Biyografi
Muhammed Yüceer, lisans eğitimini Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Gıda Mühendisliği bölümünden (2002), yüksek lisansını İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nde (2007) Prof.Dr. Beraat Özçelik yönetiminde düşük kolesterollü sıvı yumurta sarısı ile mayonez üretimi ve reolojik karakterizasyonu üzerine tamamlamıştır. Yüceer, doktora derecesini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nde (2013) Prof.Dr. Cengiz Caner'in danışmanlığında, SAN-TEZ projesi olarak yumurta raf ömrünün aktif paketleme ve yeni muhafaza yöntemleri ile uzatılması üzerinde yürütmüştür. Kariyerine, 2002 yılında gıda sanayii için endüstriyel yumurta ürünleri (sıvı, dondurulmuş, toz) üreticisi olan A.B Gıda firmasında Ar-Ge departmanında başlamış ve yumurta işleme uzmanı olarak ürün geliştirme ve kalite sorumlusu olarak 11 yıllık sektör ve araştırma deneyimine sahiptir. Dr. Yüceer’in araştırmaları, yumurta bilimi ve raf ömrünün uzatılmasında fonksiyonel gıdaların yanı sıra yeni işleme yöntemlerinin uygulanmasını içermekte, özellikle yumurta ve yumurta ürünlerinde yeni teknikler ve işlem yardımcılarının (enzim) uygulanmasına odaklanmıştır. Dr. Yüceer halen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Gıda İşleme Bölümünde akademisyen olup, özel sektör ile birçok ortak proje çalışmaları yürütmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.
Eğitim Bilgileri
2009 - 2013
2009 - 2013Doktora
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi - Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2003 - 2007
2003 - 2007Yüksek Lisans
İstanbul Teknik Üniversitesi, Kimya-Metakurji Fakültesi-Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
1998 - 2002
1998 - 2002Lisans
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2013
2013Doktora
Yumurtanın Aktif Ambalajlama ve Yeni Muhafaza Yöntemleri ile Raf Ömrünün Arttırılması (SAN-TEZ; 00729.STZ.2010-2 ile Sanayi Bakanlığı projesi kapsamında desteklenmiştir)
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Bölümü
2007
2007Yüksek Lisans
Kolesterolü Azaltılmış Yumurta Sarısı Üretimi ve Düşük Kolesterollü Mayonez Üretiminde Kullanımı
İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Bölümü
Yabancı Diller
A1 Başlangıç
A1 BaşlangıçKazakça
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
B2 Orta Üstü
B2 Orta ÜstüArapça
A1 Başlangıç
A1 BaşlangıçRusça
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2018
2018Proje Yönetim Sertifikası-Seviye C
Diğer
International Project Management Association (IPMA)
2018
2018Olympus Mikroskopi Semineri-Mikroskopide Güncel Uygulamalar ve Yeni Trendler- Mikroskop Sistemleri
Sağlık ve Tıp
İncekaralar Laboratuvar Cihazları Pazarlama A.Ş.-Olympus Mikroskopi Çözümleri
2017
2017PCM & PRAG
Diğer
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi
2017
2017Yatırımcılar için Devlet Destekleri Eğitimi
Diğer
Güney Marmara Kalkınma Ajansı
2017
2017AB Programlarına Yönelik Proje Yazma Eğitimi
Diğer
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Proje Koordinasyon Birimi
2017
2017Girişimcilik Eğitim Programı
Eğitim Yönetimi ve Planlama
KOSGEB
2016
2016Proje Hazırlama ve Yürütme Eğitimi
Diğer
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Proje Koordinasyon Merkezi
2016
2016Hedef Pazar Seçimi Eğitimi
Finans
Güney Marmara Kalkınma Ajansı
2016
2016The National Egg Quality School (IN, Indianapolis) 16-19.05.2016
Eğitim Yönetimi ve Planlama
North Carolina Department of Agriculture & Consumer Services, USA-Amerika Birleşik Devletleri
2016
2016Gıda Üretiminde Püskürtme Teknolojileri Semineri, Istanbul, 12.05.2016
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Spraying Systems Co.
2015
2015Food Rheology From Laboratory to Food Industry
Diğer
Anton Paar Türkiye Ofisi ve Yıldız Teknik Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2015
2015Rheology of Complex Fluids, Gels and soft solids by Peter Hodder, London,UK, 23-24.09.2015
Diğer
TA Instruments, A Division of Waters Ltd. İngiltere
2015
2015AFCO 2015 - Fermentation Methods and Scale-up Strategies Workshop 4-7.08.2015
Diğer
Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2015
2015New Technologies and Regulatory Updates in Development and Manufacturing of Biologicals
Sağlık ve Tıp
GE Healthcare
2015
2015Advanced Course on Predictive Microbiology, 9-13.02.2015
Eğitim Yönetimi ve Planlama
CIHEAM - Mediterranean Agronomic Institute of Zaragoza, Zaragoza, Spain
2014
2014İleri Reoloji Eğitimi - Advanced Rheology Course
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Gareth H. McKinley - MIT (Massachusetts Institute of Technology) ve Massimo Baiardo - TA Instruments
2014
2014Tarım ve Gıda Bilimleri Araştırma Projesi Hazırlama ve Yürütme Eğitimi
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi & TÜBİTAK-BİDEP-2237
2014
2014TRFOODMICRORISK 2014 - 1. Predictive Modelling and Foodborne Microbial Risk Assessment Workshop
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Prof. József Baranyi, Prof. Mark Tamplin at Yıldız Teknik University
2014
2014International Workshop on Food Packaging:Balancing Functionality with Low Environmental Impact
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Institute of Technology & The University of Reading,U.K. supt. by British Council
2012
2012Omnia Detection Systems - Egg Automatic Grading & Packaging Machines
Diğer
MOBA Technical Training Center, Barneveld, Netherlands
2012
2012Omnia Service - Egg Automatic Grading & Packaging Machines
Diğer
MOBA Technical Training Center, Barneveld, Netherlands
2012
2012Gıda İşletmelerinde CIP Sistemi
Diğer
Sealed Air-Diversey
2012
2012Bilirkişi Uzmanlık Eğitimi
Kalite Yönetimi
Gıda Mühendisleri Odası, Ankara Genel Merkez
2012
20125S İşyeri Organizasyonu Eğitimi
Kalite Yönetimi
Sigma Center Danışmanlık Eğitim Ltd. Şti.
2012
2012Product Technical Training Certificate (AE, VAULT and RIO Series)
Diğer
MIOX Engineering Corporation, Albuquerque, NM, United States
2012
2012C Sınıfı İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlığı
İş Sağlığı ve Güvenliği
Mavi Akademi-ÇASGEM (180 saat)
2012
2012Yalın 6 Sigma Yeşil Kuşak Uzmanık Eğitimi
Kalite Yönetimi
Sigma Center Danışmanlık Eğitim Ltd. Şti. (96 saat)
2009
2009İlk Yardım Eğitmi Sertifikası
Sağlık ve Tıp
Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü
2008
2008F4ST-Tarladan Çatala Gıda Güvenliği Programı – Avrupa Birliği’nde Gıda Güvenliği
Kalite Yönetimi
F4ST, Kalite Sistem Laboratuvarları
2008
2008F4ST TARLADAN ÇATALA GIDA GÜVENLİĞİ UZMANI EĞİTİM PROGRAMI (e-learning)
Kalite Yönetimi
Kalite Sistem Laboratuarlar Grubu ve AB Leonardo da Vinci B Tipi Pilot Projesi (TR/06/B/F/PP-178050)
2008
2008İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği
İş Sağlığı ve Güvenliği
Sigma Center Danışmanlık Eğitim Ltd. Şti.
2008
2008Entegre Pest-Haşere Yönetimi
Kalite Yönetimi
Evergreen-Rota Haşere Mücadele Ltd. Şti.
2008
2008ABB Flow Master Training
Diğer
ABB Enstrümentasyon
2008
2008Avrupa Birliği’ne Proje Yazma Teknikleri Atölye Çalışması
Diğer
Istanbul Sanayi Odası / Enterprise Europe Network
2008
2008İstatiksel Proses Kontrol
Kalite Yönetimi
Bureau Veritas/Bursa
2007
2007Ölçüm Cihazları-Yeni Jenerasyon Basınçlı Hatlarda Sıcaklık,Nem,td Debi Ölçüm Transmiterleri
Kalite Yönetimi
Tesco AG/Tesco Ltd.Şti.
2007
2007Ar&Ge Uzmanlık Eğitimi
Diğer
TÜSSİDE/TÜBİTAK, Gebze.
2007
2007ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Eğitimi
Kalite Yönetimi
Yönetim Akademisi
2006
2006Bilirkişi Meslek İçi Eğitim Semineri (belge no:2006/00057)
Kalite Yönetimi
TMMOB, Gıda Mühendisleri Odası
2006
2006ISO 14001:2004 Çevre Yönetim Sistemi İç Tetkikçi (sertifika no:YA24B06101)
Kalite Yönetimi
Yönetim Akademisi
2005
2005BRC Kalite ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi (sertifika no:2318-2005/977)
Kalite Yönetimi
Okyanus Danışmanlık
2005
2005Gıda Fabrikalarında Genel Hijyen ve Personel Hijyeni
Kalite Yönetimi
Johnson Diversey
2005
2005Business English (BSWADV17B)-Upper Int./Lower Advanced Be3
Yabancı Dil
British Council
2005
2005Speaking Skills (SP4B14E)-Lower Advanced
Yabancı Dil
British Council
2004
2004Business English (BE3C09E)- Upper Intermediate
Yabancı Dil
British Council
2003
2003ISO 9000:2000 Yönetim Sistemi Eğitimi
Kalite Yönetimi
TMMOB, Gıda Mühendisleri Odası, İstanbul Şubesi
2003
2003Dış Ticaret Eğitimi
Finans
İnanç Dış Ticaret
2002
2002HACCP (Hazard Analysis of Critical Control Point) Eğitimi
Kalite Yönetimi
TMMOB, Gıda Mühendisleri Odası
2001
2001Cisco Networking Academy Program (CNAP)-sertifika no:119537-233482-547535 ve 209136-233482-547535
Bilişim
Cisco Systems Networking Academy
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Kimyası, Gıda Mevzuatı ve Kalite Kontrolü , Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu , Gıda Teknolojisi, Yumurta Ürünleri Teknolojisi, Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma), Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Unvanlar / Görevler
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorDr.Öğr.Üyesi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü
2013 - 2018
2013 - 2018Yrd.Doç.Dr.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü
Yönetimsel Görevler
Verdiği Dersler
Yönetilen Tezler
2019
2019Yüksek Lisans
Lipaz Enzimi ile Modifiye Edilen Sıvı Yumurta Akının Reolojik Karakterizasyonu ve Üretilen Bezenin Fonksiyonel Özelliklerinin Belirlenmesi
YÜCEER M.
H.Aşık(Öğrenci)
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2020
2020Evaluation of physicochemical properties on meringue prepared from phospholipase A(2)enzyme-hydrolyzed liquid egg albumen
YÜCEER M.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, cilt.246, ss.1847-1856, 2020 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2020
2020Structural and rheological characterization of liquid egg white modified with phospholipase A(2) enzyme
YÜCEER M.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, cilt.44, 2020 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2020
2020Texture, rheology, storage stability, and sensory evaluation of meringue's prepared from lipase enzyme-modified liquid egg white
YÜCEER M. , Asik H.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, 2020 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2020
2020The effects of ozone, ultrasound and coating with shellac and lysozyme-chitosan on fresh egg during storage at ambient temperature. Part II: microbial quality, eggshell breaking strength and FT-NIR spectral analysis
YÜCEER M. , CANER C.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, cilt.55, ss.1629-1636, 2020 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2020
2020The effects of ozone, ultrasound and coating with shellac and lysozyme-chitosan on fresh egg during storage at ambient temperature - part 1: interior quality changes
YÜCEER M. , CANER C.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, cilt.55, ss.259-266, 2020 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2016
2016Ozone treatment of shell eggs to preserve functional quality and enhance shelf life during storage
YÜCEER M. , ADAY M. S. , CANER C.
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE, cilt.96, ss.2755-2763, 2016 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2015
2015Maintaining functional properties of shell eggs by ultrasound treatment
CANER C. , YÜCEER M.
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE, cilt.95, ss.2880-2891, 2015 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2015
2015Efficacy of various protein-based coating on enhancing the shelf life of fresh eggs during storage
CANER C. , YÜCEER M.
POULTRY SCIENCE, cilt.94, ss.1665-1677, 2015 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2014
2014Antimicrobial lysozyme-chitosan coatings affect functional properties and shelf life of chicken eggs during storage
YÜCEER M. , CANER C.
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE, cilt.94, ss.153-162, 2014 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2019
2019Yumurta ve Yumurta Ürünlerinin Pastacılık ve Fırıncılık Sektöründeki Fonksiyonel İşlevleri
YÜCEER M.
Catering Guide, cilt.15, ss.32, 2019 (Hakemsiz Dergi)
2019
2019Endüstriyel Yumurta Ürünlerinin Helal Gıda Açısından Üretim Şartlarının İncelenmesi ve Değerlendirilmesi
YÜCEER M. , CANER C.
Journal of Halal Life Style, cilt.1, ss.23-34, 2019 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2019
2019Atık Gıdalar ve Gıdanın Geri Dönüşümü
YÜCEER M.
Food Sektör, cilt.19, ss.44, 2019 (Hakemsiz Dergi)
2018
2018Ultrasound a Novel and Innovative Processing Method for Egg and Egg Products Preservation
YÜCEER M. , CANER C.
Journal of Chemical Biology and Pharmaceutical Chemistry, cilt.1, ss.1-4, 2018 (Hakemsiz Dergi)
2016
2016Ozon Uygulamasının Taze Yumurtanın Mikrobiyel Kalitesi Üzerine depolama Süresince Etkisinin Belirlenmesi
YÜCEER M. , CANER C.
GIDA / THE JOURNAL OF FOOD, cilt.41, ss.15-22, 2016 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2013
2013Lisozim-Kitosan Bazlı Antimikrobiyal Kaplama Uygulamasının Taze Yumurtanın Mikrobiyolojik Kalitesi Üzerine Etkisi
YÜCEER M. , CANER C.
Akademik Gıda - Academic Food Journal, cilt.11, ss.40-45, 2013 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
2019
2019Effects of Lipase Enzyme on the Physico-Functional Quality of Liquid Egg White
AŞIK H., YÜCEER M. , CANER C.
4th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Conference - TARGID, Afyonkarahisar, Türkiye, 20 - 22 Mayıs 2019
2017
2017Halal Certification Process in Egg and Egg Products
YÜCEER M. , CANER C.
”, 4. Uluslararası Helal ve Sağlıklı Gıda Kongresi, ANKARA, TÜRKIYE, pp., 3 - 05 Kasım 2017
2017
2017Halal and Healthy Food for A Good Life.
YÜCEER M. , CANER C.
”, 4. Uluslararası Helal ve Sağlıklı Gıda Kongresi, ANKARA, TÜRKIYE, 3 - 05 Kasım 2017
2017
2017Recent Technological Developments and Innovations in Halal Food Processing Industry - Helal Gıda İşleme Endüstrisindeki Güncel Teknolojik Gelişmeler ve Yenilikler
YÜCEER M.
The 9th International Halal and Tayyib Conference, İstanbul, Türkiye, 23 - 24 Ekim 2017, cilt.11, ss.19-22
2017
2017Physicochemical Characteristics, Functional Properties and Rheological Behaviors of Ultrasound Treated Liquid Whole Egg
YÜCEER M. , CANER C. , TEMİZKAN R.
XVII. European Symposium on the Quality of Eggs and Egg Products, Edinburgh, Saint Helena, 3 - 05 Eylül 2017, ss.5
2017
2017Color Changes of Coated, Ozone and Ultrasound Treated Eggs during Long Term Storage
YÜCEER M. , TEMİZKAN R. , BÜYÜKCAN M. B. , CANER C.
XVII. European Symposium on the Quality of Eggs and Egg Products, Edinburgh, Saint Helena, 3 - 05 Eylül 2017, ss.8
2015
2015Consumer Perception and Behaviours towards Halal Food Consumption in Canakkale
BACAK Ş., YÜCEER M. , CANER C.
3. Uluslararası Helal ve Sağlıklı Gıdalar Kongresi, İstanbul, Türkiye, 30 - 31 Ekim 2015
2014
2014Potential Application of Novel Emerging Processing Techniques in Egg Processing
YÜCEER M. , CANER C.
7. Uluslararası Nutrasötikler ve Fonksiyonel Gıdalar Kongresi ve Fuarı - 7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods, İstanbul, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2014, cilt.11
2011
2011Kitosan Lisozim Kaplamanın Taze Yumurtanın Kalite Kriterlerini Muhafazasında Etkinliği
YÜCEER M. , CANER C.
7. Gıda Mühendisliği Kongresi., Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011
2010
2010Microwave Suspectors Innovative Active Packaging
KARTAL S., YÜCEER M. , CANER C.
VI. Uluslararası Ambalaj Kongresi., İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Eylül 2010, cilt.1
2010
2010Geleneksel Yumurta ve Yumurta Ürünleri Traditional Egg and Egg Products
YÜCEER M. , CANER C.
The 1’xxst International Traditional Foods from Adriatic to Caucasus., Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Haziran 2010
2009
2009Yumurta Akı Proteinlerinden Saflaştırılarak Üretilen Proteinlerin Fonksiyonel Özellikleri
YÜCEER M. , ÖZÇELİK B.
II Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, cilt.1
2008
2008Production of Cholesterol Reduced Pasteurized Egg Yolk by Adsorption of Cholesterol with Beta Cyclodextrine
YÜCEER M. , ÖZÇELİK B.
IFT’08 Annual Meeting Food Expo., New Orleans, Amerika Birleşik Devletleri, 28 Haziran - 01 Temmuz 2008
Kitap & Kitap Bölümleri
2019
2019Yumurta ve yumurta Ürünleri İşleme Teknolojisi ve Uygulamaları
YÜCEER M.
Sidas Medya Ltd.Şti., Çanakkale, 2019
2019
2019Enzimler
YÜCEER M. , CANER C.
Gıda Kimyasının Temelleri, Cengiz Caner, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., Çanakkale, ss.209-240, 2019
2019
2019Karbonhidratlar
CANER C. , YÜCEER M.
Gıda Kimyasının Temelleri, Cengiz Caner, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., Çanakkale, ss.47-95, 2019
2019
2019Fenolikler ve Renk Maddeleri
PALA Ç. , YÜCEER M. , CANER C.
Gıda Kimyasının Temelleri, Cengiz Caner, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., Çanakkale, ss.241-271, 2019
Desteklenen Projeler
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorYumurta Kabuğu ve Membran Zarı Ayrımını Sağlayan Makine Geliştirilmesi (İTÜ Çekirdek-ikinci aşama değerlendime)
TÜBİTAK Projesi
YÜCEER M. (Yürütücü)
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorHayvansal Kaynaklı Tıbbi Amaçlı Özel Gıda Ürünü Geliştirilmesi
TÜBİTAK Projesi
YÜCEER M.
2019 - 2020
2019 - 2020Çanakkale Bölgesinde Mesleki Eğitim Atölyesi ve Gıda İşleme/Analizi Laboratuvar Kurulumu Projesi
CB Strateji ve Bütçe Başkanlığı (Kalkınma Bakanlığı) Projesi
YÜCEER M.
2019 - 2019
2019 - 2019Sıvı Yumurta Akından Ticari Lisozim Üretimi
TÜBİTAK Projesi
YÜCEER M. (Yürütücü)
2015 - 2019
2015 - 2019Enzim Modifiye Yumurta Ürünlerinin Fonksiyonel ve Reolojik karakteristiklerinin Belirlenmesi
TÜBİTAK Projesi
CANER C. , YÜCEER M. (Yürütücü)
Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorAkademik Platform Helal Yaşam Dergisi
Editör
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorCatering Guide
Editör
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorWorld Journal of Food Science and Technology
Editörler Kurulu Üyesi
2015 - Devam Ediyor
2015 - Devam EdiyorInternational Journal of Agricultural Science and Food Technology (IJASFT)
Editörler Kurulu Üyesi
2014 - Devam Ediyor
2014 - Devam EdiyorAdvances in Food Technology and Nutrition Sciences Open Journal (AFTNSOJ)
Editörler Kurulu Üyesi
2014 - Devam Ediyor
2014 - Devam EdiyorJournal of Food Research
Yayın Kurul Üyesi
Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler
2014 - Devam Ediyor
2014 - Devam EdiyorInternational Society of Food Engineering (ISFE)
Üye
2014 - Devam Ediyor
2014 - Devam EdiyorTürk Mikrobiyoloji Cemiyeti
Üye
2013 - Devam Ediyor
2013 - Devam EdiyorInstitute of Packaging Professionals (IoPP)
Üye
2010 - Devam Ediyor
2010 - Devam EdiyorConsumer Association (TÜDER)
Üye
2005 - Devam Ediyor
2005 - Devam EdiyorInternational Association for Food Protection-IAFP
Üye
2004 - Devam Ediyor
2004 - Devam EdiyorInstitute of Food Technologists-IFT
Üye
2003 - Devam Ediyor
2003 - Devam EdiyorPoultry Science Association-PSA
Üye
2003 - Devam Ediyor
2003 - Devam EdiyorWorld’s Poultry Science Association-WPSA
Üye
2002 - Devam Ediyor
2002 - Devam EdiyorTMMOB, Gıda Mühendisleri Odası
Üye
2008 - 2009
2008 - 2009International Egg Commission (IEC)
Üye
2006 - 2007
2006 - 2007Society of Manufacturing Engineers-SME
Üye
Bilimsel Hakemlikler
Haziran 2020
Haziran 2020Journal of Food Process Engineering
SCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2020
Haziran 2020Journal of the Science of Food and Agriculture
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2020
Mayıs 2020BMIJ-Business & Management Studies: An International Journal
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Mayıs 2020
Mayıs 2020Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2020
Mayıs 2020Acta Scientiarum Polonorum Technologia Alimentaria
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2020
Mayıs 2020Food Packaging and Shelf Life
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2020
Mayıs 2020Türk Kimya Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Nisan 2020
Nisan 2020Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition
SCI Kapsamındaki Dergi
Nisan 2020
Nisan 2020Food and Bioprocess Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2020
Mart 2020TÜBİTAK Projesi
Şubat 2020
Şubat 2020TÜBİTAK Projesi
Ocak 2020
Ocak 2020TÜBİTAK Projesi
Kasım 2019
Kasım 2019Food and Bioprocess Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Ekim 2019
Ekim 2019Nutrition and Food Processing
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Eylül 2019
Eylül 2019Ar-Ge/Tasarım Merkezi İzleyicisi
Diğer Dergiler
Eylül 2019
Eylül 2019Food and Bioprocess Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2019
Eylül 2019Journal of Erzincan University Journal of Science and Technology
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Ağustos 2019
Ağustos 2019Journal of Food Research
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Ağustos 2019
Ağustos 2019TÜBİTAK Projesi
Ağustos 2019
Ağustos 2019TÜBİTAK Projesi
Nisan 2019
Nisan 2019Poultry Science
SCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2019
Şubat 2019Gıda
Hakemli Bilimsel Dergi
Şubat 2019
Şubat 2019Journal of Food Processing and Preservation
SCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2019
Şubat 2019Food and Bioprocess Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Aralık 2018
Aralık 2018İZÜFBED (İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi)
Hakemli Bilimsel Dergi
Kasım 2018
Kasım 2018TÜBİTAK Projesi
Kasım 2018
Kasım 2018TÜBİTAK Projesi
Eylül 2018
Eylül 2018Journal of the Science of Food and Agriculture
SCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2018
Eylül 2018Journal of Food, Nutrition and Population Health
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Haziran 2018
Haziran 2018TÜBİTAK Projesi
Haziran 2018
Haziran 2018TÜBİTAK Projesi
Mayıs 2018
Mayıs 2018Journal of the Science of Food and Agriculture
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2018
Mayıs 2018Food and Bioprocess Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2018
Mayıs 2018Poultry Science
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2018
Mayıs 2018Journal of Bioprocessing & Biotechniques
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Nisan 2018
Nisan 2018Food Research International
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Nisan 2018
Nisan 2018International Journal of Food and Allied Sciences
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Mart 2018
Mart 2018International Journal of Food and Allied Sciences (IJFAAS),
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Mart 2018
Mart 2018Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi, Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Şubat 2018
Şubat 2018Journal of Chemical Biology & Pharmaceutical Chemistry
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Şubat 2018
Şubat 2018Food & Industrial Microbiology
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Şubat 2018
Şubat 2018Journal of Food, Nutrition and Population Health
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Şubat 2018
Şubat 2018Antalya Organize Sanayi Bölgesi, Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı
Diğer Dergiler
Şubat 2018
Şubat 2018Food and Bioprocess Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2018
Şubat 2018Food Research International
SCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2018
Şubat 2018Journal of Food Research
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Mart 2017
Mart 2017Journal of Agricultural Studies
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Mart 2017
Mart 2017Journal of Food & Industrial Microbiology
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2017
Mart 2017Journal of Food Processing & Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2017
Şubat 2017Journal of Food Processing & Technology
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Şubat 2017
Şubat 2017Journal of Food Nutrition and Population Health
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Kasım 2016
Kasım 2016Bilirkişilik
Diğer Dergiler
Kasım 2016
Kasım 2016International Journal of Food and Allied Sciences
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Eylül 2016
Eylül 2016Journal of the Science of Food and Agriculture
SCI Kapsamındaki Dergi
Temmuz 2016
Temmuz 2016Journal of Food Engineering
SCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2016
Haziran 2016SciencePG, International Journal of Food Engineering and Technology
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Mart 2016
Mart 2016International Journal of Food Properties
SCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2016
Şubat 2016Journal of the Science of Food and Agriculture
Hakemli Bilimsel Dergi
Şubat 2016
Şubat 2016TÜBİTAK Projesi
Ekim 2015
Ekim 2015Journal of Food Research
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Ağustos 2015
Ağustos 2015Journal of the Science of Food and Agriculture
SCI Kapsamındaki Dergi
Temmuz 2015
Temmuz 2015Journal of Food Research
SCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2015
Haziran 2015Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Mart 2015
Mart 2015Journal of the Science of Food and Agriculture
Hakemli Bilimsel Dergi
Eylül 2014
Eylül 2014Teknik Bilirkişilik
Diğer Dergiler
Bilimsel Danışmalıklar
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorKurum veya Organizasyonlar İçin Yapılan Danışmanlık
Pastörize Sıvı Yumurtanın Dondurulmasında Meydana Gelen Kalite Kayıplarının Azaltılması, Endüstriyel Çözüm Pratikleri ve Ekipman Tasarımı
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü, Türkiye
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorKurum veya Organizasyonlar İçin Yapılan Danışmanlık
Pastörize Sıvı Yumurta İşletmesi Plakalı Isı Eşanjörlerinde Proses Parametrelerinin Optimizasyonu ve Süreç Tasarımı
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü, Türkiye
2018 - 2018
2018 - 2018Diğer
Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA)
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü, Türkiye
2018 - 2018
2018 - 2018Bilimsel Projeler İçin Yapılan Danışmanlık
TÜBİTAK- Proje Danışmanlığı
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü, Türkiye
2015 - 2017
2015 - 2017Kurum veya Organizasyonlar İçin Yapılan Danışmanlık
Tüm Pastörize Likit Yumurta Üretimi, Süreç İyileştirmesi ve Proses Optimizasyonu
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü, Türkiye
2014 - 2015
2014 - 2015Kurum veya Organizasyonlar İçin Yapılan Danışmanlık
Pastörize Likit Yumurta Üretimi, Süreç İyileştirmesi ve Proses Optimizasyonu
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü, Türkiye
Ödüller
Kasım 2018
Kasım 2018İTÜ Çekirdek girişimlerinden olan innoyum (Atık Yumurta Kabuğu Zarından Medikal ve Kozmetik Ürünler) BİG BANG için Girişimci akademisyen Muhammed Yüceer, gerçekleştirilen değerlendirme jürilerini başarıyla geçerek Finalist olmaya hak kazanmıştır
İTÜ ARI Teknokent’in Erken Aşama Kuluçka Merkezi İTÜ Çekirdek BİG BANG – 2018 Startup Challenge
Kasım 2018
Kasım 2018'Yumurta Kabuk/Zar Ayıran Makine Tasarım ve Optimizasyonu ile Doğal Yumurta Kabuğu Zarı Üretimi-innoyum' başlıklı girişimcilik projesi finalist olmaya hak kazanmıştır
ITU-BIG-BANG-2018 (Start-up Challange) İTÜ -Arı Teknokent
Kasım 2017
Kasım 2017Yeni Nesil Fonksiyonel Yumurta Proteini Kaynaklı Toz Sporcu Ürünü Geliştirilmesi ve İmalatı (Birincilik Derecesi ve Ticarileştirme Desteği)
Trakya Kalkınma Ajansı
Şubat 2015
Şubat 2015Advanced Course of Predictive Microbiology (konaklama ve kayıt burs desteği)
Mediterranean Agronomic Institute of Zaragoza (CIHEAM), Zaragoza, İspanya
Davetli Kongre ve Sempozyum Faaliyetleri
2018
2018International 9th Halal and Tayyib Conference
Davetli Konuşmacı
İstanbul-Türkiye
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (WOS): 94
h-indeksi (WOS): 4
Jüri Üyelikleri
Nisan-2019
Nisan 2019Yarışma
University4Society Çanakkale - University4Society
Haziran-2014
Haziran 2014Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Yüksek Lisans Tez Savunma - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Mayıs-2014
Mayıs 2014Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Yüksek Lisans Tez Savunma - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Bilimsel Araştırma / Çalışma Grubu Üyelikleri
2014 - Devam Ediyor
2014 - Devam EdiyorEğitimci Havuzu
www.gidamo.org.tr
Gıda Mühendisleri Odası, Turkey
2011 - Devam Ediyor
2011 - Devam Ediyor