Prof. Dr. NECATİ BARIŞ TUNCEL


Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi


WoS Araştırma Alanları: Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Tarım Bilimleri, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Hububat Teknolojisi, Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma), Mühendislik ve Teknoloji


Yayınlardaki İsimler: Barış Tuncel

E-posta: baristuncel@comu.edu.tr
Cep Telefonu: +90 532 654 4784
İş Telefonu: +90 286 218 0018 Dahili: 21903
Web: https://avesis.comu.edu.tr/baristuncel
Ofis: Mühendislik Fakültesi Oda No: 140
Posta Adresi: Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, 17100, Çanakkale

Metrikler

Yayın

144

Yayın (WoS)

53

Yayın (Scopus)

47

Atıf (WoS)

802

H-İndeks (WoS)

17

Atıf (Scopus)

1006

H-İndeks (Scopus)

20

H-İndeks (Scholar)

23

Atıf (TrDizin)

4

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Sobiad)

115

H-İndeks (Sobiad)

7

Proje

25

Fikri Mülkiyet

3

Tez Danışmanlığı

23

Açık Erişim

3
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

1996 - 2002

1996 - 2002

Doktora

Trakya Üniversitesi, Fen Bilimleri Nstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

1993 - 1996

1993 - 1996

Yüksek Lisans

Trakya Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

1989 - 1993

1989 - 1993

Lisans

Trakya Üniversitesi, Tekirdağ Ziraat Fakültesi, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Türkiye

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2014

2014

Mycotoxins in Cereal Food/Feed Chains: Prevention and Control Strategies to Minimize Contamination

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Mediterranean Agronomic Institute of Zaragoza (IAMZ)

2011

2011

Misafir Araştırıcı (YÖK Desteği 39. Madde)

Diğer

North Dakota State University Department of Food and Cereal Science

2010

2010

Workshop on Antioxidant Measurement Methods

Diğer

İstanbul Üniversitesi

2006

2006

Yüksek Basınçlı Sıvı Kromatografisi ve Kapiler Elektroforez Uygulamaları

Diğer

Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi

2006

2006

6th Post Graduate Course on Food Technology

Diğer

Hebrew University, Faculty of Agricultural, Food and Enviromental Quality Sciences, Rehovot, İsrael

2003

2003

Enzim Saflaştırmada Temel Yöntemler Uygulamalı Eğitim Kursu

Diğer

GMBAE, TÜBİTAK-MAM

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi

Hububat Teknolojisi

Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2014 - 2019

2014 - 2019

Doç. Dr.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2012 - 2014

2012 - 2014

Doç. Dr.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2002 - 2014

2002 - 2014

Yrd. Doç. Dr.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2002 - 2002

2002 - 2002

Öğretim Görevlisi Dr.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Bayramiç Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

1995 - 2002

1995 - 2002

Araştırma Görevlisi

Trakya Üniversitesi, Tekirdağ Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

1993 - 1995

1993 - 1995

Okutman

Anadolu Üniversitesi, Bilecik Myo, Gıda Teknolojisi

Yönetimsel Görevler

2015 - 2018

2015 - 2018

Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi

2004 - 2010

2004 - 2010

Fakülte Kurulu Üyesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi

Akademi Dışı Deneyim

2024 - 2027

2024 - 2027

Gıda Bileşenleri ve Yeni Gıdalar Komisyonu

Bakanlık, Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü, Gıda Bileşenleri ve Yeni Gıdalar Komisyonu

Yönetilen Tezler

Tanıtım ve Temsil Faaliyetleri

TÜBİTAK BİLİM SÖYLEŞİLERİ

Kurumsal Temsil, Işıklar Muharrem Yılmaz İlkokulu Çanakkale, Türkiye, Çanakkale, 2025 - 2025

TÜBİTAK BİLİM SÖYLEŞİLERİ

Kurumsal Temsil, Yenice Cumhuriyet Ortaokulu, Türkiye, Çanakkale, 2025 - 2025

Makaleler

Tümü (73)
SCI-E, SSCI, AHCI (49)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (49)
Scopus (43)
TRDizin (15)
Diğer Yayınlar (9)

2008

2008

58. Gıda ve kanser

YILMAZ N., TUNCEL N. B.

DÜNYA GIDA , ss.86-92, 2008 (Hakemli Dergi) Sürdürülebilir Kalkınma

1996

1996

71. Tuncel, B. (1996). Keklerin Ambalajlanması.

TUNCEL N. B.

Gıda Sanayii , sa.46, ss.28-30, 1996 (Hakemsiz Dergi)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2025

2025

1. Sainfoin (Onobrychis viciifolia L.) Seed Protein Isolate: A Novel Plant-Based Protein Source

Korkmaz F., Güngör S. N., Andaç A. E., Güleç Ş., Tuncel N. B.

39th EFFoST International Conference , Porto, Portekiz, 17 - 19 Kasım 2025, ss.1-2, (Özet Bildiri)

2025

2025

2. Assessment of Sainfoin Seeds as a Sustainable Plant-Based Food

Güngör S. N., Güleç Ş., Andaç A. E., Tuncel N. B.

39th EFFoST International Conference , Porto, Portekiz, 17 - 19 Kasım 2025, ss.1-2, (Özet Bildiri)

2023

2023

3. Physicochemical and sensory properties of legume based milk substitutes

Yılmaz Tuncel N., Andaç A. E., Polat Kaya H., Korkmaz F., Tuncel N. B.

6th International Symposium on Gluten-Free Cereal Products and Beverages, Rome, İtalya, 18 - 20 Ekim 2023, ss.47, (Özet Bildiri)

2023

2023

4. Physicochemical, Sensorial and Textural Properties of Vegan Ice Creams Produced from Cowpea Milk Analogs

Korkmaz F., Andaç A. E., Yılmaz Tuncel N., Polat Kaya H., Tuncel N. B.

3rd International Congress of the Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, Malatya, Türkiye, 13 - 16 Eylül 2023, ss.1, (Özet Bildiri)

2022

2022

5. BEZELYE ESASLI SÜT ÜRETİMİ: FARKLI ÖN İŞLEMLERİN KULLANIM OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI

Andaç A. E., Tuncel N. B.

Türkiye 14. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2022, ss.1, (Özet Bildiri)

2022

2022

6. Antiviral and Antibacterial Effects of Anatolian Folk Medicinal Plants Sideritis Trojana Ehrend and Hypericum perforatum Extracts via Ethanolic and Ultrasound

İpek D., Falcó I., Sánchez G., Tuncel N. B., Özdikmenli Tepeli S.

VI. International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress, Kütahya, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2022, ss.380, (Özet Bildiri)

2020

2020

7. Pirinç kepeği yağı depolama stabilitesinin kemometrik yöntem ile tespit edilmesi

Tuncel N. B., Geyik Z., Ayvaz H.

Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, ss.368-374, (Tam Metin Bildiri)

2020

2020

9. İNFRARED KURUTMA İŞLEMİNİN BAZI İNSTANT GIDALARIN ÜRETİMİNDE KULLANIMI

Albayrak B. B., Tuncel N. B., Kocabıyık H.

Türkiye 13. Gıda Kongresi , Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, ss.111, (Özet Bildiri)

2020

2020

10. TÜRKİYE’DE YETİŞEN BAŞAT ÇELTİK ÇEŞİTLERİNİN GAMA- ORİZANOL MİKTARI BAKIMINDAN KARŞILAŞTIRILMASI

Tuncel N. B., Yılmaz Tuncel N.

Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, ss.310, (Özet Bildiri)

2018

2018

12. FREE AND BOUND PHENOLICS AND ANTIOXIDANTS IN RAW AND INFRARED STABILIZED IMMATURE RICE GRAIN

YILMAZ F., TUNCEL N. B., YILMAZ TUNCEL N.

IX International Scientific Agriculture Symposium “AGROSYM 2018”, 4 - 07 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

13. Olgunlaşmamış Pirinçten Ekstrüde Çerez Üretimi: Stabilizasyon ve Ekstrüzyon Koşullarının Etkisi

ALBAYRAK B. B., TUNCEL N. B., MASATCIOĞLU M. T.

Trakya Üniversiteler Birliği Üçüncü Lisansüstü Öğrenci Kongresi, Tekirdağ, Türkiye, 03 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

2017

2017

15. Infrared stabilization of immature rice grain

YILMAZ F., TUNCEL N. B., YILMAZ TUNCEL N.

3. International Conference on Engineering and Natural Sciences (ICENS), 3 - 07 Mayıs 2017, ss.667, (Özet Bildiri)

2017

2017

16. The effect of infrared stabilization on tocopherol, gamma-oryzanol, tiamine and riboflavin contents of immature rice grains

YILMAZ F., TUNCEL N. B., YILMAZ TUNCEL N.

3rd International Conference on Engineering and Natural Sciences, Budapeşte, Macaristan, 3 - 07 Mayıs 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

17. Stabilize Keten Tohumu Katkısının Tarhananın Besinsel Özelliklerindeki Değişime Etkisinin Araştırılması

TUNCEL N. B., Uygur A., YÜCEER Y.

Türkiye 12. Gıda Kongresi,, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.371, (Özet Bildiri)

2016

2016

18. The effect of ultrasound assisted extraction on yield and some properties of legume starches

KARAMAN M., KAYA E., YILMAZ N., TUNCEL N. B.

15th International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2016, ss.92, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

19. The effect of ultrasound treatment on phenolics and antioxidant capacity of some legume brans

KAYA E., TUNCEL N. B., KARAMAN M., YILMAZ N.

15th International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2016, ss.332, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

20. The effect of ultrasound treatment on physical properties of some legume starches

KARAMAN M., TUNCEL N. B., KAYA E., YILMAZ N.

15th International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2016, ss.279, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

21. Ülkemizde işlenen bazı çeltik çeşitlerinin kalite ve biyoaktif özelliklerinin incelenmesi.

Özipek Donduran D., TUNCEL N. B.

Konuralp Çeltik Çalıştayı, Düzce, Türkiye, 14 - 16 Aralık 2015, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

22. Pirinç Kepeğinin İşlenmesi ve İnsan Beslenmesindeki Önemi

TUNCEL N. B., YILMAZ TUNCEL N.

ULUSLARARASI KATILIMLI KONURALP ÇELTİL ÇALIŞTAYI, Düzce, Türkiye, 14 - 16 Aralık 2015, ss.35, (Özet Bildiri)

2015

2015

23. Infrared (Kızılötesi) Kurutmanın Domatesin Toplam Fenol, Antioksidan Kapasite ve Hidroksimetilfurfural Miktarına Etkisi

YILMAZ N., TUNCEL N. B., KOCABIYIK H.

Pamukkale 3. Gıda Sempozyumu- Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar, Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, ss.105-106, (Özet Bildiri)

2015

2015

24. Kısa ve Orta Dalga Infrared (Kızılötesi)ile Çeltik Kurutmanın Pirinç Randımanı ve Enerji Tüketimi Üzerine Etkisi

TUNCEL N. B., YILMAZ N., KOCABIYIK H.

Pamukkale 3. Gıda Sempozyumu- Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar, Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, ss.107-108, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2015

2015

25. Kısa ve Orta Dalga Infrared (Kızılötesi)ile Çeltik Kurutmanın Pirinç Randımanı ve Enerji Tüketimi Üzerine Etkisi

TUNCEL N. B., YILMAZ N., KOCABIYIK H.

Pamukkale 3. Gıda Sempozyumu- Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar, Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, ss.107-108, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2015

2015

26. Gıdaların Kurutulmasında Infrared Teknolojisinin Kullanımı

TUNCEL N. B., YILMAZ N.

Pamukkale 3. Gıda Sempozyumu- Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar, Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, ss.66, (Özet Bildiri)

2015

2015

27. İnfared (Kızılötesi) uygulamasının keten tohumunun siyanojenik glukozid içeriği ve besinsel özellikleri üzerine etkisi

Uygur A., TUNCEL N. B.

YABİTED II. Bitkisel Yağ Kongresi, Tekirdağ, Türkiye, 7 - 09 Mayıs 2015, ss.15, (Özet Bildiri)

2013

2013

28. Infrared Stabilized Rice Bran: Nutricious Breadmaking Ingredient (Sözlü sunum)

Tuncel N. B., Yilmaz N., Uygur A., Kocabiyik H.

7th International Congress Flour-Bread, Osijek, Hırvatistan, 16 - 18 Ekim 2013, ss.40, (Özet Bildiri)

2013

2013

29. Infrared Stabilized Rice Bran: Nutricious Breadmaking Ingredient (Sözlü Bildiri)

TUNCEL N. B., YILMAZ N., Uygur A., KOCABIYIK H.

7th International Congress Flour-Bread, Opatija, Hırvatistan, 15 - 18 Ekim 2013, ss.1, (Özet Bildiri)

2013

2013

31. Meyve ve Sebze Kurutma için Infrared Kurutucu Tasarımı

KOCABIYIK H., TUNCEL N. B., YILMAZ N.

II. Uluslarası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı, İzmir, Türkiye, 3 - 04 Haziran 2013, ss.19, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

33. Middle Infrared Drying Of Tomato

KOCABIYIK H., TUNCEL N. B., SÜMER S. K., YILMAZ N., BÜYÜKCAN M. B., Arslan N.

XXXIV CIOSTA CIGR V Conference 29 June -01 July, Efficient and safe production processes in sustainable agriculture and foresty,, Viyana, Avusturya, 29 Haziran - 01 Temmuz 2011, ss.101-104, (Özet Bildiri)

2011

2011

34. Nuclear magnetic resonance spectroscopy and food application

Kurtar Bozbıyık N., TUNCEL N. B.

Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.2, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

35. The effect of pea (Pisum sativum L.) originated asparaginase onacrylamide formation in some bread types

Tuncel N. B., Yılmaz N., Şener E.

International Food Congress - Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.695, (Özet Bildiri)

2011

2011

36. Parsley drying with modified household microwave oven.

Tuncel N. B., Arslan N., Yılmaz N.

International Food Congress - Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.1095, (Özet Bildiri)

2011

2011

37. The effect of infrared drying on ß-carotene and lycopene content of tomato

KOCABIYIK H., TUNCEL N. B., YILMAZ N., Arslan N., BÜYÜKCAN M. B., SÜMER S. K.

International Food Ccongress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.1-2, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

38. Gyot’a Dair...

Kurtar Bozbıyık N., Özdemir Y., TUNCEL N. B.

I. Eser Analiz Çalıştayı, Denizli, Türkiye, 22 - 25 Nisan 2010, ss.93, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

39. Extraction Optimization For Antioxidant Activity of a Potential Bioactive Source : Feijoa (Feijoa sellowiana)

TUNCEL N. B., YILMAZ N., Kurtar Bozbıyık N.

Workshop on Antioxidant Measurement Assay Methods, İstanbul, Türkiye, 21 Nisan 2010, ss.32, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

40. Production and Investigation of Some Properties of Chickpea Bread

TUNCEL N. B., YILMAZ N., Özçelik S.

The 1st International Symposium on Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.447-448, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

41. Development of a Simple Rapid and Reliable HPLC Method For the Determination of Fumonisin B1 And B2 In Maize: Adoption of Internal Standard (Butyl Paraben)

TUNCEL N. B., YILMAZ N.

4th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, Prague, Çek Cumhuriyeti, 4 - 06 Kasım 2009, ss.380, (Özet Bildiri)

2009

2009

42. Determination of 12 Phenolic Acids by a Validated HPLC Method: Its Application To Some Plants From Ida Mountain (Kaz Mountain/ Kazdaği)

TUNCEL N. B., YILMAZ N.

4th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, Prague, Çek Cumhuriyeti, 4 - 06 Kasım 2009, ss.579, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2009

2009

43. Comparison of HPLC and LC/ESI-MS/MS Methods For Determination of Acrylamide In Wheat, Barley And Rye Malts

KÜÇÜK Z., TUNCEL N. B., YILMAZ N.

4th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, Prague, Çek Cumhuriyeti, 4 - 06 Kasım 2009, ss.413, (Özet Bildiri)

2008

2008

44. Alternative Technologies To Maize Drying

YILMAZ N., TUNCEL N. B.

ICC International Conference, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Nisan 2008, ss.147, (Özet Bildiri)

2008

2008

45. A Research on the Facility of Drying Mantı (Mantu) with Infrared Technology

TUNCEL N. B., YILMAZ N.

ICC International Conference, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Nisan 2008, ss.166, (Özet Bildiri)

2007

2007

46. Olgunlaşma süresinin Ezine peynirinin bazı özelliklerine etkisinin araştırılması.

TUNCEL N. B., YÜCEER Y., GÜNEŞER O.

5. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2007, ss.25, (Özet Bildiri)

2006

2006

47. Ezine peynirinin Üre-PAGE yöntemi ile kazein fraksiyonlarının belirlenmesi

TUNCEL N. B., GÜNEŞER O., YÜCEER Y.

3. Ulusal Analitik Kimya Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 5 - 07 Temmuz 2006, ss.25, (Özet Bildiri)

2006

2006

48. Bebek mamalarındaki suda çözünen vitaminlerin kapiler elektroforez yöntemi ile tayini.

Uysal Ü. D., Tunçel M., TUNCEL N. B.

6. Ulusal kromatografi kongresi, İzmir, Türkiye, 28 - 30 Haziran 2006, ss.25, (Özet Bildiri)

2006

2006

49. Farklı sıcaklık derecelerinde depolanan hamurların kek kalitesi üzerine etkilerinin araştırılması

TUNCEL N. B., Demirci M.

Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.25, (Tam Metin Bildiri)

2005

2005

50. Gluten-Free Cereal Based Products And Recent Developments

TUNCEL N. B., UYSAL PALA Ç., İŞLETEN HOŞOĞLU M., YÜCEER Y.

1st International Food and Nutrition Congress, İstanbul, Türkiye, 15 - 18 Haziran 2005, ss.25, (Özet Bildiri)

2002

2002

51. Tahıllardaki Protein Fraksiyonlarının Belirlenmesinde Kapiler Elektroforez (CE) Yönteminin Kullanılması.

TUNCEL N. B., Dağlıoğlu O.

Türkiye 7. Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 22 - 24 Mayıs 2002, ss.25, (Tam Metin Bildiri)

2000

2000

52. Fırın Ürünlerinde İngredient Olarak Süt Kaynaklı Ürünlerin Kullanımı

Dağlıoğlu O., TUNCEL N. B.

6. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2000, ss.589-595, (Tam Metin Bildiri)

1999

1999

53. Fatty acid composition of traditional fermented and unfermented Turkish corn bread

TUNCEL N. B., Taşan M., Dağlıoğlu O.

AACC Annual Meeting, Washington State, Amerika Birleşik Devletleri, 31 Ekim - 03 Kasım 1999, ss.25, (Özet Bildiri)

1996

1996

54. Vitamin C nin Bitkilerdeki Tayinine Yönelik Bir Kapiler Elektroforetik Yöntem

Kırımer N., TUNCEL N. B., Dağlıoğlu F., Tunçel M.

XI. Bitkisel İlaç Hammaddeleri Toplantısı, Ankara, Türkiye, 22 - 24 Mayıs 1996, ss.25, (Tam Metin Bildiri)

Diğer Yayınlar

2008

2008

1. Gıda ve Kanser

YILMAZ N., TUNCEL N. B.

Diğer, ss.86-92, 2008 Sürdürülebilir Kalkınma

Desteklenen Projeler

2023 - 2025

2023 - 2025

Aspir Küspesinden Protein Konsantratı ve Hidrolizatı Eldesi, Karakterizasyonu ve Fonksiyonel Özelliklerinin Belirlenmesi

TÜBİTAK Projesi , 3501 - Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı

Tuncel N. B., Korkmaz F.(Yürütücü)

2021 - 2022

2021 - 2022

Bitkisel Esaslı Süt Alternatifi İçecek Üretimi

TÜBİTAK Projesi , 1005 - Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı

Yılmaz Tuncel N. (Yürütücü), Tuncel N. B.

2018 - 2020

2018 - 2020

İnfrared kurutma uygulamasının tam buğday unlarının bazı özelliklerine etkisinin araştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

TUNCEL N. B. (Yürütücü), YILMAZ F.

2018 - 2020

2018 - 2020

Kurutulmuş Buğday Unu ve Stabilize Buğday Yan Ürünleri Üretiminde İnfrared Teknolojisinin Kullanıldığı Ribbon Mikser Tasarımı ve Optimizasyonu

TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı

Tuncel N. B. (Yürütücü)

2010 - 2012

2010 - 2012

Infrared kurutmanın pirincin verim, kalite ve bazı besinsel özellikleri üzerine etkisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

TUNCEL N. B. (Yürütücü), KOCABIYIK H., YILMAZ TUNCEL N.

2009 - 2009

2009 - 2009

Farklı Tahıllardan Üretilen Malt Unlarının Akrilamid Düzeylerinin Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

TUNCEL N. B. (Yürütücü), KÜÇÜK Z.

2006 - 2009

2006 - 2009

Su Ürünleri Kaynaklı Gıdaların Protein Elektroforez Yöntemiyle Menşei Araştırmaları

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

BERİK N. (Yürütücü), TUNCEL N. B., ORMANCI H. B.

2007 - 2008

2007 - 2008

Farklı Kurutma Tekniklerinin Mısırın Fiziksel Kimyasal ve Toksikolojik Özellikleri Üzerine Etkisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

TUNCEL N. B. (Yürütücü), YILMAZ TUNCEL N.

2005 - 2008

2005 - 2008

Çanakkale Bölgesinde Yetiştirilen Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

TUNCEL N. B. (Yürütücü)

2006 - 2007

2006 - 2007

Bazı Katkı Maddeleri İle Süneli unsurların Teknolojik Özelliklerinin Düzeltilebilmesi Konusunda Bir Araştırma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

TUNCEL N. B. (Yürütücü), ALTIN P.

Patent

2023

2023

İnfrared (Kızılötesi) Destekli Mikserli Kurutucu/Stabilizasyon Cihazı

Patent

Tescil Edildi, Buluşun Tescil No: 2020/11162 , Standart Tescil

2021

2021

Kızılötesi (infrared) enerji ile pirinç kepeği stabilize etme yöntemi (İncelemeli tescil)

Patent

Tescil Edildi, Buluşun Tescil No: 2012/08335 , Standart Tescil

2015

2015

Kızılötesi (İnfrared) Enerji ile Pirinç Kepeği Stabilize Etme Yöntemi (İncelemesiz Tescil)

Patent

Tescil Edildi, Buluşun Tescil No: TR201208335B , Standart Tescil

Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology (TURJAF)

Bilim Kurulu Üyeliği

Öğrenci Projeleri

2015 - 2015

2015 - 2015

Infrared kurutmanın hazır pirinç, kepekli pirinç ve bulgur üretiminde kullanım olanaklarının araştırılması (TÜBİTAK 2209)

Ar-Ge Projesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Ödüller

Eylül 2020

Eylül 2020

Patent yarışması bronz madalya

Isıf’20

Nisan 2018

Nisan 2018

Poster Ödülü

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 987

h-indeksi (SCOPUS): 20