Eğitim Bilgileri
2001 - 2007
2001 - 2007Doktora
Hacettepe Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
1997 - 2001
1997 - 2001Yüksek Lisans
Hacettepe Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
1993 - 1997
1993 - 1997Lisans
İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2007
2007Doktora
Transglutaminazın Süt Proteinlerinin Bazı İşlevsel Özelliklerinin Değişimi Üzerine Etkisi ve Yoğurt ve Peynire Uygulanabilirliği
Hacettepe Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2001
2001Yüksek Lisans
Isıl İşlemlerin Süt Proteinlerinin Yüzey Hidrofobisitesi ve Etkileşimleri Üzerine Etkileri
Hacettepe Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Gıda Kimyası
Gıda Mikrobiyolojisi
Gıda Teknolojisi
Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi
Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)
Akademik Ünvanlar / Görevler
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Bayramiç Meslek Yüksekokulu, Kimya Ve Kimyasal İşleme Teknolojileri
2008 - 2018
2008 - 2018Yrd. Doç. Dr.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Bayramiç Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
1999 - 2007
1999 - 2007Araştırma Görevlisi
Hacettepe Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Yönetimsel Görevler
2008 - 2014
2008 - 2014Bölüm Başkanı
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Gıda İşleme
Akademi Dışı Deneyim
1999 - 2007
1999 - 2007Araştırma Görevlisi
Hacettepe Üniversitesi, Araştırma Görevlisi
Yönetilen Tezler
2023
2023Yüksek Lisans
ŞERBETİÇİOTU VE AYVADAN ELDE EDİLEN MAYA EKSTRAKTININ (ÖZÜTÜNÜN) EKMEK KALİTESİNE ETKİSİ
Yüksel Z. (Danışman)
E.YILMAZ(Öğrenci)
2022
2022Yüksek Lisans
Geleneksel süt reçelinin üretim tekniğinin geliştirilmesi (Süt reçelinde ür-ge)
Yüksel Z. (Danışman)
O.MERCAN(Öğrenci)
2010
2010Yüksek Lisans
Yeşil Çay Polifenolleri ile Süt Proteinleri Arasındaki Etkileşimlerin ve Süt Ürünlerinde Neden Olabileceği İşlevsel Değişimlerin Tanımlanması
Yüksel Önür Z. (Eş Danışman), Erdem Y. K.
E.Avcı(Öğrenci)
2010
2010Yüksek Lisans
Süt Proteinlerinin Transglutaminaz ile Çapraz Bağlanmasının Maillard Tepkimesi Üzerine Etkisi
Yüksel Önür Z. (Eş Danışman), Erdem Y. K.
Z.Damla(Öğrenci)
Makaleler
Tümü (21)
SCI-E, SSCI, AHCI (8)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (8)
Scopus (8)
TRDizin (9)
Diğer Yayınlar (4)
2024
20241. Biyojen aminlerin fermente gıdalarda oluşum süreci ve etkileri
Bayesen D., Yüksel Z.
The Journal of Istanbul Rumeli University Health Sciences , cilt.1, sa.3, ss.51-65, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
20242. Kombuça, Tempeh ve Kimçi’nin Üretim Teknikleri ve Sağlık Üzerine Etkileri
Yılmaz G., Vatansever E., Yüksel Z.
AYDIN GASTRONOMY , cilt.8, sa.1, ss.201-214, 2024 (Hakemli Dergi)
2023
20233. EKŞİ MAYA VE EKŞİ MAYALI EKMEĞİN BAZI TEKNOLOJİK ÖZELLİKLERİ İLE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ
Yılmaz E., Yüksel Z.
GIDA , cilt.48, sa.4, ss.750-771, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
20234. Characterization of Lactose-Free Dulce de Leche
Mercan O., Yüksel Z.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , cilt.11, sa.6, ss.1074-1079, 2023 (Hakemli Dergi)
2019
20195. The Influence of Heat Treatment on Interaction of GreenTea Flavonoids with Milk Proteins
Yüksel Önür Z., Avcı E.
JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCE AND TECHNOLOGY , cilt.8, ss.530-541, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
20196. Physicochemical and Microbiological Characterization of Protected Designation of Origin Ezine Cheese: Assessment of Non-starter Lactic Acid Bacterial Diversity with Antimicrobial Activity
UYMAZ B., AKÇELİK N., YÜKSEL ÖNÜR Z.
FOOD SCIENCE OF ANIMAL RESOURCES
, cilt.39, sa.5, ss.804-819, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
20187. MILK JAM OR DULCE DE LECHE: PHYSICOCHEMICAL CHARACTERIZATION
YÜKSEL ÖNÜR Z.
GIDA (The Journal of Food) , cilt.43, sa.6, ss.1091-1099, 2018 (Hakemli Dergi)
2015
20158. Keçi ve koyun sütlerinin kimyasal bileşimleri
YÜKSEL Z.
Gıda , cilt.40, sa.6, ss.363-370, 2015 (Hakemli Dergi)
2014
20149. The influence of enzymatic cross-linking of proteins on the Maillard reaction in milk
Yuksel Z.
INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY
, cilt.67, sa.1, ss.142-147, 2014 (SCI-Expanded)
2013
201310. Determination of Rennet Clotting Time by Texture Analysis Method
YÜKSEL Z.
Food and Nutrition Sciences , cilt.4, ss.1108-1113, 2013 (Hakemli Dergi)
2012
201211. General composition and protein surface hydrophobicity of goat, sheep and cow milk in the region of Mount Ida
Yuksel Z., Avci E., UYMAZ B., ERDEM Y.
SMALL RUMINANT RESEARCH
, cilt.106, ss.137-144, 2012 (SCI-Expanded, Scopus)
2011
201112. Modification of the renneting process in Berridge substrate by transglutaminase
Yuksel Z., Avci E., Erdem Y. K.
INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY
, cilt.64, sa.3, ss.365-371, 2011 (SCI-Expanded)
2010
201013. Detection of the milk proteins by RP-HPLC
YÜKSEL Z., Erdem Y. K.
Gıda (The Journal of Food) , ss.5-11, 2010 (Hakemli Dergi)
2010
201014. Characterization of binding interactions between green tea flavanoids and milk proteins
Yuksel Z., Avci E., Erdem Y. K.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.121, sa.2, ss.450-456, 2010 (SCI-Expanded)
2010
201015. The influence of transglutaminase treatment on functional properties of set yoghurt
Yuksel Z., ERDEM Y.
INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY
, cilt.63, sa.1, ss.86-97, 2010 (SCI-Expanded)
2009
200916. Modification of Bovine Milk Protein System Caused By Transglutaminase
YÜKSEL Z., Erdem Y. K.
Gıda (The Journal of Food) , ss.345-350, 2009 (Hakemli Dergi)
2008
200817. Gıda Endüstrisinde Transglutaminaz Uygulamaları: 2. Enzimin Gıda Süreçlerinde Kullanım Olanakları
YÜKSEL Z., Erdem Y. K.
Gıda (The Journal of Food) , ss.143-149, 2008 (Hakemli Dergi)
2007
200718. Gıda Endüstrisinde Transglutaminaz Uygulamaları: 1- Enzimin Genel Özellikleri
YÜKSEL Z., Erdem Y. K.
Gıda (The Journal of Food) , ss.287-292, 2007 (Hakemli Dergi)
2006
200619. The influence of ultrafiltration on hydrophobic interactions milk proteins in the presence of fat globules on the course of renneting
Erdem Y. K., YÜKSEL Z.
Gıda (The Journal of Food) , ss.333-340, 2006 (Hakemli Dergi)
2005
200520. The influence of main milk components on the hydrophobic interactions of milk protein system in the course of heat treatment
YÜKSEL Z., Erdem Y. K.
Journal of Food Engineering , ss.301-308, 2005 (SCI-Expanded)
2005
200521. Sieving effect of heat-denatured milk proteins during ultrafiltration of skim milk. I. The preliminary approach
Erdem Y. K., YÜKSEL Z.
JOURNAL OF DAIRY SCIENCE
, cilt.88, sa.6, ss.1941-1946, 2005 (SCI-Expanded)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2023
20231. İNEK SÜTÜ ALERJİSİ VE ALERJENİTEYİ AZALTMAK İÇİN GELİŞTİRİLEN BAZI TEKNOLOJİK YÖNTEMLER
Yüksel Z.
5th INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS, 11 - 13 Kasım 2023, ss.75-87, (Tam Metin Bildiri)
2023
20232. BAZI TATLILARIN YAPIMINDA KULLANILAN COTTAGE, MASCARPONE, RİCOTTA VE QUARK PEYNİRLERİ
Vatansever E., Yılmaz G., Yüksel Z.
7. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Kastamonu, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2023, ss.33-34, (Tam Metin Bildiri)
2022
20223. Laktoz Hidrolize Süt Reçelinin Fizikokimyasal Özelliklerinin ve HMF İçeriğinin Belirlenmesi
Yüksel Z., Mercan O.
Türkiye Ondördüncü Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2022, ss.171, (Özet Bildiri)
2018
20184. INTERACTIONS BETWEEN MILK PROTEINS AND GREENTEAFLAVONOIDS AND THE EFFECT OF HEAT TREATMENT
Yüksel Önür Z., Avcı E.
3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.345, (Özet Bildiri)
2018
20185. Physicochemical Characterization of Milk Jam (Dulce de Leche – DL) Produced in Turkey
YÜKSEL ÖNÜR Z.
4th International Symposium on Traditional Foods, Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, ss.94, (Özet Bildiri)
2017
20176. Textural and Chemical Properties of Ezine Cheese (PDO) During Ripening
YÜKSEL Z.
Seventh International Conference on Food Studies, Roma, İtalya, 26 - 27 Ekim 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2016
20167. TPE Coğrafi İşaret Tescil Belgesine Sahip Peynirlerin Üretim Teknikleri ve Genel Bileşimleri
YÜKSEL Z.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.5, (Özet Bildiri)
2015
20158. IDENTIFICATION OF INDIGENOUS LACTIC ACID BACTERIA ISOLATED FROM EZINE CHEESE (PDO) DURING THE RIPENING
UYMAZ B., YÜKSEL Z.
IDF World Dairy Summit, Vilnius, Litvanya, 20 - 24 Eylül 2015, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2015
20159. INTERACTION OF GREEN TEA FLAVANOIDS WITH MILK PROTEINS AND THE EFFECT OF HEAT TREATMENT
YÜKSEL Z., Avcı E., Erdem Y. K.
IDF World Dairy Summit, Vilnius, Litvanya, 20 - 24 Eylül 2015, ss.2, (Tam Metin Bildiri)
2015
201510. IDENTIFICATION OF INDIGENOUS LACTIC ACID BACTERIA ISOLATED FROM EZINE CHEESE PDO DURING THE RIPENING
UYMAZ TEZEL B., YÜKSEL ÖNÜR Z.
IDF World Dairy Summit, Vilnius, Litvanya, 20 - 24 Eylül 2015, (Özet Bildiri)
2011
201111. Chemical And Microbiological Characteristics Of Ezine Cheese
YÜKSEL ÖNÜR Z., UYMAZ TEZEL B., ERDEM Y. K.
IDF (International Dairy Federation) International Symposium on Sheep, Goat and other non-Cow Milk, Atina, Yunanistan, 16 Mayıs 2011 - 18 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)
2014
201412. The "anatomy " of Ezine Cheese
Erdem Y. K., YÜKSEL Z., UYMAZ B., Yıldırım S.
The Ninth Cheese Symposium, Cork, İrlanda, 12 - 13 Kasım 2014, ss.80, (Tam Metin Bildiri)
2012
201213. Ezine Peyniri Üretiminde Kullanılan Koyun, Keçi Ve İnek Sütlerinin Genel Bileşim Ve Özellikleri Ile Protein Yüzey Hidrofobisiteleri
YÜKSEL Z., AVCI E., UYMAZ B., Erdem Y. K.
Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, ss.27, (Özet Bildiri)
2012
201214. Yuksel,Z., Avcı, E., Uymaz, B., Erdem, E., Ezine Peyniri Üretiminde Kullanılan Koyun, Keçi ve İnek Sütlerinin Genel Bileşim ve Özellikleri ile Protein Yüzey Hidrofobisiteleri
YÜKSEL Z., UYMAZ B., Avcı E., Erdem Y. K.
Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2012, ss.31, (Özet Bildiri)
2011
201115. Chemical And Microbiological Characteristics Of Ezine Cheese, Athens, Greece
YÜKSEL Z., UYMAZ B., Erdem Y. K.
IDF (International Dairy Federation) International Symposium on Sheep, Goat and other non-Cow Milk, Atina, Yunanistan, 16 - 18 Mayıs 2011, ss.10, (Tam Metin Bildiri)
2011
201116. Characterization Of Goat, Sheep And Bovine Milk In Ida Mountain Region: General Composition And Protein Surface Hydrophobicity
YÜKSEL Z., UYMAZ B., AVCI E., Erdem Y. K.
IDF (International Dairy Federation) International Symposium on Sheep, Goat and other non-Cow Milk, Atina, Yunanistan, 16 - 18 Mayıs 2011, ss.3, (Tam Metin Bildiri)
2011
201117. Yuksel, Z., Uymaz, B., Erdem, Y.K., Chemical and Microbiological Characteristics of Ezine Cheese, Athens, Greece
YÜKSEL Z., Erdem Y. K., UYMAZ B.
IDF (International Dairy Federation) International Symposium on Sheep, Goat and other non-Cow Milk, Yunanistan, 1 - 04 Mayıs 2011, ss.22, (Tam Metin Bildiri)
2011
201118. Yuksel, Z., Uymaz, B., Avcı, E., Erdem, Y.K., Characterization of Goat, Sheep and Bovine Milk in Ida Mountain Region: General Composition and Protein Surface Hydrophobicity
YÜKSEL Z., UYMAZ B., Avcı E., Erdem Y. K.
IDF (International Dairy Federation) International Symposium on Sheep, Goat and other non-Cow Milk, Athens, Greece., Yunanistan, 1 - 04 Mayıs 2011, ss.23, (Tam Metin Bildiri)
2010
201019. The Influence Of The Enzymatic Cross-Linking Of Proteins On Maillard Reactions In Milk
Güder Z. D., YÜKSEL ÖNÜR Z., ERDEM Y. K.
5th Central European Congress on Food, Bratislava, Slovakya, 19 - 22 Mayıs 2010, (Özet Bildiri)
2010
201020. Green Yoghurt Revolution Identification Of Interactions Between Green Tea Polyphenols And Milk Proteins And Resultant Functional Modifications In Yoghurt Gel
Avcı E., YÜKSEL ÖNÜR Z., ERDEM Y. K.
5th Central European Congress on Food, Bratislava, Slovakya, 19 - 22 Mayıs 2010, (Özet Bildiri)
2010
201021. Güder Z. D., Yuksel Z., Erdem Y.K., The influence of the enzymatic cross-linking of proteins on Maillard reactions in milk
YÜKSEL Z., Erdem Y. K., Güder Z. D.
CEFood, 5th Central European Congress on Food, Bratislava, Slovak Republic., Slovakya, 1 - 04 Mayıs 2010, ss.51, (Tam Metin Bildiri)
2010
201022. Avcı E., Yuksel Z., Erdem Y.K., Green Yoghurt Revolution; Identification of interactions between green tea polyphenols and milk proteins and resultant functional modifications in yoghurt gel,
YÜKSEL Z., Avcı E., Erdem Y. K.
CEFood, 5th Central European Congress on Food, Bratislava, Slovak Republic., Slovakya, 1 - 04 Mayıs 2010, ss.22, (Tam Metin Bildiri)
2008
200823. The Influence Of Transglutaminase Treatment On Renneting Course And Textural Properties Of Rennet Gel
YÜKSEL ÖNÜR Z., ERDEM Y. K., Avcı E.
5th IDF Symposiumon Cheese Ripening, Bern, İsviçre, 9 - 13 Mart 2008, (Özet Bildiri)
2008
200824. Yüksel, Z., Erdem, Y.K., Avcı, E.,2008, The influence of transglutaminase treatment on renneting course and textural properties of rennet gel
YÜKSEL Z., Avcı E., Erdem Y. K.
5 th IDF Symposiumon Cheese Ripening,Bern, Switzerland., İsviçre, 1 - 04 Mart 2008, ss.48, (Tam Metin Bildiri)
2007
200725. Avcı, E., Yüksel, Z., Erdem Y.K., 2007, Bioflavonoid-aided enzymatic cross-linking in milk and its possible utilizations, Control and exploitation of enzymes for added-value products
YÜKSEL Z., Erdem Y. K., Avcı E.
COST Action 928, 1st Annual workshop, Vienna , Austria, Avusturya, 1 - 04 Eylül 2007, ss.25, (Tam Metin Bildiri)
2005
200526. Separation Of Major Bovine Milk Proteins By Rp-Hplc
ERDEM Y. K., YÜKSEL ÖNÜR Z.
2nd International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, Prag, Çek Cumhuriyeti, 2 - 04 Kasım 2005, (Özet Bildiri)
2005
200527. Erdem, Y.K., Yüksel, Z., 2005, Separation of major bovine milk proteins by RP-HPLC
YÜKSEL Z., Erdem Y. K.
2nd International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, Prague, Czech Republic,, Çek Cumhuriyeti, 1 - 04 Kasım 2005, ss.12, (Tam Metin Bildiri)
2003
200328. The Influence Of Ultrafiltration On Hydrophobic Interactions Of Milk Proteins In The Presence Of Fat Globules On The Course Of Renneting
YÜKSEL ÖNÜR Z., ERDEM Y. K.
3rd NIZO Dairy Conference, Arnhem, Hollanda, 11 - 13 Haziran 2003, (Özet Bildiri)
2003
200329. Yüksel, Z., Erdem, Y.K., 2003, The influence of ultrafiltration on hydrophobic interactions of milk proteins in the presence of fat globules on the course of renneting
YÜKSEL Z., Erdem Y. K.
3rd NIZO Dairy Conference, Arnhem, The Netherlands, Hollanda, 1 - 04 Haziran 2003, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2002
200230. The Effect Of Heat Treatments On Hydrophobic Interactions Of Milk Proteins
YÜKSEL ÖNÜR Z., ERDEM Y. K.
26th IDF World Dairy Congress, Paris, Fransa, 24 - 27 Eylül 2002, (Özet Bildiri)
2002
200231. Yüksel, Z., Erdem, Y.K., The effect of heat treatments on hydrophobic interactions of milk proteins
YÜKSEL Z., Erdem Y. K.
26th IDF World Dairy Congress, Paris, France, Fransa, 1 - 04 Eylül 2002, ss.77, (Tam Metin Bildiri)
2001
200132. The Effect Of Ultrafiltration On Modification Of Protein Surface Hydrophobicity Of Milk
ERDEM Y. K., YÜKSEL ÖNÜR Z.
4th WISA – MTD Symposium on membranes: Science and Engineering, Güney Afrika, 24 - 28 Mart 2001, (Özet Bildiri)
2001
200133. Influence Of Heat Treatment Of Milk Before Ultrafiltration On The Membrane Performance
ERDEM Y. K., YÜKSEL ÖNÜR Z.
4th WISA – MTD Symposium on membranes: Science and Engineering, Güney Afrika, 24 - 28 Mart 2001, (Özet Bildiri)
2001
200134. Erdem, Y.K., Yüksel, Z., Influence of heat treatment of milk before ultrafiltration on the membrane performance
YÜKSEL Z., Erdem Y. K.
4th WISA – MTD Symposium on membranes: Science and Engineering, Güney Afrika, 1 - 04 Mart 2001, ss.46, (Tam Metin Bildiri)
2001
200135. Erdem, Y.K., Yüksel, Z., The effect of ultrafiltration on modification of protein surface hydrophobicity of milk
YÜKSEL Z., Erdem Y. K.
4th WISA – MTD Symposium on membranes: Science and Engineering, Güney Afrika, 1 - 04 Mart 2001, ss.45, (Özet Bildiri)
1998
199836. Ateş, S., Gök, E., Modification of surface hydrophobicity of casein micelle of different milks, concentrated by ultrafiltration, and its effect on renneting
Erdem Y. K., YÜKSEL Z.
25th International Dairy Congress, Danimarka, 1 - 04 Eylül 1998, ss.65, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2024
20241. Bazı Tatlıların Yapımında Kullanılan Cottage, Mascarpone, Ricotta ve Quark Peynirleri
Vatansever E., Yılmaz G., Yüksel Z.
SOFRADAKİ BİLİM VE LEZZETTEKİ SANAT: GASTRONOMİYE KAPSAMLI BİR BAKIŞ, Alptekin Sökmen,Çağdaş Aydın, Editör, Anatolia Books , Ankara, ss.179-191, 2024
2023
20233. LAKTOZSUZ BESLENME
Yüksel Z.
ÖZEL BESLENME MUTFAĞI, Müesser Korkmaz,Zerrin Yüksel, Editör, Anatolia Books , Ankara, ss.23-48, 2023
2016
20164. PEYNİR ALTI SUYU ÜRÜNLERİNİN GIDA ENDÜSTRİSİNDE KULLANIMI
ÇELİK K., YÜKSEL Z.
Sonçağ Matbaacılık Ltd. Şti., Ankara, 2016
2016
20165. Peynir altı suyu ürünlerinin gıda endüstrisinde kullanımı
ÇELİK K., YÜKSEL ÖNÜR Z.
Sonçağ Matbaacılık Ltd. Şti., Ankara, 2016
2016
20166. THE BEST PRACTICAL APPLICATIONS IN TURKEY
YÜKSEL Z., ÇELİK K., BAYTEKİN H., UZATICI A., COŞKUN B.
Whey Every Aspect, Çelik K., Editör, Sonçağ Matbaacılık Ltd. Şti., Ankara, ss.225-229, 2016
2016
20167. PEYNİR ALTI SUYUNDAN ÜRETİLEN YENİLİKÇİ ÜRÜNLER
YÜKSEL Z., ÇELİK K., BAYTEKİN H., UZATICI A.
SÜT SEKTÖRÜNDE ATIK DEĞERLENDİRME VE ÇEVRESEL ETKİLERİN AZALTILMASINDA YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR, Çelik K., Editör, Sonçağ Matbaacılık Ltd. Şti., Ankara, ss.65-73, 2016
2016
20168. PEYNİR ALTI SUYU İŞLEME: Değerlendirilmesi ve Temel Ürünler
ÇELİK K., YÜKSEL Z., BAYTEKİN H., COŞKUN B.
SÜT SEKTÖRÜNDE ATIK DEĞERLENDİRME VE ÇEVRESEL ETKİLERİN AZALTILMASINDA YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR, Çelik K., Editör, Sonçağ Matbaacılık Ltd. Şti., Ankara, ss.35-63, 2016
2016
20169. WHEY PROCESSING: Utilization and Major Products
ÇELİK K., YÜKSEL Z., BAYTEKİN H., COŞKUN B.
Whey Every Aspect, Çelik K., Editör, Sonçağ Matbaacılık Ltd. Şti., Ankara, ss.33-59, 2016
2016
201610. SÜT ENDÜSTRİSİ ATIK SULARI VE PEYNİR ALTI SUYU
YÜKSEL Z., ÇELİK K., BAYTEKİN H.
SÜT SEKTÖRÜNDE ATIK DEĞERLENDİRME VE ÇEVRESEL ETKİLERİN AZALTILMASINDA YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR, Çelik K., Editör, Sonçağ Matbaacılık Ltd. Şti., Ankara, ss.19-34, 2016
2016
201611. INNOVATIVE PRODUCTS PRODUCED FROM WHEY
YÜKSEL Z., ÇELİK K., BAYTEKİN H., UZATICI A.
Whey Every Aspect, Çelik K., Editör, Sonçağ Matbaacılık Ltd. Şti., Ankara, ss.61-68, 2016
2016
201612. DAIRY WASTEWATER AND WHEY
YÜKSEL Z., ÇELİK K., BAYTEKİN H.
Whey Every Aspect, Kemal Çelik, Editör, Sonçağ Matbaacılık Ltd. Şti., Ankara, ss.17-31, 2016
2016
201613. 3. Peynir Altı Suyu İşleme
ÇELİK K., YÜKSEL Z., BAYTEKİN H., COŞKUN B.
Süt sektöründe atık değerlendirme ve çevresel etkilerinin azaltılmasında yenilikçi yaklaşımlar, Kemal ÇELİK, Editör, Sonçağ, Çanakkale, ss.35-63, 2016
2016
201614. THE BEST PRACTICAL APPLICATIONS IN THE PROJECT COUNTRIES TURKEY
YÜKSEL ÖNÜR Z., ÇELİK K., BAYTEKİN H., UZATICI A., ÇOŞKUN B.
WHEY EVERY ASPECT, Kemal Çelik, Editör, Sonçağ Matbaacılık Ltd. Şti., ss.225-229, 2016
2016
201615. 10. THE BEST PRACTICAL APPLICATIONS IN THE PROJECT COUNTRIES
YÜKSEL ÖNÜR Z., ÇELİK K., BAYTEKİN H., UZATICI A., COŞKUN B.
WHEY EVERY ASPECT, ÇELİK Kemal, Editör, SONÇAĞ MATBAACILIK, Çanakkale, ss.225-288, 2016
2016
201616. Dairy Waste Water and Whey
YÜKSEL ÖNÜR Z., ÇELİK K., BAYTEKİN H.
Whey Every Aspect, Zerrin Yüksel Önür, Kemal Çelik, Harun Baytekin, Editör, Sonçağ Matbaacılık Ltd.Şti., Ankara, ss.17-31, 2016
2016
201617. The Best Practical Applications in The Project Countries Turkey
YÜKSEL ÖNÜR Z., ÇELİK K., BAYTEKİN H., UZATICI A., COŞKUN B.
Whey Every Aspect, Prof.Dr.Kemal Çelik, Editör, Son Çağ Matbaacılık LTD.ŞTİ., Ankara, ss.225-229, 2016
2016
201618. Tejsavabol eloallitott innovativ termekek
YÜKSEL ÖNÜR Z., ÇELİK K., BAYTEKİN H., UZATICI A.
A Tejsavo Felhasznalasa Es Marketingje, Mucsi Imre, Editör, Komplett Kivitelezes Norma Nyomda Kft., Szeged, ss.51-70, 2016
2016
201619. INNOVATIVE PRODUCTS PRODUCED FROM WHEY
YÜKSEL ÖNÜR Z., ÇELİK K., BAYTEKİN H., UZATICI A.
WHEY EVERY ASPECT, Kemal Çelik, Editör, Sonçağ Matbaacılık Ltd. Şti., ss.61-68, 2016
2016
201620. SÜT ENDÜSTRİSİ ATIK SULARI VE PEYNİR ALTI SUYU
YÜKSEL ÖNÜR Z., ÇELİK K., BAYTEKİN H.
Süt Sektöründe Atık Değerlendirme ve Çevresel Etkilerin Azaltılmasında Yenilikçi Yaklaşımlar, Kemal Çelik, Editör, Sonçağ Matbaacılık Ltd. Sti., ss.19-34, 2016
2016
201621. WHEY PROCESSING: Utilization and Major Products
ÇELİK K., YÜKSEL ÖNÜR Z., BAYTEKİN H., ÇOŞKUN B.
WHEY EVERY ASPECT, Kemal Çelik, Editör, Sonçağ Matbaacılık Ltd. Şti., ss.33-59, 2016
2016
201622. PEYNİR ALTI SUYU İŞLEME: Değerlendirilmesi ve Temel Ürünler
ÇELİK K., YÜKSEL ÖNÜR Z., BAYTEKİN H., ÇOŞKUN B.
Süt Sektöründe Atık Değerlendirme ve Çevresel Etkilerin Azaltılmasında Yenilikçi Yaklaşımlar, Kemal Çelik, Editör, Sonçağ Matbaacılık Ltd. Şti., ss.35-63, 2016
2016
201623. Innovative Products Produced from Whey
YÜKSEL ÖNÜR Z., ÇELİK K., BAYTEKİN H., UZATICI A.
Whey Every Aspect, Kemal Çelik, Zerrin Yüksel Önür, Editör, Sonçağ Matbaacılık, ss.62-68, 2016
2016
201624. 3. WHEY PROCESSING: Utilization and Major Products
ÇELİK K., YÜKSEL ÖNÜR Z., BAYTEKİN H., COŞKUN B.
WHEY EVERY ASPECT, ÇELİK Kemal, Editör, SONÇAĞ MATBAACILIK, Çanakkale, ss.33-59, 2016
2016
201625. The Best Practial Applications in The Project Countries Turkey
UZATICI A., COŞKUN B., BAYTEKİN H., ÇELİK K., YÜKSEL ÖNÜR Z.
Whey Every Aspect, Çelik K., Editör, Son Çağ Matbaacılık Ltd Şti, Çanakkale, ss.1-288, 2016
2016
201626. Dairy Wastewater and Whey
YÜKSEL ÖNÜR Z., ÇELİK K., BAYTEKİN H.
Whey Every Aspect, Kemal Çelik, Zerrin Yüksel Önür, Editör, Sonçağ Matbacılık, ss.17-33, 2016
2016
201627. A tejtermekekböl szarmazo tejsavo
YÜKSEL ÖNÜR Z., ÇELİK K., BAYTEKİN H.
A Tejsavo Felhasznalasa Es Marketingje, Musci Imre, Editör, KomplettKivitelezes Norma Nyomda Kft., Szeged, ss.19-31, 2016
2016
201628. PEYNİR ALTI SUYUNDAN ÜRETİLEN YENİLİKÇİ ÜRÜNLER
YÜKSEL ÖNÜR Z., ÇELİK K., BAYTEKİN H., UZATICI A.
Süt Sektöründe Atık Değerlendirme ve Çevresel Etkilerin Azaltılmasında Yenilikçi Yaklaşımlar, Kemal Çelik, Editör, Sonçağ Matbaacılık Ltd. Şti., ss.65-73, 2016
2016
201629. THE BEST PROCTICAL APPLICATIONS IN THE PROJECT COUNTRIES
YÜKSEL ÖNÜR Z., ÇELİK K., BAYTEKİN H., UZATICI A., COŞKUN B.
WHEY EVERY ASPECT, ÇELİK KEMAL, ÖNÜR ZERRİN YÜKSEL, Editör, SONÇAĞ MATBAACILIK LTD. ŞTİ., Ankara, ss.225-239, 2016
2016
201630. Whey Processing; Utilization and Major Products
ÇELİK K., YÜKSEL ÖNÜR Z., BAYTEKİN H., COŞKUN B.
whey every aspect, Kemal Çelik, Editör, Sonçağ Matbaacılık Ltd. Şti., Ankara, ss.33-59, 2016
Desteklenen Projeler
2022 - 2023
2022 - 2023Şerbetçiotu ve Ayvadan Elde Edilen Maya Ekstraktının (Özütünün) Ekmek Kalitesine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
YÜKSEL Z. (Yürütücü), Yılmaz E.
2020 - 2022
2020 - 2022Geleneksel Süt Reçelinin Üretim Tekniğinin Geliştirilmesi (Süt Reçelinde Ür-Ge)
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
YÜKSEL Z. (Yürütücü), Mercan O.
2014 - 2017
2014 - 2017Improvement of Production and Management Processes in Dairy-Cheese Sector and Dairy waste Management” [Why-Whey]
AB Destekli Diğer Projeler
YÜKSEL ÖNÜR Z.
2014 - 2016
2014 - 2016Ezine Peynirinden İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin 16S-rDNA Dizi Analizine Göre Tanımlanması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
UYMAZ TEZEL B. (Yürütücü), YÜKSEL Z., AKÇELİK N.
2011 - 2012
2011 - 2012Ezine Peynirinden İzole Edilen Antimikrobiyel Aktiviteye Sahip Laktik Asit Bakterilerinin Tanımlanması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
UYMAZ TEZEL B. (Yürütücü), YÜKSEL ÖNÜR Z.
2010 - 2012
2010 - 2012Ezine Peyniri Üretiminde Kullanılan Keçi, Koyun ve İnek Sütlerinin Genel Bileşimlerinin ve Protein Profillerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
YÜKSEL Z. (Yürütücü)
2008 - 2011
2008 - 2011Proteinlerin çapraz bağlanmasının süt ürünlerinin fonksiyonel özelliklerine etkisi
Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
YÜKSEL ÖNÜR Z.