Dr. Öğr. Üyesi ZERRİN YÜKSEL


Bayramiç Meslek Yüksekokulu, Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri

Laboratuvar Teknoloji


WoS Araştırma Alanları: Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Tarım Bilimleri, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Kimyası, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Teknolojisi, Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi, Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)

E-posta: zyuksel@comu.edu.tr
İş Telefonu: +90 286 773 2512 Dahili: 128
Fax Telefonu: +90 286 773 2513
Web: https://avesis.comu.edu.tr/zyuksel
Posta Adresi: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Bayramiç Meslek Yüksekokulu, Bayramiç / Çanakkale

Metrikler

Yayın

87

Yayın (WoS)

8

Yayın (Scopus)

8

Atıf (WoS)

312

H-İndeks (WoS)

6

Atıf (Scopus)

347

H-İndeks (Scopus)

6

Atıf (Scholar)

54

H-İndeks (Scholar)

2

Proje

7

Tez Danışmanlığı

4
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2001 - 2007

2001 - 2007

Doktora

Hacettepe Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

1997 - 2001

1997 - 2001

Yüksek Lisans

Hacettepe Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

1993 - 1997

1993 - 1997

Lisans

İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2007

2007

Doktora

Transglutaminazın Süt Proteinlerinin Bazı İşlevsel Özelliklerinin Değişimi Üzerine Etkisi ve Yoğurt ve Peynire Uygulanabilirliği

Hacettepe Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2001

2001

Yüksek Lisans

Isıl İşlemlerin Süt Proteinlerinin Yüzey Hidrofobisitesi ve Etkileşimleri Üzerine Etkileri

Hacettepe Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Kimyası

Gıda Mikrobiyolojisi

Gıda Teknolojisi

Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi

Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)

Akademik Ünvanlar / Görevler

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Bayramiç Meslek Yüksekokulu, Kimya Ve Kimyasal İşleme Teknolojileri

2008 - 2018

2008 - 2018

Yrd. Doç. Dr.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Bayramiç Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

1999 - 2007

1999 - 2007

Araştırma Görevlisi

Hacettepe Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Yönetimsel Görevler

2008 - 2014

2008 - 2014

Bölüm Başkanı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Gıda İşleme

Akademi Dışı Deneyim

1999 - 2007

1999 - 2007

Araştırma Görevlisi

Hacettepe Üniversitesi, Araştırma Görevlisi

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Fermantasyon Teknolojisi

Peynir Teknolojisi

Lisans

Lisans

Gıda Kimyası ve Teknolojisi

Gıda Mikrobiyolojisi

Ön Lisans

Ön Lisans

Gıda Kimyası

Enstrümental Analiz Teknikleri

Araştırma Yöntem ve Teknikleri

Makaleler

Tümü (21)
SCI-E, SSCI, AHCI (8)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (8)
Scopus (8)
TRDizin (9)
Diğer Yayınlar (4)

2015

2015

8. Keçi ve koyun sütlerinin kimyasal bileşimleri

YÜKSEL Z.

Gıda , cilt.40, sa.6, ss.363-370, 2015 (Hakemli Dergi)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2023

2023

1. İNEK SÜTÜ ALERJİSİ VE ALERJENİTEYİ AZALTMAK İÇİN GELİŞTİRİLEN BAZI TEKNOLOJİK YÖNTEMLER

Yüksel Z.

5th INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS, 11 - 13 Kasım 2023, ss.75-87, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

2. BAZI TATLILARIN YAPIMINDA KULLANILAN COTTAGE, MASCARPONE, RİCOTTA VE QUARK PEYNİRLERİ

Vatansever E., Yılmaz G., Yüksel Z.

7. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Kastamonu, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2023, ss.33-34, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

3. Laktoz Hidrolize Süt Reçelinin Fizikokimyasal Özelliklerinin ve HMF İçeriğinin Belirlenmesi

Yüksel Z., Mercan O.

Türkiye Ondördüncü Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2022, ss.171, (Özet Bildiri)

2018

2018

4. INTERACTIONS BETWEEN MILK PROTEINS AND GREENTEAFLAVONOIDS AND THE EFFECT OF HEAT TREATMENT

Yüksel Önür Z., Avcı E.

3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.345, (Özet Bildiri)

2018

2018

5. Physicochemical Characterization of Milk Jam (Dulce de Leche – DL) Produced in Turkey

YÜKSEL ÖNÜR Z.

4th International Symposium on Traditional Foods, Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, ss.94, (Özet Bildiri)

2017

2017

6. Textural and Chemical Properties of Ezine Cheese (PDO) During Ripening

YÜKSEL Z.

Seventh International Conference on Food Studies, Roma, İtalya, 26 - 27 Ekim 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

7. TPE Coğrafi İşaret Tescil Belgesine Sahip Peynirlerin Üretim Teknikleri ve Genel Bileşimleri

YÜKSEL Z.

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.5, (Özet Bildiri)

2015

2015

8. IDENTIFICATION OF INDIGENOUS LACTIC ACID BACTERIA ISOLATED FROM EZINE CHEESE (PDO) DURING THE RIPENING

UYMAZ B., YÜKSEL Z.

IDF World Dairy Summit, Vilnius, Litvanya, 20 - 24 Eylül 2015, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

9. INTERACTION OF GREEN TEA FLAVANOIDS WITH MILK PROTEINS AND THE EFFECT OF HEAT TREATMENT

YÜKSEL Z., Avcı E., Erdem Y. K.

IDF World Dairy Summit, Vilnius, Litvanya, 20 - 24 Eylül 2015, ss.2, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

11. Chemical And Microbiological Characteristics Of Ezine Cheese

YÜKSEL ÖNÜR Z., UYMAZ TEZEL B., ERDEM Y. K.

IDF (International Dairy Federation) International Symposium on Sheep, Goat and other non-Cow Milk, Atina, Yunanistan, 16 Mayıs 2011 - 18 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)

2014

2014

12. The "anatomy " of Ezine Cheese

Erdem Y. K., YÜKSEL Z., UYMAZ B., Yıldırım S.

The Ninth Cheese Symposium, Cork, İrlanda, 12 - 13 Kasım 2014, ss.80, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

13. Ezine Peyniri Üretiminde Kullanılan Koyun, Keçi Ve İnek Sütlerinin Genel Bileşim Ve Özellikleri Ile Protein Yüzey Hidrofobisiteleri

YÜKSEL Z., AVCI E., UYMAZ B., Erdem Y. K.

Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, ss.27, (Özet Bildiri)

2011

2011

15. Chemical And Microbiological Characteristics Of Ezine Cheese, Athens, Greece

YÜKSEL Z., UYMAZ B., Erdem Y. K.

IDF (International Dairy Federation) International Symposium on Sheep, Goat and other non-Cow Milk, Atina, Yunanistan, 16 - 18 Mayıs 2011, ss.10, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

16. Characterization Of Goat, Sheep And Bovine Milk In Ida Mountain Region: General Composition And Protein Surface Hydrophobicity

YÜKSEL Z., UYMAZ B., AVCI E., Erdem Y. K.

IDF (International Dairy Federation) International Symposium on Sheep, Goat and other non-Cow Milk, Atina, Yunanistan, 16 - 18 Mayıs 2011, ss.3, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2011

2011

17. Yuksel, Z., Uymaz, B., Erdem, Y.K., Chemical and Microbiological Characteristics of Ezine Cheese, Athens, Greece

YÜKSEL Z., Erdem Y. K., UYMAZ B.

IDF (International Dairy Federation) International Symposium on Sheep, Goat and other non-Cow Milk, Yunanistan, 1 - 04 Mayıs 2011, ss.22, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

18. Yuksel, Z., Uymaz, B., Avcı, E., Erdem, Y.K., Characterization of Goat, Sheep and Bovine Milk in Ida Mountain Region: General Composition and Protein Surface Hydrophobicity

YÜKSEL Z., UYMAZ B., Avcı E., Erdem Y. K.

IDF (International Dairy Federation) International Symposium on Sheep, Goat and other non-Cow Milk, Athens, Greece., Yunanistan, 1 - 04 Mayıs 2011, ss.23, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2010

2010

19. The Influence Of The Enzymatic Cross-Linking Of Proteins On Maillard Reactions In Milk

Güder Z. D., YÜKSEL ÖNÜR Z., ERDEM Y. K.

5th Central European Congress on Food, Bratislava, Slovakya, 19 - 22 Mayıs 2010, (Özet Bildiri)

2010

2010

21. Güder Z. D., Yuksel Z., Erdem Y.K., The influence of the enzymatic cross-linking of proteins on Maillard reactions in milk

YÜKSEL Z., Erdem Y. K., Güder Z. D.

CEFood, 5th Central European Congress on Food, Bratislava, Slovak Republic., Slovakya, 1 - 04 Mayıs 2010, ss.51, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

23. The Influence Of Transglutaminase Treatment On Renneting Course And Textural Properties Of Rennet Gel

YÜKSEL ÖNÜR Z., ERDEM Y. K., Avcı E.

5th IDF Symposiumon Cheese Ripening, Bern, İsviçre, 9 - 13 Mart 2008, (Özet Bildiri)

2008

2008

24. Yüksel, Z., Erdem, Y.K., Avcı, E.,2008, The influence of transglutaminase treatment on renneting course and textural properties of rennet gel

YÜKSEL Z., Avcı E., Erdem Y. K.

5 th IDF Symposiumon Cheese Ripening,Bern, Switzerland., İsviçre, 1 - 04 Mart 2008, ss.48, (Tam Metin Bildiri)

2005

2005

26. Separation Of Major Bovine Milk Proteins By Rp-Hplc

ERDEM Y. K., YÜKSEL ÖNÜR Z.

2nd International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, Prag, Çek Cumhuriyeti, 2 - 04 Kasım 2005, (Özet Bildiri)

2005

2005

27. Erdem, Y.K., Yüksel, Z., 2005, Separation of major bovine milk proteins by RP-HPLC

YÜKSEL Z., Erdem Y. K.

2nd International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, Prague, Czech Republic,, Çek Cumhuriyeti, 1 - 04 Kasım 2005, ss.12, (Tam Metin Bildiri)

2002

2002

30. The Effect Of Heat Treatments On Hydrophobic Interactions Of Milk Proteins

YÜKSEL ÖNÜR Z., ERDEM Y. K.

26th IDF World Dairy Congress, Paris, Fransa, 24 - 27 Eylül 2002, (Özet Bildiri)

2002

2002

31. Yüksel, Z., Erdem, Y.K., The effect of heat treatments on hydrophobic interactions of milk proteins

YÜKSEL Z., Erdem Y. K.

26th IDF World Dairy Congress, Paris, France, Fransa, 1 - 04 Eylül 2002, ss.77, (Tam Metin Bildiri)

2001

2001

32. The Effect Of Ultrafiltration On Modification Of Protein Surface Hydrophobicity Of Milk

ERDEM Y. K., YÜKSEL ÖNÜR Z.

4th WISA – MTD Symposium on membranes: Science and Engineering, Güney Afrika, 24 - 28 Mart 2001, (Özet Bildiri)

2001

2001

33. Influence Of Heat Treatment Of Milk Before Ultrafiltration On The Membrane Performance

ERDEM Y. K., YÜKSEL ÖNÜR Z.

4th WISA – MTD Symposium on membranes: Science and Engineering, Güney Afrika, 24 - 28 Mart 2001, (Özet Bildiri)

2001

2001

34. Erdem, Y.K., Yüksel, Z., Influence of heat treatment of milk before ultrafiltration on the membrane performance

YÜKSEL Z., Erdem Y. K.

4th WISA – MTD Symposium on membranes: Science and Engineering, Güney Afrika, 1 - 04 Mart 2001, ss.46, (Tam Metin Bildiri)

2001

2001

35. Erdem, Y.K., Yüksel, Z., The effect of ultrafiltration on modification of protein surface hydrophobicity of milk

YÜKSEL Z., Erdem Y. K.

4th WISA – MTD Symposium on membranes: Science and Engineering, Güney Afrika, 1 - 04 Mart 2001, ss.45, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

1. Bazı Tatlıların Yapımında Kullanılan Cottage, Mascarpone, Ricotta ve Quark Peynirleri

Vatansever E., Yılmaz G., Yüksel Z.

SOFRADAKİ BİLİM VE LEZZETTEKİ SANAT: GASTRONOMİYE KAPSAMLI BİR BAKIŞ, Alptekin Sökmen,Çağdaş Aydın, Editör, Anatolia Books , Ankara, ss.179-191, 2024

2023

2023

2. ÖZEL BESLENME MUTFAĞI

Yüksel Z., Korkmaz M. (Editör)

Anatolia Books , Ankara, 2023

2023

2023

3. LAKTOZSUZ BESLENME

Yüksel Z.

ÖZEL BESLENME MUTFAĞI, Müesser Korkmaz,Zerrin Yüksel, Editör, Anatolia Books , Ankara, ss.23-48, 2023

2016

2016

6. THE BEST PRACTICAL APPLICATIONS IN TURKEY

YÜKSEL Z., ÇELİK K., BAYTEKİN H., UZATICI A., COŞKUN B.

Whey Every Aspect, Çelik K., Editör, Sonçağ Matbaacılık Ltd. Şti., Ankara, ss.225-229, 2016

2016

2016

7. PEYNİR ALTI SUYUNDAN ÜRETİLEN YENİLİKÇİ ÜRÜNLER

YÜKSEL Z., ÇELİK K., BAYTEKİN H., UZATICI A.

SÜT SEKTÖRÜNDE ATIK DEĞERLENDİRME VE ÇEVRESEL ETKİLERİN AZALTILMASINDA YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR, Çelik K., Editör, Sonçağ Matbaacılık Ltd. Şti., Ankara, ss.65-73, 2016

2016

2016

8. PEYNİR ALTI SUYU İŞLEME: Değerlendirilmesi ve Temel Ürünler

ÇELİK K., YÜKSEL Z., BAYTEKİN H., COŞKUN B.

SÜT SEKTÖRÜNDE ATIK DEĞERLENDİRME VE ÇEVRESEL ETKİLERİN AZALTILMASINDA YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR, Çelik K., Editör, Sonçağ Matbaacılık Ltd. Şti., Ankara, ss.35-63, 2016

2016

2016

9. WHEY PROCESSING: Utilization and Major Products

ÇELİK K., YÜKSEL Z., BAYTEKİN H., COŞKUN B.

Whey Every Aspect, Çelik K., Editör, Sonçağ Matbaacılık Ltd. Şti., Ankara, ss.33-59, 2016

2016

2016

10. SÜT ENDÜSTRİSİ ATIK SULARI VE PEYNİR ALTI SUYU

YÜKSEL Z., ÇELİK K., BAYTEKİN H.

SÜT SEKTÖRÜNDE ATIK DEĞERLENDİRME VE ÇEVRESEL ETKİLERİN AZALTILMASINDA YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR, Çelik K., Editör, Sonçağ Matbaacılık Ltd. Şti., Ankara, ss.19-34, 2016

2016

2016

11. INNOVATIVE PRODUCTS PRODUCED FROM WHEY

YÜKSEL Z., ÇELİK K., BAYTEKİN H., UZATICI A.

Whey Every Aspect, Çelik K., Editör, Sonçağ Matbaacılık Ltd. Şti., Ankara, ss.61-68, 2016

2016

2016

12. DAIRY WASTEWATER AND WHEY

YÜKSEL Z., ÇELİK K., BAYTEKİN H.

Whey Every Aspect, Kemal Çelik, Editör, Sonçağ Matbaacılık Ltd. Şti., Ankara, ss.17-31, 2016

2016

2016

13. 3. Peynir Altı Suyu İşleme

ÇELİK K., YÜKSEL Z., BAYTEKİN H., COŞKUN B.

Süt sektöründe atık değerlendirme ve çevresel etkilerinin azaltılmasında yenilikçi yaklaşımlar, Kemal ÇELİK, Editör, Sonçağ, Çanakkale, ss.35-63, 2016

2016

2016

14. THE BEST PRACTICAL APPLICATIONS IN THE PROJECT COUNTRIES TURKEY

YÜKSEL ÖNÜR Z., ÇELİK K., BAYTEKİN H., UZATICI A., ÇOŞKUN B.

WHEY EVERY ASPECT, Kemal Çelik, Editör, Sonçağ Matbaacılık Ltd. Şti., ss.225-229, 2016

2016

2016

15. 10. THE BEST PRACTICAL APPLICATIONS IN THE PROJECT COUNTRIES

YÜKSEL ÖNÜR Z., ÇELİK K., BAYTEKİN H., UZATICI A., COŞKUN B.

WHEY EVERY ASPECT, ÇELİK Kemal, Editör, SONÇAĞ MATBAACILIK, Çanakkale, ss.225-288, 2016

2016

2016

16. Dairy Waste Water and Whey

YÜKSEL ÖNÜR Z., ÇELİK K., BAYTEKİN H.

Whey Every Aspect, Zerrin Yüksel Önür, Kemal Çelik, Harun Baytekin, Editör, Sonçağ Matbaacılık Ltd.Şti., Ankara, ss.17-31, 2016

2016

2016

17. The Best Practical Applications in The Project Countries Turkey

YÜKSEL ÖNÜR Z., ÇELİK K., BAYTEKİN H., UZATICI A., COŞKUN B.

Whey Every Aspect, Prof.Dr.Kemal Çelik, Editör, Son Çağ Matbaacılık LTD.ŞTİ., Ankara, ss.225-229, 2016

2016

2016

18. Tejsavabol eloallitott innovativ termekek

YÜKSEL ÖNÜR Z., ÇELİK K., BAYTEKİN H., UZATICI A.

A Tejsavo Felhasznalasa Es Marketingje, Mucsi Imre, Editör, Komplett Kivitelezes Norma Nyomda Kft., Szeged, ss.51-70, 2016

2016

2016

19. INNOVATIVE PRODUCTS PRODUCED FROM WHEY

YÜKSEL ÖNÜR Z., ÇELİK K., BAYTEKİN H., UZATICI A.

WHEY EVERY ASPECT, Kemal Çelik, Editör, Sonçağ Matbaacılık Ltd. Şti., ss.61-68, 2016

2016

2016

20. SÜT ENDÜSTRİSİ ATIK SULARI VE PEYNİR ALTI SUYU

YÜKSEL ÖNÜR Z., ÇELİK K., BAYTEKİN H.

Süt Sektöründe Atık Değerlendirme ve Çevresel Etkilerin Azaltılmasında Yenilikçi Yaklaşımlar, Kemal Çelik, Editör, Sonçağ Matbaacılık Ltd. Sti., ss.19-34, 2016

2016

2016

21. WHEY PROCESSING: Utilization and Major Products

ÇELİK K., YÜKSEL ÖNÜR Z., BAYTEKİN H., ÇOŞKUN B.

WHEY EVERY ASPECT, Kemal Çelik, Editör, Sonçağ Matbaacılık Ltd. Şti., ss.33-59, 2016

2016

2016

22. PEYNİR ALTI SUYU İŞLEME: Değerlendirilmesi ve Temel Ürünler

ÇELİK K., YÜKSEL ÖNÜR Z., BAYTEKİN H., ÇOŞKUN B.

Süt Sektöründe Atık Değerlendirme ve Çevresel Etkilerin Azaltılmasında Yenilikçi Yaklaşımlar, Kemal Çelik, Editör, Sonçağ Matbaacılık Ltd. Şti., ss.35-63, 2016

2016

2016

23. Innovative Products Produced from Whey

YÜKSEL ÖNÜR Z., ÇELİK K., BAYTEKİN H., UZATICI A.

Whey Every Aspect, Kemal Çelik, Zerrin Yüksel Önür, Editör, Sonçağ Matbaacılık, ss.62-68, 2016

2016

2016

24. 3. WHEY PROCESSING: Utilization and Major Products

ÇELİK K., YÜKSEL ÖNÜR Z., BAYTEKİN H., COŞKUN B.

WHEY EVERY ASPECT, ÇELİK Kemal, Editör, SONÇAĞ MATBAACILIK, Çanakkale, ss.33-59, 2016

2016

2016

25. The Best Practial Applications in The Project Countries Turkey

UZATICI A., COŞKUN B., BAYTEKİN H., ÇELİK K., YÜKSEL ÖNÜR Z.

Whey Every Aspect, Çelik K., Editör, Son Çağ Matbaacılık Ltd Şti, Çanakkale, ss.1-288, 2016

2016

2016

26. Dairy Wastewater and Whey

YÜKSEL ÖNÜR Z., ÇELİK K., BAYTEKİN H.

Whey Every Aspect, Kemal Çelik, Zerrin Yüksel Önür, Editör, Sonçağ Matbacılık, ss.17-33, 2016

2016

2016

27. A tejtermekekböl szarmazo tejsavo

YÜKSEL ÖNÜR Z., ÇELİK K., BAYTEKİN H.

A Tejsavo Felhasznalasa Es Marketingje, Musci Imre, Editör, KomplettKivitelezes Norma Nyomda Kft., Szeged, ss.19-31, 2016

2016

2016

28. PEYNİR ALTI SUYUNDAN ÜRETİLEN YENİLİKÇİ ÜRÜNLER

YÜKSEL ÖNÜR Z., ÇELİK K., BAYTEKİN H., UZATICI A.

Süt Sektöründe Atık Değerlendirme ve Çevresel Etkilerin Azaltılmasında Yenilikçi Yaklaşımlar, Kemal Çelik, Editör, Sonçağ Matbaacılık Ltd. Şti., ss.65-73, 2016

2016

2016

29. THE BEST PROCTICAL APPLICATIONS IN THE PROJECT COUNTRIES

YÜKSEL ÖNÜR Z., ÇELİK K., BAYTEKİN H., UZATICI A., COŞKUN B.

WHEY EVERY ASPECT, ÇELİK KEMAL, ÖNÜR ZERRİN YÜKSEL, Editör, SONÇAĞ MATBAACILIK LTD. ŞTİ., Ankara, ss.225-239, 2016

2016

2016

30. Whey Processing; Utilization and Major Products

ÇELİK K., YÜKSEL ÖNÜR Z., BAYTEKİN H., COŞKUN B.

whey every aspect, Kemal Çelik, Editör, Sonçağ Matbaacılık Ltd. Şti., Ankara, ss.33-59, 2016

Desteklenen Projeler

2022 - 2023

2022 - 2023

Şerbetçiotu ve Ayvadan Elde Edilen Maya Ekstraktının (Özütünün) Ekmek Kalitesine Etkisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

YÜKSEL Z. (Yürütücü), Yılmaz E.

2020 - 2022

2020 - 2022

Geleneksel Süt Reçelinin Üretim Tekniğinin Geliştirilmesi (Süt Reçelinde Ür-Ge)

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

YÜKSEL Z. (Yürütücü), Mercan O.

2014 - 2016

2014 - 2016

Ezine Peynirinden İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin 16S-rDNA Dizi Analizine Göre Tanımlanması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

UYMAZ TEZEL B. (Yürütücü), YÜKSEL Z., AKÇELİK N.

2011 - 2012

2011 - 2012

Ezine Peynirinden İzole Edilen Antimikrobiyel Aktiviteye Sahip Laktik Asit Bakterilerinin Tanımlanması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

UYMAZ TEZEL B. (Yürütücü), YÜKSEL ÖNÜR Z.

2010 - 2012

2010 - 2012

Ezine Peyniri Üretiminde Kullanılan Keçi, Koyun ve İnek Sütlerinin Genel Bileşimlerinin ve Protein Profillerinin Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

YÜKSEL Z. (Yürütücü)


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 347

h-indeksi (SCOPUS): 6