Published journal articles indexed by SCI, SSCI, and AHCI
Characterisation of Pea Milk Analogues Using Different Production Techniques
FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY
, vol.62, no.2, pp.177-187, 2024 (SCI-Expanded)
The effect of different pre‐treatments on unformulated pulse‐based milk analogs: physicochemical properties and consumer acceptance
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, vol.61, no.2, pp.268-278, 2024 (SCI-Expanded)
Anticancer and antiangiogenic effects of methanol extracts of Lonicera caprifolium L. on C6 rat glioma cells
e-Cumhuriyet Tıp Dergisi (elektronik)
, vol.38, pp.6-19, 2016 (SCI-Expanded)
The effects of middle infrared radiation intensity on the quality of dried tomato products
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, vol.49, no.3, pp.703-710, 2014 (SCI-Expanded)
The effect of pea (Pisum sativum L.)-originated asparaginase on acrylamide formation in certain bread types
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, vol.45, no.12, pp.2470-2476, 2010 (SCI-Expanded)
Determination of phenolic acids by a modified HPLC: Its application to various plant materials
JOURNAL OF LIQUID CHROMATOGRAPHY & RELATED TECHNOLOGIES
, vol.30, no.4, pp.587-596, 2007 (SCI-Expanded)
Effects of microwave and conventional baking on the oxidative stability and fatty acid composition of puff pastry
JAOCS, Journal of the American Oil Chemists' Society
, vol.77, no.5, pp.543-545, 2000 (SCI-Expanded)
(1999). Macro and micro mineral contents of Turkish bread types.
Nahrung
, no.43, pp.61-62, 1999 (SCI-Expanded)
Articles Published in Other Journals
Hayvansal Süt ve Bitkisel "Süt"
TÜBİTAK Bilim ve Teknik
, no.12, pp.68-76, 2022 (Peer-Reviewed Journal)
Bazı İnstant Gıdaların Üretiminde İnfrared Kurutmanın Etkisi
Journal of advanced research in natural and applied sciences (Online)
, vol.7, no.1, pp.100-113, 2021 (Peer-Reviewed Journal)
Isıl İşlem Uygulamasının Dehidre Patates ve Patates Ununun Fizikokimyasal ve Fonksiyonel Özellikleri Üzerine Etkisi
ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERGİSİ
, vol.4, pp.88-98, 2018 (Peer-Reviewed Journal)
Pirinç ve Pirinç Yan Ürünlerinin Glutensiz Tahıl Ürünlerinde Kullanımı
ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERGİSİ
, vol.2, no.2, pp.29-44, 2016 (Peer-Reviewed Journal)
Kızılötesi Teknolojisi ve Gıda İşlemedeki Kullanımı
Akademik Gıda
, vol.14, pp.196-203, 2016 (Peer-Reviewed Journal)
Ekmeklik buğday genotiplerinin gliadin bant varyasyonlarına göre verim ve kalite özelliklerinin biplot analizi ile incelenmesi
Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi
, vol.11, no.3, pp.33-44, 2014 (Peer-Reviewed Journal)
Prevention from iodine deficiency disorders and iodine analysis methods in food
AKADEMİK GIDA
, vol.12, no.1, pp.57-62, 2014 (Peer-Reviewed Journal)
Yilmaz, N., Tuncel, N.B. 2011. Pirinç Kepeği: Kompozisyonu, Acılasma Sorunu, Gıdalarda Kullanımı ve Fizyolojik Etkileri,
AKADEMİK GIDA
, vol.9, no.3, pp.46-52, 2011 (Peer-Reviewed Journal)
Uysal, Ü.D., Tunçel, M., Tuncel N.B. Examination of Changes in Certain Vitamins in Baby Foods by Capillary Electrophoresis.,2011
GIDA
, vol.36, no.1, pp.1-7, 2011 (Peer-Reviewed Journal)
Kaz Dağların'ndan toplanan bazı bitkilerin fenolik asit kompozisyonlarının yüksek basınçlı sıvı kromatografisi ile belirlenmesi
AKADEMİK GIDA
, vol.8, no.3, pp.18-23, 2010 (Peer-Reviewed Journal)
Ezine Peyniri II Olgunlaşma Süresince Proteoliz Düzeyi
Gıda
, vol.35, no.1, pp.21-26, 2010 (Peer-Reviewed Journal)
Tuncel, N.B., Yılmaz, N. 2009. Mısır ve Mısır Bazlı Ürünlerde Fumonisin Kontaminasyonunun Belirlenmesi,
AKADEMİK GIDA
, vol.7, no.3, pp.6-11, 2009 (Peer-Reviewed Journal)
Gıda ve kanser
DÜNYA GIDA
, pp.86-92, 2008 (Peer-Reviewed Journal)
Çanakkale’de Yaygın Olarak Tarımı Yapılan Yazlık Buğday Çeşitlerinin Kalite Özellikleri Üzerine Çeşit ve Çevre Faktörlerinin Etkisi
GIDA
, vol.33, no.2, pp.69-73, 2008 (Peer-Reviewed Journal)
Tuncel, B. 2005. Süt ve ürünlerindeki protein fraksiyonlarının kapiler elektroforez (CE) ile belirlenmesi.
AKADEMİK GIDA
, vol.3, no.15, pp.8-11, 2005 (Peer-Reviewed Journal)
Tuncel, B. 2003. Buğday kalitesine süne ve kımıl zararlılarının etkisi.
Çanakkale Borsa
, no.2, pp.28-31, 2003 (Non Peer-Reviewed Journal)
Dağlıoğlu, O., Konyalı, M.,Tuncel,B. (1999). Bazı Un Fabrikası Labaratuvarlarında Yapılan Ekmeklik Un Analizi Sonuçlarının Karşılaştırılması Üzerine Bir Araştırma.
Standart
, pp.77-79, 1999 (Non Peer-Reviewed Journal)
Dağlıoğlu, O.,Tuncel,B.,Taşan,M. Taşan, S.(1999). Milföy Hamuru Üretiminde Kullanılan Yağ Miktarırın SSL (sodyum stearol-2 laktilat) İlavesiyle Azaltılması.
Un Mamülleri Dünyası
, vol.8, no.2, pp.4-14, 1999 (Non Peer-Reviewed Journal)
Draman, H., Tuncel, B., Yardibi,E., Özsoy,S., Kenar,T. (1998) Tekirdağ Piyasasındaki Ekmeklerin Kalitesi Üzerine Bir Araştırma.
Pasta Ekmek Dondurma
, pp.54-58, 1998 (Non Peer-Reviewed Journal)
Tuncel, B. (1996). Keklerin Ambalajlanması.
Gıda Sanayii
, no.46, pp.28-30, 1996 (Non Peer-Reviewed Journal)
O, Dağlıoğlu., Tuncel,B. (1995). Yulafın Beslenmedeki Önemi.
Hasad Dergisi
, vol.10, no.116, pp.25-27, 1995 (Non Peer-Reviewed Journal)
Dağlıoğlu, O., Gümüş, T., Tuncel, B. (1995). Tekirdağ İlinde Faaliyet Gösteren Ekmek Fırınları Üzerine Bir Araştırma.
Gıda Sanayii
, no.41, pp.27-29, 1995 (Non Peer-Reviewed Journal)
Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings
PHYSICO-CHEMICAL AND SENSORY PROPERTIES OF LEGUME-BASED MILK SUBSTITUTES
6th International Symposium on Gluten-Free Cereal Products and Beverages, Rome, Italy, 18 - 20 October 2023, pp.47
Physicochemical, Sensorial and Textural Properties of Vegan Ice Creams Produced from Cowpea Milk Analogs
3rd International Congress of the Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, Malatya, Turkey, 13 - 16 September 2023, pp.1
BEZELYE ESASLI SÜT ÜRETİMİ: FARKLI ÖN İŞLEMLERİN KULLANIM OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI
Türkiye 14. Gıda Kongresi, Bolu, Turkey, 19 - 21 October 2022, pp.1
Antiviral and Antibacterial Effects of Anatolian Folk Medicinal Plants Sideritis Trojana Ehrend and Hypericum perforatum Extracts via Ethanolic and Ultrasound
VI. International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress, Kütahya, Turkey, 7 - 09 October 2022, pp.380
OLGUNLAŞMAMIŞ STABİLİZE PİRİNÇ UNU KATKISININ TARHANANIN REOLOJİK VE FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİNE ETKİSİ
Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Turkey, 21 - 23 October 2020, pp.367
TÜRKİYE’DE YETİŞEN BAŞAT ÇELTİK ÇEŞİTLERİNİN GAMA- ORİZANOL MİKTARI BAKIMINDAN KARŞILAŞTIRILMASI
Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Turkey, 21 - 23 October 2020, pp.310
İNFRARED KURUTMA İŞLEMİNİN BAZI İNSTANT GIDALARIN ÜRETİMİNDE KULLANIMI
Türkiye 13. Gıda Kongresi , Çanakkale, Turkey, 21 - 23 October 2020, pp.111
FREE AND BOUND PHENOLICS AND ANTIOXIDANTS IN RAW AND INFRARED STABILIZED IMMATURE RICE GRAIN
IX International Scientific Agriculture Symposium “AGROSYM 2018”, 4 - 07 October 2018
Olgunlaşmamış Pirinçten Ekstrüde Çerez Üretimi: Stabilizasyon ve Ekstrüzyon Koşullarının Etkisi
Trakya Üniversiteler Birliği Üçüncü Lisansüstü Öğrenci Kongresi, Tekirdağ, Turkey, 03 May 2018
İşleme Esnasında Yan Ürün Olarak Ayrılan Olgunlaşmamış Pirinç Tanesinin Glutensiz Ekmek Üretiminde Kullanılması
V. Uluslarası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı, Turkey, 25 - 26 May 2017
The effect of infrared stabilization on tocopherol, gamma-oryzanol, thiamine and riboflavin contents of immature rice grains
3. International Conference on Engineering and Natural Sciences (ICENS), Budapest, Hungary, 3 - 07 May 2017, pp.741
Infrared stabilization of immature rice grain
3. International Conference on Engineering and Natural Sciences (ICENS), 3 - 07 May 2017, pp.667
The effect of infrared stabilization on tocopherol, gamma-oryzanol, tiamine and riboflavin contents of immature rice grains
3rd International Conference on Engineering and Natural Sciences, Budapeşte, Hungary, 3 - 07 May 2017, pp.1
Stabilize Keten Tohumu Katkısının Tarhananın Duyusal ve Uçucu Bileşenlerine Etkisinin Araştırılması
Türkiye 12. Gıda Kongresi,, Edirne, Turkey, 5 - 07 October 2016, pp.154
The effect of ultrasound assisted extraction on yield and some properties of legume starches
15th International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Turkey, 18 - 21 April 2016, pp.92
The effect of ultrasound treatment on phenolics and antioxidant capacity of some legume brans
15th International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Turkey, 18 - 21 April 2016, pp.332
The effect of ultrasound treatment on physical properties of some legume starches
15th International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Turkey, 18 - 21 April 2016, pp.279
Ülkemizde işlenen bazı çeltik çeşitlerinin kalite ve biyoaktif özelliklerinin incelenmesi.
Konuralp Çeltik Çalıştayı, Düzce, Turkey, 14 - 16 December 2015
Pirinç Kepeğinin İşlenmesi ve İnsan Beslenmesindeki Önemi
ULUSLARARASI KATILIMLI KONURALP ÇELTİL ÇALIŞTAYI, Düzce, Turkey, 14 - 16 December 2015, pp.35
Pirinç kepeğinin işlenmesi ve insan beslenmesindeki önemi
Konuralp Çeltik Çalıştayı, Düzce, Turkey, 14 - 16 December 2015
Gıdaların Kurutulmasında Infrared Teknolojisinin Kullanımı
Pamukkale 3. Gıda Sempozyumu- Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar, Denizli, Turkey, 13 - 15 May 2015, pp.66
Kısa ve Orta Dalga Infrared (Kızılötesi)ile Çeltik Kurutmanın Pirinç Randımanı ve Enerji Tüketimi Üzerine Etkisi
Pamukkale 3. Gıda Sempozyumu- Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar, Denizli, Turkey, 13 - 15 May 2015, pp.107-108
Gıdaların Kurutulmasında Infrared Teknolojisinin Kullanımı
Pamukkale 3. Gıda Sempozyumu- Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar, Denizli, Turkey, 13 - 15 May 2015, pp.66
Infrared (Kızılötesi) Kurutmanın Domatesin Toplam Fenol, Antioksidan Kapasite ve Hidroksimetilfurfural Miktarına Etkisi
Pamukkale 3. Gıda Sempozyumu- Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar, Denizli, Turkey, 13 - 15 May 2015, pp.105-106
İnfared (Kızılötesi) uygulamasının keten tohumunun siyanojenik glukozid içeriği ve besinsel özellikleri üzerine etkisi
YABİTED II. Bitkisel Yağ Kongresi, Tekirdağ, Turkey, 7 - 09 May 2015, pp.15
Infrared Stabilized Rice Bran: Nutricious Breadmaking Ingredient (Sözlü Bildiri)
7th International Congress Flour-Bread, Opatija, Croatia, 16 - 18 October 2013, pp.40
Infrared Stabilized Rice Bran: Nutricious Breadmaking Ingredient (Sözlü sunum)
7th International Congress Flour-Bread, Osijek, Croatia, 16 - 18 October 2013, pp.40
Meyve ve Sebze Kurutma için Infrared Kurutucu Tasarımı
II. Uluslarası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı, İzmir, Turkey, 3 - 04 June 2013, pp.19
Çeltik yan ürünü olan pirinç kepeğinin infrared (kızılötesi) teknolojisi kullanılarak acılığının giderilmesi ve ülke ekonomisine kazandırılması
II. Uluslarası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı, İzmir, Turkey, 3 - 04 June 2013, pp.13
Çeltik yan ürünü olan pirinç kepeğinin infrared (kızılötesi) teknolojisi kullanılarak acılığının giderilmesi ve ülke ekonomisine kazandırılması
II. Uluslarası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı, İzmir, Turkey, 3 - 04 June 2013, pp.13
Middle Infrared Drying Of Tomato
XXXIV CIOSTA CIGR V Conference 29 June -01 July, Efficient and safe production processes in sustainable agriculture and foresty,, Viyana, Austria, 29 June - 01 July 2011, pp.101-104
The effect of infrared drying on ß-carotene and lycopene content of tomato
International Food Ccongress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Turkey, 26 - 29 May 2011, pp.1-2
Parsley drying with modified household microwave oven.
International Food Congress- Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Turkey, 26 - 29 May 2011, pp.1095
Nuclear magnetic resonance spectroscopy and food application
Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Turkey, 26 - 29 May 2011, pp.2
The effect of pea (Pisum sativum L.) originated asparaginase onacrylamide formation in some bread types
International Food Congress - Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Turkey, 26 - 29 May 2011, pp.695
Gyot’a Dair...
I. Eser Analiz Çalıştayı, Denizli, Turkey, 22 - 25 April 2010, pp.93
Extraction Optimization For Antioxidant Activity of a Potential Bioactive Source : Feijoa (Feijoa sellowiana)
Workshop on Antioxidant Measurement Assay Methods, İstanbul, Turkey, 21 April 2010, pp.32
Production and Investigation of Some Properties of Chickpea Bread
The 1st International Symposium on Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, Tekirdağ, Turkey, 15 - 17 April 2010, pp.447-448
Comparison of HPLC and LC/ESI-MS/MS Methods For Determination of Acrylamide In Wheat, Barley And Rye Malts
4th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, Prague, Czech Republic, 4 - 06 November 2009, pp.413
Determination of 12 Phenolic Acids by a Validated HPLC Method: Its Application To Some Plants From Ida Mountain (Kaz Mountain/ Kazdaği)
4th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, Prague, Czech Republic, 4 - 06 November 2009, pp.579
A Research on the Facility of Drying Mantı (Mantu) with Infrared Technology
ICC International Conference, İstanbul, Turkey, 24 - 26 April 2008, pp.166
Alternative Technologies To Maize Drying
ICC International Conference, İstanbul, Turkey, 24 - 26 April 2008, pp.147
Olgunlaşma süresinin Ezine peynirinin bazı özelliklerine etkisinin araştırılması.
5. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Turkey, 8 - 10 November 2007, pp.25
Ezine peynirinin Üre-PAGE yöntemi ile kazein fraksiyonlarının belirlenmesi
3. Ulusal Analitik Kimya Kongresi, Çanakkale, Turkey, 5 - 07 July 2006, pp.25
Bebek mamalarındaki suda çözünen vitaminlerin kapiler elektroforez yöntemi ile tayini.
6. Ulusal kromatografi kongresi, İzmir, Turkey, 28 - 30 June 2006, pp.25
Farklı sıcaklık derecelerinde depolanan hamurların kek kalitesi üzerine etkilerinin araştırılması
Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Turkey, 24 - 26 May 2006, pp.25
Gluten-Free Cereal Based Products And Recent Developments
1st International Food and Nutrition Congress, İstanbul, Turkey, 15 - 18 June 2005, pp.25
Tahıllardaki Protein Fraksiyonlarının Belirlenmesinde Kapiler Elektroforez (CE) Yönteminin Kullanılması.
Türkiye 7. Gıda Kongresi, Ankara, Turkey, 22 - 24 May 2002, pp.25
Fırın Ürünlerinde İngredient Olarak Süt Kaynaklı Ürünlerin Kullanımı
6. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Tekirdağ, Turkey, 22 - 23 May 2000, pp.589-595
Fatty acid composition of traditional fermented and unfermented Turkish corn bread
AACC Annual Meeting, Washington State, United States Of America, 31 October - 03 November 1999, pp.25
Vitamin C nin Bitkilerdeki Tayinine Yönelik Bir Kapiler Elektroforetik Yöntem
XI. Bitkisel İlaç Hammaddeleri Toplantısı, Ankara, Turkey, 22 - 24 May 1996, pp.25
Other Publications
Gıda ve Kanser
Other, pp.86-92, 2008