Supported Projects
-
2024 - 2025 Kuyruk Pasajlarından Ayrılan Düşük Kalite Buğday Ununun Kızılötesi Destekli Termal ve Hidrotermal İşlemlerle Modifikasyonu
-
2023 - 2025 Korunga Bitkisi (Onobrcyhis Sativa L.) Tohumunun Tüketilebilirliğinin ve Yeni Bir Protein Kaynağı Olarak Kullanılabilirliğinin Araştırılması, Farklı Isıl Işlem Uygulamalarının Bazı Bileşenlerin Miktarı ve In Vitro Sindirilebilirlik Özellikleri Üzerine Etkisinin Incelenmesi
-
2023 - 2025 Aspir Küspesinden Protein Konsantratı ve Hidrolizatı Eldesi, Karakterizasyonu ve Fonksiyonel Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2023 - 2024 Farklı kırma derecesine sahip pirinç fraksiyonlarının bazı fizikokimyasal besinsel ve antibesinsel özelliklerinin belirlenmesi
Project Supported by Higher Education Institutions
YILMAZ TUNCEL N. (Executive), TUNCEL N. B., POLAT KAYA H., ANDAÇ A. E.
-
2022 - 2024 Çimlendirme İşleminin Bazı Baklagil Unlarının AntiBesinsel Özellikleri ve Depolama Stabilitesi Üzerine Etkisi
Project Supported by Higher Education Institutions
YILMAZ TUNCEL N. (Executive), TUNCEL N. B., ANDAÇ A. E., KORKMAZ F., POLAT KAYA H.
-
2021 - 2022 Bitkisel Esaslı Süt Alternatifi İçecek Üretimi
-
2020 - 2022 Çeltik yan ürünlerinden biyoetanol üretim potansiyelinin araştırılması ve verim optimizasyonu
Project Supported by Higher Education Institutions
KOYUNCU S. (Executive), UĞUR NİGİZ F., TUNCEL N. B., ALTINIŞIK S.
-
2018 - 2020 İnfrared kurutma uygulamasının tam buğday unlarının bazı özelliklerine etkisinin araştırılması
-
2018 - 2020 Kurutulmuş Buğday Unu ve Stabilize Buğday Yan Ürünleri Üretiminde İnfrared Teknolojisinin Kullanıldığı Ribbon Mikser Tasarımı ve Optimizasyonu
-
2018 - 2019 Soğuk Pres Pirinç Kepeği Yağı Üretim Parametrelerinin Optimizasyonu ve Depolama Stabilitesinin Araştırılması
-
2015 - 2018 Çeltik Işleme Esnasında Yan Ürün Olarak Ortaya Çıkan Ham Tanenin Infrared (Kızılötesi) Enerji Ile Stabilizasyonu Ve Çeşitli Gıda Ürünlerinde Değerlendirilmesi
-
2014 - 2017 Ultrases uygulamasının bazı bakliyat çesitlerinde nisasta üretimine, yapısına ve kepek bilesenlerine etkisinin incelenmesi ve bakliyat kepeklerinin eriste üretiminde kullanım olanaklarının arastırılması
-
2013 - 2014 Infrared (Kızılötesi) Uygulamasının Keten Tohumunun Kimyasal ve Duyusal Özellikleri ile Siyanojenik Glukozid Içerigine Etkisi ve Islenmis Keten Tohumunun Tarhana Ürününde Kullanım olanaklarının araştırılması
-
2011 - 2013 Pirinc Kepeginin Infrared (Kizilotesi) Ile Stabilizasyonu ve Stabilize Pirinc Kepeginin Bazi Firin Ürunlerinde Degerlendirilmesi
-
2010 - 2012 İnfrared Kurutma Yönteminin Domates Kurutmada Kullanılması Ve Kurutulmuş Domatesin Bazı Kalite Özellikleri Ve Özgül Enerji Tüketimi Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
-
2010 - 2012 Infrared kurutmanın pirincin verim, kalite ve bazı besinsel özellikleri üzerine etkisi
Project Supported by Higher Education Institutions
TUNCEL N. B. (Executive), KOCABIYIK H., YILMAZ TUNCEL N.
-
2009 - 2011 Çanakkale Yöresine Uygun Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Un Kalite Özelliklerine Göre Seçimi ve Kararkterizasyonu
Project Supported by Higher Education Institutions
BAYTEKİN H. (Executive), EGESEL C. Ö., TUNCEL N. B., KAHRIMAN F.
-
2008 - 2010 Farklı Ekmek Tiplerindeki Akrilamid Düzeyinin Bezelye Kaynaklı Asparajinaz Enzimi İlavesi İle Azaltılması Üzerine Bir Çalışma
Project Supported by Higher Education Institutions
TUNCEL N. B. (Executive), YILMAZ TUNCEL N., KÜÇÜK Z.
-
2009 - 2009 Farklı Tahıllardan Üretilen Malt Unlarının Akrilamid Düzeylerinin Belirlenmesi
-
2006 - 2009 Su Ürünleri Kaynaklı Gıdaların Protein Elektroforez Yöntemiyle Menşei Araştırmaları
Project Supported by Higher Education Institutions
BERİK N. (Executive), TUNCEL N. B., ORMANCI H. B.
-
2007 - 2008 Farklı Kurutma Tekniklerinin Mısırın Fiziksel Kimyasal ve Toksikolojik Özellikleri Üzerine Etkisi
-
2005 - 2008 Çanakkale Bölgesinde Yetiştirilen Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
-
2006 - 2007 Bazı Katkı Maddeleri İle Süneli unsurların Teknolojik Özelliklerinin Düzeltilebilmesi Konusunda Bir Araştırma
Patent
Student Project
-
2015 - 2015 Infrared kurutmanın hazır pirinç, kepekli pirinç ve bulgur üretiminde kullanım olanaklarının araştırılması (TÜBİTAK 2209)
R & D Project , Canakkale Onsekiz Mart University, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Turkey