forestry & Life Sciences", Prag, Çek Cumhuriyeti, 18 - 20 Nisan 2019, ss.57, (Tam Metin Bildiri)
2019
201917. Investigation of Color Changes of Anchovy and Sardine Fillets Treated with Different Oils and Liquid by Computer-Based Image Analysis Technology
ÇAKIR F., AYVAZ Z.
2. International Conference on "Agriculture, Forestry & Life Sciences", Prag, Çek Cumhuriyeti, 18 - 20 Nisan 2019, ss.59, (Tam Metin Bildiri)
2019
201918. Monitoring of the Effect of Different Acetic Acid Ratios on the Color of Marinated Anchovy Fillets and Skin during 24 Hours
ÇAKIR F., AYVAZ Z.
2. International Conference on "Agriculture, Forestry & Life Sciences", Prag, Çek Cumhuriyeti, 18 - 20 Nisan 2019, ss.55, (Tam Metin Bildiri)
2019
201919. THE EFFECTS OF DIFFERENT IMMERSION TIME WITH WATER-BASED LIQUID SMOKE APPLICATIONS ON THE COLOR OF ANCHOVY FILLETS
ÇAKIR F., AYVAZ Z.
2. International Conference on "Agriculture, Forestry & Life Sciences", Prag, Çek Cumhuriyeti, 18 - 20 Nisan 2019, ss.54, (Tam Metin Bildiri)
2018
201820. Yeraltı Akışında Görünmez Tehlike: Mikrobiyolojik Kirlenme
Sağır Odabaşı S., Çakır F., Deniz O., Odabaşı D. A.
International Symposium Ecology, Kastamonu, Türkiye, 19 - 23 Haziran 2018, ss.1047, (Özet Bildiri)
2017
201721. The Effect of Aquaculture Facility on the Bacterial Levels of Seawater of Sigacik Bay, Izmir, TURKEY
ÇOLAKOĞLU F., KÜNİLİ İ. E., ORMANCI H. B., ÇAKIR F., İŞMEN A.
Jubilee International Scientific Conference Bulgaria of Regions 2017 Sustainable Regional Development Perspectives, Plovdiv, Bulgaristan, 25 - 28 Kasım 2017, ss.114-115, (Tam Metin Bildiri)
2017
201722. Lipid and Fatty Acid Composition in The Liver Oil of Smooth-Hound Shark, Mustelus mustelus (Linnaeus, 1758) and Thornback Ray, Raja clavata (Linnaeus, 1758)
YIĞIN C. Ç., ÇAKIR F., CABBAR K., KIZILKAYA B., ORMANCI H. B., ÖZÜDOĞRU Y.
ISEEP-2017 VIII. INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON ECOLOGY AND ENVIRONMENTAL PROBLEMS, Çanakkale, Türkiye, 4 - 10 Ekim 2017, ss.278, (Tam Metin Bildiri)
2017
201723. First Findings for Aquatic Ecosystem of Güvercinkaya Cave (Kazdağı: Çanakkale).
ODABAŞI D. A., ODABAŞI S., DENİZ O., ÇAKIR F., ÖZBEK O., ARSLAN N., et al.
Ecology Symposium 2017, Kayseri, Türkiye, 11 - 13 Mayıs 2017, ss.166, (Özet Bildiri)
2017
201724. DETERMINATION OF THE QUALITY CHANGES OF THE WARTY CRAB (ERIPHIA VERRUCOSA, FORSKÅL, 1775) WITH DIFFERENT COOKING METHODS
AK E., ÇAKIR F.
5th INTERNATIONAL CONFERENCE SUSTAINABLE POSTHARVEST AND FOOD TECHNOLOGIES -INOPTEP 2017 AND 29 th NATIONAL CONFERENCE PROCESSING AND ENERGY IN AGRICULTURE -PTEP 2017, Karadağ, 23 - 28 Nisan 2017, ss.1, (Özet Bildiri)
2017
201725. A COMPARISON OF CHEMICAL PROPERTIES OF AXILLARY SEABREAM (PAGELLUS ACARNE R., 1827) LIVING IN NATURAL ENVIRONMENT ANDREARED IN CAGES
Öztekin A., Daban İ. B., Çakır F.
5th INTERNATIONAL CONFERENCE SUSTAINABLE POSTHARVEST AND FOOD TECHNOLOGIES -INOPTEP 2017, Vrnjacka Banja, Sırbistan, 23 - 28 Nisan 2017, ss.254, (Özet Bildiri)
2016
201626. DETERMINATION OF SHELF LIFE OF MARINATED AND VEGETABLE OCTOPUS (Octopus vulgaris Cuvier, 1797) SALADS PACKAGED WITH DIFFERENT PACKAGING MATERIALS
EKER F., ÇAKIR F.
FABA 2016: International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences, Antalya, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2016, ss.489-490, (Tam Metin Bildiri)
2016
201627. EFFECT OF DIFFERENT SALT CONCENTRATIONS AND HOT SMOKING ON FILLET QUALITY OF SALMON (Salmo salar), RAINBOW TROUT (Onchorhynchus mykiss) AND MACKEREL (Scomber scombrus)
PEKCAN M. R., ÇAKIR F., BİLEN S.
FABA 2016: International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences, Antalya, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2016, ss.487-488, (Tam Metin Bildiri)
2016
201628. DETERMINATION OF NUTRITIONAL VALUE, SENSORY, TEXTURAL AND COLOR CHARACTERISTICS OF MARINATED AND SMOKED RAINBOW TROUT
BÜYÜKKEZER F., ÇAKIR F.
FABA 2016: International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences, Antalya, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2016, ss.491-492, (Tam Metin Bildiri)
2015
201529. Microbiological Quality of the Striped Venus (Chamelea gallina) and Wedge Clam (Donax trunculus) Harvested in Marmara Sea, Turkey.
ÇOLAKOĞLU F., ÇAKIR F., ORMANCI H. B., YIĞIN C. Ç.
Rapp. Comm. Int. Mer Médit., Vene, İtalya, 11 - 12 Kasım 2015, cilt.39, ss.347, (Tam Metin Bildiri)
2015
201530. TUBİFEX TUBİFEX İN KÜLTÜR ŞARTLARININ BELİRLENMESİ
ÇELİK P., ÇELİK İ., ÇAKIR F., ÖZER A. Ç.
18. ULUSAL SU ÜRÜNLERİ SEMPOZYUMU, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2015
2015
201531. ÖSYM Verileriyle Su Ürünleri Mühendisliği Öğrenci Tercihindeki Değişimlerin İrdelenmesi.
ÇELİK E. Ş., ERGÜN S., ÖZEKİNCİ U., ÇELİK İ., ÇAKIR F.
18. Su Ürünleri Sempozyumu 2015 (SUSEMP2015), İzmir, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2015, (Tam Metin Bildiri)
2015
201532. Determination Of Qualıtıes Of Nutritional Value And Sensory Rainbow Trout (Oncorhynchus Mykiss) Fillets Prepared By Using Different Coat Material
ÇAKIR F., Büyükkezer F., Eker F., ÖZER A. Ç.
International Food Congress, NAFİ, Aydın, Türkiye, 26 Mayıs 2015 - 29 Mayıs 2014, ss.256, (Tam Metin Bildiri)
2015
201533. Metal accumulation and biomarker responses of odanata larvae, Ischnura Elegans (Vander Linden, 1820) exposed in a lead-zinc mining area in Turkey
Selvi K., Kaya H., Akbulut M., Öztekin A., Çakır F.
7th International Conference on Information and Communication Technologies in Agriculture, Food and Environment, HAICTA 2015, Kavala, Yunanistan, 17 - 20 Eylül 2015, cilt.1498, ss.614-623, (Tam Metin Bildiri)
2014
201434. Determination Of Sensory Quality And Nutritional Value Fish Balls Prepared From Comber (Serranus Cabrilla), Thomback Ray (Raja Clavata) And Piked Dogfish (Squalus Acanthias)
ÇAKIR F., Aykurt L., ÖZER A. Ç., Eker F.
International Food Congress, NAFİ, Aydın, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, ss.255, (Tam Metin Bildiri)
2014
201435. Determination of Nutritional Value, Sensory Quality and Colour Change With Computer-Based İmage Analysis Technology of Anchovy (Engraulis Engrasicholus) Marinades Prepared With Different Cooking Techniques.
ÇAKIR F., AK E., VURAL H. C., ÖZER A. Ç., ALÇİÇEK Z.
International Food Congress, NAFİ 2014, Aydın, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, ss.260, (Özet Bildiri)
2014
201436. Determination of Seafood Consumption Pattern in Canakkale.
ÇAKIR F., ÖZER A. Ç., BÜYÜKYURTSEVER V., KONUK U.
1 st International Symposium on Aquatic Sciences and Technology (AQUA CYPRUS 2014 ), Girne, Kıbrıs (Kktc), 15 - 17 Mayıs 2014, ss.82, (Tam Metin Bildiri)
2014
201437. Determination of Nutritional Value and Quality of Chemical, Sensory, Microbiological of Octopus Salads Prepared by Using Different CookingTechniques
ÇAKIR F., EKER F.
1 st International Symposium on Aquatic Sciences and Technology (AQUA CYPRUS 2014 ), Girne, Kıbrıs (Kktc), 15 - 17 Mayıs 2014, ss.68, (Tam Metin Bildiri)
2014
201438. Determination of Nutritional Value, Chemical and Sensory Quality of Salmon (Salmo salar), Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) and Shark (Odontaspis ferox) Pastrami.
ÇAKIR F., ÇAĞLI E., ÖZER A. Ç., EKER F.
1 st International Symposium on Aquatic Sciences and Technology (AQUA CYPRUS 2014 ), Girne, Kıbrıs (Kktc), 15 - 17 Mayıs 2014, ss.69, (Tam Metin Bildiri)
2011
201139. Farklı Paketleme Materyallerinin Hamsi Marinatlarının Raf Ömrüne Etkisi.
ÇAKIR F., ÇOLAKOĞLU F., ORMANCI H. B.
16. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2011, ss.332, (Tam Metin Bildiri)
2011
201140. Kekik, Biberiye ve Dereotu Yağ Ekstraktlarının Hamsi Marinatlarının Kalitesine Etkisi
ÇAKIR F., ÇOLAKOĞLU F., ORMANCI H. B.
16. Su Ürünleri Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2011, ss.131, (Tam Metin Bildiri)
2011
201141. Saroz Körfezi’nde (Kuzey Ege Denizi) Barbun’un (Mullus barbatus L., 1758) Bazı Biyolojik Özellikleri. FABA 2011 Sempozyumu ,
ARSLAN M., İŞMEN A., YIĞIN C. Ç., ÇAKIR F.
FABA 2011 Sempozyumu, Samsun, Türkiye, 7 - 09 Eylül 2011, ss.45, (Özet Bildiri)
2010
201042. Microbiological Quality of the Striped Venus (Chamelea gallina) and Wedge Clam (Donax trunculus) Harvested in Marmara Sea, Turkey.
ÇAKIR F., ÇOLAKOĞLU F., ORMANCI H. B., YIĞIN C. Ç.
9th CIESM Congress, Venice, İtalya, 10 - 14 Mayıs 2010, ss.347, (Tam Metin Bildiri)
2008
200843. Shelf Life of Anchovy Marinades Prepared with Natural Additive
ÇOLAKOĞLU F., ÇAKIR F., BERİK N., ORMANCI H. B.
1st İnternational Congress of Seafood Technology, 18 - 21 Mayıs 2008, (Tam Metin Bildiri)
2008
200844. Shelf Life of Anchovy Marinades Prepared with Natural Additive
ÇOLAKOĞLU F., ÇAKIR F., BERİK N., ORMANCI H. B.
1st İnternational Congress of Seafood Technology, İzmir, Türkiye, 18 - 21 Mayıs 2008, ss.266, (Özet Bildiri)
2007
200745. Çanakkale de Taze Olarak Tüketime Sunulan Bazı Balıkların Mikrobiyolojik Kalitelerinin İncelenmesi
KÜNİLİ İ. E., ÇAKIR F., ORMANCI H. B., ÇOLAKOĞLU F.
14. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Türkiye, 4 - 07 Eylül 2007, (Özet Bildiri)
2007
200746. Dondurulmuş Karidesin Penaeus Longistoris İşlem Basamaklarındaki Mikrobiyal Kalite Değişimleri
ÇOLAKOĞLU F., ÇAKIR F., ORMANCI H. B., ÖZEVİN Ö.
14. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Türkiye, 4 - 07 Eylül 2007, (Özet Bildiri)
2007
200747. Bazı Bıtkı Ekstraktlarının Denız Levreğının Dıcentrarchus Labrax Et Kalıtesı Üzerıne Etkısı
ÇOLAKOĞLU F., ULUKÖY G., ORMANCI H. B., ÇAKIR F.
14. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Türkiye, 4 - 07 Eylül 2007, (Özet Bildiri)
2007
200748. Dondurulmuş Karidesin (Penaeus Longistoris) İşlem Basamaklarındaki Mikrobiyal Kalite Değişimleri
ÇOLAKOĞLU F., ÇAKIR F., ORMANCI H. B., Özevin Ö.
14. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Muğla, Türkiye, 4 - 07 Eylül 2007, ss.455, (Tam Metin Bildiri)
2007
200749. Farklı Sıcaklıklarda Depolanan Midye Dolmaların Raf Ömürlerinin Tespiti Üzerine Bir Araştırma
ÇOLAKOĞLU F., ORMANCI H. B., ÇAKIR F., Çaylak B.
14. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Muğla, Türkiye, 4 - 07 Eylül 2007, ss.175, (Özet Bildiri)
2007
200750. Bazı Bitki Ekstraktlarının Deniz Levreğinin (Dicentrarchus labrax) Et Kalitesı Üzerine Etkisi
ÇOLAKOĞLU F., Uluköy G., ORMANCI H. B., ÇAKIR F.
14. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Muğla, Türkiye, 4 - 07 Eylül 2007, ss.185, (Özet Bildiri)
2007
200751. Çanakkale’de Taze Olarak Tüketime Sunulan Bazı Balıkların Mikrobiyolojik Kalitelerinin İncelenmesi.
KÜNİLİ İ. E., ÇAKIR F., ORMANCI H. B., ÇOLAKOĞLU F.
XIV. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Muğla, Türkiye, 4 - 07 Eylül 2007, (Özet Bildiri)
2007
200752. The management of the marine biodiversity in Gallipoli peninsula national historic park, Çanakkale-Turkey
Cırık S., Büyükateş Y., Akbulut M., Aslan H., Inanmaz O. E., Çelik E. Ş., et al.
International Conference on Environment: Survival and Sustainability, Lefkoşa, Kıbrıs (Kktc), 19 - 24 Şubat 2007, cilt.2, ss.72, (Özet Bildiri)
2006
200653. Marine Environment and endangered species of Gallipoli Peninsula National Historical Park, Çanakkale
CIRIK S., BÜYÜKATEŞ Y., AKBULUT M., ASLAN H., INANMAZ O. E., ÇELİK E. Ş., et al.
Integrated Coastal Zone Management-Biodiversity-Marine Environment, İzmir, Türkiye, 19 - 22 Ekim 2006, cilt.1, ss.1, (Özet Bildiri)
2006
200654. Kocabaş Çayı Biga Çanakkale Althavzasındaki Atık Sularda Fizikokimyasal Mikrobiyolojik Parametrelerle Birlikte Ağır Metal Kirliliğinin Icp Aes Tekniği Ile Belirlenmesi
YILMAZ S., YAYINTAŞ Ö., TÜRKOĞLU M., ÇAKIR F., ÇOLAKOĞLU F.
III. Ulusal Analitik Kimya Kongresi, Türkiye, 5 - 07 Temmuz 2006, (Özet Bildiri)
2006
200655. Kocabaş Çayı (Biga-Çanakkale) Alt Havzasındaki Atık Sularda Fizikokimyasal-Mikrobiyolojik Paremetrelerle Birlikte Ağır Metal Kirliliğinin ICP-AES Tekniği İle Belirlenmesi
Yayıntaş Ö., Yılmaz S., Türkoğlu M., Çakır F., Çolakoğlu F.
III. Ulusal Analitik Kimya Kongresi, Özet Kitabı (Poster Bildirileri), Çanakkale, Türkiye, 5 - 07 Temmuz 2006, cilt.3, ss.46, (Özet Bildiri)
2005
200556. Atık sulardaki ağır metal kirliliğinin biyolojik ve fizikokimyasal açıdan çevresel etkisinin incelenmesi
Yılmaz S., Türkoğlu M., Çolakoğlu F., Yayıntaş Ö., Koyuncu S., Baycan Koyuncu F., et al.
XIX. Ulusal Kimya Kongresi, Özet Kitabı (AKP), Aydın, Türkiye, 30 Eylül - 04 Ekim 2005, cilt.19, ss.78, (Özet Bildiri)
2005
200557. Çanakkale İlindeki Su Ürünleri Tüketim Davranışlarının Değerlendirilmesi
ÇOLAKOĞLU F., İŞMEN A., ÖZEN Ö., ÇAKIR F., YIĞIN C. Ç., ORMANCI H. B.
XIII. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Çanakkale, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2005, (Tam Metin Bildiri)
2005
200558. Kuzey Ege Denizi Kıyıları İçin Yeni Bir Kayıt; Aulopus filamentosus (Bloch, 1792)
İŞMEN A., YIĞIN C. Ç., ÇAKIR F.
XIII. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Çanakkale, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2005, (Tam Metin Bildiri)
2005
200559. Su Ürünleri İşleyen Ve Satan Yerlerde Çalışanların Sanitasyon Konusunda Bilgi Düzeyleri ss 0 0
ÇAKIR F., ÇOLAKOĞLU F., BERİK N.
XIII. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2005
2004
200460. Bacteriological Status of Seafoods Marketed in Çanakkale, Turkey.
ÇOLAKOĞLU F., ÇAKIR F., Köseoğlu B.
MARİNE BACTERİOOGY 2004, İstanbul, Türkiye, 25 - 27 Kasım 2004, ss.93-97, (Tam Metin Bildiri)
2003
200361. Chemisch physikalische und mikrobiologische Qualitaet des Manyasseewassers
KARAFİSTAN A., ÇOLAKOĞLU F., ODABAŞI S., ÇAKIR F.
International Syöposium of Fisheries and Zoology, İstanbul, Türkiye, 23 - 26 Ekim 2003, (Tam Metin Bildiri)
2003
200362. Manyas Gölünün Kimyasal Fiziksel ve Mikrobiyolojik Su Kalitesi
KARAFİSTAN A., ÇOLAKOĞLU F., ODABAŞI S., ÇAKIR F.
International Symposium of Fisheries and Zoology, İstanbul, Türkiye, 23 - 26 Ekim 2003, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2023
20231. Çanakkale Su Ürünleri İşleme Sektörü
Çakır F., Künili İ. E., Selçuk B. B.
Çanakkale'de Su Ürünleri, Balıkçılık ve Denizcilik, Özekinci U.,Çelik E.Ş.,Şen,Y., Editör, Nobel Bilimsel Eserler, Ankara, ss.371-377, 2023
2023
20232. Çanakkale Balık Hali'nde Satışa Sunulan Bazı Ekonomik Balık Türlerinin Mevsimsel Besin Değeri Değişimleri
Eser R., Çakır F.
ÇANAKKALE'DE SU ÜRÜNLERİ, BALIKÇILIK VE DENİZCİLİK, Uğur Özekinci,Ekrem Şanver Çelik,Yusuf Şen, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.393-416, 2023
2023
20233. Vibrio Türlerinin Çanakkale Boğazı’ndaki Sayı ve Dağılımlarının Belirlenmesi
Künili I. E., Dinç S. Ö., Ay M., Çakir F., Gezen O.
SU ÜRÜNLERİNDE YENİ GELİŞMELER, Hikmet Yeter Çoğun, Editör, BİDGE Yayınları, Ankara, ss.5-23, 2023
Desteklenen Projeler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorEdremit Körfezindeki Altınoluk Resif Sistemi ve Ayvalık Adalar Bölgesi Hayalet Av Araçlarının Belirlenmesi ve Çıkarılmasına Yönelik Bir Çalışma
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
(Proje Özeti)
(Proje Sonuç Raporu)
ÖZTEKİN A. (Yürütücü), Ayaz O., ŞEN Y., Uğur G. E., AYAZ A., ALTINAĞAÇ U., et al.
2024 - 2027
2024 - 2027
Türkiye Sucul Kaynaklarının Etkin Kullanımı için Biyoaktif, Fonksiyonel, Besleyici ve Güvenli Alternatif Gıdaların Üretimi ve Kabul Edilebilirliğinin Artırılması
TÜBİTAK Projesi , 3501 - Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı
Künili İ. E. (Yürütücü), Dinç S. Ö., Çakır F., Yüceer Y., Göksan T.
2024 - 2025
2024 - 2025
Mavi Yüzgeçli Orkinos Balığı (Thunnus thynnus)'ndan Pastırma Üretimi ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
Çakır F. (Yürütücü), Künili İ. E., Dinç S. Ö., Selçuk B. B.
2024 - 2025
2024 - 2025Çanakkale'de Sürdürülebilir Deniz Ürünleri Tüketimi: Tüketici Tercihleri ve Bilinç Düzeyi Araştırması
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
Karanlıkoğlu H.(Yürütücü), Çakır F.
2023 - 2024
2023 - 2024
Çanakkale Kıyı Sularında Vibrio spp. Türlerinin Dağılımı, Genetik Karakterizasyonu ve Gıda Güvenliği Açısından Değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Künili İ. E. (Yürütücü), Dinç S. Ö., Ay M., Çakır F., Gezen O.
2023 - 2024
2023 - 2024Kolyoz Balığından Köfte Yapımı ve Farklı Pişirme Yöntemlerinin Besin Değeri ve Duyusal Kaliteye Etkisi
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
Bacaksız Ş. N.(Yürütücü), Çakır F.
2021 - 2022
2021 - 2022
Marmara Denizinde musilajin kemikli balıkların erken yaşam evreleri üzerine etkisi
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Daban İ. B. (Yürütücü), Çakır F., Özekinci U., Şen Y., İşmen A., Öztekin A., et al.
2021 - 2022
2021 - 2022Marmara Denizi'Nde Müsilajın Pelajik Ve Bentik Balıkların Erken Yaşam Evreleri Üzerine Etkisi
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Daban İ. B. (Yürütücü), Yüksek A., İşmen A., Ayaz A., Özekinci U., Altınağaç U., et al.
2021 - 2022
2021 - 2022SCOMBRIDAE FAMİLYASINA AİT BAZI BALIK TÜRLERİNİN PARAZİTLER YÖNÜNDEN İNCELENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ALDIK R. (Yürütücü), ÇAKIR F., YAYINTAŞ Ö., EROĞLU H. A., ÖKTENER A., ŞEN Y., et al.
2019 - 2022
2019 - 2022Çanakkale Boğazı Mikroplastik Kirliliğinin Kalitatif ve Kantitatif Yönden Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖZTEKİN A. (Yürütücü), ORAL A., ÇAKIR F., SUNER S. C., TUNÇER S.
2019 - 2021
2019 - 2021ÇANAKKALE BALIK HALİNDEN ALINAN EKONOMİK DEĞERİ YÜKSEK BAZI BALIK TÜRLERİNDE ENDOPARAZİT İNCELEMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ALDIK R. (Yürütücü), ALTINAĞAÇ U., YAYINTAŞ Ö., ÇAKIR F.
2018 - 2018
2018 - 2018
The Biodiversity and Rehabilitation of Bozalan Clay Quarry Wetland Area
Diğer Ülkelerin Sanayi Kuruluşları Tarafından Desteklenmiş Proje
Sağir Odabaşi S.(Yürütücü), Odabaşi D. A., Çakir F.
2015 - 2017
2015 - 2017Güvercinkaya Mağarası (Kazdağı: Çanakkale)’nın Sucul Ekosisteminin Araştırılması
TÜBİTAK Projesi , 3001 - Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı
Çakır F., Odabaşı D. A. (Yürütücü), Sağır Odabaşı S.
2015 - 2016
2015 - 2016Farklı Yoğunluktaki Ses Dalgalarının Vakum Ambalajlamış Hamsi (Engraulis encrasicolus) Marinatının Rengine ve Raf Ömrüne Etkisinin Belirlenmesi
TÜBİTAK Projesi
AYVAZ Z. (Yürütücü), ÇAKIR F.
2015 - 2016
2015 - 2016Marinasyon ve Dumanlama İşlemi Uygulanmış Alabalıkların Besin Değeri, Duyusal, Tekstürel ve Renk Özelliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
ÇAKIR F. (Yürütücü), BÜYÜKKEZER F.
2014 - 2016
2014 - 2016Balık Beslemede Kullanılan Tubifex tubifex’in Yoğun Kültür Protokolünün Oluşturulması.
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Çelik İ. (Yürütücü), Çelik P., Çakır F.
2014 - 2015
2014 - 2015Farklı karışımlarla tuzlanarak sıvı tütsülenmiş ve vakum ambalajlanmış alabalık (Oncorhynchus mykiss) filetolarında oluşan değişimlerin raf ömrü süresince incelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
AYVAZ Z. (Yürütücü), ARAS HİSAR Ş., IŞIK H., ÇAKIR F., ÖZER A. Ç., Erdağ M.
2014 - 2015
2014 - 2015FARKLI PAKETLEME MATERYALLERİ İLE PAKETLENEN SEBZELİ VE MARİNE AHTAPOT (Octopus vulgaris Curvier 1797) SALATALARININ RAF ÖMÜRLERİNİN BELİRLENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
ÇAKIR F. (Yürütücü), EKER F.
2014 - 2015
2014 - 2015Deniz Bilimleri Avcılığı ve İşlemeciliği Alt Yapısının Geliştirilmesi ve Güçlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Alt Yapı
ÖZEKİNCİ U. (Yürütücü), ÇOLAKOĞLU F., BERİK N., AYAZ A., ÖZTEKİN A., ÇAKIR F., et al.
2006 - 2010
2006 - 2010Saroz Körfezi (Kuzey Ege Denizi) Demersal Balıklarının Biyo-ekolojisi ve Populasyon Dinamiğinin Belirlenmesi.
TÜBİTAK Projesi
AYAZ A., ARSLAN İHSANOĞLU M., ÇAKIR F., ORMANCI H. B., AYYILDIZ H., İŞMEN A. (Yürütücü), et al.
2005 - 2009
2005 - 2009
Saroz Körfezi Demersal Balıklarının Bolluk ve Dağılımları
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
İŞMEN A. (Yürütücü), ALTINAĞAÇ U., ÖZEKİNCİ U., BERİK N., ÖZEN Ö., AYAZ A., et al.
2005 - 2007
2005 - 2007Kuzey Ege Denizi Gırgır Balıkçılığı Av Kompozisyonu ve Av Veriminin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖZEN Ö. (Yürütücü), İŞMEN A., ÖZEKİNCİ U., ALTINAĞAÇ U., AYAZ A., ÇAKIR F., et al.
2005 - 2006
2005 - 2006Farklı İşleme Teknikleri Uygulanmış Balıklarda Lipid Değişimi Üzerine Bir Araştırma
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
ÇOLAKOĞLU F. (Yürütücü), İŞMEN A., ÖZEN Ö., BERİK N., ORMANCI H. B., ÇAKIR F.
2003 - 2006
2003 - 2006Karides avcılığında kullanılan algarnaların av kompozisyonu ve hedeflenmeyen ava ait bir çalışma
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
İŞMEN A. (Yürütücü), ÇAKIR F.
2002 - 2006
2002 - 2006Sarıçay akarsuyunun ve bazı balıklarının mikrobiyal kalite değişimleri üzerine bir araştırma
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
ÇOLAKOĞLU F. (Yürütücü), ÇAKIR F.
2004 - 2005
2004 - 2005Çanakkale ilindeki su ürünleri tüketim davranışlarının değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÇOLAKOĞLU F. (Yürütücü), ORMANCI H. B., İŞMEN A., ÖZEN Ö., ERDEMİR Ç., ÇAKIR F., et al.
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Ağustos 2023
Ağustos 2023JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY
SCI Kapsamındaki Dergi
Aralık 2022
Aralık 2022JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
SCI Kapsamındaki Dergi
Ekim 2022
Ekim 2022Aydın Gastronomy
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Ekim 2020
Ekim 2020Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Haziran 2020
Haziran 2020yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım bilimleri Dergisi
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 85
h-indeksi (SCOPUS): 4
Jüri Üyelikleri
Haziran-2024
Haziran 2024Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Haziran-2022
Haziran 2022Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
- Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Şubat-2019
Şubat 2019Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Haziran-2016
Haziran 2016