Yayınlar & Eserler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

Düşük Frekans Ultrases ve Yıkama İşleminin Ispanaklardaki C. difficile, TAMB ve Enterobacterales Yüküne Etkisi.

NAFoST 1. Ulusal Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Kongresi, İzmir, Türkiye, 28 Eylül 2023, ss.18

Determination of the inhibitory effects of lactic acid bacteria on Clostridioides difficile invitro

10th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Zagreb, Hırvatistan, 29 Kasım 2022, cilt.1, ss.190-191

Removal of Clostridium (Clostridioides) difficile İnoculated into Lettuce with Washing Solutions

7.International Food Safety Congress, İstanbul, Türkiye, 03 Kasım 2022, cilt.1, ss.137-138

Sanitizing Stainless Steel Process surfaces by New Natural Disinfectant Formula

VI. International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress, Konya, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2022, cilt.1, ss.381

Antimicrobial effect of natural antimicrobials on C. difficile

27. International ICFMH Conference, Atina, Yunanistan, 30 Ağustos 2022, ss.294

Taze yeşil sebzelerde GSBL üreticisi bakterilerin varlığı

I. Ulusal Tek Sağlık Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 21 - 22 Kasım 2019, ss.69

Importance of Beta Lactam Antibiotic Resistant Bacteria in Raw Consumption Foods.

Trakya Üniversiteler Birliği 3. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2019, ss.68-69 Sürdürülebilir Kalkınma

Biofilm Formation of blaCTX-M positive Enterobacteriales Isolated from Bovine Milk with Subclinical Mastitis

3 rd Union of Thrace Universities International Health Sciences Congress, Çanakkale, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2019, ss.188-189

Yeni Bir Gıda Patojeni: Clostridium difficile

3 rd Union of Thrace Universities International Health Sciences Congress, Çanakkale, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2019, ss.89-90

Biofilm Formation of blaCTX-M positive Enterobacteriales Isolated from Bovine Milk with Subclinical Mastitis.

Union of Thrace universities 3. International Health Sciences Congress, Çanakkale, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2019

Çiğ Tüketilen Gıdalarda Beta Laktam Antibiyotiklere Dirençli Bakterilerin Önemi

3 rd Union of Thrace Universities International Health Sciences Congress, Çanakkale, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2019, ss.68-69

DETERMINATION OF YEAST FLORA IN CHEESE MADE FROM BUFFALO MILK

2nd International Eurasian Mycology Congress, Konya, Türkiye, 4 - 06 Eylül 2019, ss.135

Phenotypic Identification of Potential Mycotoxin Producing Alternaria Species Isolated from Bozcaada Karalahna and Cavus Grapes.

1st International Erciyes Agriculture, Animal and Food Sciences Conference (AGANFOS-2019), Kayseri, Türkiye, 24 - 27 Nisan 2019, ss.161

Phenotypic Identification of Potential Mycotoxin Producing Alternaria Species Isolated from Bozcaada Karalahna and Cavus Grapes.

1st International Erciyes Agriculture, Animal and Food Sciences Conference (AGANFOS-2019), Kayseri, Türkiye, 24 - 27 Nisan 2019, ss.1

IDENTIFICATION AND PROBIOTIC CHARACTERIZATION OF LACTOBACILLUS ISOLATED FROM WATER BUFFALO’S DAIRY PRODUCTS

International XXXVIII. Turkish Microbiology Congress, Antalya, Türkiye, 4 - 08 Kasım 2018, ss.357

QS EFFECT OF PRUNELLA VULGARIS, SAMBUCUS NIGRA, CALENDULA OFFICINALİS

International XXXVIII.Turkish Microbiology Congres, Antalya, Türkiye, 4 - 08 Kasım 2018, ss.357

Gıda Çalışanlarının Ellerinden İzole Edilen Mayaların Tanımlanması

II. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği, Antalya, Türkiye, 13 - 14 Aralık 2017, ss.32

Investigation of carbapenem-resistant Enterobacteriaceae in raw milk and cheese process

1st International Health Congress, Tekirdağ, Türkiye, 23 - 25 Kasım 2017, ss.348

''Determination of Possible Mycotoxigenic Aspergillus spp. Using Coconut Cream Agar''

1st International Eurasia Mycology Congress, Manisa, Türkiye, 3 - 05 Temmuz 2017, cilt.1, sa.1, ss.215

Manda peynirinin mikrobiyolojik özellikleri

Türkiye 12.TGK Kongresi, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.126

Microbial Load of White Cheese Process Lines after CIP and COP: A Case Study in Turkey. Poster Presentation

3 rd. European Congress on Microbial Biofilms-Basic and Clinical Aspects, Foodmicro201, 19 - 22 Temmuz 2016

The Food Safety of Traditional Pickled Red Beetroot Identification of Critical Control Points

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015

Üzüm Ve Üzüm Ürünlerdeki Küf Florası Ve Mikotoksin Çeşitliliği''

II. Ulusal Mikoloji Günleri, İstanbul, Türkiye, 9 - 11 Eylül 2015, ss.101

Üzüm ve üzüm ürünlerindeki Küf florası ve mikotoksin çeşitliliği

II. Ulusal Mikoloji Kongresi, İstanbul, Türkiye, 9 - 11 Eylül 2015, cilt.1, ss.101

mportance of the Biofilms on Food Safety Sustainability

Regional Workshop on Sustainable Management of Food Security, 9 - 10 Nisan 2015

Importance of the Biofilms on Food Safety Sustainability

Regional Workshop on Sustainable Management of Food Security, İstanbul, Türkiye, 9 - 10 Nisan 2015

Hazard Analysis and Crtical Control Points System Optimization in Tahini Helva Production

ICFST 50TH CELEBRATION CONFERENCE: THE FUTURE OF FOOD INNOVATION, 17 - 19 Şubat 2015, ss.92

Hazard analysis and critical control point s system optimization in tahini halva production

IJFST 50th Celebration Conference: The future of food innovation, nutrition and technology, Lincoln, Yeni Zelanda, 17 - 19 Şubat 2015, ss.92

The antimicrobial effect of essential oils and their combinations with other treatments on Staphylococcus aureus in foods

IJFST 50th Celebration Conference: The future of food innovation, nutrition and technology, Lincoln, Yeni Zelanda, 17 - 19 Şubat 2015, ss.93

Effects of Ozone Application on Microbial Load of Black Pepper

2nd International Congress on Food Technology, Aydın, Türkiye, 5 - 07 Kasım 2014, ss.261

Antimicrobial Activity of Some Plant Extracts Found in Çanakkale

2nd International Congress on Food Technology, Aydın, Türkiye, 5 - 07 Kasım 2014, ss.262

Üzümde Okratoksin A Oluşumuna Neden Olan Küfler ve Engellenmesi

I.Ulusal Mikoloji Günleri, Erzurum, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2014, ss.73

Baharatlardaki Mikotoksinler ve Azaltma Yöntemleri

I.Ulusal Mikoloji Günleri, Erzurum, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2014, ss.261

Gıdalarda Yaygın Olarak Bulunan Küfler ve Mikotoksinleri

I. Ulusal Mikoloji Günleri., Erzurum, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2014, ss.39

Critical Control Points of Traditional Canned Red Roasted Pepper

The 2nd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.359

Biofilm Risk in Turkish Dairy Industry

3 rd. European Congress on Microbial Biofilms-Basic and Clinical Aspects, Eurobiofilm2013, 9 - 12 Eylül 2013

Alternatif Mikrobiyolojik Belirleme Yöntemleri ve Seçim Kriterleri

35. Türk Mikrobiyoloji Kongresi, Aydın, Türkiye, 3 - 07 Kasım 2012

The Antimicrobial Effect of Origanum onites and Ocimum basilicum Essential oils against Salmonella serovar Typhimurium in Minced Beef Meat

23rd International ICFMH Symposium Food Micro-2012 Global Issues in Food Microbiology, İstanbul, Türkiye, 3 - 07 Eylül 2012, ss.777

Effects of Production Stages on Turkish Delight Lokum Microbiological Quality

23rd International ICFMH Symposium Food Micro-2012 Global Issuesin Food Microbiology, İstanbul, Türkiye, 3 - 07 Eylül 2012

Hygienic Status of Canteens in Çanakkale Onsekiz Mart University and Food Safety

4th International Congress on Food and Nutrition and 3rd SAFE Consortium International Congress on Food Safety, İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011

The Effects of Utrasound Technology on Some Microbial Chemical and Physical Properties of Pomegranate Juice

1st International Food Congress: Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.299

Detection of Staphylococcus aureus Enterotoxins by Molecular Methods

1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010

Some Physical Chemical and Bacteriological Properties of The Drinking Water in Fountain of The Streets in Çanakkale City

XXXIII International Congress on Microbial Ecology in Health and Disease, Yunanistan, 6 - 10 Eylül 2010, ss.136

Kaşar Peyniri Üretim Hattı Mikroflorasının Belirlenmesi

Türkiye 3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Bursa, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2009

Microbiological Quality of Whey Cheeses in Çanakkale

2nd International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2007, ss.0-135

Geleneksel Bayramiç Tahin Helvası

Bayramiç Sempozyumu, Çanakkale, Türkiye, 3 - 05 Ağustos 2007, ss.185

Attitudes and Awareness of Selected Urban Consumers on Functional Dairy Foods in Çanakkale

International Symposium on “Functional Foods in Europe – International Developments in Science and Health Claims”, Malta, Malta, 1 - 04 Haziran 2007, ss.1

Su ürünlerinde Biyolojik Tehlikeler ve Önleme Yolları

Su Ürünlerinde HACCP ve Gıda Güvenliği Eğitim Semineri, Çanakkale, Türkiye, 5 - 08 Eylül 2006

Food Safety Awareness of Selected Urban Consumers in Turkey

The SAFE Consortium International Congress on Food Safety:1st International Congress; Nutriton and Food Safety; Evaluation of Benefits and Risks, Budapest, Macaristan, 11 - 14 Haziran 2006, cilt.1, ss.111

Üzüm ve Üzüm Ürünlerinde Okratoksin A Sorunu

Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.0-969

Microbial Safety of Aşure A Traditional Turkish Desert

Intrafood 2005 Innovations in Traditional Foods, Valencia, İspanya, 25 - 28 Ekim 2005, cilt.1, ss.493-496

Microbiological and Chemical Properties of Cheese Helva Sold in Çanakkale

1st International Food and Nutriton Congress, İstanbul, Türkiye, 15 - 18 Haziran 2005, ss.126

Beslenme ve Gıda Hijyeni

Özel SEV iİk Öğretim Kurumu: Beslenme ve Gıda Hijyeni Semineri, İzmir, Türkiye, 23 Ekim 2003

Zeytin Karasuyunun Fenolik Bileşenlerinin HPLC ile Analizi

3. Ulusal Kromatografi Kongresi, Isparta, Türkiye, 19 - 21 Haziran 2002, ss.34

İzmir İli Piyasasında Satılan Bazı Peynirlerin Mikrobiyolojik Özellikleri

Türkiye 7. Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 22 - 24 Mayıs 2002, ss.391-398

Antimicrobial Effects of Olive Oil Blackwater

Food 2000; Blacksea and Central Asian Symposium on Food Technology, Ankara, Türkiye, 12 - 16 Ekim 2000

Zeytin Karasuyunun Yeniden Değerlendirilme Olanakları

Türkiye I. Zeytincilik Sempozyumu, Bursa, Türkiye, 6 - 09 Haziran 2000, ss.493-502

Süt Ürünlerinde Staphylococcus aureus

VI. Süt ve Süt ürünleri Sempozyumu (Süt mikrobiyolojisi ve Katkı Maddeleri), Tekirdağ, Türkiye, 20 - 22 Mayıs 2000, ss.78-85

Incidence of Vibrio vulnificus and Vibrio parahaemolyticus in Mussels at Izmır Bay

FOODMICRO'99. Food Microbiology and Food Safety into the Next Millennium: the Seventeenth International Conference of ICFMH, Veldhoven, Hollanda, 13 - 17 Eylül 1999, ss.1-956

Kitap & Kitap Bölümleri

Fermentasyon Metabolizması

Fermente Besinler ve Sağlık, Karabudak E, Editör, Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, ss.13-21, 2021 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

The Risk of Clostridium difficile as a Foodborne Pathogen

Frontiersin Bacteriology Research, Adam C.Toft, Editör, Nova Science Publishers, New York, ss.93-146, 2020

Genel Mikrobiyoloji ve Laboratuvar Kılavuzu

Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic, Ankara, 2019

Antibiotic resistant Bacteria in milk and some dairy products

Understanding Microbial Pathogens: Current Knowledge and Educational Ideas on Antimicrobial Research Microbiology book series 7, Torres-Hergueta, E.and Mendez-Vilas,A., Editör, Formatex Research Center Press, Badajoz, ss.19-27, 2018

Importance of Biofilms on Dairy Industry Safety.

Understanding microbial pathogens: current knowledge and educational ideas on antimicrobial research, A.Mendez-Vilas, Editör, Microbiology Book Series #7, Badajoz, ss.146-152, 2018

Gıdalarda İnvasiv Enfeksiyonlar

Gıda Mikrobiyolojisi 5. Basım, Osman ERKMEN, Editör, Efil Yayınevi, Ankara, 2017

Gıda Kaynaklı Hastalıklar

Gıda Mikrobiyoloji 5.basım, Osman Erkmen, Editör, Efil Yayınevi, Ankara, ss.131-157, 2017

EK C Tehlike Analizleri Kritik Kontrol Noktaları

Temel Gıda Mikrobiyolojisi Fundamental Food Microbiology beşinci basımdan çeviri, Dilek Heperkan, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti., Ankara, ss.571-575, 2016

EK B Amerika Birleşik Devletleri'nde Gıda Güvenliğinin İzlenmesinde

Temel Gıda Mikrobiyolojisi Fundamental Food Microbiology beşinci basımdaan çeviri, Dilek Heperkan, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti., Ankara, ss.567-570, 2016

Gıda Kaynaklı Hastalıklarda Önemli Gerçekler

Temel Gıda Mikrobiyolojisi Fundamental Food Microbiology beşinci basımdan çeviri, Dilek Heperkan, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti., Ankara, ss.305-321, 2016

Bağırsak Kaynaklı Bakteriler ve Probiyotikler

Temel Gıda Mikrobiyolojisi Fundamental Food Microbiology beşinci basımdan çeviri, Dilek Heperkan, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti, Ankara, ss.193-209, 2016

Mikrobiyal Kaynaklı Enzimler ve Gıda Bileşenleri

Temel Gıda Mikrobiyolojisi Fundamental Food Microbiology beşinci basımdan çeviri, Dilek Heperkan, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti., Ankara, ss.231-241, 2016

Gıda Ortamında Mikrobiyal Stres Yanıtı

Temel Gıda Mikrobiyolojisi Fundamental Food Microbiology beşinci basımdan çeviri, Dilek Heperkan, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti, Ankara, ss.99-115, 2016

GeneL Mikrobiyoloji ve Laboratuvar Kılavuzu 5 basım

Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Ltd, Ankara, 2015

Genel Mikrobiyoloji ve Laboratuvar Kılavuzu 4 basım

Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Ltd, Ankara, 2013

Gıda Kaynaklı Invasiv Enfeksiyonlar

Gıda Mikrobiyolojisi 4 basım, Osman ERKMEN, Editör, Efil Yayınevi, Ankara, ss.125-152, 2013

Gıda Kaynaklı Hastalıklar

Gıda Mikrobiyolojisi4 basım, Osman ERKMEN, Editör, Efil Yayınevi, Ankara, ss.122-124, 2013

Gıda Kaynaklı İnvasiv Enfeksiyonlar

Gıda Mikrobiyolojisi 3 basım, Osman ERKMEN, Editör, Efil Yayınevi, Ankara, ss.125-152, 2011

Gıda Kaynaklı Mikrobiyal Hastalıklar

Gıda Mikrobiyolojisi 3 basım, Osman ERKMEN, Editör, Efil yayınevi, Ankara, ss.122-124, 2011

Gıda Kaynaklı Hastalıklar

Gıda Mikrobiyolojisi 2 basım, Osman ERKMEN, Editör, Efil Yayınevi, Ankara, ss.122-124, 2010

Gıda Kaynaklı İnvasiv Enfeksiyonlar

Gıda Mikrobiyolojisi 2 basım, Osman ERKMEN, Editör, Efil Yayınevi, Ankara, ss.125-151, 2010

Gıda Kaynaklı Enfeksiyonlar

Gıda Mikrobiyolojisi, Osman Erkmen, Editör, Efil Yayınevi, Ankara, ss.131-157, 2010

Metrikler

Yayın

199

Atıf (WoS)

166

H-İndeks (WoS)

5

Atıf (Scopus)

250

H-İndeks (Scopus)

6

Proje

31

Tez Danışmanlığı

18

Açık Erişim

6
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları